U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 14
Een 42-jarige Duitse vrouw is tot levenslang veroordeeld voor betrokkenheid bij tien racistische moorden. ...

9 maanden geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
24
1
1
24
2

@190 Als ik de liquidaties help voor te bereiden en de mensen die ze uitvoeren verborgen houd, ja, dan verdien ik wel levenslang.

201 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
3
Meld

201 En als je de tekst leest van RTLnieuws lees je op de onderste regel dit,,,
De rechtbank veroordeelde de vier helpers' tot straffen tussen 2,5 en 3 jaar.
Dus ze word duidelijk niet gezien als helper,,, Maar als DADER en dat is dus hartike fout.

202 vis    
8 maanden geleden door vis
9
Meld

@202 Dat is helemaal niet hartstikke fout aangezien ze actief meehielp aan het voorbereiden van de liquidaties en aanslagen. De bijdrage van de anderen was een stuk geringer.

203 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
1
Meld

@203 Waar zijn de bewijzen dan? Dus omdat je iemand in huis neemt die je kent vanuit jouw verening ben je dader? Terwijl anderen helpers maar een paar jaar krijgen? Doe eens normaal jij.

204 vis    
8 maanden geleden door vis
11
Meld

@204 De bewijzen liggen bij de rechtbank. Heeft u bewijzen dat het anders is?

205 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
1
Meld

@194 maar deze vrouw is niet onschuldig, wat u ook beweert.
Zij faciliteerde, zij hielp, zij gaf onderdak en wist overal van.
Nog steeds heeft zij niets gezegd wat kan duiden op ook maar enige vorm van spijt.
Ik weet wel zeker dat wanneer zij de vrouw of moeder van een moslim terrorist zou zijn geweest men opeens heel anders zou praten.
Dan wenst men zelfs de hele gemeenschap te zien verdwijnen maar nu opeens is er niets aan de hand en het onzin dat deze dame moet zitten.
Trouwens levenslang is in Duitsland niet levenslang, zij kan na 15 jaar weer vrijkomen, in haar geval heeft men dat verlengd naar 17 jaar.

206 streek    
8 maanden geleden door streek
0
Meld

@206 Lees eerst de tekst, ze heeft wel degelijk spijt dat ze het niet heeft weten te voorkomen.
Hier een stuk tekst van ww.rtlnieuws.nl
https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/duitse-vrouw-krijgt-levenslang-voor-tien-neonazimoorden

Zschäpe, lid van de Nationaalsocialistische Ondergrondse (NSU), ontkende eerder te hebben deelgenomen aan de gruweldaden, maar heeft wel aangegeven zich schuldig te voelen omdat ze de moorden niet heeft voorkomen.

Dus ze heeft wel degelijk spijt

en nu weer een regel van rtlnieuws.nl

De rechtbank veroordeelde de vier helpers' tot straffen tussen 2,5 en 3 jaar.

Dus als je deze straffen ziet word ze wel degelijk gezien als dader en niet als helper en dat vind ik nu fout aan deze zaak.

Dat ze vast hoort te zitten zeker, maar niet levenslang want dat staat niet in verhouding met andere daders die mee hielpen.

207 vis    
8 maanden geleden door vis
8
Meld

@207 Nogmaals, de rechtbank beschikt over bewijs dat de rol van deze vrouw een andere was dan die van de vier helpers. Ze heeft dus meer uitgespookt en is daarom anders bestraft.

208 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
0
Meld

@207 [ Dat ze vast hoort te zitten zeker, maar niet levenslang ]
Ah, u bent op de hoogte van het strafdossier in deze zaak, of toch niet?

209 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
1
Meld

Lachwekkend de reacties hier.
Levenslang in Duitsland is in de praktijk ook vaak maar 15 jaar.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Levenslange_gevangenisstraf

Vooral deze laatste zin is bepalend: geen TBS.
Das Gericht stellte außerdem eine besonders schwere Schuld fest.
Eine Sicherungsverwahrung nach Verbüßung der Haftstrafe wurde aber nicht verhängt.
https://www.youtube.com/watch?v=iL9Bb-lqb8A

210 FeHa    
8 maanden geleden door FeHa
2
Meld

@89 Ik besef heel goed dat er mensen zijn die zo vol met haat zitten dat ze in staat zijn willekeurige leden van een groep te vermoorden. Een IS terrorist is wat dat betreft niets anders dan een extreem rechtse Breivik adept.

Je redenatie is trouwens verwerpelijk. Van hetzelfde niveau als dat iemand zegt dat je de holocaust ook van een andere kant kan bekijken als je slim genoeg bent om te beseffen wat de joden allemaal veroorzaakt hebben. Voor jouw informatie: joden zijn arabieren en werden in de vorige eeuw ook als zodanig gezien in Europa en door sommige lieden betitelt als ongewenste indringers waardoor het Europese (boreale) ras onzuiver zou worden.

211 Vrijdenker    
8 maanden geleden door Vrijdenker
1
Meld

Nenonazimoorden? Heeft ze dan neonazi's vermoord?

212 Vilseledd    
8 maanden geleden door Vilseledd
7
Meld

@211
U draait om de poep heen. Mijn opmerking is niet verwerpelijk en dat wet je drommels goed. De redenatie door mensen als u wordt consistent vanuit dezelfde richting gedaan.
U haalt Baudet erbij en daarmee overschrijdt u de grens van fatsoenlijk .. En dan haalt u ook nog de holocaust erbij. U moet de haat bij uzelf eens zoeken. Er zijn genoeg mensen die op een normale manier hun land bestuurd willen zien op een manier die gericht is tot het dienen van de inheemse bewoners. het continue forceren met gewetens chantage en de indoctrinatie raakt snaren die vals gaan klinken. Het "onschuldige" politiek correcte vlak bestaat niet mer.
Als men de boel loopt te irriteren met dat mislukte multiculturele gedraag wat nu inmiddels is uitgelopen op een uitspraak dat de autochtonen burger met kritiek maar op moet donderen, heeft u niet veel meer op te staan met uw opmerking wat feitelijk oorlogstaal is.
Er kan een heleboel te zeggen zijn over en weer, maar in uw opmerking bij @1 speelt u overduidelijk volksmenner.

213 sparta    
8 maanden geleden door sparta
7
Meld

De hele wereld is net een podium, iedereen heeft zijn of haar rol; sommige nog groter dan de ander. En sommige mensen hebben het geluk of ongeluk om meerdere rollen te mogen spelen.
En deze vrouw speelde de rol van haar leven, maar nu krijgt ze een andere rol; in de gevangenis.

214 Handalf    
8 maanden geleden door Handalf
2
Meld

@213 Veel woorden om neonazisme te verdedigen.
Misselijk is dat.

215 E.Meel    
8 maanden geleden door E.Meel
3
Meld

@144 . Mij gaat het niet om die moorden maar om de straf voor die vrouw. Ik vind die straf buitensporig hoog. Ze heeft geen mens vermoord, dus waarom dan levenslang?

Mij gaat het om de maat, de strafmaat. Want welke straf, nogmaals krijgen dan mensen die wel iemand hebben vermoord?

Ik zie alleen maar een kniebuiging van de Duitse rechters voor de mogelijke Turkse Woede, voor onrust, Turkse vlaggen, het invliegen van Turkse politici en vechtende en vernielende Turken. Daar zijn ze in Duitslang bang voor, voor die Turken. In Duitsland buigen rechters dus mee met de Turkse Oemmaa.

216 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
4
Meld

@215
Dat is slechts je beperkte denkvermogen om in te zien dat het onderling irriteren tot ergernis en reacties lijdt. Jij wil alleen maar nazisme zien, terwijl je zelf een fascist bent die alles wat maar een beetje rechts is ontslaat. Vandaar dat ik klaar ben met links en die hele discussie en de realiteit lekker in het gezicht wrijf bij de "grote onschuldigen".

217 sparta    
8 maanden geleden door sparta
4
Meld

@216 . En de Grieken en politie agenten zijn ze daar ook bang voor? Die zijn namelijk ook vermoord door deze frisse tante. Ze komt nog goed weg.

Ik gaf u eerder het voorbeeld van Hitler, daar reageerde u niet op. Wat dacht u van Charles Manson? Hij kreeg ook levenslang en moordde zelf ook niet, dat liet hij zijn aanhang doen. Vindt u dat hij ook onterecht levenslang heeft gekregen?

218 mo    
8 maanden geleden door mo
1
Meld

@216 ,

"Ik zie alleen maar een kniebuiging van de Duitse rechters voor de mogelijke Turkse Woede, voor onrust, Turkse vlaggen, het invliegen van Turkse politici en vechtende en vernielende Turken."

Dus het gaat je om meer dan alleen maar de strafmaat, het gaat je blijkbaar ook om een zelfverzonnen knieval.

Typisch overigens dat men nu ineens niet voor hard straffen is (zie ook de duimpjes omlaag die inmiddels de overhand hebben gekregen), nu de slachtoffers van Turkse komaf zijn. Zo kennen we dit haatforumpje weer.

219 progressiefliberaal    
8 maanden geleden door progressiefliberaal
1
Meld

Op NK houdt men van nazi-moorden vandaar al die duimpies

220 Denisova    
8 maanden geleden door Denisova
1
Meld

@216 Als de Duitse rechters zich iets gelegen hadden laten liggen aan de Turkse opinie, zouden de helpers aanzienlijk langere straffen hebben gekregen dan nu, denkt u niet?

U blijft zeuren over die moorden die ze niet zelf gepleegd heeft. U bagatelliseert daarmee haar rol binnen de terroristische organisatie.

221 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
0
Meld

@211 . Jij bent niet goed wijs. Je schrijft onzin over joden. Meer niet. Je moest je schamen.

222 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
3
Meld

@221 . Ja, maar haar rol was onbeduidend. Een telefoontje verzorgen en meer van dat type handlangersdiensten. Dat is alles. Nooit een trekker overgehaald, nooit een huis in brand gestoken.

Het is normaal om over misdaden die niet zijn gepleegd te zeuren. Haar rol in die organisatie was van geen enkele betekenis, een meeloopster, misschien verliefd op een van de Uwe's of op een van die andere.

Daarnaast, hoe groot is de kans op recidieve, op de mogelijkheid dat ze weer lid wordt van zo een bende?

Ik vind het een schandalig zware straf. Hebben jullie haar foto gezien? Dat is wat jarenlange opsluiting in een gevangenis, in afwachting van een jarenlangdurend onderzoek met iemand, hier deze vrouw heeft gedaan.

De vraag is welke straf krijgt een persoon die wel de trekker overhaalde, wel een huis vol Turken in brand stak? Hoe kan het dat geen van die Turken er levend uitkwam? Hadden ze geen water, brandblusser of waren alle deuren op slot?

223 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
4
Meld

@219 . Het gaat mij niet om de slachtoffers. Het gaat mij om die onzinnige straf voor iemand die geen moord heeft gepleegd. Die al jaren in de gevangenis heeft gezeten in afwachting van onderzoek en veroordeling.

Als in Amerika een ter dood veroordeelde 25 jaar op zijn executie moet wachten, net als in Japan, spreken we daarvan schande. Hier wordt een vrouw die voor haar betrokkenheid bij een bende al lang genoeg is gestraft tot levenslang veroordeelt.

Net als in Nederland zwichten rechters en politici voor de Moslimagitatie. Werd er laatst niet een docu over de Moord op de Armeniërs verboden. Werd jaren geleden al de afscheidstoespraak van een professor in Nijmegen afgelast uit angst voor de woede van moslimstudenten aan de Kahtolieke Universiteit van Nijmegen?

224 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
3
Meld

@223 De rechtbank oordeelde dat haar rol zeer belangrijk was. Welke informatie uit het strafdossier heeft u om dat te ontkennen?

Ze heeft overigens wel een huis in brand gestoken, zoals ik u al eerder schreef.

225 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
0
Meld

@224 “Het daat mij niet om de slachtoffers”. Nee, dat vermoeden had ik al. Je wil gewoon dat deze sympatieke vrouw die alleen maar leuke dingen voor de mens (mits blank) wil haar leventje weer kan oppakken, jatochnietdan.

226 Ketter    
8 maanden geleden door Ketter
0
Meld

@ 224 Ik had nooit kunnen denken dat jij in de bres zou springen voor een terroriste.

227 Violier    
8 maanden geleden door Violier
0
Meld

@223 Heb jij het Duitse journaal gezien? Hoe relaxed die vrouw de rechtszaal binnenwandelde.

Heb jij het relaas van de zoon van een de slachtoffers gezien? Dat is wat een terreurdaad met je doet.

228 Violier    
8 maanden geleden door Violier
0
Meld

@227 Wanneer ik de reacties van Jona er op nazi verbaast het me niks.

229 Ketter    
8 maanden geleden door Ketter
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Wat Baudet zegt, vind ik doodeng
Eerlijk gezegd heb ik nooit echt op hem gelet...

1 dag geleden door Hadito

Freek de Jonge verstoort Boekenbal voor anti-...
Cabaretier Freek de Jonge heeft vrijdag aan h...

22 uur geleden door Tsaar

Eindrapport Mueller beveelt geen nieuwe aankl...
Tegen president Trump en zijn entourage zijn...

10 uur geleden door Aardbezie

Georgina Verbaan noemt Annabel Nanninga &lsqu...
Politicus met 'verkeerde mening' wint, deugen...

1 dag geleden door Inter

Stille tocht Utrecht
Premier Mark Rutte bij stille tocht in Utrech...

1 dag geleden door Dirk2137


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Tingelbel
Nee zeggen tegen vaccinaties is samenleving h...
@150Je had niet beter je zelfgenoegzaamheid...

1 minuut geleden door Tingelbel

morandi
‘Zelfs vluchtelingen met een universitaire ...
Ranziger en nepper dan die dailypaper ben ik ...

1 minuut geleden door morandi

Eastwood
Tussen militairen en de Gele Hesjes: ‘Mijn ...
@19 jij woont in Frankrijk zeg je.Moet je...

1 minuut geleden door Eastwood

Bollieboos
Man slaat in op scheidsrechter en 12-jarige j...
@10 Maar op Rijnmond staat RKC ..Spelertj...

1 minuut geleden door Bollieboos

sockknitter
‘Zelfs vluchtelingen met een universitaire ...
Toch wel fijn, dat men zich als Europeaan wee...

2 minuten geleden door sockknitter

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig