Buitenland
  • 4
Verklaring van de organistoren . "Argentinië zal ten prooi vallen aan het neoliberale kolonialisme, dat niets anders dan miserie met zich meebrengt". ...

6 maanden geleden door Eric

REAGEER MET EEN EMOJI
4
2
LEES MEER OVER

weer een bodemloze put erbij.
.

1 de redelijkheid    
6 maanden geleden door de redelijkheid
2
Meld

Die snappen het tenminste.

2 Positivo    
6 maanden geleden door Positivo
1
Meld

@2 ,

Of juist niet.

Ze moeten boos zijn op hun voormalige presidenten die wanbeleid voerden zoals het niet vrij laten bewegen van de Peso t.o.v. de dollar.

Het IMF wordt vaak lekker makkelijk als zondebok gebruikt (is immers een buitenlandse organisatie, daar is het altijd makkelijk tegen ageren), maar zij zijn niet degenen die verantwoordelijk zijn voor de ellende.

3 progressiefliberaal    
6 maanden geleden door progressiefliberaal
2
Meld

En gelijk hebben die mensen. Austerity is a bitch en alleen maar goed voor de politieke elite, rijken en multi-nationals.

5 niet-alles-geloven    
6 maanden geleden door niet-alles-geloven
1
Meld

Daar hebben ze groot gelijk in. Vooral dat neoliberale kolonialisme, dat zien we overal ter wereld geeuren, hier ook. Net wat @5 : zegt. Doelgerichte verpaupering en marginalisering qua macht van blanke autochtone Europeanen en verder alle autochtone bevolkingen zodat de industriëlen kunnen bepalen, wie leeft en sterft. De hielenlikkers leven, voorlopig, degenen die zich verzetten, kreperen.

6 Wendel    
6 maanden geleden door Wendel
2
Meld

@4 ,

Wat wil je zeggen? Als je een linkje post, schrijf er dan zelf ten minste iets over. Domweg wat URL's plaatsen kunnen we allemaal wel maar ik ga geen hele artikelen doornemen om erachter te komen wat jij nu eigenlijk duidelijk wil maken, de groeten.

7 progressiefliberaal    
6 maanden geleden door progressiefliberaal
4
Meld

Confessions of an Economic Hit Man (ISBN 0452287081) is een autobiografisch boek geschreven door John Perkins, verschenen in 2004. De Nederlandse vertaling is verschenen in 2006, onder de titel: Bekentenissen van een economische huurmoordenaar (ISBN 9029563591, De Arbeiderspers).

Perkins verhaalt zijn carrière, beginnend bij adviesbedrijf Chas. T. Main, alwaar hij is gerekruteerd door het National Security Agency voor de functie van Economic Hit Man, zoals ze zichzelf gekscherend noemden, aldus Perkins. Zijn officiële functiebenaming was Chief economist.

Naar eigen zeggen was het Perkins' taak om de politiek leiders van ontwikkelingslanden te overreden tot het aanvaarden van enorme bedragen aan ontwikkelingsgelden in de vorm van leningen via instituties als de Wereldbank, IMF en USAID. Opgezadeld met enorme schulden die de landen niet meer af konden betalen, konden deze landen vervolgens gedwongen worden hun economie open te stellen voor Amerikaanse bedrijven die grondstoffen of goedkope arbeidskrachten nodig hadden.

Indien deze plannen niet werkten, alsdus Perkins, werden de "jakhalzen" ingeschakeld: agenten die met CIA-goedkeuring probeerden een revolutie of staatsgreep te bewerkstelligen. Als dat ook niet lukte, werd er soms een aanslag gepleegd.

Perkins stelt ervan overtuigd te zijn dat Omar Torrijos, president van Panama, omkwam in een vliegtuigongeluk veroorzaakt door een bom in een cassetterecorder.

Economic hit men (EHMs) are highly paid professionals who cheat countries around the globe out of trillions of dollars. They funnel money from the World Bank, the United States Agency for International Development (USAID), and other foreign "aid" organizations into the coffers of huge corporations and the pockets of a few wealthy families who control the planet's natural resources. Their tools included fraudulent financial reports, rigged elections, payoffs, extortion, sex, and murder. They play a game as old as empire, but one that has taken on new and terrifying dimensions during this time of globalization.

8 Jongens van de Witt    
6 maanden geleden door Jongens van de Witt
1
Meld

Weer zo'n landje dat jaren zit te potverteren en op te grote voet leeft en als t dan fout gaat ligt t aan de grote boze buitenlandse wereld..Zet maar eens de tering naar de nering, houd op zakkenvullende corrupte politici te kiezen en minder flierefluiten en meer werken.

9 BlackNinja    
6 maanden geleden door BlackNinja
1
Meld

@9
Dit keer geen socialisten maar neo-liberalen.

10 eh    
6 maanden geleden door eh
0
Meld

@9 Nederland leeft niet op te grote voet en heeft geen zakkenvullende corrupte politici gekozen denkt u?

11 Ruud100    
6 maanden geleden door Ruud100
1
Meld

@11 Argentinie vraagt 30 miljard noodsteun aan om de inflatie van de eigen munt onder controle te krijgen. Om het even in perspectief te brengen.

De schuld van Nederland : http://www.destaatsschuldmeter.nl/

Onze EU-bank die de waarde van onze eigen munt de Euro onder controle wil krijgen drukt 80 miljard per maand bij (per maand) : http://www.parelbrabant.nl/ecb-maakt-80-miljard-euro-per-maand/

12 Ruud100    
6 maanden geleden door Ruud100
0
Meld

@11 niet zodanig dat we aan de rand van financiele ruine staan. Argentinie is al eens failliet gegaan. Wij niet. Nederland heeft 1 van de sterkste economieen van Europa.

13 BlackNinja    
6 maanden geleden door BlackNinja
0
Meld

@13 op papier wel. De staat van onze economie wordt bepaald door de aandelenmarkten (gebaseerd op emoties) en berekeningen die gemanipuleerd worden door de rekenmethodes.

14 Eric    
6 maanden geleden door Eric
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Rechter bepaalt dat Trump geen illegale immig...
Een federale rechter in San Francisco heeft b...

1 dag geleden door Nu.nl

VARAgids verliest tientallen abonnees na cove...
De VARAgids heeft zestig abonnees verloren na...

21 uur geleden door Reconquista

Winkeliers met iets van Zwarte Piet in de eta...
Extreem-links houdt een lijst bij van winkels...

13 uur geleden door Spraypaint

Blokhuis sluit vaccinatiedwang niet uit
Het ministerie van Volksgezondheid sluit niet...

20 uur geleden door Wilmama

'Niet-blanke Piet'
Het enige wat Sylvana, de anti-Zwarte Pietenb...

21 uur geleden door Scorpio


ADVERTENTIE


Laatste reacties
beastyboy
VARAgids verliest tientallen abonnees na cove...
Je wordt op het moment doodgegooid met pro-Sy...

1 minuut geleden door beastyboy

Bluth
Barack Obama suggereert dat Trump 'mama-probl...
@58 Wat ik weet is dat jij met twee maten mee...

1 minuut geleden door Bluth

Weet geen naam
'Agenten zaak Mitch Henriquez worden nog stee...
@15, Ik heb gewoon geen medelijden met dat po...

1 minuut geleden door Weet geen naam

De Vliegende Brabander
Wilders haalt mede-inspirator van terrorisme ...
@30Overigens een kleine kanttekening bij mi...

1 minuut geleden door De Vliegende Brabander

Cody
D66 wil dat Zwarte Piet wordt vervangen...
DENK66...

2 minuten geleden door Cody

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig