Brussel moet ‘supermacht’ worden. Dat gaat helemaal fout (elsevier.nl)


Elsevier is a global information analytics company that helps institutions and professionals progress science, advance healthcare and improve performance ...

door Shit...Fan...WhatAMess in Politiek  ·  50 Reacties

  • 3
  • 442x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Nee Brussel moet helemaal niets worden maar zal hopelijk snel imploderen.

1
1 welofniet

Brussel is Gewoon een stad.
Maar wel een supermooie.

7
2 No newstoday

@2
Daar heb je gelijk in daarom is het ook zo jammer dat die verrekte EU daar zit, ik kom er vaak.

0
3 welofniet

Met de opkomst van Trump, Poetin en Erdogan zit er voor Europa nog maar één manier op om te overleven: de federale superstaat.

Ik ben om, Trump heeft het laatste zetje gegeven.

20
4 WijzeDwaas

@4 Pas je naam ff aan, ik heb je nog nooit een wijze uitspraak horen doen hier...

1
5 Sniper_on_speeddail

** gebruiker verwijderd **

De EU wordt juist van binnenuit compleet naar de klote geholpen...

6 gebruiker-verwijderd

@4 Haha, het laatste zetje? 20 jaar geleden of zo? Je vooringenomenheid is echt niet alleen van de verkiezing van Trump. Daar heb je al veel langer last van.

0
7 Dzzz

@4
Als u levensmoe bent hoeft u dat niet voor iedereen te beslissen.

1
8 welofniet

Economische en politieke eenheid in Europa is gewoon van levensbelang. En één leger, veel effectiever. Lijkt wel of we hier in Europa geen rol willen spelen op het wereldtoneel...

Dat Brussel democratischer kan en moet is ook evident, maar helemaal terug naar af en achter onze dijken, hevels en bergen terugtrekken is van de zotte.

10
9 d6072b01

@7

Mijn denkrichting is al langer EU gezind, dat klopt. Trump heeft de kwestie urgent gemaakt….
We zijn omringd door fascisten, ze zijn zelfs in het hart van Europa. Tijd dus voor zaken die onomkeerbaar zijn.

19
10 WijzeDwaas

@9

Als we niks doen worden we overlopen door Erdogan en Poetin.

14
11 WijzeDwaas

@10 Dus een beetje jokken was het wel. Da's niet erg, doet iedereen wel eens.

0
12 Dzzz

@11 Rusland mag er van mij bij, graag zelfs, maar waarschijnlijk na Putin. Turkije in principe ook, maar op het moment ondenkbaar.

3
13 d6072b01

@11 Maar niet ten koste van alles iets doen. Bijvoorbeeld niet een Juncker met een eigen leger. Dat gaat in geen enkele dimensie goed.

0
14 Dzzz

@14

Er is geen tijd meer te verliezen. Het is niet zo dat ik een fan ben van Juncker, maar hij is geen fascistische autocraat.

12
15 WijzeDwaas

Deels eens met @4

Waarom zou je de verdediging van je land in andermans handen laten ?

1
16 Moskowfiets

@3

Dat vinden anderen van het internationale Gerechtshof in Den Haag.
Of van het Feyenoordstadion in Rotterdam .
Of van de FIFA in Zürich.
Zeer subjectief.
Een stad wordt niet mooier of lelijker door de daar gevestigde organisaties .
En ach...er zijn lelijker gebouwen dan die van de EU.

5
17 No newstoday

De bezwaren zoals in het artikel beschreven, namelijk dat landen onderling hun eigen wapenindustrieen willen bevoordelen en het dus moeilijk tot een eenheid kan komen in een Europees leger, geldt ook zeker in de VS, waar verschillende staten onderling concurreren voor defensiegeld. Geeft eveneens strubbelingen, en soms rare compromissen, maar uiteindelijk werkt het goed genoeg.

3
18 d6072b01

@10 de vraag is ? Is de eu daar nu n gevolg en / of oorzaak van ? De roep van veel Europeanen is dat zij graag hun eigen indentiteit willen houden en ook dat is niet vreemd , toch ? Veel Europese landen hebben n hele lange geschiedenis , waaruit ook veel mensen hun indentiteit halen en deze mensen zien dat als iets waar zijn trots op zijn . Vindt het kort door de bocht om deze mensen als fascist weg tezetten en het laatste wat je in mijn eigen nu moet doen , is beslissingen nemen ( technocraties ) die onomkeerbaar zijn , want dan heb je in mijn ogen de poppen aan het dansen

0
19 Antones

@15 Daarom: niet ten koste van alles. En een leger voor een idioot als Juncker 'omdat'ie geen fascistisch autocraat is (wat in mijn ogen nog te bezien valt...)', is geen optie.

Europa zoals het nu is vormgegeven mag, wat mij betreft, niet verder uitgebouwd en alleen maar afgebroken worden.

1
20 Dzzz

NL kan op zichzelf alleen overleven door een belastingparadijs te worden .
We hebben niet veel wat ons uniek maakt voor de export.
Zie Malta. Monaco, Luxemburg , Zwitserland enz.
Zonder dat worden we doodgedrukt door de rest.
Misschien is een EU met aardig inspraak toch een beter alternatief?

6
21 No newstoday

@11 hoe zou Erdogan Europa ooit aan kunnen vallen ? Moet daar echt om lachen . N land die qwa bbp het zelfde is als Nederland , die totaal geen technische producten produceert, auto s , schepen , vliegtuigen enz hoe zou hij ooit Europa kunnen aanvallen . Mocht hij zo gek zijn , dan kan Europa binnen n paar weken omschakelen naar n oorlogs industrie ( alle infrastructuur is aanwezig ) Europa moet erdo gewoon n schop onder zijn kont geven en daarbij met putin om de tafel ipv weer n nieuwe wapenwedloop opgang brengen !

0
22 Antones

Gelijktijdig met de intrede van een EU-superleger zal ook de afschaffing van de AOW komen en een geheel nieuw fenomeen zal er op treden: de EU-voedselbon en de EU-gaarkeuken.

3
23 lieveschat

Over mijn lijk!

1
24 FuckTheEU

Om een EU-super leger mogelijk te maken zal er naar schaliegas hier geboord moeten worden. Overal aardbevingen, grondwater vervuiling, rokende schoorstenen.

2
25 lieveschat

De WW zal opgeheven moeten worden om EU vliegdekschepen betaalbaar te houden.

3
26 lieveschat

Nexit.

Make Holland great again in maart 2017

1
27 Trump2017

@17
Het was alleen maar ter illustratie bedoeld om aan te geven dat het artikel niet over Brussel als stad gaat maar dat het de over Europese Unie gaat.

0
28 welofniet

@25 Wat?

Eén enkel leger levert juist besparingen op: schattingen lopen uiteen, maar het zal zelfs in het pessimistische geval tientallen miljarden uitsparen. Geld dat we met zijn allen wel voor betere dingen kunnen uitgeven, lijkt me.

5
29 d6072b01

De UVA en VU zullen moeten fuseren, omdat anders een EU super leger niet realiseerbaar is. Einde huurtoeslag voor mensen in de bijstand. Hra zal ook definitief moeten verdwijnen voor EU kruisraketten en een giga EU-pentagon gebouw.

2
30 lieveschat

@29 Whahahaha.... daarom dat USA-defensie budget ook 1 biljard dollar per jaar moet kosten. Omdat dat het meest efficient is. Ze willen binnen de EU ook een eigen DARPA programma.

1
31 lieveschat

@21 ben ik niet met je eens . Nederland is in veel sectoren echt groot , landbouw , watermanagement , scheepsbouw , haven , infrastructuur wereldwijd , vrachtauto s , shell , Philips enz Nederland is altijd n slim land geweest en onze ligging is natuurlijk n fantastische . Groot , groter , groots is echt niet altijd het beste en vooral in snel schakelen is groot echt n nadeel . Ons is echt aangepraat , omdat we klein zijn , redden jullie het niet , nou daar ben ik het echt niet mee eens ! Wij hebben altijd moeten knokken tegen grotere en sterke naties en niet zonder succes . Daar zit juist onze kracht , het troste volkje aan de Noordzee

0
32 Antones

Europa begint uit elkaar te vallen en nou beginnen ze hier over? Ach, Nederland zal wel weer betalen.

0
33 Pirate

Whahaha... ze willen ook een eigen NSA omdat dat veel efficienter is. 1.000.000 Geheime dienst medewerkers. Whahahaha... hoe goedkoop is dat? En dan een interoperability team omdat de samenwerking tussen EU-pentagon en EU-NSA niet goed verloopt. Whahahaha.... Een super goedkoop 10 ha groot computer gebouw moet er komen omdat dat super goedkoop is. Whahahaha.....

2
34 lieveschat

Veel plezier met de EU-voedselbon. hahaha...

2
35 lieveschat

@10 . Dat streefde een man met snorretje in 1939 ook na. Gelukkig is het toen mislukt en is het derde Reich er niet gekomen en nu is het tijd om het vierde Reich, waar u zo'n voorstander van zegt te zijn, te voorkomen.

1
36 PFL

@31 Niemand zegt dat we als Europa net zoveel oorlogen moeten gaan voeren over de hele wereld als de VS, he?

Sommige mensen leven echt in een parallel universum waar het efficienter is als iedereen zijn eigen groente in de tuin verbouwd en een koe houdt, geloof ik...

6
37 d6072b01

@37 Als er een EU-super leger komt, dan ga ik de wapenhandel in en dan ga ik nog rijker worden Soros. Whahahahha... En jullie allemaal aan de EU-voedselbon....

1
38 lieveschat

@38 Ja, lachen. Dus ik kan u noteren als voorstander dus?

4
39 d6072b01

TimmerCheney moet in EU parlement verantwoording afleggen over waar 300 mrd euro is gebleven. Op het moment dat ze een vraag willen stellen aan TimmerCheney vliegt er een 747-400 het EU parlement binnen. De noodtoestand wordt afgekondigd in de EU. De EU-NSA maakt iedereen die vanaf dat moment kritisch is op TimmerCheney verdacht van terrorisme. Ik ondertussen giga feesten van die 300 mrd euro. De business gaat goed !!! Als retaliation wordt maar besloten dat Poetin de terrorist is. Nog meer winst voor mij. Giga oorlog met Rusland. Ik giga pakhuizen bouwen op Panama om al mijn biljarden euro's onder te brengen.

1
40 lieveschat

@19

Ik begrijp dat niet. Iedereen mag toch de identiteit houden die hij of zij wil? Men mag Nederlander zijn, Fries, Vlaming, maakt niet uit. Dan kan allemaal in het verenigde Europa.
Het enige wat het verenigde Europa inhoudt is dat we onze gezamenlijke belangen verdedigen tegenover de buitenwereld. En daar voor werken we onderling samen.

Er is hier toch hopelijk niemand die denkt dat België van plan is binnen te vallen? Van Duitsland hebben we ook niks te duchten sinds 45. Wat ons bedreigt woont verder weg….

5
41 WijzeDwaas

@22

Erdogan is nu al de EU aan het bedreigen met een tsunami van vluchtelingen.
Tegen zo’ n autocraat begin je alleen wat als je als Europa eensgezind bent.

Dus nee, ik denk niet dat het Turkse leger morgen in Amsterdam staat.
Ik denk wel dat we eensgezind weerwoord moeten geven aan Turkije.

5
42 WijzeDwaas

Ik heb er bijna een dag taak aan om wijze dwaas te minnen, is er niet een of andere app beschikbaar die dat automatisch doet?

1
43 Mztje

Als symbool van "supermacht" Brussel wijzen we dan de Belgische koning aan als opperbevelhebber. question

0
44 Conclusius

@43

En dan interesseert Wijze dwaas zich ook nog eens niet in die minnetjes. In d helft van de gevallen zie ik het niet eens….

Of dacht je dat ik morgen ga kijken hoeveel minnetjes en plusjes ik gescoord heb?

2
45 WijzeDwaas

@20
'Europa zoals het nu is vormgegeven mag, wat mij betreft,'

als je met Europa de eu bedoelt
dan vind ik, dat de het opper eu-bestuur
verantwoording per direct...
gaat afleggen aan de lid-staten

anders is de eu een farce
*klucht met x-aantal deurtjes open...en dicht*

0
46 Grootmoeder

Het derde rijk, eindelijk de erkenning.

Timmermans word Goebbels denk ik.

0
47 Eastwood

@4 u word vast de eerste eh NS... kan er ff niet opkomen, niet de spoorwegen .

0
48 Eastwood

@11 ach en wee de chinezen komen ook, Korea en Iran.
Allemaal om uw geweldige huis en haard af te nemen.

0
49 Eastwood

@21 was je naam al in gebruik?

Domme weggeef argumenten zijn gelijk namelijk, waarom lagen onze grootvaders vroeger hier eigenlijk in de loopgraven als ze toch ein fuhrer willen.
Om te schamen deze retoriek

2
50 Eastwood

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Russische sigarettenkoning loodste miljoenen door Nederland, vlak voor sancties

Hoogopgeleiden werkten hier natuurlijk aan mee....

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Kortere lontjes vragen om nieuwe methode: NS-klas leert met geweld omgaan

@6 Desondanks zegt Den Haag, we gaan er allemaal op vooruit. En dat zeggen ze al decennia. De leugens stapelen zich op. Eindeloos. De Pravda is ...

28 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Het veilige Boedapest • Grenzenloos

Nou moet ik huilen. Zo was het hier vroeger ook. 😢...

30 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@61 Daarom zou het goed zijn als Wilders eens premier werd. Als we met z'n allen op Wilders stemmen en dan kijken wat er gebeurt. Net zo lang to...

39 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Rusland heeft onlangs weer een vreselijke mijlpaal bereikt in de oorlog

@3 Waarschijnlijk zijn er net zoveel Oekraïners gestorven. Maar daar hoor je niks van. Ik vraag me af wanneer er een opstand in Europa uitbreek...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

duurendaal
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@31 m post@33 Strongoli.Mee Eens. Ja, er hangt een meer uitgebreide economie mee samen dan allen de inkomsten van vastgoedbaronnen. En e...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

ongelovenloos
Kortere lontjes vragen om nieuwe methode: NS-klas leert met geweld omgaan

Ze hebben het al zo ver laten komen dat ze een wapen moeten dragen willen ze zich kunnen verdedigen....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@83 @89Aardige inside info over de reden en hoe het ging toen ;"they spat on us"Special Report: Why Ukraine spurned the EU and e...

2 uur geleden geplaatst door Vageali6888

ongelovenloos
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

Twee onfrisse figuren waarvan ik me wel eens afvraag of ze wel een douche hebben....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

LoydMorris
Joost Klein vertrokken naar Eurovisie Songfestival: 'Mijn doel is twaalf punten'

Kan iemand hem vertellen dat hij het kleerhaakje nog even uit z'n jas moet halen. . . . ...

2 uur geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Porn GoaNew Hindi Adult MoviePorn Mms ClipLena The Plug.comSexy Pics Of Kaley CuocoBeating Your MeatCummed ToesSelena Love PornStephaniep913 NudeProject VoteurXnxx Erotic StoriesAmourant Only Fans RedditReal Happy Ending MassageSex Video Hollywood MovieIndian Xxx Homemade VideosMis Khalifa PussyKenzie Reeves BlackPortia Doubleday NudeSunny Leone Ka Hot VideoSunny Leone Shower3d P O R N GamesCall BhabhiKendra Sunderland OnlyfansHot Sex 3gpHindi X Movie VideoIndian Bride XxxXxxteenxxx PornPorn Stat PicsNatalie Nunn PornNaked SexNow Xxx VideosDance Club XxxStepfather PornLexxie LockhartChanel Preston CuckoldPorn AnimationsHentiemangaWww.chaturbateYou PornolarıSadie SummersLana Rose BoobsGemma Massey NudeLebian Rape PornByndo Gehk NudeAsaakiraIpx-726 JavKajal Agarwal Porn VideoYoga PornograficoHumping LezWives In The NudeAmy Adams NakedMiasoretyOrgy Party PornLightskin BackshotsChaturbate LesbianLeigh PaytonFree RedtuPorn Red TubePgh ListcrawlerMia Francis NudeGfbfStudent And Teacher PornBreezer VideoVintage Porn FilmsGold Porn FilmSifangktvWww Box Truck Sex ComKarlee IronsideBrazzers FreewLauren Louise NudeXxx Porn Miya KhalifaSex Video In OfficeMom Talks Dirty PornGroped Asian TrainVer Video OrnoCam Caps PornCuming In The CarRailey DieaselProne SiteTop Porn SideJohnny WaddVillege Girl SexShe PornOral Sexual VideosAnber Lynn BachSkipthe GameSpa KbangSweets SinnerXxx96Clara Trinity NudeMallu MasalaPuusyIndian Boobs Pressing PornPorn HoSleeping Beauty 2011 Full MovieVioladas PornHentaidoujinDinosaurpornTokyodollXxxx PornographieCarnal InstinctDesi Village Sex ComNicole Aniston Tonights GirlfriendXev Bellringer Princess LeiaBlack Porn TeenageNude CelebratyChachi BhatijaPregnency Sex VideoCreampie BukkakeJessi SummersDogyy Style PornDarling Sex VideoBlue Picture Full OpenTelugu Girls Blue FilmBoner Pornhub3d Catroon PornHentaipnMessy BlowjobRiding PornWorkiut PornAsianfemdomXnxx BakstanDivya Spandana SexSexy Gandi MovieHot Blonde MasturbatingLove Romantic PornAexmexVelma Gets Caught By A Monster PornJapanese Trans PornHelbooruLobster TubdKate RogalMasturbate With Hair BrushJustina Valentine TwerkingMia Malkova XnxxNora Fatehi Xxx SexBootyismLesbo AsslickLeaked Photos Of CelebsCamsoda .comNet Video Girls FullXxx 18 PlusToy Chica HentaiProstituta PornosFilm PournouPeobe Cates NudeRedheadwinter NudesYngleaksFilme Pornô Brasileiro GratuitoMilavolker