U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 4
Verklaring van de organistoren . "Argentinië zal ten prooi vallen aan het neoliberale kolonialisme, dat niets anders dan miserie met zich meebrengt". ...

ongeveer 1 jaar geleden door Eric

REAGEER MET EEN EMOJI
4
2
LEES MEER OVER

weer een bodemloze put erbij.
.

1 de redelijkheid    
ongeveer 1 jaar geleden door de redelijkheid
2
Meld

Die snappen het tenminste.

2 Positivo    
ongeveer 1 jaar geleden door Positivo
1
Meld

@2 ,

Of juist niet.

Ze moeten boos zijn op hun voormalige presidenten die wanbeleid voerden zoals het niet vrij laten bewegen van de Peso t.o.v. de dollar.

Het IMF wordt vaak lekker makkelijk als zondebok gebruikt (is immers een buitenlandse organisatie, daar is het altijd makkelijk tegen ageren), maar zij zijn niet degenen die verantwoordelijk zijn voor de ellende.

3 progressiefliberaal    
ongeveer 1 jaar geleden door progressiefliberaal
2
Meld

En gelijk hebben die mensen. Austerity is a bitch en alleen maar goed voor de politieke elite, rijken en multi-nationals.

5 niet-alles-geloven    
ongeveer 1 jaar geleden door niet-alles-geloven
1
Meld

Daar hebben ze groot gelijk in. Vooral dat neoliberale kolonialisme, dat zien we overal ter wereld geeuren, hier ook. Net wat @5 : zegt. Doelgerichte verpaupering en marginalisering qua macht van blanke autochtone Europeanen en verder alle autochtone bevolkingen zodat de industriëlen kunnen bepalen, wie leeft en sterft. De hielenlikkers leven, voorlopig, degenen die zich verzetten, kreperen.

6 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
2
Meld

@4 ,

Wat wil je zeggen? Als je een linkje post, schrijf er dan zelf ten minste iets over. Domweg wat URL's plaatsen kunnen we allemaal wel maar ik ga geen hele artikelen doornemen om erachter te komen wat jij nu eigenlijk duidelijk wil maken, de groeten.

7 progressiefliberaal    
ongeveer 1 jaar geleden door progressiefliberaal
4
Meld

Confessions of an Economic Hit Man (ISBN 0452287081) is een autobiografisch boek geschreven door John Perkins, verschenen in 2004. De Nederlandse vertaling is verschenen in 2006, onder de titel: Bekentenissen van een economische huurmoordenaar (ISBN 9029563591, De Arbeiderspers).

Perkins verhaalt zijn carrière, beginnend bij adviesbedrijf Chas. T. Main, alwaar hij is gerekruteerd door het National Security Agency voor de functie van Economic Hit Man, zoals ze zichzelf gekscherend noemden, aldus Perkins. Zijn officiële functiebenaming was Chief economist.

Naar eigen zeggen was het Perkins' taak om de politiek leiders van ontwikkelingslanden te overreden tot het aanvaarden van enorme bedragen aan ontwikkelingsgelden in de vorm van leningen via instituties als de Wereldbank, IMF en USAID. Opgezadeld met enorme schulden die de landen niet meer af konden betalen, konden deze landen vervolgens gedwongen worden hun economie open te stellen voor Amerikaanse bedrijven die grondstoffen of goedkope arbeidskrachten nodig hadden.

Indien deze plannen niet werkten, alsdus Perkins, werden de "jakhalzen" ingeschakeld: agenten die met CIA-goedkeuring probeerden een revolutie of staatsgreep te bewerkstelligen. Als dat ook niet lukte, werd er soms een aanslag gepleegd.

Perkins stelt ervan overtuigd te zijn dat Omar Torrijos, president van Panama, omkwam in een vliegtuigongeluk veroorzaakt door een bom in een cassetterecorder.

Economic hit men (EHMs) are highly paid professionals who cheat countries around the globe out of trillions of dollars. They funnel money from the World Bank, the United States Agency for International Development (USAID), and other foreign "aid" organizations into the coffers of huge corporations and the pockets of a few wealthy families who control the planet's natural resources. Their tools included fraudulent financial reports, rigged elections, payoffs, extortion, sex, and murder. They play a game as old as empire, but one that has taken on new and terrifying dimensions during this time of globalization.

8 Jongens van de Witt    
ongeveer 1 jaar geleden door Jongens van de Witt
1
Meld

Weer zo'n landje dat jaren zit te potverteren en op te grote voet leeft en als t dan fout gaat ligt t aan de grote boze buitenlandse wereld..Zet maar eens de tering naar de nering, houd op zakkenvullende corrupte politici te kiezen en minder flierefluiten en meer werken.

9 BlackNinja    
ongeveer 1 jaar geleden door BlackNinja
1
Meld

@9
Dit keer geen socialisten maar neo-liberalen.

10 eh    
ongeveer 1 jaar geleden door eh
0
Meld

@9 Nederland leeft niet op te grote voet en heeft geen zakkenvullende corrupte politici gekozen denkt u?

11 Ruud100    
ongeveer 1 jaar geleden door Ruud100
1
Meld

@11 Argentinie vraagt 30 miljard noodsteun aan om de inflatie van de eigen munt onder controle te krijgen. Om het even in perspectief te brengen.

De schuld van Nederland : http://www.destaatsschuldmeter.nl/

Onze EU-bank die de waarde van onze eigen munt de Euro onder controle wil krijgen drukt 80 miljard per maand bij (per maand) : http://www.parelbrabant.nl/ecb-maakt-80-miljard-euro-per-maand/

12 Ruud100    
ongeveer 1 jaar geleden door Ruud100
0
Meld

@11 niet zodanig dat we aan de rand van financiele ruine staan. Argentinie is al eens failliet gegaan. Wij niet. Nederland heeft 1 van de sterkste economieen van Europa.

13 BlackNinja    
ongeveer 1 jaar geleden door BlackNinja
0
Meld

@13 op papier wel. De staat van onze economie wordt bepaald door de aandelenmarkten (gebaseerd op emoties) en berekeningen die gemanipuleerd worden door de rekenmethodes.

14 Eric    
ongeveer 1 jaar geleden door Eric
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump zegt dat hij "niet gelukkig"...
President Trump zei donderdag dat hij 'niet g...

9 uur geleden door Denisova

Trump roept KKK-slogan 'love it or leave...
De 'love it or leave it'-slogan is een grieze...

19 uur geleden door Denisova

Rotterdam of Maastricht, waar is de beste Son...
De organisatie van het Songfestival in Nederl...

6 uur geleden door NOS

Geen cent te verdienen aan elektrische auto v...
De opmars van de elektrische auto lijkt niet...

18 uur geleden door AD

"De ondergang van Duitsland": de sc...
Lara Trump heeft scherpe kritiek geuit op het...

12 uur geleden door Kiki


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Janzzen
Britse ministers dreigen met ontslag als John...
En de chaos wordt groter en groter.......

1 minuut geleden door Janzzen

rEmco44
"De ondergang van Duitsland": de schoondochte...
Ook in Duitsland, evenals in de meeste andere...

26 minuten geleden door rEmco44

sparta
"De ondergang van Duitsland": de schoondochte...
Fantastisch .. Er moet meer uitgehaald worden...

33 minuten geleden door sparta

rEmco44
Broer slaat zus halfdood omdat ze ‘verkeerd...
Ies koeltoer...

34 minuten geleden door rEmco44

rEmco44
Trump vraagt Rutte om militaire steun in stri...
Lol...het is best een leuk stukje....ik lees ...

35 minuten geleden door rEmco44

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig