Gezondheid
  • 5
Aluminium in vaccins veroorzaakt veel narigheid, althans volgens de antivaccinatiebeweging. Nieuw onderzoek laat hier weinig van heel: aluminium in vaccins veroorzaakt geen neurologische afwijkingen en is zelfs niet eens terug te vinden in het lichaam. ...

9 maanden geleden door RichardR

REAGEER MET EEN EMOJI
8
8

@74
Ik kwam dit artikel weer tegen en deze tekst is je werkelijk op het lijf geschreven:
(**) Het alternatief van de vaccinatiesceptici

Vaccinatiesceptici zijn niet overtuigd. Ze hebben een diep wantrouwen tegen de gangbare medische wetenschap in het algemeen, en instituten als het RIVM in het bijzonder. Ze benadrukken dat de wetenschap per definitie niet te vertrouwen is, omdat wetenschappers en RIVM-onderzoekers primair gedreven worden door de (financiële) belangen die ze hebben bij het in stand houden van het Rijksvaccinatieprogramma. Ze zijn ervan overtuigd dat er allerlei complotten zijn die de ‘echte waarheid’ over vaccinaties onder tafel houden en verdenken ‘Big Pharma’ ervan vergif aan de man te brengen omwille van geldelijk gewin. Men kan echter kritiek hebben op de handelswijze van de farmaceutische bedrijven en op het prijsbeleid van medicijnen zonder meteen te concluderen, zoals veel vaccinatiesceptici doen, dat deze industrietak als geheel niet deugt en bewust probeert de bevolking te vergiftigen.

Daarnaast verwerpen vaccinatiesceptici categorisch het bestaan- en de inhoud van de gestolde consensus over vaccinatie binnen de medische wereld. Voor hen is elk onderzoeksresultaat dat ............

Daarnaast eisen vaccinatiesceptici dat er meer onderzoek naar vaccins moet worden gedaan, maar deze komt slechts voort uit een – welgekozen? – onwetendheid over de overstelpende hoeveel publicaties die hierover al verschenen zijn. Juist omdat vaccins ...... (**)

Lees vooral de hele tekst onder deze link: https://bijnaderinzien.org/2018/02/21/vaccinatiescepsis-en-de-homeopathische-verdunning-van-wetenschappelijke-argumenten-in-de-sociale-media/

(**) Een laatste voorbeeld van de rol van intuïties waar de antivaccinatiebeweging zich van bediend is het argument dat vaccins gevaarlijk zijn omdat ze schadelijke of ‘lichaamsvreemde’ hulpstoffen bevatten. Het feit dat vaccins hulpstoffen als aluminium, formaldehyde en antibiotica kunnen bevatten, wordt vaak gebruikt om ouders ervan te overtuigen dat ze hun kinderen met “gifstoffen volspuiten.” Men gaat daarbij voorbij dat een deel van deze stoffen van nature al in het menselijke lichaam voorkomen en die we ook gewoon via ons dagelijkse voedsel binnenkrijgen. Daarnaast is de dosis van deze stoffen in vaccins dermate klein dat ze niet tot schadelijke effecten kunnen leiden..................(**)

Je had en hebt en krijgt nog geen poot om te staan, dus houd op met jouw schier oeverloze gezwets. Alles rondom vaccins en vaccineren kan met een gerust hart overgelaten worden aan de vele deskundigen die zich daar op een integere wijze mee bezig houden.

101 Wilmama    
9 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@101
[Alles rondom vaccins en vaccineren kan met een gerust hart overgelaten worden aan de vele deskundigen die zich daar op een integere wijze mee bezig houden. ]

Vanwege onder meer de dalende vaccinatiegraad kwamen de Nederlandse kinderartsen recent met een duidelijk standpunt over vaccineren: https://www.nvk.nl/Nieuws/articleType/ArticleView/articleId/2006/Standpunt-Vaccineren
Standpunt Vaccineren
24-4-2018

De NVK, waar bijna alle kinderartsen in Nederland bij zijn aangesloten, adviseert ouders hun kinderen volledig te laten vaccineren volgens het schema van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Deze vaccinaties zijn bewezen effectief in het voorkomen van ernstige, soms dodelijke ziekten. Ze zijn daarnaast ook veilig.

102 Wilmama    
9 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@98

De letter f invullen lukt niet meer?

103 WijzeDwaas    
9 maanden geleden door WijzeDwaas
8
Meld

@103

uck question

104 Endandit    
9 maanden geleden door Endandit
0
Meld

@100

[Dus jij pleit er daadwerkelijk voor om geen borstvoeding meer te geven?]

Nee, ik pleit voor geen onnodige belasting als het niet noodzakelijk. En over die noodzakelijkheid, daar verschillen wij van mening.

105 Robin    
9 maanden geleden door Robin
11
Meld


@105 , kijk eens naar de analogie van dat kopje benzine en dat mini-druppeltje.

Als het mini-druppeltje niet noodzakelijk is, waarom wil je dan grote risico's nemen om iemand eenmalig één mini-druppeltje minder benzine te laten drinken, terwijl die persoon elke week een heel kopje naar binnen werkt?

106 Intellector    
9 maanden geleden door Intellector
1
Meld

@86

[Deden jouw criminele homeovriendjes dat maar. Zou een hoop ellende schelen....]

Heb geen homeovriendjes. Bovendien bevatten hun potjes alleen water aldus de geleerden hier.

107 Robin    
9 maanden geleden door Robin
10
Meld


Wat je ook vergeet, Robin, zijn de enorme risico's van niet-vaccineren.

Waarom vergeet je die, Robin? Waarom vergeet je de stijgende kindersterfte die hand in hand gaat met de door jou zo vurig gewenste lagere vaccinatiegraad?

108 Intellector    
9 maanden geleden door Intellector
0
Meld


@107 , precies. Hun potjes bevatten geen werkzame stoffen. Ze hebben dan ook geen genezende werking, zoals de praktijk ons keer op keer laat zien.

Waarom wil jij die onwerkzame middelen zo graag inzetten, Robin?

109 Intellector    
9 maanden geleden door Intellector
0
Meld

@107

Tuurlijk heb jij homeovriendjes. Daar is keihard bewijs van.
Je wordt regelmatig samen met ze gesignaleerd op schimmige homeocongresjes.
En dan is het "Dikke Mik"...!

110 Münchhausen    
9 maanden geleden door Münchhausen
0
Meld

@107
À propos homeopathie: dat is volgens jou wel onschuldig? Maar zelfs homeopaten geven toe dat ze geen idee hebben hoe het werkt, en dat ze het alleen toepassen omdat ze (denken te) zien dat het werkt.

Dus volgens jouw redenering in @65 zou homeopathie onmiddellijk moeten worden gestopt -- want je kunt toch niet zomaar iets op mensen gaan gebruiken wanneer je geen idee hebt hoe het werkt? Misschien hebben die homeopathische middeltjes wel allerlei afgrijselijk nare bijwerkingen op de langere termijn die niemand had vermoed...

Homeopaten gebruiken met andere woorden hun patiënten als proefkonijnen, en dan kennelijk ook nog zonder dat ze er iets van opsteken, want zelfs na 200 jaar hebben ze ook naar eigen zeggen nog steeds geen flauw idee hoe het werkt.

111 RichardR    
9 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@37 ik denk dat u het inderdaad heeft over het draadje waarin ik wat vragen had voor Robin .(waar ik voor een zeer klein deel expliciet antwoord op heb gekregen) Ik ben absoluut geen potentiële antivaxxer (-ster voor alle duidelijkheid). Wel heb ik vanuit dat draadje ingezien dat Robin echt, maar dan ook echt overtuigd is, en dat dat ook nog eens is uit een soort idealistisch wereldbeeld. Ik heb stellig de indruk dat hij (ga ik even van hij uit) oprecht bezorgd is over de toekomst van de wereld. (een deel van die bezorgdheid deel ik overigens) alleen ziet Robin denk ik echt overal dreiging en schiet daardoor erg door. Daarmee denk (!!) ik dat ik Robin wel begrijp maar het absoluut niet met hem eens ben. Uiteraard is dat polderpsychologie maar geeft mij wel rust question
Overigens heb ik en passant op die draad mooi geleerd over de wet van archimedes.. Naast alle andere links en wetenswaardigheden.

112 datkanjijmakkelijkzeggen    
9 maanden geleden door datkanjijmakkelijkzeggen
0
Meld

@88 Jawel, je hersens worden er week van. Daar merk je helemaal niets van. Als je een propje aluminium tussen je kiezen stopt, heb je kans dat je hersens weer opveren. question

113 Verwonderd    
9 maanden geleden door Verwonderd
6
Meld

@112

Een wereld waar de commercie voor het zeggen heeft is altijd gedoemd te mislukken.

54 procent van de kinderen/jongeren in de VS is permanent chronisch ziek. Ziek gemaakt zeg ik dan, gemaakt door de onafgebroken stroom aan commercie, zowel vanuit de voedingindustrie als farmaindustrie. Het aantal pilverslaafden daar onder de volwassenen is ook niet meer te tellen.

114 Robin    
9 maanden geleden door Robin
6
Meld

By the way: ik zie dat het draadje zonder Robin al heel snel dood loopt.

115 Robin    
9 maanden geleden door Robin
5
Meld

@111

[Homeopaten gebruiken met andere woorden hun patiënten als proefkonijnen, en dan kennelijk ook nog zonder dat ze er iets van opsteken, want zelfs na 200 jaar hebben ze ook naar eigen zeggen nog steeds geen flauw idee hoe het werkt]

Ik denk eerder dat jij geen flauw idee weet hoe het werkt.

Je ziet heel veel dingen over het hoofd, bijvoorbeeld:

> Mensen in Nederland hebben wel een verplichte winkelnering bij regulier, niet bij homeo.
> M.a.w.: indien een homeo-arts faalt zal men minder snel geneigd zijn om terug te keren, dan bij een reguliere arts. Immers betalen voor een reguliere artsen moeten de mensen toch, of ze nu wel of niet gaan.

Dream on met je obsessie tegen homeo.
Dream on met je obsessie voor de zorgmaffia.


116 Robin    
9 maanden geleden door Robin
6
Meld

@114 absoluut, en daarom schreef ik ook dat ik veel van uw zorgen deel. Eerlijkheid gebiedt mij ook te zeggen dat ik van heel veel oorzaken geen kenner ben, dus dan vaar ik vooral op mijn gezonde verstand, dat is evolutionair gezien slim gebleken.

117 datkanjijmakkelijkzeggen    
9 maanden geleden door datkanjijmakkelijkzeggen
0
Meld


@114 ja, dat zeg jij. Want jij kijkt lang niet zo ver als wij.

118 Intellector    
9 maanden geleden door Intellector
0
Meld


@115 ook dat is al vaker gezegd: er is niet zo gek veel te zeggen over de conclusies waar deze draadjes mee beginnen. Zo ook hier: aluminium in vaccins is onschadelijk. Dat is geen mening, maar een conclusie waar je wel op uit _moet_ komen als je gewoon even naar alle bekende feiten kijkt.

Daarom is een draadje zoals dit eigenlijk kort.

Tenzij er gekkies opduiken die allerlei rare bednksels neerkwakken. Geen idee waarom ze daarmee door blijven gaan, ook als ze worden ontmaskerd als commerciële leugenaars. Maar dan worden de draadjes ineens een stuk langer, ook als dat voor verstandige mensen eigenlijk helemaal niet nodig is.

119 Intellector    
9 maanden geleden door Intellector
0
Meld


@116 rare weergave van de onterechte vrijheden die helaas nog steeds gelden voor de homeopathie.

Rare weergave van de standpunten van de ander. Waarom trap je de ander zo in de hoek?

120 Intellector    
9 maanden geleden door Intellector
0
Meld

@105 "Nee, ik pleit voor geen onnodige belasting als het niet noodzakelijk."

Aangezien borstvoeding niet noodzakelijk is pleit je dus voor flesvoeding, dit zijn je eigen eerder woorden over het toedienen van aluminium:

"Aluminium toedienen aan baby's is altijd schadelijk. Er bestaat geen veilige hoeveelheid."
"Slik die troep maar zelf in, maar laat baby's met rust."
"Die vriendjes (*of in dit geval moeders) van jou moeten met hun gore aluminium van baby's afblijven."

121 Mevrouw Stemband    
9 maanden geleden door Mevrouw Stemband
0
Meld

Dus waren de aluminium pannen eigenlijk ook onschadelijk?

122 zewa    
9 maanden geleden door zewa
2
Meld

De juiste waarde van onderzoeken.
https://skepsis.nl/dick-bijl/

123 Al    
9 maanden geleden door Al
5
Meld

@123
Ja, en? De man heeft het vooral over medicijnen; op het gebied van vaccinatie uit hij alleen zijn twijfel over de griepprik, maar hij zegt impliciet dat mensen toch beter wel de RVP-vaccinaties kunnen nemen:
"Dat mensen dan ook gaan twijfelen over de DKTP- en de mazelenvaccinatie is wel kwalijk,..."

Dit is dus beslist geen reden om de leugenpraat van de Robins onder ons te gaan geloven.

Voor de rest heeft de man best wel een punt, nl. dat farmaceuten geen lieverdjes zijn en op allerlei slinkse wijzen de winst trachten te maximaliseren. Er is hier ook niemand die dit bestrijdt, en dit is dan ook de reden voor het bestaan van allerlei controlerende instanties die de betrouwbaarheid en kwaliteit van vaccins moeten bewaken.

Kijk overigens ook even naar degenen achter dit interview en artikel: inderdaad, de stichting Skepsis -- die door onze antivaxxers stelselmatig wordt weggezet als farmaslaafjes enzovoort.
Nou, niet dus. Dit is gewoon een keurig interview, zonder moddergooierij of vooringenomenheid. Antivaxxers kunnen hier nog wat (heel veel zelfs) van leren.

124 RichardR    
9 maanden geleden door RichardR
0
Meld

Voor degenen met een vaccinbeschadigd kind,kleinkind etc.
Voor degenen die een vaccinbeschadigd kind hebben en dat nog niet weten.
Voor degenen die zelf beschadigd zijn door een vaccin.
Voor degenen die meeleven met al die autisten en kankergevallen veroorzaakt door de vele gifstoffen in vaccins. Schrijf overal #vaccinationisascam. en #vaccinatiebelazerij.
Tyler de A.I. ofwel artificieele inteligentie telt al deze reacties als je een hachtag ofwel# gebruikt.
Doe mee schrijf overal op het internet #vaccinatiescam

125 timphonehack    
9 maanden geleden door timphonehack
6
Meld

@125 : zeg kun je mij, als autist zijnde, alsjeblieft je 'medeleven' besparen. Dat ben ik al vanaf mijn geboorte en daar hebben vaccins geen ene mallemoer mee te make!
En ook nog erbij verzinnen dat je kanker krijgt van vaccins. Hoe haal je het in die achterlijke harses van je (voorzover aanwezig).
Nou ja, dan heb ik ook nog wat hashtags (zo schrijf je dat):
#andrewwakefieldisafilthychildabuser
#joemercolaisafilthyparasiteonsickpeople
#marcanddavidgeiershouldbecastrated
#pollytommeyisakiller
#delbigtreeisaracist
#vaxxedisanazimovie
#kerririveradeservesfivebleachenemasadayfortherestofhermiserablelife
#vaccinessaveslives
#dontgetfuckedbyantivaxxers
(ik kan er nog heel wat verzinnen en die zijn allemaal wel waar)
en tenslotte:
#timphonehackistoostupidtoobreathe

doen we allemaal mee voor 'Tyler' de artificiële intelligentie (zo schrijf je dat)?

126 Archeont    
9 maanden geleden door Archeont
0
Meld

@126
Er is iets raars met die gebruiker: hij is helemaal niet terug te vinden. Maar misschien dat dit komt door het hekje aan het begin van de naam...

127 RichardR    
9 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@127 : hee, nou je het zegt. Misschien inderdaad omdat zijn gebruikersnaam een hashtag is. Sorry, ik raakte nogal van de kook over het gelul in @125 :

128 Archeont    
9 maanden geleden door Archeont
0
Meld

@127 : de vraag is dus of @125 : iemand is die voor de gelegenheid een account heeft aangemaakt en daarna weer verwijderd.

129 Archeont    
9 maanden geleden door Archeont
0
Meld

@126 :
de laatste hashtag moet uiteraard zijn:
#timphonehackistoostupidtobreathe

130 Archeont    
9 maanden geleden door Archeont
0
Meld

Ik zat vroeger we hebben het over de jaren '80 op een zogeheten LOM school voor kindertjes met gedrag en concentratie problemen , nou ja bij mij was het niet echt gedrag , eerder concentratie , en ik durf te beweren dat heel veel van die kindertjes tegenwoordig wel een ADD / ADHD / PDD-NOS / Asperger label zouden meekrijgen , maar ik ruim voor 1994 van de basisschool , en dat was de tijd dat ze begonnen met labelen , ik heb het nagevraagd aan mijn WMO Hulp die een zoon heeft die van '92 , en in die periode was het al totaal anders dan toen ik op school zat.

131 MarcusCole    
9 maanden geleden door MarcusCole
0
Meld

@131 En ja er zijn weleens momenten dat ik veel eerder een label had willen ontvangen , zeker als ik zie hoe moeizaam ik aan werk kwam , en hoeveel problemen dat opleverde , en het was niet eens dat ik geen motivatie had om te gaan werken ...

132 MarcusCole    
9 maanden geleden door MarcusCole
0
Meld

@131 : kleine verbetering: tegenwoordig kun je geen Asperger- of PDD-NOS, etc. label meer krijgen. Het is allemaal ASS/ASD omdat het toch een spectrumverhaal (sommige 'scoren' hoger op bepaalkde vlakken dan anderen en weer 'lager' op andere vlakken dat zo'n strakke indfeling niet vol te houden is (en ik vermoed dat ook meespeelt dat Hans Asperger toch niet zo'n aardige kerel bleek te zijn).
@132 : Tja ik heb nu wel 'plezier' en rust van mijn label. Maar ik kreeg tijdens mijn diagnose ook wel te horen dat het voor mij (mijn 'schooltijd' was vooral jaren zeventig/tachtig) beter was, dat ik toentertijd door de mazen wist te glippen (vergeet niet dat toen nog de 'koelkastmoederhypothese' van Leo Kanner welig tierde wat heel veel gezinsleed heeft veroorzaakt).

133 Archeont    
9 maanden geleden door Archeont
0
Meld

@133 Mijn moeder wou me toen ik 12 was op een VSO MAVO hebben , mijn school in die dagen was van mening dat ik naar het (I)VBO toe moest gaan , uiteindelijk is het laatste geworden , heb me altijd afgevraagd hoe mijn leven was gelopen als ik naar die MAVO toe was gegaan , ik denk dat ik daar qua mijn interesse en beleveniswereld veel beter thuis had gevoeld dan op het VBO , maar goed dat is achteraf gepraat.

134 MarcusCole    
9 maanden geleden door MarcusCole
0
Meld

Nogmaals @131 : ik vroeg me even af (mocht je dat willen) of je WMO-hulp niet de kanalen weet/ connecties heeft om een diagnose voor je te regelen bij het Leo Kannerhuis?

135 Archeont    
9 maanden geleden door Archeont
0
Meld

@135 Ik heb altijd ooit een diagnose gehad van het GGZ , eentje waar ik het me nooit helemaal mee kon vinden , ondertussen heb ik eigenlijk geen zin meer in testen , het heeft voor mij eigenlijk geen nut meer , wil het verleden eigenlijk met rust laten , en wellicht in de nabije toekomst een boek gaan schrijven over mijn problemen in mijn leven.

136 MarcusCole    
9 maanden geleden door MarcusCole
0
Meld

@136 : ook goed. Ik ben benieuwd naar dat boek. question

137 Archeont    
9 maanden geleden door Archeont
0
Meld

@128 daar zou ik nou gewoon geen sorry voor zeggen hoor. U heeft beheerst en duidelijk geschreven wat u ervan vond

138 datkanjijmakkelijkzeggen    
9 maanden geleden door datkanjijmakkelijkzeggen
0
Meld

@138 : merci question, 'sorry' zit min of meer in mijn taalgebruik gebakken. Ik had er wat de pee in, dat ik kruit had verschoten op een (waarschijnlijk) nepaccount.

139 Archeont    
9 maanden geleden door Archeont
0
Meld

@139 De hashtag voor zijn naam is verwijderd, waarschijnlijk door de redactie.

140 LanCaster    
9 maanden geleden door LanCaster
0
Meld

@140 : ik zie het ( en zag dat ie exact dezelfde lulkoek in het 'verplicht vaccineren'-draadje heeft geplaatst)

141 Archeont    
9 maanden geleden door Archeont
0
Meld

@140 @141

Gokje: beheerder van de site waarnaar hij verwijst.

142 Endandit    
9 maanden geleden door Endandit
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Mueller heeft bewijzen dat Trump-adviseur Sto...
Roger Stone, een oude vriend en al lange tijd...

1 dag geleden door Nu.nl

Gele hesjes acte 14 live
Al in meerdere steden akties

20 uur geleden door dloops

Gele hesjes scanderen antisemitische leuzen n...
Voor het veertiende weekeinde op rij hebben d...

10 uur geleden door AD

De Brexit kost de Britten bijna een miljard....
De Brexit dreigt hét politieke en economische...

15 uur geleden door WijzeDwaas

De bevolking in Afrika verdubbelt, hoe gaan w...
Binnen 30 jaar is de bevolking van Afrika mee...

16 uur geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
JackKropotkin
Op weg naar de verkiezingen: Baudet en Klaver...
Linkse popie en rechtse jopie willen Rutte 3 ...

1 minuut geleden door JackKropotkin

Schildpad
NRC: 'Soros beïnvloedt NL met miljoenen euro...
@61RT doneert geen geld aan actiegroepen, d...

2 minuten geleden door Schildpad

JackKropotkin
Trump vraagt Europa om honderden gevangen IS'...
Niet meer dan normaal. Waarom zou alleen de V...

4 minuten geleden door JackKropotkin

Ciater
Op weg naar de verkiezingen: Baudet en Klaver...
Ja heb ik net zitten te bekijken en dan gaat ...

4 minuten geleden door Ciater

krek
In Zweden bestaat instant payment al: daar sw...
aan alle contant-betalers:- of jullie inkom...

5 minuten geleden door krek

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig