Media
  • 3
De Nederlandse televisieverslaggeving over het Israëlisch-Arabische conflict lijkt steeds vaker geplaagd door vooroordelen in het nadeel van de Joodse staat. De NOS stapelt fout op fout en ook concurrent RTL doet een stevige duit in het zakje. ...

7 maanden geleden door Solomon

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
5

* Verwijderd door de redactie *

1 Barbapapa-7,5    
7 maanden geleden door Barbapapa-7,5

@1
En Willem, wat is jouw visie op dit correcte bericht? Waarom noem je het pompeus meteen maar een leugen? Je weet weer pijlsnel anderen aan te vallen met vies woordgebruik, zie ik. Je radicaliseert steeds méér, valt op. question Fout gedrag, Willem! Het is net alsof je nooit bent opgevoed, in dit soort dingen!


-0-0-0-0-0-

Het is inderdaad opvallend hoe de reguliere media woorden gebruiken in het voordeel van terreurgroepen als Hamas. Hun 'visie' op de gebeurtenissen wordt klakkeloos, kritiekloos overgenomen door de media. Waarom? Ach, meestal is het geld, of de positie van hun journalisten ter plekke. Vaak wordt kritiek op arabieren door de arabieren aangegrepen om de journalisten te dreigen hen het land uit te gooien. Dus buigen we weer als het riet en praten die haatbaarden naar de mond. Journalistiek heeft te vaak te maken met andere belangen dan gewoon de waarheid.

2 weerman    
7 maanden geleden door weerman
6
Meld

'Nogmaals, dit gaat over niet EU landen en derhalve zouden we ons er niet mee moeten bemoeien.
straks gaan zij zich ook met onze politiek bemoeien.

3 Hein2    
7 maanden geleden door Hein2
3
Meld

@3
Tja, maar zo zit de wereld niet in elkaar... Iedereen heeft bepaalde belangen, overal. Dus 'bemoeien' we ons er terecht mee.

4 weerman    
7 maanden geleden door weerman
3
Meld

Haha, Bart Schut die anderen van fouten, leugens en omissies beschuldigt in een stuk wat daar bol van staat. Neem alleen al de stelling dat Hamas de democratie misbruikte om aan de macht te komen en dat Hamas die daarna heeft afgeschaft. Te belachelijk voor woorden voor een ieder die zich wat verdiept in deze materie.
Waar Bart Schut en zijn journalistieke vriendin Esther Voet, hè hoofdredacteur bij NIW, op rekenen is de massa die zich niet verdiept en meegaat in de pro Israël propaganda.

5 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
16
Meld

@5
Je spuugt weer flink ver, weer van die bruine klodders. Eéntje valt al meteen op: dat Hamas de democratie heeft afgeschaft noem jij "te belachelijk voor woorden". Daarmee laat je zien dat je niet eens weet wat een democratisch bestel inhoudt, wat democratie is, en dat je blijkbaar denkt dat er in de Gazastrook nog een vorm van enige democratie is. Hetgeen pertinente onzin is; Hamas schafte namelijk wel degelijk elk democratisch principe af en stelde een religieus-fascistische dictatuur in.

Wanneer schrijft Hamas bijvoorbeeld verkiezingen uit? Wanneer laat Hamas vrije politieke partijen toe? Wanneer is er weer vrijheid van meningsuiting, van vergadering, van vereniging, van godsdienst?

Je zit er weer hopeloos naast. De zoveelste keer. Ben je soms een vurig aanhanger van Hamas???

De rest van het stuk ga je natuurlijk zorgvuldig uit de weg; geen inhoudelijk commentaar zie ik. Wel even snel Esther Voet en Bart Schut persoonlijk te kakken zetten, maar tegen de inhoud van het artikel zelf heb je niets, helemaal niets. Logisch; iedere normaal-denkende weet dat het namelijk gewoon de waarheid is, wat er in staat. Maar dat wil jij niet horen en niet weten...!

6 weerman    
7 maanden geleden door weerman
5
Meld

@6 weerman

Je schrijft,
"Eéntje valt al meteen op: dat Hamas de democratie heeft afgeschaft noem jij "te belachelijk voor woorden". Daarmee laat je zien dat je niet eens weet wat een democratisch bestel inhoudt, wat democratie is, en dat je blijkbaar denkt dat er in de Gazastrook nog een vorm van enige democratie is. Hetgeen pertinente onzin is; Hamas schafte namelijk wel degelijk elk democratisch principe af en stelde een religieus-fascistische dictatuur in."

Er is na de goed verlopen verkiezingen, EU waarnemers, in de Gazastrook knarsetandend gereageerd toen Hamas deze in 2006 won. Daarna is er alles aan gedaan om het door Hamas democratisch verworven recht af te nemen. Toen uiteindelijk de VS in samenwerking met Jordanië, Egypte en Abbas Fatah getraind en bewapend werd voor een gewapende coup op Hamas was de maat vol. Hamas verdreef Fatah.

M.a.w. het zijn externe krachten die nooit de democratische rechten van de politieke tak van Hamas gerespecteerd hebben en daarmee hebben deze aan Hamas aangegeven dat democratie voor het westen kennelijk onbelangrijk is als het een partij betreft die je niet ziet zitten. Dus nee, na dat gezeik heeft Hamas even geen zin meer in verkiezingen. Gek hé.

En nee, ik ben geen vurig aanhanger van Hamas. Hamas is namelijk niet oplossingsgericht en is niet in staat, net als de huidige regering van Israël, om compromissen te sluiten. Hamas eruit en Netanyahu eruit zou een begin van een oplossing kunnen zijn en Trump.........kan beter zijn domme olifant in de porseleinkast mond houden.

En nee, ik heb geen zin om de overduidelijke info die Schut niet meldt weer eens op te voeren.

7 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

@7

De bekende riedel: de dictatuur in de Gazastrook bestaat dank zij "buitenlandse krachten" en Hamas is aan hen overgeleverd. Tja, bekend geluid van je, of van je vrienden, hier. En het is natuurlijk grote onzin, dat weet iedereen. Complete waanzin.

8 weerman    
7 maanden geleden door weerman
3
Meld

@8 weerman

Dat is juist het punt, dìt weet niet iedereen hier,

"After failing to anticipate Hamas’s victory over Fatah in the 2006 Palestinian election, the White House cooked up yet another scandalously covert and self-defeating Middle East debacle: part Iran-contra, part Bay of Pigs. With confidential documents, corroborated by outraged former and current U.S. officials, the author reveals how President Bush, Condoleezza Rice, and Deputy National-Security Adviser Elliott Abrams backed an armed force under Fatah strongman Muhammad Dahlan, touching off a bloody civil war in Gaza and leaving Hamas stronger than ever."

https://www.vanityfair.com/news/2008/04/gaza200804
https://youtu.be/JHIOOHfdKuA

Oeps, kennelijk geen 'Complete waanzin'. De VS initieerde daadwerkelijk een door Fatah uit te voeren coup op Hamas. Hamas kreeg daar lucht van en greep in.

9 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

Zou onze TS Solomon zelf ook een visie hebben in "zijn" topic???

10 Barbapapa-7,5    
7 maanden geleden door Barbapapa-7,5
19
Meld

@10 Dat interesseert me nu net geen ene ruk. Ik ben veel nieuwsgieriger wanneer Henry weer met een nieuw accountje aan komt zetten. Het laatste is waarschijnlijk geëindigd in smashed tomatoes. question

11 rebo    
7 maanden geleden door rebo
2
Meld

Bouten, emissies en zeugen. Dyslexie.

@7 Waarom zou je de politieke tak van een terreur beweging een kans moeten geven?
Sorry soms is die mogelijkheid er niet net als met ISIS. Die lui zijn klinisch krankzinnig. Zo ook Hamas hoe die mensen met hun eigen mensen omgaan is bizar. Laat staan hoe dat soort met anderen omgaat.

Leg mij nou eens uit Barbapapa waarom men met zulke ranzige lieden in zee zou moeten gaan? Het is geen Russisch roulette.

12 Harry Kroepoek    
7 maanden geleden door Harry Kroepoek
1
Meld

@9
Is dat je rechtvaardiging voor een islamitisch-fascistisch terreurregiem, wat Hamas in de Gazastrook stichtte?

@10
Dergelijke rare vragen stel je in elke topic. Waarom? Het is volledig off-topic namelijk.

13 weerman    
7 maanden geleden door weerman
3
Meld

@13 weerman

Het verklaart waarom Hamas zich zo stevig kon vestigen in Gaza. Het laat zien dat de VS lak heeft aan democratie als dat haar goed uitkomt.

@12 @13 De bedoeling was om de positie van de politieke tak van Hamas t.o.v. de militante tak sterker te maken. Daarbij had Abbas de VS verzekerd dat Hamas de verkiezingen in 2006 niet zou winnen. Dat pakte anders uit en werd alles uit de kast gehaald om Hamas te dwarsbomen. Op die wijze bereikte de VS het tegenovergestelde, de militante Hamas kwam sterker dan ooit uit deze smerige spelletjes.

14 Hendrianus    
7 maanden geleden door Hendrianus
13
Meld

@14

Dat verklaart weer wel iets.

Ik denk dat we de scheiding tussen de politieke en de militante tak van Hamas wat vaker moeten benadrukken.
We hebben binnen de EU tenslotte ook voorbeelden waar de politieke tak van terroristische organisaties als de Ierse IRA en de Spaanse ETA het voor elkaar hebben gekregen om een vreedzame oplossing te bewerkstelligen voor langdurige conflicten.

En over de VS gesproken, die hebben een neus voor foute vrienden helaas. En daar gaat de huidige "leider" geen verandering in brengen vrees ik question

15 ~ Echelon II ~    
7 maanden geleden door ~ Echelon II ~
13
Meld

@11

Wie is Henry? Ik ken alleen de vele gezichten van Elia question

16 ~ Echelon II ~    
7 maanden geleden door ~ Echelon II ~
14
Meld

@16
Dat is degene die altijd enkel maar vreselijk stampvoetend op alle moslims loopt te schelden. Maar meestal is het dan na een paar dagen al uit met de pret en krijgt hij onbetaald verlof hier op NK. Maar het is net een feniks of phoenix die in staat is om steeds weer opnieuw uit zijn eigen as herboren te worden. Ik moet er altijd vreselijk om lachen als ik zijn reacties lees. question

17 rebo    
7 maanden geleden door rebo
1
Meld

@17

Bedankt, ik zal eens kijken of ik hem ook ergens zie question

18 ~ Echelon II ~    
7 maanden geleden door ~ Echelon II ~
12
Meld

De NOS en RTL hebben in de loop der jaren al vaker bewezen dat men niet altijd aan feiten en waarheden doet maar dat zullen dit nooit openlijk toegeven!

question

19 ikzelf66    
7 maanden geleden door ikzelf66
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
CDA en D66 willen soepeler kinderpardon
Regeringspartijen CDA en D66 willen dat de re...

1 dag geleden door AD

Mogelijk 117 migranten verdronken nadat rubbe...
De internationale Organisatie voor Migranten...

15 uur geleden door Nu.nl

Yellow Vests protesteren in Parijs, Act 10 LI...
Deze protesten gaan door.Al beweren westerse...

23 uur geleden door dloops

Arnold Karskens: 'Ik geloof het NOS Jour...
Voor Nieuwe Revu was Arnold Karskens (64) jar...

15 uur geleden door Scorpio

Mueller: "Buzzfeed artikel niet accuraat...
Het buzzfeed artikel waarin vermeld werd dat...

23 uur geleden door Proemevla


ADVERTENTIE


Laatste reacties
welofniet
Slechts weinigen willen dat de EU onze wetten...
@9Als je nagaat dat programma's zoals Boer ...

minder dan een minuut geleden door welofniet

eigenmening
‘Hoe dom kun je zijn?’ Timmermans haalt f...
@83.Ik kijk niet naar praat programma's....

minder dan een minuut geleden door eigenmening

Wilmama
Anti-vaccinatiebeweging in de top 10 'Gezondh...
@306[Zouden al de aangeleverde feiten in de...

minder dan een minuut geleden door Wilmama

Kubusje
Mogelijk 117 migranten verdronken nadat rubbe...
@291 Ga jij nu echt mijn kínderen hierbij be...

1 minuut geleden door Kubusje

No newstoday
Arnold Karskens: 'Ik geloof het NOS Journaal ...
@159Als je overal een mannetje of vrouwt...

1 minuut geleden door No newstoday

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig