Hoe Assad zijn herwonnen Syrië verandert (economist.com)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door progressiefliberaal in Buitenland  ·  49 Reacties

  • 4
  • 476x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Assad is geen verkeerde, alleen de MSM bracht in opdracht van de elite smerige verhalen naar buiten.

8
1 Positivo

@1
Nee, als je de waarden en normen van een dictator die zijn volk afslacht hanteert niet nee...

18
2 GreyB

Ik zie dat er enkelen hun koffers voor Syrië al gepakt hebben...
Op naar die geweldige gozer Assad.

14
3 GreyB

@2 Een volk dat verdeelt was door verschillende moslimgroepen die mekaar en onschuldigen willen afmaken.
Natuurlijk geloof jij dat dit op te lossen is met ' niet doen" te roepen, maar ja de realiteit is wat anders.

7
4 solidsteel

@4
Nee, een volk dat vreedzaam demonstreerde voor hervormingen en afgeslacht werd. 75% van de gevluchte Syriers is gevlucht vanwege Assad.

13
5 GreyB

@5 De meeste gevluchtte Syriers waren Soeni's. De achtergebleven minderheden, christenen, Sjiieten, alawieten voelen zich nu gesterkt en staan achter het regime. Vraag je je toch af waar de ellende dan mee begon.

3
6 Winston

@6
Met Assad..
De pleuris is daar uitgebroken omdat Assad op vreedzaam demonstrerende burgers schoot en vermoordde. Toen gingen burgers zich verdedigen en ontstond het wespennest..

11
7 GreyB

@7 Dat waren geen vreedzame burgers. Er zaten veel gewapende, door het westen gesteunde, buitenlandse jihadstrijders tussen.

4
8 B55

@5 Dat is 1 kant van het verhaal wat ze je hier vertellen idd.

4
9 solidsteel

@7 Assad beschermt christenen de oppositie onthoofd christenen. Doe me dan maar de duivel die we kennen ik heb gezien wat er met Libië en Irak is gebeurt het is mooi geweest zo.

5
10 Harry Kroepoek

@3 Ik denk dat Assad een betere is voor de bevolking aldaar dan dat Rutte dat is voor de bevolking hier.

7
11 El Matador

@10 Wat Assad niet vrijpleit van het hard onderdrukken van de protesten of de Soeni's, maar ik denk ook niet dat een zevenjarige oorlog gesponserd door allerlei partijen nou zo goed was voor de burgers.

2
12 Winston

@5 Vreedzaam demonstreren ? Vele agenten werden meedogenloos vermoord Assad kon niet anders dan reageren met geweld.

6
13 El Matador

http://app.nos.nl/tijdlijn/?f=TijdlijnOnrustSyri

Voor de vergeetachtigen

11
14 GreyB

@13
Dan ben je al wat stappen verder..

9
15 GreyB

@7
De VS wist in 2012 al dat Al Qaeda, de muslim brotherhood en andere terroristische organisaties er achter zaten, jij weet het nu nog niet.

2
16 Proemevla

@12 Nou absoluut maar geen enkele dictator heeft het eeuwige leven.

@13 Vertel er even bij dat het land vol is gestroomd met Irakese soldaten die veel van die terreurgroepen leiden. En dat het veroorzaakt is door een droogte waar het westen geopolitiek smerig spel mee heeft gespeeld. Oh en dit soort dingen http://archbishopcranmer.com/christian-missionaries-aleppo-crucified-beheaded/

3
17 Harry Kroepoek

Het artikel maakt duidelijk dat het een soennitische opstand was tegen een seculiere regering. Sterker nog, de rebellengroepen waren salafistische jihadisten, gesteund door Turkije en Saoedi Arabië. Als Assad was verstoten dan zou Syrië weer in de middeleeuwen belanden en waren de christenen en alawieten de klos.

0
18 Dune

@15 De strategie werkt als volgt : veel geweld en vele doden vooral onder agenten worden door laat ik het noemen door rebellen gemaakt.Hier wordt door de westerse media nauwelijks tot geen aandacht aan gegeven , vervolgens reageert Assad met geweld terug en op dat moment draaien de westerse camera’s op volle toeren om zo het beeld te creëren dat Assad zomaar een zogenaamde vreedzame demonstratie de kop indrukt .Een geheel verkeerd beeld van zaken wordt zo geschetst .

1
19 El Matador
20 Harry Kroepoek

Aan het begin van deze proxy oorlog begonnen terroristen al (in Aleppo) met slopen van fabrieken en transporteren naar Turkije / Qatar, slopen van infra structuur (trein rails etc.), verder ligt een groot deel van de steden in puin.
Het vergt tijd voordat dit weer helemaal hersteld is maar Syrië krijgt hulp van Rusland, China en anderen om het land weer zo snel mogelijk op te bouwen.

De voortgang in het zuiden verloopt voorspoedig, niet alleen militair maar ook omdat veel terroristen zich overgeven:


Israël heeft zich nu langs de grens opgesteld (onder een smoesje) maar blijft regeringstroepen aanvallen en terroristen steunen, dat zal niet lang meer duren.

IS zit nu nog alleen op plaatsen waar de VS coalitie gelegerd is maar deze ondervinden toenemend verzet van de Koerden, die willen de VS weg hebben.

3
21 Proemevla

Dit is nieuws voor de halfslapenden.
Als je dit gaat geloven dan raak je de werkelijkheid kwijt,
en voor je het weet word je zelf ook een halfslapende.

1
22 techcenter

@13 Standaard CIA-recept. Infiltreer een vreedzame betoging met gewapende rebellen en begin op de politie te schieten.

4
23 Dune

@1

Emigreer dan fijn naar Syrië, dan kan je genieten van Assad!

12
24 WijzeDwaas

@16

Complotgeleuter. Normale mensen struinen niet allerlei obscure blogjes af….

10
25 WijzeDwaas

@25
Onbegrijpelijk, de 'weg met ons' brigade komen met de meest onbetrouwbare meuk en ze lopen er kritiekloos achteraan. Steeds maar weer...
Ze willen gewoon voorgelogen worden..

7
26 GreyB

@24 Emigreer fijn naar Libië, want zo zou Syrië er ook aan toe zijn als Assad weg zou zijn.

3
27 Dune

@26

Niet te veel reageren op die complotgekkies. Die smeerlap van een Assad martelt en moord er op los en de domme ongeïnformeerde complotter vind het nog prima ook…..

11
28 WijzeDwaas

@24 Het probleem zijn de rebellerende groeperingen daar , maar onder Assad is het daar goed vertoeven , beter dan onder Pechtold hier bij wijze van spreken.

4
29 El Matador

@27

Erger dan in Syrië kan niet….

11
30 WijzeDwaas

@25 Zelfs Proem heeft wel eens gelijk of deels gelijk en ook wijzedwaas schat dingen wel eens verkeerd in.

5
31 Harry Kroepoek

@25
Stuur een mailtje naar de Amerikaanse DoD, die beweerden dat namelijk dwaas: https://www.judicialwatch.org/press-room/weekly-updates/the-truth-about-benghazi/

Met links naar de officiële documenten.

3
32 Proemevla

Het is wel een feit, dat die oorlogen overal, ook daar, de originele bevolkingen, culturen etc. vernietigen als bijprodukt, dus ook de sociale cohesie voor minstens één generatie.

1
33 Wendel

@28 Aldus een antivaxx aluhoedje..

4
34 Harry Kroepoek

@31

De opstand is begonnen met gewone burgers die de misdaden van Assad zat waren.
Later hebben allerlei jihadistische groeperingen de revolutie gekaapt.
(Zo gaat dat meestal met revoluties trouwens)

9
35 WijzeDwaas

@35 Nah dat hebben ze ons willen laten geloven vanaf dag 1 schoten ze politieagenten dood. Ook de oppositie gebruikte snipers etc. Ik ben het eens met Proem dat hier twee kanten aan zitten en dat men niet zomaar kan stellen dat Assad het geweld begon.

3
36 Harry Kroepoek

@36

Dan ga je toch met die complot fantasietjes mee? Ik beperk me tot serieuze berichtgeving.

8
37 WijzeDwaas

@37 Dat merken we in vaccinatiedraadjes dwaas. Dat je je beperkt tot berichtgeving die je zint.

2
38 Harry Kroepoek

@38

Je hebt weer eens geen argumenten. Assad heeft niks te maken met vaccinatie. Je schaamt je een beetje dat je met extreemrechts complotgejank mee heult…..

11
39 WijzeDwaas

Je zal maar soenni in Syrie zijn, dan heb je een probleem, dankzij je buitenlandse broeders die hebben huisgehouden in Syrie.

Zie artikel.

1
40 garriet

@37 Ik las in die periode veel berichtgeving in Israëlische en Libanese kranten dit was helemaal in het begin. Zo zijn er tientallen artikelen ook over oppositie snipers in normale kranten maar zoals gewoonlijk prop dwaas de vingers in de oren en doet lalalalala
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143026

Vanaf dag 1 vielen er massaal doden onder politieagenten.

1
41 Harry Kroepoek

Assad lijkt wel heel erg op Asscher. Alleen Asscher is een dweil waar je nog niet eens de vloer mee wilt aanvegen en Assad is toch wel een opmerkelijk succesvol staatshoofd. Alsof Asscher altijd wind mee heeft en nog steeds nergens komt terwijl Assad eigenlijk altijd wordt gebombardeerd, belogen in de massamedia, willekeurig aangevallen, killer jihadis op zich afgestuurd. Zo'n beetje alle slechterikken met oorlogstuig hebben hem aangevallen.

En dat hij dan toch 15 keer de wereld rondgaat. Opmerkelijk hoor. Zo veel op elkaar lijken qua uiterlijk en toch zo ... verschillend.

2
42 purelogica

@35
Onzin, het was een proxy oorlog waar landen als SA, Qatar,Turkije, Israël en zelfs de VS achter zaten.
Turkije heeft jaren enorme hoeveelheden wapens gestuurd naar de Turkmenen die deze vervolgens doorgaven aan terroristen, uit Lybië kwamen ook wapens en zelfs Sarin dat via Turkije werd binnen gesmokkeld.
Allemaal gedocumenteerd alleen niet in de story die jij schijnbaar alleen leest.

[quote]Another DIA report, written in August 2012 (the same time period the U.S. was monitoring weapons flows from Libya to Syria), said that the opposition in Syria was driven by al Qaeda and other extremist Muslim groups: “the Salafist, the Muslim Brotherhood, and AQI are the major forces driving the insurgency in Syria.” The growing sectarian direction of the war was predicted to have dire consequences for Iraq, which included the “grave danger” of the rise of ISIS:]/quote]

0
43 Proemevla

Ik sta er wel een beetje van te kijken dat er zoveel mensen zijn met een slecht geheugen.
De echte Syrische oppositie (partijen en burgers) stonden ervan te kijken dat ze van het regiem vreedzaam mochten protesteren/demonstreren.
Het is zelfs nog bij ons in het nieuws geweest.
Het werd verrassend genoeg getolereerd.
Diezelfde oppositie gaf later aan dat het misging (het regiem trad op) op het moment dat zich gewelddadige/jihadistische groeperingen onder de oppositie mengden.

Het is net wat @23 schrijft; Het is een tactiek die ze al vaker hebben toegepast.
Ze infiltreren een vreedzaam protest en passen geweld toe.
Het regiem van Assad moet dan wel optreden (elke regering zal dat doen).
De oppositie, de burgers en het regiem wilden dat conflict helemaal niet maar blijkbaar, door toedoen van 'buitenlandse elementen', moest die zogenaamde 'Arabische Lente' ook plaatsvinden in Syrië.

Nogmaals, ik sta er echt van te kijken dat zoveel mensen dat alweer vergeten zijn.
Dat kan natuurlijk een keer gebeuren maar nu dit onderwerp weer aan de orde is, dan zou het toch wel weer moeten gaan dagen?
I.p.v. dat gaan die mensen andere mensen er ook nog eens op wijzen dat ze niet allerlei obscure blogjes moeten gaan geloven.
Die mensen moeten eens goed nagaan hoe de MSM met hun gedachten speelt/rommelt.
Zij kunnen mensen die iets behoedzamer zijn wel wegzetten als 'gekken die alles maar geloven' of 'complotters' maar je moet je afvragen wie hier nu de echte complotters zijn.
Let er maar eens op.
De MSM weet vaak, vooral bij ernstige en grote gebeurtenissen, niet meteen wat ze ermee aan moeten.
De druk om met nieuws te komen is erg hoog (elk medium wil natuurlijk de eerste zijn met interessant nieuws) en daarom wordt vaak ook nog alles uitgezonden.
Uren later/de volgende dag blijkt dat bepaalde zaken niet in het framewerk blijkt te passen (mind-control).
Neem als voorbeeld 9-11.
Je zou denken dat er een grootschalig onderzoek moet plaatsvinden voordat een regering met iets naar buiten kan komen.
Maar gelijk werd er al beweerd dat Al-Qaida erachter zat.
Alles moet in dat frame passen en wat mensen in het eerste uur verklaart hebben tijdens interviews is niet meer relevant en wordt vermeden.
Zelfde geldt voor Oekraïne.
Wat de CIA daar heeft gedaan is allang door burgers aangegeven.
Maar het past niet in het straatje van waar ze naartoe willen, dus hoor je die mensen nooit meer.
Zij komen niet meer voor de camera's.
Of bijvoorbeeld MH-17.
het vliegtuig had de grond nog niet geraakt of de wereldleiders zeiden al dat Rusland erachter zat.
Vanaf dat punt wordt er verder geborduurd en zijn alle verklaringen van ooggetuigen 'waardeloos' voor de MSM.
Syrië precies hetzelfde.
Het is onze eigen MSM die ons laat zien hoe de oppositie te werk ging (vreedzaam) en dat het getolereerd werd door het regiem en wanneer het fout ging.
Later hoorde je alleen nog maar dat Assad, zijn regiem, op vreedzame burgers aan het schieten was.
Hij heeft die zogenaamde 'burgeroorlog' ontketend (volgens de MSM).
Wat er werkelijk aan de hand was krijg je in een later stadium niet meer te horen.
Het past niet meer in het plaatje, de insteek; Assad moet weg/opgeruimd worden net als wat men heeft geflikt in Tunesië, Libië, Egypte en Irak (deze tactiek heeft de VS veelvuldig toegepast in Zuid-Amerika).
Dan ga je niet berichten over jihadisten die bij de oppositie infiltreren en zodoende iets willen forceren maar dan ga je berichten dat Assad op weerloze burgers schiet.

Hele horde mensen stinken in die tactiek, mind-control, manipulaties van de MSM.
Mensen die zich echt eens moeten afvragen wie hier nu de complotter is.



Vaak zie je in het eerste uur/dag zaken voorbij komen die je later niet meer terugziet.

1
44 Malinois

Die oorlog heeft alles te maken met geopolitieke belangen en nauwelijks te maken met de belangen van het syrische volk dat demonstreerde, ze zijn misbruikt door de politiek.

0
45 Lias

@44 ,

Aanslagen en opstanden worden inderdaad vaak misbruikt door politici met hun eigen agenda.

Hele landen in puin, maar daar malen politici niet om.

0
46 progressiefliberaal

@44 Bij dat soort gebeurtenissen is het vooral interessant welke geopolitieke uitspraken en beschuldigingen er kort na een incident worden gedaan. Dan weet je wie de belanghebbenden zijn en in welke hoek je daders moet zoeken. Heel vaak gaat het om olie en gas.

1
47 Dune

@24 Omdat ik dus Assad niet zo verkeerd vind als de M.S.M. en jij mij voorschrijft, moet ik maar gelijk emigreren?
Rare gedachten houd jij er op na.
Ik heb onder Khadaffi ook in Libië gewerkt, die man was voor de Libiërs ook geen verkeerde leider.
Ondanks wat de westerse pers over hem schreef.
Eigenlijk was dat precies de leider die bij de Libiërs paste.

0
48 Positivo

Sarin dat door terroristen gestolen was in Lybië en via Turkije in Syrië was beland werd door terroristen gebruikt in een aanval op burgers.
De VS was er als de kippen bij om dat in de schoenen van Assad te schuiven en men wilde een 'no fly' zone in Syrië.
Die 'no fly' zone zou dan net als in Lybië misbruikt worden om vanaf het begin infrastructuur, regeringsgebouwen en vermoedelijke verblijfplaatsen van Assad te bestoken met kruisraketten.
Rusland heeft daar toen een veto op gelegd.
Al vrij snel werd duidelijk dat er totaal geen bewijs was dat Assad deze aanval gepleegd had, wel bewijzen dat terroristen er achter zaten, meldingen daarvan door o.a. del Ponte werden gewoon genegeerd en del Ponte verdween van het toneel.
Pas recent heeft de VS verklaard dat ze nooit bewijs gehad hebben dat Assad Sarin gebruikt heeft.
Toch is de msm er van uit blijven gaan dat het Assad was die achter al deze aanvallen zat, ook later, ook met chloor.

Daarbij kwam men met waanzinnige verhaaltjes, als zouden helikopters dertig tot veertig kilometer over vijandig gebied (achter de frontlinie) zijn gevlogen om daar een paar vaatjes chloor te droppen, een gebied waar kort daarvoor nog een Russische straaljager uit de lucht was gehaald.
En telkens maar weer acties op deze false flags, tot en met Douma.

Ondertussen is het politiek proces in gang gezet door Syrië en loopt de Russische militaire actie ten einde, de enigen die nog het land uitgedonderd moeten worden zijn Turkije en de VS en matties.

1
49 Proemevla

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@136 Je zou het nieuws misschien wat beter moeten volgen. Er gebeurt de laatste tijd nogal wat op dit gebied. Gelukkig zien de meeste mensen we...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Ik heb net een Hitlertje gelaten....

2 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Offtopic

@2715Nou ja, als jij je geld aan zoiets onbenulligs (vind ik dan!) wil uitgeven moet je dat zelf weten natuurlijk....

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Offtopic

   Gegevens verwijderen van fora Zet u via een post of een reactie op een post zelf gegevens of uitspraken op een forum? Dan geeft...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@135 Precies, Baba. Misschien vind je op het internet nog wel meer van die geweldige mopjes. Ze hebben de boel vast nog niet opgeschoond....

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Offtopic

@2710Volgens mij is dat eerste punt bij alle sites een onderdeel van de overeenkomst.@2708Olivia, misschien heb je hier iets aan?https:/...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Olivia
Offtopic

@2705De sfeer op het forum voordat Nieuwskoerier offline ging heb ik niet zo extreem ervaren als hoe de sfeer zich ontwikkeld heeft nadat Nieu...

7 minuten geleden geplaatst door Olivia

Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@38 Ik begrijp er steeds minder van. Ik heb weleens genoemd dat ik mijn kinderen heb geadopteerd maar wat je nou steeds wil zeggen, en ook waar...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Feldwebell
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@14 Terug naar 1870 en een doorbraak weer uitbuiten met paarden?De tank is al meerdere malen in de moderne geschiedenis ongefundeerd afges...

8 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Wedergeboren
Offtopic

@2708 Aan het verzoek tot verwijdering van je account moet men wettelijk gezien gevolg geven. Niet het verwijderen van reacties enz. ...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Yourporn.s.exy3dporn VidsTamil Sex Photo VideoPlump_bumsHottest Cream PieMemes De HentaisJade BabiiXxx FlimRakul Preet Singh Porn VideosXxx RrrTelugu Sax VideosTeluguantysexKorean Teen SexKamwali Sex VideoChina Teen SexHindi Mein XvideoDoctor And Nurse PornMechanic XxxMalayalam Thundu VideosGoddesshentaiXxx Tim Tokافلام سكسيه مجاناFree Porns Video DownloadShimale PornNewbiennudesChloe VivrierIggy Azalea Nude.onlyfansSantana Redd FartKaelee RenePornwildtoTelugu Puku DengulataIndian Xxx Sex HotNude ReporterAva Adams TittiesBrakess In PublicKowalski SexSex VvvLesbian Fuck VideosHuge Pregnant Belly PornSex Bf AmericaKorean Porn VideosHow To Finger YourselffSec StoriesFree Leabien PornHeavyt RSpankjng VideosGay Xxx HindiPuplic GropingBooty Fat PornSex Video Hd FullCouple Love PornGood Head PornIncestixCinema GropeSexmodel Ile De Franceسکس حجابIndian Local Sex ComSidepussyLesbian Pussylicking VideosAndy AdlerXxx Indian Xxx VideoPawg Porn HubCollege PussyAsian AmericanpornSolo Male MoaningFc2 Ppv 3754952Nicole Du PapillonReal Hotel Maid PornFamily PronUp Desi SexSexy Porn MuviesLive.pornoLauren Ash NudeKtm ToyBoobs Suck While SleepingReal Randi SexDiablo 4 PornPlayboy LatinaPornographic Cartoon PicturesHentai AnimadoSundar KandJuan Loco PornListcrawlersSunny Leone PronhubBigtitstubePorn Star NudeLenka GaborovaVintage XnxxSommer Ray NudeXxx Desi Sex VideoGynecologist PornBig Cook Xxx VideoWww.hd Porn.vomReality Kings.comVillage Porn HdKidnapped BondageChaturbayteCheating Wife PornosBribaddieXvideo Hindi MaiHd Sex Video RepMandy Flores NudePorn PhotoshootRodney Moore PornEroti Massage VideoAlexa Payne GraduationBreath Play PornPorn HookupNxnxxHebtai VostfrPorno Hentai HqMia Khalifa Xv Videos3d Comics PornMathira XxxGirlsdoporn E290Hindi Video PornStassi Sex TapePerfectboobs PornPornos 4kBella Thorne Only Fans LeakedPornhub RomanticSex Triple SexHindi Sex HardAsian Anal PornXxx Young AuntyVoyeuristic BeachUotdoor PornNaked Video NewsAriella Ferrera JoiEmilly WillisJennifer Gsrner NudeFull Sixe VideoPeter North PornNatalie Wonder PornDevilsfilmesFutanari VideosHuge MilfDirty FootjobMujer FillandoLong Haired PornXimena Cordoba NudeTamil Video XxxxBritney AmbersBrandi Love IrMia CepedaTryst.linkPalnetsuzyTube PornorXxx Indian AntyLust Stories Scenes