door morandi in Cultuur  ·  25 Reacties

  • 6
  • 382x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

hierbij link naar het volledige artikel

https://t.co/KFzzv2n2wz

3
1 morandi

Nou, duidelijk/
De zeikers hebben weer een valse troef in handen.
-- Linkse leraren--
Ach ja je moet toch wat te zeiken hebben als zeikerd.

14
2 techcenter

@2

Zekers!

10
3 zeikenderechter

@2
Werkelijk... Lees nu je eigen commentaar eens. Loop je nu te zeiken?

7
4 sparta

Ja, de kinderen worden idd dagelijks geïndoctrineerd door links en vooral D66 gif. Helaas hebben of nemen de meeste hardwerkende ouders geen tijd meer om tegengif aan hun kroest te geven voor een balans. Veelal zijn ze te moe of hebben ze andere sociale verplichtingen. Druk druk, u weet wel.

7
5 Mijn waarheid

Is links zijn strafbaar of zo wat een gelul als je het alleen van rechts moet hebben word je niet veel beter van

3
6 magikeven

@4
Zeiken doe ik op de WC, niet op het internet als een halfslapend gefrustreerde fakenews gelover.

6
7 techcenter

@6 rechts is wat realistischer dan links. Links wil alles maar toestaan en knuffelen, rechts geeft nog wat tegengas. Alhoewel sommigen hierin wat door kunnen slaan. Maar links is wel agressiever dan rechts als ze hun zin niet krijgen. Zie de rellen in Hamburg bijvoorbeeld. Rechts houdt zich een soort van koest, links sloopt de halve stad zo ongeveer.

9
8 Bullduck

@8
Zien jullie elkaar als bendes, links VS rechts?
Lol question

5
9 techcenter

@techcenter: nee, meer als opportunistisch en realistisch.

4
10 Bullduck

Is het onderwijs misschien te links omdat rechts geen mensen heeft die de PABO , de HBO- lerarenopleiding of Universiteit kunnen halen ?

9
11 No newstoday

Dat hele links-rechts geneuzel van Baudet (en vroeger Wilders) en aanhang gaat toch sowieso nergens over.

De helft van die lui weet zelf niet eens dat ze veel linkser zijn dan ze leuk zouden vinden. Ze zijn 'rechts' voor wat betreft hard tegen immigranten, of wat Habermas zou definiëren als Republikeinse democraten: voor de eigen gemeenschap, gedeelde normen, etc. Terwijl als het aankomt op pensioenen, zorg, toegankelijk onderwijs, ze bijna allemaal wel vinden dat dat door de overheid geregeld moet worden.

Cultureel gezien rechts dus, maar sociaal-economisch zo links als maar kan vaak. Dus op het moment dat er gezeken wordt over 'linkse leraren' bedoelt men niet dat die leraren zeggen dat de zorg geregeld moet worden door de overheid, nee het komt gewoon neer op 'die leraren zeiken niet genoeg op immigranten'.

Eventueel zou je er nog de cultuurrelativisme en universalisme tegenover kunnen zetten, of lokaal en globaal, maar dan wordt je al veel inhoudelijker dan die 'linkse leraren'-kritiek die door de meute nageblaat wordt, ooit geweest is.

4
12 progressiefliberaal

@10
realisme is een groot woord in deze twilight Zone....

3
13 techcenter

Op zich niet vreemd en niet per sé slecht dat ze wat 'christelijke waarden' meekrijgen in de vorm 'wees goed voor je medemens'. Je kan moeilijk je kinderen keihard opvoeden en de maatschappij inzetten. Echter, dat kan ook te ver gaan en dan valt de wereld best tegen, als je op eigen beentjes moet staan.
Als ouders (die in veel gevallen druk met werk zijn) dan ook nog een stukje opvoeding daarin laten schieten, dan heb je al gauw sneeuwvlokjes die smelten bij de eerste beste weerstand, die allemaal dromen van een lalaland, wat niet aansluit op de realiteit.
Idealistisch als de jong volwassenen zijn, vaak wat socialistischer van aard, valt dat toch vies tegen.

En dan krijg je (wereld-)vreemde 'eisen', waaraan de wereld helaas nog niet kan voldoen. En dat verandert ook niet in een paar minuten. En al helemaal niet door een tweet te versturen of veel likes te verzamelen op facebook (even vrij naar Cees Hamelink 'het ego-profiel'), of maar het hardst te laten zien dat je 'goed' bent.
De werkelijkheid is vele malen harder dan de 'zo-zou-het-moeten-zijn-wereld.'
Er moet ook gewerkt worden om die 'goede' wereld te kunnen betalen.

Daarnaast , denk ik ook dat het per vak zal verschillen, wat de verdeling is onder de docenten en de politieke kleur, met daarin meegenomen dat links en rechts eigenlijk hopeloos verouderde termen zijn. Neoliberaal, conservatief liberaal, conservatief, socialistisch en liberaal, zijn denk ik meer van deze tijd.

1
14 Partijdig

"Maar je kunt het niet met beide eens zijn:"
Waarom niet? Waarom zo zwart/wit. (of links/rechts..)
Ik ben voor neutrale leraren, (zo neutraal als realistisch is) om dat te controleren zal er meer evenwicht nodig zijn, dus meer rechtse leraren.

3
15 Jackd

Als leraar te horen krijgen: 'jij bent te links' mag dus gewoon opgevat worden als 'zeik toch wat meer over immigranten en moslims!'

Ze verpakken het wat mooier met die quasi-politieke terminologie van 'links' en 'rechts', maar daar komt het feitelijk gewoon op neer. Heel nobel doen alsof het je om onderwijskwaliteit te doen is, maar feitelijk is er slechts één zorg, de eigen zorg die meer gedeeld moet worden: buitenlanders.

Je ziet het toch ook op dit forum. Iedereen wie niet de hele dag op moslims zeikt, wordt al als links, zo niet extreemlinks gezien. Dat linkseonderwijsgeneuzel is dan ook niks anders dan wat lui die hun beklag doen dat niet iedereen hun ziekelijke obsessie met moslims deelt, dat niet iedereen precies denkt zoals zij en net zo vergiftigd in het leven staat.

5
16 progressiefliberaal

@5 Gewoon elke avond voor het slapen gaan, het PVV A4tje aan je kinderen voorlezen. Of een Baudet sprookje vertellen. Kost je vijf minuten.

6
17 vanBinsbergen

@11
dat is wat het artikel stelt dat de gemiddelde CDA-er, VVD-er PVV-er en FvD-er niet uit het juiste hout gesneden is om leraar te worden. en dat ze daar dus niet over moeten jammeren vermits ze het zelf aan de anderen overlaten.

1
18 morandi

@13 twilight zone? Wat is er onduidelijk aan realisme? Er is geen grijs gebied wat dat betreft. Anders ben je niet realistisch. En iedereen die rechts is afschilderen als xenofobe klu klux klan racistische discriminerende witte ultra rechtse wederopstanding van Hitler nazi persoon (E.Meel en consorten) is ook niet echt fris. Te rechts is niet oké, maar te links slaat vaker door.

2
19 Bullduck

@16 ,
Het onderwijs is een van de meest geschikte plekken om de "gutmensch" uit te hangen en daarbij het kinderlijk-naief gehoor mee te krijgen. Die kinderen geloven - in meerderheid - nog gewoon alles wat je aan hen als onderwijskracht verkondigt. En komen dan thuis met aan de ouders de mededeling dat zij vinden dat hun ouders vluchtelingen in huis moeten opnemen. En dat hun ouders slechte mensen zijn wanneer zij zulks niet doen. Aldus word je, als ouder, via je kinderen aangevallen. Het gros van de - gesubsidieerde - onderwijskrachten heeft geen notie van de harde wereld van het bedrijfsleven waar het geld dat wordt uitgegeven eerst moet worden verdiend. En dat hebben zij dan gemeen met de luchtfietsers van een club als Groen Links.

3
20 fin.demeer

@20 Jep.
Maar in principe heeft de auteur ook geen ongelijk. Menig zichzelf respecterend rechtse wil helemaal geen ambtenaar worden.

0
21 Wild Rover

@21 ; De gemiddelde 'rechtse - maar net zo goed linkse' persoon die in het zakenleven heeft gewerkt zou daar gillend gek worden van de regelzucht en onmogelijke eisen. Ambtenaar is een vak op zich.

0
22 Partijdig

@20
je maakt er echt een karikatuur van

Maar onderwijs is héél belangrijk, leraren kunnen sommige kinderen maken of breken in hun toekomstperspectief, daarbij is de nodige empathie dus wel gewenst.

laat die "rechtse" mensen, die het zo goed weten, zelf dan maar aan de slag gaan, er is immers een tekort.

2
23 morandi

@20 ,

En dat bedoelde ik dus met het verwarren van links en rechts met pro-immigratie en anti-immigratie respectievelijk.

Alsof het het enige is wat er toe doet.

Uw comment is exemplarisch voor wat ik eerder beschreef toen ik het had over alles terugbrengen op immigranten en moslims.

1
24 progressiefliberaal

@8

Heb niet zo veel met links rechts maar over agressiever gesproken nou daar heerst aan de rechtse kant ook heel veel lange lijstjes.

En dat knuffelen is ook grotendeels onzin vergeet ook niet dat dankzij de VVD ook vele vluchtelingen hier zijn maar dat graag liever weg moffelen .

Vraag me altijd af wat is nou links en wat is nou rechts en hoe zo verdeeld en is dat rechts dan niet gezien dat daar de pvv die alleen maar naar moslims kijkt en niet naar Oost-Europa. En haaks op FVD staat en die weer op de VVD. Die dan weer https://www.nieuwskoerier.nl/news/286101-moskeeen-beschermd-door-rutte-co plus de stiekeme afspraken over aantallen met merkel En wie zijn nou links SP die eigenlijk ook minder wil maar die hier wel zijn dankzij de VVD op de juiste manier wil behandelen. PVDA en groenlinks willen meer maar dat wil de VVD ook maar meer uit Oost-Europa ( oekraine verdrag oa. ) D666 en CDA zijn in mij ogen onduidelijk hier Kort om wat is nou links anders dan rechts wat is het verschil het is gewoon een grote puinhoop en verdeeldheid of het wat dan links is of rechts het lijkt wel een grote poppenkast . Verder het word nu echt hoog tijd eens op te houden met dat links rechts gedram zeker omdat rechts net zo schuldig is maar daar graag voor weg loopt. Daarbij zal er eens duidelijker regels moeten komen ter bescherming van eigen cultuur en wetgeving. En het besef dat wij de hele wereld niet kunnen redden zal duidelijker moeten zijn .Ook dat de maatschappij harder word komt niet alleen door verrechtsing waar egotisme groter is .Maar ook wij doen er aan mee door minder sociaal te zijn we praten minder met elkaar delen minder met elkaar behalve via de media, telefoon etc . En zie ook naar de politiek die je meer voor liegt en van alles opdringt wetje hier voor wetje daar voor echt vrij zijn we niet meer en zeker ook door het vvdistme . Die heeft gezorgd voor een groeiende kloof tussen arm en rijk ook met behulp van de PVD(A) D666 en CDA Zoals de baas is zo is het personeel en zie dat geeft het juiste beeld van ons politiek land Ook zal men scholen waar de fundamenten liggen moeten veranderen zoals maar een school zonder invloed van geloof of overtuiging dat doet men maar thuis als hobby. Verder vind ik een paspoort je bent Nederlander of niet als dat niet wil terug naar enigenland klinkt simpel maar dat zal moeten En eens ophouden met dat onzinnig gelul links rechts zou ook fijn zijn

0
25 magikeven

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Gefeliciteerd, Lilian. Ik wens je een goede zwangerschap toe....

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

VBOH
Offtopic

@2767 Ja maar daar ga jij toch helemaal niet over wat iemand moet doen of niet doen. Dan daarbij iemand van paranoïde gedragingen betichten...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bob Sleebaan
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Gefeliciteerd Lilian....

2 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Mac Benac
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@158 Hoi Jack, lees even iets van een Wikipagina over het verschil tussen communisme en socialisme. Heb je je hele verdere leven iets aan. 👍...

3 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Bob Sleebaan
de tranen van Timmermans | Vrijspreker.nl

De man heeft een hekel aan de PVV kiezers en wil daarom zoveel mogelijk nieuwe kiezers binnen loodsen. "NietS nalaten om aan de macht te kom...

3 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

FrisseBries
Offtopic

@2764Ik heb inderdaad niets met rechtsextremisten. ...

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Mac Benac
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Nou, de getatoeëerde elite kan weer los.....................

5 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

JackKropotkin
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@157 Haha, als je alleen die regels van Jekkers liedje leest lijkt het wel erg op oubollig communistische nonsens. ...

6 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

FrisseBries
Offtopic

En het gaat hier natuurlijk weer helemaal nergens over. Een persoon die per se wil dat haar gegevens verwijderd worden. Gewoon niet meer komen e...

7 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Offtopic

@2766Dat mag jij dan vinden. Ik vind dat Olivia dit ook gewoon dit achter zich kan laten, en dat heb ik al tijden geleden geschreven.Dat O...

9 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Bengali Bf ComMiya Kalifa HotEbony Anal BbwHen Tai SiteLeslie Ann Down NudeIndian Girlfriend BlowjobWolf Of The Wall Street Sex SceneMelisa MendinyVr Lap DancingKorea Adult MovieCoco.fr ChatNaked Chunky Teens18 Pron VideoIllustrated InterracialXnx Hot GirlIndian Bengali Sex VideoMotherless.cFilm Pournou XBollywood Actress ToplessSophie Dee VideosIndian Teen Forced Sex VideosThe Porn DideRule 34 HentiMenina PeladasBig Booty NakesXnxc HindiJayalalitha Sex VideosKetrina X VideoHansika Motwani Leak PicsAnal CompalationAngelique Lapiedra PremiumbukkakePornpic SXxx Office Sex VideoPorn FantasyHindi Audio Sex HdMost Attractive PornstarsGood Pornography VideosTv X X XChaturbate CommPornvidaoIndian Suhagrat MmsYoung Women NakedLily Rose JamesPornocom HistóriaCharlotteniyaDahlia SkayBf Sexy Bf Sexy VideoLena Anderson PornstarDpfuckTabbo Porn VideosRules 34 AnimeThemaryburke NudeXxx Full Video ComMassage Videos With Happy EndingsKerala SexJackie.aphrodite NudeItalia PornosErotica Peliculas OnlineBokep SedarahMuslim Desi SexMexican Porn HdDelhi Ki Bf FilmFarmgirl NudeSoulgen.ai-Series HentaiPorn Belami蠢沫沫Pussy Sex VideoHindi Sex SoundDevar Bhabhi Chudai HindiVicineko PornBlack Tgirl XxxChat Avenue AdultsBlack Naked ManMing Na Wen NudeJerkygirlsNaked Mom And DaughterSteven St CroixNeha Sharma Sex VideoXexexeDldss-214Special Needs PornCorinnakopf LeakThreesamIn Kitchen SexIndian Xnxx Video DownloadLila Love AnalLesbian Hypnotist Pornسكس سعوديهNayanthara Sex PictureLatina Porn TubeThai Massage PornSexy CameltoeInterrogate PornBeautiful Babes NudeGay Hood PornArgentinapornoMisscurvydoll OnlyfansBrazzers ChinaShit Eating VideosSexyasian FeetFree Black PornsiteTop 10 Free Porn SitesPaige PornographyHentai20Sexo Con Una TransexualIxxx HdNude Pics Of BabesXxx Video PregnantHot Girls SwimmingPoran Video In HindiLilah_lovesyou PornSexe JeuGay Black MenpornKarma Rx NudeXnxx HimdiApan Bhojpuri Full MovieBest Tits PornstarSex2022.Naked Big Bouncing BoobsBeth Mckenna PornPor.oQimmah Russo NakedWww Xxx V ComTeen Boob PressBig Boobs Aunty PhotoWild Xxx VideosSex Stories Of IndiaBbcebonyGrandma Sex ComFemale VoyeurShemalepornoPokemon PronXxx Of Big BoobsMilly CyrsRexporn ComTelugu Aunty Boobs NudeSsbbw Sweet Cheeks4chan.orgtSweetlicoousTittes PornKiernan Shipka NudeKonyen KreyolKanaka SexSiliguri Sex VideoThreesome SexHindexxxKatrina Sexy BfTamil Sed VideosDrunk Teenfuck