U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 7
CVS, de grootste drogisterijketen van de Verenigde Staten, is voor de rechter gedaagd wegens oplichting, omdat ze homeopathische middelen aanprijzen als 'geneesmiddelen', dit ondanks dat bewezen is dat homeopathische middelen geen enkele werking hebben. ...

ongeveer 1 jaar geleden door RichardR

REAGEER MET EEN EMOJI
14

Ze hebben een sterke lobby in de VS. Om FDA goedkeuring te krijgen met het door homeopaten worden opgeschreven in het homeopathische register. Meer niet. En maar zeuren over de echte geneesmiddelen industrie. De alternatieven zijn door en door verrot.

1 Ketter    
ongeveer 1 jaar geleden door Ketter
2
Meld

@1
Naja, om eerlijk te zijn is er ook veel mis met de echte geneesmiddelenindustrie in de VS, maar dat is hier niet aan de orde (en de meeste reguliere medicijnen hebben ook aangetoonde werkzaamheid).

Er moet gewoon een eind komen aan het aanprijzen van schudwater, suikerkorrels en gebakken lucht als 'geneesmiddel'.

2 RichardR    
ongeveer 1 jaar geleden door RichardR
2
Meld

De arm van de farmaceutische industrie is lang…..

3 WijzeDwaas    
ongeveer 1 jaar geleden door WijzeDwaas
14
Meld

@3
Dus jij vindt het prima dat homeopaten en hun middeltjes speciale privileges hebben die voor niemand anders gelden?

4 RichardR    
ongeveer 1 jaar geleden door RichardR
3
Meld

In Nederland mogen de geregistreerde homeopatische middelen wel geneesmiddel worden genoemd, maar een medische claim mag er niet op, tenzij er een bewezen werking is. Natuurlijk is dat nog bij geen enkel middel gelukt.

5 kwatta    
ongeveer 1 jaar geleden door kwatta
2
Meld

@3
En oh: https://en.wikipedia.org/wiki/Center_for_Inquiry
De farmaceutische industrie heeft hier niets mee van doen.

6 RichardR    
ongeveer 1 jaar geleden door RichardR
1
Meld

@5

Reguliere kwak noemen hun middeltjes ook geneesmiddelen……
Dat mag weer wel zeker?

7 WijzeDwaas    
ongeveer 1 jaar geleden door WijzeDwaas
12
Meld

@7
Doe niet zo broekafzakkend dom. Van de meeste reguliere middelen is de werking bewezen. Van geen enkel homeopathisch middel is de werking bewezen -- sterker nog: van de gehele homeopathie is de ONwerkzaamheid bewezen.

8 RichardR    
ongeveer 1 jaar geleden door RichardR
3
Meld

@7
De geregistreerde homeopatische geneesmiddelen zijn dus reguliere kwak.

9 kwatta    
ongeveer 1 jaar geleden door kwatta
2
Meld

@5
"een medische claim mag er niet op, tenzij er een bewezen werking is"
Uiteraard wringen de aanbieders van de rommel zich in allerlei bochten om toch de suggestie te wekken dat hun middelen werken. Zie bijvoorbeeld http://oscillococcinum.nl/faq :
"Sinds juli 2012 is de Geneesmiddelenwet aangepast waardoor op de verpakking of in de bijsluiter van homeopathische geneesmiddelen niet langer vermeld mag worden waarvoor het middel gebruikt kan worden."
Ze vermelden echter nergens de reden hiervoor -- namelijk dat hun nepkorrels geen bewezen werking hebben. Integendeel, alles wordt eraan gedaan om toch werkzaamheid te suggereren, en ik weet ook zeker dat je bij één-op-één advies te horen krijgt dat het zou werken tegen 'beginnende griep'.

Andere oplichters doen het nog simpeler: ze liegen gewoon:
https://www.martindemunck.nl/
"Homeopathische Profylaxe - Het _wetenschappelijk bewezen_ alternatief voor vaccinaties"

En dit dus ondanks dat de Reclame Code Commissie heeft geoordeeld dat deze meneer dit helemaal niet mag zeggen omdat het onwaar is en de volksgezondheid in gevaar brengt.

Maar misschien dat het voorbeeld van het CFI navolging krijgt in andere landen.

10 RichardR    
ongeveer 1 jaar geleden door RichardR
2
Meld

Jaarlijks in de VS 240.000 doden door reguliere medicijnen en die mogen ze 'genees'middelen.
Ja, bewezen werkzaam maar het geneest geen ruk of je moet denken dat symptoombstrijding een vorm van genezen is.
Doden door homeopatische geneesmiddelen 0
De homeopathie is gewoon de allergrootste bedreiging voor die woekerwinsten van Big Pharma niets meer dan dat.
En dan zijn er nog genoeg minkukels die het hele spelletje niet door hebben ook.

11 Anna van de Niemen    
ongeveer 1 jaar geleden door Anna van de Niemen
15
Meld

@11 Blah blah blah blah. Miljoenen op miljoenen op miljoenen mensen extra dood zonder medicijnen dat vermelden mensen als uzelf nooit. Vooral ouderen en kinderen die dan het loodje leggen. Volgens mij is het u daarom te doen. Kinderleed.

12 Drs. Mezun    
ongeveer 1 jaar geleden door Drs. Mezun
1
Meld

@11
Ach, voel je je bedreigd? Ik hoop dat de dag snel komt dat de wetgever dit soort bedrog ook hier gaat aanpakken. En ik zal met name zeer tevreden wanneer verneem dat jij gedwongen wordt om jouw praktijk te sluiten. Je bent niet alleen een ellendige oplichter, maar ook een ernstig gevaar voor de volksgezondheid met met je onophoudelijke antivaccinatiepropaganda en het verkopen van nutteloze suikerkorrels, zogenaamd tegen autisme.

13 RichardR    
ongeveer 1 jaar geleden door RichardR
1
Meld

@11

"De homeopathie is gewoon de allergrootste bedreiging voor die woekerwinsten van Big Pharma niets meer dan dat."

Je hebt het toch niet over de woekrwinsten van Big Homeo hè, want die geven geen cent uit aan research, want ja waarom zou je ook, je verzint gewoon wat dingen bij elkaar en geeft vervolgens je klant een geschud watertje of wat dan ook en de kassa rinkelt weer lekker, hè Harry.

14 silversurfer    
ongeveer 1 jaar geleden door silversurfer
1
Meld

@14
"Je hebt het toch niet over de woekerwinsten van Big Homeo"
Ah, ja, zoiets als dit dus: http://quote.morningstar.com/stock-filing/Annual-Report/2016/12/31/t.aspx?t=XPAR:BOI&ft=&d=0aa104b35ccf3ccacc8053e9833f0bff
(zie pagina 92)
Boiron, de maker van oscillokwak, verdient jaarlijks 614 miljoen aan hun nepgeneesmiddelen.
Ze geven inderdaad amper iets uit aan research -- 3,9 miljoen, om precies te zijn, dus ongeveer 0,6% van hun inkomsten(*) (echte farmaceuten spenderen tussen 25% en 40% van de inkomsten aan R&D).
Waar ze WEL kapitalen aan spenderen is marketing, ter hoogte van 141 miljoen (en dus ook hun grootste kostenpost). Ze spenderen dus bijna een kwart van hun inkomsten aan inspanningen om hun rommel aan het goedgelovige publiek te slijten.

En ja, ook lieden zoals onze Harry weten de mensen het geld uit de zak te kloppen, want de meeste homeopaten hebben uurtarieven die anderhalf tot twee keer zo hoog zijn als wat een huisarts verdient. En waar een huisarts wegens werkdruk streeft naar zo efficiënt mogelijk werken en dus naar consulten van 10 minuten, proberen homeopaten de meter juist flink te laten oplopen door 'intake-consulten' die niet zelden anderhalf uur duren. Zo mag je meteen 125 euro aftikken zodra je bij deze bedrieger aankopt: http://www.homeopathietangel.nl/tarieven.html
En ieder vervolgbezoek kost ook evenveel als een heel aardig etentje voor twee.

Vergelijk dit eens met wat huisartsen vragen voor hun consulten: https://www.huisartsenamsterdam.nl/praktijkinfo/tarieven-en-kosten/

Dus aan al die alternatief gelovigen en dito behandelaars: je bent gewoon hypocriet wanneer je mekkert over de kosten van artsen en medicijnen, en dat regulier erop uit zou zijn om je zoveel mogelijk geld uit de zak te kloppen.

*: En ik ben ook eigenlijk wel benieuwd waar die 'research' uit bestaat -- ik weet tamelijk zeker dat het GEEN onderzoek is naar de werkzaamheid van hun suikerkorrels...

15 RichardR    
ongeveer 1 jaar geleden door RichardR
2
Meld

Hier een artikel in het Nederlands over deze kwestie:
https://kloptdatwel.nl/2018/07/10/amerikaanse-skeptici-slepen-drogisterijketen-voor-de-rechter-vanwege-misleiding-met-homeopathische-middelen/

(**) Ook in Nederland zijn sommige drogisterijen net zo onzorgvuldig als CVS. Bij het Kruidvat vind je bijvoorbeeld het beruchte Oscillococcinum staan in de schappen die aangeduid zijn met ‘Griep’ naast middelen als Antigrippine. En op hun website is het niet veel beter, zoals je hiernaast kunt zien (gezocht op de klacht ‘griep’). Dit lijkt ook in Nederland duidelijk in strijd met de regels omtrent *reclame voor homeopathische producten.(**)

* https://www.skepsis.nl/blog/2013/06/reclame-voor-oscillococcinum/

16 Wilmama    
ongeveer 1 jaar geleden door Wilmama
2
Meld

@15

Zie ik net deze parel op de site van die kwakzalver: "U ontvangt een eerste herinnering, verhoogd met € 10.- administratiekosten indien u in gebreke blijft."

Wat is er gebeurd met eerst nog een keer vriendelijk vragen om de betaling, nee gelijk verhogen die handel bij de eerste herinnering en bij de tweede keer gelijk een incassobureau er achter aan sturen...gadver wat een geldwolf.
En dan nog lopen die huilebalken hier te janekn dat alleen "Big Pharma" het voor het geld doet en de door hun zo geliefde kwakzalvers het voor de patiënt doen, yeah sure...

17 silversurfer    
ongeveer 1 jaar geleden door silversurfer
2
Meld

Daar zal een oplichter als Joe Mercola (7 miljoen per jaar) niet blij mee zijn question
(SARC ON) en niemand die eraan denkt, hoe hij (en de Health Trut) die, meer dan, pompeuze villa moeten betalen? (SARC OFF).

18 Archeont    
ongeveer 1 jaar geleden door Archeont
1
Meld

@11 "Doden door homeopatische geneesmiddelen 0"

"The US Food and Drug Administration (FDA) is investigating the deaths of 10 children and 400 adverse events surrounding the use of homeopathic teething pills."
https://www.independent.co.uk/news/world/americas/teething-pills-deaths-homeopathic-children-die-taking-remedies-a7359411.html

Mooi zo'n big homeo industrie die aan geen enkele regel hoeft te voldoen; Hoeveel van een bepaalde stof zit er in? Oh dat weten we niet, maar dat geeft toch niet...

"found inconsistent amounts of belladonna in certain homeopathic teething tablets, sometimes far exceeding the amount claimed on the label."
https://nccih.nih.gov/health/teething


Homeopathie is volkomen onzin, daarom durf je de inhoudelijke discussie ook nooit aan, mischien dat er nog wat libelle lezers intrappen, nietwaar Harry?

19 Mevrouw Stemband    
ongeveer 1 jaar geleden door Mevrouw Stemband
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

20 Robin    
ongeveer 1 jaar geleden door Robin

* Verwijderd door de redactie *

21 Robin    
ongeveer 1 jaar geleden door Robin

* Verwijderd door de redactie *

22 Robin    
ongeveer 1 jaar geleden door Robin

* Verwijderd door de redactie *

23 Robin    
ongeveer 1 jaar geleden door Robin

@20 Fijn dat je het eens bent met het artikel hierboven; al verwoord je het geheel in je eigen woorden. Wil je nog je punt maken dat je zo'n voorstander bent van de herintroductie van thiomersal in vaccins misschien?

"Grootste drogisterijketen in de VS aangeklaagd voor oplichting wegens verkoop van homeopathische middelen als 'geneesmiddelen' "

24 Mevrouw Stemband    
ongeveer 1 jaar geleden door Mevrouw Stemband
0
Meld

@23 "Aantal doden door homeo afgelopen 200 jaar: nul."

"The US Food and Drug Administration (FDA) is investigating the deaths of 10 children and 400 adverse events surrounding the use of homeopathic teething pills."
https://www.independent.co.uk/news/world/americas/teething-pills-deaths-homeopathic-children-die-taking-remedies-a7359411.html

Doden omdat die big homeo maffia zelfs te lui zijn om te controleren hoeveel er in hun eigen watertjes zit, en dat geven ze dan aan kinderen, en met droge ogen blijven beweren dat er niets aan de hand is.

25 Mevrouw Stemband    
ongeveer 1 jaar geleden door Mevrouw Stemband
0
Meld

@20
Wat probeer je nu eigenlijk te zeggen?
Dat we pure oplichterij moeten accepteren omdat reguliere farmaceuten geen perfecte producten maken?
Dat we totaal geen eisen mogen stellen aan homeopathische rommel omdat de werkzaamheid van reguliere farmaceutische producten soms tegenvalt?
Dat homeopaten ongehinderd hun gang mogen gaan met dingen waarvoor echte farmaceuten megaboetes opgelegd krijgen? (Zie bijvoorbeeld https://www.drugwatch.com/news/2013/12/06/big-pharma-settlements/ )
Dat homeopaten tal van bijzondere privileges zouden moeten houden? Want ze mogen dus geheel ongeteste en ongekeurde producten verkopen, ze mogen claims doen die aantoonbaar onjuist zijn, en hun onwerkzame producten worden ook zonder enige kwaliteitscontrole als 'geneesmiddelen' in het geneesmiddelenregister opgenomen zolang er maar het stickertje 'homeopathie' op zit.

In wezen bezondigen homeopaten zich aan alles waar jij farmaceuten voortdurend van beticht (ongeteste rommel verkopen enzovoort). Je bent dus gewoon hypocriet bezig wanneer je hier wel afgeeft op farmaceuten, maar niet op de makers en verkopers van homeopathische spullen.

26 RichardR    
ongeveer 1 jaar geleden door RichardR
0
Meld

@23
Aanvulling op @25
https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/dood-door-homeopathie-2/

In 2002 stierf in Australië een baby aan sepsis door eczeem en ondervoeding. De eigenlijke doodsoorzaak was geloof in de helende werking van homeopathie. De vader, een universitair docent homeopathie, wachtte met reguliere hulp zoeken tot het te laat was.

Conclusie van het vorig jaar, de zoveelste, dus weg ermee:
https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/europese-wetenschappers-snoeihard-homeopathie-werkt-niet/
Er is geen bewijs dat homeopathische middelen werken tegen welke bekende ziekte ook, concludeert een werkgroep van Europese wetenschappers.

(**) De EASAC adviseert de Europese landen geen vergoeding meer te geven voor homeopathische middelen en diensten uit hun gezondheidsbudgetten, omdat homeopathie geen evidence-based gezondheidszorg is. De EASAC vindt dat niet alleen elke bewijsvoering voor de werking van humane homeopathische middelen ontbreekt, dit geldt ook voor alle homeopathische diergeneesmiddelen. Homeopathie kan, ook al werkt het niet, wel degelijk schadelijk zijn, vindt de EASAC omdat een patiënt die homeopathische middelen gebruikt mogelijk geen of te laat reguliere, evidence-based medische hulp zal zoeken. Ook is er een gerede kans dat de patiënten minder gaan vertrouwen in wetenschappelijke bewijsvoering.(**)

27 Wilmama    
ongeveer 1 jaar geleden door Wilmama
0
Meld

@23

Quote:
"Aantal doden door homeo afgelopen 200 jaar: nul."

Gaan we op die tour?

In mijn familie en vrienden kring vele mensen wier leven is gered of op goede wijze verlengd door regulier.
Geen enkele dode door falen van regulier.
Wel een dode door ern homeokwak.

Jou cijfers kloppen niet.

28 carpenter    
ongeveer 1 jaar geleden door carpenter
0
Meld

@28 "Aantal doden door homeo afgelopen 200 jaar: nul."

Sowieso is dat een onzinnige bewering, want geen enkele homeopaat houdt dergelijke cijfers bij; de enige cijfers waar ze naar kijken is de eigen bankrekening..

29 Mevrouw Stemband    
ongeveer 1 jaar geleden door Mevrouw Stemband
0
Meld

@27
En dit zijn alleen nog maar de ernstigste incidenten. Het werkelijke aantal mensen dat schade lijdt en zelfs overlijdt door alternatieve behandelingen ligt met zekerheid veel hoger.

Zo bracht zelfs een kleinschalig onderzoek van een paar Australische kinderartsen al bijna veertig zeer ernstige incidenten (inclusief vier sterfgevallen) aan het licht die het rechtstreeks gevolg waren van alternatieve behandeling van kinderen: https://www.nhs.uk/news/pregnancy-and-child/alternative-medicine-danger-for-children/

Problemen zijn onder meer dat letsel en overlijden door alternatieve behandeling doorgaans niet als zodanig wordt geregistreerd, en dat er in de meeste gevallen ook geen klachten tegen alternatieve behandelaars worden ingediend -- vaak 'omdat men eigenlijk wel wist dat het niet werkte', en soms ook uit schaamte dat men zo dom was geweest om een kwakfiguur op te zoeken. Soms ook realiseren mensen zich niet dat de alternatieve behandeling de situatie heeft verergerd.
Dit soort gevallen belanden vroeg of laat echter allemaal op het bordje van de reguliere zorg, en als de patiënt vervolgens overlijdt of gehandicapt raakt, wordt dat niet toegeschreven aan de voorafgaande alternatieve behandeling, maar aan natuurlijke oorzaken of zelfs het falen van de reguliere zorg (en dit weet ik ook uit persoonlijke ervaring).

Alternatief behandelaars zijn ook niet verplicht om sluitende dossiers bij te houden die een duidelijk overzicht geven van de (vermoedelijke(*)) gezondheidstoestand van patiënten, welke behandelingen wel of niet hebben plaatsgevonden en wanneer, en wat daarvan de resultaten zijn geweest. Wederom privileges waardoor het alternatieve gilde onbekommerd en ongehinderd door kan blijven knoeien.

*: Weer een probleem: het kwakvolk heeft in het algemeen geen verstand van ziekte en gezondheid, en kan dus om te beginnen vaak al geen correcte diagnose stellen. Het niet onderkennen van een ernstige situatie is ook een van de voornaamste oorzaken van schade en letsel, veroorzaakt door alternatief behandelaars.

30 RichardR    
ongeveer 1 jaar geleden door RichardR
0
Meld

@29

en daarnaast zou je, als je een correct en eerlijk beeld wilt schetsen, het aantal mensen dat genezen is dankzij de echte, i.e. reguliere, geneeskunde van dat getal aftrekken. Dan kom je op een heel groot negatief getal uit.

Bij homeopathie, i.e. water, zijn beide 0.

31 Montaigne    
ongeveer 1 jaar geleden door Montaigne
0
Meld

@30

Daarbij komt dat de meeste slachtoffers van (homeo)kwak uiteindelijk in het ziekenhuis of onder behandeling van een arts overlijden. En aldus op het conto van regulier worden bijgeschreven.
Zo vegen de kwakzalvers hun straatje schoon.

32 carpenter    
ongeveer 1 jaar geleden door carpenter
0
Meld

@22

Heeft dat geneesmiddelen opgeleverd?

Jazeker.
Ik heb je meerdere malen voorbeelden gegeven maar daar ga je niet op in.
Liever blijf je hier tegen beter weten in alles bij elkaar liegen.

33 carpenter    
ongeveer 1 jaar geleden door carpenter
0
Meld

@33
Tweehonderd jaar aanklooien met homeopathie: geen resultaat van betekenis.
Tweehonderd jaar reguliere medische ontwikkelingen: kindersterfte met 98% gereduceerd, levensverwachting met 50% toegenomen, algemene gezondheid en welzijn zeer sterk verbeterd.

En waar schoppen Robin c.s. onophoudelijk tegenaan? Tja...

34 RichardR    
ongeveer 1 jaar geleden door RichardR
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

35 Robin    
ongeveer 1 jaar geleden door Robin

@35 : je standaardlulsels zijn al zo vaak gedebunkt en naar het rijk der fabelen verwezen dat heel @35 : is samen te vatten als: kwakkerdekwaakkwaak!

36 Archeont    
ongeveer 1 jaar geleden door Archeont
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

37 Robin    
ongeveer 1 jaar geleden door Robin

@35 " Immers helpt het niet, dan kom je niet terug. "

Onwaar, het is zo juist omdat het niet werkt mensen blijven terugkomen.


"kindersterfte is gereduceerd ONDANKS regulier, niet dankzij."

Onwaar; kijk naar de kindersterfte daling in Afrika, voor een groot deel te danken aan vaccinaties.

38 Mevrouw Stemband    
ongeveer 1 jaar geleden door Mevrouw Stemband
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

39 Robin    
ongeveer 1 jaar geleden door Robin

@39 Het toont de leugen aan die je in @35 probeert te verkondigen:

"kindersterfte is gereduceerd ONDANKS regulier, niet dankzij."
"Kindersterfte was al nihil voor de invoering van vaccins."

40 Mevrouw Stemband    
ongeveer 1 jaar geleden door Mevrouw Stemband
0
Meld

Ik denk dat we beter kunnen ophouden met nog te antwoorden op Robin. Hij/zij doet niks anders dan keer op keer dezelfde gierende nonsens neerplempen, zo te zien uitsluitend om reacties uit te lokken en mensen op de kast te krijgen. Nooit wordt bewijs geleverd voor wat er beweerd wordt en nooit wordt ingegaan op de (doorgaans kinderlijk eenvoudige) weerleggingen.

Typisch trollengedrag, met andere woorden.

41 RichardR    
ongeveer 1 jaar geleden door RichardR
1
Meld

Robin copypaste iedere keer hetzelfde ongeacht wat ook.
Das praten tegen een kapotte gramofoonplaat, zonde van de tijd.

Nee, kwam omebert nog maar eens langs, dat was wel lachen altijd.

42 Norton    
ongeveer 1 jaar geleden door Norton
0
Meld

@11 "Doden door homeopatische geneesmiddelen 0"
Mensen gaan ook niet dood aan kraanwater. Hou toch eens op met regulier af te kraken om uw zelfbenoemde deskundigheid te onderbouwen dat gaat helemaal nergens over.

43 datkanjijmakkelijkzeggen    
ongeveer 1 jaar geleden door datkanjijmakkelijkzeggen
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Nederland per direct uit de EU
Deze petitie is gemaakt omdat het tijd wordt...

5 uur geleden door Nexit-En-Snel

150 Franse wijken “in het bezit”...
Uit een vertrouwelijk document van de Franse...

1 dag geleden door Moskowfiets

De vernietigingskampen van Eisenhower
De Amerikanen hebben tegen het einde van de t...

17 uur geleden door artemis

Senators vervelen zich dood door de urenlange...
Na de presentatie van argumenten door Schiff,...

1 dag geleden door Proemevla

Griekenland sluit binnenkort opvangkampen voo...
Griekenland zal binnen enkele maanden de grot...

1 dag geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
wijs
Fregat vertrekt dinsdag naar Straat van Hormu...
Symbolische daad...

minder dan een minuut geleden door wijs

Proemevla
Afzettingsprocedure Trump is politieke oplich...
Dit gaat de geschiedenis in als één van de ...

minder dan een minuut geleden door Proemevla

Anubis
Voorkom de klimaatapokalypse...
@89 Die hadden toen vast ook empirische data?...

minder dan een minuut geleden door Anubis

dummydum
Bescherm onze kinderen tegen klimaatfraude...
@15 Ik heb even goed gekeken, maar er staan g...

1 minuut geleden door dummydum

BlackNinja
Afzettingsprocedure Trump is politieke oplich...
Afshin Ellian....ach wat dat stuk onbenul aan...

1 minuut geleden door BlackNinja

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig