door Inter in Politiek  ·  39 Reacties

  • 1
  • 491x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Verkondigt de NOS ...

3
1 Schildpad

'vertrouwen europese politici niet zo'. laat dat 'zo' maar weg meneer de hoogleraar politieke communicatie

3
2 semperpenis

Wie zegt dat, dat ze niet uit de EU willen? Ze wilden er niet eens in, was hij dat vergeten?

6
3 Wendel

We zijn opgelicht tot en met w.b. de wisselkoers van de Euro, ook nog. Zeker in vergelijking met wat Duitsland voor de DM kreeg. Die kregen 1 op 1, en wij kregen nog niet 0,5 op 1, terwijl de DM en de Gulden maar 10% met elkaar scheelden ten gunste van de DM. Iedereen die zo snugger is geweest, al het spaargeld vlak voor de wissel in dollars om te zetten, kwam er beter uit ondanks de transactiekosten dan mensen die het er gewoon bij lieten zitten.

Dat hadden we kunnen weten, met Bakellende en zijn "afromen".

6
4 Wendel

We wilden de Euro en de EU niet. De Europese grondwet wilden we niet, en toen werd het ongevraagd 't Verdrag van Lissabon. En de heren gaan gewoon verder met hun programma.

5
5 Robbedoes

Gerrit Zalm zou gewoon voor een tribunaal moeten verschijnen aangezien deze geldwolf ons de euro door de strot heeft geduwd, opheffing van de vvd zou een passende straf zijn want dit is gewoon een criminele organisatie.

5
6 knakworst

"Nederlanders willen niet uit de EU", aldus een enquête gehouden rond de Amsterdamse grachtengordel.

4
7 Spraypaint

We worden voorgelogen en bedrogen..het nieuws Is nep en onbetrouwbaar. Men denkt dat we alles voor zoete koek slikken.
Ook dit item weer...bedankt voor het lachen!

5
8 Gerritruyter

De EU gaat ook gewoon veel te ver. Voorbij de bevoegdheid die is gegeven door lidstaten.

4
9 student1255

@6 dat gaat ook wel weer heel ver. Het zou ons ook heel veel hebben gekost als we dat niet deden. Zeker een handelsland als Nederland.

11
10 student1255

@10 Altijd weer die zwart-wit voorstelling dat wanneer Nederland niet meer of minder meedoet met de EU we ons terug trekken achter de dijken, geen handel meer bedrijven, geen Nederlander meer in het buitenland komt en alle immigranten en vluchtelingen het land uit worden gegooid. Dat laatste natuurlijk om de linkse mensen mee te krijgen met de EU. Of destijds, 15 jaar geleden, de bedreigingen vanuit de politiek dat anders, wanneer we niet meedoen, het licht uitgaat.

3
11 Conradijntje

@11 true. Das waar. Heb net een artikel gelezen weer dat het dus eigenlijk wel zou meevallen.
Maar linkse PvdA kranten als de volkskrant schrijven dan weer dit:

Als Nederland de gulden terugkrijgt, zal het een sterke munt zijn.
In het begin zeker. De gulden wordt misschien wel 20 of 30 procent meer waard dan de euro. Nederlanders kunnen goedkoop op vakantie in het buitenland en geïmporteerde goederen uit andere Europese landen worden een stuk goedkoper. Maar het heeft ook nadelen. De Nederlandse exportindustrie - de kurk waarop de economie drijft -zal veel aan concurrentiekracht inboeten. De vorderingen op andere landen - geschat op 2.700 miljard euro - worden veel minder geld waard. Veel pensioenfondsen zullen daardoor in grote problemen komen. Maar ook de schulden van Nederland in euro's, zoals een groot deel van de staatsschuld, gaan omlaag.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/is-de-euro-echt-zo-slecht-voor-nederland-de-argumenten-onder-de-loep~bf5ff45f/

4
12 student1255

Ik stel eerder voor een stop van 30 jaar op het toetreden van NIEUWE euro leden om dit allemaal maar eerst eens stabiel te krijgen.

3
13 student1255

@13 De EEG was een samenwerkingsverband tussen west Europese landen met nagenoeg gelijke cultuur. De EU in opgericht als neoliberale organisatie om de handelsbarrières af te breken voor multinationals en stopt zeker niet bij de Europese grenzen - ze denken global.
Mijn toevallig gekozen woordgebruik in die 1e zin geeft het al aan: EEG/landen versus EU/organisatie geeft aan dat de EU er niet in de 1e plaats is voor de eigen burgers of het midden en klein bedrijf maar puur voor de politieke en financiële elite alsmede de multinationals.

2
14 Conradijntje

@14 EEG was er ook om oorlog te voorkomen door kolen en staal te reguleren. Dat was destijds ook nummertje 1 manier voor een oorlogsindustrie. Tja die multinationals waren er ook toen en ik vind die klimaatlobby van de EU tot in de treuren juist tegen die multinationals indruisen. Het lijkt wel of de EU parlementariers een soort van denktank zijn om hun eigen baantje te behouden. Beetje krom lullen en theeleuten in een peperduur, door belastinggeld, gefinancier gebouw. Ze hebben een buitensporig salaris van 220000 euro en hoeven niks te verantwoorden of belasting hierover te betalen. Ik vind dit schandalig. EEG bestond uit veel minder landen ook dan de EU van nu. Veel controleerbaarder. Afijn we gaan zien wat er in het VK gaat gebeuren. Zij hebbend e keuze gemaakt voor de Brexit.

4
15 student1255

@12 Alleen maar weer die neo liberale overwegingen: geld en niets anders dan geld. Je hebt verder short term effecten vaak ten gevolge van emoties (zie ook de Brexit) en long term. Hoe dan ook: de huidige EU is er alleen voor de handel, de financiële elite, politici die carrière willen maken en de multinationals die steeds goedkopere arbeidskrachten nodig hebben. En de belastingbetalers maar betalen voor de schade die hiermee wordt aangericht aan de maatschappij want dan geven die multinationals niet thuis.

1
16 Conradijntje

@16 je weet toch, de enigen die in NL belasting betalen zijn de burgers.

3
17 student1255

@3 Precies , ik heb de indruk dat die figuren de partij leden in de politiek vragen "wat is uw mening ?" neen ze vragen de SP en de PVV en partijen die het niet met hun eens zijn niet en dan komen ze met "Nederlanders vertrouwen Europese politici niet zo, maar willen niet uit de EU".

Dus ze vertrouwen zichzelf niet: Wat als je weet dat je het ene ding zeg0 en het andere doet en de houding: mensen "zijn dom, die begrijpen het toch niet, hun attentie spanne.. ze willen het niet weten" ? Ja zolang ze nog geld kunnen plukken van de ene kant en daar een deel van ?zogenaamd geven? aan de andere kant.

En mensen ?: als je het niet kon missen dan zat je aan het staats infuus en er is in Nederland geen armoede. (en ook geen schulden die wie, hoe, ooit moet ophoesten ?).

3
18 nosuchname

EU Propaganda.

1
19 Sloddervos

En als er zo weinig animo is om uit de EU te stappen waarom zijn zij dan zo bang om daar een referendum over te houden.

1
20 eigenmening

Vertrouwen?
0,1%

Uit de EU?
Liever vandaag nog dan morgen.

Wasgezegd,
DWZ

1
21 DWZ

@17 Klopt. Maar multinationals willen goedkopere werknemers (lagere lonen iha) middels import van oa oostblokkers en moslims. De Nederlander wordt hierdoor werkeloos, de kosten van sociale lasten stijgen exorbitant en de maatschappij gaat naar de kloten. En de overheid faciliteert dit.

1
22 Conradijntje

"Een kwart van de Nederlanders zegt dat ze uit de EU zou willen", zegt De Vreese. "Maar dat betekent niet dat Nederland op dit moment massaal uit de Unie wil. In tegendeel: je ziet gewoon een meerderheid die zegt dat het EU-lidmaatschap goed is"

Maar vraag die zelfde groep nou eens wat was beter de EEG of de EU ? En welke vorm zou men nu willen?...

1
23 Hangingmen

@23 Heeft De Vreese ALLE Nederlanders gevraagd of is hij aan het extrapoleren? De Vreese heeft mij in ieder geval niet benaderd voor zijn 'onderzoek'. Anders had ik hem wel wat anders verteld...

0
24 Gurk

@15 "EEG was er ook om oorlog te voorkomen door kolen en staal te reguleren. "

Zo uit het hoofd: het kolen en staal verdrag was van 1949 toen men inderdaad nog bang was voor herhaling van WO2. De (uitwerking van de) EEG is meer van daarna en toen (vanaf eind jaren vijftig tot midden jaren negentig) hadden we de koude oorlog. De EEG draaide om de normale economische samenwerking tussen West Europese landen en werd niet bestuurd door de financiële sector zoals de EU nu.

0
25 Conradijntje

@24
Uit het artikel,

"Uit de enquête, onder drieduizend Nederlanders, komt een genuanceerd beeld naar voren."

0
26 Hangingmen

@23 "Maar vraag die zelfde groep nou eens wat was beter de EEG of de EU ?"

Eurofielen zoals bijvoorbeeld mike45 proberen je altijd wijs te maken dat de EU al vlak na WO2 is opgericht, dat er geen verschil is tussen de EU en de EEG en dat we dankzij de EU geen oorlog meer hebben.

0
27 Conradijntje

@27
Terwijl de eurosceptici heus wel voor enige samenwerking zijn,maar niet zozeer voor 'een éénwording' zijn...

1
28 Hangingmen

Van een Unie spreken en dan allerlei verschillende talen door elkaar gaan spreken daar in Brussel , ja zelfs een hele meute vertalers is nodig omdat er kennelijk nogal wat zijn die ontoereikend de Engelse taal beheersen .

2
29 El Matador

Die hoogleraar verkondigt nepnieuws. Het merendeel van de Nederlanders willen juist uit de EU. Zie:
https://www.europa-nu.nl/id/vgvqpnqs5qbn/referendum_over_eu_grondwet_in_nederland

0
30 SergioLeone

@30 je laat prachtig zien dat het volk referenda niet aan kan.
Dat referendum ging niet over lidmaatschap.
Dat referendum was 13 jaar geleden.
Te dom om te poepen om dan een conclusie te trekken die niet volgt uit dat referendum en dan ook nog denken dat er in 13 jaar niets veranderd.

6
31 Utrecht_83

@31 : Dat referendum ging wèl over lidmaatschap, want immers als wij geen Europese Grondwet accepteren maar die van ons willen houden, vallen wij niet onder EU-wetgeving, geen enkele wetgeving. Wie is er hier nou te dom om te poepen?

Bovendien vind ik het niet aangaan, om jarenlang dwang en drang en propaganda op de bevolking los te laten en dan steeds weer de vraag te stellen net zolang tot er een keer per ongeluk de helft plus één vóór de EU stemt, of tot je dat dan maar in arren moede bij elkaar liegt, als overheid.

Ons wordt minimaal drie keer per week verteld, dat uit peilingen blijkt, dat Nederlanders niet uit de EU willen. Men gokt op kudde-instinct, dat mensen ertoe brengt, als je iets maar als waarheid in hun kop pompt door pure herhaling, dat zij zich dan zullen aanpassen aan de meerderheid, die volgens de steeds herhaalde leugens kiest voor de EU.

3
32 Wendel

@32 Hahaha. Nee serieus je verhaal slaat nergens op. En de Nederlanders willen in de EU blijven. Deal with it.

6
33 Utrecht_83

@33 We hebben een EU omdat de westerse wereld 40 jaar geleden de macht in handen heeft gegeven aan de financiële wereld en de multinationals en niet omdat de burgers van EU landen dat nu zo graag willen.

1
34 Conradijntje

@33 . Bewijst u nou maar eens dat de meerderheid van de Nederlanders wel bij de EU willen blijven horen. Dat kan u namelijk niet. Uzelf bent waarlijk te dom om te poepen.

1
35 SergioLeone

Gevalletje "goed uitkomende" nepnieuws.

2
36 lizzy

@35 dat blijkt al jarenlang uit diverse onderzoeken uitgevoerd door diverse organisaties uit zowel binnen als buitenland. bijvoorbeeld het onderzoek waar dit draadje over gaat. Als je het nieuws een beetje gevolgd had de afgelopen tien jaar had jij dat ook kunnen weten domkopje.

3
37 Utrecht_83

@36 nee hoor. De meeste mensen zijn het gewoon met je oneens.

4
38 Utrecht_83

De basis is onbetrouwbaar, dus dat is slechts een kwestie van tijd en het zaakje klapt.

0
39 Al

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

4 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

4 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Morrigan Porn女性向a VProne VideoaSex Max ComBig Booty Prone BoneEscorting In The UkFtm SquirtFast Time Sex Video HdMaria TemaraPorn Video Low QualityIndian Pron Star VideoOlder Dad PornDad.fingering.daughterSquirt And FistingNew Transexual PornRussan PornstarsImagafap.comHook Up HotshotsPornoski PolskiePorn BeutyfulXx Hd ComDeaisexSelina FoxKorean Porn VidBoudi Sex Video HdAngela White DoggyHot Indian Bhabhi SexGay Porm VideosMallu Aunty NipplesWhoaboyzCorina Kopf MasturbatingBrother Step Sister PornBokep Indonesia UpdateCoco BunniePictures Of Nude TeenagersTamil Actress Pron VideosHotgvibeCockandpussyPorn GetthoBazoocam PornFatql ModelTravesti Analسكس عربيHe Porn VediosBlondalashes1924pronLitil Sexسكس الاختPorrnSex Hd Video IndianEmily Willis BbcSex Movie Open Sex MovieMadurai Girls Sex VideosPorn CollPerv CityMassahe XxxPornstars PictursSex Art VideoRosalindxxxMorman PornDog Licks TitsPorn RumanticEnglish SxeThreesome WifeAriella Ferrera New PornJunglee Video SexyFree Xxx MoviezDirty Talk EbonyNude Chubby WomenEluzabeth Shue NudeSexparty VideoLena The Plug And Jason LeakedEvadevilRecurbatteJogn PersonsMalaysia PornBrandi Love GifsVrpornvideosPorn Shooting Behind The ScenesKareena Kapoor Blue MovieMikami YuaBusty HentReese Withspoon NudeYourlust ComPamela Sanchez Sex VideosTeenager Massage PornWorlds Best PornMy Pervay FamilyFree Brazzers.inPayton LeighNhemtai.netHow To Find Porn On RedditHentaithreesomeNude Daisy FuentesPink World Sex VideosSexy Porn HdFemdom HentaiVintage FuckingPunannie PornPorn KarateSis FootjobXxx TagsMoms Huge TittsHoma 095Desi Group PornIndian Garden SexDoctor BlowjobFtv Nude BabeNepalisexSexmex Angie MillerCarmen MooreCeleb JihSunnyliyan XxxFree Porn SotesThe Porn HuyGay Teen Porn PicsCruise Gay PornFrancesca GuillénKulhad Pizza Couple Video Viral WatchRara KnippsModel Girl XxxPorn HardlyTeachers Day Sex VideoXxx Com Sax VideoIndian Girl CreampieHot Adian PornDownblouse TitsMay MarmaladeLena The Plug DildoSkipthegames AlabamaVanesa Del RioTeens Innocent PornPornos De PrimosKendra Sunderland PornstarEden LuxSexy Porn TvIndian Bhavi PornHaryanvi Xxx ComDuckes Hardcore HoneysNaruto Gay PornPorn Gay RomanticCall On Me Eric PrydzXxxbigNaruto Animated PornDownsyndrome PornPornomamieShmale PornHd Porner LesbianNina MercedesHdre Porn