Politiek
  • 4
VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff wil de bijstandsuitkering verlagen voor mensen die niets uitvoeren. Een volledige bijstandsuitkering moet alleen mogelijk zijn voor wie de taal spreekt, een opleiding volgt, solliciteert, of ‘iets nuttigs doet voor de medemens’. ...

8 maanden geleden door in holland

REAGEER MET EEN EMOJI
10
1
2
1
10
LEES MEER OVER

Dijkhoff: pechvogel hoeft niet te creperen, maar de bijstandsuitkering moet omlaag

VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff wil de bijstandsuitkering verlagen voor mensen die niets uitvoeren. Een volledige bijstandsuitkering moet alleen mogelijk zijn voor wie de taal spreekt, een opleiding volgt, solliciteert, of ‘iets nuttigs doet voor de medemens’.
Remco Meijer 25 mei 2018, 19:57

Dat zei hij vrijdagavond op het voorjaarscongres van de VVD in zijn eerste lange speech als fractieleider. Wie nu een bijstandsuitkering krijgt, heeft een sollicitatieplicht. Wie daaraan niet voldoet, kan een boete krijgen.

Dijkhoff ergert zich aan partijen in de Tweede Kamer die dat ‘zielig’ vinden. ‘Dan zeg ik: oké, we draaien het om. We kunnen allemaal een keer pech hebben. Dan maken we een systeem zodat de pechvogel niet crepeert, maar wel zijn best moet doen om zo snel mogelijk weer op eigen benen te staan.’

Wederkerigheid
Volgens Dijkhoff komt daarmee de ‘wederkerigheid’ terug in het nu te anonieme stelsel van sociale zekerheid: het besef dat werkenden opdraaien voor het betalen van uitkeringen. ‘Dan heb je een systeem waarin hoe beter je je best doet, hoe meer je krijgt. Maar heb je ook het idee weer ingebakken dat je het toch samen doet. Dat alles wat je krijgt van een ander af moet komen.’

Dijkhoff beschouwt Nederland als een liberale democratie ‘waarvoor veel strijd is geleverd’. Dat de VVD sinds acht jaar de grootste partij is, brengt volgens hem ‘extra verantwoordelijkheid’ met zich mee. Hij wil Nederland als ‘waardenmaatschappij’ beschermen. Daarvoor is het volgens Dijkhoff van belang goed over de liberale agenda te blijven nadenken. Tegelijkertijd benadrukte hij niet aan het regeerakkoord met CDA, D66 en ChristenUnie te willen tornen. ‘In het uitwerken van nieuwe plannen gaat nog veel tijd en energie zitten.’

Vluchtelingen
Zo’n ander plan is het afschaffen van het automatisme dat erkende vluchtelingen na vijf jaar automatisch voorgoed in Nederland mogen blijven. Dijkhoff: ‘Ergens onderweg is het idee van ‘we vangen mensen tijdelijk op, het is daar oorlog, dan moeten ze hier kunnen schuilen’ overgegaan in ‘en als je langer dan vijf jaar hier mag schuilen mag je altijd blijven. En je kinderen en kleinkinderen ook. Of je nu wel of niet bij ons past.’

Volgens Dijkhoff moet vluchtelingenopvang per definitie van tijdelijke aard zijn. ‘Het is een plicht geworden. Het idee van een gunst is naar de achtergrond verdwenen. En ik vind dat gewoon raar. Dat is wat ik als uitgangspunt zou willen nemen als we aan oplossingen gaan werken.’

Op het punt van integratie betoonde het liberale kopstuk zich zelfkritisch. ‘We spreken nieuwkomers, hun kinderen en kleinkinderen, vaak aan als lid van een groep in plaats van als individu. De ‘allochtonen’. Alsof een net afgestudeerd Marokkaans meisje verantwoordelijk zou zijn voor het wangedrag van een capuchonklootzakje. Dat is niet zo liberaal. Het is eigenlijk ook niet eerlijk. En niet effectief.’

Uitzondering op de auteurswet
https://www.youtube.com/watch?v=VhU9YSrjrlA1 in holland    
8 maanden geleden door in holland
4
Meld

Zeg me dat het niet waar is maar het lijkt er opdat ik het een keer met de vvd eens ben!!

2 upanddown    
8 maanden geleden door upanddown
14
Meld

Wederkerigheid betekend ook dat ik na 38 jaar bijgedragen te hebben aan de sociale pot met iets beters weg kom dan die krentenwegers nu bieden. Zo de wind waait, waait het jasje. Het heeft met wederkerigheid niets te maken.

