God bestaat niet, blijkt uit onderzoek... (nieuwspaal.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Münchhausen in Wetenschap  ·  296 Reacties

  • 22
  • 1813x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@248 "Wat heeft dat onderzoek gekost."

Ik denk helemaal niks. Volkomen gratis. Zeker weten.

0
251 dani

@251 Dat denk ik ook.
Het plezier dat ze er aan hebben dat er een heel stelletje is ingetrapt is vast beloning genoeg.

0
252 MARCUSAURELIUS

* Verwijderd door de redactie *

253 Robin

Hoezo zou ik niet bestaan? question

0
254 RazorBlade

@253 Er is geen enkele reden waarom het woord dag niet letterlijk zou moeten worden genomen.
Duizenden jaren werd het letterlijk genomen en nu ineens niet.

Daarbij hebben bijna alle scheppingsverhalen een vrij korte scheppingstijd, er is geen rede waarom het Bijbelse verhaal hierop een uitzondering zou zijn.

0
255 MARCUSAURELIUS

@249
Het was dan ook maar verzonnen van me (maar dat begreep je natuurlijk al meteen) en daarom kwamen zelfs mensen zoals een Hitler, Stalin of een Mao wat dat betreft nog goed weg met hun vreselijk misdaden. Want hierna is er niks meer laat staan een persoonlijke God die je dan ter verantwoording roept voor je misdaden die je tijdens je levens zou hebben begaan.

1
256 rebo

question

0
257 Myth63

@243

Even geduld?

We wachten al 2000 jaar op bewijs.
Nog altijd niets.

0
258 carpenter

Natuurlijk bestaat er geen god. Religies zijn kampen die andere kampen willen vernietigen om macht.
Je ziet het nog iedere dag gebeuren dat religieuze groepen met elkaar in oorlog zijn en elkaar afslachten. Mensen die elkaar moorden omdat ze niet bij dezelfde religieuze club zitten.
Mensen moorden omdat god het wilt. Mensen moorden omdat hun profeet dit eist. De profeten waren machtsbeluste mannen die probeerden zoveel mogelijk volgelingen te krijgen waardoor ze steeds meer macht kregen. En natuurlijk was hun doel om te streven naar 1 grote club, waardoor er wel heel veel bloed moest vloeien en nog steeds vloeit.
En dat religie niet deugt zien we nog dagelijks. Moord, kindermisbruik , vrouwen onderdrukking, besnijdenissen, geheel of bijna geheel geluierde vrouwen, gewoontes met onnodige dierenleed etc etc.
En dit allemaal omdat er mannen waren die zich profeet noemde, maar die alleen maar macht wilde hebben. En deze allang overleden profeten, hebben nu nog steeds honderden miljoenen volgelingen. Hoe naïef kunnen mensen toch zijn!
Geloof in god is geloof in de duivel, omdat het geloof in god helemaal niet samen gaat met liefde en wederzijds respect. Geloof in god is haat en geweld. Maar ga je dit de religieuze gekkies vertellen, dan bestaat er een kans dat ze je dan “liefdevol” zullen doden.

0
259 Niet wit niet zwart

@250

Altijd hetzelfde liedje.
Het ene moment moet de tekst letterlijk genomen worden terwijl op een ander moment de tekst vrij geinterpreteerd kan worden. Met een speling van duizenden tot miljoenen jaren.

0
260 carpenter

@260 Inderdaad.

0
261 MARCUSAURELIUS

Er zit geen logica in het godsconcept. Deze persoon(?), geest (?), entiteit is de baas van alles, naar verluidt. Is er dan geen baas boven baas? Nergens in het universum tref je van een bepaalde soort of stof exact 1 exemplaar aan. Dus als er 1 zo'n god is dan is het onwaarschijnlijk dat er niet meer exemplaren van die specifieke vorm, soort of hoedanigheid bestaan. Als de veronderstelde baas al zo onbereikbaar ver verwijderd is van de normale gang van zaken dat je je er eigenlijk geen voorstelling van kunt maken, dan kun je ook niet met zekerheid stellen dat er niet nóg een baas achter steekt. Die bijvoorbeeld teven parallelle universa schept aan de lopende band. Straks lig je voor de verkeerde op je knietjes..

0
262 Ness

Volgens het sprookje is de aarde niet geschapen in 7 dagen maar in 6 dagen dus daar gaat het onderzoek al mis. De paus kwam ook al tot dezelfde conclusie: je denkt toch niet dar god een tovenaar is die met een toverstafje de aarde in 6 dagen geschapen heeft? Een slimme paus. Die zegt nu waarschijnlijk heeft god de meteoriet naar de aarde gestuurd en zo geschapen.

Eh zonder gekheid god heeft nooit bestaan. De aarde is niet 6000 jaar oud maar vele miljoenen jaren en nee niet de mens was als eerste maar de dieren. Dinosaurussen zijn er al 150 miljoenjaar geleden gekomen net als schildpadden en mensen 800.000

0
263 Jan met de korte achternaam

@239 ,
Bedankt voor uw reactie, maar ik stel mij het iets anders voor.
Voor de duivel is de hel het grootste probleem, de hel is voor hem gemaakt.
Zo staat dat in de Bijbel toch?
Verder heb ik meer problemen met de eeuwigheid, dat duurt te lang voor een straf.
Van een straf moet je kunnen leren.
Een mens is maar van stof gemaakt, hoe kun je zo´n straf verdienen?
Ik denk meer dat de hel gewoon onprettig is.

1
264 Aragon

Je moet ook last van hersenverweking hebben om te geloven dat de wereld in 7 dagen geschapen is!

0
265 dummydum

@264 Op vakantie geweest op de camping , met mijn ex schoonmoeder dat was de hel

erger kan het nooit worden

0
266 RonMVV

Nou, het lijkt anders best aan haastklus, vooral het laatste stukje. Wat een rommeltje.

0
267 Ketter

Dat god niet bestaat omdat de wereld niet in zeven dag kan zijn geschapen is een tamelijk vreemde en onwetenschappelijke uitspraak.

5
268 Dune

@266 ,
Dat is een hele geruststelling, kan ik rustig voetbal kijken.

1
269 Aragon

@265 ,
Zeven dagen is te lang, het waren 6 dagen.

2
270 Aragon

Het leukste aan dit draadje zijn de mensen die er nog serieus op in gaan ook question

1
271 dani

Uiteindelijk is het allemaal terug te brengen op eigen verantwoording.
Het persoonlijke pad.
Een god, over hoger macht blijkt een axioma en voor velen een excuus om maar ongegeneerd hun gang te gaan ten kostte van hun gezin, medemens, gemeenschap.
En uiteindelijk ten kostte van henzelf.

0
272 Rapunzel

Onder deze axioma hebben we leiders en regeringen die dankbaar gebruik maken van religie.
En zichzelf de hogere macht voelen zonder eigen verantwoording.
En ten kostte van het gezin, de medemens en de gemeenschap handelen'.
Geld en macht is meer hun ding.

0
273 Rapunzel

Religie in deze vorm is vergif voor elk individu.
Helaas zien we wereldwijd excessen in verschillende vormen van deze sektes.
Het niet nemen van eigen verantwoording, maar wijzen naar boeken is indoctrinatie.
Boeken worden door mensen geschreven.

0
274 Rapunzel

@268

Is er ook een manier om die god(en) aansprakelijk te stellen voor alle losse eindjes?

Hij had na die rustdag gewoon de draad weer op kunnen pakken.
Het kan toch niet bestaan dat wij een leven lang moeten werken en dan ook nog eend onze oneindige dankbaarheid moeten tonen aan iemand die maar 6 dagen heeft gewerkt.

Nou vooruit, hij heeft nog wat moordpartijen gefaciliteerd en andermans vrouw bezwangerd.

0
275 carpenter

Het gevaarlijkste zijn die verwarde personen die denken dat een god tot hen gesproken zou hebben. Dat soort mensen zouden per definitie opgesloten moeten worden in een zeer gesloten afdeling en nooit meer vrij gelaten moeten worden!!!

0
276 upanddown

@271 Ben je zelf nou serieus of niet?

0
277 upanddown

@265 Dus na die 7 dagen is die gast lui achterover gezakt in zijn stoel en heeft de wereld een grote bende laten worden. Had hij/zij/het eerst SIMcity gespeeld dan had hij geweten dat hij wel wat meer werk dan die lullige 6 dagen gehad zou hebben. Oftwel 5 dagen ECHT werken en twee dagen rust, het hele jaar door! Dan was er tenminste nog wat van de wereld terecht gekomen...

0
278 upanddown

@278

6 dagen werken slechts
Zie @268

Een echt doorbijtertje was het niet.

0
279 carpenter

@271

question

0
280 Münchhausen

@277 Artikel al gelezen? Dit is het vervolg:

0
281 dani

@281 Heerlijk, niets aan toe te voegen question

0
282 Rapunzel

George Carlin, religion is bullshit.

0
283 Rapunzel

@204 Ik ben helemaal niet vanaf mijn kinderjaren geïndoctrineerd. Ik heb ook ooit geloofd in de evolutiehoax. Maar misschien ben jij wel geïndoctrineerd door lui die fanatiek beweerden dat God niet bestaat. Het zou zomaar kunnen...

Maar vertel me nou eens serieus dat het leven, de natuur met zijn ecologische systeem, de opbouw van cellen, het sonarsysteem van dolfijnen, veren van vogels, de werking van het oog etc.etc. gewoon is ontstaan door toeval, zonder enige vorm van ontwerp of plan. Het liefst oog in oog. Ik ben zo benieuwd of jou dat lukt zonder je te generen. Hoe kan iemand zo denken, terwijl de wetenschap N.B. altijd bewijst dat ELK systeem een ontwerper heeft. Of dit nu een auto of een irrigatiesysteem betreft. Systemen ontstaan niet vanzelf, dat is wetenschappelijk bewezen. Elke dag weer.

8
284 Ebbie

@284

Het is moeilijk te geloven inderdaad dat het complexe en zo verscheiden leven uit niets/zeer eenvoudig leven kan zijn ontstaan, en door toevallige omstandigheden zo gevarieerd heeft kunnen worden.

Maar gelukkig is het ook geen kwestie van geloven om dit te kunnen accepteren. Noch maakt het alles minder bewonderenswaardig. In tegendeel, juist omdat het niet, poef paf in zeven dagen met wat vingerknipjes verscheen allemaal, is de soortenrijkheid op onze planeet zo prachtig.

Vergelijk het met een kunstwerk. Als je het zou kunnen creëren met een klap in je handen, dan zou het weinig aan zijn. Ben je urenlang een het schilderen, en nog eens uren om alle details, alle kleuren te maken, te spelen met contrast en lichtval enzovoorts, dan is het resultaat alleen maar langer de bewondering waard.

Alles proberen te verklaren met een supersnel creërende god, doet naar mijn idee juist afbreuk aan wat u waarschijnlijk als zijn schepping ziet.

0
285 progressiefliberaal

@285 Los van het scheppingsverhaal is het niet zo raar om te geloven in een intelligent ontwerp.

6
286 Dune

@284 "Ooit geloofd in de evolutiehoax".
De bekeerlingen zijn vaak de fanatieksten. Tijdens de onderwerping van Europa aan het christendom waren de bekeerlingen gewelddadig fanatiek. In Verden weten ze daar nog een verhaal over.

0
287 Ketter

@286 Niet als het nogal slordig in elkaar zit. En wie ontwierp de ontwerper? Uiteindelijk is er iets spontaan ontstaan zonder ontwerper.

0
288 Ketter
289 dani

@287 Dat klopt.
Ik denk dat het een vorm van onzekerheid is.
Het zelfde zie vaak bij mensen die na lange tijd zijn gestopt met roken.

0
290 MARCUSAURELIUS

@290 Je grootste vijand is je vroegere zelf bij zoiets. Althans, veel ervaren dat zo. Iedereen die op je vroegere zelf lijkt is daarmee ook de vijand.

0
291 Ketter

@286

Ok, maar dat moet je dan niet geloven, maar weten!

5
292 WijzeDwaas

@68
Welke God?

0
293 Venividivici

@184 Het is wel duidelijk dat je de domheid van je eigen reactie niet inziet. Hoe verklaar je dat God is ontstaan? Door toeval? Het is volgens je eigen definitie onmogelijk dat iets zonder schepper kan bestaan. Wie of wat is dan verantwoordelijk voor het scheppen van God? En als jouw complexe God geen schepper nodig heeft waarom heeft de eenvoudige materie in ons universum dan wel een schepper nodig?

God (welke?) kan nooit een verklaring zijn voor ons ontstaan. Het is een excuus voor mensen die bijvoorbeeld evolutie niet begrijpen en geen zin hebben om zelf na te denken. God verlegt het probleem en maakt het probleem groter.

Evolutie is geen hoax, evolutie is een feit. Een feit dat bewijst dat er helemaal geen schepper-God nodig is. Evolutie bewijst ook voor jou dat je in onzin gelooft, dat weet je, dat voel je en omdat je als kind met deze dogma’s bent geïndoctrineerd voel je je verraden door je ouders en je omgeving. Het knaagt aan je identiteit en dat is de reden dat gelovigen zoals jij ze brisant reageren op feiten die het geloof tegenspreken.

0
294 Vrijdenker

Mijn God, zoveel reacties op een artikel van nieuwspaal,.....

0
295 kortanante

@294 Ik maakte maar een geintje gast!
Heb ooit met een, naar eigen zeggen, zeer zwaar geschapen collega op een kamer gezeten.
Sindsdien maak ik deze (ietwat flauwe) grap bij elke gelegenheid die ik krijg.

0
296 skapoe

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

3 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

5 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

6 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Gand Marne Wala Sexy VideoXnxx Marathi MovieVr Lesbian PornXxx Brazzers Porn VideoTik Tok Famous Girl In IndiaDesisexxxBehind The Scenes Porn MovieDesi 49 VideosKascha PapillonLittlenipplesHomemade MasturbChubbyteennudeSarah Joy NudePorn Hub RecommendXlovecaGay Indian PornMaa Ki GandFirst Time CucoldBangla Sexy Blue VideoEmily Addison OnlyfansCchaterbateBen 10 XvideoJav Guru English SubLesbian Seduvtion PornAss And Feet JoiSeins EnormesLuxure PornoBrandy TaylorMiranda Cosgrove NydeXxx ImejAkshara Singh Mms LeakCroatia PornLexington Steele AndSexy Video Blue HdBlonde_riderxxx'sDouble PenetrationPetite Babes NudeXnxxx Sex ComOral Sex HdIvanka Trump XxxAndrea ZhayPorn Url DownloaderJojo NudeTittyfucking PovNavel Kiss PornIt Slipped InSnowbunnies PornMackzjones OnlyfansMy Hero Academia HentaiMermaid XxxBunny Suit PornBestofceleste777SwinglifestyOlivia NudeSlowteasinghandjobsXxpornvideosPeliculas De Pornos GratisR Nsfw 411Toonily ComDemond PornTia Carrere In PlayboyPhayton PresleeAunty Video CallWww New Xxx Video ComApril Bowlby SexyHentai BrotherRiverannMia Khalifa MeansBelle Delphine SexsGrace Boor TitsLinda Lovelace Death CauseErica Fontes PornQuadrinhos PicantesErotica XHandgaggedIndian Sex Video Com HdMr Deep.fakeBig Booty FuckesDaphne Zuniga NudeXxxx Video 2017Mom And Lesbian PornSketchy Sex MyvidsterBengaluru Kannada Sex VideoFuntariSkipthegames NjAkhita PramodJame Deen Porn StarFlyingjizzReal PussyYoupor MPorn Movies EroticaX.pajaBest Gore AlternativeSexxxxxx PicturesPornos ForcedPorn Wives CheatingVideos De PornographyXnxx MzLicking Hairy PussiesMoan PornDesi Naked VideoAndressa UrachBrazzers MembersTokenfoxBeeegPunjabi Local SexAnal For CashNadia NorthWww Sexx VideoJapan Ka BfSunny Sex XnxxAndi James MilfVr Box SexDancing Bear Cumshot CompilationFree Gay Chat AvenueFilm Xxx Gratuit FrançaisCute Trans PornWww Xxxvideos ComBlowjob CumshotBbc BbwHindi ChudaLana Rhoads XDamnhomie11 OnlyfansAngel White Porn StarLong Cock FuckBravo TubeKitty Jung PornHot Lap DancingTubehalore ComWww 3gp Sex ComChinese Homemade PornNaked Women MastDiscord PornosHow To SelfsuckingSadist PornX Vidio Com HdDesi Lokal XxxXfantazy.clmBig Boobes NakedLocal Aunty BfTelugu Big Aunty SexHindi Xxx RepSubmissiveplzGangbanged TeacherMomxxxvideoJapanese Sex GameDesi Hd Sex MmsX Video MajedarBlack Man White Woman Sex VideoMindingo Porn