Hoeveel kleren gooi jij ieder jaar weg? (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Economie  ·  28 Reacties

  • 2
  • 468x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als ik wat weggooi gaat het naar zo’n kledingcontainer zodat iemand anders in bijvoorbeeld derde wereldlanden er nog wat aan hebben.

0
1 Interessant

Wat zijn “kledingstukken”? Vele kledingstukken zijn na een jaar versleten of onbruikbaar! Werkkleding bijvoorbeeld!

4
2 ObJener

@2 Gewone kledingstukken zijn na een jaar niet versleten of onbruikbaar, of je moet 5-jaar zijn. Werkdeling hebben ze het natuurlijk niet over.

0
3 Bluth

Moeten ze maar bij Maxima gaan klagen, die koopt 365 complete outfits per jaar...

10
4 Topperz

@3 Houd rekening mee dat de kwaliteit van kleren niet meer zo is als 50 jaar terug. Tegenwoordig heb je veel kleding die binne het jaar GEHEEL versleten is. Als ik kleding koop kijk ik goed wat lang mee gaat en wat niet. Ik heb als jong meisje in de confetie gewerkt en kan daarom kwaliteit er zo uit halen. Daarom gaan mij kleren lang mee. BV heb ik een winterjas die ik al ongeveer 20 jaar heb. Zo bv gaan mannen schoenen over het algemeen langer mee dan vrouwen schoenen daarom is het slim om als vrouw naar de mannen afdeling te gaan en daar naar schoenen te kijken die ook normaal voor vrouwen te dragen is. Zo had ik twee paar schoenen van P'ma clasic die gingen 11 jaar mee plus ik had pl min 3 paar teenslippers versleten in die tijd. Nu heb ik weer pum' clasic en je ziet toch dat de kwaliteit weer ietjes minder is als toen. Terwijl de prijs best pittig is namelijk ongeveer 60 euro. Voor een gezin als ons in Frankrijk die per maand maar 900 te besteden heeft met 5 personen. Zo heb je nog kwaliteits lakens van vroeger in tweede hands winkels waar je mooie kleren van kan maken die gaan ook heel lang mee. Je kan ze naar gewenste kleur verven en je kan voor je zelf de mooiste kleren maken. Ben je je oude kleren beu dan kan je ze kleuren en andere knopen erop zetten en je hebt weer kleren als nieuw. Voor bijna geen cent.

Wat belangrijk is met schoenen.
Draag nooit schoenen twee dagen achter elkaar maar om de anderse dag ivm vocht zo gaan ze veel langer mee.

2
5 vis

@4 En wat denk je van nieuwslezers? Das het zelfde,, te zot voor woorden.
BV de Belgische koningin die een paar keer de zelfde schoenen droeg of tas bij der had daar werd zelfs verschillende jaren terug schande over gesproken. De roddelbladeren maken de mensen gewoon gek.

3
6 vis

""Tweedehands kleding heeft een imagoprobleem. Het vooroordeel is dat het vies is."
Mwa, vies... vooral gewoon skeer.

"Ook internationaal is er minder vraag naar tweedehands. Grote partijen worden vaak naar Afrika geëxporteerd, maar ook daar heeft men er steeds minder behoefte aan."
Zelfs voor Afrikanen te skeer dus.

"Ondertussen doen al meer dan 2500 mensen mee aan een actie om minstens drie maanden geen kleren te kopen."
Om vervolgens gewoon weer lekker door te gaan met consumeren haha.

6
7 Yisrael

46 en 40, getallen die bleken na jaren intensief wetenschappelijk onderzoek betreffende dit uitermate belangrijke onderwerp. Pffft.

1
8 Bart Boudewijn

Toen onze zoon nog klein was kregen we vaak wat kleren van een nicht van mij. Haar zoons waren maar net iets ouder. Vaak waren die kleren nog in goede staat. Natuurlijk kochten we zelf ook wel eens wat nieuws voor hem. En wij gaven ook wel eens weg aan familie en kennissen die jongere kinderen hadden.

0
9 benbenieuwd

Ik gooi pas iets weg als de gaten er in vallen en koop dan pas weer iets nieuws en heb zeer zeker geen kledingkast vol met kleding en tig paar schoenen.
Ik doe ook nooit met die modetrends mee om elk half jaar nieuwe kleding te kopen, dat is complete waanzin, kleding moet bij mij lekker/comfortabel zitten en functioneel zijn.

Ik gooi dus zeker niet elk jaar kleding weg, dat ligt geheel aan wanneer iets is afgedragen.

0
10 JohnZero

@7 Hoezo vies? Je wast ze een twee keer en hangt ze een paar dagen buiten en het is weer geheel proper. Ik draag zo vaak tweede hands kleren en onze kinderen ook. Daar is niks mis mee.

Alleen verwende lui die neerkijken op andere, hebben deze kronkel in hun hersens zitten.
Want waarom vind je kleding van andere, anders VIES.
Loop je door de stad en durf je ook geen mensen aan te raken want vies?
Er is niks mis mee met tweede hands kleding en ik ben er heel blij mee met tweede hands kleding.
Als ik winkel in een tweedehands zaak haal ik kleding eruit die vaak bijna nieuwd zijn van hoge kwaliteit.
Zonde om die dan te laten hangen daar, want aan ons is het heel goed besteed en wij slijten ze tot de naad af deze kleren.
Van de broeks pijpen bv kan ik nog mooie dingen maken bv tassen of kinder kleding of zo of een leuke zitzak. Of een lappen deken enz enz. Weggooien is gewoon zonde.

0
11 vis

@10 dikke plus voor je, want zo jij leeft zo hoort het en de natuur zou willen dat iedereen zo was als jij.

0
12 vis

Niet zo heel veel (we komen dus altijd kastruimte te kort) maar als er iets weggaat dat nog goed is gaat het naar het leger des Heils (klopt zich op de borst voor zo veel empathie).

0
13 JackKropotkin

@5 volgens mij gaat dit meer over de "ik verveel me" en "ik ben ongelukkig" shoppers.
Die steken zich nog in de schulden om een goed gevoel te krijgen van hebben hebben.

Ik draag voornamelijk zwarte kleding.
Eenvoudig, strak, geen mode items. Als het vaal wordt, bolletje verf erbij en het is weer als nieuw.
Kleding die ik weggooi is te kapot om te maken.
Mijn spijkerbroeken krijgen gaten ipv dat ik ze zo koop..
Per jaar koop ik 2 - 3 broeken en 4- 5 shirts/blousjes of een keer een vest.
Ongeveer 150 euro in totaal.

Saai? Dacht het niet. Gewoon geen behoefte aan poespas. Ga meer voor inhoud.

Iemand zei me eens: jij hebt geen kleding aan, je draagt het.

0
14 Aunti

Gemiddeld 46 kledingstukken per jaar... wow.

Ik haal de 10 niet eens volgens mij. (sokken en ondergoed niet meegerekend)

0
15 Hans Brinker

Wat ik nou echt zonde vind is trouwjurken kopen. Die draag je echt maar 1 keer. Ook als je voor de tweede keer gaat trouwen nemen vrouwen een nieuwe. In de tijd van mijn ouders werden die jurken gehuurd dacht ik.

0
16 benbenieuwd

@12 Of het zo hoort is natuurlijk een persoonlijke opvatting. Mijn "regels" voor wat betreft kleding/schoenen zijn voornamelijk eerst vanuit een nuchterheidsprincipe ontstaan. Ik heb nooit het nut in kunnen zien van modetrends en kledingkasten vol met kleding/schoenen die je zelden tot nooit draagt, hoe meer kleding je hebt des te minder je al die kleding met regelmaat gaat dragen en blijven ze alleen maar in een muffe kast hangen.
Natuurlijk komt er ook het milieu aspect bij kijken, het is tegenwoordig echt een massa consumptie- en wegwerpmaatschappij.

0
17 JohnZero

Ik gooi niks weg het gaat naar de kringloop, arme mensen of ik verknip het tot poetsdoek. Maar gooi niks weg.

1
18 Harry Kroepoek

@16
Mijn vrouw heeft de trouwjurk van haar moeder gebruikt en nu mijn zoon gaat trouwen wil de schoondochter dezelfde trouwjurk gebruiken
Zelfde doen wij hier met de baby spullen kleding bedjes en kasten ed meubeltjes gemaakt door opa , staan hier ook al jaren op de zolder en door bijna iedereen in de familie gebruikt

Iedereen in de familie wil het hebben als er weer een kleintje op komst is

0
19 eoghanfeehily

@19 Een mooie familietraditie dus. En er word goed gebruik gemaakt van de spullen.
Wij hadden ook babyspullen geleend van familie en vrienden. De box kwam van een kennis, kinderstoel ook. Kleed voor in de box van een nichtje. We hebben zelf niet zo veel hoeven kopen, en wat we wel moesten kopen hadden we bewaard voor de volgende generatie. Dat word nu weer gebruikt.

0
20 benbenieuwd

@19 Zo kan het natuurlijk ook. Ook onze kinderen droegen kleren van de nicht van mijn man en zij had het weer van een andere familielid en ik deed er weer kleren erbij in die zak die ik ook had gekregen bij hun geboorten. Zo werd die zak tenduur meerdere zakken en vele hebben deze zakken gebruikt. De familie van mijn man teld meer als honderd personen. Kan je nagaan hoeveel kleren dat op het laatst was. Iedereens smaak zat er wel tussen en alle kinderen liepen er netjes bij. Onze kinderen hebben zelde nieuwe kleren gehad toen ze klein waren. Nu ze groter zijn af en toe eens met de uitverkoop en dan moet het heeel goedkoop zijn.

1
21 vis

@20 leuk om te horen dat meerde families dit doen.

0
22 vis

Nul komma nul gooi ik per jaar weg. Draag nog kleding van jaren terug sommige wel tien jaar oud pas als het echt versleten is en het niet meer gemaakt kan worden dan vervang ik het.

Heb weleens kleding voor de kinderen gekregen waar het prijskaartje nog aanzat.

0
23 Erika

Heel weinig. Wat echt oud en kapot raakt worden poetsdoeken voor de garage en wat me niet meer past en goed is geef ik weg aan mensen die het nodig kunnen hebben.

1
24 techcenter
25 Kan zonder meel

@25 daarom alleen weggeven aan mensen die je goed kent

0
26 vis

** gebruiker verwijderd **

Het is gewoon leuk om eens iets nieuws te kopen, zelfs als het hartstikke onnodig is.
Ik doe dat regelmatig. Gewoon omdat het kan.

27 verwijderd23941

Ik zelf heb op sokken na niet veel kleding gekocht alleen wat ondergoed. Verder niets. Sokken slijten enorm hard maar die kosten ook maar zon 5 euro per 5 paar ongeveer. Ik koop die dingen bij de action en ondergoed bij de zeeman. En ja als er een gat in zit gaat het in de kliko

@6 worden gestyled en aangekleed. De kleding gaat na het werk weer terug. Die mogen ze dus niet houden. Er zit zelfs een kapper en make-up.

0
28 Jan met de korte achternaam

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

5 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

6 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Xxx Videos Sexy HdHot Sex Hd PhotoXxx SofaChinese Bus Sex ComPirates Digital PlaygroundLeaked InlyfansCamgirl SearchMulheres Oeladas VipHard P O R NHot SrxSex Sadi VideoIndian Hot PanuBrotty Sis ComIntetacial PornTinder CreampieGamer Hirl PornYourcutekamiBlue Film AirtelGirls Stripping NakedTamil BlowjopSpicybigbutt.xomA Day With Kagney Linn KarterXvideos CategoriasLela SohnaBf Tamil SexFivestar PornsitesJav Guru ComCamwhored TvCindytoomuchAagmalIndian College Girls Hd Sex VideosAfricanxxxPanochitaXnxx Sil PackHot Sexy Photo VideoSd She MaleWww Xx X Video ComAngela White ShemaleXxxx Video Hd FullErinolash OnlyfansIndian Audio XxxBbw Twerking NakedXvideo AsiáticaKana MomonogyKemuri HakuChachi Ki Chudai HindiJav With Eng-subRule34.xxxxPorn Drag Queen12 Inch CockPorn Japan UnsencoredSofia Vivana PornTrixhentBusty Milf Sex VideosHouse Party PornFree Use FamilypornXstroryBuceteieoDeauxmaSwingers PornRita Ora NudwPorn CocAmerica Olivio NudePorn TibeX XxindiaXnxx Sister And Brother SleepingKajal NudeTengen Uzui WivesXnxx DunlodJapamese NudeAgatha Lira PornPiss And CumInflucerd Gone WildEffycutiexx NudesJoyspron ComAnal GripCeline CentinoFastly PornHandjob In Movie TheaterPerfect PussiLeabian SexHot Sexy Bhabhi Romance VideoIndonesia PornosDeep Fakes PornJogos De Fazer SexoCourtney Cox NudeKendra RollGotporn ComIndiankinkygirlHonokaFast Sex HindiGood Quality PornCollege Girls Gone WildAdult Search EngineNude Volleyball PlayersFitbryceClarababylegs NudeHot Sexy Bf MovieBig CuckLenna Lux PornPorntheatreSunnyleone FuckingSex Movie English Sex MoviePussy SlapNude Celeberty VideosReddit Progressive GrowthXnxx.com JapanesArab Lesbian PornAll Heroine Xxx VideoIndian Old Man PornPrivatesociteyNaomi Watts NudeSaya Song DeadGia Isabella Porn PituresSex Gif ComJapanese Eros MovieSex Romantic Hot VideoStraight Guys FuckingVideos De Sexo ReaisSardi Ka MausamFc2-ppv-3702933Bf Sani Leon3gp King Com HindiCarmella Bing PornHot Sex With SongLaurateenOnlyanalافلام سك سXvideos DeeperSoft Sparkling LeakedBrides GangbangedFree PornogrphyFree Sexiest Porn VideosVideos Porn JaponesasWww Hard Sex Video ComSex Bhabhi PhotoXx Com PhotoMultiple Sex VideosErotic Tv ShowsWife Cheating On Hidden CamKenzie Love PovNude Pics Of MomsChudai Ki RaatXxxvideosdesiIndian Hot XxxxHard Core Lesbian ScissoringThickest.bbwXlecx.سکس پارتیE Va Lovia