3 Al    
8 maanden geleden door Al
4
Meld

Worden de bonussen en salarissen van groot verdieners ook verlaagd, als blijkt dat die buitenproportioneel zijn? (ben bang dat dat bij de VVD'ers op veel weerstand zal stuiten, de gewone kleine man uitmelken is makkelijker!).

4 Tutor    
8 maanden geleden door Tutor
3
Meld

Simpel gezegd: Dijkhof heeft goed naar de FvD geluisterd.

beter goed gejat dan slecht verzonnen.

5 Mesjokke    
8 maanden geleden door Mesjokke
7
Meld

Geldt dat dan ook voor wachtgeld voor politici?

6 shadowrunner101    
8 maanden geleden door shadowrunner101
1
Meld

Ik kan me er n stuk in vinden, alleen niet in het laatste stukje.
Wat doet een partij als Denk dan, die islamieten ophitst tegen de Nederlandse maatschappij, bv door te zeggen dat bij allochtonen eerder de stekker wordt uitgetrokken dan bij Nederlanders.
En wat doet Silvana Simons, met haar geschreeuw dat de Nederlanders verantwoordelijk zijn voor het slavernij verleden in 1800.

7 Marrie    
8 maanden geleden door Marrie
5
Meld

De overheid kan beter stoppen met prietpraat, en de problemen gaan aanpakken
Geen uitzonderen meer voor islamieten, allemaal dezelfde rechten ?, dan ook dezelfde plichten.

8 Marrie    
8 maanden geleden door Marrie
6
Meld

En wat doet Silvana Simons, met haar geschreeuw dat de Nederlanders verantwoordelijk zijn voor het slavernij verleden in 1800.

Ze is een soort Catweazle die zo van 1800 naar de 20e eeuw is geschoten.
Of ze is met haar 4e reïncarnatie bezig.

9 in holland    
8 maanden geleden door in holland
4
Meld

Hoop dat alles wat hij zeg.
Ook meent.
En het gaat invoeren.
Hij heeft wel meer dingen geroepen die hij ook nooit gedaan heeft.
Dus vertrouw niet zo erg.
Is een VVD er he.

10 annie    
8 maanden geleden door annie
3
Meld

Laten we voorop stellen, dat de bijstandsuitkeringen in Nederland één van de hoogste van Europa is.
In andere landen word je afgescheept met minder of alleen leefgeld (zakgeld voor migranten).
Niet zo gek, dat die gelukzoekers dus allemaal op de strooppot afkomen.
Ik zou zeggen Dijkhoff : begin daar eerst eens mee, vóórdat je échte bijstandsgdrechtigden gaat pakken.
Nieuwkomers éérst "verwelkomen" met zakgeld en pas na vijf jaar recht op een uitkering.
Zal je zien hoe snel de stroom opdroogt.
Doe wat andere landen doen en begin bij de oorzaken van de ellende.
Het moet niet zo zijn, dat de goeden onder de kwaden moeten lijden.
Dat is de omgekeerde wereld.

11 Strongoli    
8 maanden geleden door Strongoli
1
Meld

VVD roept wel meer domme zieltjes te winnen. Maar eenmaal aan de macht doen ze het omgekeerde. Dus bla bla bla

12 Ivo    
8 maanden geleden door Ivo
1
Meld

"Dijkhoff wil de bewijslast nu omkeren. Iedereen krijgt standaard een lagere uitkering. Alleen mensen die zich nuttig maken, kunnen er een verhoging bij krijgen."

De bijstandsuitkering is al dermate laag, dat steeds meer mensen, hoe zuinig en verantwoord ze ook leven, hun sociale woning verliezen omdat ze de huur niet meer kunnen betalen. Ze hoeven maar twee schulden te hebben van een paar honderd Euro elk, allebei direct opvorderbaar, en ze komen in de verleiding om de huur een maand uit te stellen. Dan hangen ze.

Bovendien is de bijstand netto al minimaal 250 Euro minder dan minimumloon, bij gezinnen scheelt het meer vanwege geen kinder-aftrek, dus werken loont al.

Als hij zegt dat een pechvogel niet hoeft te kreperen, is dat dus precies wat hij wèl voorstaat. Wat van mensen met een psychiatrisch probleem, met een lichamelijke handicap?

