Economie
  • 16
In Turkije lijkt bijna niemand nog de moed te hebben om president Recep Tayyip Erdogan tegen te spreken. Dat geldt ook voor de economische analisten, die elke ongunstig signaal over het beleid van Erdogan vermijden. Dat schrijven Ugur Yilmaz en Cagan Koc, correspondenten van het economis ...

9 maanden geleden door Febee

REAGEER MET EEN EMOJI
2
10
2
2

Erdogan rijdt zijn economie recht de afgrond in, maar geen Turkse analist die daar iets over durft zeggen.

1 upanddown    
9 maanden geleden door upanddown
0
Meld

@1 Lekker laten doen dan

2 Ikke44    
9 maanden geleden door Ikke44
1
Meld

Laat ze maar lekker gaan, als lemmingen! Erdowie voorop en onderop.

3 Snowflake    
9 maanden geleden door Snowflake
1
Meld

Net als Rutte, die rijdt onze economie ook de afgrond in.

4 Bakgraag    
9 maanden geleden door Bakgraag
7
Meld

De grapmis dat de parallel goed te zien is in de acties van de ECB. Geen econoom met een andere mening zal serieus genomen worden. Heel opvallend.

5 Al    
9 maanden geleden door Al
2
Meld

Recht zo die gaat ouwe geitenn**kert.

6 Tsaar    
9 maanden geleden door Tsaar
2
Meld

Geen analist in Turkije durft iets te zeggen omdat ze dan opgepakt worden als "tegenstander" van Erdogan.
Maar buitenlandse analisten hebben het al eerder voorspeld, dat het fout zou gaan.
En zie, Erdogan bedient ze op hun wenken.

7 Dieke    
9 maanden geleden door Dieke
0
Meld

Boodschappers met slecht nieuws riskeren de doodstraf.

8 in holland    
9 maanden geleden door in holland
0
Meld

Erdogan ziet kritiek niet als gratis advies uiteraard.

9 caso    
9 maanden geleden door caso
0
Meld

Erdogan wist allang, dat de Lira keldert. Daarom heeft hij de vervroegde verkiezingen ook uitgeroepen, in de hoop, dat het nog niet te desastreus zou zijn.
Helaas voor Erdogan, keldert de lira sneller, als dat hij omhoog kan komen.

10 sockknitter    
9 maanden geleden door sockknitter
0
Meld

Het gaat al jaren slecht in de hele islamitische wereld. Anders zouden ze wel in hun heilstaat blijven, maar ze doen er alles aan om die te ontvluchten.. De combinatie van gebrek aan enige zelfreflectie, zelfoverschatting, verwijten, beschuldigen eisen en luiheid zal er voor zorgen dat het nog lang zo zal blijven.

11 Soare    
9 maanden geleden door Soare
0
Meld

Dit is een mooie gelegenheid voor sultan Erdogan om militair landen te veroveren/binnen te vallen die in het verleden bij het Ottomaanse rijk behoorden. Turkijke is Duitsland alleen nu ano 2018.

12 DONKEY R    
9 maanden geleden door DONKEY R
2
Meld

Kritiek daar geven is ook geen verstandig idee XD

13 DikkeTor    
9 maanden geleden door DikkeTor
0
Meld

O jee !! Als het mensen daar over een tijdje slecht zal gaan ?!! Gaat de BVNL paspoortindustrir het ws nog heel druk krijgen want uit het “slecht gaan” komt vaak veel ellende/opstand voort. Daar heeft men hier (nog) niet zoveel van te vrezen ... hoewel bepaalde (geloofs)ontwikkelingen ook hier ni .... (niet z**ken TA !!) wie dan leeft, die dan zorgt !!

14 Tante Annie    
9 maanden geleden door Tante Annie
2
Meld

@13
En dat geldt voor de meeste isl. landen. Het is 1 vd redenen waarom het met die landen altijd fout gaat en ze altijd hulp van buiten nodig hebben. Als in dat soort lanen tegen de machthebbers (van hoog tot laag) ingaat, kan je je baan wel op je buik schrijven. Als er wat fout gaat, wat dan ook, dan houdt men zijn mond erover of wijst naar een ander en uiteraard spreek je de baas niet tegen. Daarom hebben ze in die landen veel expats, westerse buitenlanders die dat probleem niet hebben en gewoon ongezouten de fouten en de waarheid benoemen.

Niet voor niks hebben ze de gezegdes in isl. landen:
"Als je je hoofd gebruikt gaat het eraf,
Als je je nek uitsteekt wordt het geliefd.

15 Bleke Betty    
9 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

Koerdische vluchteling gedood in vluchtelingen kamp, door NL regering gesteunde Al Quada jihadisten en terroristen......immers NL NSB regring olv jihadist Rutte steunt sharia in Syria en heeft al bewezen vrouwen gedood door stenigen, en geen cent hulp voor 200.000 vluchtelingen uit afrin in Syria van NSB NL regering.
Deze gedode vluchtelingen kwamen misschien wel uit Afrin.......

A group of Islamist refugees from Pakistan, Syria, Afghan, Algeria attacked group of Kurds in Greek camp for not fasting during Ramadan killing 3 and injuring many It's last year repeating itself for Kurds, these are hatred and backwards filth
https://twitter.com/Caki__/status/1000322134219083776

16 Goldrush    
9 maanden geleden door Goldrush
3
Meld

IS in het Turkije van vandaag de dag ook slecht voor je baan of gezondheid om zoiets te zeggen. Voor je het weet ben je "Gülenist" of "Koerd"...

17 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
3
Meld

de lira gaat richting de waarde van een papierenzakdoek.

18 ongelovenloos    
9 maanden geleden door ongelovenloos
0
Meld

@18 stijgt'ie dan weer in waarde?

19 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
4
Meld

@18 U ziet het, het loopt zelden goed af met dictatoriale populisten.

20 E.Meel    
9 maanden geleden door E.Meel
4
Meld

Ik vermoed dat elk aangeleverd negatief stuk meteen door de versnipperaar gaat daar vrijwel alle media inmiddels gecontroleerd wordt door de AK partij en Erdogan. Ook al zijn er nog enkele moedige Turken die de waarheid durven en willen vertellen, hun bijdragen zullen nooit de nationale of zelfs lokale publiciteit halen.

21 Beowulf    
9 maanden geleden door Beowulf
0
Meld


Mooi dat het rustig wordt op NK met de komst van het nieuwe nujij. Een draadje over Turkije en 21 reacties in 17 uur, is goed nieuws question

Laat het maat lekker de afgrond ingaan met NK question

22 Dewereldrond    
9 maanden geleden door Dewereldrond
13
Meld

@22
Het is hier echt niet rustiger en NUjij loopt trouwens voor geen meter en dat bewijs je zelf door toch maar weer hier te gaan posten. question

23 Reconquista    
9 maanden geleden door Reconquista
0
Meld

Erdo's hebzucht is onverzadigbaar.
Maar wie het onderste uit de kan wil krijgt de deksel op zijn kop.

24 van Keulen    
9 maanden geleden door van Keulen
0
Meld

Erdogan heeft in een korte tijd ervoor gezorgd dat de Turkse bevolking extra geld in hun portemonnee kregen. Dit zorgde er voor dat hij snel aan populariteit won in Turkije. Echter hij heeft deze economische boost bewerkstelligd door zeer veel leningen bij Europese banken. Met andere woorden hij heeft al die tijd mooi weer gespeeld met massa's geleend geld. Deze leningen zijn kortlopend en moeten nu afgelost gaan worden. Nu stort het land in een economisch gat dat mede door de instabiele situatie in de regio nog groter aan het worden is. Geloof mij maar dat Erdogan dit allang heeft zien aan komen. Al zijn politieke maatregelen van de afgelopen jaren hebben als drijfveer zijn positie en macht te versterken als de halleluja stemming van het Turkse volk omslaat in grote onvrede. Oftewel als het economische drama zich voltrekt krijgen de Turken hem niet meer weg want Erdogan heeft land al omgeturnd in een Islamitisch dictatoriale staat. Erdogan heeft zijn geschiedenis boekjes goed bestudeerd en lang geleden al de conclusie getrokken dat heel veel Turkse leiders het veld hebben moeten ruimen als het Economisch slecht ging in Turkije. Helaas zijn veel Turken verblind door hun Nationalistische gevoeld dat zij hen leider als makke schapen moeten volgen. Dat ze daarmee hun democratische rechten weg gegeven hebben is misschien wel het grootse offer dat ze gebracht hebben aan Erdogan. Ik ben bang dat het al te laat is om de situatie nog te keren.

25 Mvid-    
9 maanden geleden door Mvid-
0
Meld

@20 En hun Islam aanhangers !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Peppie !

26 Bollieboos    
9 maanden geleden door Bollieboos
1
Meld

hard voor die geit

27 floyd    
9 maanden geleden door floyd
1
Meld

Begin vorig jaar moest Turkije 200 Miljard dollar aan buitenlandse schuld terug betalen, terwijl de reserves van de TCMB ( Turkse Centrale Bank ) 34,7 Miljard bedroeg. Dit jaar staat de balans op 326 miljard aan buitenlandse schuld. Ruim een jaar eerder hebben de grootste drie rating bureaus de kredietwaardigheid van Turkije verlaagd tot junkstatus. Vanwege de Politieke instabiliteit in de regio gaat de waarde van de Turkse Lire steeds meer onderuit waardoor de kredietwaardigheid keer op keer steeds verder weg zakt. Erdogan weet deze economische luchtbel nog steeds te verkopen aan het Turkse volk door te stellen dat dit niet aan zijn politieke beleid ligt maar de schuld is van buitenlandse invloeden.

28 Mvid-    
9 maanden geleden door Mvid-
0
Meld

dat niet alle mensen de islam, erdogeit, hoofddoeken en alles wat met dat geiten islam te maken heeft spuug en spuug zat zijn, ik begrijp er helemaal niks van, het brengt elke dag gedonder

29 floyd    
9 maanden geleden door floyd
1
Meld

Hoogmoed komt vermoedelijk voor de val. Erdogan valt te verwijten dat hij de laatste jaren erg veel enorm kostbare prestigeprojecten in zijn land heeft opgestart en laten bouwen met (vermoedelijk) geleend geld.

https://decorrespondent.nl/5923/erdogan-verkiest-megaprojecten-boven-democratie-en-zo-ziet-dat-eruit/1568783448309-995ad569

Een greep uit sommige projecten:

De grootste luchthaven
https://www.upinthesky.nl/2017/11/20/zo-bouwt-turkije-aan-grootste-luchthaven-ooit-video/

https://turksemedia.nl/feest-turkije-opent-breedste-brug-ter-wereld/

http://hetgrotemiddenoostenplatform.nl/2013/11/12/prestigeproject-van-erdogan-door-marc-guillet/

Het grootste (megalomane )presidentiële paleis ter wereld!

30 Nieuwsgierig    
9 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Erdogan dit....en Erdogan dat...voorlopig heeft hij alle Europarlement bobo,s onder de duim . Ze kruipen voor hem . Kan me nog goed herinneren dat Merkel bij hem zat als een kind met kiespijn om een deal te maken omdat de EU niet in staat is om de immigranten tegen te houden . Hoe slap en kan je wezen en jezelf zo vernederen ? En de Turken maar lachen natuurlijk .
En Turkije kreeg tientallen miljoenen per jaar om er over na denken om ooit lid te worden van de EU . Geloof je dit niet ? Zoek maar eens op dan .

En als het aan de D66 en Merkel had gelegen was Turkije allang lid geweest van de EU
dat was helemaal lachen geweest dan om de nsb,ers en zelf laffe zelf verloochende eigen land haterste zien kruipen en knielen voor Erdogan in Brussel . Dat was wel een leuke film waard geweest .

Erdogan is het probleem niet ...Turkije is het probleem niet ...het zijn de ongelofelijke blinde paarden in Brussel die zichzelf zo makkelijk laten misbruiken .

http://www.knack.be/nieuws/belgie/het-is-verontrustend-dat-merkel-in-onze-naam-toegevingen-doet-aan-erdogan-over-toetreding-tot-eu/article-opinion-619989.html

https://www.geenstijl.nl/4628612/leuk_onderwerp_voor_het_tweede_geenpeil_referendum/

En nu wil Brussel er weer 6 Balkenlanden bij hebben ?
Die de rest naar beneden trekken natuurlijk omdat deze verrotte landen eeuwig aan het EU infuus gaan hangen

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/waarom-wil-de-eu-ineens-weer-uitbreiden-met-zes-balkanlanden/

Je hoort ook nooit wat er goed is aan het EU lidmaatschap voor de Nederlanders , wel dat we de grootste betalers zijn . Waarschijnlijk gaat het ons een beetje geld kosten maar dat duurt niet lang .
Als we lid blijven van deze krankzinnige club gaat Nederland natuurlijk naar de kloten .

31 AcerPredator    
9 maanden geleden door AcerPredator
0
Meld

De EU zit te smachten naar de val van Erdogeit. Dan weten ze niet hoe snel ze Turkije bij de EU willen inlijven. Macht daar is de EU op uit.
Als die turkies erbij komen ben ik de volgende dag vertrokken van dit continent.

32 delarosa@europe.com    
9 maanden geleden door [email protected]
0
Meld

@32 Nou dat geloof ik niet dat EU Turkije zo graag wil.
Wel of geen Erdogan het is namelijk die Turkse mentaliteit die niet samengaat met de Europese.
Bovendien ligt Turkije niet in Europa al denken ze van wel.

33 van Keulen    
9 maanden geleden door van Keulen
1
Meld

En Constantinople dan? Byzantijnen? Turkies horen daar helemaal niet

34 delarosa@europe.com    
9 maanden geleden door [email protected]
1
Meld

@34 Precies! De westkust van Turkije was vroeger Grieks dat door de Turken op een smerige manier is ingenomen.
Behalve dat houden ze het noordelijke deel van Cyprus ook bezet.
Dat houd in dat Turkije nooit of te nimmer Europees mag worden.

35 van Keulen    
9 maanden geleden door van Keulen
1
Meld

Zagen we dit niet ook in de jaren 30 ?

36 Deelname    
9 maanden geleden door Deelname
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Meer dan 30.000 wetenschappers verklaren dat...
Meer dan 30.000 wetenschappers hebben bevesti...

12 uur geleden door Kiki

8 ultieme tosti’s voor een gevarieerd t...
Tosti’s, ook wel croque-monsieur genoemd in B...

6 uur geleden door brightidiots

Ranglijst van alle Amerikaanse presidenten: T...
Er zijn Amerikaanse presidenten geweest die d...

10 uur geleden door Crezee

Juncker geschokt door Hongaarse campagne
De Europese Commissie is geschokt door een Ho...

10 uur geleden door Inter

Willem-Alexander wandelt door probleemwijk Ro...
De koning liep met de stadsmarinier en de bur...

8 uur geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Sjaak Trekhaak
8 ultieme tosti’s voor een gevarieerd tosti...
@166Tja, de woordkeuze is aan jou :-)...

2 minuten geleden door Sjaak Trekhaak

ongelovenloos
Opnieuw Joodse graven beklad met swastika’s...
@8het is in spiegelbeeld..de mensen die...

3 minuten geleden door ongelovenloos

grovi
8 ultieme tosti’s voor een gevarieerd tosti...
@161Kon me ff niet beheersen. ☺...

3 minuten geleden door grovi

ronaldo lolito
Zwangere vrouwen willen Jesse Klaver als vade...
kan het moeilijk geloven dat een vrouw zon li...

3 minuten geleden door ronaldo lolito

Sjaak Trekhaak
8 ultieme tosti’s voor een gevarieerd tosti...
@164Mijn zegen heeft iedereen, anders is in...

5 minuten geleden door Sjaak Trekhaak

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig