U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 13
Door zijn graaf- en spitwerk bracht Bas Haan de Teevendeal aan het licht. Waarom accepteren we leugens van ministers? Het gevaar voor liegende politicus is dat zijn bedrog zelfbedrog wordt. Zodat hij een bonnetje ‘vergeet’. Elke regering is een complot, schreef Don DeLillo. In het dagl ...

ongeveer 1 jaar geleden door Scorpio

REAGEER MET EEN EMOJI
6

Zoals ik zeg, de wereld is niet lief. Maar het is beter dat mensen mak achter re haaien aanlopen. Dan is er in ieder geval order.

1 Chaimileh    
ongeveer 1 jaar geleden door Chaimileh
17
Meld

"Waarom accepteren we leugens van ministers?"

Ik accepteer die leugens absoluut niet, maar wat kan ik eraan doen en wie luistert er naar mij?

2 thestranger    
ongeveer 1 jaar geleden door thestranger
0
Meld

de poppenkast van verkiezingen is echt een gotspe

3 semperpenis    
ongeveer 1 jaar geleden door semperpenis
1
Meld

Ligt eraan. Als iemand je aanvalt mag je bluffen om die ander af te schrikken. Het is niet in de haak om door middel van bluffen anderen te onderwerpen, want anderen willen onderwerpen is sowieso niet in de haak.

4 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
0
Meld

https://www.nu.nl/politiek/5237351/wiebes-schreef-dividendmemo-rutte-gebruikte-bij-onderhandelingen.html

Neem hun woorden niet meer voor, zodra een vvder over welk onderwerp dan ook zijn mond open doet.

Wat @2 zegt we kunnen er alles van vinden, maar naar ons word echt niet meer geluisterd.
politici hebben hun waarde verloren wat heb je aan bedriegers....

5 Gratiebarmhart    
ongeveer 1 jaar geleden door Gratiebarmhart
0
Meld

"Volgens Arendt is liegen een essentieel deel van de ondernemende mens. We worden geboren in een wereld die al bestaat en als we iets willen scheppen, moeten we eerst iets vernietigen. "

Nou dat vind ik nogal kort door de bocht. En zoals gezegd, vernietig dan maar je eigen zooi, niet die van een ander. Dan kun je fijn eindeloos scheppen zonder dat je anderen onrecht of zelfs geweld aandoet.

Een pleidooi om liegen normaal te maken. Gadver.

Ooit tijdens economie-lessen is mij uitgelegd, dat een maatschappij zonder vertrouwen niet werkt. Dan krijg je veel teveel alles, maar dan ook alles, moeten controleren. Het is al gebleken, dat dat o.a. veel teveel geld kost, daarom dat de bluffers en leugenaars overal de bewijslast omkeren, te beginnen bij de meest machtelozen, d.w.z. dat mensen alles op hun manier, op hun bevel, achter hun kont moeten aandragen aan informatie en bewijzen om te laten zien, dat ze onschuldig zijn aan een al dan niet expliciete beschuldiging.

6 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
0
Meld

Eigenlijk had dat bonnetje na de bewaartermijn al versnipperd moet zijn.

7 caso    
ongeveer 1 jaar geleden door caso
0
Meld

Leugens verpakt als een worst aan een touwtje om het stemvee te laten geloven dat ze het goed met je voorhebben.Maar zodra je ze hebt gekozen,luisteren ze alleen naar wat de lobbyisten ze influisteren en die hebben niets met het stemvee.Het is het kapitaal dat bepaald.En voor het kapitaal is leugens en bedrog acceptabel.

8 Wiebe Nik    
ongeveer 1 jaar geleden door Wiebe Nik
0
Meld

Er wordt één fout gemaakt:
Een groot deel van de burgers wisten dat ze werden voorgelogen (wij in het verhaal) en accepteerden de leugens niet.
Echter diegenen die onze volksvertegenwoordigers zijn, hebben de leugens wél geaccepteerd en Rutte, die leiding had over deze bewindspersonen, niet naar huis gestuurd.
Daarom zullen er in de toekomst nog vaker affaires als deze, zoals het beruchte "bonnetje", plaatsvinden.
Het zijn onze volksvertegenwoordigers die dit gekonkel en gedraai allemaal in stand houden. Een paar volksvertegenwoordigers daarvan uitgesloten.
Indirect zijn óók de kiezers aansprakelijk, die op deze volksvertegenwoordigers van de Rutte-kliek gestemd hebben, die het "gesjoemel" in Den Haag, blijkbaar wel prachtig vinden.

9 Dieke    
ongeveer 1 jaar geleden door Dieke
0
Meld

De ministers hebben liegen tot kunst verheven. En het volk trapt daar elke verkiezingen weer in...

10 Remkraan    
ongeveer 1 jaar geleden door Remkraan
0
Meld

Ik geloof de politiek al lang niet meer, ze hebben door het liegen elke geloofwaardigheid verloren, dus hoezo accepteren?

11 Rattocasi    
ongeveer 1 jaar geleden door Rattocasi
3
Meld

@10 De rijken blijven altijd op vvd stemmen en dat geeft ze elke keer die 25 zetels, de rijken blijven het voor het zeggen houden als de rest van de bevolking verdeeld blijft en op allemaal splinterpartijen blijven stemmen.

12 Rattocasi    
ongeveer 1 jaar geleden door Rattocasi
4
Meld

Waarom accepteren we leugens van de Minister en van de MP? Omdat het inmiddels normaal gevonden wordt dat politici liegen.

13 jantje van leiden    
ongeveer 1 jaar geleden door jantje van leiden
0
Meld

Bluffen is op zich niet liegen. Alleen is eerst liegen en dan bluffen een voortzetting van je originele leugen.

14 David    
ongeveer 1 jaar geleden door David
2
Meld

Het is de hoogste tijd dat we eens massaal gaan stemmen op een partij die zich daadwerkelijk bekommerd om de burgers en écht betrouwbaar is. Die meest betrouwbare partij is de SP.
En omdat deze partij zich écht voor de mensen inzet, en NIET voor de belangen van grote rijke bedrijven en/of banken, kan de titel 'volksvertegenwoordiger' eindelijk weer eens betekenis krijgen!

En ja, op iedere partij valt wel wat op te merken. Máár... op de VVD -de meest dominante (en telkens weer aan de macht zijnde) partij... valt meer dan óngelooflijk veel op te merken!

15 Scorpio    
ongeveer 1 jaar geleden door Scorpio
0
Meld

Bluffen bestaat niet voor de Grondwet:

Art. 68 Grondwet:
De ministers en staatssecretarissen geven de kamers elk afzonderlijk en in verenigde vergadering mondeling of schriftelijk de door een of meerdere leden verlangde inlichtingen, waarvan het verstrekken niet in strijd is met het belang van de staat.

Art. 49 Grondwet:
Op de wijze bij de wet voorgeschreven leggen de ministers en de staatssecretarissen bij de aanvaarding van hun ambt ten overstaan van de koning een eed , dan wel een verklaring en belofte, van zuivering af en zweren of beloven zij trouw aan de Grondwet en een getrouwe vervulling van hun ambt.
Onder Art. 60 Grondwet leggen de Kamerleden een vergelijkbare eed of belofte af.


Voor de kwaliteit van de besluiten die het Parlement , de Wetgever neemt, is het van het grootste belang dat de informatie die de Ministers en Staatssecretarissen geven juist is naar de feiten, waar naar hun beweringen en daarbij volledig.
Anders loopt de democratie vast op verkeerde gegevens, halve waarheden of hele leugens. De politiek en het beleid zijn dan niet open, maar onkenbaar en gesloten. Besluiten worden genomen en wetten uitgevaardigd op grond van onjuiste gegevens en onwaarheden.

De werkelijkheid is dat Ministers, Staatsecretarissen en ook Volksvertegenwoordigers, fractie-voorzitters zelfs, met regelmaat liegen.

Behalve Teeven en van der Steur denken we dan in het recente verleden ook meteen aan het Departement van Financiën.
Dijsselbloem loog als Minister over de extra afdracht aan Brussel. Terwijl hij veinsde deze te laten onderzoeken, bleek de navordering gebaseerd op gegevens die hij zelf had verstrekt en hij betaalde meteen. Correspondentie weigerde de Minister openbaar te maken vanwege strijdigheid met het belang van de staat (Art. 68 hierboven): de diplomatieke betrekkingen met de EU-Commissie. Uit later vrijgegeven, zwartgelakte emails, bleek Brussel echter geen bezwaar te hebben.
Dijsselbloem loog opnieuw over de 100.000 euro salarisverhoging voor de top van ABNAMRO. Hij had er in een eerder stadium al mee ingestemd.

Staatssecretaris Wiebes van Financiën loog eveneens meermalen, o.a. over de vertrekregeling bij de Fiscus en hij beweerde ten overstaan van de Volksvertegenwoordiging dat dankzij nieuwe software al 250 miljoen extra was opgehaald. In werkelijkheid was het programma niet inzetbaar.

En dat zijn dan de Bewindslieden van het Departement dat op jaarbasis honderden miljarden van de burgers ophaalt en uitgeeft. Het belangrijkste en machtigste Ministerie van allemaal.

Sinds het aantreden van Rutte III hebben we de leugens moeten aanhoren van Rutte, Pechtold, Buma en Seegers over de stukken rond de afschaffing van de dividendbelasting. Beleid dat in geen enkel verkiezingsprogramma stond aangekondigd, noch een rol speelde tijdens de campagne.
Zij konden zich geen papieren of memo’s herinneren. De nieuwe Minister van Economische Zaken, alweer Wiebes , herinnerde zich de memo niet die hij zelf had geschreven.


Het punt is dat de krappe meerderheden waarmee de Regeringen Rutte regeren maken dat de partijbelangen bij behoud van macht en het voorkomen van verkiezingen groter zijn dan de Grondwet en democratie. Dus wordt Art. 68 naar hartelust geschonden, als het even zo uitkomt , en zijn de dure eden en beloften uit Art. 49 en 60 niets waard. Meineed heet dat.


Uiteindelijk is het de taak van ons, kiezers, hier lang over na te denken en de geschonden Grondwet en het geschonden vertrouwen als zaak van verantwoording af te rekenen bij verkiezingen. Zowel naar personen als naar partijen.

16 duurendaal    
ongeveer 1 jaar geleden door duurendaal
0
Meld

Woordje vergeten bij @15 ... valt meer dan óngelooflijk veel op AAN te merken!

17 Scorpio    
ongeveer 1 jaar geleden door Scorpio
0
Meld

"Waarom accepteren we leugens van ministers?"

Omdat ze ermee wegkomen..

18 Lias    
ongeveer 1 jaar geleden door Lias
0
Meld

Ik geloof de verkiezing uitslag al jaren,ang niet meer. Gelet op alle leugens van Rutte is het gewoon menselijk onmogelijk dat hij nog steeds minister president is. Maar door de uitslagen te verdraaien en te blijven liegen tegen de burgers denken velen dat Markje het goed met hun voor heeft. Veel mensen lijden aan collectief geheugenverlies in de stembus. Nederland is verheven tot een bananenrepubliek en is mijn tijd en moeite om te gaan stemmen niet eens meer waard. Mijn zien ze nooit meer in een stemhokje, want Den Haag weet op voorhand de uitslag al. Fraude fraude fraude, en daar is geen woord van gelogen.

19 Een hardwerkende ZZPer    
ongeveer 1 jaar geleden door Een hardwerkende ZZPer
0
Meld

@16
Des te kwalijker dat ze bij de Koning bij de eedsafname, dus óók gelogen hebben.
Kunnen ze dáár dan niet voor vervolgd worden?
Deze "poppenkast" wordt óók nog eens live uitgezonden op tv.
Dat kunnen ze dus voortaan óók achterwege laten met "dat beloof ik" of "zo ware helpe mij God almachtig".
Stelletje hypocrieten zijn het.

20 Strongoli    
ongeveer 1 jaar geleden door Strongoli
0
Meld

@16 mijn posting
@20 Strongoli

Goed punt.

De Grondwet is verbindt geen straf aan overtreding van enig Artikel.

De Kamer wordt geacht het vertrouwen in een Bewindsman of -vrouw die het Informatierecht van de het Parlement schendt op te zeggen en hem of haar heen te zenden.
Bij het vertellen van een leugen is er overduidelijk sprake van een Bewindspersoon of Regering die ontrouw is aan de Grondwet en het ambt of de ambten worden, willens en wetens, niet getrouw vervult.

Zodra Volksvertegenwoordigers, fractie-voorzitters zelfs -, die geacht worden de Regering te controleren zelf eveneens liegen (in dezelfde zaak , is er voor de Vertegenwoordigende Democratie geen redden meer aan. Ook zij zijn dan ontrouw aan de Grondwet en vervullen hun ambten, willens en wetens, niet getrouw.
Niemand kan hen heenzenden.

Voor de Strafwet is meineed echter strafbaar.
Een groep burgers zou het op zich moeten nemen aangifte te doen en aan te sturen op vervolging. Dat zou organisatie vergen, geldt en het vermogen vol te houden. OM en de Rechterlijke Macht zullen denkelijk niet echt meewerken.


Maar Uw punt blijft staan.
Wat is de Grondwet waard, als de Wetgevende en de Uitvoerende Machten ( Parlement resp. Regering) de belangrijkste waarborgende Artikelen van de Democratische Ordening naar believen naast zich neerleggen en omver werpen?

21 duurendaal    
ongeveer 1 jaar geleden door duurendaal
0
Meld

@21
Zoiets dergelijks gaf ik óók aan in mijn reactie bij @9 .
Óók ik vind, dat de volksvertegenwoordigers, die niet een motie van wantrouwen hebben gesteund op dit punt, zéér dubieus. Dit vanwege het feit dat ze óók niet eerlijk zijn geweest bij het afleggen van hun eed, gelofte of verklaring in de Kamer (artikel 60 van de grondwet). En dan met name wil Ik de christelijke partijen hierbij noemen, omdat zíj op basis van hun geloofsovertuiging, toch zeker wél een lijn hebben overschreden.
Tsja, zou inderdaad interessant zijn om dit eens uit te zoeken.
Is mij wel een kabinetscrisis waard. question

22 Dieke    
ongeveer 1 jaar geleden door Dieke
0
Meld

@21
Aanvulling op @22 :
Misschien kan Bas Haan hier ook eens induiken.

23 Dieke    
ongeveer 1 jaar geleden door Dieke
0
Meld

Liegen is wat anders dan bluffen..

24 Sjaak Trekhaak    
ongeveer 1 jaar geleden door Sjaak Trekhaak
0
Meld

Het een mag wel en het ander niet.

25 Hadjememaar    
ongeveer 1 jaar geleden door Hadjememaar
0
Meld

@21
++++
Wat zei Rutte ook al wéér?
"Liegen mag niet".
Als hij dat bedoelt met betrekking Tot zijn eedsaflegging bij destijds de Koningin, dan is hij dus óók strafbaar.

26 Strongoli    
ongeveer 1 jaar geleden door Strongoli
0
Meld

Tsja,,, we zijn in Nederland met zo`n dikke 17 miljoen burgers. En wereldwijd zo`n 7,6 miljard mensen op aarde. En nog kunnen we het kaf niet scheiden van het koren. Bluffen en liegen doen de macht`s ge* le "politici om te krijgen waar ze de zinnen op gezet hebben. We zijn maar een klein handje vol mensen die hun bedrog aan de kaak stellen. En dáár rekenen die boboos op. Zowel landelijk als wereldwijd.

27 lizzy    
ongeveer 1 jaar geleden door lizzy
0
Meld

Zou het ook kunnen zijn dat de Nederlandse burger de politici helemaal niet meer vertrouwen, behalve het stemvee natuur;lijk. Ik vind het altijd indrukwekkend als je Rutte met een glimlach ziet liegen.

28 niet-alles-geloven    
ongeveer 1 jaar geleden door niet-alles-geloven
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Heksenjacht op een PVV-meisje
Een blond meisje kijkt in de camera en vertel...

1 dag geleden door Hadito

Gratis en anonieme vaccinatie tegen Hepatitis...
Tijdens de Pride at the Beach parade in Zandv...

21 uur geleden door kwatta

Trump gaat immigranten deporteren zonder tuss...
De regering Trump heeft maandag nieuwe ‘fast...

10 uur geleden door Nu.nl

Zwarte Cross maakt excuses voor ‘racist...
De organisatie van de Zwarte Cross heeft excu...

1 dag geleden door AD

Na tien jaar vraagt de PVV zich opnieuw af: W...
En wederom is het een terechte vraag

1 dag geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Dalon
Mijn vriendin vindt dat ik moeilijk doe als i...
@59 Daar heb je gelijk in.Maar met het douche...

minder dan een minuut geleden door Dalon

Rare Rakker
Johnson nu Brits premier: 'We gaan de brexit ...
@23 “Hoe kun je in godsnaam een remainer - ...

minder dan een minuut geleden door Rare Rakker

Truffelaar
Trump heeft na 30 maanden nog geen enkel nieu...
Boeie....

minder dan een minuut geleden door Truffelaar

PFL
Trump gaat immigranten deporteren zonder tuss...
Heel goed van Trump. Zo hoort dat en niet and...

1 minuut geleden door PFL

solidsteel
Na tien jaar vraagt de PVV zich opnieuw af: W...
@125 Dat is een hoax....

1 minuut geleden door solidsteel

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig