door zilvergoud in Politiek  ·  46 Reacties

  • 27
  • 904x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het beste voorbeeld is wel de VS met Trump.

6
1 zilvergoud

Denenmarken, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Polen, Oostenrijk, Italië en Slovenië.
En dat in zeer korte tijd.

Nog 1 jaar en het is over en uit met Brussel en worden de plannen gemaakt om allochtonen op een subtiele manier Europa uit te werken.

Eigenlijk moeten we de "gevestigde partijen" dankbaar zijn dat ze het zo ver hebben laten komen.

6
2 beastyboy

* Verwijderd door de redactie *

3 Dirk2137

@3
Ik geloof niet in sprookjes en dus ook geen fictieve allah.

Ik zou eerder zeggen: Als de Europese burger het wil!

2
4 beastyboy

Daarom ook alle laffe politici die nu nog veilig in de policorhoek blijven zitten en intussen stiekem hopen dat populisten de verandering er doordrukken, straks wegjagen, via de stembus of met harde hand.

2
5 Soare

@2
Ik geloof echter niet dat een dergelijk ommezwaai rustig en vredig gaat verlopen.

1
6 Al

* Verwijderd door de redactie *

7 muxer

@7 Gezond verstand regeert weer in een aantal EU-landen.

4
8 Dune

* Verwijderd door de redactie *

9 muxer

* Verwijderd door de redactie *

10 Dirk2137

Tot de gevestigde orde ze als een baksteen laat vallen als ze niet meer nodig zijn.
Dat zal waarschijnlijk wel eens gaan gebeuren, de meeste mensen hebben die gladde alen wel door gekregen.

3
11 techcenter

Dan blijft de vraag nog over wie is de werkelijke populist.
Ik begrijp de gevestigde orde niet.
Als een buurvrouw met kinderen voor je deur staat door een huiselijk probleem, dan help je die mensen.
Maar als dat probleem opgelost is verwacht je toch ook dat die buurvrouw je huis weer verlaat.
Vergelijk nou die buurvrouw eens met die immigrant.
Waarom blijft die immigrant hier als dat probleem opgelost is?

1
12 WHuls

Er zijn geen populisten. Er zijn enkel mensen die de keerzijde van die linkse sprookjes blootleggen en daarmee mensen wakker maken. In 40-45 waren er Nazi's. Nu niet!

2
13 sparta

De Ruyters zeggen:"@12 Geld, niet hoeven werken ervoor, gratis huis, vakantie naar vaderland, update medische zorg voor niets etc. etc."

1
14 De Ruyters van Michiel

Het wal is het schip aan het keren.

Artikel beschrijft aardig mijn ideeen omtrent migratie. Binnenkort op NOS.nl

0
15 Vaartuig

er wordt alleen maar even een pas op de plaats gemaakt. meer niet

0
16 semperpenis

@2 dat subtiele kan je wel vergeten inmiddels

0
17 chouffleur

@12 Mwa, dat valt nog mee.
Nu komt de buurman / oudere zoon voor hulp. Niet omdat er problemen thuis zijn maar omdat hij bij jou niets hoeft te doen. Bedje gespreid, eten klaar, zakgeld. Hij hoeft je alleen maar wijs te maken dat er problemen thuis zijn.

2
18 RobP

"Eén van de grote politieke raadsels van deze tijd is waarom de gevestigde partijen de regie op dit onderwerp - en daardoor ook de macht in Europa - uit hun handen laten vallen."

Dat is niet zo. De VS heeft overal in Europa militaire bases en levert de commandanten in ons leger. De politici worden, zowel omgekocht als bedreigd. Waarom afwisselend de wortel en de stok als allebei tegelijk veel sneller resultaat geeft?

De bedoeling van de neoliberale globalisten is omvolking. Omdat de westerse mens veel te mondig is en te goed in staat, via de rechter dwars te liggen. Daarom worden west-Europeanen in eigen land zoveel mogelijk gestript van inkomen, woning, spaargeld, toegang tot de rechter, behoorlijke scholing. Niet onze huidskleur, zoals de VN voorgeeft, maar onze intelligentie en weerbaarheid, daar hebben ze een hekel aan, diegenen die de hele wereld op papier bezitten, gezamenlijk, en ons als indringers/misbruikers/vervuilers van hun eigendom, de aarde, beschouwen.

Een hele strook in het midden van US is National Park. Je ziet "natuurgebieden" overal worden ingericht. Dat heeft ook als voordeel dat mensen voor dat doel gedwongen kunnen worden, grond af te staan. EN je kunt mensen verbieden, in die natuurgebieden te komen. Dat betekent, nu er steeds meer daklozen komen, dat er ook steeds minder plaatsen zijn waar mensen in het wild kunnen overleven. DAT is de bedoeling. Op naar het half miljard mensen voor de hele wereld.

Niemand heeft die Georgia Guidestones ooit verklaard, weggehaald of tegengesproken.

3
19 Wendel

"Migranten met het islamitisch geloof hebben religieus fanatisme meegebracht "

Nee. De migranten worden hier eerst nogal rustig en onopvallend met grote aantallen naartoe gestuurd, dan, als het er genoeg zijn, wordt dat religieus fanatisme ze opgelegd van buitenaf, via verschillende routes.

2
20 Wendel

Roderick.

Je slaat de spijker hiermee keihard op zijn kop.
Het broeit in Europa.

Ik heb alleen moeite met de naam populisten.
Maar de betekenis hiervan is het volk ( Burgers )


De betekenis van de kop
"Gevestigde orde laat populisten het vuile werk doen"

Geeft aan dat de gevestigde orde totaal niets met zijn eigen burgers op heeft, en een gevaar vormt voor de eenheid binnen Europa.
En daar komt snel verandering in.

Alleen Duitsland en Frankrijk zullen zich verzetten met in hun kielzog het Laffe Nederland met VVD- VNO/NCW aan het roer.
En daar komt ook snel verandering in.

2
21 Dachtutniet

Boontje komt.....

1
22 niet-alles-geloven

"Tienduizenden Chinezen in ons land spreken niet of nauwelijks Nederlands en vormen een nogal gesloten gemeenschap. Maar dat is geen belemmering voor een goede verstandhouding met anderen."

Klopt helemaal. De reden hiervoor is dat Chinezen in de basis dezelfde wensen hebben als Europeanen: vrijheid, werk en een zekere mate van welvaart. Dat is heel anders dan streng islamitische immigranten die veel minder op hebben met die vrijheid, en die religie belangrijker vinden dan werk en welvaart. Dat gaat op een gegeven moment botsen.

Dit is ook de reden dat de vergelijking met andere grote immigratiestromen niet opgaat, zoals bijvoorbeeld de Hugenoten. Het verschil in basisbehoeften en cultuur tussen de Hugenoten en de toenmalige Nederlanders was veel kleiner dan het verschil in tussen huidige immigranten en huidige Nederlanders. Die twee verschillende immigratiegolven kan je simpelweg niet gelijkstellen.

0
23 WTR

@23 Toevallig van de week nog een jonge Chinees gesproken maar die spreekt alleen Nederlands en is ook heel zijn leven al hier
Maar dat hij een uitzondering is dat begrijp ik wel

0
24 GOTCHA666

Ik zeg het al jaren lang:
De betekenis van het woord 'volksvertegenwoordiger' vind je alleen nog maar terug in de Dikke van Dale ...

0
25 Garp

@23 Het grote probleem is vooral dat de huidige massa-immigratie door zowel nationale overheden als de EU worden gestimuleerd, gefaciliteerd en uiteindelijk zelfs van bovenaf opgelegd.

Er is niets mis met natuurlijke immigratie van mensen met vergelijkbare culturen. Als je massaal incompatibele cuturen gaat binnenhalen, maak je landen op elk vlak kapot.

1
26 thestranger

@26

Ja, ben ik met je eens. Met het opvangen van vluchtelingen is ook niet zoveel mis, mits die vluchtelingen weer terugkeren zodra de situatie in hun land verbeterd is.

0
27 WTR

@27
Dat zou ook bij échte vluchtelingen de insteek moeten zijn.
Maar de insteek van Europa is vanaf het begin af aan al de verkeerde geweest. Er werd ingezet op "integratie" in de samenleving met daarbij nog alle faciliteiten, die je je daarbij kunt bedenken.
Er werd niet gekozen voor tijdelijke opvang, maar ingezet op een permanente verblijfsvergunning, met niet daaraan strikte voorwaarden gekoppeld, zoals je bij feitelijke immigratie zou moeten doen.
In plaats valn "leefgeld" wat andere landen doen, werd hier de uitkeringen en subsidiepotten opengesteld.
Niet zo gek dan, dát dit beleid een aanzuigende werking kreeg op diegenen, die dachten van deze "vrijgevigheid", óók een graantje te moeten meepikken.
Tel daarbij nog op, dat door de cultuur die de meesten meebrengen, de islam, niet strookt met de westerse normen en waarden, en een kind begrijpt dat dit beleid nóóit zal gaan werken.
Dat sommige landen wél naar hun burgers luisteren en wél een ander beleid willen voeren, is alleen maar aan te prijzen.
Het is te hopen, dat de rest niet weg blijft kijken en gewoon toegeeft, dat de zaken in het begin verkeerd zijn aangepakt.
Van fouten kan men leren en het getuigt van eerlijkheid, om dat toe te geven.

1
28 Strongoli

@6
"Ik geloof echter niet dat een dergelijk ommezwaai rustig en vredig gaat verlopen."

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, en zie hier, Europa is door laf en naïef gedrag nu volgestroomd met (potentiële) terroristen en gelukszoekers, waarvan een groot deel uit criminelen, verkrachters en psychiatrische (trauma-)patiënten bestaat.

De EU plus vazallen Merkel en Macron wil met de huidige massa-immigratie bereiken dat er geen weg terug meer is (point of nu return).

Als we allemaal blijven stemmen op de gevestigde politieke partijen (ja, inclusief VVD), dan is er straks inderdaad geen weg meer terug. Dan bestaat over 50 jaar nog maar 30% van onze
bevolking uit autochtone Nederlanders, en in de grote steden kom je dan helemaal geen autochtonen meer tegen.

0
29 wiseguy

Welk werk?
Dat doen wij toch allemaal?
We laten bij alle gelegenheden het vuile werk aan anderen over.
Al moeten we ze uit het buitenland halen .

12
30 No newstoday

@29

Er is ook geen weg terug.
Die is er nooit in de geschiedenis.
Je moet vooruit.
En dat betekent zaken regelen .

12
31 No newstoday

@7 . Ze willen juist de aanhangers en bestuurders van het Vierte Reich (Hitlers natte droom) die in Brussel zetelen eruit werken. Niets dan lof daarvoor. Van Hitler zijn we gelukkig verlost, nou nog zijn opvolgers in Brussel eruit zien te werken.
Het gaat de goede kant op . Steeds meer landen gaan de ware aard en bedoelingen van de Brusselse tirannen doorzien en gaan daar nu eindelijk een keer tegen in.

1
32 PFL

@31

De andere dan de gevestigde partijen hebben ook maar iets gepresteerd.
Beter partijen die iets doen en ook fouten maken dan partijen die niks doen en dus ook niks fout doen .
Kom jij niet buiten of zo?
Of met een blinddoek om ?
Over 50 jaar zijn de allochtonen van nu autochtoon geworden .
Gaat van zelf als je maar tijd van leven hebt .
Dus hou op met dat Wilderiaanse al 12 jaar oude gezeur ( ook een allochtoon) .

11
33 No newstoday

Als je aan de macht ben, ben je de gevestigde orde. Trump, Orban, Putin, Erdogan: allemaal gevestigde orde, zij zijn de huidige elite.

2
34 Ketter

@33
Dat zouden ze wel willen, dat gaat nóóit gebeuren.
Moslims zijn namelijk niet loyaal aan Nederland. Ze zijn alleen maar loyaal aan hun eigen cultuur, hun families en niet onbelangrijk: de Islam.
Écht autochtoon zullen ze daarom nóóit worden.

0
35 Strongoli

@9 ...... "Links" in ieder geval niet met "gezond verstand", eerder "weg met ons" en daar schiet je uiteindelijk ook geen donder mee op.

0
36 Snowflake

RTL geef Roderick eens een eigen programma

0
37 JanHaring

In een toespraak voor de EU zegt Frans Timmermans:
"Laat de immigranten naar Europa komen anders wordt het oorlog".

Niemand heeft op Frans Timmermans kunnen stemmen en hij zit desondanks toch op een van de machtigste posities in Europa.
Is er niemand die deze man tegen zichzelf (en ons) in bescherming kan nemen?!

0
38 Graaier1000

juist! - nimby

1
39 Jeb

De gevestigde orde laat de populisten het vuile werk opknappen?

Ach ach, een uber calimero'tje!

Populisten claimen eenvoudige oplossingen voor ingewikkelde problemen.
Migratie zetten ze voorop.

En als ze aan de macht zijn, dan zijn de populisten aan zet om hun grootste kiezersbeloften waar te maken.

En wat zeggen de populisten dan ? Wij mogen het vuile werk opknappen?

Tsja, jarenlang factfree vanaf de zijkant roeptoeteren en als je dan de macht hebt klagen dat jij de shit moet ruimen.

Halloooo, even wakker worden, dat doet 'de gevestigde orde' al zo'n 150 jaar: problemen oplossen en de shit opruimen.
.

9
40 hippodepippo

@40

"Halloooo, even wakker worden, dat doet 'de gevestigde orde' al zo'n 150 jaar: problemen oplossen en de shit opruimen."

En dat geloof jezelf ?
De gevestigde orde vlucht weer keihard weg als de pleuris die ze zelf veroorzaakt hebben.
De gevestigde orde van nu heeft alleen oog voor hunzelf en de multinationals
De gevestigde orden loopt alleen maar slaafs mee met de machtigste gevestigde orde als Duitsland en Frankrijk, zie Brussel.

Zij ruimen geen shit op, dat wordt voor ze gedaan.
Ze veroorzaken een hoop shit tegenwoordig.

0
41 Dachtutniet

Populisme is bijna een scheldwoord in Nederland, maken zogenaamd niks klaar, roepen alleen maar wat, terwijl ik populistische regeringen in het buitenland inclusief Trump alleen maar de daad bij het woord zie doen.

0
42 Spraypaint

@42

Populisme betekend "Het VOLK "' Het gewone volk.

Niks negatiefs aan.

Populisme wint altijd als er eenheid is.

Daar kan Merkel en Brussel nog van leren.
Dan had er een echte sterke eenheid van Europa geweest.
Nu creëren ze alleen maar verdeeldheid.

0
43 Dachtutniet

* Verwijderd door de redactie *

44 schoentje

De populisten nemen de macht over, want de gevestigde orde heeft te weinig naar het volk geluisterd, ze luisteren alleen naar eigen interesse.
Het is de gevestigde orde die problemen heeft veroorzaakt op meerdere vlakken.

Zoals veel mensen in de geschiedenis lang en breed wisten, een overheid hoort te dienst te staan van het volk. En niet alleen voor de elite.
Maar dat willen die elitaire figuren maar niet horen, ze zullen het wel steeds meer voelen als overal om hun de macht wegvalt en de bevolking de macht krijgt.

Lang leve revolutie, lang leve het volk.

0
45 Handalf

@41

Zeker meer ik dat. Nederland wordt al tientallen jaren bestuurd door regeringen die doen wat nodig is.
Dat jij daar ontevreden over bent, vindt dat het één GROTE PUINHOOP is, dat is je goed recht.
Daarom stem je ongetwijfeld populistisch, en ook dat is je goed recht.

Maar klagen dat de populisten de rommel van een ander op moeten ruimen?
Neeuh, dat vind ik niet terecht. De populisten willen een andere koers, omdat ze van mening zijn dat het land er beroerd voor staat.

Ik vind dat niet, ons land is in uitstekende staat. Niet dat er geen problemen zijn, maar die lossen we op.

Maar als jij het zo'n puinhoop vindt? Dan moet je de zooi die je zelf ziet (en ik in veel mindere mate!) ook zelf gaan aanpakken.

Fijne dag verder.

2
46 hippodepippo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

25 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

29 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

2 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Pussylip PornWatch Porny VideosFree GloryholeswallowPorn CatogoriesJessica Nigri TitsCasting Couch PornosOld Women Blue FilmHot Girls In Tight JeansDancing Ber PornMarcus Dupree PornHorney HousewifesDad Lick MeShamter PornPlanet SuzyLena The Plug Jason Luv FullLuisatavaresDrtubeGirls Stripping NudeMassage Hidden VideoEscorting Pornسكس BrazzersPorn CaryoonShawna LeenaSex Com Sex ComSexo 18Couger Cream PieMast Chudai VideoVirgin BlowjobsNude Italian ModelsMassage CumpilationLesbain PornSkipthegames BostonBongacams ComMisty MundaeBullwhippingCheating Porn GifLarge Porn MoviesLily Lane Porn9pornHand Job MotherTo Download Porn MoviesCody CummingsAbigail Ratchford LeaksDr Cum ControlCollege Girl Sex Hd VideoSexy Hot Bf HdMalu Trevejo XxxVigrin PornBbc Hard CoreAska Porn StarHentai HerosStream Porn MovieParodie PornPeek-a-boo And Titties TooWife BreedingHolly Berry NudeAngela Wahit PornBrazzers The MovieRex PornJada Kingdom NudePanties Pics PornLecy Goranson NudeCachonsasPornos En SexoWww ComsexyMamta Kulkarni SexyIndian Wife MoaningArem PornPorn X-rated MoviesImsgefapBraylin Bailey PornHot Japanese X VideoItsabbeywilsonCamilla Araujo LeakRubi Rose Only Fans LeaksGoa Beach Sex VideoFunny Fucking VideosMelody Marks AnalHinata SexSexy Force PornGreat Fuck VideosKacey Kane ExcogiWwe ChinaPornstar FleshlightStealing PornBig Pointed TitsSeduced By BabysitterNude Celebrity LeakedHen Tai SiteRealtyklngsPashtoxxx VideoHottest Xxx VidsXxx Com New HdXnxx Mom KichanPornstars FrancaiseWife Swap FoursomeStep Dad And Daughter XnxxMadurascogiendoSex Scene VideoXxxx PournouNick Jonas NudesBailey Jay NudeTara Reid NudesAsaintubeFree Aunty Sex VideosNude Asian ModelsRevenge Porn GirlfriendGta V Sexmod야판Sexe AmatreHuge Tits CougarXxx Mom And SanBest Sex Movie DownloadLesbians Lick PussysFree Videos Of Lesbian PornDemi.moore NudeYoupo MatureChat EstripCodigos HentaisJelena JensenHorny WomenKati Perry NakedGoblin Slayer Sex ScenesPorn Hub ShortsGenelia Sex VideosMature Women XxxLove RandilanHard Rough SexSuperchat GirlTribe Nude WomenPorn Stars Who Are EscortsYezzclipsBlack Mature TubeTests BdsmBritnj KittenAnimesex PicSmalltitsMilana Vayntrub SextapeChicas EncueradasSexy Small TitsPornochilenoFree Indoan PornHentahavenHd Interracial PornEx Gf XxxMom Talks Dirty PornAll In The Family PornJewel DenyleGoodporn ToPelada Do Tik Tok