door Havermout in Politiek  ·  28 Reacties

  • 3
  • 457x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Terecht eigenlijk wel, waarom zou je mensen wel subsidiëren voor het nemen van de auto, maar niet terwijl ze meer moeite doen om op de fiets te stappen?

4
1 progressiefliberaal

Mezelf de tering trappen voor € 1,90?...( 10 km )

6
2 loki zegt

Belachelijk zoiets. Altijd komt weer dat bedrag van 19 cent om de hoek kijken (en al jarenlang zonder ooit te zijn aangepast) Een werkgever en werknemer kunnen elke km vergoeding overeenkomen die ze willen. De werkgever mag wel 10 euro per km betalen als hij dat wil. Maar die 19 cent is het MAXIMUM (!) dat fiscaal aftrekbaar is voor de winst.

En die 19 cent is voor vrijwel geen enkele auto meer voldoende om de kosten te dekken. Vrijwel iedereen die met de auto naar zijn werk gaat betaalt een deel daarvan dus uit eigen zak en wordt feitelijk dus la bestraft voor de keuze van de auto. Kijk maar eens bij de ANWB om de werkelijke kosten van je auto per km te zien.

Ik rijdt per dag ongeveer 120 km en mijn werkgever betaalt ook 19 cent terwijl de kosten 29 cent per km bedragen. Ik betaal dus uit eigen zak 12 euro per dag om naar mijn werk heen en weer te gaan. Met gemiddeld 20 dagen per maand komt dat neer op 240 euro per maand wat ik te weinig krijg. Maar voor dat bedrag hoef ik tenminste niet op de fiets en niet met het OV. Dus het is een prima investering in comfortabel vervoer.

Hoe dan ook is het onzin om te doen of autorijden wordt gesubsidieerd door werkgevers, niets is minder waar.

4
3 PFL

@3 ,

"Hoe dan ook is het onzin om te doen of autorijden wordt gesubsidieerd door werkgevers, niets is minder waar."

Het feit dat de kosten niet voor 100% vergoed worden, betekent nog niet dat het daarom niet gesubsidieerd wordt - zij het door de overheid. Fietsers krijgen helemaal niks, dus wat mij betreft goed dat daar verandering in komt. Ze moeten heel wat meer moeite doen, zeker bij slecht weer, om die kilometers af te leggen.

2
4 progressiefliberaal

Verder ontgaat het me trouwens waarom die 19 cent te laag zou zijn.

Een beetje gemiddelde auto legt wat, 15 kilometer af op één liter benzine? Ga even voor het gemak uit van €1.50 per liter, dan kom je op tien cent per liter.

Dus voor pakweg de meeste mensen zou die 19 cent toereikend moeten zijn. Alleen als je inderdaad hele grote afstanden dagelijks aflegt en je auto sneller onderhouden of vervangen moet worden daardoor, zou het te weinig kunnen zijn.

Maar dat lijken me ook wel heel uitzonderlijke gevallen.

5
5 progressiefliberaal

En dan straks al die fietsers zeker belasting laten betalen? Ka-Ching!
https://www.nieuwskoerier.nl/news/304186-laat-fietsers-ook-belasting-betalen

2
6 Remkraan

@2 ,

Tja als je de optie hebt met de auto te gaan, dan hoef je hem er inderdaad niet voor te laten staan. Ook al is, zeker in de zomermaanden, het toch snel een aardige som extra voor niet al teveel moeite. Drie zomermaanden fietsen, kun je toch weer wat leuks van doen.

Maar ik vind het sowieso wel een goede maatregel voor mensen die geen auto hebben.

1
7 progressiefliberaal

@3 Je schrijft zelf dat je een deel "uit eigen zak" moet betalen. Dan is de rest dus "subsidie".

5
8 Hadjememaar

No thanks. Fietsen werkt alleen voor binnen de stad. En files vormen zich op snelwegen. Dus ja... heb ik niets aan.

5
9 Yisrael

Ze zijn echt niet te geloven. Nu wordt er belasting geheven op onze eigen spierkracht-energie. Dat gaat nog flink wat verder dan belasting heffen op zonne-energie die we zelf opwekken en gebruiken.

Eigenlijk moeten we in NL in opstand komen tegen alle financiële afknijperij waar we al sinds Bakellende I aan onderworpen worden, met de gekste smoezen.

Ik zei het toch, dat ze ons en ons lichaam als hun eigendom beschouwen, dat ze dus ook aan derden mogen verkwanselen? Voilá.

En we betalen BTW over de brandstof, ons voedsel. En heffingen op vlees omdat ze niet willen dat we dat eten, nog extra. En op medicijnen die we nodig hebben om die spieren sterk te houden, en daar betalen we ook al ziektepremie en eigen bijdrage voor.

5
10 Wendel

@5 De afgelopen 2 jaar nog niet bij een tankstation geweest zeker, die 1,50 euro per liter is echt allang verleden tijd hoor, zeker ook nooit gehoord van verplichte verzekering en verplichte wegenbelasting plus auto onderhoud en APK keuringen, je bent echt een beetje wereldvreemd volgens mij.

Van Veldhoven is echt de weg kwijt en blijkt hopeloos verdwaald.

4
11 corretje

@11 ,

Ik heb geen auto. Maar al die zaken die je noemt, heb je sowieso mee te maken als je een auto hebt.

Dus waarom zou een werkgever dat moeten vergoeden? Net alsof mensen hun auto werkelijk alleen voor het werk hebben, en ze dus niet sowieso wel verzekering, wegenbelasting en APK-keuringen zouden moeten betalen.

Net nog ge-googled trouwens, die €1.50 is een redelijke schatting. Dus wie is er nu wereldvreemd?

2
12 progressiefliberaal

Oftewel, die 19 cent per kilometer vergoeding is meer dan genoeg om de kosten voor het naar je werk rijden te dekken.

Alle overige onderhoudskosten heb je namelijk sowieso wel en die had ik dus bewust niet meegenomen. Niet zomaar mensen wereldvreemd noemen voordat je hun redenen kent, het was een logische beslissing om dat niet mee te rekenen.

2
13 progressiefliberaal

@5 . Aangezien het werk niet meer bij de mensen gebeurt zul je naar het werk toe moeten als je daarvoor niet te lui bent, daar rijden dan geen bussen dus moet je een auto hebben gezien de gemiddelde afstanden of je bent uren onderweg.

Wel in Nederland gezocht naar de benzineprijs hoop ik, ze zijn echt 15 % hoger.
Adviesprijzen voor NL zijn:
Euro95 € 1,764
Diesel € 1,457
LPG € 0,873
Super € 1,839
Super MLV € 1,849
Premium benzines € 1,828

3
14 corretje

@12 Het gaat om de kosten per kilometer.Werk is een van de belangrijkste redenen om voor een bepaalde auto te kiezen. En de belangrijkste reden om auto te rijden.Veel mensen die geen woon werk auto hebben, huren een auto als ze op vakantie oid gaan. een auto heeft altijd afschrijving per km aan onderdelen. Of die nu voor de baas gereden worden of niet. een auto die veel steelstaat zal minder schade hebben aan remschijven en band profiel etc. De parkeerkosten worden ook niet vergoed. (veel bedrijven hebben geen eigen parkeerterrein). Die 1,50 aan benzine is erg laag. Voor diesel is de prijs wel lager en LPG nog minder. Het ligt dus aan wat voor auto iemand rijd of de prijs redelijk is.

1
15 Merlinswit

Bijdrage aan de kosten voor automobilist, aardigheidje van de regering als je fietst op kosten van de werkgevers. Hoe kunnen ze het bedenken.

2
16 niet-alles-geloven

@6 ; Jij snapt het. Links de helft eraf, rechts het dubbele erbij. Zo rolt het daar in D.H.

1
17 Partijdig

Gewoon de belastingaftrek op reiskostenvergoedingen helemaal afschaffen...
Is ook nog eens een vereenvoudiging van het belastingstelsel, waar iedereen altijd om roept.

1
18 Hadjememaar

Ik krijg sowieso km vergoeding. Of ik nu met de auto ga of met de fiets. Als het weer meezit ga ik lekker op de fiets. Bespaar ik wat geld. En reistijd verschilt gek genoeg niet veel. Want met de fiets kan ik binnendoor.

0
19 benbenieuwd

@5 zo "kort door de bocht" rekenen kan ik ook wel.
voor het gemak dus een te lage benzineprijs.
voor het gemak de verzekering en belasting ook maar vergeten
voor het gemak de parkeerkosten vergeten
en natuurlijk voor het gemak de afschrijving van de auto achterwege laten

Een fiets is natuurlijk geen probleem als de afstand max. 10 kilometer is, je niet toevallig een vrouw bent, en niet door ongure wijken of in het donker moet fietsen.
Je zou dan nog voor de OV kunnen kiezen, zolang je niet in de Zorg zit... want 's ochtends vroeg is er vaak nog geen OV, en 's avonds na 24.00 uur kom je dan ook niet meer thuis.
Daarnaast nog het probleem dat de auto van A --> B gaat, en de BUS van altijd via een omweg.
Dus qua tijd ben je dan ook vaak nog langer onderweg.

Het leuke van "Werken in een Utrecht's ziekenhuis" is ook dat je nog zelf de parkeerkosten moet betalen op de parkeerplaats van je eigen werkgever.... om te mogen komen werken.

2
20 FeHa

@5 . Kijk nou eens bij de ANWB dan zie je wat een auto kost. Een beetje kleuterig om alleen naar benzinekosten te kijken. Heb jij een auto zonder afschrijving. RIjdt je zonder verzekering? Laat je de auto niet onderhouden? Betaal je geen MRB??
Mijn vorige auto kostte me 45 cent per km en die ik heb ik dus ingeruild voor een veel voordeliger en deze kost me 29 ct per kilometer. En als je dat niet begrijpt dan verdien je geen auto.
En een fiets heeft veel minder afschrijving en geen belasting, geen verzekering en hele lage onderhoudskosten.

4
21 PFL

@8 . Wat is dat nou weer voor onzin. Dat is geen subsidie maar een tegemoetkoming van de werkgever om mij een beetje tegemoet te komen voor de absurd hoge reiskosten die ik anders zou moeten maken. De werkgever wil mij graag hebben dus dat hij betaald is geen subsidie hoor. Of vindt je je salaris ook een subsidie, in dat geval heb je gelijk.

1
22 PFL

Tegemoet komen... tegemoetkoming... belastingkorting...
Allemaal synoniemen voor 'subsidie'.

1
23 Hadjememaar

@22 ,

Het is fiscaal aftrekbaar, dat maakt het een subsidie. Kosten die jij maakt, worden feitelijk door de overheid vergoed, daar gaat het om.

@21 ,

Al op ingegaan. Die kosten hebben mensen sowieso wel als ze een auto bezitten, en die hebben ze om meerdere redenen.

@20 ,

Zelfde voor u. Er is niks 'kort door de bocht' aan. Waarom zou een werkgever het bezit van een auto en de kosten die daarbij komen kijken (dus keuring, wegenbelasting enz.) moeten financieren als die auto geen auto strikt voor woon-werkverkeer is? Dat slaat nergens op en dus is het ook onzin om te stellen dat die kosten mee berekend zouden moeten worden in de prijs per kilometer.

Men kan hier roepen wat men wil over oneerlijke vergelijkingen, maar als het om de prijs per kilometer gaat, dan moet je dus ook alleen kijken naar de kosten die gemaakt worden voor die specifieke kilometers - dus de benzineprijs.

Zelfde trouwens met het gezever over die benzineprijs. Dat was maar een schatting, en geeneens een onredelijke. Alsof die 20 of zelfs 40 cent meer of minder überhaupt het verschil maakt. Dat scheelt bij een auto die 1 op 15 rijdt toch wel bijna een hele à twee cent per kilometer, toe maar. Het gaat om het idee dat je bij lange na niet over de 19 cent per afgelegde kilometer komt. Tenzij je dus de hele riedel aan overige kosten mee gaat rekenen, maar dat is dus ook geen eerlijke vergelijking omdat, nogmaals, die kosten er sowieso wel zijn.


Uiteindelijk ging dit artikel er trouwens ook over dat fietsers ook een vergoeding moeten krijgen. Niet dat de vergoeding voor automobilisten te laag zou zijn.

1
24 progressiefliberaal

Om hier trouwens nog even op door te gaan:

"Men kan hier roepen wat men wil over oneerlijke vergelijkingen, maar als het om de prijs per kilometer gaat, dan moet je dus ook alleen kijken naar de kosten die gemaakt worden voor die specifieke kilometers - dus de benzineprijs."

Aangezien het namelijk ondoenlijk is om te berekenen hoeveel procent van de tijd een auto voor woon-werkverkeer gebruikt wordt en hoeveel procent van de tijd voor andere zaken, dat percentage met de onderhoudskosten, de APK, de wegenbelasting enz. te vermenigvuldigen, en dat dan fiscaal aftrekbaar te maken.

Behalve dat het een gigantische werklast oplevert, kan er ook nog gigantisch mee gesjoemeld worden. Zie je het al voor je? Je zou iedere dag het precieze aantal meters bij moeten houden wat iemand echt voor woon-werkverkeer aflegt en op basis daarvan moeten bepalen hoe groot het gedeelte van allerhande bijkomende kosten gemaakt wordt voor het werkverkeer.

Zodra je een bochtje om maakt om even naar de supermarkt te gaan voor je naar huis gaat, zou dat bij wijze van spreken al mee berekend moeten worden. Klinkt onredelijk, maar dat is wat je krijgt als je wil stellen dat de overige kosten die je maakt door het hebben van een auto, ook mee berekend moeten worden en door de werkgever vergoed moeten worden. Die werkgever hoeft immers niet jouw uitstapje, het brengen van de kinderen naar de sportclub of de tocht naar de supermarkt te vergoeden...

Oftewel, het is niet mijn kostprijs gebaseerd op enkel de benzineprijs per kilometer die onredelijk was....

1
25 progressiefliberaal

@24 . Je begrijtp het echt niet he?

Je zegt"dan moet je dus ook alleen kijken naar de kosten die gemaakt worden voor die specifieke kilometers - dus de benzineprijs."

Gebruikt jouw auto die kilometers dan geen olie? En daalt de waarde van jou auto niet als je kilometers ermee rijdt. Nooit opgevallen dat auto's met meer km op de teller een lagere restwaarde hebben? En wat denkt je van onderhoud. Elke km die je rijdt slijt de motor, de banden, de remschijven. Als je de auto niet gebruikt om naar je werk te rijden dan behouden de auto meer waarde, heb je minder onderhoudskosten en zelfs verzekeringen willen weten hoeveel je rijdt en hun premies stijgen als je meer kilometers rijdt. Het is dus echt jezelf te kort als je denkt dat je allen benzine kosten hebt. En benzinekosten zijn nu zo rond de 1, 70 euro per liter. Als je een zuinige auto hebt en bijvoorbeeld 1 op 10 rijdt ( en niet veel auto halen dat werkelijk ..)
Dan betaal je dus in ieder geval al 17 cent per km tel daarbij 2-3 cent aan onderhoudskosten en je zit al minimaal aan die 19 cent per km kosten en dan ben je al die andere kosten nog vergeten. rekenen is duidelijk niet je sterkste kant. Als ik als ZZP-er opdrachten deed dan rekende ik minimaal 35 cent per kilometer en soms meer.

En een fiscaal aftrekbare post is GEEN subsidie. Voor een werkgever zijn het namelijk onkosten en het is gebruikelijk dat een onderneming alle kosten van de omzet aftrekt en wat overblijft is winst. Het is juist diefstal van de overheid om deze normale manier van werken namelijk je kosten eerst aftrekken te beperken tot slechts 19 cent per kilometer. Van Subsidie is dus werkelijk geen sprake.

0
26 PFL

@24 je denkt echt slimmer te zijn dan anderen.... tjonge jonge, wat een dom antwoord.
@26 verwoord dit al heel goed.

Weet wel dat er velen meer kilometers woon-werk (5 dagen) hebben dan privé (2 dagen).
Er zijn ook steeds meer werkgevers die eisen dat je eigen vervoer hebt, omdat men geen leuke leasebak aan je beschikbaar stelt.
Die leasebak is 100% door de werkgever vergoed ... als je die dan toevallig een beetje teveel privé gebruikt, pakt alleen de Overheid ( belastingdienst) wat extra geld...niet de werkgever.

1
27 FeHa

Het leuke van feiten is dat je ze altijd kunt ontkennen.
Het vervelende voor de ontkenner is, dat feiten altijd feiten blijven.
En zo blijft een subsidie altijd een subsidie, hoe fanatiek je het ook ontkent.

0
28 Hadjememaar

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@29 "Dat geloof of ideologie wordt alleen misbruikt door degenen die op meer macht/aanzien en geld uit zijn."Dat gebeurt heel vaak. Een gron...

zojuist geplaatst door RobP

sockknitter
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Zegt van Baarle nu echt dat de islam bestreden moet worden?Als dat zo is, zou ik zeggen: Begin er zelf mee....

1 minuut geleden geplaatst door sockknitter

Feldwebell
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7 Eindelijk het licht gezien?...

2 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@2 Het opstarten van een oorlogseconomie en het militariseren van het onderwijs met wekelijkse dreigingen richting het westen zijn natuurlijk ...

3 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

sockknitter
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7Ken je de eisen van Poetin?Oekraine miet dememilitariseren,Oekraine moet de Krim en Donbas inleverenOekraine mag niet bij de NATO/EU....

22 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@39 Ja, mijn fout.Heb geen rekening gehouden met mierenneukers die alles aangrijpen om hun haat acceptabel te maken.Dus even een correct...

23 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7 Ja....

27 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Vageali6888
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@3"Als Poetin niet kan winnen, dan niemand"Dus sturen we er nog een paar honderd miljard euro extra aan langeafstandsraketten en ander w...

33 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

@3 Heb je het gelezen?...

33 minuten geleden geplaatst door RobP

Vageali6888
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Ik roep al 20 jaar, 'wees niet naïeve, als puntje bij paaltje komt keren ze zich tegen ons'.En met 'ze' bedoel ik niet iedere immigra...

35 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

NK. App
Satisfying PornVideos De Famosas PornIndian Hot Video DownloadHot Tube VideosHindi Bf Hindi Bf HindiGree Mature PornHentairedditKim Kardashian SexyWatcherwebFemjoyMrdeepfakeVirtualrealpornSexo Caseiro GrátisXnx ViodesCamaras De SexoGirlsofdesireBbw ChnNaked WrestlinSites De Porn GayBollywood Actress Porn ImagesPussy SquritingHot Vampire Night NevarkyDoggy Style Sex PornFree Porn StreamingHot Pron VidosSpyfamily PornBlack Spinner ButtfuckedAbigail Morris And Crystal ChaseLatina Stepsis PornVariety PornBang BrotherSlama Hayek PornBbc FacialsSurprize Anal PornPorno.comSexy Biggest TitsKimmy696Indian Actress SexTamil Hot Blue FilmBbc Breeding PornTaboofanrazyGranny CummingXxx HotosXxx Video Full HdIrish Gay PornDaughter Seduces Mom PornPorn SquirttingComptes Snapchat NudeCory Chase CreampieKayla Lauren LeaksMy VvcMallu 3gpWorking Out NakedCamera Facing DoggystylePorn IxxLibertic MobilBeach VoyeirCamarahotBound2burstSapphire YoungRiley Reed PornstarBig Booty PawAfult Friend FinderAtrizes Porn FamosasHousewife Sex AuntyXxx IndoPornos De CubanasBackyard Wrestling VaginaCollege Boy SexKamasutra Full Movie DownloadJoi With AnalDanny D Xxx ComSexy Hot Video XnxxBeautiful Sex HdJapanesesxKorean Student PornKelsi Monroe CreampieDownloader Online PornElle Brooke PovListcrawler OrlandoKamasutra PositionBryan Silva PornMisty Blue AssPlay Role PornWww Beeg VomPlublic PornJuliaannCurvy Milf Gets Dped By 2 Eager Young StudsHindi Full Hd Porn VideoWife Fucks Husbands FriendTeenage Jerk OffBj Swallow CompHazel Moore RimjobFree Sexchat3d Gamer PornNsfw Browser GamesWoman Big PornSweet_littleeeLegalpronAria Lee DpLadyboys CumingBf Full Hd BfHd Bf LiveTamil Actress Pron VideosMetart NudeIt Slipped In PornNew Backroom Casting CouchPorn Sex TubeMultpor91 短视频Emiri MomotaAdult XvideoHd Bigass PornPornos De EnanosElephanttube.comKatie Holmes FeetMiladenverIndiancumMia Malkova BtsPornplaybbTeenager Hand JobLeak SextapesEsperenza GomezTiny XxxStanding Fuck VideosCall Boy Sex JobNuru Massage VideoaWifelovetsSexy PattycakeMilla Javovich NudeIndian Indian BfBest Couple Sex VideoRomantic Sex DownloadNorth East Sex VideoRushlight DanteHands Free BlowjobTchatche .comMatutetubeBlack Porn With Big Booty3dpornoPinkydoll PornTabbofantazyStreaming XxxGf AnalMandicat NudePriyanka Biswas NudeTamil Aunty XxFull Length Adult MoviesHaryana Ki Sex VideoSexy Video Faking