door Havermout in Buitenland  ·  24 Reacties

  • 7
  • 340x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een "zakenkabinet", daar zitten de Italianen zeker niet op te wachten. Dat kabinet zou er hoe dan ook tóch tegenwerking hebben gekregen in het parlement en nieuwe verkiezingen zou alleen maar weer vertraging met alles opleveren.
Afwachten dus of Materrella nu wél akkoord kan gaan, al dan niet "ingefluisterd" door de Brussel.

1
1 Strongoli

Dat is zojuist gebeurd.
Cotarelli heeft iedereen bedankt en zijn opdracht teruggegeven.

0
2 Strongoli

Mooi, ik hoop dat het nu doorgaat. Britten hun brexit. Italianen dit. Ieder land krijgt de regering die het verdient. Kunnen we daarna in Nederland goed geïnformeerd kiezen.

0
3 AJ74

@3 En snel die president lozen
Die EU freak

2
4 Ikke44

@4
Alles op zijn tijd, maar dat komt vast ook wel. Ze willen graag Griekse toestanden. Geen idee waarom, maar ja, democratie, dus moet kunnen. En misschien gebeurd het ook wel niet. Worden ze het eerste land in de wereld die rijker werd door met geld te knoeien.

1
5 AJ74

@5 ; Gaat de EU ook in Italië bankrekeningen van mensen beperken mbt opname van gelden om de regering onder druk te zetten dan? Inclusief onze super mario? Zullen ze leuk vinden in Italië. Goed voor dat zuidelijke temperament daar question

0
6 Partijdig

@6
Euh, waarom het woordje ook? De EU heeft nog nooit bankrekeningen van mensen geblokkeerd. Wel Varoufakis, een paar dagen nadat hij bezworen had, dat hij dat nooit zou doen. Die man loog aan de lopende band. Ook met het referendum, maar blijkbaar vinden sommige mensen leugenaars leuker dan de EU die de corruptie in Griekenland en Italië wil laten aanpakken, maar iedere keer geblokkeerd wordt door Varourfakis figuren die liever willen dat wij voor alles betalen. Ik wil dat niet, maar goed, iedereen zijn feestje natuurlijk.

3
7 AJ74

@7 ; Oh, wist niet dat Varoufakis dat knopje indrukte. Weer wat geleerd. Mijn dank is groot!
Nu ga ik weer terug naar de aarde.

1
8 Partijdig

@8
Geen idee waar u de afgelopen tijd geweest bent, maar als u op aarde geweest bent, dan weet u dat de bankrekeningen niet door een knopje geblokkeerd worden, maar door een besluit van Varoufakis die de banken die restricties oplegde. Toen had de EU die bevoegdheid helemaal niet, laat staan de mogelijkheid.
Maar ik ben bang dat u zoveel leugens gelezen hebt, dat u niet meer weet wat de waarheid is.
Weet u nog dat Varoufakis voor het referendum beloofde dat de banken niet zouden sluiten? Kon hij dat niet beloven (en was hij dus een leugenaar) of heeft hij daarna zijn belofte gebroken en was hij alsnog een leugenaar. Zegt u het maar. Ik kan zo nog veel meer voorbeelden noemen.

3
9 AJ74

@9 ; Vertelt u de waarheid liever, daar heb ik meer aan, ga door, touché!

1
10 Partijdig

@9 ; Ter aanvulling op @10 ; Graag vooral over de rol van de ECB in deze kwestie.

1
11 Partijdig

@10
Dat is wat ik doe. Komt u maar eens met een onderbouwing waarom dat niet zo zou zijn.
https://www.google.nl/search?ei=PFsQW4WHLavg6ATOwLKQAg&q=varoufakis+griekse+banken+gesloten&oq=varoufakis+griekse+banken+gesloten&gs_l=psy-ab.3...33374.48520.0.48868.64.54.8.0.0.0.264.6076.4j41j2.47.0....0...1.1.64.psy-ab..10.47.5072...0j33i21k1j33i160k1j0i22i30k1j0i67k1j0i13k1j0i13i30k1j0i13i5i30k1j0i8i13i30k1.0.kyD5JC2GFeg
Geef eens 1 serieuze link dat de EU de Griekse banken heeft gesloten. Die bestaat niet. De EU heeft namelijk alleen de ELA gelden gestopt, dat is een mooi woord om te zeggen dat ze gestopt zijn om geld in een bodemloze put te gooien.
Ja, en zonder sinterklaas moest Griekenland toen wel de banken sluiten, want zelf hadden ze geen geld. Zo simpel is dat, maar de EU is niet verplicht om onbeperkt geld te geven aan Griekenland, dat wist Varoufakis ook wel. En toch ging hij de confrontatie aan en had geen geld en toen moesten de banken dicht.
Compleet eigen keus van leugenaar Varoufakis.

3
12 AJ74

@11
De ECB stopte met de ELA gelden. De ELA gelden waren onderdeel van de onderhandelingen met Griekenland. Varoufakis stopte die onderhandelingen, dus de ECB mocht geen ELA-gelden meer geven, want daar was geen basis meer voor.
Varoufakis (en ieder ander die een klein beetje op de hoogte was) wist dat het zo werkte.
Dus, Vafourakis stopte de onderhandelingen, de ECB moest de ELA-gelden stoppen, Varoufakis sloot de banken (of beter gezegd, stelde kapitaalcontroles in.)

De ECB was al ruim over zijn bevoegdheden heen door het opkopen van Griekse staatsobligaties ondanks het verbod op monetaire financiering. Ook de ELA gelden zijn alleen bedoeld voor kortdurende noodsituaties. In beide gevallen is een grote rek gezocht om de Grieken toch te helpen, maar toen de Grieken zelf de stekker eruit trokken, toen kon dat niet meer.

Wat wilt u nog meer weten?

3
13 AJ74

@12 ; Ach so, en dus heeft de EU natuurlijk helemaal niks fout gedaan, ook verder geen (oneigenlijke) druk uitgeoefend via de ECB , hardstikke eerlijk spelletje.
Ik wacht de rechtzaak wel af, hoewel die er wel nooit zal komen, gezien de ECB het liever 'confidential' laat.

En nee, niet de keus van dhr Varoufakis, of beter gezegd, er was geen andere keus, dankzij de acties van de club die beter had moeten weten. En dat, ten koste van de bevolking. Prachtig.
Maar de EU is heilig hoor ik alweer.

0
14 Partijdig

@14
U gaat draaien en allerlei dingen erbij verzinnen.
Uw stelling was dat de EU/ECB op een knop gedrukt zouden hebben waardoor de bankrekeningen geblokkeerd zouden zijn.
Feit, Varoukis heeft de kapitaalbeperkingen ingesteld.

Nu gaat u dus verkopen dat Varoufakis eigenlijk geen keus had, terwijl hij de dagen ervoor riep dat hij het nooit zou doen. Wist hij dan niet beter of was hij een leugenaar.
En waar zeg ik dat de EU heilig is? Ik geef alleen de feiten aan, dat u op basis daarvan komt tot de conclusie dat de EU heilig is, dat laat ik compleet bij u.

1
15 AJ74

@14
Ik hoop wel dat het ooit nog tot vervolging van Varoufakis komt. Hij heeft veel ellende op zijn geweten, maar ik denk dat het er niet van komt, omdat veel mensen het niet snappen. De ECB komt misschien voor de rechter, maar dan omdat ze Griekenland teveel hebben gesteund. Daar is in Duitsland bij het hof van Karlruhe al een rechtszaak over geweest zoals u ongetwijfeld weet. Evenals over het ESM. Uitdrukkelijk is daar verboden om Griekenland (en andere landen ) teveel te steunen. Maar ik denk dat u verbazingwekkend genoeg dat dan weer gemist heeft.

1
16 AJ74

@15 ; Uw stelling was dat Varoufakis op de knop drukte, heel misschien, was hij het zelf, maar nee, dat was naar een advies van de Griekse raad gedaan en niet door hemzelf.
Hij had geen keus was naar gelang de 'keuze' die u pretendeert die hij wel had.
De Grieken moesten instemmen met een onmogelijk pakket aan maatregelen en anders lag alles plat. Je kan iemand die geen eten meer kan betalen, niet onder dreigementen op deze manier behandelen. Ik haal er dus niks bij, het was onderdeel van de al ontstane situatie.

De ECB die een dergelijke positie innam, maakte, dat er geen andere optie meer was, omdat de bevolking in Griekenland dusdanig bespeeld was, dat zij elke cent direct van de bank wilden halen. De ECB (en het IMF)- deel van de Trojka hebben een zeer lomp spel gespeeld.

mbt uw @16 ; Of Varoufakis ooit voor de rechter komt? Ik betwijfel het. Laat staan of hij schuldig bevonden zal worden, want , de ECB laat niks los.

0
17 Partijdig

@17
U verzint mooie dingen. Geef eens aan waar ik zeg dat Varoufakis op een knop drukte? Ik heb gezegd dat de EU nooit op een knop drukte. Dat geeft u nu gelukkig ook toe. U geeft ook toe dat de Grieken zelf die keus maakten.

En weet u wat dat "onmogelijke" pakket aan eisen was? Rederijen belasten? Belastingfraude aanpakken, kadaster instellen en meer van dat soort zaken. Allemaal verworpen door de Grieken.

Maar legt u eens uit, waarom moet de EU (van onze centen) Griekenland financieren, ook al wilden ze zelf perse doorgaan met corruptie en inefficiëntie.
Varoufakis zei zelf, het noorden moet ons maar gewoon financieren en niet zeuren.
Ik ben blij dat de EU ons geld niet over de balk smijt. U denkt daar blijkbaar anders over, maar ik ben blij dat ze niet hun democratische mandaat overschrijden. Ik heb nooit gestemd om onbeperkt geld aan de Grieken te geven.

En ik betwijfel ook of hij voor de rechter komt. Liegen en incompetentie schijnen niet strafbaar te zijn voor politici en grootste domheid ook niet.

1
18 AJ74

@18 ; Ah, ik heb uw : " Varoufakis sloot de banken (of beter gezegd, stelde kapitaalcontroles in.)" daar verkeerd geïnterpreteerd, mea culpa.

Ik had liever gezien dat de ECB de ELA gelden niet had gestopt. De Grieken hebben hierdoor onnodig moeten lijden. Onderhandelingen of geen onderhandelingen.

Mbt - waarom de EU Griekenland had moeten blijven financieren, daarover heeft het IMF nog een 'ruzie' gehad met de EU naderhand. De Griekse economie is oneigenlijk hard kapotgebroken en het IMF gaf later dan ook toe dat het beter was geweest om schuldenverlichting te geven.
Maar toen was het kwaad al geschied.

0
19 Partijdig

is geertje al uitgenodigd voor de pizza party?

0
20 knakworst

@19 / @18 - ter aanvulling-

Het onmogelijke pakket had voornamelijk te maken met dat het geld er niet was om de hervormingen uberhaupt in te zetten. Als je ambtenaren nodig hebt om de boel recht te trekken, maar ondertussen diezelfde ambtenaren weg moet bezuinigen, ben ik benieuwd naar de 'hoe ziet men dat voor zich?'

0
21 Partijdig

@19
Ik vind de vraag hoe bezuinigd had moeten worden en of de voorstellen van de EU/IMF de juiste waren heel logisch. Maar op het moment dat iemand niet meer meewerkt, kan je geen geld storten. Dat is zoiets als water in iemands badkuip doen, terwijl die weigert de stop erin te doen en het gat alleen maar groter maakt. Dat heeft geen zin. De badkuip raakt nooit vol en het water wel eens op. Alleen als je in gesprek bent over verbetering, dan kan je ook blijven helpen. Maar helpen zonder enige garantie op verbetering is niet helpen, maar onverantwoord.

1
22 AJ74

@21
Dat excuus geloof je toch niet? Ze hadden miljarden aan geld van structuurfondsen op de plank liggen, konden ze gratis krijgen als ze aan de voorwaarden voldeden. Eveneens voor de opbouw van een kadaster. Ze konden gratis Nederlandse belastingambtenaren krijgen. Die weigerden ze. Enz. enz.
Ze gaven ieder jaar 250 miljard uit. Dan kan je best een snelweg niet bouwen of iets verkopen om die ambtenaren aan te houden en daarna met de winst weer verder uit te bouwen.
Realiteit was dat ze het gewoon niet willen. Niemand had zo'n harde crisis en de andere landen zijn er min of meer bovenop gekomen. Zelfs Griekenland nu.

1
23 AJ74

@22 / @23 ; Dank voor de uitleg ! ; Moet nu aan het werk, lees later even verder ;

0
24 Partijdig

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Hoop en scepsis over Duits plan voor 'groepscoming-out' in profvoetbal

Ach vanaf de oprichting van de KNVB, is er in het betaalde voetbal, nog nooit iemand uit de kast gekomen.Hypocriet met bandjes omlopen is het ...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Snorrie
Vijf gewonden na steekincident met zwaard in buitenwijk London

@23 Heb net de beelden gezien maar het leek mij gewoon een junk met een bad trip....

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Weetal
Zorgen Oekraïense mannen in Nederland over gevolgen mobilisatiewet

https://www.nieuwskoerier.nl/news/984660-volgens-nos-staan-oekrainers-te-trappelen-om-naar-t-front-te-gaan...

6 minuten geleden geplaatst door Weetal

wildersfan
Het veilige Boedapest • Grenzenloos

@2 Nederland wordt uiteindelijk een kalifaat. Mee eens. Maar het land van Orban niet. Daar zou dus nog licht branden. Er is nog hoop....

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Muziekdraadje

'Take On Me' (AHA) Cover by The HSCChttps://www.youtube.com/watch?v=skdOiQUEwSE...

7 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Strongoli
Aardappels uit Nederland of rijst uit Azië: wat kun je beter eten voor het klimaat?

Gewoon alles eten wat de pot schaft en zorgen dat genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt.En voor de rest: stop het gewouwel over al die kl...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Snorrie
Netanyahu: inval Rafah nodig voor totale overwinning • Hamas en Fatah zoeken toenadering

@2 Niet om het een of ander maar lees eens wat er met de allereerste 2 gebeurt is en waarom.Trouwens dat hele boek staat er vol mee dat ze r...

8 minuten geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
Vijf gewonden na steekincident met zwaard in buitenwijk London

@21 @22 Allebei goede antwoorden. Misschien kunnen we een wob verzoek doen voor meer duidelijkheid? 💡...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Muziekdraadje

Kylie Minogue - Dancing Queen (Intimate and Live) REMASTERED 4khttps://www.youtube.com/watch?v=Wy7X-4M0Zd8Zo vreselijk fout dit, maar h�...

9 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Snorrie
Netanyahu: inval Rafah nodig voor totale overwinning • Hamas en Fatah zoeken toenadering

@16 Er is dan blijkbaar geen rekening gehouden met het feit dat ze de staat Israël in een gebied met de meeste moslims hebben geplaatst.M...

10 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Hot And Sexy Hindi MovieRoja Fucking VideosBrazzerslatest VideosFat Chick PronHd Sexual PornHentian TvPorno Pra MulherNude Teen PicsVeronica VictoriaBdsm SlavePillow HumpChoclatemodelsFree Xxx OicsThair PornGujrati Bhabhi Sex VideoPrazil PornMultiplecumBest Dirty Talk PornFree Xxx StoresPonografia GratuitaDoggy Style PosiTight Ass FukXxx India NewNadine KerastasXx Bangladeshi BfSexy Video Download Sex Video DownloadBeeg Com Hd VideoVal2legit LeaksDesi Hd Porn Video DownloadBrazzers Father And DaughterDirtrouletFilmes Pornô Brasileiro GratuitoCat PornographyCumshot On FaceDakota Fanning NidePorngreyHot Blue Sexy VideoAunty Anal SexValentinavalsheLiterotica.copmListcrawler PhillyChat Abenue GayUsers ChatropolisBritnni KittenXnx MoveIndian Nude Aunty VideoCarmen Sandiego PornBeurettebideosPt ChaturbateCamera PeiveMom Rule 34Dirtysnowqueen NudeAmanda Peet NakedTeamskeet VideosBangbros Big BoobsNude VloggersTraining Bdsm SlaveNickiithebossLovingeliSex Park VideoAndhra X VideoHemafrodit Pornكاميرات جنسيBest Hd Porn VideosB Grade Sex VideosPorn Tik.toksDrone PornXnxx Miea KhalifaBig Tits PocRajasthani XxxSexing IndianXnxxmoviPorn Bath TubR/blow JobBouncing Tits MaturePorn BootyTransexual Sex VideosHd Hindi Xxx ComCelebreties TitsVillage Sex VideoCartoon Sex VediosTroy Francisco PornListcralerAnna MornaBollywood Actress Nude PicsHindi Sex ImageRachel Start PovDesi Aunty XxnxWww Indian College Sex ComLila Lovely CreampieMalayalam Movie Sex VideosDefloration DownloadGuys Cumming LoudPorn Ebony StarXxx Sex KissXxx JpSexy Bur PhotoNa Na PornSlave PornMom And Dad And Daughter PornBeacummingsTransformation FutanariSuman Ranganathan HotNyssa NeversMary Steenburgen HotSubtitles Sex VideosXxx Desi HomemadeIndian Actres Porn VideosFull Sex Video YoutubeLittle LianaSherilyn Fenn NakedZoofilia BrutalXnxxلواطFirst Time Xxx Hd VideoCorinna Kopf Onlyfans VideosRed Heads NudeBoy And Girl Sex VideoPorn EpisodesSexofoliaHotub PornNude Celb PicsPorn Realidade VirtualChicas MasturbándoseKoumijima Shuu 7 De Umeru MesuJuliegingerMalayalam Blue PadamPorn StartNude Bath In PublicTeen Sex PornhubPornhub4Hot Bhabhi XxxxxFoxnewsupskirtApocalypse PornMulan Vuitton Home InvasionLive Webcam AdultCelebs Nude RedditHen Tai HdBondgae VideosHamstwr Free PornVeronica Garcia SpankbangXxx12Softsparkling OnlyfansCindy Craford NudeRiko TachibanaXxnxx Video ComXxx Video New DesiNaika XxxCuckwifeFamous Pepole PornFlashing Gifs