Rechter: bevelvoerders brandweer terecht ontslagen (at5.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door verwijderd2420 in Binnenland  ·  11 Reacties

  • 1
  • 423x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Er is geen sprake van ontslag.
Er is sprake van "degradatie in functie" nl.van bevelvoerder naar reguliere brandweerman.
Dat scheelt i.i.g. in "aanzien" en zeker in salaris, dat wel.

Reden degradatie (quote):
"De een had de ander toestemming gegeven voor een paar uur afwezigheid, in verband met een gesprek met een arts over zijn zieke moeder. De rechter stelde dat er sprake was van plichtsverzuim, omdat er te weinig personeel over was voor calamiteiten".

Den Haag wil dat men mantelzorg (dus ook overleg met medici e.d.) voor zijn/haar naasten uitvoert, maar de Rechter vindt dat er dan sprake kan zijn van "plichtsverzuim".

Koren op de molen voor "opperbaas" Schaap.

1 verwijderd2420

@1 ; Wat een gejank. Bij dat 'aanzien' en 'salaris' hoort dat je niet zomaar weg kunt, ook niet voor een gesprek met een arts over je zieke moeder.

Als het fout was gegaan dan was er wel wat ernstigers te betreuren dan een gemist gesprek met een arts over een zieke moeder. Wat te denken van een overlijden van een brandweerman of een onnodig slachtoffer van een brand?

4
2 Mariska3

** gebruiker verwijderd **

@2
Er is niets misgegaan.
Er zijn geen slachtoffers gevallen.
Er is 1 bevelvoerder weggegaan i.o.v. met de andere bevelvoerder.
Er is geen ontslag gegeven.

Een bevelvoerder hoort te werken op een uitrukvoertuig met 1 chauffeur/pompbediende en 4 brandweerlieden, t.g.v. de bezuiningingen is dit vaak/veelal een uitrukvoertuig met 1 chauffeur/pompbediende en 2 brandweerlieden.
Sinds een jaar of 2 wordt bij een melding eerst een SIV (SnelInzetbaarVoertuig) gestuurd (chauffeur met brandweerman/-vrouw) en a.d.h.v. een eerste verkenning wordt evt.opgeschaald.

Het risico op slachtoffers is daardoor veel groter geworden, 24/7.

Dus u kunt roepen "Wat een gejank"; verdiep u eerst eens in de brandweerorganisatie en de gevolgen van 10 jaar bezuinigen op de brandweerorganisatie m.n.de "uitruk" (degene die u te hulp komen indien dit nodig mocht zijn).

Dat deze 2 bevelvoerders nu "aanzien" verliezen is, wat mij betreft, niet onoverkomelijk.
Het "salarisverlies" treft het hele gezin en de pensioenopbouw van de gedegradeerde maar daar heeft u noch de Rechter geen boodschap aan.

Zo lang er maar van die "brandweerlieden" zijn die u, uw naasten of uw dieren te hulp schieten, 24/7.

Ach en dat die brandweerlieden ook nog een morele verantwoordelijkheid dragen t.o.v. hun familie is bijzaak, toch?

U interesseert het waarschijnlijk dan ook geen moer als er iets met uw familieleden op medisch gebied aan de hand is: u zult hen desgevraagd niet bijstaan tijdens een gesorek met de medische sector, gezien uw reactie.

Fijne dag.

3 verwijderd2420

Voor deze gedegradeerde mannen is er vast wel ervan anders een werkplek te vinden. Ik zou de brandweer de middelvinger geven en weggaan. Dan hebben ze een nog groter personeelsprobleem. Wanneer de werkgever zich verstopt achter regeltjes en procedures en zich vervreemdt van de menselijke kant, dan ben je geen goed werkgever volgens de Arbowet. Maar blijkbaar is de D’66 rechter daarvan niet op de hoogte. De brandweer kampt landelijk met personeels tekorten. Ra ra hoe zou dat nou komen!!!

2
4 Een hardwerkende ZZPer

** gebruiker verwijderd **

@4
Ú begrijpt het tenminste.
++++++++++++++

5 verwijderd2420

@3 ; Ach, nog meer gejank. Ik ken de brandweer van binnen en van buiten dus dat hoef je me niet aan te smeren.

Je kiest voor dat beroep en die functie. Daar horen verantwoordelijkheden bij.
Dat er niets fout gegaan is, ligt niet aan die bevelvoerders maar is puur geluk.

Dronken automobilisten ook maar niet bekeuren/bestraffen zolang er niets gebeurd is?
Vindt je het ook prima als jij dan met je moeder in dat ziekenhuis staat en het gesprek gaat niet door omdat die arts zijn collega met spoeddienst zou 'dekken' maar dus zijn spoedoproep kreeg tijdens zijn spreekuur?
Wat als de tweede ambulance verpleegkundige de eerste toestemming geeft om een paar uur weg te gaan en er komt een tweede noodoproep? Moet je maar even wachten op je dringende medische zorg. Ook prima? Zelfs het risico daarop lopen vindt jij ook prima?

Ja, er is bezuinigd op de brandweer, klopt. In welke sector niet? Het was ook wel heel erg rijkelijk luilekkerland. Maar als je bezuinigingen reden vindt om de bezetting dan maar, zonder overleg met de commandant, nog verder terug te brengen dan ben je echt van het padje en je salaris niet waard. En die familie moet Paps er op aan kijken, niet de rechter of de commandant. Als Paps dronken in een auto stapt, betrapt wordt en zijn rijbewijs kwijt raakt ga je toch ook niet lopen zeiken tegen de rechter dat dat zijn gezin wel erg slecht uitkomt?

Stop gewoon met janken. Die bevelvoeder had dat met zijn commandant moeten overleggen, niet met zijn naaste collega. Klaar. Verwend gepeupel.

6
6 Mariska3

** gebruiker verwijderd **

Hier de compacte weergave van de uitspraak van de Rechtbank (=duidelijk GEEN ontslag):
Instantie: Rechtbank Amsterdam
Datum uitspraak; 14-06-2018
Datum publicatie;18-06-2018
Zaaknummer; AMS 18/3261 en AMS 18/3278
Rechtsgebieden; Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken; Voorlopige voorziening

Inhoudsindicatie
De voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat twee bevelvoerders van de Amsterdamse brandweer voorlopig niet terugkeren in die functie.
De brandweermannen zijn voor 2 jaren uit hun functie als bevelvoerder gezet vanwege plichtsverzuim. Die tijd zullen ze als gewone brandweermannen in een andere kazerne werkzaam zijn.
Ze hadden de voorzieningenrechter verzocht om in afwachting van de procedures over die beslissing in hun oude functie te mogen blijven.
Dat verzoek is nu dus afgewezen.
De ene bevelvoerder had toestemming gegeven aan de andere om tijdens een dienst naar het ziekenhuis te gaan voor een gesprek met de arts van zijn moeder.
Door die afwezigheid was de bemanning van de brandweerwagen niet compleet en mochten ze niet uitrukken bij calamiteiten.
De bevelvoerder heeft niet volgens het geldende protocol overleg gevoerd met de officier van dienst, maar heeft zelfstandig onbevoegd beslist.
Hiermee heeft hij veiligheidsrisico’s genomen.
De bevelvoerder die naar het ziekenhuis ging had ook niet mogen vertrekken wetende dat zijn afwezigheid niet volgens de regels zou worden opgelost.
Hij kan zijn eigen verantwoordelijkheid als leidinggevende niet op anderen afschuiven.
Ook heeft hij een collega verzocht te liegen over de oplossing van het afwezigheidsprobleem.

Volledige uitspraak: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBAMS:2018:4191

7 verwijderd2420

** gebruiker verwijderd **

@6
"Stop met janken".
"Ik ken de brandweer van binnen en van buiten"; ik ook, al 30 jaar bij diverse korpsen met veel disfunctionerende (vooral vrouwelijke) zakkenvullenden leidinggevenden.

Ach ik heb liever dat u het schrijft dan iemand met zijn/haar volle verstand of een dokter.
Empathieloos wezen.

8 verwijderd2420

@8 ; Je blijft gewoon in een jankmodus zitten en geheel onterecht zoals de rechter dus al oordeelde. Ik ken die houding wel: "Brandweermannen zijn helden en kunnen dus niets verkeerd doen."

Stel dat ik zoiets geflikt had in de 12 jaar dat ik nachtdiensten draaide in een verpleeghuis. Even onderling een afspraak bekokstoven met één van de ziekenverzorgenden waarvan er op ieder afdeling één zat, en dan een uur of vier tijdens mijn dienst weggaan.
Protocol zei dat er altijd een verpleegkundige aanwezig moet zijn. 24/7.

Hoe zou jij dan reageren als jouw moeder in dat huis lag? Zou je prima vinden omdat 'er toch niets gebeurd was'? Het zou niet in je hoofd op hebben gekomen dat jouw moeder weleens plots in een medische crisis had kunnen komen en dat er dan geen verpleegkundige was???

En dan gooi je het op 'empathieloos'.... Empathie met wie? Met die mensen die misschien wel de brandweer acuut nodig hadden gehad? Wiens huis in de fik stond? Die persoon die bekneld in een auto zat? Of met een bevelvoerder die het lef niet had omdat gewoon met de commandant/officier van dienst te bespreken zodat er vervanging geregeld kon worden? Zijn collega nog vragen er over te liegen ook.. Nee.. wel zijn salaris innen maar niet beschikbaar zijn. Dat je zoiets toejuicht is gewoon ziek.

Van mij had je vol van leer mogen trekken indien die commandant weigerde om te proberen vervanging te regelen. Maar dat was hier niet het geval.

5
9 Mariska3

** gebruiker verwijderd **

@9
Enig idee wat er op dit moment (ruim 2 jaar) speelt bij dit specifieke korps m.b.t. de incapabele leiding t.w. de "opperbaas" Leen Schaap? Er is geen enkel overleg te voeren met deze "opperbaas"; ben je het niet eens met deze "opperbaas" dan krijg je een detectivebureau achter je aan.

Zie deze artikelen op AT5;
dinsdag 08 mei 2018  |  11:31Voorganger uit flinke kritiek op brandweerbaas Schaap: 'Grens is bereikt'
dinsdag 15 mei 2018  |  07:36Oudgedienden brandweer: Tegenstanders Schaap krijgen detectives over de vloer

Ieder brandweerman wordt door de "opperbaas" Schaap en public neergezet als maffia-lid, crimineel, onbetrouwbaar, malafide handelaar etc.etc.

Er heeft zich GEEN ENKELE enkele "noodsituatie" voorgedaan tijdens de afwezigheid van die ene specifieke bevelvoerder.
GEEN beknelling, GEEN brandende woning of bedrijfspand.

Hád gekund, is níet aan de orde geweest.
V.w.b. (quote, uw reactie); "Hoe zou jij dan reageren als jouw moeder in dat huis lag?".
Dat heb ik meegemaakt in 2014, in een verpleeghuis waar de verpleegkundigen het o zo belangrijk vonden om lekker in het zonnetje 2 uur lang te genieten en te roken i.p.v. de op de alarmknop drukkende patiënten te helpen.

Mijn partner (ruim 32 werkzaam bij de Brandweer) en ik (ruim 34 jaar werkzaam in Human Resource Management-juridische zijde m.n. overheid/bestuursrecht) hebben niet alleen mijn moeder geholpen, maar ook zo'n 8 tot 12 hulpbehoevende, dementerende patiënten.

Dát was dus daadwerkelijk aan de orde.
Wij hebben een klacht ingediend inzake de handelswijze van dit "zorgvolk".
Resultaat:
- een mondeling "foei" jegens het verzakende personeel
- een slap "sorry, maar het is ook zo'n zwaar beroep" jegens de patiënten en hun naasten.
Én:
-de "zorg"leiding heeft ons bestraffend toegesproken:
- wij waren niet opgeleid om patiënten o.m. op de pot te zetten,
- hun achterste schoon te wassen,
- wat te drinken te brengen (netjes genoteerd)
- te kalmeren.

Neen, de "gediplomeerde zorgdeskundigen" die kunnen een voorbeeld nemen aan mantelzorgers (waarvan die ene bevelvoerder er één van is); niet ophemelen dat "zorgpersoneel" ook daar zijn veel zeer verrotte appels in te vinden.

Ja, het is niet volgens protocol gegaan; was de OvD überhaupt wel bereikbaar?.
Ja, er wordt een sanctie opgelegd (=GEEN ontslag).

Het enige waar ik u gelijk in wil geven is dat het verzoek aan collega's te vragen om te liegen over de reden van zijn afwezigheid: dat is oncollegiaal en laakbaar.
Over die uren mag wat mij betreft het betaalde salaris teruggevorderd worden.

Stop met uw gezeik dat ík een jankverhaal ophang: verdiep u eens in de zwaar verstoorde arbeidsrelaties bij de Brandweer Amsterdam o.l.v. "opperbaas" Schaap alvorens u ongenuanceeerd met uw vermanende ("zorg")vingertje begint te zwaaien.

En Schaap is niet de enige verstorende factor binnen een brandweerorganisatie, in 2016 heeft soortgelijke situatie gespeeld in Zeeland, de "opperbaas" was daar destijds een vrouw.

Dit is niet de 1ste aanvaring die wij hebben maar wel de laatste.
Ben ik het met u eens, zal ik u plussen.
Ben ik het met u oneens, zal ik u minnen.
Geen woord besteed ik meer aan u: zonde van mijn tijd en energie.

10 verwijderd2420

@10 ; Juridisch... hoe durf je het überhaupt in je mond te nemen. Met mijn weinige juridische kennis kan ik al gaten ter grote van een heel continent in je betoog schieten.

Onderbuik en emotie. Meer zijn je 'argumenten' niet.

3
11 Mariska3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Offtopic

@2839 1 glaasje merlot🍷+ schaaltje 🥣 snoeptomaatjes. 🍅 🍅(ze zouden theoretisch moeten inkrimpen naar meerdere mini's na de verzend...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

Marrie1
Offtopic

@2843👍 gefeliciteerd....

1 minuut geleden geplaatst door Marrie1

zilvergoud
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

De opruiende woorden bieden geen oplossingen maar leiden er alleen maar toe dat de haat toeneemt, de problemen groter worden en dat de democrati...

1 minuut geleden geplaatst door zilvergoud

Bop
Offtopic

@2841 Hahaha, thanks but no thanks. 😄 ...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Biscanna
Offtopic

@2834 Eindelijk weggespoeld. 💩...

3 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Marrie1
Offtopic

@2842🤭...

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

baba jaga
Offtopic

Lol ik heb zowaar ook nog iets leuks.Ik ben zojuist oom geworden van een jongetje.Hij is iets te klein dus moet even 3 dagen in observatie b...

4 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Defcte burger
Offtopic

Oje, het volluck gaat aan de drank, *draait een jointje en gaat lekker in een hoekje zitten genieten van de verdere reacties *😇🥳...

8 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

baba jaga
Offtopic

@2838 Ga je met mij mee dan mag jij in mannen billen knijpen.Ik zeg niets....

11 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Querido not
Offtopic

@2811 Daar raak je een gevoelige snaar - ik reageer maar niet.Wel vraag ik me af hoe jij dat zelf zou kwalificeren 😁...

13 minuten geleden geplaatst door Querido not

NK. App
Porn Video Full Hd DownloadHeavy On HottieLulu Chu Kimmy KimmTukif.vomElisabet Shue NudePublic MaturationX18xxxXxx Video PleaseMoviesmomNaughty Family XxxPorn TrapsXnxx AnimesLatins Big TitsRiley Reid Onlyfans LeakedFree Porn Mature MoviesSucking Own TitsDirt PornPirno GratsPassionate SecKitchen Hard SexMirror PornJavmistMilf ThreesoNice PussypicsMubiles PornIndian Xx FilmHd Prons VideosBhabi New XxxLavynder Rain NudeAnimated PornographyXhamsterbbcRadhika Sex PhotosMadicinFire Force HentaiFull Desi XxxKorean Porn VediosStory Porn HindiSexbrazzersRule 34 HentaisMature Porn ViedosNude Amateur WivesXxx With CousinXxx PaGia Marie MacoolLovster TubeFap Vid ComCumshot Small TitsCarter DaneIcarly PornElizabeth Hurley SexyBrandyrenee PornStrawberryvixxxenBackroom Casting Couch AubreyKarlee Grey SisSıkış IzleKamshastraBelle Delphine PornhubHot Nude LesbiansMom Daugter NudeSexe FélinNuds CelebsRamba Sex VideoDesi Sex Hd DownloadBhabhi PotnIndian Real Homemade Sex VideoForcestepmomHandjob ContestMia Khalifa HotnessSexinschoolBeautiful Womans NudeXxf VideoKendra SunderlandxxxSexy Bf SexSunny Leone Bf Video DownloadMessing Diaper VideosTeenies Porn VidsLustconemaThothbPorn Latino XxxSexmex PornstarsCoco. Fr ChatCumshut PicsMuture Blow JobMadrastrafollandoFucking Gfs Dildo-loving RoommatesLatian Porn StarsMiya Kalifa HotKeyla DahynChubby Teens MasturbateFhotos AcompanhantesNaked Girls PicturesUganda Sex MoviesGianna Michaels GangbangNami And Robin PornXxlayna Marie DreddRoblox PornVr Cam GirlsNude PytAgel WickyXvideo MovieTelugu Aunty Hot Sex VideosBen SexWww Hd Sexy Video ComGay Sex Story VideoOctokuro PornThailand Teen PornCumshot NudesLesbianporn MovieSolo Ebony MasturbatingListcrawer BaltimoreXnxx TbGadha Ka SexPerfecttits Pics21 Naturals HdPorn Sleep MomLedyxenaDeep Throat SexOfficial PornMaya LewinskyIndian BhabhisexOld Malayalam Blue FilmHubby Shares WifeScat Gay PornKatherine XxxBangla XxBlack TrannytubeTrisha Paytas Leaked OnlyfansPussy FuckingPorne BAbesha PornMother Daughter In PornDrunkestepfatherThay Ksada PornôToo.turnt Tony NakedHayden Paettiere NudeWww Porn Sex VideoMajor GunnsLatinasquirtSophiedee OnlyfansMk1 PornTom X MarcoXmaster Formula Indicator Mt5 DownloadXxxx Video AssamXxx English SubtitlesBengali Fuking VideoB Grade Sexy MovieShopping Mall SexTowel Drop PornIndian Aunty GangbangBeach Voyeour