De eerste hulpen in Amsterdam worden echt overspoeld door oude mensen, waar eigenlijk geen alternatief voor is (parool.nl)


Na jarenlang afbouwen, plaatst het AMC er juist weer nieuwe bedden bij om de drukte op de spoedeisende hulp op te vangen. "Meer personeel, meer bedden, maar je houdt het nauwelijks bij," zegt Marcel Levi, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. ...

door Tjeempie in Gezondheid  ·  21 Reacties

  • 0
  • 385x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een van de bittere pillen
van het huidige kabinetsbeleid

0
1 Tjeempie

Zijn incidentjes volgens van Rijn!

0
2 Hannie1

@1 Een kabinetsbeleid wat gebaseerd is op incapabele zorgbestuurders die achter hun bureautje zitten te stoeien met excelsheets. Om na een tijdje concluderen dat je zoveel mogelijk zorginstellingen moet sluiten en tegelijk de thuiszorg om zeep moet helpen. Want dat bespaart (in hun 'visie') heel veel geld.

Dat zelfs een kind al jaren geleden kon voorspellen dat de zorgkosten hierdoor explosief zullen stijgen omdat preventie ontbreekt en een thuishulp aanzienlijk goedkoper is dan een ziekenhuisbed.

Maar ja, de onmisbare "managers" buigen zich weer over hun toetsenbord en komen vervolgens met "we zijn er mee bezig" of "we komen er nog op terug". Dat er de komende jaren miljarden verspild worden, is niet hun verantwoordelijkheid. Als de belastingbetaler maar de rekening voldoet en het salaris iedere maand wordt overgemaakt. De vakantievilla moet tenslotte ergens van betaald worden.

0
3 Belazerd

@2 Dat kwalijke geleur met ouderen gaat maar door en Den Haag maar structureel ontkennen, daar zijn ze wel goed in!

0
4 Tjeempie

Wen maar aan dit soort berichten, de vergrijzing is nog maar net begonnen.

3
5 WijzeDwaas

@5 Ik ben bang dat straks ook de SEH posten op last van Den Haag of Ziektekistenverzekeraar hun deuren moeten gaan sluiten voor kwetsbare ouderen die nergens meer terecht kunnen

0
6 Tjeempie

@6

Er zouden initiatieven moeten ontstaan waar ouderen (die niet al te veel mankeren) kunnen wonen. Het is net alsof iedereen blind is voor de grijze golf die er aan zit te komen.
Zoals het was zal het niet meer worden. Maar ziekenhuizen zijn er niet voor gemaakt om mensen te huisvesten.

3
7 WijzeDwaas

Als je naar de dokterspost gaat omdat je een lelijke val hebt gemaakt en je knie daarom twee keer zo dik is als je andere knie, vragen ze doodleuk wat je komt doen, kortom je stelt je aan. Dan loop je er een tijd mee door, de huisarts kan er niets mee dus moet je alsnog doorsturen, blijk je een gescheurde meniscus te hebben en moeten er duurdere maatregelen worden getroffen dan als er gelijk wat aan was gedaan. Om maar iets te noemen.

0
8 Wendel

@7 De massa-ontslagen bij de door bestuurders leeggeplunderde thuiszorgorganisaties zal ook niet echt veel zoden aan de dijk zetten.

0
9 Tjeempie

* Verwijderd door de redactie *

10 Captain Hero

Het gaat helemaal niet goed met de ouderenzorg in Nederland...
Op papier en vanachter een bureau bedachte bezuinigingsmaatregelen werken in de praktijk en op de werkvloer gewoon meestal averecht of niet omdat men in Den Haag kennelijk geen idee heeft wat er zoal aan de hand is of speelt in de maatschappij.

0
11 Tjeempie

Eerst verplichten we iedereen om te gaan werken, dit met stimulans middeltjes zoals tegemoetkoming in kinderopvang. Een ieder moet voor zich zelf zorgen, man of vrouw, aow wordt ingeregeld op dit model maar ook pensioen en het belastingstelsel...het tweeverdienmodel. Dan ineens verwachten we dat we de participatie maatschappij moeten omarmen, mantelzorg...voor je eigen ouders zorgen? Ze bezuinigen dan maar ook gelijk bejaardentehuisen maar korten tevens zo op zorginstellingen dat zorg beneden maats is en zelfs de ouderen na 50 tot 60 gedwongen gescheiden moeten leven. Veel ouderen leven in eenzaamheid, na hun partner die gestorven is, ze worden gedwongen om op hun zelf te blijven wonen ook wanneer zij moeilijk te been of andere ziektes hebben zijn want daar hebben we de buurtzorg toch voor, je weet wel die zorg die niet gegeven wordt door de gemeentes, die meer dan een miljard van dit geld onbesteed hebben gelaten. Ik kan nog wel even door blijven gaan...maar ik hoop echt dat een ieder die dit allemaal omarmt of geregeld heeft voor de ouderen onder ons nooit in de positie komt zoals veel van de ouderen tegenwoordig, alleen met een lichamelijk gebrek in een stoeltje achter de voorruit van hun flatje wegkwijnend in eenzaamheid.

0
12 Jojotje

@12 +++++++++++++++

0
13 Tjeempie

@12 : Ook zijn er genoeg mensen die gewoon uit vrije verkiezing wel een oogje in het zeil willen houden bij bepaalde personen, eventueel moeite doen, kennis te maken en hun telefoonnummer achter te laten. Alleen durven ze niet meer, want ze zijn bang, ingeroosterd te worden door de overheid/zorginstelling zodat die weer wat kunnen besparen.

0
14 Wendel

@14 Idd dan gooit de familie de sleutel bij jou in de brievenbus met een briefje dat men geen tijd heeft voor een terminale moeder.

1
15 Tjeempie

@7 "Er zouden initiatieven moeten ontstaan waar ouderen (die niet al te veel mankeren) kunnen wonen".

Dat heette vroeger een verzorgingstehuis en is structueel om zeep geholpen door een stel koekebakkers in Den Haag.

Het idee dat ouderen persé thuis moeten blijven wonen, ook als ze wat mankeren, is uiterst inefficiënt. De versnippering van de noodzakelijke verzorging veroorzaken alleen maar meer kosten. Kosten die je misschien in eerste instantie niet ziet, maar op termijn aanzienlijk duurder is omdat preventie ontbreekt. En dan heb ik het nog niet eens over verpaupering en eenzaamheid. Centralisatie van ouderenzorg (zonder mega-verzorgingstehuizen) is vele malen efficiënter dan een zorgverlener die zich van adres naar adres moet spoeden om binnen een voorgeschreven aantal minuten hulp te verlenen.

Het achtelijke idee dat de gezondheidszorg beter en goedkoper functioneert door marktwerking is volkomen achterhaald. De excessen hiervan zien we in de VS. Het duurste zorgsysteem ter wereld, wat voor een modale Amerikaan met een beetje pech zijn faillisement kan betekenen.

Mag ik jullie daarom vragen: willen jullie meer of minder marktwerking in de zorg?

0
16 Belazerd

NB De eerste hulpen elders in het land kampen met idem problematiek.

0
17 Tjeempie

@15 Familie van een buurtgenoot ..

0
18 Tjeempie

@16 : Dat gaat niet gebeuren want op deze manier kunnen zowel de wijkzorg als de verpleeghuis-zorg worden afgeschoven op familie en bekenden/buren, dus gratis.

0
19 Wendel

In het bedrijfsleven noemen we dit "over de schutting gooien".
Ze sluiten veel verzorgingstehuizen, ze bezuinigen tegelijkertijd op de thuiszorg en ze melden vervolgens dat je het maar op moeten lossen verder (participeren). Dat ze dan elders handen vol met geld uit moeten geven is van later zorg.

0
20 Tussenderegels

Wat ik hier ook zo erg aan vind, is dat door al die berichtgeving als "de grijze golf" en "die egoistische steenrijke verwende baby-boomers" en "de poepluiers" alle respect en waardering voor de ouderen is weggevaagd, as per spec. Zij zijn in elke cultuur bij uitstek degenen die de achterliggende verhalen en waarden van die cultuur overdragen, zij zijn een stuk levende geschiedenis, en zij worden in het verdomhoekje gedrukt en als zielig, egoistisch en minderwaardig tegelijk afgeschilderd, tevens wordt hun door allerlei constructies zoveel mogelijk het contact met kleinkinderen verziekt of onmogelijk gemaakt. Dat is opzet, van die lieden bij de VN die culturen willen kapotmaken.

0
21 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
spookrijder
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@38 Jah, Hitler was vegetariër.Sukkel....

3 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@37 "braaksels" Nou, gelukkig maar dat het geen gevoelige snaar is dan. :-)))) ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

Negeren deze "demonstrant" en tijdens de herdenking op 4 mei, totaal geen media-aandacht geven. Dat is het beste.Maar dat zal voor de NOS en d...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@36 Wie zijn geschiedenis niet kent, is gedoemd haar te herhalen. ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@36 Als je het verleden niet kent, kun je het heden niet begrijpen en de toekomst niet vormgeven. - Helmut Kohl ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

spookrijder
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@34 Welnee, ik leg gewoon jouw niet ter zake doende braaksels even bloot....

6 minuten geleden geplaatst door spookrijder

spookrijder
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@33 Duidelijk dat jij niet in het heden leeft en weinig van de huidige problematiek begrijpt....

8 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Strongoli
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@31Van de belasting op suiker naar prinses Amalia..Wordt steeds gekker hier. 😂🤣😂...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@32 Het zit je wel dwars hè ... gevoelige snaar geraakt ? 😋 ...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@28 "Blijkbaar ben jij de enige die het belangrijk vindt dat Geert een allochtoon is." Ik vindt het best wel curieus ja, gezien zijn i...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Indian Porn MeJessica BangcockDaddy Spanking SonDani DaniaksRecording Dance OpenInterracialbbcNaked Biker BabesDarmowe Filmy ErotyczneLactation EroticaJodelle Ferland NudeWww Private ComNegro X VideoPorn IolTaylor Gallo NudeBf Dekhte Chai Bf缘之空Pornstar Xvideos ComXxx Bangali VideoLana Rhoades XxxxCumloadersAlinabecker PornLucy Cat PornPorny TiktokIpx-726Facial CumshotsTvduculsMachine Ka SexOolaytiger PornWesternhentaiBelle Delphine CummingHiry Gay PornVenom GaypornSend SexCatherine Zeta Jones SexyPorn Pov BlowPlaygirlcris NudeTamil Aunty Hot SceneLycoris Recoil HentaiHd Porn ComicaSuperhwFamily Beach NudistsX Pornouпорно брат и сестраXxx Sx VideoTelugu Actress Xxx VideosBurka XxxBrazzers SecNaked Yoga GirlBbw CaramalHardrHassie Harrison SexyX School VideoLatest Sex HdBengali Xx Video DownloadBreezer Porn VideoGrannypornpicsVideos Pornos De Pamela RiosPenny Pax DadGoonbooruSarah Palin NudePriyanka Roy Kundu NudeBengali Sex ChatAsian Teen XnxxBreckiehill Nakedسکس خواهر برادر ایرانStormy Daniels Nude PhotosFirst Time Porn MovieBrazzers MoBf Video KissingXxxxx Video GirlBokep InsoPornboxcomLeo LisNatalie Reynolds NudesBur Ke VideoXhamster ModelHd Free Porn GayButternutgiraffeAnkita DaveDoctor And Patient PornHot Indian Aunty Saree SexGloruhole PornTatsumaki PornEmilia Clarke NudesNatasha Noel NudeMomedian SexXtremetoonsKerala Mallu SexMistress T PornSharon Stone PussyKiki_rikiiBreastfeeding FetishYoga Pants Redditسِكِسِ صّوَرَSplat BukkakePunhetas PornOblyfans GratisTik Tok Porno DownloadPorn Caption GifsEmanuela BottoDesi42 ComSezx VideoKristine Froseth NudeIndian Aunty BlowjobRomantic Sexy Porn VideosX Sexy Video ComTufosSani Leon KaMan To Man PornSexy Naked AnimeIndian Hot Sex AuntyBoob Grope PornAnime Manga XxxSex Video Of Julia AnnNoelia Video PornograficoSaeko Masusita36cboobsXxxffm2023 Avn AwardsFikfalThreesome AnalTamil Hot Xxx VideoNacked Women And MenDesi Girl Nude VideoSundari BfThe Best Porn StarGranda Gay PornPossession HentOrylan Onlyfans LeakedCeleb BlowjobsKambikadhaJulianna Brooks LeakHot Gilf PornhubComics Breast ExpansionIndian CatfightBengali Sex TubeSexy Pourn VideoFar Cry Primal PornMysticbeing LeakedTana Mongeau Onlyfans LeakedXxx Video BhejAngelina Joli NakedSadha Grey AnalMichelle Rabbit VideosDinotube CoomMukis KitchenHottest Girl FuckedRedheads CummingPornos Latinos XxxSexiest Young Pornstar