U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 1
De examens zitten er op! Tijd om de stressvolle weken in te ruilen voor een weekje feesten op een zonnig strand in Zuid-Europa. Fijn, zo zonder ouders, maar sommige scholieren vinden het toch ook wel spannend. "Ze kijken op de eerste dag in de cocktailbar echt de kat uit de boom." ...

ongeveer 1 jaar geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
2

Kan niet wachten tot ze op dumpert komen question

1 student1255    
ongeveer 1 jaar geleden door student1255
1
Meld

Ik acht de Nederlandse tiener redelijk hoog, echter ik meen dat de lokale bevolking niet erg blij is met deze groepen die weinig meer doen dan zuipen, neuken en vervolgens slopen.

2 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
7
Meld

Ik mijn tijd was dat niet. Nu is het inderdaad redelijk ingeburgerd dat jongeren tussen hun examen en de uitslag een examenreis maken. Mijn oudste ging naar Zweden voor een werkvakantie van 7 weken en kwam even terug voor de uitslag en uitreiking. Mijn jongste gaat naar Amerika waar ze kan slapen bij familie. De bestemmingen zoals hier beschreven herken ik niet. Bij jongste in de klas is het vooral Curaçao, Hawaii en Frankrijk. Eentje gaat er naar Tokyo en zij dan naar Amerika. Maar als je naar familie gaat zijn de kosten ook te overzien.

Wel wat raar geneuzel over tieners en dat ze hier de kroeg niet in mogen... de meeste zijn nu 18 jaar bij vwo en iets minder bij havo. Ik denk dat die reisleidsters het over vmbo-ers hebben.

3 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
1
Meld

@3 ja zijn ook vmbo ers.

4 student1255    
ongeveer 1 jaar geleden door student1255
0
Meld

@4 ; Het artikel heeft het specifiek over vwo en havo...

5 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
0
Meld

@3 , In "mijn tijd" (toch alweer meer dan 20 jaar geleden) gingen wij ook naar Malgrat of Lloret.

Toen nog met de bus. Pfffffff


Een weekje zuipen en feesten. Het hoort ook wel bij de leeftijd lijkt me.

En jouw kinderen gaan dan misschien naar Zweden en Amerika. Maar wellicht vertellen ze je ook niet alles wat ze daar hebben uitgevreten.

En goeie kans dat je ook niet alles wil weten. question question

6 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
1
Meld

Mooi, wat is er nu leuker dan zuipen en neuken?

7 Wild Rover    
ongeveer 1 jaar geleden door Wild Rover
2
Meld

@7 , Ik kan zo snel niets bedenken. question question

8 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
2
Meld

@8 Eindexamens vast niet. question

9 Wild Rover    
ongeveer 1 jaar geleden door Wild Rover
0
Meld

@6 ; Ik snap je reactie niet helemaal. Wat heeft mijn reactie te maken met wat mijn kinderen mij wel en niet vertellen? Denk je dat ze stiekem niet naar Zweden of Amerika gaan maar naar de Spaanse kust of zo?

En mijn jongste vertelt mij meer dan een gemiddelde dochter van die leeftijd, oudste bijna alles. Die zwijgt alleen over dingen die je sowieso niet aan anderen vertelt zoals seksuele details; die wil ik ook niet weten tenzij ze raad wil. De huisarts was trouwens zeer verbaasd dat ik van beide dochters zoveel wist. "Dat soort dingen weten ouders eigenlijk nooit van hun kinderen." zei ze. Maar wij zijn hier open naar elkaar, ik veroordeel niet snel, geef wel raad als ik dat nodig vind. En soms verzwijgt jongste iets om er dan achter te komen dat ik ook niet gek ben en dat het feitelijk geen donder uitmaakt of ze er voor uit komt of niet. Mams weet het toch wel en veroordeelt toch niet.

In Zweden werd ook wel stevig gezopen na het werk hoor. Alleen de setting is anders. Geen kroegen waar men al kotsend van de drank opzoek is naar iemand om mee te tongzoenen en mee in bed te duiken waar toch niet veel gebeurt door de enorme hoeveelheden drank. Maar gezellig rond het kampvuur in een besloten groep. Het is maar waar je van houdt en dat ligt ook weer aan je opvoeding.

In Amerika zal het denk ik meevallen met het drankgebruik; Daar mag dat pas vanaf 21 jaar dus dagelijks straalbezopen, al kotsend op straat liggen, verwacht ik niet al zal ze zeker wel wat drinken, al is dat maar bij die familie thuis. Ze gaat met haar vriend dus seks zal zeker voorkomen. Verder weet ik globaal wat ze gaan doen. Huurauto, een baseballwedstrijd, twee musea, een boottocht, een natuurpark.. dat soort dingen. Vooral cultuursnuiven dus.

10 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
2
Meld

@9 , " Eindexamens vast niet. "

Ach, met een biertje erbij en een mooie, naakte meid die tijdens het examen............Maar misschien draaf ik nu een beetje door. question question

11 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
1
Meld

@7 ; Ik zie er zelf de lol niet van in. Vind het nogal armoedig en die dronken gasten met braakselresten in hun bek ronduit goor. Zelf heb ik dat soort reisjes naar de bekende plaatsen dus ook nooit gemaakt. Op die leeftijd vond ik het geweldig om op een motor over de Griekse eilanden te rijden en daar af en toe een tochtje te maken met een zeilboot. Wijntje bij het eten en daar bleef het bij.

Toch denk ik dat ik meer gezien en beleefd heb in mijn leven dat de mensen die wel eens per jaar zich lieten vollopen aan de Costa del Sol.

Overigens is de seks een stuk beter als beide partners nuchter zijn question Maar misschien hebben die luitjes de drank nodig om een meisje te durven benaderen.

12 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
2
Meld

@12 , Eens af en toe ontspannen en lekker los gaan, is verdre niets mis mee.

Maar jij lijkt me zo'n type van: Eigenlijk ben ik een heel gekke meid, en doet dan 5 druppels extra wijn in haar glas.

13 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
1
Meld

@12 Dat klinkt meer als de hobby's van een veertiger dan die van een jongvolwassene.
Met lekker eventjes wild doen om alles uit je systeem te krijgen, is niks mis. Worden ze ook wel groot om.

14 Wild Rover    
ongeveer 1 jaar geleden door Wild Rover
3
Meld

@2 Ik denk dat die lokale bevolking juist heel blij is met al die extra klanten. Het zijn toeristengebieden waar ze heen gaan, gebieden die dus draaien op toeristen.
Als je draait op toeristen, ga je niet die toeristen weren, die ga je juist omarmen. Die brengen geld in het laadje.

Het is natuurlijk geen Amsterdam, ook zo'n toeristenstad. Maar die is wel dom genoeg om de toeristen te gaan weren.
Zal wel links beleid zijn, in Amsterdam, dat is doorgaans niet zo slim en vooruit kijkend.

15 xtremy    
ongeveer 1 jaar geleden door xtremy
3
Meld

@13 ; Kan jij me uitleggen waarom je extreme hoeveelheden alcohol nodig hebt om te ontspannen, los te gaan en 'gek' te doen? Sommigen zuipen zoveel op zo'n vakantie dat ze zich het grootste gedeelte van die vakantie niet eens herinneren.

16 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
2
Meld

@16 , Zoals ik al schreef. Dat is gewoon een fase in je leven.

Je benadert het te serieus.

Kijk, als je tegen de 30 aan gaat en je vakanties e rnog steeds zo uitzien, dan begint het een beetje sneu te worden. question question

17 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
3
Meld

@16 Jongeren zijn impulsief veel jongeren willen alles een keer proberen. Jongeren denken niet zoals u en ik. Ze vertellen ons hooguit wat we willen horen om van het gezeik af te zijn.

18 Oebie    
ongeveer 1 jaar geleden door Oebie
4
Meld

@12 “ Overigens is de seks een stuk beter als beide partners nuchter zijn”

O ja? Hoe dat zo, leg eens uit?

19 lisaaatjuh    
ongeveer 1 jaar geleden door lisaaatjuh
4
Meld

@14 ; Dat klinkt alsof je neerkijkt op de manier waarop ik en mijn kinderen ontspannen en vakantie vieren.

Heb je dan echt meer beleefd, geleefd, als je van Griekenland de kroegen op Chersonissos, het strand daar en je hotelkamer hebt gezien?
Of als je op je motor letterlijk iedere weg, ieder pad op Kreta hebt bereden? Gezien hebt hoe de EU daar een snelweg in de middle of nowhere heeft aangelegd dat begint met een smal zandpad en daarmee ook eindigt? Bij lokale Grieken aan tafel hebt gezeten voor een lunch op hun terras? Gegeten hebt van de vers gevangen vis, voor je ogen aan land gebracht, samen met de visser op een kampvuurtje bereid en gegeten op een verder verlaten strand? Onverwacht op een eeuwenoude ruïne stuit waar nog geen hek omheen staat omdat het toch ver van de toeristische plaatsen is? Je aangesproken wordt door de lokale bevolking omdat je uit de bergen naar beneden komt hun dorp in en zij zich afvragen hoe je daar in Godsnaam bent gekomen? Om dat met handen en voeten te bespreken in het dorpscafé onder het genot van druiven en vijgen uit hun tuin en een glas lokale wijn? Staande gehouden worden door de politie omdat er aangifte is gedaan van vermissing door de eigenaar van je appartementje omdat je op het verste puntje van het eiland bij een lokaal gezin bent blijven slapen omdat het te ver was om in één dag te doen en hij bezorgd was? Moeten vluchten voor herdershonden die een onbeheerde kudde schapen bewaken waar jij onwetend langs op reed met je motor over een smal bergpaadje..
Een lift krijgen van een lokale Griek in een auto die van touwtjes aan elkaar hing en je de weg onder je door zag schieten door de gaten in de bodem. Een naamdag vieren van een neefje van die chauffeur met die hele familie. Een buschauffeur die de bus aan de kant zet en je aanspreekt, een koffie met je drinkt op een terrasje, omdat hij zich afvroeg wie die gekke Nederlanders op die motoren zijn die hem altijd vriendelijk groeten als ze hem tegenkomen bij het verlaten of terugkomen in de plaats waar zij in een appartement zitten.
Gewoon slechts een paar herinneringen van twee weken Kreta. Waar anderen nog vage herinneringen hebben aan het zoenen van een Nederlandse jongen die smaakte naar braaksel en de rest in beneveling van alcohol verdwenen is.

20 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
3
Meld

@18 ; Dan heb je een slechte relatie met je kinderen. Die van mij vertellen het gewoon omdat ze hun ei kwijt willen en zoveel te vertellen hebben dat ze er van overlopen.

Maar ik zie dat wel bij andere jongeren inderdaad. Die vertellen hun ouders ook het minimale. Om hier uren tegen mij aan te kletsen. "ja maar jij doet niet zo moeilijk" zeggen ze dan.

21 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
3
Meld

@20 , "Dat klinkt alsof je neerkijkt op de manier waarop ik en mijn kinderen ontspannen en vakantie vieren."

Grappig. Jouw reactie wekte bij mij juist de indruk dat jij neerkijkt op hoe deze jongeren vakantievieren, want "jouw kroost uit een goed nest"..............

22 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
3
Meld

@15 , " Ik denk dat die lokale bevolking juist heel blij is met al die extra klanten. "

Ik denk dat dit een klassieke haat-liefde verhouding is.

Ze haten de rotzooi, maar beseffen dat ze ook niet zonder de knaken kunnen die ze achterlaten.

23 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
0
Meld

@12 Booorinngg lol. Niks mis met een weekje naar de tyfus gaan. Zeker op die leeftijd niet.

24 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
5
Meld

@13 ; Nou nee. Meer het type van: De ochtend na de zeilwedstrijd nog slaapdronken het dek oplopen en het aangeboden glas champagne aannemen uit die krat flessen die je in de weddenschap met de concurrentie gewonnen hebt. De decadentie van dat ene glas in de jachthaven gaat me dan toch boven die 30 plastic glazen goedkoop bier in een zweterige kroeg. De seks met die jongen van de boot ernaast was trouwens prima; beiden niet bezopen en geen kots lucht of smaak.

25 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
0
Meld

@10 Dan moeten het wel een stel brave muurbloempjes zijn lol. Als jk mijn moeder alles zou vertellen, lag ik allang tussen zes planken ondergronds lol.

26 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
4
Meld

@24 ; Het kost erg veel geld (sommigen jagen er honderden euro's doorheen op één avond) waar je heel erg veel dingen mee kunt doen waar je veel betere herinneringen aan overhoudt. Dat is het enige.

Van mij mogen ze. Maar tegenwoordig lijkt het haast een verplichting en 'hoor je er niet bij' als je andere keuzes maakt blijkbaar. Die houding heb ik helaas wel eerder gezien met jongeren; als je niet straal bezopen wordt heb je geen goede tijd gehad. En daar ageer ik wel tegen.

27 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
0
Meld

@21 Je denkt dat ze je alles vertellen dat noemen ze een naïeve ouder..

28 Oebie    
ongeveer 1 jaar geleden door Oebie
2
Meld

@16 Nee grote hoeveelheden alcohol... Als je daar niet zo van houdt, is er altijd nog MDMA lol.

29 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
4
Meld

@20 Leuk als je 70 bent.

30 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
3
Meld

@20 En dat allemaal toen u 16 was?

U doet alsof een kind dat na het eindexamen feest gaat vieren reddeloos verloren is. Bovendien: er zijn nu eenmaal verschillen tussen wat mensen leuk vinden. Ik begrijp niet zo goed waarom je überhaupt een oordeel zou moeten vellen over wat een ander leuk vindt.

31 Smiling    
ongeveer 1 jaar geleden door Smiling
1
Meld

@26 ; Of je moeder is een krampachtige moslima die doodsbang is dat ze in de moskee horen dat jij je niet aan de regels van de koran hebt gehouden.

Of je moeder is een krampachtige burgertrut die doodsbang is dat de buren horen dat jij geen braaf nerdje bent op weg naar de hoogst mogelijke trede op de maatschappelijke ladder.

32 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
2
Meld

@27 Het gaat niet om herinneringen, het gaat om plezier.

33 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
3
Meld

Laat die kinderen toch even lekker losgaan
Ik was op die leeftijd ook geen heilig boontje
En mijn kinderen ook niet
Het komt daarna heus wel goed

34 Rinze    
ongeveer 1 jaar geleden door Rinze
3
Meld

@25 , "De decadentie van dat ene glas in de jachthaven gaat me dan toch boven die 30 plastic glazen goedkoop bier in een zweterige kroeg"

Je bevestigt hiermee in ieder geval mijn gevoel dat ik in @22 schreef:

"Grappig. Jouw reactie wekte bij mij juist de indruk dat jij neerkijkt op hoe deze jongeren vakantievieren, want "jouw kroost uit een goed nest".............."

35 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
1
Meld

@32 Maak van moslima jodin en van koran Thora en bingo... lol.

36 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
1
Meld

@28 ; Lees mijn reacties eens terug. Ik zeg niet 'alles'. Jongste bovengemiddeld veel, oudste VRIJWEL alles. En als je bepaalde dingen meteen hoort van je kinderen dan weet je wel of ze open tegen je zijn of niet.

37 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
1
Meld

@31 ; Nee, toen ik 15 was ging ik naar Italië, voor het eerst zonder ouders. Op mijn 16e was het een week Corfu met een week Albanië. En op mijn 17e Kreta. Ik noemde Kreta omdat de headline het ook over een plaats op Kreta heeft.

Maar het artikel heeft het over vwo-ers en havisten. Die zijn geen 16 met hun eindexamen maar 17 en 18 jaar. Toen trok ik 3 weken door IJsland met een huurauto en een tentje. Geweldige vakantie was dat.

38 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
1
Meld

@37 , "Ik zeg niet 'alles'"

Zolang ze je niet alles vertellen, kun je ook niet weten of ze je bovengemiddeld veel of vrijwel alles vertellen.

Voordat je die kwantificatie kunt vaststellen, moet je eerst weten wat alles is.

Je kunt hooguit stellen dat ze je voor jouw gevoel veel / vrijwel alles vertellen.

Ik vertelde mijn ouders voreger ook veel als ik terug kwam van een vakantie of een weekendje weg. Heel veel over wat ik (voor mij) verstandig achtte om te vertellen.

Of wat er allemaal gebeurde als mijn ouders op vakantie waren.

Zo weten ze van 1 jaar wel dat we ge-bbq-ed hebben toen zij een lang weekend weg waren. En dat daar ook wel wat biertjes zijn genuttigd.

Maar dat we nog wat "brandsporen" hebben moeten wegwerken voordat ze terug kwamen, dat weten ze tot op de dag van vandaag nog niet. question question

39 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
2
Meld

@31 ; Maar vinden ze het ook echt leuk? Of doen ze gewoon wat hun peergroup hen oplegt om leuk te vinden? Omdat dat er nu eenmaal bij 'hoort'?

40 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
0
Meld

@33 ; Want plezier kan alleen als je je vol laat lopen met de maximale hoeveelheid alcohol?
Juist dat is wat er mis mee is. Als je geen plezier kunt hebben zonder zoveel drank dan heb je toch echt een probleem.

41 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
0
Meld

@41
Kom eens van je moral high horse af en laat kinderen het zelf even uitvinden

42 Rinze    
ongeveer 1 jaar geleden door Rinze
3
Meld

@36 ; Maar dat krampachtige blijft dus. Ik zeg hooguit dat ik dat 'niet zo slim/handig' van hen vond en laat ze gewoon verder vertellen. Het zijn jongeren dus ik zou verbaasd zijn als ze niet eens een keer dronken werden, een pilletje probeerden, een one-night-stand hadden, een klote geintje hadden uitgehaald oid.

Het voordeel daarvan is dat je ze ook raad kunt geven en kunt helpen als ze in de problemen zijn gekomen. Dat ze durven te bellen als hun BOB straalbezopen blijkt bijvoorbeeld. "Mam, wil je me komen halen?" Of als ze ergens met hun vriendje heen gaan en ze zitten zonder condooms; "Mam, heb jij nog condooms liggen?" En natuurlijk heb ik die al ergens voor ze klaar liggen. Als ze weten dat ze dan een preek krijgen dan doen ze dat niet met alle risico's van dien.

Dat is ook mijn antwoord op @39 . Als je dochters je zulke dingen (en meer) durven te vertellen, dan weet je dat ze heel open tegen je zijn.

43 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
0
Meld

@43 , "Dat ze durven te bellen als hun BOB straalbezopen blijkt bijvoorbeeld."

Daar waren wij dan weer een stuk makkelijker in.

Wij hadden gewoon de volgende stelling: Als er geld is om te zuipen, is er ook geld voor een taxi.

Niets zo vervelend als met een nuchtere kop op stap te gaan met mensen die er flink tegenaan gaan. question question

44 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
0
Meld

Als mijn zonen mij midden in de nacht gaan bellen om condooms dan lach ik ze keihard uit
Het is hun probleem dus dat zoeken ze maar lekker zelf uit

45 Rinze    
ongeveer 1 jaar geleden door Rinze
3
Meld

@44 ; En dan is dat geld toch opgezopen... Durven ze dan nog naar huis te bellen om een lift? Grote kans dat Paps ze uitkaffert voor hun verkeerde keuze...

46 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
1
Meld

@45 ; En daarvan leren ze dat meisje dat ze zwanger geschopt hebben keihard uit te lachen; dat is haar probleem en dat zoekt ze maar lekker zelf uit.

47 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
2
Meld

@46 , Daarom bij ons de regel: Genoeg geled omn te zuipen, betekent ook genoeg geld voor een taxi.

Als dat niet ruimschoots gedekt was, werden de plannen daarop aangepast.

Bij voorbaat al. Kan het achteraf niet fout gaan.

Maar zelfs dan. Mijn ouders waren op sommige punten erg streng. Maar ongeacht wat, ik kon ze altijd bellen als ik ergens met een probleem zat. Maar ook al kon ik met veel dingen bij ze terecht. Feit blijft dat ze ook heel veel dingen nooit van me gehoord hebben. question

48 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
1
Meld

@47
Je doet rare aannames om je eigen morele superioriteit even te tonen
Ik wijs die jongens op hun eigen verantwoordelijkheid en dat pappie niet dag en nacht voor ze klaarstaat

49 Rinze    
ongeveer 1 jaar geleden door Rinze
2
Meld

@20 Klinkt mij nog steeds als een veertigershobby. En nee hoor, daar kijk ik niet op neer. Ik denk alleen niet dat de meeste jongeren zonder hun ouders zo'n vakantie plannen. Die gaan even lekker los.

50 Wild Rover    
ongeveer 1 jaar geleden door Wild Rover
0
Meld

@45 Zo leren de hengstjes dekken. question

51 Wild Rover    
ongeveer 1 jaar geleden door Wild Rover
2
Meld

@51
Zo ist , daar hoeft hait niet bij question

52 Rinze    
ongeveer 1 jaar geleden door Rinze
2
Meld

@41 Daar gaat het niet om. Het is gewoon leuk, gewoon gezellig. Als je 40 bent kan het niet meer. Beetje genieten, niets mis mee.

53 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
2
Meld

@43 Mwa ik was zo'n rotjong lol. Kan d'r wel dingen vertellen, maar dan moet ik wel een klap incasseren lol. Agh ze doet het liefde... M'n vader is wel een stuk gemakkelijker.

54 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
2
Meld

@38 Het artikel heeft het over 16-, 17- en 18-jarigen. Dat komt dus overeen met VMBO, HAVO en VWO. Alleen in de geciteerde peiling van scholieren.com gaat het over HAVO- en VWO-leerlingen.

@40 Vermoedelijk gaan er inderdaad wel kinderen mee omdat dat nou eenmaal is wat je doet na je eindexamen. Maar wat maakt dat uit? Als ze zich daar op dat moment vermaken (en er geen alcoholvergiftiging oplopen of zo), dan is het toch prima?

55 Smiling    
ongeveer 1 jaar geleden door Smiling
1
Meld

@3 zo zo, tieners die wekenlang naar Amerika, Hawaii en Japan gaan? Waar betalen ze dat van? Dat kan ik niet eens betalen ondanks dat ik 40 uur per week keihard zwoeg.

56 Darth Vader    
ongeveer 1 jaar geleden door Darth Vader
1
Meld

@56 , Als je nog bij je ouders thuis woont en je geen zorgen hoeft te maken om huur/hypotheek, gas, water en licht, is dat op zich best makkelijk bij elkaar gespaard hoor.

57 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
2
Meld

@56 ; Ticket €600.- p.p. , autohuur €200,- p.p. Dan nog wat zakgeld en kosten van entree.. zo'n €100,- p.p. Maakt een reis van €900,- p.p.

Zoals ik in die post al schreef: Ze gaan naar familie. Verblijfskosten en kosten maaltijden hebben ze dus niet. Dat scheelt ontzettend veel.

Wat denk je dat een week je volledig klemzuipen in Chersonissos kost? Hetzelfde of meer.

58 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
0
Meld

@58 , " Ze gaan naar familie. Verblijfskosten en kosten maaltijden hebben ze dus niet. Dat scheelt ontzettend veel."

En als je daar je voordeel mee kunt doen, moet je dat zeker doen.

Die kans heb ik ook ooit eens gehad in mijn jonge jaren.

Super reis gehad. En niet alleen dit voordeel. Lokale mensen laten je ook plekken zien die je normaal als toerist niet zou zien.

59 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Waren de tweets van Donald Trump wel of niet...
In deze aflevering van de Week van NU blikt N...

15 uur geleden door Nu.nl

Racisme als het nieuwe normaal
Je kunt zeggen dat Nederland hierin voor loop...

18 uur geleden door Hadito

Links sloopt alles
Een korte uitleg van wat links allemaal naar...

10 uur geleden door Truffelaar

Britse ministers dreigen met ontslag als John...
Drie ministers dreigen op te stappen als Bori...

1 dag geleden door AD

Ziekenhuizen gaan boerkaverbod niet handhaven
Meerdere ziekenhuizen zijn niet van plan het...

10 uur geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
LoydMorris
Veranderend Duitsland: Meerderheid van de Dui...
@24 “Geen enkel land laat “gelukszoekers...

minder dan een minuut geleden door LoydMorris

Hangingmen
Links sloopt alles...
@112"En 86% van de mensen wil blijven."...

minder dan een minuut geleden door Hangingmen

iedereen heeft recht op mijn mening
Nieuw geld in Feyenoord...
Ze zitten daar ook wel te slapen wanneer je e...

1 minuut geleden door iedereen heeft recht op mijn mening

Hangingmen
Links sloopt alles...
@111Die 'puinhoop' wordt u aangepraat door ...

2 minuten geleden door Hangingmen

Gekste Henkie
Links sloopt alles...
Referenda: Baudet roept dat we uit de EU moet...

5 minuten geleden door Gekste Henkie

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig