Nieuw omhulsel kerncentrale Tsjernobyl bijna klaar (nu.nl)


Het nieuwe omhulsel voor de zwaar gehavende kerncentrale van Tsjernobyl in Oekraïne, die door een kernsmelting in 1986 voor een ongekende milieuramp zorgde, is bijna klaar.Het grootste beweeglijke bouwsel ter wereld wordt over de ruïne van reactor 4 heen geschoven. ...

door Dutchy in Buitenland  ·  29 Reacties

  • 0
  • 264x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Mooi.

Ben er geweest, erg indrukwekkend.

0
1 Dutchy

En daar doen ze dan 30 jaar over...

3
2 Caantje

@2 er was al een omhulsel, er is nu een nieuwe. Oekraine is geen rijk land en moet dit (nu met hulp van buiten) alleen doen. De centrale was voor heel de USSR en nu heeft alleen Oekraine (oke, een kleine stukje Wit-Rusland) de gevolgen hiervan. De rest heeft zijn handen er vanaf getrokken.

0
3 Dutchy

@1 En?... Geef je nu licht?

1
4 iedereen heeft recht op mijn mening

@4 zeker, super handig in het donker question

0
5 Dutchy

@5 Mijn vrouw heeft een lichtgevende string aan in bed zodat ik haar niet kwijt kan raken in het donker,.. question

0
6 iedereen heeft recht op mijn mening

@6 stringetje heb je niks aan question

0
7 Dutchy

Staat in het associatieverdrag wie dat betaald, boeit verder niet, het is nodig.
Nu de drie kernen in Fukushima nog.

0
8 Proemevla

@8 jou geliefde Rusland in ieder geval niet.
https://en.wikipedia.org/wiki/European_Bank_for_Reconstruction_and_Development

Rusland heeft hier ook investeringen uit gekregen, Rusland betaalt dus niet mee aan dit ongeluk van de USSR, waar Rusland een prominente rol in had, nu nemen ze er geen verantwoordelijkheid voor. Hoe weeg je dat, Proemevla?

0
9 Dutchy

@8 Ik schreef, het staat in het associatieverdrag.
Rusland heeft al betaald, dubbel en dik, met veel mensenlevens en geld bij de eerste sarcofaag, de ramp die ontstaan was door foute bediening.
Er is geen reden meer om ook maar iets bij te dragen in dat land, integendeel dat land moet nog zijn schulden betalen.

0
10 Proemevla

@10 Niet Rusland, de USSR heeft betaald.

En de reden heb ik je gegeven. Rusland heeft meer reden om deze rekening te betalen dan EU en nog wat andere landen, vind je niet?

0
11 Dutchy

@11 Nee.

0
12 Proemevla

@12 dus Rusland hoeft dus geen verantwoordelijkheid te nemen voor haar verleden, duidelijk dat jij dat vindt.

0
13 Dutchy

@13 Proemevla is pro Sovjet Unie , die zit nog te geilen als Poetin , hier de macht gaat uitmaken.

0
14 MarcusCole

@14 weet ik, wilde alleen weten hoever het gaat en het gaat dus heel ver, Rusland kan echt helemaal niks fout doen question

0
15 Dutchy

@13 Het verleden was de sovjet unie.
Wat wil je eigenlijk, als het jou uitkomt telt de sovjet unie niet mee, anders wel.
Rusland heeft niks meer te verrekenen met Oekraïne, Oekraïne wel met de Rusland en nu ook met het IMF en de EU.
Was toch hun vrije keuze niet waar?

@14 Ook jij begrijpt er geen zak van, ik ben vóór mijn land, het land dat naar de kloten geholpen wordt door het megalomane gedrocht de EU en hun marionetten in ons land.
Het vijandbeeld is volledig onterecht opgedrongen en moet blijven voortbestaan, het heeft maar een haartje gescheeld of er was een directe confrontatie geweest tussen Rusland en de VS, waarbij Europa en ook ons land, wederom de pineut zou zijn.
En daar pas ik voor, ga maar lekker door met jullie eenzijdig beeld van de wereld waarin de VS en de EU lief zijn en Rusland expansionistisch is, een direct gevaar voor de wereld.

Weet je wat Obama zelf zei over Oekraïne? Dit: "We brokered a deal." Denk daar maar eens over na sukkels.

0
16 Proemevla

@16 Kijk nu komen we weer in gesprek (al is schelden niet echt nodig). Dat is altijd goed. Wat mij opvalt bij jou dat je andere beschuldigd van een eenzijdig beeld te hebben, maar dat laat jij hier ook zien. EU / Amerika (onder Obama, Trump vind je blijkbaar geweldig) zijn slecht en Rusland goed.
Ik ben kritisch naar de EU en naar Amerika. Heb jou al meerdere malen gevraagd of je dan ook kritisch wil zijn naar Poetin / Kremlin / Rusland, dan is het enige wat je concreet daarover hebt gezegd, alleen dat ze eerder hadden moeten ingrijpen in Syrië. Dus of je bent totaal niet kritisch over Rusland of je wil dat hier niet uiten. Dat is een eenzijdig wereldbeeld. De wereld is grijs, niet zwart wit.

"het heeft maar een haartje gescheeld of er was een directe confrontatie geweest tussen Rusland en de VS, waarbij Europa en ook ons land, wederom de pineut zou zijn." volstrekte lariekoek, nog Rusland, nog EU, nog Amerika heeft belang bij een wereldoorlog. Dat is pas bangmakerij.

"Wat wil je eigenlijk, als het jou uitkomt telt de sovjet unie niet mee, anders wel." Wanneer telt de USSR dan niet mee? Volgens mij (volgens jou dan)
Rusland heeft een gebied van Oekraïne geannexeerd en er zijn 7.000 - 8.000 troepen in Oost Oekraïne (op vakantie of niet), dit nog naast de ere schuld van Tsjernobyl.

0
17 Dutchy

@17 Het eenzijdig beeld komt niet van mij, ik ageer tegen het opgedrongen eenzijdig beeld waarbij Rusland alles gedaan heeft, altijd de agressor is, dat is een beeld dat niet klopt, net zoals het vroeger niet klopte. Het is opgedrongen vanuit de politiek, die gebruikt het om het eigen falen te maskeren, de eigen agressie te maskeren en daarmee het volk, de burgers onnodig lijden toevoegt, dat moet stoppen.
Ik heb tegen het associatieverdrag gestemd, één van de redenen was dat het funest is voor de burgers, die gaan hetzelfde lot tegemoet als de burgers in Griekenland ... en nog erger in het MO en Afrika, mensen zoals jij en ik die gebruikt worden, die gezien worden als slaven, domme burgers, die onder controle moeten blijven.

Over Oekraïne kun je van alles stellen, ik blijf bij mijn gevormde mening dat er een coup is gepleegd, zoals zo vaak, door de VS.
Putin heeft ruim van te voren aangekondigd dat hij niet zal toelaten dat er nòg meer troepen langs zijn grenzen komen, nòg meer zogenaamde luchtverdediging.
De Krim komt niet meer terug in andere handen, daar is een referendum geweest, daarbij boeit het me niet dat de halve wereld schreeuwt dat de Krim is ingepikt, organen als de VN, het internationaal hof hebben al lang hun geloofwaardigheid verloren evenals diverse landen die nu nog verder gaan met hun zielige pogingen om Assad met geweld te verwijderen omdat hun eigen belangen in gevaar komen nu terroristen zwaar verliezen.

Als Oekraïne zich gehouden had aan het Minsk 2 akkoord waren er al lang verkiezingen geweest in de autonome gebieden, was de oorlog al gestopt.
De wil is er niet.

Trump kan daar verandering in brengen, er is al verandering hoewel het te vroeg is om te juichen, in sommige gevallen wordt al samengewerkt.
'Wij', de burgers, trekken altijd aan het kortste eind bij oorlogen, maar ook bij verdragen als TTIP, ook bij een associatieverdrag, handel is goed, vrije handel, dat zijn voornoemde verdragen niet.

0
18 Proemevla

@18 jij hebt je mening bepaald en daarmee is het in beton gegoten voor jou. En vervolgens verwijd je andere dat ze een vastgeroeste mening hebben. Beetje raar, vind je niet?

0
19 Dutchy

@19 Nee, ik ageer tegen een eenzijdig beeld, vergelijkbaar met het eenzijdig beeld bij Griekenland, de Brexit en nu bij de verkiezingen in de VS

0
20 Proemevla

@20 dat doe je niet, lees je eigen reacties er maar op na. In @19 al: als Oekraine dit en dat had gedaan dan,...... Poetin heeft gesteld (alsof dat een rechtvaardiging is voor iets),.... referendum......

Volstrekt eenzijdig, precies waar je zegt tegen te ageren. Wil het wel sterker vertellen, jij polariseert door ook eenzijdig beeld te verkondigen en zoekt geen enkele nuance op.

0
21 Dutchy

@20 dat doe je niet, lees je eigen reacties er maar op na. In @19 al: als Oekraine dit en dat had gedaan dan,...... Poetin heeft gesteld (alsof dat een rechtvaardiging is voor iets),.... referendum......

Volstrekt eenzijdig, precies waar je zegt tegen te ageren. Wil het wel sterker vertellen, jij polariseert door ook eenzijdig beeld te verkondigen en zoekt geen enkele nuance op.

0
22 Dutchy

@22 Wat Putin gesteld heeft is net zo rechtvaardig als wat de VS gesteld heeft toen de Sovjet Unie kernraketten op Cuba wilde plaatsen.
Rusland dat mede sancties krijgt omdat ze niet aan het Minsk 2 akkoord voldoen, Oekraïne dat niks, nul sancties krijgt, terwijl ze nog aan geen enkel punt voldaan hebben.

1
23 Proemevla

@23 sancties zijn voor bemoeienis met oost Oekraine en annexatie van de Krim, niet voor wel of niet voldoen aan Minsk 2.

"Wat Putin gesteld heeft is net zo rechtvaardig als wat de VS gesteld heeft toen de Sovjet Unie kernraketten op Cuba wilde plaatsen." nee, Cuba was min of meer een vazal staat van de USSR, Oekraine heeft de vrijheid om zelf een koers te kiezen, of pro Russisch of pro Westers, of daar tussenin. Poetin ziet Oekraine als een soort vazal staat. Dus nee, in internationaal recht is dat totaal niet hetzelfde en de reactie was ook totaal anders en het was een andere tijd. Of wil je dat de koude oorlog weer terug komt en dat daarom dit soort reacties te rechtvaardigen zijn?
En nog steeds nul komma nul nuance en nul komma nul kritiek op Rusland. En dat bedoel ik dus, dat is meer verering en sekte gedrag dan een volwassen mening ontwikkelen ergens over.
Ben wel weer klaar met jou eigenlijk, prettige dag verder.

0
24 Dutchy

[quote] De Duitse bondskanselier Angela Merkel verwacht dat er voorlopig geen einde komt aan de Europese sancties voor Rusland.

Ze haalt aan dat Rusland nog niet voldoet aan alle eisen van het vredesplan van Minsk. [/quote]
http://www.nu.nl/economie/4309477/merkel-ziet-voorlopig-geen-einde-sancties-rusland.html

Zoals gewoonlijk heb je geen gelijk.

1
25 Proemevla

Je hebt ook geen gelijk als het gaat om de kwestie 'Cuba', het ging niet er om wat voor een staat Cuba was, maar om de aanwezigheid van kernraketten in de buurt van de VS.
Hetzelfde gebeurt nu in Europa, de luchtverdediging is in een mum van tijd te voorzien van kernkoppen die ver in Rusland kunnen doordringen, dat is een directe bedreiging voor het land.

1
26 Proemevla

@25 Zucht. De sancties zijn voor destabilisatie van oost Oekraine en annexatie van de Krim. Minsk is te komen voor een oplossing. En als er een oplossing is, dan kunnen de sancties weer weg.

Zal ook maar eens argumentum ad hominem toepassen, zoals gewoonlijk zie je oorzaak en gevolg niet en haal je die door elkaar.

@26 hou toch eens op met die Kremlin propaganda verspreiden, voor kerndreiging zijn die luchtverdedigingsraketten echt niet nodig.

0
27 Dutchy

Je ontkent de feiten.

1
28 Proemevla

@28 Men heeft recht op haar eigen mening, niet op haar eigen feiten. Dit geldt ook voor jou, hoe graag je het ook ander wil zien.

0
29 Dutchy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Offtopic

   Ach, laat ik het wat vriendelijker zeggen:Op artikelen stemmen, dus zonder dat 'naaar beneden'.    ...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Offtopic

   Nou nou, beste spookaccount benniegek. Je hebt 't er maar druk mee niet waar. In één keer achterelkaar zo rond de 70 artikelen n...

17 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Feldwebell
Zou ik militair kunnen zijn, nu de oorlog overal oprukt? - Joop - BNNVARA

Er bestaan geen slechte soldaten. Er bestaan wél slechte officieren....

33 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

LoydMorris
101-jarige Amerikaanse wordt steeds aangezien voor baby

Verschrikkelijk!!!! Dit zal je als 101-jarige maar overkomen. . . (S.O.)...

37 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@24 Ik heb niks verkeerd opgeschreven. Jij snapt gewoon weinig....

1 uur geleden geplaatst door Bop

Bop
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@23 Volgende maar leuke grapjes over jezelf maken dan....

1 uur geleden geplaatst door Bop

Bop
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@33 Geeft niet. Ik denk dat Strongoli @4 nog wel even zal reageren. 😉...

1 uur geleden geplaatst door Bop

Nicks R. Van
'Ik ging op date met koning Willem-Alexander'

Ze heeft zeker wat aandacht nodig. Het is allemaal niets geworden dus wat moeten we er mee?...

1 uur geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Kannada Sex Film ComeTight Shirt PornBangla Porn StarGaynipplesMovies With Lesbian PornFree XxxChennai College Girl SexFuntarai PornRoonilyVideos Pornos De Los MejoresPornôs FilmesTelegram Grupo PornoRealllfecamShojuo RamuneGay PornIndian Girls Porn Sex VideosY OupormPorn Download VideoBi Porn FreeGay Porn First TimeAmala Paul HotWife Xxx MoviesYoutubensfwDesi Porn'sBig Boops Sex VideosX Video AudioPorn En Español XxxJab PornFreya Von Doom CreampieMemek IndonesiaFree Sexy IndiansBest Celebrity Nude LeaksChris DamnKing Noire Sucking DickGif CuckholdBest Pussy In The WorldDase Xx VideoSexy Blue Film Sexy Blue FilmEscortblowjobXxx Hd Hot SexyDiamond Kitty OnlyfansSheena Ryder StepmomBen 10 Porn 3dViking Barbe PornSmoking Fem DomJohny E DepthBound GangbangedFuckathomeGym PhubHairypornhubWhorexxxBig Boobs Hollywood ActressSexy Film Video SexHot Boom PressAugust PornstarStasy QSislocesmeEscorting HubCnn ContoseróticosBatman PornOldmothersexAnalpain PornSpanking Wife PornPorniranianNarto Porn GamesLatna AnalLoverssexBrazzers PunishmentXxx Video KoriyaRiley Reid MandingoMoriah Mills Porn StarClebjihadX Video Hd MeinMast RamMet ArtbabesKelsie Monroe PovPorno IncestoLoop Das FamosasPorono MXxx Sex Movie ComUrvashi Rautela NudesMia Khalifa Twitter MemeLesbian Strapon On PornLady Dee PornDrunk Sis PornMadrasi PornLily XnxFan Bingbing NudePorn Movie XRiding That BbcPorn PatiteEnglish Blue Film Full MoviePiumi Hansamali SexAmuture Wife PornCrystal Rae PornstarKavita Bhabhi Xxx VideosBig Sexy TitysPorn ViolacionAnal IndanEroticmvPorno Streaming GratuitHentai 2readLesbian Nipple SuckingPlayboy VideosWww Xxx Hindi VidioDaman Sex VideoEmily Addison AnalHypnotic Lesbian PornHuge Lesbian TitsKrasi PhotosHard Aunty SexMy Friend Likes Anal Scarlett HamptonLeinasexHorny Young WomenEbonybondageXhamster Xxx VideoKerala Full SexMyhotsite NetIndian Sex Aunty SareeObey Me PornBig Boob Cock SuckMadhuri Dixit Hot Sex VideoAmateur PirnKorean Jerk OffBest Ebony PornstarLesbians Latina PornJesica Rabit PornSex Video Full Hd HotVeronica Rodriguez LesbianJackandjill SwapSaraunderwood OnlyfansTamil Mallu Hot VideosNude EroticCharturbateRocketreyna NudeChloe Ferry NudeLesbian Milf PronBeautiful Naked Women In VideosBrianna Beach Take It SlowRwby SexJapanese Brother And Sister Porn VideosHot Naked Teen GirlsSaxy Hot Xxx VideoMoney Talks RealitykingsDad Fucks Sleeping DaughterCutiebootyWww.s.e.xNikki Leigh NudeDesi Mom Xxx VideoWidow Porn Videos