U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Economie
  • 0
Hè hè, die felbegeerde baan is binnen! O ja, of je je laatste loonstrookje mee wilt nemen naar het arbeidsvoorwaardengesprek, vraagt je nieuwe baas. Veel sollicitanten krijgen dit verzoek, maar mag een werkgever dat wel eisen?  ...

ongeveer 1 jaar geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI

,,Probeer een realistisch beeld te krijgen van wat er mogelijk is. Kijk op www.intermediair.nl/salariskompas of vraag met welke cao het bedrijf werkt. Zolang je niet een extreem buitenproportionele indicatie neerlegt, is er vaak meer mogelijk dan je denkt. En nog een extra tip: als een bepaald salaris nu nog niet mogelijk, maar in de toekomst wel: leg het zwart-op-wit vast."

"3) Ik transparant, jij transparant

,,Een vriend van mij zat eens in een sollicitatieprocedure waarin de werkgever hem vroeg om zijn loonstrookje. Toen zei hij: 'Prima, maar dan wil ik ook de loonstroken zien van de mensen die hier werken.' Zo'n voor-wat-hoort- wat-houding kan een goede truc zijn om transparantie te krijgen van de andere kant."

En dan kunnen ze niet opzettelijk minder bieden omdat ze zien, dat je voordien een veel lager salaris verdiende. Of jou minder betalen dan collega's met gelijkwaardige functie.

Goeie tips, wel. En dat verhaal over wat voor vlees je in de kuip hebt en betrouwbaarheid snap ik niet, hoe je dat aan het laatste loonstrookje ziet.

1 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
1
Meld

Gewoon met een lach weigeren.

Een goed salaris bieden is tenslotte hun werk. Jij levert de beste persoon al!

2 Realisme graag!    
ongeveer 1 jaar geleden door Realisme graag!
0
Meld

Open deur.

3 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
1
Meld

@1 wat ook een goed antwoord op waarom zou je hier willen komen werken is. Geen idee want ik ben hier om jullie ervan te overtuigen dat ik de beste kandidaat ben. En het is jullie taak om mij ervan te overtuigen dat jullie het beste bedrijf zijn in de sector om voor te werken.

4 mike45    
ongeveer 1 jaar geleden door mike45
4
Meld


Naar aanleiding van uw sollicitatie als werkgever, laat ik u weten dat de keuze niet op u is gevallen.
Ik wens u veel succes met het vinden van de juiste kandidaat.

Met vriendelijke groet....

5 in holland    
ongeveer 1 jaar geleden door in holland
0
Meld

@5 zo is dat je moet altijd voorkomen dat je als sollicitant de onderliggende partij word in zo'n gesprek.

6 mike45    
ongeveer 1 jaar geleden door mike45
2
Meld

Ik zit in de payroll en ben volledig beroepsgedeformeerd.
Mij maakt het niets uit en kan op verzoek een loonstrook maken met elk gewenst bedrag.
Bovendien kan een hr adviseur amper bruto van netto onderscheiden maar dat weet een sollicitant natuurlijk niet.

7 elpablo    
ongeveer 1 jaar geleden door elpablo
0
Meld

@7 volgens mij is dat toch niet zo moeilijk dat is het bedrag waar achter staat dit bedrag word overgemaakt op bankrekeningnummer 123456789 lol!

8 mike45    
ongeveer 1 jaar geleden door mike45
0
Meld

Stel ik neem iemand sollicitatie af dan zou ik er ook om vragen. Krijg ik hem niet te zien of een eis zoals @1 geeft dan is de kans heel groot dat ik besluit een ander aan te nemen. (zeker zoon eis als @1 geeft dan zou ik denken deze persoon gaat in de toekomst lastig worden en daar krijgen we alleen maar problemen mee)

Bij een salaris strookje gaat het er om of je iemand onderaan in die functie zet of hoger en krijg je niets te zien dan wordt het onderaan.
(je ziet pas of iemand goed is als ze er al werken en er wordt veel gelogen bij sollicitaties)

9 TheoTheo    
ongeveer 1 jaar geleden door TheoTheo
7
Meld

@9 Exact. En daarom zijn de genoemde tips volkomen onbruikbaar. Let wel, ik zeg niet dat ik dit in orde vind of er blij mee ben.

10 thestranger    
ongeveer 1 jaar geleden door thestranger
2
Meld

Ik zou vragen waarom hij het nodig heeft.

11 Scholar002    
ongeveer 1 jaar geleden door Scholar002
0
Meld

@1 .
Quote:
"En dat verhaal over wat voor vlees je in de kuip hebt en betrouwbaarheid snap ik niet, hoe je dat aan het laatste loonstrookje ziet."

Zo moeilijk is dat niet hoor. De meeste mensen weten wel wat ze ongeveer waard zijn. Als het goed is, stijgt je loon ook naar mate je meer ervaring opdoet binnen een bedrijf. Dat laatste loonstrookje is een goede barometer om te weten hoe tevreden je vorige werkgever over je was/is. Die info gecombineerd met je anciënniteit binnen een bedrijf speelt hier zeker een belangrijke rol.

De meeste mensen zullen hun huidig loon als uitgangspunt nemen om te gaan solliciteren voor een andere firma (en zullen, afhankelijk van hun situatie, waarschijnlijk wel extra vragen).

Hoeveel ze extra vragen hangt uiteraard af van de sollicitant zelf. Werkgevers zullen in het algemeen geen probleem hebben om € 150 à 500 netto extra te willen betalen als ze geloven in de kandidaat. Mijn stelregel is dat een kandidaat best 10 % netto extra mag vragen aan een nieuwe werkgever (tenzij het een klungel is natuurlijk).

Maar dat percentage mag iedereen uiteraard voor zich zelf uitmaken. Persoonlijk denk ik dat, als je goed bent in de gevraagde functie, het een toegevoegde waarde kan hebben door je huidig loon te melden bij een potentieel nieuwe werkgever. Die nieuwe werkgever weet ook wel dat een nieuwe werknemer niet voor € 20 extra in de maand van werk wilt veranderen of uit zijn/haar zetel wilt komen.

12 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
2
Meld

Je hebt nog geen baan als je nog over salaris / arbeidsvoorwaarden moet onderhandelen. Nog nooit gehoord verder dat je je loonstrook van je huidige werkgever aan je eventuele nieuwe werkgever moet laten zien. Nogal vreemd.

13 JackKropotkin    
ongeveer 1 jaar geleden door JackKropotkin
1
Meld

@13 Vragen staat vrij van de werkgever
Maar als je vindt dat je onderbetaald wordt en je krijgt niet meer bij je vorige baas
of hebt het niet eens gevraagd dan staat het je vrij om het ergens anders te proberen
Waarom wil je nieuwe baas dit weten ?
Om je het oude loon te kunnen uitbetalen dus niet doen

14 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
0
Meld

@8

Daar kom je bij een doorsnee HR medewerker wel mee weg maar een beetje vakman prikt daar zo doorheen hoor.

15 elpablo    
ongeveer 1 jaar geleden door elpablo
0
Meld

@11 .
Quote:
"Ik zou vragen waarom hij het nodig heeft."

Ik denk dat een werkgever zo'n loonstrookje enkel vraagt indien hij twijfels heeft, lees : indien hij denkt dat de loonwens van de kandidaat niet realistisch is.

Als je bvb vandaag € 2000 verdient en verwacht dat je bij een nieuwe werkgever € 3000 gaat verdienen voor dezelfde functie uit te oefenen. Als dat niet realistisch is (marktconform in verhouding tot je capaciteiten) ben je als kandidaat je eigen ruiten aan het inslaan vrees ik.

16 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
0
Meld

@14 .
Quote:
"Waarom wil je nieuwe baas dit weten ?
Om je het oude loon te kunnen uitbetalen dus niet doen"

Niet noodzakelijk want hangt vooral van de situatie van de kandidaat zelf af. Zit die persoon in de bijstand dan bevindt hij/zij zich inderdaad in een minder gunstige positie en is de kans groot dat hij/zij akkoord zal gaan met dezelfde voorwaarden als bij de vorige werkgever.

Heb je echter wel werk, sta je veel sterker dan de eventuele werkgever.

Sowieso, één gouden tip : bespreek steeds je loon op het einde van het sollicitatiegesprek, wees realistisch in je loonverwachting en geef zelf nooit uit eigen beweging je laatste loonstrookje (tenzij het je kan helpen om de werkgever te overtuigen van je kunnen).

17 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
1
Meld

@14 Natuurlijk kan de werkgever dat vragen, evenals een kopie van een trouwboekje of een doopbewijs of dat je alle coupletten van het Wilhelmus kan zingen. Heb alleen nog nooit gehoord dat dat wordt gedaan.

18 JackKropotkin    
ongeveer 1 jaar geleden door JackKropotkin
1
Meld

@18 .
Quote:
"Natuurlijk kan de werkgever dat vragen, evenals een kopie van een trouwboekje of een doopbewijs of dat je alle coupletten van het Wilhelmus kan zingen. Heb alleen nog nooit gehoord dat dat wordt gedaan."

Het wordt niet gevraagd omdat het niet mag. Logisch dus dat je er nog niet van gehoord hebt.

19 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
0
Meld

@16 Als werkgever wil je een job uitgevoerd hebben, daar heb je een idee bij wat de werknemer ongeveer gaat kosten. Als de wens van de werknemer daar te veel van afwijkt dan gaat het gewoon niet door, daar heb je geen oude loonstrook voor nodig.

20 JackKropotkin    
ongeveer 1 jaar geleden door JackKropotkin
1
Meld

@17 Als hij/zij nog een recente werkgever heeft gehad dan zit hij/zij niet in de bijstand maar in de ww

21 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
0
Meld

@20 .
En de werknemer zou moeten weten hoeveel hij waard is om aanspraak te kunnen maken op de job. Het is ook aan de werknemer om de werkgever te overtuigen van zijn/haar capaciteiten indien de loonwens te sterk afwijkt van hetgeen de werkgever in gedachten heeft. Dat ben ik volledig met je eens.

Waar ik het niet mee eens ben met jou is de stelling dat een werknemer geld kost aan een werkgever (nuancering voor die stelling laat ik even achterwege want dan wordt dit een heel lang bericht question )

22 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
0
Meld

@21 .
Ik geloof je op je woord, ik ben een vlaming en ken het verschil niet tussen ww en bijstand. Hier in Vlaanderen is het ook een zooitje maar soms heb ik de indruk dat ze er in Nederland ook wel een zooitje van aan het maken zijn question

Maar goed : wat is het verschil tussen bijstand en die ww in Nederland ?

23 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
0
Meld

@23 WW staat voor werkeloosheidwet
In nederland heb je er recht voor 1 maand WW per gewerkt jaar uitbetaling van 70% van je laatste salaris
Als die tijd op is dan wordt het bijstand
Dit is de eenvoudige uitleg voordat er weer muggezifters komen

24 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
0
Meld

"Ik wordt liever beoordeeld op mijn kwalitei­ten dan op mijn vorige salaris....."

Ik wordt? AD, AD. En dan bedoel ik echt de krant.

25 Doehetlekkerzelf    
ongeveer 1 jaar geleden door Doehetlekkerzelf
1
Meld

@22 “Waar ik het niet mee eens ben met jou is de stelling dat een werknemer geld kost“

Loonkosten, arbeidskosten etc zijn toch niet helemaal onbekende termen. Dat een werknemer hopelijk meer oplevert dan ie kost is wel de bedoeling natuurlijk.

26 JackKropotkin    
ongeveer 1 jaar geleden door JackKropotkin
1
Meld

@24 .
Quote:
"In nederland heb je er recht voor 1 maand WW per gewerkt jaar uitbetaling van 70% van je laatste salaris"

Wow, ik begrijp dat dit de korte uitleg is maar als dit zou gelden voor alle loonschalen dan zijn we in Vlaanderen echt wel een stuk slechter af.

Maximale uitkering dat je in Vlaanderen kan krijgen is ongeveer € 1400, ook al verdiende je daarvoor zeg maar € 2500 of meer. Het bedrag wordt weliswaar verminderd naarmate je langer werkloos blijft.

Even los van de vaste kosten (die in Nederland toch vaak een stuk hoger liggen dan in België wat betreft woonst, wagen, enz.) kan iemand me een idee geven hoeveel je maandelijks maximaal mag verwachten van zo'n ww/bijstandsuitkering ?

27 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
0
Meld

@23 Aha, een Vlaming question, zelf jaren in Brussel (Tervuren) gewoond. Moet je in België nog elke dag doppen voor een uitkering zoals vroeger?

28 JackKropotkin    
ongeveer 1 jaar geleden door JackKropotkin
1
Meld

@27 Ja dus laatste salaris

29 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
0
Meld

@27 900 netto alleenstaande alleen in een huis wonen
1250 een gezin
Bijstand
En dan nog kortingen op gemeentebelastingen en voedselbank ed

30 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
0
Meld

@24 “In nederland heb je er recht voor 1 maand WW per gewerkt jaar uitbetaling van 70% van je laatste salaris”

Dat bedrag is wel gemaximeerd.

31 JackKropotkin    
ongeveer 1 jaar geleden door JackKropotkin
1
Meld

@30 En vergeet de toeslagen niet, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag ...

32 JackKropotkin    
ongeveer 1 jaar geleden door JackKropotkin
2
Meld

@29 .
Thanks voor de info... Geeft me toch weer een beter beeld over hoe het er in Nederland aan toe gaat.

Diegenen die het meest gekl**t worden met het NL systeem zijn dus net de mensen die het moeilijk hebben om werk te vinden of zie ik dat verkeerd ?

33 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
0
Meld

@27 zie @31 daar heb je de eerste al aan
Hoeveel is dat dan ?

34 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
0
Meld

@33 Degene met een leuk salaris en lang gewerkt hebben die kunnen vroeg met pensioen
Die gaan dan eerst de WW in
Daar heb je gelijk in
WW krijg je alleen maar als je niet door eigen schuld wordt ontslagen

35 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
0
Meld

@28 .
Quote:
"Moet je in België nog elke dag doppen voor een uitkering zoals vroeger?"

Neen, tegenwoordig kan alles on-line. De parking van de RVA stond vaak gevuld met porsches, bmw's, en andere dure auto's van doktersvrouwen die elke dag kwamen "doppen". Ik vermoed dat ze de klachten beu waren van (minder begoede) mensen die hierop wezen en dat ze daarom geïnvesteerd hebben in on-line technologie. (vrij cynisch hé).

36 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
0
Meld

@30 .
Quote:
"900 netto alleenstaande alleen in een huis wonen "

Dat is f*cked up. Zeker met die toeslagen er bovenop.

Ik kom heel graag in Nederland maar ik denk dat ik toch maar voor België kies als vaste verblijfplaats....

37 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
0
Meld

@37 Daarom is de drang om uit de bijstand te komen naar minimumloon hier klein dat is iets van 1250 maar dan verlies je de toeslagen dus
En werken kost meer geld als thuis achter de geraniums zitten

38 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
1
Meld

@35 .
Quote:
"WW krijg je alleen maar als je niet door eigen schuld wordt ontslagen"

Heb je er wel recht op als je zélf ontslag neemt. Dat is me nog niet duidelijk omdat je in @35 . aangeeft dat mensen bij wijze van spreken vroegtijdig op pensioen zouden kunnen gaan.

In België krijg je namelijk 0 vergoeding als je zélf je ontslag gegeven hebt (dan kom je terecht bij het OCMW). Wellicht te vergelijken met jullie bijstand. Van het OCMW krijg je ook een bestaansminimumvergoeding maar ik weet niet hoeveel die bedraagt.

39 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
0
Meld

@39 Die mensen moeten dat idd dan wel slim regelen
Ook hier kom je meteen in de bijstand als jezelf ontslag neemt en ook als het je eigen schuld is dat je ontslagen wordt bijv stelen van de baas

40 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
0
Meld

@39 Hier de hoogte in Belgie van het leefloon

https://www.mi-is.be/nl/equivalent-leefloon

41 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
0
Meld

@39 892,70 ongeveer gelijk dus aan die 900 euro die ik zei

42 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
0
Meld

@38 .
Misschien moet ik mijn pijlen eens gaan richten op Nederlandse werknemers. Ik werk voor een bedrijf in Vlaanderen (niet zo ver van de Nederlandse grens) en ons standaardverloningspakket is zo'n 1800 à 2000 € bruto voor starters (zeg maar +/- 1500 netto). Daar bovenop geven we een firmawagen + tankkaart, maaltijdcheques van € 6/gewerkte dag, groepsverzekering, DKV hospitalisatieverzekering, gsm-abonnement.

Lijkt me dat zo'n aanbod beter (en vooral leuker) is dan een hele dag zitten kijken hoe de geraniums bloeien.

43 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
0
Meld

@43 Wat doe je ?
en waar zit je bedrijf in Belgie ?

44 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
0
Meld

@43 Mss kunnen wij wat voor elkaar betekenen
Ik ben binnen 45 min in Antwerpen en binnen een kwartier in Belgie

45 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
1
Meld

@44 .
Ons bedrijf is gesitueerd tussen Antwerpen en Gent. Op een half uurtje rijden van de Nederlandse grens. We zoeken vooral mensen met een IT en/of telecom achtergrond.

Lijkt je dat iets ?

46 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
1
Meld

@46 Haha ik werk nu als ZZP systeembeheerder hier
en ben MCSE-er gecertificeerd

47 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
1
Meld

En er zijn plannen om de Nederlandse markt te veroveren maar dat is nog niet voor morgen question

48 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
1
Meld

@46 ZZP staat voor zelfstandige zonder personeel

49 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
1
Meld

@47 .
Are you kidding me ?
Stuur me eens een mailtje naar [email protected] en dan praten we verder als je interesse hebt.

50 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
1
Meld

@48 Op kamers in de buurt van je bedrijf en in het weekend naar huis is ook mogelijk
Spreek door mijn achtergrond natuurlijk goed Engels en redelijk Duits
Geen Frans

51 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
1
Meld

@50 Ja zal ik op korte termijn wel doen

52 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
1
Meld

@52 .
Als je het niet erg vindt, zou ik je willen vragen om me nu alvast een mailtje te sturen naar die [email protected] account. Ik gebruik die account enkel voor on-line discussies en zaken die niet dringend zijn snap je.

Als je me nu een mailtje kan sturen, zal ik jou wel meteen contacteren met mijn persoonlijk e-mailadres zodat we eventueel contact kunnen onderhouden.

Ik kan je dan alvast wel ook al wat meer info geven dan hier op Nieuwskoerier question

53 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
0
Meld

@53 Oki gedaan mijn CV en zo komen later
In belgie werken dat valt niet zomaar te regelen
Moet mij wel eerst goed informeren daar over

54 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
1
Meld

@32 : Daar hebben mensen met minimumloon ook recht op. En bij bijstand wordt de jaarlijkse belastingteruggave van het netto maandbedrag afgetrokken in 12 termijnen. Bij niemand anders.

55 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
3
Meld

@36 : Hier krijg je geen bijstand als je een partner met een baan hebt.

56 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
3
Meld

@38 : Dat is niet waar. Zie @55 .

57 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
3
Meld

@39 : De WW duurt steeds korter. Maar als iemand met 66 jaar met pensioen mag en vanwege het aantal werkjaren recht heeft op 12 maanden WW dan kan diegene dus met 65 jaar "met pensioen" als diegene op zijn 65ste ontslagen wordt. Stel, echter, dat die persoon met 64 jaar ontslagen wordt, zal diegene tot het 65ste WW hebben en daarna een jaar lang bijstand. Heeft die persoon bezittingen boven een bepaald bedrag dan krijgt diegene geen bijstand.

58 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
2
Meld

@55 Hier niet dus

Vrijstelling van gemeentebelastingen verlies je en voedselbank ook

59 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
1
Meld

@41 : Door de aftrek van het netto van de belastingteruggave scheelt uiteindelijk het netto-maandbedrag niet veel met NL.

60 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
2
Meld

Echt leuk dat ik zie gebeuren, Ikke44 en XingFu. Veel succes samen.

61 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
2
Meld

@61 .
Tja, toen ik aan deze discussie begon had ik ook nooit verwacht dat ik met een system engineer aan het discussiëren was hé. We zien wel waar het ons naar toe leidt... Soms is het een kwestie van the right place, the right time and the right persons die een verschil kunnen maken in het leven hé.

62 XingFu    
ongeveer 1 jaar geleden door XingFu
0
Meld

@62 Je wilt toch niet geassocieerd worden met een racist?

63 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
3
Meld

@63 Islam kritisch is geen racist Kubus

64 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
2
Meld

@64 Mensen als "aap" wegzetten heeft niets met kritisch zijn te maken. Dan ben je gewoon een ordinaire racist. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

65 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
3
Meld

@65 Stel je niet zo aan kubus

66 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
2
Meld

@66 Ik stel me niet aan. Je hebt heel recent op Nieuwskoerier het woord "aap" gebruikt om een mens te duiden. Als ik XingFu @62 was zou ik me wel twee keer bedenken eer ik met jou in zee zou gaan.

67 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
3
Meld

@67 Jij stelt je wel aan en daarom krijg je ook andere reacties
Dat heb ik je nu al vaak genoeg gezegd
Yup en met kubus ook zou ik daar over nadenken

68 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
2
Meld

@68 Ik hoop van harte dat XingFu @62 zich voldoende in jou verdiept om zich niet met jou in de vingers te snijden. Ik zou niet willen dat mijn bedrijf met een racist geassocieerd wordt.

69 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Heksenjacht op een PVV-meisje
Een blond meisje kijkt in de camera en vertel...

1 dag geleden door Hadito

Gratis en anonieme vaccinatie tegen Hepatitis...
Tijdens de Pride at the Beach parade in Zandv...

23 uur geleden door kwatta

Trump gaat immigranten deporteren zonder tuss...
De regering Trump heeft maandag nieuwe ‘fast...

12 uur geleden door Nu.nl

Na tien jaar vraagt de PVV zich opnieuw af: W...
En wederom is het een terechte vraag

1 dag geleden door Inter

Zwarte Cross maakt excuses voor ‘racist...
De organisatie van de Zwarte Cross heeft excu...

1 dag geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Handalf
Mensen roasten trump en komen er dan achter d...
nog meer verhaal over bill clinton en zijn ge...

minder dan een minuut geleden door Handalf

t.rap.er.niet.in
Kinderen zonder curryworst: “Varkensvleesve...
oil for immigration.......

minder dan een minuut geleden door t.rap.er.niet.in

WijzeDwaas
Gratis en anonieme vaccinatie tegen Hepatitis...
@417Intelligente mensen hóeven daar ook ...

1 minuut geleden door WijzeDwaas

Marrie
Heterdaadjes sisverbod blijven onbestraft...
Sissen naar moslima,s ? ...

1 minuut geleden door Marrie

Twietie
Heksenjacht op een PVV-meisje...
Dit gebeurd bij dom over de top links kudde g...

1 minuut geleden door Twietie

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig