U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 1
De partij van Jesse Klaver komt uit op 17 tot 19 Kamerzetels. De afstand met de VVD is wel groot. ...

ongeveer 1 jaar geleden door NOS

REAGEER MET EEN EMOJI
9
1
1
7

hoe is het in hemelsnaam mogelijk

1 semperpenis    
ongeveer 1 jaar geleden door semperpenis
10
Meld

Forum voor Democratie is de grootste stijger maar daar rept de NOS niet over.
Niet dat ik anders zou verwachten van de NOS hoor.....

2 Joris Driepinter    
ongeveer 1 jaar geleden door Joris Driepinter
12
Meld

We Are Here komt eraan...

3 FNKTD    
ongeveer 1 jaar geleden door FNKTD
16
Meld

Dat zou niet zo'n goede ontwikkeling zijn voor ons land,daar zij een 'weg met ons' beleid voor staan...

4 Hangingmen    
ongeveer 1 jaar geleden door Hangingmen
12
Meld

De Ruyters zeggen: "We geloven GEEN ZAK MEER van de cijfers van de NOS. Het zal wel weer de vader van de gedachte zijn!!!

De (S)linkse marketing machine op zijn top.

En alsjeblieft linksen, kom ons nou niet aan met van die loze kreten over als het ons niet zint dan kraken we het af want het is gewoon manipuleren van alles wat er op dit moment in Europa gebeurd.

5 De Ruyters van Michiel    
ongeveer 1 jaar geleden door De Ruyters van Michiel
15
Meld

Eikeltjespyama's populair ? Of is het de eikel die er eentje aan heeft ?? Of zijn er plotseling nog meer gelukszoekers die medelijden verdienen ??? Ik geloof er niets van !!

6 Tiidmasine    
ongeveer 1 jaar geleden door Tiidmasine
11
Meld

@5 ,

niet bepaald een snuggere reactie.

https://peilingwijzer.tomlouwerse.nl/

7 jodelatedieho    
ongeveer 1 jaar geleden door jodelatedieho
8
Meld

Ik vind de opkomst van de PvdD veel opmerkelijker. 7 zetels in de peiling inmiddels!

8 greenmango    
ongeveer 1 jaar geleden door greenmango
1
Meld

Dat de grachtengordel, Gooise matras, de BN'er veel sympathie heeft voor GL is bekend. Maar de rest van Nederland? Nu heeft het omroep wereldje wel de neiging om Hilversum het centrum van de beschaving/het heelal te vinden....

9 Conradijntje    
ongeveer 1 jaar geleden door Conradijntje
8
Meld

NOS Nederlandse Onzin Story,s

10 homebase    
ongeveer 1 jaar geleden door homebase
9
Meld

Het is de gemiddelde peiling van alle onderzoeksbureau's het heeft dus niks met de NOS te maken die hebben er alleen een bericht over geschreven!

11 mike45    
ongeveer 1 jaar geleden door mike45
9
Meld

@2 misschien het hele artikel eens even lezen en niet alleen maar reageren op de koptekst van een artikel.

12 Roy-050    
ongeveer 1 jaar geleden door Roy-050
2
Meld

@12
Alsof je dan tot een andere conclusie zou komen
Heeft u het artikel wel gelezen?

13 Hangingmen    
ongeveer 1 jaar geleden door Hangingmen
4
Meld

@13 u waarschijnlijk niet.
"Verschil met de vorige regeerperiode, toen alle oppositiepartijen in de Peilingwijzer profiteerden van de impopulariteit van de regeringspartijen, is dat inmiddels ook partijen als de PVV en de SP het moeilijk hebben. De PVV valt terug naar 13 tot 17 zetels. Dat is niet ver voor Forum voor Democratie van Thierry Baudet, dat het aanhoudend goed doet op 11 tot 15. De SP leek het na de start van Lilian Marijnissen als nieuwe partijleider even iets beter te doen, maar boekt inmiddels weer verlies op 11 tot 13 zetels.

De PvdA blijft stabiel op 8 tot 10 zetels. Denk gaat wel vooruit, naar 3 tot 5. De andere kleine partijen zijn de Partij voor de Dieren (6-question, 50Plus (5-7) en de SGP (2-4)."

14 Roy-050    
ongeveer 1 jaar geleden door Roy-050
2
Meld

@14
U citeert uit een ander artikel,in het bovenstaande NOS artikel wordt met geen woord over het FvD gerept...

15 Hangingmen    
ongeveer 1 jaar geleden door Hangingmen
4
Meld

@15 even door scrollenj en het gehele artikel lezen.
Peilingwijzer: GroenLinks nu tweede partij, na de VVD
VANDAAG, 03:45POLITIEK

Jesse Klaver in de Tweede Kamer ANP

In de nieuwste Peilingwijzer is GroenLinks na de VVD voor het eerst de op een na grootste partij van het land, hoewel het gat tussen beide groot is. Waar de VVD uitkomt op 27 tot 31 Kamerzetels, zijn dat er 17 tot 19 voor GroenLinks.

Voor die laatste partij zou dat een verdere groei zijn ten opzichte van de historische 14 zetels bij de Kamerverkiezingen van vorig jaar. Terwijl de VVD juist 4 zetels in de min staat ten opzichte van die verkiezingsuitslag.

Volgens politicoloog Tom Louwerse, de maker van de Peilingwijzer, lijkt GroenLinks te profiteren van het aanhoudende positieve nieuws rond de partij. Niet alleen was er opnieuw een goede uitslag bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart; de partij van Jesse Klaver weet die uitslag ook in coalitie-onderhandelingen te verzilveren. Dat soort consequent gunstige publiciteit vertaalt zich vaak in de peilingen.

Louwerse sprak voordat bekend werd dat partijvoorzitter Marjolein Meijer en Kamerlid Rik Grashoff opstappen omdat ze hebben gelogen over hun relatie.

Trouw
Dat de VVD aan kop juist wat zetels verliest, past in een andere trend, legt Louwerse uit. "Regeren kost tegenwoordig steun van de kiezer. Niet alleen in Nederland, je ziet dat breed internationaal. Dat geldt met name voor de kleinere partijen binnen een coalitie, de zogenoemde junior partners. Niet voor niets verliezen ook CDA en D66 in de Peilingwijzer zetels, nog meer dan de VVD. Alleen de ChristenUnie, een partij met een relatief trouwe achterban, boekt een heel klein plusje."

Concreet gaat zowel CDA als D66 5 zetels achteruit, naar 13 tot 15. De ChristenUnie wint er 1 op 5 tot 7.


Peilingwijzer
Verschil met de vorige regeerperiode, toen alle oppositiepartijen in de Peilingwijzer profiteerden van de impopulariteit van de regeringspartijen, is dat inmiddels ook partijen als de PVV en de SP het moeilijk hebben. De PVV valt terug naar 13 tot 17 zetels. Dat is niet ver voor Forum voor Democratie van Thierry Baudet, dat het aanhoudend goed doet op 11 tot 15. De SP leek het na de start van Lilian Marijnissen als nieuwe partijleider even iets beter te doen, maar boekt inmiddels weer verlies op 11 tot 13 zetels.

De PvdA blijft stabiel op 8 tot 10 zetels. Denk gaat wel vooruit, naar 3 tot 5. De andere kleine partijen zijn de Partij voor de Dieren (6-question, 50Plus (5-7) en de SGP (2-4).

De NOS publiceert met enige regelmaat de Peilingwijzer. Daarin worden peilingen van Peil.nl (Maurice de Hond), De Peiling (EenVandaag en Ipsos) I&O Research en Kantar Public samengevoegd. Meer over de methode achter de Peilingwijzer is te vinden op de website van politicoloog Tom Louwerse.

16 Roy-050    
ongeveer 1 jaar geleden door Roy-050
0
Meld

@16
Oh god!
U heeft gelijk,mijn excuses
Ik was er vanuit gegaan dat het artikel was gestopt na het grafiekje

Overigens een beetje onduidelijk vorm gegeven artikel op deze manier,maar u heeft gelijk eerlijk is eerlijk

17 Hangingmen    
ongeveer 1 jaar geleden door Hangingmen
1
Meld

@17 Terzijde, u roept god aan, ziet u hoe eenvoudig dat gaat? Dat doen islamieten ook geregeld zonder verdere bedoelingen. Ik wijs u er maar even op.

18 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
11
Meld

Het is net zo onverklaarbaar dat de VVD nog steeds zo groot is na al die bekende leugens valse beloften etc . En dan te bedenken de vele puinhopen zorg, politie , defensie en Belastingen niet te vergeten het blijft een raadsel, Groenlinks ook niet mijn partij is ook niet te begrijpen

@5

Vraag me altijd af wat is nou links en wat is nou rechts en hoe zo verdeeld en is dat rechts dan niet gezien dat daar de pvv die alleen maar naar moslims kijkt en niet naar Oost-Europa. En haaks op FVD staat en die weer op de VVD. Die dan weer https://www.nieuwskoerier.nl/news/286101-moskeeen-beschermd-door-rutte-co plus de stiekeme afspraken over aantallen met merkel En wie zijn nou links SP die eigenlijk ook minder wil maar die hier wel zijn dankzij de VVD op de juiste manier wil behandelen. PVDA en groenlinks willen meer maar dat wil de VVD ook maar meer uit Oost-Europa ( oekraine verdrag oa. ) D666 en CDA zijn in mij ogen onduidelijk hier Kort om wat is nou links anders dan rechts wat is het verschil het is gewoon een grote puinhoop en verdeeldheid of het wat dan links is of rechts het lijkt wel een grote poppenkast .

Verder het word nu echt hoog tijd eens op te houden met dat links rechts gedram zeker omdat rechts net zo schuldig is maar daar graag voor weg loopt. Daarbij zal er eens duidelijker regels moeten komen ter bescherming van eigen cultuur en wetgeving. En het besef dat wij de hele wereld niet kunnen redden zal duidelijker moeten zijn .Ook dat de maatschappij harder word komt niet alleen door verrechtsing waar egotisme groter is .Maar ook wij doen er aan mee door minder sociaal te zijn we praten minder met elkaar delen minder met elkaar behalve via de media, telefoon etc . En zie ook naar de politiek die je meer voor liegt en van alles opdringt wetje hier voor wetje daar voor echt vrij zijn we niet meer en zeker ook door het vvdistme . Die heeft gezorgd voor een groeiende kloof tussen arm en rijk ook met behulp van de PVD(A) D666 en CDA Zoals de baas is zo is het personeel en zie dat geeft het juiste beeld van ons politiek land Ook zal men scholen waar de fundamenten liggen moeten veranderen zoals maar een school zonder invloed van geloof of overtuiging dat doet men maar thuis als hobby. Verder vind ik een paspoort je bent Nederlander of niet als dat niet wil terug naar enigenland klinkt simpel maar dat zal moeten En eens ophouden met dat onzinnig gelul links rechts zou ook fijn zijn

19 magikeven    
ongeveer 1 jaar geleden door magikeven
1
Meld

Persoonlijk zou ik het fijn vinden dat FvD minder met het wijsvingertje en poppenkast politiek doet
wie weet stem ik daar nog eens op

Het zou best eens goed zijn wat andere partijen eens aan de top te hebben . Het VVDistme heeft al meer kapot gemaakt dan u lief is met de pluche partijen PVD(A) D666 en draai partij CDA

20 magikeven    
ongeveer 1 jaar geleden door magikeven
0
Meld

Waar komen al die vage onderzoeken vandaan!

Het lijkt er sterk op dat de pools welke als bron gebruikt worden nodig ververst moeten worden!

21 Zie Hier    
ongeveer 1 jaar geleden door Zie Hier
4
Meld

@21 als je het bericht had gelezen dan wist je dat het een gemiddelde is van alle politieke peilingen in Nederland.

22 mike45    
ongeveer 1 jaar geleden door mike45
4
Meld

@22 Heb het gelezen en ben er van overtuig dat de bronnen nodig ververst moeten worden!

23 Zie Hier    
ongeveer 1 jaar geleden door Zie Hier
3
Meld

@23 het zijn de laatste peilingen dus kijk ze staan ook op dus recent!

24 mike45    
ongeveer 1 jaar geleden door mike45
4
Meld

@21 Deze peilingen lijken anders geheel in lijn te staan met de overwinningen die GroenLinks heeft behaald tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Dat die ontwikkeling niet in uw straatje past betekent nog niet dat ze derhalve niet plaatsvinden.

25 Gewoon een student    
ongeveer 1 jaar geleden door Gewoon een student
6
Meld

Verbaasd me niks nu de PvdA nu weg gevallen is.

26 meneer van het nieuws    
ongeveer 1 jaar geleden door meneer van het nieuws
0
Meld

@1 Hoe het mogelijk is? Waarschijnlijk krijgt de kiezer nu eindelijk door, dat one-issue partijtjes als de PVV, ondanks het geschreeuw en geschop van Geertje niks voor elkaar krijgen.

27 rolstoeltje    
ongeveer 1 jaar geleden door rolstoeltje
4
Meld

@3 "We Are Here komt eraan..."

Die zijn er al, maar met Groen Links in het zadel promoveren zij geheid van illegaal naar legaal.

28 Mappie    
ongeveer 1 jaar geleden door Mappie
0
Meld

Zoals je ziet blijven de rijken gewoon op vvd stemmen wat ze ook doen en hoe Rutte ook blijft liegen ze zullen altijd die aantal zetels blijven houden.

29 Rattocasi    
ongeveer 1 jaar geleden door Rattocasi
3
Meld

@18
Je zou me ‘god aan horen roepen’ als ik boos ben...

Nee,beste e meel het aan roepen van god door een gelovig persoon heeft een hele andere betekenis dan wanneer ik (ongelovige) dat doet natuurlijk.

30 Hangingmen    
ongeveer 1 jaar geleden door Hangingmen
1
Meld

Een tussentijdse gestuurde/betaalde uitslag.

31 Voorzittershamer    
ongeveer 1 jaar geleden door Voorzittershamer
3
Meld

Nederland wordt steeds verstandiger.

32 disclaimer x    
ongeveer 1 jaar geleden door disclaimer x
4
Meld

@25 Niet iedereen geloof in sprookjes!

Dat doet de aanhang van de GL/CPN wel maar zodra de striemen van de luiers zijn verdwenen is dat over!

33 Zie Hier    
ongeveer 1 jaar geleden door Zie Hier
5
Meld

De snelst groeiende groep "kiezers" zijn de niet-stemmers en hiermee mensen, die helemaal niet meer in de politiek geloven.

34 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
ongeveer 1 jaar geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
2
Meld

@33 De GL stemmers zijn inderdaad veelal linkse jongeren maar ook de wat oudere, modieuze vaak feministische grachtengordel types die er financieel goed bijzitten en ook wat aan het milieu willen doen. Veelal werkzaam (als ze werken) bij de MSM of de reclamewereld.

35 Conradijntje    
ongeveer 1 jaar geleden door Conradijntje
1
Meld

@35 Je bedoeld pubertjes die net achttien zijn en stemmen met kriebels en zonder verstand en de club die zich veelal op een niet al te korrekte wijze heeft gedragen en op deze wijze denkt met zich zelf in het reine te kunnen komen door met een gerust hart de rest van het land met een probleem op te zadelen!

36 Zie Hier    
ongeveer 1 jaar geleden door Zie Hier
1
Meld

De zetels voor GL komen vooral van D66 (nu coalitie) en PvdA (vorige coalitie). Zodra GL moet regeren zullen die zetels weer terug gaan naar D66 of PvdA.

37 Wetenschappertje    
ongeveer 1 jaar geleden door Wetenschappertje
2
Meld

@19
Heel veel mensen zijn middeninkomen (twee verdieners). Ze volgen de politiek niet al te nauw. Vaak hebben ze een eigen huis en kunnen redelijk rondkomen. Zij snappen niet hoe zwaar mensen het aan de onderkant hebben. Ze hopen zelfs dat de kosten worden verlicht als de VVD deze mensen in o.a. de bijstand er met veel kracht uit gaat jagen.

Wel vinden zij de druk van alle kosten heel hoog en geloven dat ze door Rutte gezien worden. Rutte heeft immerse een forse meevaller beloofd voor deze groep. Het is nog niet duidelijk wat het voordeel zal zijn en ook de kosten, die fors hoger gaan worden merken ze nog niet op.

Groen Links in opkomst vind ik meer verrassend. Snap wel dat ze Jesse erg leuk vinden en er komt een sociaal geluid uit. Milieu spreekt ook veel mensen aan. Verder totaal mijn partij niet gezien ze met de huurbeleid hebben gesteund en zich ook in het verleden niet erg hard maakten om de zorgkosten etc. Het eindeloos binnen halen van allerlei verschillende volken ben ik ook geen voorstander van. Te veel verschillende mensen op een kluitje werkt gewoon niet. Bovendien kun je als klein land niet de hele wereld redden.

38 hopefully    
ongeveer 1 jaar geleden door hopefully
1
Meld

Waar de winst van GL nog in zou kunnen zitten is, dat PVDA ontzettend heeft afgedaan. In Jesse heeft men meer vertrouwen. Zij zien hem wel de gewone man steunen.

39 hopefully    
ongeveer 1 jaar geleden door hopefully
0
Meld

@2
Het gaat om de opvallendste verandering t.o.v. de vorige peiling. FVD staat al maanden op 13 zetels.
https://nos.nl/artikel/2235227-peilingwijzer-groenlinks-nu-tweede-partij-na-de-vvd.html
Niet meteen in de slachtofferrol duiken.

40 AJ74    
ongeveer 1 jaar geleden door AJ74
0
Meld

@33
Als men niet in sprookjes geloofden, dan zou de aanhang van de PVV/FvD/VVD/SP e.d. ook veel kleiner moeten zijn.

41 AJ74    
ongeveer 1 jaar geleden door AJ74
2
Meld

@41 De CPN/GL bestaat dankzij het geloof in sprookjes maar dat kun je iemand die in de elven wereld leeft niet aan z'n verstand brengen!

Die komt niet verder als de rest van z'n kudde met het wijzen naar anderen!

42 Zie Hier    
ongeveer 1 jaar geleden door Zie Hier
0
Meld

@36 Nee dat had je zelf al aangegeven in @33 . Ik bedoel in @35 dat er behalve die puberende jongeren die zich nog aan het ontwikkelen zijn (politiek zeker) en nog nooit gewerkt hebben ook welgestelde oudere en politiek correcte en vaak feministische, modieuze typetjes uit het Gooi, de grachtengordel en veelal werkzaam bij de MSM, reclamewereld zich ook aangetrokken voelen tot GL. Het zouden zomaar (stereo)typetjes kunnen zijn bij een Van Kooten en de Bie of een Youp van het Hek.

43 Conradijntje    
ongeveer 1 jaar geleden door Conradijntje
0
Meld

@28

dat is feitelijk nu al. Ze krijgen 24 uurs opvang, een opleiding, en dat voor 1,5 jaar lang. Zo worden ze langzaam witgewast

44 FNKTD    
ongeveer 1 jaar geleden door FNKTD
0
Meld

Groen links straks groter dan PVV en FvD samen.. Geestig..

45 Oebie    
ongeveer 1 jaar geleden door Oebie
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Echtpaar uit Bemmel houdt baby thuis uit angs...
Het echtpaar Jansen uit Bemmel houdt hun zeve...

15 uur geleden door Shit...Fan...WhatAMess

Maarten doet het!
Leeuwarden - Maarten van der Weijden is glori...

7 uur geleden door Desphex

Amsterdam gaat mogelijk excuses aanbieden voo...
De gemeente Amsterdam gaat mogelijk als eerst...

17 uur geleden door Nu.nl

Meer asielaanvragen in Europese Unie
Het aantal asielaanvragen in de EU is in de e...

18 uur geleden door Telegraaf

Slachtoffer Haagse SteekSyriër Malek Fos...
Nogal boosmakend detail in het relaas van de...

14 uur geleden door PabloEscobar


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Wendel
Steeds minder zelfdodingen in Nederland...
Ik meen ook dat de voorwaarden voor euthanasi...

1 minuut geleden door Wendel

Wendel
Steeds minder zelfdodingen in Nederland...
@2: Omdat het met eerdere uitslagen wordt ver...

3 minuten geleden door Wendel

Graaier1000
Geen straf voor geradicaliseerde jihad-moeder...
"Zelf vroeg ze de vrijspraak omdat ze naar ei...

5 minuten geleden door Graaier1000

RoosjeB
Ontneem een bacterie zijn celwand en er ontst...
@12En jij bent Barbaronnie, maar gelukkig g...

6 minuten geleden door RoosjeB

RoosjeB
OT 3...
@8163Dat weet je nooit als je een fuik zet,...

18 minuten geleden door RoosjeB

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig