door Havermout in Overig  ·  18 Reacties

  • 2
  • 384x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wanneer stapt men nu eindelijk eens over van manipuleerbare berekeningen over op metingen?

15
1 Barbapapa-7,5

die Multinationals komen altijd overal mee weg. hou zou dat toch komen? toch niet door vriendjespolitiek? nee toch?

1
2 Roomboterbabbelaar

Die berekeningen hebben nog nooit geklopt, met opzet uiteraard.
En volledige renovatie van de verkeerstoren, een nieuwe pier in aanbouw en men zit aan zijn maximale aantal vluchten, een en een is twee

0
3 Hein2

Het was Schiphol en vriendjes wat alleen maar 'berekeningen' accepteerde. Geluid kun je namelijk heel goed meten met een Decibelmeter, maar dan zou uitkomen dat er veel méér geluid wordt geproduceerd dan zou zijn toegestaan. Dus moest het per se via "berekeningen"in de rapporten komen. Iedereen voelt op z'n klompen aan dat dat gewoon Broodje Bedonder was en is. Zo komt Schiphol aan z'n toestemmingen om maar weer te groeien. Via 'berekeningen'. Jaaaa ja.

0
4 weerman

Geen bijzonderheden. Op dat niveau is integriteit niet gewenst.

1
5 caso

** gebruiker verwijderd **

De berekeningen zijn eenvoudigweg List & Bedrog om de Tweede Kamer te bedotten.

Het schrijnende daaraan is dat de Tweede Kamerleden zich ook láten bedotten (uitzonderingen als PvdD en GL daargelaten).
Recent (mei) werd er in Spaarndam door de Embraer ERJ190-100STD die op 655m hoogte vloog op de grond 103,3 dB(A) gemeten (Schiphol Monitor). Nooit en te nimmer zijn dergelijke waarden meegenomen in berekeningen.

Deze vorm van corporatisme met als gevolg honderdduizenden die overlast ondervinden is schandalig, juist omdat het hier een overheidsbedrijf betreft.
Toch laat de politiek nauwelijks van zich horen, worden lobbyisten als Alders ingezet om het dusdanig ondoorzichtig te maken dat de luchtvaart gewoon door kan groeien, ten koste van wat dan ook (binnen drie jaar publiceerden overheden (Gemeente Haarlemmermeer, Provincie Noord Holland, het ministerie, overheidsbedrijf Schiphol) meer dan 2.5 meter dossier met regeltjes, berekeningen en overige modder om maar niet toe te hoeven geven dat de herrie van SPL enorm verstrekkende gevolgen heeft).

De luchtvaartlobby in Nederland bestaat uit criminelen die de zakken vullen via manipulatie van gegevens. En nogmaals: onze eigen overheden vinden dat om een of andere reden ('economie' kan het inmiddels niet meer zijn) prima.
https://nos.nl/artikel/2114708-schiphol-en-rotterdam-niet-meer-motor-economie.html

6 verdwijderd21

Doe maar een referendum over heel Nederland, in plaats van metingen en berekeningen. Willen jullie banenverlies & duurder vliegen, of mag Schiphol gewoon uitbreiden?

Alternatief, hak gewoon de knoop door als politiek en laat Schiphol groeien.

2
7 Winston

De cijfertjes klopten niet.
Uiteraard in het voordeel van Schiphol.

0
8 Weetal

@8 Nou en?

Dat is ook de reden dat het onzin is. De illusie dat je de overlast gaat quantificieren, dan regels opstelt, die aanpast, anders meet, etc. Er zijn mensen die er toch last van blijven hebben, wat je ook meet of regelt.

Probleem is niet de overlast, maar de mensen aldaar. Regel gewoon een mooie vertrekregeling.

2
9 Winston

** gebruiker verwijderd **

@9
Een nogal vreemde benadering om de burger die de overlast moet verwerken en geen baten heeft de sigaar te laten zijn. Die burgers die overlast ondervinden hebben de laatste jaren deze 'groei' meegemaakt:
1970: 5 miljoen passagiers , 135 duizend vluchten
1979: 10 miljoen passagiers , 180 duizend vluchten
1990: 16 miljoen passagiers , 246 duizend vluchten
2017: 68 miljoen passagiers , 480 duizend vluchten

In 2003 werd door middel van de beroemde rekenfoutjes de Polderbaan door de strotten geduwd. De extra toren werd gewoon gebouwd zonder vergunning.

Sinds het openen van die Kolderbaan (let op, dat is baan nummer 6) is er overlast ontstaan in gebieden als Castricum, Hilversum, Oegstgeest, Leiden, Spaarndam, Bloemendaal. Dit vanwege het beleid om die Kolderbaan, Zwanenburgbaan stirct preferent te maken en de Kaagbaan als overloop te gebruiken.
Die Kolderbaan is overigens niet aangelegd om de capaciteit van SPL te verhogen maar om het bouwgebied voor kantoren uit te breiden. De luchtvaart op SPL kóst alleen maar geld. De opbrengsten van SPL komen uit de detailhandel, parkeeropbrengsten en de vastgoedsector. Voor die laatste zie de frauduleuze handelingen (meineed) van Pieter Kalbfleisch en Hans Westenberg in de Chipshol-zaak. Natuurlijk werden ze wegens 'gebrek aan bewijs' vrijgesproken...

Overigens lijkt u SPL heel goed te begrijpen: ze slopen hele dorpen om maar te kunnen vliegen. En ieder kind snapt dat dat niet houdbaar is.

De enige remedie om luchtvaart in NL weer rendabel te maken en minder crimineel is een moderne luchthaven in zee, wellicht in samenwerkingsverband met UK, FR en BE zodat allereerst al het transitverkeer (70% van KLM-vluchten) niet over de hoofden van burgers hoeft te worden verplaatst.
Technisch geen enkel probleem (Nederlanders leggen over de gehele wereld dergelijke platforms aan), financieel geen enkel probleem (de opbrengst van de enorme lap grond die beschikbaar komt is meer dan voldoende) maar ja, de lobby is dusdanig sterk dat onze steeds weer wisselende politici in het geheel niets voor elkaar weten te boksen.
Zie ook nu weer het intrekken van de keutel door Cora van Nieuwenhuizen.

10 verdwijderd21

@9
Dat wordt dan als Schiphol haar zin krijgt een vertrekregeling voor half Nederland.

1
11 PuurHagelslag

@10 Als bewoner onder de Kolderbaan ben ik nog steeds voor uitbreiding, ik weet waar ik woon, of ga voor aanleg in zee, ook goed, zeg over tien / vijftien jaar. Maar intussen gewoon laten groeien. Stop met die nutteloze onderzoekjes/regels/geluidsgebieden. Vliegbewegingen leveren overlast op. Economische bedrijvigheid levert overlast op.

0
12 Winston

@11 Dan is het dus gewoon marktwerking. Prima, niks mis met een beetje vrije markt.

2
13 Winston

@11
?
Welke marktwerking? Het is toch bizar als een bedrijf op oneigenlijke gronden en berekeningen zoveel overlast veroorzaakt dat half Nederland met een vertrekregeling uit zijn huis moet?

Daarnaast vraag ik me af hoeveel banen die oneindige pretvluchtjes nou opleveren.
Mannetje van Schiphol beweerde dat zo'n beetje heel Nederland (7 miljoen werkenden) van Schiphol afhankelijk waren, ander mannetje, die wat serieuzer en objectiever overkwam haalde dat onderuit.

Het spijt me vreselijk dat ik de naam van de mannetjes niet meer weet.

1
14 PuurHagelslag

** gebruiker verwijderd **

@13
Helaas is dat dus een van de schijnargumenten die die lobby maar blijft gebruiken om de meest megalomane non-investeringen met subsidie tot stand te brengen:

https://nos.nl/artikel/2114708-schiphol-en-rotterdam-niet-meer-motor-economie.html

Puur naar marktwerking kijkende legt SPL het per definitie af tegen Dubai en Istanbul: die liggen oost-west én noord-zuid veel strategischer dan SPL en de véél goedkopere brandstof is ook niet onbelangrijk.

Overigens is het aantal werknemers op de luchthaven rond de 14.000, voornamelijk laagbetaalde banen afgezien van de top van het management natuurlijk, die ambtenaren tikken nog steeds gewoon 4 x Balkenendenorm weg.

Helemáál bizar is dat dit bedrijf dat zoveel ellende faciliteert twee jaar geleden de koninklijke status heeft gekregen. Planologisch gezien is het een gezwel binnen de agglomeratie, een soort fysieke schandvlek op de kaart wat mij betreft. En dat terwijl er talloze veel betere mogelijkheden zijn.

Maar ja... die lobby hé...

15 verdwijderd21

** gebruiker verwijderd **

@14
Zie de link in @6 .

Men liegt er lustig op los. Tot een aantal jaar geleden kon dat ook: men was trots op de blauwe zwanen (KLM), luchtvaart was romantisch en zo dus verder niet zo zeuren.

Nu weten we dat het vooral vervuilend en ook gevaarlijk is zonder dat de sector verantwoordelijk wordt gehouden voor de vervuiling die het aanricht. Zelfs in de milieudoelstellingen is luchtvaart niet meegenomen terwijl 20% van de broeikasgassen binnenkort afkomstig is van die luchtvaart. Zelfs de tabakslobby is minder krachtig.

16 verdwijderd21

@14 t.m @16 Ik bedoelde met marktwerking iets veel simpelers: naar aanleiding van de vetrekregeling. Als Schiphol wil groeien, compenseren ze de bewoners. Als het te weinig oplevert, is het niet rendabel meer.

Marktwerking.

0
17 Winston

** gebruiker verwijderd **

@17
Dat heet geen marktwerking, dat heet misbruik.

Een voorbeeld van 'compensatie' door Stichting Leefomgeving Schiphol is het vastzetten van dakpannen die er worden afgevlogen door vliegverkeer.

2014:
"Vorig jaar heeft zowel de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) als de Rijksinspectie voor de Luchtvaart onderzoek gedaan naar vortexschade in Aalsmeer. Zij rapporteerden toen onafhankelijk van elkaar aan de gemeente dat de bewuste vliegtuigen noch te laag vlogen noch uit koers waren geraakt. Stichting Leefomgeving Schiphol heeft daarna wel de actie om de dakpannen van een groot aantal woningen vast te zetten opgepakt. "

Overigens bleken de vastgezette dakpannen ook niet bestand tegen dit geweld.

"Marktwerking"?
Doe me 1 bedrijf in NL die dergelijke overlast mag plegen behalve dan overheidsbedrijf Schiphol.

18 verdwijderd21

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

4 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

6 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

9 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

11 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

12 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

16 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

17 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

19 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Alexis Zorbas - Zorba The Greekhttps://www.youtube.com/watch?v=2AzpHvLWFUM&t=25s...

20 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Hindi Voice XxxDildo Sex VideoEbony FuckLive IntercoursBig Tit Blonde BlowjobsWww TastyblacksBeegg PornScrolller.Sex.cimFanous People PornDinnotubeBrazzarz FreeFilme De Sexo GratsPornot 300سكس خليجيةOld Lesbian PornAsslicking GifsNegras FollamdoPam Anderson Tommy Lee SextapeXxxx Video BhojpuriAnchor Anasuya SexAbigale Mandler NudeCrystal Chase SoloRomantik XnxxNetflix X VideoPamela Rios PornolarıIggy Azalea Nudes LeakedAnal SpankingCharlotte1996IdeapockErotic English MoviesNebraskacoeds PornSissy JoyceXxx HoitIndian Gay Sex PicsPorn Hd DesiTamil Hot Sex MovieShort Fucking VideosThe Dreamers Sex ScenePorn 3 SumBlack Magic Porn70s Porn StarsLobstertubWarez ForumXnxx HdFilms Pornos GaySoogsx PornFutanari SexsMisty MundaneFeet Smelling HandjobFollandose A ColegialasClassic Xxx VideoWww Tubex Porn ComWww English Sex ComXxx VioletWeb Series Desi PornRomancehotKate Winslet PornographyDr Wolf Gay PornPorno+Pornográfico DeJessica Rabbitt Porn3d FutarinaKeerthy Suresh Sexy PhotosAmma Tho SexIndian Kamasutra PornChanel Preston Full VideoBokep Jav Sub IndoAvena LeeValentina Lapiedra CastingCum SpongeBelles NuesXhmstsrIlha Do PrazXxx Vido BlckMadura CogidaMassaratti PornMistress HandjobSara Jay XxxTeacher Teach PornDeep Throat AmatuerBondagevalleyTurbanli PornolariCharlotee SartreDesi 52comXxxporn VidioBrad MontanaJordan CapryZoe Kravitz NakedJaybankpresentsXxx Nude HdNude Celebrity VideosStraight Hell Gay PornAllie Adams DreddFatal.modMikasa R34Alyssa Milano NakedDirtyassholeTease BlowjobsHd Sex DownloadMan Bete Ka Sexy Video Hindi MeinBrazzersanalItalian Porn StarsMilf Pov BlowjobFetsterRehana Fathima Sex VideosSex BikiniJackandjill AnalVideos De Mujeres MasturbanBhanupriya Sexy VideoNhentai MonsterLadyxena LyonReal Happy Ending MassageWhite Milf PornhubSerena Williams AssVr Porn CompilationKing Nasir XxxHeather Locklear In The NudeTeens Anal LoveEva Longiria NudeSunny Leone Hot Sexy VideoPorn Video MarathiX Desi PornFree Xxx SitesMartixxxMalay SexsBendy And The Dark Revival PornTitty NurseNudes On Jerry SpringerR/ GirlsfinishingthejobPorntrexlesbianDamplips.vomFlingstweVidéo ScatoPorn IkAmateur Bbc WifeReal Gay Incest PornClothed TitfuckEmily Belle PornRealitt PornXx ComicPornode ChinaLady Voyeur Sex ScenePornhub DownloadeSexy Bhabhi PornPornhub HardcoreIndian PoenLong Porn Videos DownloadChristina Applegate NideAnal Vds