door Havermout in Economie  ·  194 Reacties

  • 13
  • 1067x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@150 Ik maak me gewoon zorgen om het VK en ook over de gevolgen voor de unie. En inderdaad als het zo doorgaat gaan ze dikke invoerheffingen betalen en draaien ze hun eigen landbouw de nek om.

1
151 Harry Kroepoek

@149 en waar blijft de onderbouwing van uw mening? Tenslotte is de britse economie er nogal op achteruitgegaan na het referendum. Hoe komt dat, denkt u.
Overigens denkt zelfs de britse regering dat de Brexit geen extra geld gaat opleveren: http://cdn.obr.uk/Nov2016EFO.pdf
Zijn die ook allemaal pro-EU?

0
152 Zucht

Het gaat alleen over geld.
Er bestaat ook nog zoiets als: trots en eergevoel.
Laat het maar wat kosten desnoods (Wat overigens niet zou hoeven bij een constructievere opstelling van de EU ! Dàt ook nog eens !!!).
Laat het desnoods maar wat kosten, maar je behoudt dan tóch het goede gevoel niet te buigen voor Brussel !
En dat is ook wat waard.

9
153 Flipper

@64

Tuurlijk jochie...je plaatse gewoon per ongeluk een off-topic reactie.

0
154 silversurfer

@153

"Laat het desnoods maar wat kosten, maar je behoudt dan tóch het goede gevoel niet te buigen voor Brussel !"

Dat lijkt me absoluut geweldig wanneer je in je piepkleine huiskamertje zit in een flatgebouw waar de wind dwars doorheen fluit, de waterleiding en elektriciteit het vaker niet dan wel doen, de schimmel op de muren staat en je een week lang moet eten van een brood en een potje jam.
Maar: je trots en eergevoel .... daar leef je van.

0
155 Endandit

@154 Niks off topic aan

4
156 GOTCHA666

de kosten stoppen odd en de besparingen zijn eindeloos

8
157 Jeb

@153
Op zich een valide argument.
Ik meen dat (pin me er niet op vast) zelfs Wouter Bos in die tijd (Brexit referendum) zei dat wanneer het nodig is voor de Britten om hun vertrouwen in de democratie te herstellen ze uit de EU moeten, dat een 'juiste' keuze is.

Echter, dan moet de Britse regering wel eerlijke argumenten gebruiken en niet de kluit belazeren door te stellen dat ze geld overhouden na een Brexit.

0
158 kenny013

Och jee, wat zien mensen die Brexit toch graag mislukken. Aandoenlijk bijna. Genoeg landen die deals met de UK willen sluiten, dus ik zie die doemscenario's niet zo snel gebeuren. Daarnaast, er is meer van belang dan alleen centen. Baas in eigen huis zonder de bemoeizucht uit Brussel van een dronkelap (Juncker) en een nazi in de dop (Verhofstadt).

8
159 Akiron

@159 Nee die Brexit mislukt helemaal niet.

De meeste Britten hebben er echter geen rekening mee gehouden dat ze er economische heel veel slechter uit zullen komen. Dat besef begint nu door te dringen.

1
160 Steenloper

' (Wat overigens niet zou hoeven bij een constructievere opstelling van de EU ! ' @153

O ja, nu ligt het aan de boze EU als het het VK nú al niet lukt om de eigen broek voldoende hoog op te houden?

3
161 Chelimiah

'Nee die Brexit mislukt helemaal niet.' @160

Inderdaad, technisch gezien had die streep, voorzien van de nodige handtekeningen, allang onder dit hoofdstuk kunnen staan. Niemand die daar blijer van zou worden natuurlijk. Vandaar dat dit gesodemieter nog wel een paar jaartjes aan zal houden totdat de brexit dan toch effectief van de baan geschoven is. Hoe de intussen opgelopen economische verliezen hersteld moeten worden, zal niet gebeuren vrees ik. Als ik Farage was zou ik alvast serieus overwegen definitief naar een land buiten het VK te emigreren.

2
162 Chelimiah

@162 Fantastische gebruikersnaam +++

2
163 Harry Kroepoek

Ja daar is niets mis mee. Vrijheid koste geld. OM van Hitler vrij te blijven heeft ook heel veel geld gekost en om nu uit het Vierte Reich te stappen kost ook geld. So what. Vrijheid en autonomie komen nooit gratis.

9
164 PFL

@159 Welke landen bedoelt u. En hoe goed zijn die deals? India bijvoorbeeld heeft al laten weten dat een handelsverdrag met het VK wat hun betreft inhoudt dat hun burgers zich gemakkelijker in het VK kunnen vestigen. Het lijkt me niet voor niks dat de britse regering er alles aan doet om 'frictieloos' te mogen blijven handelen met de EU.

1
165 Zucht

@156

En waarom is het niet off-topic volgens jou?

2
166 silversurfer

@166 Waarom wel ?

6
167 GOTCHA666

@158

"Op zich een valide argument."

Op zich mee eens, ware het niet dat die "trots" en dat "eergevoel" gebaseerd zijn op een situatie die al lang niet meer bestaat: Britannia rules the Waves.
Dat zagen we al toen de Britten uit "trots en eergevoel" na het toetreden tot de EU hun eigen munt behielden. Dat heeft ze ook aardig wat gekost al die jaren.

Zolang de Britten (met name de ouderen) niet kunnen accepteren dat GB al lang geen wereldmacht meer is, maar alleen kan blijven bestaan door samenwerking met anderen zal GB zichzelf in de problemen werken.

1
168 Endandit

@168 Ik ben op facebook bevriend met wat Britten die helemaal niet op een brexit zitten te wachten , maar goed dit zijn dan wel de Britten die graag naar het vaste land toe komen , en producten bestellen van het vaste land , die zien echt wel voordelen in de Europese Unie zeker als het om reizen gaat.

1
169 MarcusCole

@168
Naar ik begreep ging het vooral over zelfbeschikking en democratisch gehalte, niet zo zeer Groot Brittannië als wereldmacht.
Dat "trots en eergevoel" een stevige duit gaan kosten is ook nog te begrijpen en acceptabel, alleen moet je dan als regering daar wel open en duidelijk over zijn en dat gebeurt niet.

1
170 kenny013

* Verwijderd door de redactie *

171 Undertaker

@162 Klopt. Al die bedrijven die in Londen gezeteld waren voor hun hoofdlocatie binnen de EU, die gaan, nu ze één voor één naar elders binnen de EU verhuizen, echt niet meer terug mocht het VK de Brexit alsnog blokkeren.

Ik denk zelfs dat als het VK nu de Brexit zou stopzetten, de resterende EU landen de economische klappen die het VK treft mag gaan opvangen en daar voor zullen passen. Van mij mogen ze er dan ook gewoon uit en op een later moment, als ze hun zaakjes op orde hebben, weer een toenaderingspoging mogen doen. Nu is het gewoon te laat.

Farage begint al last te krijgen van de gevolgen van zijn campagne, en dat zal alleen maar erger gaan worden. Maar hem valt op zich niets te verwijten. Het zijn die 51% van de Britten die in zijn domheid zijn getrapt.

1
172 Steenloper

@155 Begrijp je wel waaróm een meerderheid daar voor een Brexit gekozen heeft ?
Ze waren al die import zat, die zich niet bezig hielden met een vaste baan en net en keurig gedrag. Dat was één van de belangrijkste redenen.
Cameron kondigde in 2013 namelijk onder meer aan: 'Uitsluiting migranten van het sociale stelsel'.
En dat deed ie echt niet voor niets.

6
173 Flipper

@173 Yep, en we zien nu de gevolgen van dat uitsluitbeleid. Het Windrush schandaal bijvoorbeeld. Of dat hoog opgeleide buitenlanders het land verlaten.

0
174 Zucht

@174 Je begrijpt het nog steeds niet.
Als Buitenlanders zich daar altijd goed gedragen hadden (ik weet het: dat kan nooit 100% natuurlijk- en geldt ook voor ons !), dan had die keuze voor Brexit nooit een meerderheid behaald.
Kijk eens naar de grote Britse steden, naar de criminaliteit daar, en wie daar het meest voor verantwoordelijk zijn....

6
175 Flipper

Onafhankelijkheid is niet in geld uit te drukken !

7
176 jbruntink

@176 Laat ik nou tijdens die Brexit campagne begrepen hebben dat ze er financieel zoveel over zouden houden, volgens Farage dan hé. Dat was juist één van de hoofd argumenten om eruit te stappen, dat zou ze geld opleveren.

0
177 proxy

@175 Niet de buitenlanders die ze met een Brexit buiten de deur houden, wel veel mensen die ze nog van hun koloniale tijdperk hebben overgehouden en die blijven nu ook.

0
178 proxy

@178
Je kunt er 'ingewikkelde' verhalen over houden, plus en min. Maar de mensen gaan doorsnee, niet snel de diepte in (zich verdiepen in alles).
Ze kijken oppervlakkig om zich heen, lezen weinig meer dan de koppen in kranten, en volgen het nieuws zo op hun eigenzinnige bepaalde wijze.
De beelden die ze daardoor vormen, in dit geval over buitenlanders, die bepalen veel.
Of dat goed is ? Ik zelf denk van niet.
Maar ik gaf ook alleen maar aan: waaróm, die Brexit er doorgekomen was.

1
179 Flipper

@167

Je weet het dus zelf ook niet, prima, hebben we dat ook weer vastgesteld.

0
180 silversurfer

@180 Dat maak jij er maar van
Dus kom met argumenten dan

8
181 GOTCHA666

@175

Het overgrote deel van de immigranten en "buitenlanders" in het UK is afkomstig uit India.

0
182 Endandit

@182
Dàt is niet hét punt. Het punt is dat het van oudsher geen Engelsen zijn !
En verder: kijk daar eens in de grote steden (Nog niet gedaan zeker ?).

4
183 Flipper

@176
En omgekeerd ook niet. Maar financieel hou ik toch liever mijn hoofd boven water, ook al ben ik dan misschien wat minder 'onafhankelijk'.
Trouwens, dan ben ik hoe dan ook nog steeds afhankelijk van de rest van de wereld om me heen. Dat is voor 'onafhankelijke' landen niet anders natuurlijk.

0
184 Chelimiah

@172
Het VK wilde eigenlijk nooit echt bij Europa horen en alleen de krenten uit de pap.
Mijn inziens zijn we als EU beter af zonder de stoorzender, ze denken het alleen beter te kunnen (veel succes met de huidige globale handelsoorlog) , laat ze het maar aantonen.

@183
Grootste 'probleem' vinden 'ze' de Oost-Europese arbeiders "They took our jobs".
We zullen zien hoe die "jobs" ingevuld gaan worden als alle Oost-Europeanen het VK na de Brexit moeten verlaten.
Ik wens ze heel veel sterkte.

0
185 kenny013

@185
Ik ontkom er niet aan u gelijk te geven wat het punt van: ;'They took our jobs', betreft. Klopt. En daaraan zie je ook dat eigen regeringen niet voor eigen onderdanen opkomen, maar gaan voor het kapitalisme en grootkapitaal. Even z/w gesteld: 'Desnoods 'verrekken' onze eigen burgers maar, als er maar verdiend wordt door ons. Afschuwelijke mentaliteit, die je helaas in meer landen ziet.
* Maar dat criminaliteitspunt, wat ik aankaartte, dat staat zeker op de tweede plek.

2
186 Flipper

@186 alleen blijkt dat they took our jobs ook nog eens onzin te zijn.
Net als in Nederland blijkt het vooral om jobs te gaan die de Engelsen zelf vertikken te nemen.
Afgelopen jaar bleken er al heel veel landbouwprodukten niet oogstbaar omdat er geen mensen te vinden waren om de oost europeanen te vervangen.

1
187 streek

@187
Misschien kunnen ze het arbeiders tekort na de Brexit opvangen met Noord Afrikaanse economische migranten.
Zijn er genoeg van, boten vol, en lekker goedkoop.
Noord Afrika blij, Europa blij en Groot Brittannië, even, blij.

0
188 kenny013

@188 Hek er om heen en, voila, we hebben het vluchtelingen kamp wat de EU leiders nu zo graag willen hebben. Trump jaloers. Maar of de Britten dat nou voor ogen hadden betwijfel ik.

0
189 proxy

@181

Nou leg dan uit, tot nu toe ontwijk je mijn vraag met dooddoeners. Oh ja en ik moet met argumenten komen???? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...jij komt er wel hoor, knulletje.

1
190 silversurfer

@190 Yup jij bent aan zet

8
191 GOTCHA666

** gebruiker verwijderd **

@191 Ach...de waardevolle bijdragen van Ikke44, eh...GOTCHAdriemaalzes. U doet weer erg uw best zie ik. En Kubusje heeft nooit argumenten. Uh huh...

192 verwijderd23941

@192 Yup nu kubus nog
Deze telt ook al weer niet

5
193 GOTCHA666

** gebruiker verwijderd **

@193 Uh huh...

194 verwijderd23941

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Lagere straf voor Nederlandse IS-vrouwen: vrijspraak voor plunderen van huizen in Syrië

@6 Ach, veel zin heeft dat allemaal niet meer, na zoveel tijd. "berechting van IS-strijders door de landen zelf ziet het kabi...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

@3 "I lolz, niemand ASM geleerd? XD" Jawel, maar 30 jaar niets meer met assembler gedaan. Daar begin ik dus maar niet meer aan. ...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Telugu Latest PornBodo Xx VideoLicking Pussies LesbiansCelinasmith PornFree Vr PornGif PornôsXvideoasPurematue ComCumon HerMeru Succubus PornMarathi SambhogJuliatica XxxEngland X VideoXxxhorUsa Xnxx ComJapanese BallbustingIndia Poun VideoGood SexmoviesLoanluanPornhub Virginia RedditE L Ladies ComLuci WiledEmily Willis BlowjobsGorlfriend NudeSardar Sex VideoThe View Ep 3 Anya OlsenXxxmyanmarMia Khalifa Full BideosDogs Licking ClitStepsister Anal PornRoku Porn AppsGif FacesitBig Tits Porn VideosGrope VideosXxx 2000Gay Nipple PlayMalmalloyKylie Jenner SexxxXvideos BonecaKyonyuu Dosukebe GakuenAnimal Sexing VideoHd Sexy Video IndianSex ProDesi Boobs Porn VideoWww Mommygirls ComFit Kitty AnalAbella Danger PmvHentaihaven.comStripcheatWww Xxxn VideoBengali Bangla BfTeen Porn IndiaLolas_worldPorn Adult TimeBdsm GroupSaruda PornBusty DpDoujinshi PornBuceteiroBangla Hot Sex VideoSex Videos AndraGay Porn Videos ComValentina Nappi Sexy VideoTeentitian XxxxxFisting PorneJules Jordan AnalNewsground Porn GamesTittes TumblrBoobs Sex MovieIndian Randi Sex ComXhosterPorn Pov BbwDahia SkyHindi Sex Vidoe ComEarly 2000s PornErotic Stories For WomenBryce Adams PornGigi Hadid PornPorn HumpAmora LuvSsis698Diva Angel NudeSex Tamil Sex Tamil Sex TamilAngelina JolienakedKaden Kole CreampieNjavtvMaid HentaiJennifer Tilly BoobiesRomantic FuckingLana Rhoades Step SisterPawg Yoga PantsGay Porn VideoeNekonsfwDevar Bhabhi Sex ComGay Best Free PornHotmovuesPorn No YoutubeShenseea NudeCelebrty Nip SlipsWife Wtf ComXnxx BangrosCojiendo FlacasAmsterdam PornBhojpuri Sexy Porn VideoCuckqueaning PornLets Do It PornsTabby Ridiman NudeJapan Hot Xxx VideoKanada Six VideoBen Ten Sex VideoEva LoviaanalSony Leoan XxxGroolpornCurvy Asain PornRiver FoxHayden Pannetierre NudeSex Xxx BpWww Xnxx FreeDownblouse BoobsMaria Rya BushkinaFilmes Pornos Com LésbicasVideos Pornos LesvianasMatildem PornCharlotte CarmenSarah Snook HotFrench Beach NudeClash Of ClanspornMagic MuffinIndian Mistress FeetTsunadepornPornor HdAduktwotkTrisha Paytas LeakQueen HentaiHot Mom Porn StarChef PornKaren Gillan FeetAdrianne Palicki HotDanielle Bregoli Onlyfans LeakedSexy Teacher FuckIndependentescortsMujer Follando ConPerfect Addiction Movie Where To WatchThushyrawAfrican SextripGxvideoBokep InonesiaKittxkumJapanies PornDesi Mature Sex