Daarnaast is het zo, dat mensen die vrijwilligerswerk doen, tegenwoordig minimaal de reiskosten vergoed krijgen, omdat ze anders een extra verplichting hadden waar ze geen geld voor kregen omdat verschil met werkenden er moest zijn. Daarnaast kan men in sommige gemeenten nog een vergoeding van hooguit 200 Euro per maand behouden, maar niet langer dan een half jaar, als iets er uitziet als heel nuttig vrijwilligerswerk en/of misschien een baan opleverend.

Dijkhoff is gewoon een harteloze sadist die zijn eigen populariteit probeert omhoog te schroeven ten koste van weer eens een groep, die door de MSM onder leiding van "onze gekozen volksvertegenwoordigers" net zo lang is zwartgemaakt tot ze overal geweerd worden door mensen met banen. Maar bedankt voor onze "inclusieve samenleving" en "participatie"-maatschappij.

13 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
3
Meld

@11 En geen huizen meer kado doen
Laat ze maar zitten in een AZC

14 Ikke44    
8 maanden geleden door Ikke44
3
Meld

Niks op aan te merken. Bijstand is veel te duur en alle beetjes om dat te versoberen, zijn mooi meegenomen. Wel even een beter geluid dan van die idioten uit Amsterdam en hun luilekkerland.

15 Yisrael    
8 maanden geleden door Yisrael
16
Meld

@13 Gewoon zoals 11 al zegt aan minder mensen bijstand toekennen alleen zakgeld

16 Ikke44    
8 maanden geleden door Ikke44
5
Meld

@5 Welnee, de VVD is niet zo geobsedeerd met rassen als het FvD en gaat verstandiger met de EU om.

17 Wild Rover    
8 maanden geleden door Wild Rover
7
Meld

@12 Regeren heet dat. En zolang je als partij geen absolute meerderheid hebt in beide Kamers zul je water bij de wijn moeten doen. Wel eventjes wat anders dan roeptoeteren hoor.

18 Wild Rover    
8 maanden geleden door Wild Rover
9
Meld

Goed idee van Dijkhoff maar zoals altijd worden goede ideeën van PVV en FvD altijd gejat door het pluche en dan komen ze er zelf mee/ Nieuwkomers pas na 5 jaar een uitkering. De 5 jaar gaan in nadat ze een paspoort hebben een huis en een baan.

19 Jan met de korte achternaam    
8 maanden geleden door Jan met de korte achternaam
6
Meld

@9
Ik houd niet zo van dat sneaky prietpraat van de overheid.
Zolangzamerhand droppen ze alles neer op het bordje van de autochtoon.
Willen de islamieten met n Nederlands paspoort dezelfde rechten, dan ook dezelfde plichten, en geen uitzonderingen of pampers meer.

20 Marrie    
8 maanden geleden door Marrie
2
Meld

@19 Hoe kun je nu in hemelsnaam 'zoals altijd' ideeën jatten van het FvD?
Ze zitten nauwelijks een jaar in de Kamer..

21 Wild Rover    
8 maanden geleden door Wild Rover
9
Meld

@21 Sinds die tijd worden alle goede ideeën gejat

22 Jan met de korte achternaam    
8 maanden geleden door Jan met de korte achternaam
5
Meld

@11 "Nieuwkomers éérst "verwelkomen" met zakgeld en pas na vijf jaar recht op een uitkering."
En waarvan moeten ze dan leven? Wie betaalt bv. de verblijfskosten?

23 sockknitter    
8 maanden geleden door sockknitter
13
Meld

@20 Het gaat niet alleen over moslims.
Ik ben het er wel mee eens, dat vluchtelingen, willen ze in NL blijven, ze actief moeten worden. Taal leren, eventueel een opleiding volgen en een baan aannemen, ook al is het misschien niet het niveau, dat ze willen hebben.
Laat maar zien, dat je het waard bent, om in NL te blijven.

24 sockknitter    
8 maanden geleden door sockknitter
2
Meld

Er zijn trouwens internationale verdragen waaronder de EU-mensenrechten waarbij het verboden is, mensen tot dwang-arbeid te verplichten. En je dreigt ze immers met dakloosheid = vervroegd de pijp uit.

Duitsland zal wel aandringen, want daar moeten mensen die hun baan verliezen, maar bij familie of vrienden gaan wonen en ze krijgen dan iets van 400 netto per maand. Ongeacht alles. En familie, ook volwassen kinderen, moeten voor van alles betalen, zoals de bejaarde ouders die te weinig inkomen hebben (geen AOW daar) daarvoor moeten de kinderen die 400 Euro betalen EN ze opvangen. Duitsland is regelrecht barbaars, bij ons vergeleken.

Ik zou alleen willen, dat iemand Kamervragen stelde over het afschaffen van de term "bestaansminimum", o.a. bij het Nibud.

25 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
2
Meld

Opleiding volgen in de bijstand is al niet mogelijk onder de huidige regels (opleiding == niet beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt).

Dat de overheid al jaren lang faalt immigranten en vluchtelingen te integreren hoeft niet afgewimpeld te worden op bijstandgerechtigden. Eerst hand in eigen boezem stekken.

Bijstand is een vergaarplek geworden van mensen die gewoonweg niet in staat zijn een normale arbeidsplek te vinden (b.v mensen uit sociale werkplaatsen, diverse arbeidsongeschiktheidsregelingen. Dit met dank aan de o.a de VVD). Heeft het voor die mensen veel zin om te solliciteren? Zelfs de overheid zelf weet niet de benodigde arbeidsplekken voor die mensen te creëren.

En wie het ‘iets nuttigs doet voor de medemens’, op nuttigheid beoordelen?

Stoere praat, maar nauwelijks uitvoerbaar zonder mensen tussen wal en schip te gooien als overheid.

26 MetBoerenVerstand    
8 maanden geleden door MetBoerenVerstand
0
Meld

@22 Geloof je het zelf?
De VVD pleit al jaren voor opvang in eigen regio bijv. en dat nam het FvD klakkeloos over. Vervolgens doen de FvD'ers (bewust of onbewust) net of het hun eigen, originele idee was.

27 Wild Rover    
8 maanden geleden door Wild Rover
5
Meld

Een echt VVD kamerlid. Zelf een riante uitkering opstrijken voor een beetje dom kletsen in de 2e kamer en mensen die het toch al krap hebben nog verder naar beneden trappen.

Natuurlijk moeten er geen uitkeringen worden betaald aan mensen die de boel flessen. Onterechte uitkeringen niet verminderen maar stoppen.
Terechte uitkeringen mogen van mij 20% omhoog
Hij kan beter iets doen aan uitkeringen naar landen waar we niets kunnen of mogen controleren. Kinderbijslag naar landen waar we nul euro heen zouden moeten sturen Maar nee meneer kiest er voor om Nederlanders hun vaak moeilijke leven nog moeilijker te maken. Walgelijk die VVD.

28 PFL    
8 maanden geleden door PFL
3
Meld

Waardeloos voor iemand die de 55 is gepasseerd... Die kunnen solliciteren tot ze een ons wegen.

29 Tsaar    
8 maanden geleden door Tsaar
2
Meld

A gut een VVDist wil zich profileren domme man

30 magikeven    
8 maanden geleden door magikeven
2
Meld

@30 Integendeel, De Slimste Mens! question

31 Wild Rover    
8 maanden geleden door Wild Rover
5
Meld

Als het verkiezingstijd was, zou de VVD wéér stijgen met dit soort popi-jopi-verhalen.
Maar omdat ze multinationals belastingverlichting gaan geven, geloof ik niet zo in die VVD-uitspraken, die wel erg populistisch overkomen.

32 Dieke    
8 maanden geleden door Dieke
2
Meld

Eerst ga je de PGB overal invoeren en zijn er legio lui die een stuk of wat PGB-mensen rond laten lopen in een thee of koffiehuis en hier bakken met geld mee verdienen en vervolgens ga je de mensen die anders dit werk hadden kunnen doen straffen? Nog even los gezien van dat het totale plezierbaantjes zijn en andere mensen dus verdoemd zijn tot de lopende band. Het is niet allemaal zo zwart wit. Pak eerst die PGB maar eens aan. Staan er 5 van die PGBérs te gapen in zon koffiehuis, die eigenaar hoeft nog geen kopje te kopen en loopt al binnen.

33 view2006    
8 maanden geleden door view2006
2
Meld

@29 En belangrijk is dat ze het ook blijven doen, ook al lijkt het moedeloos.

34 Wild Rover    
8 maanden geleden door Wild Rover
5
Meld

@32
Welkom in de twilight Zone.
Dacht je dat het soms normaal zou zijn dat alles omgedraaid is ?

35 techcenter    
8 maanden geleden door techcenter
1
Meld

@31 Ja je verwacht het niet he question

36 magikeven    
8 maanden geleden door magikeven
1
Meld

Is er natuurlijk nog wel het discussiepunt: Wanneer maakt iemand zich nuttig ??? Zo kun je je b.v. nuttig maken door er voor te zorgen dat velen over je gaan praten als je dingen doet waar de meesten gewoon geen heil in zien zoals profiteren.

37 Tiidmasine    
8 maanden geleden door Tiidmasine
1
Meld

De VVD boosmens

38 MarcusCole    
8 maanden geleden door MarcusCole
4
Meld

beetje het zelfde idee als de pvv boosmens en fvd en d'66 boosmens ...

39 MarcusCole    
8 maanden geleden door MarcusCole
5
Meld

Deze vent heeft geen slag van de molen gehad, maar blijft onder de hem rakende wieken staan......

40 Undertaker    
8 maanden geleden door Undertaker
3
Meld

Dijkhof doet deze uitspraken op basis van de kringen waarin hij gewoonlijk verkeert - VVD-kringen. En in VVD-kringen ben je een goede VVD-er als je het *meer-voor-mij”-verhaal* goed kunt verkopen als een *goed-voor-iedereen*-verhaal. (Voor het geval dat het iemand is ontgaan dat de rijken van deze aarde steeds rijker worden..)

41 handsfree    
8 maanden geleden door handsfree
1
Meld

Voor Dijkhof c.s. is een huis met zwembad niet goed genoeg; die gaan voor een paleis met een jacht in Monaco. Alles voor de rijken; de (kans)armen betalen de rekening wel...

42 Gurk    
8 maanden geleden door Gurk
1
Meld

hoe laten we de crimminaliteit stijgen
Verlaag de bijstand en men zal gaan stelen om aan eten te komen
Arme winkeliers

43 eoghanfeehily    
8 maanden geleden door eoghanfeehily
3
Meld

@26
datzelfde geldt voor nuttig maken in de maatschappij ( vrijwilligerswerk)
je bent dan ook niet beschikbaar voor werk dus dat mag ook niet behalve het onzinnige gratis arbeid dat je door de uitkerende instantie aangeboden wordt
Arbeid dat makkelijk door betaalde krachten uitgevoerd kan worden , maar een bijstandstrekker is zooooo veeeeeel goedkoper vooral voor de gemeentes zelf

44 eoghanfeehily    
8 maanden geleden door eoghanfeehily
1
Meld

Typisch VVD. Niet de oorzaak willen zien maar het gevolg aanpakken. Door ons kapitalistisch systeem is er steeds minder werk voor laaggeschoolde mensen. Ook door de automatisering en outsourcing van werk is er minder werkgelegenheid. Dat de kosten van de bijstandsuitkeringen nu de pan uit rijzen is een gevolg van het economisch beleid en systeem.

45 Eric    
8 maanden geleden door Eric
3
Meld

Bijstand omlaag betekent dat je gaat creperen... dat is het nu bijna al.

46 TedjeR    
8 maanden geleden door TedjeR
9
Meld

@45 Wat een onzin ze zitten juist te spingen om mensen met een lage opleiding.

Mijn zoon is lasser en die kan overal terecht en die heeft het nu ook voor het uitkiezen.

Ook in de bouw ook daar zitten ze te springen om mensen.

Er rijden zat busjes Rond met Collega's gezocht! of het nou een cv bedrijf timmerman of weet ik wat zat rijden er rond.


47 bosco    
8 maanden geleden door bosco
2
Meld

@46 Lig er aan voor wie

Een alleen staande moeder heeft veel meer dan een werkende

48 bosco    
8 maanden geleden door bosco
2
Meld

@46 mooi, dat moedigt mensen aan te gaan werken of tenminste een bijdrage leveren.
"Een aanvulling van de bijstandsuitkering tot het huidige niveau is alleen mogelijk voor wie de taal spreekt, een opleiding volgt, solliciteert, of ‘iets nuttigs doet voor de medemens’."
Niks mis mee. Als je geen Nederlands spreekt gaat je uitkering omlaag. Dat is perfect, komt de integratie ten goede.
Al bij al, zal dit een goede ontwikkeling zijn

49 Grasshopper    
8 maanden geleden door Grasshopper
3
Meld

Ik vind dat ze de uitkeringen flink aan moeten pakken en dan heb ik het niet over mensen die niet kunnen werken maar de gene die niet willen werken.

En ik ken er een hoop van zelfs in mijn familie heb ik er al 2 (mijn broers namelijk) die het verdommen om te gaan werken.

En sterker nog ze hebben nog nooit gewerkt en worden ze achterna gezeten?Echt niet ze leven al tig jaren van een uitkering.

En hoe ze het voor mekaar krijgen ik weet het niet ik dacht dat iedereen een Sollicitatieplicht had.

Mijn buurman ook die geniet van een uitkering hij houd mensen uit de slaap of als hij thuis komt maakt hij mensen wakker met zijn lawaai voor de deur en met dat geblair (hindoestanen)Die kunnen niet normaal praten maar schreeuwen altijd
Eergisteren was het 4 uurs morgen dat hij mij uit mijn slaap haalde. dus was voor mij een kort nachtje.

50 bosco    
8 maanden geleden door bosco
2
Meld

Ik heb altijd geleerd: Everthing before but is shit !! vrij vertaald: alles voor maar is poep !!

51 Generaal    
8 maanden geleden door Generaal
3
Meld

@50 Dat is mooi k*t. Ik had (gelukkig hád) zo'n buurman. Deed geen flikker maar pas 's nachts ging de muziek aan. Voluit welteverstaan. Uurtje of drie of zo. Zo bezopen als een konijn. En bij mij ging de wekker weer om half zeven. Hij was gewoon blank, by the way. Dat zegt dus allemaal niks.

52 Kubusje    
8 maanden geleden door Kubusje
8
Meld

@1 "Dijkhoff ergert zich aan partijen in de Tweede Kamer die dat ‘zielig’ vinden. ‘Dan zeg ik: oké, we draaien het om."

Het geeft het puberaal niveau van de huidige generatie politici aan. Eerst iets ondoordachts roepen, dan over de gevolgen nadenken en dan in een babbeltaaltje op er deels op terugkomen.

53 Vilseledd    
8 maanden geleden door Vilseledd
0
Meld

@52 Ook in mijn verhaal heb ik het over blanke mijn eigen broers dus wat lul je nou slap omdat ik het over hindoestanen heb.

Hij was gewoon blank, by the way. Dat zegt dus allemaal niks.

Wat wil je er nou mee zeggen?is het in jou ogen weer racistisch of hoe moet ik dat zien

54 bosco    
8 maanden geleden door bosco
0
Meld

Goh....zijn er al verkiezingen in aantocht?...heb ik iets gemist?

55 loki zegt    
8 maanden geleden door loki zegt
3
Meld

oftewel, de rijken moeten nog rijker worden en de armen moeten nog armer worden

56 Roomboterbabbelaar    
8 maanden geleden door Roomboterbabbelaar
0
Meld

Je moet mensen begeleiden, niet vernederen

57 Scalple    
8 maanden geleden door Scalple
0
Meld

Zou sneu zijn als bijstandsgerechtigden hun huisdieren zouden moeten verkopen om rond te kunnen komen.

58 Aragon    
8 maanden geleden door Aragon
0
Meld

Als je in de WW zit wordt je bijna afgeschoten als je vrijwilligerswerk doet en als je in de bijstand zit wordt je bijna verplicht!!!

59 upanddown    
8 maanden geleden door upanddown
0
Meld

@54 Jij begint over blèrende Hindoestanen die je uit je slaap houden toch? En ik had een Nederlandse buurman die dat deed. Ik wil er maar mee zeggen dat afkomst dus geen zak uitmaakt. Doe effe lekker normaal joh, met je racisme. Jij vond het klaarblijkelijk nodig om over afkomst te beginnen, niet ik. Doe je Hindoestaanse buurman de groeten.

60 Kubusje    
8 maanden geleden door Kubusje
7
Meld

Dat worden dus meer 'verwarde' mensen.

61 ontken    
8 maanden geleden door ontken
0
Meld

@47 daar ben ik wel gedeeltelijk mee eens. Het probleem is dat niet iedereen technisch is. Maar om een techneut nu laaggeschoold te noemen is ook niet meer van deze tijd.

62 Eric    
8 maanden geleden door Eric
0
Meld

@60 Je lult gewoon uit je nek mens jij heb dat helemaal niet mee gemaakt.
Je verzint het gewoon ter plekke.

En uuh is het verboden? om dat volk te noemen en wie ben jij dan om het mij te gaan verbieden.

ik heb niets met die buitenlanders ik zie ze liever gaan dan komen heb ik ook al vaker gezegd in draadjes

Maar kom jij er nu maar is vooruit dat jij de blanke haat het druipt er gewoon vanaf bij je.


63 bosco    
8 maanden geleden door bosco
1
Meld

@63 Jij hebt zometeen een heel boos maar vooral gefrustreerd blanken hatend draaiblokje op je nek zitten question

64 Generaal    
8 maanden geleden door Generaal
2
Meld

Nou en

65 bosco    
8 maanden geleden door bosco
0
Meld

@64 Als iemand wat mee maakt met buitenlanders dan heeft zij hetzelfde mee gemaakt maar dan zijn het altijd blanke

66 bosco    
8 maanden geleden door bosco
0
Meld

@65 De enige juiste reactie inzake haar stampvoeterij. (uiteraard onder genot van een koel pilsje op deze zwoele avond.)

67 Generaal    
8 maanden geleden door Generaal
2
Meld

@66 Ik ben dus niet de enige die dat is opgevallen. question

68 Generaal    
8 maanden geleden door Generaal
2
Meld

Had een zus kunnen zijn van E.Meel

69 bosco    
8 maanden geleden door bosco
0
Meld

@63 Ik haat blanken niet. Ik heb wel een teringhekel aan racisme.
Enne...ik heb het wél meegemaakt. Hij heette Willem.

70 Kubusje    
8 maanden geleden door Kubusje
4
Meld

Schattig....een setje moslimhaters. Het Generaaltje en Boscootje hebben elkaar gevonden. Cute.

71 Kubusje    
8 maanden geleden door Kubusje
4
Meld

@70 Kom op zeg het druipt er gewoon af dat je blanke haat

En omdat jij een tering hekel heeft aan racisme ga je dingen verzinnen over ene blanke Willem die hetzelfde deed als mijn HINDOESTAANSE!!!!!!! buren die het nodig vinden om werkende mensen uit hun slaap te houden

Het bekende vingertje wijzen wat meestal de moslims doen doe jij nu naar de blanke Willem die naast jou woonde.

En dat vingertje komt me heel bekend voor je neemt al aardig de gewoontes over van die lui.

Maar mijn tondeuse ligt al klaar op het kastje.

72 bosco    
8 maanden geleden door bosco
1
Meld

@72 Willem zette zijn muziekinstallatie voluit aan. Hij deed niet, zoals jouw buurtjes aan "geblair".Leuk geschreven trouwens van jou...doe eens iets aan je Nederlands joh. Verder slaat het feit dat je zegt dat ik blanken zou haten als kut op dirk. Ik ben zelf blank. Maar goed, het is algemeen bekend dat mensen die de pest aan mensen met een kleurtje hebben de intelligentie van een doperwtje hebben en jij gevestigt dat weer. Het wordt warm vandaag dus goed dat je de tondeuse alvast hebt opgezocht. Of heb je van jezelf al een hoog voorhoofd?

73 Kubusje    
8 maanden geleden door Kubusje
3
Meld

@72 Gevestigt = bevestigt uiteraard op @73 .

74 Kubusje    
8 maanden geleden door Kubusje
1
Meld

@57 Ik zou het met je eens kunnen zijn ware het dat al die begeleidingen miljoenen heeft gekost en nog steeds niets heeft opgelost. Hoe zie jij begeleiding?

75 Katte_kop    
8 maanden geleden door Katte_kop
0
Meld

Wauw je word boos en dan komen er vieze woorden uit die donker put van jou (kut teringhekel)

Ga je mond is spoelen.

Ja en jij bent blank en je haat je eigen huidskleur.

En die Willem geloof ik niets van die Willem bestaat niet.

En nou maar te hopen dat je hem snap mijn Nederlands is niet zo best maar ook daar kom ik eerlijk vooruit.
Maar zo te zien snap je hem heel goed je gaat als een beest te keer

En uuh ik heb de kost moeten verdienen met mijn handen en niet met pennenlikken achter een bureau.En daar moet jij toch blij mee zijn dat zulke mensen bestaan in Nederland anders had jij nu geen dak boven die harses van je gehad.

Van dat andere volk hoef jij niets van te verwachten die zijn liever lui dan moe zie mijn Hindoestaanse buurman die rond 2 uur middags zijn nest uit komt.

76 bosco    
8 maanden geleden door bosco
0
Meld

@76 Dat jij de Nederlandse taal niet goed beheerst vind ik een minder grote tekortkoming dan je racistische inslag.
Die vind ik héél fout.
En nog bedankt voor het dak boven mijn harses. Helaas lekt het.

77 Kubusje    
8 maanden geleden door Kubusje
3
Meld

Wat Dijkhof zegt: Wij, VVD-ers, hebben natuurlijk, net als iedereen, klootjesvolk nodig om onze waterleidingen aan te leggen, om muren te metselen, vuilnis op te halen, stratenmakers, uw ple schoon te maken, en noem maar op waar echte VVD-ers mensen voor inhuren. En dan zegt zo’n VVD-er (als Dijkhof) tegen de hardwerkende mensen die hij inhuurt – “als je maar goed je best doet, dan kun je net zo’n *patser-VVD-er* worden als ik. En verdomd, heel veel eerljke, hardwerkende mensen stinken bij *elke* verkiezing weer in lonkende sprookjes van de VVD. De VVD houdt mensen een worst voor: ‘Ook jij kunt VVD-er worden’, en doordat veel mensen graag in zulke mooie sprookjes geloven lopen ze achter die worst aan. Hoeveel rijker waren de rijken van deze aarde ook al weer geworden, en was dat bij u ook een beetje in verhouding?

78 handsfree    
8 maanden geleden door handsfree
0
Meld

Dijkhof-leer: Door méér voor mij en minder voor jou gaat het iedereen beter.

79 handsfree    
8 maanden geleden door handsfree
1
Meld

En zo werkt het in het hoofd van 'slimme mensen'..

80 handsfree    
8 maanden geleden door handsfree
0
Meld

En dan zijn er zelfs nog mensen die in de bijstand zitten, niks kunnen en *toch* VVD stemmen..

81 handsfree    
8 maanden geleden door handsfree
0
Meld

Het zou ook wel helpen als Dijkhof eens een beetje zou kunnen uitleggen wat hij verstaat onder ‘mensen die zich nuttig maken’. Ik denk dat Dijkhof dan vooral bedoelt – “mensen die genoeg verdienen om belasting te betalen”. Per slot van rekening gaat het bij de VVD altijd om geld, en om ‘meer voor mij’.
Maar als het een gemotiveerd iemand lukt om in zijn vrije tijd een potentieele bomgordel-terrorist tot meer normale gedachten te brengen, zodat misschien dodelijke aanslagen worden voorkomen, krijgt zo iemand dan van meneer Dijkhof 10 jaar dubbele bijstand, of zoiets? Of is dat in de definitie van Dijkhof niet *nuttig* genoeg..

82 handsfree    
8 maanden geleden door handsfree
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Mogelijk 117 migranten verdronken nadat rubbe...
De internationale Organisatie voor Migranten...

1 dag geleden door Nu.nl

CDA en D66 willen soepeler kinderpardon
Regeringspartijen CDA en D66 willen dat de re...

1 dag geleden door AD

Arnold Karskens: 'Ik geloof het NOS Jour...
Voor Nieuwe Revu was Arnold Karskens (64) jar...

1 dag geleden door Scorpio

Woede in VS over Trump-aanhangers die Vietnam...
Een katholieke school in Kentucky heeft een g...

11 uur geleden door Nu.nl

Yellow Vests protesteren in Parijs, Act 10 LI...
Deze protesten gaan door.Al beweren westerse...

1 dag geleden door dloops


ADVERTENTIE


Laatste reacties
WijzeDwaas
India: Geen staatsburgerschap voor moslims...
@5Wel handig dat hij gelijk in de eerste ...

minder dan een minuut geleden door WijzeDwaas

Marrie
Moeder maga-pet jongen beschuldigt 'zwarte mo...
@28Van welke kant dan ? Of zou het van beid...

minder dan een minuut geleden door Marrie

Crezee
Europese verkiezingen: Marine Le Pen staat vo...
.J. Bron is een paranoïde en radicale haatbl...

minder dan een minuut geleden door Crezee

Lievense
Moeder maga-pet jongen beschuldigt 'zwarte mo...
@28 De inteelt in Amerika zal niet anders zij...

minder dan een minuut geleden door Lievense

DikkeTor
Spice Girls in opspraak om laten maken T-shir...
Nou en ;) Je houdt toch van die meiden? Wat m...

minder dan een minuut geleden door DikkeTor

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig