Vegans redden de wereld en dat is nu ook bewezen (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Mrs. K in Wetenschap  ·  80 Reacties

  • 0
  • 1150x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@20 Ik krijg visioenen van Doortje Bont. Dat Bluth niets over deze nietszeggende opsomming zegt verbaast me dan wel weer question

4
51 Mrs. K

@50 Mrs,K,

U kunt blijven "zagen" leest eerst eens (bijvoorbeeld): Thakkar, K., & Billa, G. (2015). Treatment of vitamin B12 deficiency–Methylcobalamine? Cyancobalamine? Hydroxocobalamin?—clearing the confusion. European journal of clinical nutrition, 69(1), 1-2.

Daar staat het antwoord op Uw vraag, duidelijk en (voor vakgenoten) begrijpbaar in.

Ik hoef dit niet voor U te "vertalen", zelf inlezen voordat U poneert, ongegrond afwijst of seponeert.

Verder is het wonderlijk (curieus) dat U moslims en safalisten bij deze discussie weet te betrekken. (Uw woorden: "Maar goed, alle moslims zijn hier zonder uitzondering ook altijd de allerstrengste in de leer, salafisten ed." )
Nergens gaat het hier over de "de islam - salafisten of iets dergelijks, hoe zwak is hierbij Uw reactie. (M.i. zielig.)
Juist hierdoor onttrekt U zich van enigerlei serieuze, wetenschappelijke, discussie !

Het ga U goed.

3
52 Bezorgde Europeaan

@52 Ik weet nu zeker dat je niet weet waar je het over hebt.
1. Het door jou aangehaalde onderzoek gaat over een vitamine B12-*tekort*, hetgeen iets totaal anders is dan een *onderhoudsdosering*.
2. Uit het onderzoek blijkt dat één van de twee vormen van cyanocobalamine, te weten methylcobalamine, veel gebruikt en aangeprezen wordt, ondanks dat *béide vormen die in cyanocobalamine zitten* essentieel zijn. Dus ook de tweede vorm van cyanocobalamine, adenosylcobalamine, is nodig bij een tekort.

Geadviseerd wordt daarom om de beide vormen *die in cyanocobalamine zitten* toe te dienen om een *tekort* aan B12 te *herstellen*, waarbij het niet uitmaakt of dit oraal of intramusculair gebeurt. Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/25117994/

In je post @19 stel je dat cyanocobalamine niet goed is. Je schrijft oa “Dit is juist maar waarschijnlijk bestaat de cobalamine hier vrijwel uitsluitend uit cyanocobalamin”

Ja en? Met cyanocobalamine is duidelijk niets mis. Volgens het door jou aangehaalde onderzoek wordt cyanocobalamine dan ook gebruikt om een tekort aan B12 te herstellen. In twee vormen zelfs.

Vervolgens kom je in @19 met allerlei ernstig klinkende gevolgen van cyanocobalamine terwijl het dus niet alleen in babypoeder zit maar volgens het door jouw aangehaalde onderzoek zelfs als remedie tegen een B12-tekort wordt gebruikt...

4
53 Mrs. K

@52 Samenvatting voir anderen die geen zin hebben om te googelen:

“Vitamin B12 (cyancobalamin, Cbl) has two active co-enzyme forms, methylcobalamin (MeCbl) and adenosylcobalamin (AdCbl). There has been a paradigm shift in the treatment of vitamin B12 deficiency such that MeCbl is being extensively used and promoted. This is despite the fact that both MeCbl and AdCbl are essential and have distinct metabolic fates and functions. MeCbl is primarily involved along with folate in hematopiesis and development of the brain during childhood. Whereas deficiency of AdCbl disturbs the carbohydrate, fat and amino-acid metabolism, and hence interferes with the formation of myelin. Thereby, it is important to treat vitamin B12 deficiency with a combination of MeCbl and AdCbl or hydroxocobalamin or Cbl. Regarding the route, it has been proved that the oral route is comparable to the intramuscular route for rectifying vitamin B12 deficiency.”

Dit zou dus aan moeten tonen dat cyanocobalamine van het Kruidvat niet goed is question

4
54 Mrs. K

Hoe komt het eigelijk, dat er zoveel mensen zijn, terwijl de blanken overal al spontaan in aantal afnemen? En waarom zijn het dan de blanken, die ook nog eens op allerlei manieren worden gemaand en/of financieel gedwongen, geen kinderen te krijgen? En zichzelf alles te ontzeggen want schuldig aan alle leed ter wereld?

Een evenwichtig dieet, waar het menselijk lichaam op gemaakt is, omvat dierlijke produkten. Doe je dat niet, is het risico op tekorten erg groot. Mensen zijn ook nog eens totaal verschillend, veel verschillender dan men graag toegeeft in hun wijze van spijsverteren en hun behoeftes qua stoffen. Dat vinden onderzoekers vervelend want dan kunnen ze geen uitspraken doen die hun opdrachtgevers graag horen, dat dieet zus en zo voor iedereen goed genoeg is hoor.

Ga maar na, een heel simpel voorbeeld. De één plast rood van bietjes, de ander poept er rood van. Verschil in spijsvertering/afvalverwerking.

2
55 Wendel

Er zijn zoveel mensen omdat wij, sinds Mies Bouwman, zoveel mensen in Afrika in leven hebben gehouden, wij alle westerlingen, dat die landen allang veel meer mensen bevatten dan ze kunnen onderhouden. Bij het minste of geringste, of als een bankier jeuk krijgt, is er alwéér een humanitaire ramp. Dat lijkt me toch echt niet allemaal onze schuld, zeker niet van de burgers die ook maar gefopt worden. Dus waarom nou dit westerlingen massaal hun vlees en andere dierlijke produkten willen ontzeggen? Zodat ze nog sneller uitsterven en lekker zwak en spierloos opgroeien?

2
56 Wendel

@52 Mbt wat ik schreef over generaliseringen mbt moslims raad ik je aan om even terug te lezen. Je komt dan oa tegen dat alle vegans “fanatiekelingen zijn”, (@36), “iemand geen sympathie opbrengen voor veganisten” (@37 kent blijkbaar alle veganisten), “de meeste vegans zich verheven voelen” (@38 kent ook alle veganisten).

Precies wat je hier ziet mbt moslims: gematigden bestaan niet. Een veganist móet en zal voor anderen bepalen wat ze eten en als ze een mier doodtrappen zijn het geen veganisten. Tja.

Het is raar maar ik denk nog steeds niet negatief over vleeseters. Ik scheer ten eerste geen hele groepen over een kam en ten tweede beoordeel ik mensen niet op wat ze eten. Kwestie van nuance.

4
57 Mrs. K

Krijgen veganisten eigenlijk wel eens zoons? Nadat ze al enige jaren veganist waren?

3
58 Wendel

@58 U gaf in de eerdere berichten al blijk van onbegrip, maar deze vraag slaat alles. Het enige positieve dat ik eraan kan ontdekken is dat u er geen verkapt racisme in heeft verwerkt.

2
59 Smiling

@56 Ik begrijp wek hoe jij het ervaart maar volgens mij is het juist andersom. Het is al lang en breed bekend wat de gevolgen van vlees eten voor dierenwelzijn en het milieu betekenen. Dat er geen maatregelen worden genomen komt door de agrarische lobby. Of je wel of geen vlees eet dringt niemand je op, al helemaal niemand met enige invloed. Wel hoor je meer over veganisme omdat meer mensen inzien hoe dieronvriendelijk de veehouderij is: “nutteloze” haantjes worden vanwege eieren vergast, “nutteloze” stiertjes worden geslacht vanwege melk, van koeien worden keer op keer de kalveren afgepakt terwijl als ze de kans krijgen hun jong proberen te beschermen, kippen lijden aan baarmoederverzakkingen en maken teveel eicellen aan door het constant moeten leggen, varkens liggen vol zweren in een kraamhok en kunnen zich niet omdraaien of kampen met hernia’s en pootaandoeningen, etc. etc. En mensen zien ook wat vlees eten, zeëen leegvissen, het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, plastic, vliegen, etc. met het milieu doet.

3
60 Mrs. K

@53 ,

Het moge U goed gaan. blijf vooral bij Uw "geloof" aan "Een potje "B12" van het kruitvat," voor iedere vegetariër, veganist, voldoende B12 oplevert.

Weet U, ik geef U gelijk, niet vanuit het feit dat U gelijk hebt maar vanwege het feit dat U "de islam" als troefkaart weet te trekken (discriminatie).

Leest eerst eens mijn aangegeven papers @20 en dan praten wij verder!
Uw advies om mensen een potje B12 bij het Kruitvat te laten kopen is simpelweg levensgevaarlijk c.q. misdadig!

Verder wens ik niet te meer reageren op Uw (inclusief moslim onvriendelijke reactie`s) uitingen.

Het ga U verder goed.

4
61 Bezorgde Europeaan

@57 Warrige reactie, maar alla.

V.w.b. "(@37 kent blijkbaar alle veganisten") is mijn antwoord nee, natuurlijk niet, maar die ik wel ken/heb gekend hebben mij geenszins weten te overtuigen dat hun leefwijze op welk gebied dan ook verheven is boven de levenswijze van hen die een meer natuurlijke leefstijl volgen.

5
62 Mappie

Ik laat mijn biefstukje er niet om staan.
Geitewollensokken geneuzel.

1
63 arcenist

@61 "Uw advies om mensen een potje B12 bij het Kruitvat te laten kopen is simpelweg levensgevaarlijk c.q. misdadig!", gericht aan @53 is in ieder geval het bewijs dat men niet zonder de voedingswaarde van vlees kan.

4
64 Mappie

Mooi dat veganisten de wereld redden. Dan passen er nóg meer mensen in. Als we nou allemaal een saai kutleven leiden, geen vlees eten, geen uitjes, hutjemutje wonen, dan kunnen er wel 20 miljard mensen op aarde wonen.

0
65 Olivina

@50 " Toch best apart dat al die oordelende niet-vegans geen flauw benul hebben van wat veganisme is."

Toch best apart dat ,als men niet weet te overtuigen, men zijn toevlucht neemt tot de bewering dat "men" er niets van begrijpt.

4
66 Mappie

@59 : Ik ga u lekker niet verklappen wat de artsen lang geleden al hebben ontdekt, al een jaar of veertig geleden om precies te zijn, en dat ze zorgvuldig onder de pet hebben gehouden. De moslims mochten het eens horen. Zo, racistisch genoeg?

1
67 Wendel

De eerste veganiste die ik heb ontmoet, een jaar of twintig geleden, gaf ik een veganistisch kookboek voor haar verjaardag. Omdat ik haar mocht en omdat het voor háár belangrijk was, en ze overal werd weggelachen met haar veganisme. Ze was er erg blij mee, er waren zo goed als geen veganistische kookboeken toen, maar niet alleen daarom, heb ik de indruk.

Het feit, dat ik een vrij negatieve mening heb over veganisme, en me verzet tegen het opdwingen daarvan, wil niet zeggen dat ik veganisten afkam of slecht bejegen, laat dat duidelijk zijn. Hooguit ben ik bezorgd, als ik diegene mag, of diegene wel genoeg kennis en inzicht heeft om toch een volwaardig dieet te volgen, want dat is niet simpel voor veganisten. En dus is het systeem zeker niet voor iedereen geschikt.

Daarnaast moeten veel mensen juist weer leren, naar hun lichaam te luisteren. Daartoe is het belangrijk, dat het lichaam alle normale onderdelen van voeding zo jong mogelijk leert kennen, want als je dan de keus hebt, zal je lichaam het goede voor jou kiezen.

Iemand die geboren is met aanleg voor zwaar gespierde bouw, zal toch echt meer eiwitten en dierlijke vetten e.d. nodig hebben dan gemiddeld. Sommige dingen vallen niet aan te eten op de veganistische manier.

0
68 Wendel

@12 Voor iemand die pretendeert wat van voeding te weten kom je toch echt erg onnozel over als je stelt dat je B12 binnen krijgt doordat het aan diervoeding toegevoegd word, dat is nm. bullshit. Wij halen dat uit het vlees zelf door de vertering daarvan en niet door de toevoeging daaraan. Verder toont dit topic me weer eens aan wat een reli fanatici de veganisten zijn. De biblebelt is er niets bij.

4
69 proxy

wat een klets

5
70 Jeb
71 dani

@69 Hoe komen koeien die op stal staan aan hun B12, datzelfde B12 dat mensen vervolgens binnenkrijgen via vlees? Via suppletie. Veel koeien die in de stal staan worden gesuppleerd. Een koe in het weiland heeft geen suppletie nodig. Die haalt z’n B12 oa uit insecten.

Verder is je toon, evenals die van sommige anderen, opvallend agressief. Is dat normaal voor jou of heb ik je ergens diep mee gekwetst?

2
72 Mrs. K

@62 Wellicht komt dat omdat het hun doel niet is om jou te overtuigen, laat staan dat ze zich verheven voelen. Mij zal het persoonlijk worst (pun intended) zijn wat jij naar binnen schuift en boosheid en agressie zie ik tot nu toe enkel bii een aantal vleeseters hier.

@64 Alweer dat gebrek aan nuance. Eerst alle vegans over een kam scheren en nu is een niet onderbouwde opmerking van @61 bewijs dat *men* niet zonder vlees kan. Spreek voor jezelf. Ik en vele anderen met mij kunnen prima korter of langer zonder vlees.

3
73 Mrs. K

@61 “blijf vooral bij Uw "geloof" aan "Een potje "B12" van het kruitvat," voor iedere vegetariër, veganist, voldoende B12 oplevert.”

Je framed. Waar precies heb ik dat geschreven? Je papers ga ik zeker niet lezen. Ik heb die door jouw aanbevolen werd al gelezen en die had 0,0 te maken met tekorten door cyanocobalamine, die ging er juist over dat beide vormen van cyanocobalamine gegeven moeten worden bij een B12-tekort. Datzelfde cyanocobalamine in Kruidvat-pilletjes dat volgens jou een tekort oplevert en niet goed genoeg zou zijn wordt in je eigen onderzoek nota bene aanbevolen. Besr bizar: je haalt je eigen stelling onderuit met dat onderzoek.

1
74 Mrs. K

Mijn voetafdruk is helaas maat 46 dus moet ik maar vlees blijven eten. De hippies zoeken het maar uit. question

0
75 Wild Rover

@75
En ik ben zelf altijd slager geweest. Een haasbiefstuk van een ons of 3 draai ik mijn hand niet voor om. Of van die lekkere zelfgemaakte kipshoarma of van die overheerlijke boterzachte gourmethaasbiefstukjes en dan effe in de koekenpan gebakken. En om daarmee dan je shoarmabroodjes te vullen. En dan met knoflook- en shoarmasaus question

0
76 rebo

@72 Ik erger mij aan mensen die stellig onzin verkopen. Ik weet niet wie jou wijs heeft gemaakt dat koeien alleen door suppletie of insecten vit B12 hebben maar dat klopt dus niet.
Hier een lesje fysiologie:

Voorkomen

Vitamine B12 wordt uitsluitend geproduceerd door enkele bacteriën,[3] zoals Propionibacterium shermanii.[4] Vitamine B12-behoeftige organismen kunnen aan hun behoefte komen door met deze bacteriën in symbiose te leven, of door zich te voeden met bronnen van vitamine-B12. De meeste herkauwers dragen vitamine B12-producerende bacteriën bij zich en absorberen vervolgens hun productie. Ook in de menselijke darm komen bacteriën voor die B12 produceren. Deze bacteriën bevinden zich echter in een deel van de darmen waar de vitamine B12 niet meer kan worden opgenomen. Daarom zijn mensen afhankelijk van een externe bron van B12. Andere bronnen van B12 zijn met name de lever van dieren en uitwerpselen.
Voedselbronnen van vitamine B12

Er zijn nauwelijks natuurlijk voorkomende bioactieve vormen van vitamine B12 uit plantaardige bronnen.

Rijke bronnen zijn dierlijke voedingsmiddelen zoals melk, melkproducten, vlees en vleeswaren en eieren. De vitamine B12 in schapenvlees, kippenvlees en vis wordt even goed opgenomen als kristallijne vitamine B12 als supplement.[5] De vitamine B12 in eieren wordt echter slecht opgenomen vanwege de aanwezigheid van vitamine B12-bindende eiwitten in eiwit en eierdooier.[5] Toen er nog geen B12-supplementen bestonden werd lever of leverextract gebruikt bij mensen met een B12-tekort.
Meer dan de helft van de algen en wieren bevat vitamine B12, waarschijnlijk door in symbiose te leven met B12-producerende bacteriën.[6] Een bepaalde soort eetbaar Japans zeewier (nori) bevat zelfs evenveel vitamine B12 als lever[6] en heeft voorkomen dat vitamine B12-deficiëntie optrad bij veganisten.[7]
Sommige plantaardige voedingsmiddelen bevatten toegevoegde vitamine B12, zoals Marmite en diverse producten voor vegetariërs en veganisten. In de Verenigde Staten zijn ontbijtgranen waaraan B-vitaminen zijn toegevoegd een belangrijke bron van vitamine B12.[7]
In sommige voedingsmiddelen die besmet zijn met of gefermenteerd zijn door bacteriën, bijvoorbeeld groene thee, tempé en Thaise vissaus, is vitamine B12 gevonden,[7] hoewel die een lage affiniteit heeft met intrinsieke factor, waardoor hij slecht geabsorbeerd wordt.
Soms wordt beweerd dat gist of gistextracten B12 bevatten maar dat is niet het geval.[8] Veel B12-pillen zijn gemaakt van gist waarin kunstmatig B12 is toegevoegd. Pure gist bevat van nature echter geen B12.

De biologische beschikbaarheid van vitamine B12 bij de mens hangt af van het gastrointestinale absorptievermogen van een individu. Zoals eerder uiteengezet, is de vitamine B12-absorptie complex en verandert in negatieve zin met stijgende leeftijd. Meestal wordt ervan uitgegaan dat 1,5 tot 2,0 microgram synthetische vitamine B12 de cobalamine-receptoren in het ileum verzadigt, maar andere studies hebben een hogere absorptiegraad gevonden.

Bron; wikipedia

0
77 proxy

Rare kop.
" Vegans redden de wereld"
De kop kan beter zijn " vegans zorgen voor meer vrije landbouw grond"

Een onderzoek kan nooit aantonen of de wereld gered wordt in de toekomst.
Want lost vegans ook de oorlogs problematiek op?
Verdwijnen alle atoombommen op aarde.
Als er meer ruimte is voor mensen en er komen meer mensen zal dat weet ernstige problemen geven.

0
78 meneer van het nieuws

"Als de hele wereld plotseling zou besluiten om veganist te worden, zou er wereldwijd 75 procent minder landbouwgrond nodig zijn."

Blijkbaar ben ik de enige die dit graag nader verklaard zou zien, want het lijkt me dat er voor dierlijke consumptie minder, maar voor menselijke consumptie meer landbouwgrond nodig is.
Let wel, het gaat over landbouwgrond, niet over "veeteelt"grond.
Met andere woorden: er zou dus momenteel ruim 4x zoveel landbouwgrond voor veevoer nodig zijn dan voor menselijk voedsel.

1
79 jfvannieuwenhuijzen@gmail.com

In wezen is het dubbele onzin.

Wij mensen eten vlees, dat is ons natuurlijke voedsel.
We te ook niet te veel vlees.

We zijn echter met veel te veel mensen, daardoor eet de mensheid te veel vlees net zoals de mensheid te veel graan eet.

Veganisme is een geloof dat een valse oplossing biedt.

0
80 MARCUSAURELIUS

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@16 Zou best kunnen. Aan de ene kant zegt men dat de welvaart van hier overgeheveld moet worden naar Afrika. Volgens mij gebeurt dat ook. Aan de...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

DikkeTor
Offtopic

Ik ben een zware crimineel @@, of ja, ik ben een draaideur crimineel, mocht je een draaideur missen XD weet je waar die gebleven is :P...

4 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

Heej, who cares, dit willen we hier ook....

17 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

EN we moeten Nederland wat groener maken, want de Nederlanders gebruiken te veel spullen dat best niet nodig is XXD...

21 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

Meer mensen, meer ik te bouwen heb :D Die huidige inwoners moeten eens stoppen met Racistisch en Xenofobisch te zijn XD...

22 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

En de EU belofte was : 3% groei per jaar XD Dus, meer huizen bouwen (verdien ik geld aan) XD Bek houden en meedoen, of anders ben je een racist....

24 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Bahahahaha, zelf-gemaakte probleem. :) Nederland was het land van Demokraten EN het zou best wel xenofobisch en racistisch zijn als je die mense...

25 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Vageali6888
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

Vroeger was de politiek er voor het volk, nu is de hiërarchie volledig omgedraaid.VN/WTO/WHOEUDen HaagEn dan pas wij...

32 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

wildersfan
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

@5 Heb jij het helemaal afgeluisterd? 😃 Ik moet nog 20 minuten. 😁...

37 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Sexy Naked IndianSexs VixenSambaponorFullmetal Ifrit PornXasmasterPunjabi Kudi Sex VideoFree Xporn VideosWife Is An ExhibitionistPornbbVideos From Porn AdsJynx Maze AnalesMillie R34Erika Elenisk NudeXnxx Hd BlackSunny Leone OldSanny LeyonNew Brezzers PornVimtage EroticaXxx BiBhabhi Ki Chut PhotoCfnm VideosSpnkbngXxx Nude DanceSex Video Film VideoFlashingboobsR JavdreamsBlack Girl OnlyfansPerro Cogiendo Con MujerAria Lee SwallowedE-hentai EnglishKajolxnxxMadison Ivy GifsBrother Sister Xxx HdAlex Adams AnalJable.avBecky Hudson NudePam Dawber NudeMeowbarbie OnlyfansInterracial SexstoriesDickforlilyLinda Harrison NudeLovely Mimi Onlyfans LeakedKinky Gay PornRenee Herbert Nude19 Years Sex VideosMarina ShirashiJacobs Ladder PiercingsPronnTeacher Ke Sath SexMake Love And Not PornSexe AmateurT V ChixOlder Woman NudeElsa Jean FeetShity Anal PornLand PornLong FuckDirty Director PornSvs ComicsFree Shemale Porn VideosSlime GirlhentaiRta JeansSexxi VedeoAnzai RaraNifty Stories Gay MaleShy PornXxx Maa BetaGujarati XvideoXvideo Teen IndianCameraproveBbc BackshotsTaxi 69 SexEnglish Nanga VideoJuliya AanPorn CateogiresElvish PornJayne Masfield NudeChut WaliEbony MystiquepornYoung HentJeux De Sexe GratuitPiper PerabonudeHamsteradultvideosTamil College Girl SexXxx FakOnline Sex CallHot Blonde Women Nakedسكس رهف القنونLena The Plug Porn BbcSxyprn.netAnimated NsfwLesbyan PornXvideoemEpic Porn TubeBald PornBouncing Tits DancingGame Leaks RedditJapanese PorngraphyMarathi Porn SexKorean Bj PussyInternet XhicksAunt Cass Blow JobPurn MoveFull Video PorReddit Jizzed To ThisSex Aunty TeluguMallu XAmorazz PornKenda Wilkinson NudeRileymaelewis LeaksIndiana NudesSexy BoobageBest Looking PussyWww Toujizz ComDarji SexMap PornDase Pron VideoJynxie MazieLesboporn.Japanese Doggystyle日本伦理片XstoryfrBig Tits Picsسکس چینRiley Reid NudesHindi Porn MmsNxnn Video ComAnasuya Bharadwaj SexYuzurihaDsvr-1315Pornos Karely RuizAsianbondage PornMini SexRomantic Sex Video TamilHot Girl Tik TokMia Khalifa Hard XnxxBo Chong Nang DauBabymarilyn.01Ganbag PornFilmes Pornô Com JaponesasBengali Sex Video DesiMegan Hall Police OfficersIndia Doggy StyleFacesitting NakedNastyslutVer Videos Gratis PornosCody VoreBig Dad CocksSweet SinnDesi Gf Sex Video