door Havermout in Gezondheid  ·  32 Reacties

  • 1
  • 1458x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Alleen dit bericht is al weer voldoende om je bloeddruk te laten stijgen

1
1 gaulette

Het nadeel van geneesmiddelen uit goedkope landen halen.

0
2 kwatta

De kans dat een patiënt daadwerkelijk kanker krijgt door de medicijnen te gebruiken, is niet groot. Dat is uit een eerste Europese analyse gebleken. Volgens het RIVM is het vergelijkbaar met het extra risico op kanker door regelmatig geroosterd vlees te eten. Nee natuurlijk niet. Als het om echte kapitalen gaat is het risico nooit groot, maar je moet het maar krijgen dan. Teringlijers zijn het.

9
3 Robbedoes

@3 En dus wordt het teruggeroepen. Schattig dat je daaraan voorbij gaat.

0
4 Scholar002

@4 En hoe lang is het al in de handel?

6
5 Rattocasi

@5
Waarom zou @4 dat moeten weten?
De verontreiniging is ontdekt bij een nieuw productie proces van de API leverancier. Aangezien het een goedlopend product is zal het niet lang geweest zijn en is nu de restant uit de handel gehaald.

0
6 kwatta

@6 NOU daar hebben wij in de uitzending van zembla wel andere dingen over gehoord pas als artsen aan de bel gaan trekken en dan nog kan het lang duren voor er een actie is.
Dus wat je hier loopt te verkondigen geloof ik niks van.

https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/de-prijs-van-het-goedkope-medicijn
https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/geneesmiddelen-niet-onafhankelijk-gecontroleerd-op-kwaliteit

6
7 Rattocasi

@7
Als je er niets van gelooft, dan ga je toch zelf op onderzoek uit.

0
8 kwatta

@8 Wie zegt dat ik dat niet doe?

Zembla gezien?

7
9 Rattocasi

@9
Ja, wat is dan jouw conclusie over deze valsartan verontreiniging.

0
10 kwatta

Dat er weer leugens verpakt zitten in de waarheid.
Er staat trouwens nergens dat het niet lang geweest is.

*Patiënten die een medicijn met valsartan in huis hebben, kunnen in deze lijst controleren of het gaat om een medicijn uit de betreffende fabriek.

*De kans dat een patiënt daadwerkelijk kanker krijgt door de medicijnen te gebruiken, is niet groot.

Hoe groot? is daar onderzoek naar gedaan of roept het RIVM maar weer wat.

6
11 Rattocasi

@11
Het is natuurlijk een grof schandaal, dat de API fabrikant valsartan met deze verontreiniging op de markt laat komen. Gelukkig worden de producten nu teruggehaald.

0
12 kwatta

@11
Aan deze actuele informatie heb je meer dan -willekeurig en suggestief- linken naar bijvoorbeeld Zembla. Dat komt meestal neer op appels met peren vergelijken en daar schiet niemand iets mee op: https://www.knmp.nl/actueel/nieuws/nieuws-2018/recall-valsartan

Door een aantal fabrikanten is in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het College ter Beoordeling van de Geneesmiddelen (CBG) besloten op korte termijn over te gaan tot een recall van producten met valsartan. Het gaat om een terugroepactie op apotheekniveau in heel Europa. De recallbrief wordt een dezer dagen verzonden.

Laatste aanpassing bericht: 6 juli 2018, 16.55 uur

0
13 Wilmama

@13 heeft RIVM onderzoek gedaan naar hoelang dit al op de markt is, hoeveel schade er al aangericht is? Of lopen ze maar weer wat te roepen om het zo klein mogelijk te maken.

4
14 Rattocasi

@14
Jij verlangt wel veel in een paar dagen tijd. Het RIVM refereert aan een eerste Europese analyse: https://www.cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2018/07/05/terugroepactie-aantal-bloeddrukmedicijnen-met-valsartan

(**) De kans dat de patiënt daadwerkelijk kanker krijgt bij gebruik van de verontreinigde medicijnen is klein, zo laat een eerste Europese analyse zien. Deze kans is, volgens het RIVM, vergelijkbaar met het extra risico op kanker als gevolg van het regelmatig eten van geroosterd vlees. (**)

Nog belangrijker vind ik de eindquote's van het bericht, want ik heb een broertje dood aan onnodige stemming- en/of bangmakerij. Ik stel mensen liever gerust met ter zake doende informatie:
(**) Wat te doen?
Patiënten kunnen controleren of hun medicijn met valsartan van genoemde fabriek komt door de zogenaamde RVG nummers te controleren met behulp van de bij dit bericht toegevoegde lijst. Het RVG nummer is te vinden op de medicijnverpakking en onderaan de bijsluiter. Deze lijst wordt aangevuld zodra er nieuwe informatie is.

Het is goed voor te stellen dat mensen die deze middelen gebruiken vragen hebben. Zij kunnen contact opnemen met hun apotheek of hun behandelend arts. Mensen die deze medicijnen gebruiken kunnen bij de apotheek een ander medicijn meekrijgen. Mogelijk moeten ze hiervoor eerst een afspraak maken bij de huisarts. Het is expliciet niet de bedoeling dat patiënten zonder overleg met hun arts stoppen met het gebruik van het geneesmiddel.

Hebben mensen mogelijk nog andere vragen waarmee zij niet terecht kunnen bij hun huisarts of apotheker kunnen zij terecht bij het *Landelijk Meldpunt Zorg.

*https://www.landelijkmeldpuntzorg.nl/burger/home

En wat @6 ook al vertelde:
[ De verontreiniging is ontdekt bij een nieuw productie proces van de API leverancier. Aangezien het een goedlopend product is zal het niet lang geweest zijn en is nu de restant uit de handel gehaald.]

1
15 Wilmama

@15 Zit hier iemand te verkondigen dat het niet lang geduurd heeft, nou dat kan je niet verkondigen want er is geen onderzoek naar gedaan hoelang en hoeveel schade er door komt, dat is de leugen in een waarheid.

2
16 Rattocasi

@16
Dat is geen 'de leugen in een waarheid', maar het zoveelste product van jouw dikke duim.
Je verzint ze waar iedereen bij staat. Je kunt maar ergens lol aan hebben.

1
17 Wilmama

@17 Sommige willen niks zien van hun heilige huisje dan is het allemaal halleluja, dat hoort bij de skepsiskerk niets te willen zien van een organisatie waar over gezegd wordt dat het maffia praktijken heeft en waar elke keer weer drek naar boven komt drijven.

Ik verzin het niet het komt elke keer na boven drijven zoals nu dit weer.

Hoeveel mensen hebben dit nu weer geslikt?
Hoeveel mensen zullen er schade van hebben?
Echter nu wordt al weer gezegd valt allemaal wel mee.

De leugen in een waarheid.

3
18 Rattocasi

Getikte antivaxxers, weer een draadje vol gevaarlijke getikte antivaxxers.
Koop hier uw aluhoedjes en stok om ze mee te slaan.

Ik denk dat ik antivaxxkoopman wordt.

2
19 Drs. Mezun

@18
[Hoeveel mensen hebben dit nu weer geslikt?
Hoeveel mensen zullen er schade van hebben?
Echter nu wordt al weer gezegd valt allemaal wel mee.

De leugen in een waarheid.]

Dat het (gelukkig) meevalt wordt óók gezegd door de inspectie:
https://www.igj.nl/documenten/publicaties/2018/07/05/valsartan-productoverzicht

Ik slik een medicijn dat op de lijst staat. Wat moet ik nu doen?
De IGJ adviseert patiënten om niet direct te stoppen met hun geneesmiddel met Valsartan, ook als u het geneesmiddel gebruikt dat op de lijst staat die op onze website gepubliceerd is. U kunt uw medicijnen nog opmaken en als u de volgende keer naar uw apotheek gaat om nieuwe te halen, zult u een ander geneesmiddel met Valsartan krijgen.

Als u zich toch zorgen maakt, kunt u contact opnemen met uw huisarts.

(**) 4. Hoe schadelijk is NDMA? Wat zijn werkelijk de risico’s voor mensen die al jaren deze pillen slikken?
NDMA is kankerverwekkend in proefdieren en waarschijnlijk ook voor de mens. Gezien de periode dat er mogelijk verontreinigde pillen op de markt zijn, is de kans klein dat de patiënt daadwerkelijk kanker krijgt door het nemen van deze pillen. Hoe korter de verontreinigde pillen zijn geslikt hoe kleiner de kans. (**)

(**) 11. Wat is de rol van de inspectie?
Een kwaliteitsdefect van een geneesmiddel in de handel, kan tot schade leiden bij patiënten. De inspectie gaat over de kwaliteit van zorg in Nederland. Hieronder vallen ook productdefecten van geneesmiddelen. De inspectie kan kiezen voor een terugroepactie. In dit geval is er gekozen voor een terugroepactie op apothekersniveau. Alle betrokken bedrijven zijn inmiddels begonnen met het terughalen van de geneesmiddelen.

Voor meer informatie: https://www.igj.nl/zorgsectoren/geneesmiddelen/productie- gmp/productdefecten-melden (**)

0
20 Wilmama

@20 Laat je hier even mooi zien hoe de leugen in de waarheid zit.
En nu verwachten dat een ieder er vertrouwen heeft erin.

2
21 Rattocasi

@19 Wat heeft u in de aanbieding iets met twee vliegen in één klap?

0
22 DaSilva

Aanvulling op @20 met wel werkende link:
https://www.igj.nl/zorgsectoren/geneesmiddelen/productie-gmp/productdefecten-melden

Productdefecten melden
Wie een geneesmiddel in Nederland in de handel brengt, is verplicht kwaliteitsdefecten te melden bij de inspectie en bij het College ter beoordeling van geneesmiddlelen (CBG). Daarnaast kunnen bijvoorbeeld apothekers een melding doen. Melden kan bij het *Meldpunt geneesmiddelentekorten en -defecten.

*https://fd2.formdesk.com/geneesmiddelentekortendefecten/Meldformulier

0
23 Wilmama

@22 Ik heb eventueel het familiepakket met 4x een
https://www.amazon.com/Electro-Deflecto-Unisex-Foil-Size/dp/B01I497JAM

En 4 stokken.

0
24 Drs. Mezun

@23 Uitzending van Zembla laat zien dat die controle toch zeer beperkt is heeft jaren door kunnen gaan die slechte medicijnen, nu zembla daarmee is gekomen is het even schrikken.
Als er niets gezocht wordt is er ook niks te melden bleek weer uit de uitzending van zembla
moet eerst een journalist induiken voor het naar boven komt drijven.

Maar wel heel fijn voor de farmacie dat er mensen zijn die heilig blijven geloven in hun praktijken, dan kunnen ze er mooi mee door blijven gaan.

2
25 Rattocasi

@25
De betreffende uitzending van Zembla heeft zo goed als niets van doen met het huidige probleem rondom een beperkt aantal bloeddrukmedicijnen met daarin de werkzame stof valsartan.
Het gaat om en over een verontreiniging die ontdekt werd tijdens een nieuw productieproces bij een/1 API leverancier. (die levert de grondstoffen] Het zou niet mogen gebeuren, maar valsartan wordt er niet minder werkzaam door:
https://www.apotheek.nl/medicijnen/valsartan#belangrijk-om-te-weten-over-valsartan

Melding over valsartan
Verschillende media berichten over valsartan, omdat partijen van dit medicijn worden teruggeroepen bij apotheken.

Lees hier meer over

0
26 Wilmama

@26 komt ook uit die lage loon landen (china) dus waar heb je het over, past precies in de uitzending van zembla.

2
27 Rattocasi

@4

Ik ga niet voorbij aan het terugroepen. Het moest er nog bijkomen dat dat niet gebeurde. Maar ja, bij sommige lezers MOET je werkelijk alles melden. Miljarden ontvangen aan kankerverwekkende bloeddrukverlagers, en dan zou je ze moeten prijzen dat ze de rotzooi terugroepen? Ze moesten opgehangen worden.

1
28 Robbedoes

@27
Ja hoor! Wat jij toch niet allemaal -desnoods met hangen en wurgen- passend weet te maken, omdat het op deze manier prima in jouw eigen straatje past. Aantoonbaar geplaveid met generalisaties, vooroordelen, valse beschuldigingen, kletskoek en noem maar op.

0
29 Wilmama

@29 Hoe denk je anders dat die troep er in gekomen is zo uit de lucht gevallen oeps het pilletje in? Net als met de haren en insecten in de pillen zoals in zembla?

2
30 Rattocasi

@30
[ Net als met de haren en insecten in de pillen zoals in zembla?]
Nog even en er zat een halve dierentuin in:
https://zembla.bnnvara.nl/data/files/1732767019.txt

(**) In de apotheek kwam mevrouw medicijn terugbrengen, een maagzuurremmer uit India, van de firma Ranbaxy. Waarbij de tabletten stonken. Daar waren lijmresten van lijm die gebruikt wordt om de folie vast te maken... die kwamen op de tabletten.
Daar heb ik gelijk de vergunningshouder voor gebeld hier in Nederland. Ranbaxy, was dat. Ranbaxy.

Werd u serieus genomen door de fabrikant? In principe wel, alleen is het vervolg nul. Je hoort er niks meer over, het wordt gewoon weggewuifd.

Een maand erna werd er een vlieg aangetroffen in blisters van Ranbaxy. Van een ander medicijn. 'Ja, dat is een foutje. Ja, dat mag niet gebeuren.' (**)

Nu speelt dus een ander verhaal. De onzuiverheid kwam niet van buitenaf, maar was het gevolg van een chemische reactie tijdens het productieproces van de grondstof:
https://www.cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2018/07/05/terugroepactie-aantal-bloeddrukmedicijnen-met-valsartan

(**) Recent is gebleken dat tijdens het productieproces van de grondstof in een Chinese fabriek een onzuiverheid ontstaat. Het gaat om N-nitrosodimethylamine (NDMA), een stof die geclassificeerd is als waarschijnlijk kankerverwekkend. NDMA ontstaat tijdens de productie van valsartan bij de grondstoffabrikant. Pas onlangs werd duidelijk dat bij dit proces de NDMA-verbinding ontstaat.(**)

Dus niets te maken met vervalste en/of illegale medicijnen of de onhygiënische werkomstandigheden waar Zembla het over had.

0
31 Wilmama

@24
Doe maar 3 keer zo'n pakket, neem ik gelijk de buren mee voor het geval dat.

0
32 DaSilva

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Malinois
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@102Verder dan dat gereutel kom je niet.Vanaf 1 mei kun je het bewijs bezichtigen ergens rondom Moskou. Zogenaamd goed oorlogsmaterieel ...

1 minuut geleden geplaatst door Malinois

progressiefliberaal
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

Moeten ze daar zelf weten, hebben wij niks mee te maken. Elk land heeft nu eenmaal zijn eigen wetten....

2 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Snorrie
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@103 Dan wordt het tijd dat ze dat bewijs eens presenteren.Net als dat bewijs over die britten en fransen....

4 minuten geleden geplaatst door Snorrie

elsemiek
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@149 Jack jij weet denk ik wel hoe dat zit bij Lenny Kuhr over joods zijn , ik weet dat ook niet precies https://www.nieuwskoerier.nl/news/9...

7 minuten geleden geplaatst door elsemiek

duurendaal
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@96 wildersfan"De NAVO tanks worden, as we speak, terug getrokken. Het ultra moderne NAVO materieel heeft gefaald. "Dit gaat over het ve...

8 minuten geleden geplaatst door duurendaal

elsemiek
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@32 Ze heeft zich al op vrij jonge leeftijd bekeerd tot het jodendom , maar is niet Joods voor zover ik t lees op internet Er zijn wel constru...

10 minuten geleden geplaatst door elsemiek

welofniet
Kortsluiting in hoofd maakte Youp van ‘t Hek ‘zeer verdrietig’: ‘Maar wappies lieten me weer lachen’

@12 Ik zeg toch ook hij lult links maar vult rechts.Heb ik dan gezegd dat hij op de PVDA of Groen Links stemt maar zo praat hij wel hij hang...

12 minuten geleden geplaatst door welofniet

Reconquista
GeenStijl: Hoera islam! Irak maakt homorelaties strafbaar

@1Ze lezen het wel maar ze nemen het niet in zich op. Het lijkt wel alsof ze een soort filter in hun hoofd hebben die al het negatieve over de...

13 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Malinois
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Rusland heeft bewijs dat de NAVO aanwezig is in Oekraïne.Dat legitimeert Rusland om uit een ander vaatje te gaan tanken.Kunnen wij wel gaan...

14 minuten geleden geplaatst door Malinois

Schildpad
Bernie Sanders: Niets antisemitisch aan protest tegen racistische, extremistische regering Israël - Joop - BNNVARA

@2Oproepen Joden te vermoorden en Joden aanvallen ook. Het gaat allemaal veel verder dan alleen mar met vlaggetjes waaien tegen het Israelisch...

24 minuten geleden geplaatst door Schildpad

NK. App
Romantic Love PornGandmand ComTeacher Ka SexTeenager Family PornXhamsyrtReddit Leaks NudesFatal ModesBrqzzers MilfLulu Chu ShoplyfterXnxx DonwlaodWorld's Hottest PornstarAlohatubLisa BarbusciaHeather Harmon PornhubPati Patni XxxRenne Gracie PornBlue BrazzersBig Dick PicPunjabi Porn MmsCharles Oliveira PornXxxoornAsain OnlyfansRedit BbwEs Cort IrelandE Hentai GallerieUwucaptin666Videos Pornode CulonasKatrina Jade NudeSean Lawless PornCockslapAva Moore VideoSofia Nix PornhubK0rean PornMya LovelyCumin In MouthNymphos PornBbc PoundingIsekai Harem Monogatari.Sucking Bbc.Sex With XxxCamel Toe VoyeurHd Sexy Video MovieNude LoversBig Tit FreepornLeague Of Legenda PornMirabel PornPornos Entre LesbianasNudist Family PhotosSophie Reade PornTaylormayRunway Models NudeNues Pour VousShalina DwvineApryl ReinPorn In BhabhiValentina Nappi FuckFlirt4free'Hq PornoerYoung Big TitesAsianxxSonakshi Sinha FuckXx IdeoHard Core LatinaWww Tamil Sex Videos ComXxx MassagingFappeningblogSsbvw PornBrittanya Razavi VideosFacialabuse Vandalized清原 みゆうThick NudesSakshi Dhoni XxxForced Porn BrutalMelanie Lynski NudeBangla Local BfBreast Milk Drinking PornZ Z Z TubePeeing RedditDesi Sex Bf VideoMaya Farrell PornNudes A PopinHot Naked Gay MenBack To The Cooter Part 1: Pussy From The PastMrs Milford NudeHentaifrenchXxx SeaxyBf Sexx VideoArisa NakanoRomantic Nude VideosRace Play PornSasha FoxSexy EroticCoimc PornAunty Secret Sex VideosWww Muslim SexCharly Jordan LeakBerzzes HdOmae No Kaa-chan IkutokiFarmgirllacy LeakedSpartacus Sex ScenesSexy Videos Boobs PressingBrotherseducessisterSweet MilfSkylar Vox JoiMike Adriano ManyvidsNude Beach LadiesRealgirls RedditHitomivlaPorn SitsPlauboyplusPornô Lésbica BrasileiroAprilbowlbynudeBoys In The SandHentairule34Camping PornhubMisscarriejune LeakNew Hot Sex XxxDevar PornStacie Starr MomFotos Gratis PornosVanna Whitr PlayboyWww First Time Sex ComBest Step Mom PornIndan XxxxXax VideoPorn Mama E HijoSweaty FacesittingBeurrette VideoNuttianiTeen Crossdresser PornFuckung XxxDudhsagar DairyPorn Videos Of AmericaRomantic Erotic Pornક્સક્સક્સક્સWhorny FilmsPorn AhsokaVr Porn GamesSubmit You FlicksFilme Pornô JaponêsIporntv DesiIndian Blue Film PicturePornstepdaughterG PornDesi XxxcAssamessexBella Blu PornPorn Hindi Story VideoSucking Nipple LesbianAss Poitn