Turkije en Europa (anderetijden.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Furious & Fast in Cultuur  Β·  34 Reacties

  • 2
  • 494x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Nope, geen Turkije hier..

2
1 chouffleur

Turkije is Europa tot en met ArmeniΓ« en Azerbaidjan

15
2 Furious & Fast

Verdrag van Lausanne, 1923. Dat wil Edrogan opheffen in 2023.

0
3 caso

@1 Zeker de mentaliteit van velen van hen niet.

1
4 gaulette

Turken willen alleen mee profiteren van Europa maar geen Europeanen zijn,..

Die houden vast aan de Sharia wetten van Mohammed en als zijn toeters en bellen.

1
5 iedereen heeft recht op mijn mening

nee alsjeblieft zeg, opdonderen met die lui

2
6 floyd

De Turken hebben voor Turkije gekozen.

1
7 Marrie

Denk dat de Turken die binnen Europa wonen al wel bewezen hebben dat ze er niks mee hebben. Dus nee, ze horen niet bij Europa. Eenmaal erin raak je ze nooit meer kwijt en zullen ze er alles aan doen om de EU te ondermijnen met eisen die nergens over gaan behalve dan voor hun.

1
8 Saviro

De huidige Turken in Turkije waren er 1000 jaar geleden nog niet eens,..

Turkije is eigenlijk van oorsprong een Christelijk land bewoond door o.a. de Byzantynen ''oude Grieken'' en ingenomen door de Turken die oorspronkelijk uit Azie en het midden Oosten kwamen.

1
9 iedereen heeft recht op mijn mening

WAT een domme vraag! NEE, NEE, NEE en nog eens NEE natuurlijk NIET. Net zo min als SyriΓ«, Iran of Saoedi ArabiΓ« etc. Het land heeft totaal NIETS Europees en des te meer Oosters & islam.

........ en vanaf de jaren ’50 als trouwe bondgenoot in de NAVO ..... wablieff!?

NONSENS! Niks "trouwe bondgenoot", zij zijn voortdurend met hun eigen belangen bezig geweest o.a. TEGEN Cyprus en Griekenland en het gelazer met ISIS, stiekem goedkope olie kopen, Europa chanteren met de vluchtelingen, (re)migranten en gelukszoekers. etc. etc.

Schaffen nu S300 en of S400 aan bij de Russen, NAVO bondgenoot? Hebben de Duitsers op een Turks vliegveld in 2017 gegijzeld! Erdowie gaat in Europa tekeer alsof het "zijn" ingelijfde provincie is geworden. Zo zijn er nog zat TEGENSTELLINGEN aan te voeren.

Turkeije is een geweldig mooi land met een strategische ligging ....... that's all!

1
10 Snowflake

@9 Een land kan dus zo van normaal naar moslimland worden

1
11 wijs

De "Turkse Republiek" zoals Ataturk die voorstond, is door Groot-Kalief Erdogan vermoord. Turkije is nu gewoon een gore dictatuur met een megalomane oorlogshitser als opperbaas. En een dergelijk land hoort NIET bij Europa, en mag ook nooit lid worden van de EU.

Klaar, over en uit.

2
12 weerman

@11
Ja, en daardoor veranderen in n land als b.v. Myanmar waar moslims zo te keer zijn gegaan met moordpartijen, dat de oorspronkelijke bewoners zijn op gestaan en op hun beurt de moslims hebben vervolgd.

1
13 Marrie

Als Rusland ook geen kans maakt waarom Turkije wel.

1
14 Wetenschappertje

Laat Turkije lekker tot AziΓ« behoren. Maar daar vallen blijkbaar niet genoeg slurpsidies te halen en dus wil Turkije graag uit de Europese slurpsidiepot graaien....

1
15 Remkraan

"Hoort Turkije bij Europa? De Turken vinden van wel"

Ik denk dat de tegenwoordige Turken, onder leiding van hun dictator Erdogan, eerder vinden dat Europa bij Turkije hoort.

0
16 Mappie

@9
En wat dan nog?
In welk opzicht verschillen ze daarin van ons hier in Europa?
Hier in Europa zijn practisch alle landen, rijken en imperia e.d zijn ontstaan door oorlog en veroveringen en datzelfde geld ook voor andere werelddelen.

Of dacht je dat het ontstaan is door democratische verkiezingen en referenda e.d.?
En dat de grieken daar eerder waren, ook dan/ en wat dan nog?

Voor de grieken daar kwamen leefden daar inheemse volkeren zoals de hettieten e.a. die de oude grieken hebben vermoord of verdreven. Of dacht jij echt dat die zg. griekse kolonies die in het toenmalige klein-azie (het huidige Turkije) zijn ontstaan door democratische stemmingen e.d.? Of geloof jij echt dat ze toen die griekse kolonies daar begonnen, het land leeg en onbewoond was?

Het enige verschil is dat de grieken eerder kwamen.

6
17 maxentius

@17 Doe toch niet zo naief,..

Het verschil en probleem tussen TR en Europa is dat geloof en fanatisme/nationalisme,..

0
18 iedereen heeft recht op mijn mening

@13
Onzin.
De moslims in Birma hebben altijd een kleine minderheid gevormd met weinig macht of invloed.
De reden dat de birmese dictatuur met stilzwijgende toestemming van de zg. 'voorvechter voor de democratie' aung san su kyi is dat ze een etnische zuivering doorvoeren omdat Birmezen die geen boedhist zijn niet als echte birmezen worden beschouwd en zo kunnen ze gelijk het volk afleiden met een zg. vijand.

Kun jij b.v. uitleggen waarom ze nu ineens het karenvolk, die grotendeels christelijk zijn, ook zijn gaan aanvallen? Er schijnt een groot offensief bezig te zijn waarbij veel karen zijn omgekomen.

Of vormen die ook al zg. een gevaar voor Birma?

4
19 maxentius

@17
Ik vroeg jou waarin ze daarin van ons verschillen betreffende verovering e.d. de afgelopen 1000 jaar? En hoe die tot stand kwam? En hoe de grieken aan de gebieden kwamen?

En wat fanatisme en nationalisme betreft, daar hebben wij hier in Europa weinig recht van spreken tegen Turkije en sommige andere landen. Zowel Turkije als de andere moslimlanden zijn geen 2 wereldoorlogen begonnen waarbij in totaal tussen 1914-1945 tussen de 40-70 miljoen mensen zijn omgekomen en tientallen miljoenen gewonden en overal grootschalige vernietiging, fanatisme en ultra-nationalisme overal.

5
20 maxentius

@10
En de andere landen hier in Europa zijn zeker niet bezig geweest met hun eigenbelang?
Die werken allemaal in harmonie en eendracht samen en denken niet aan hun eigenbelang?

En nu met als hoogtepunt, sinds vorig jaar in Amerika trump met america first.
En landen als polen en hongarije die wel de lusten van de eu willen maar niet de lasten.

3
21 maxentius

Geografisch gezien horen ze niet bij Europa, op het kleine stukje na dat links van de Bosporus ligt.
@20 Je stelt een vraag aan jezelf.

0
22 sockknitter

'Hoort Turkije bij Europa? De Turken vinden van wel en proberen al sinds de totstandkoming van de Turkse Republiek, nu bijna 80 jaar geleden, te bewijzen dat het zo is.'

Dat was in 2005. Andere tijden.

1
23 Civ

@20 @Maxentius

Ik wil geen namen noemen maar ik ken wel een genocide waar Turkije ongeveer 100 jaar geleden bij was betrokken,..

0
24 iedereen heeft recht op mijn mening

@21 ........ U leidt af van het eigenlijke onderwerp hoewel uw pogingen wel begrijpelijk zijn omdat u kennelijk sympathiseert met met Kalief Erdogan waar hij kennelijk het liefst voor door wil gaan.

Nou, u krijgt er van @24 flink van langs, die haalt ook andere zeer belastende zaken boven water die u wellicht liever niet het licht zou gunnen!?

Maar het ga u goed hoor!

0
25 Snowflake

@25 '
Met sympathie heeft het niets te maken. Het zal mij een zorg zijn of erdogan aan de macht blijft of niet. MIjn vraag bij 21 was waarin Turkije verschilt daarin van de andere landen in Europa?

En of die nooit handelen/handelden uit eigenbelang? En allemaal alleen denken aan eendrachtig samenwerken?

2
26 maxentius

@26 Wat u doet is het napraten van die Geitenneuker,.. Dan doen bijna al die Turken in Nederland. In plaats van de hand in eigen boezem te steken wordt er meteen in complotten gedacht en ligt de schuld uiteraard weer bij een ander. Als de Turken eens realistisch zouden, zijn zonder anti-Europa bril op, dan zouden eens in de spiegel moeten kijken. En weet u wat ze daar zien?..

0
27 iedereen heeft recht op mijn mening

@24
Ja, dat klopt, er zijn toen veel doden gevallen.
Wel zeer typisch dat je daarmee ineens komt om zo te verhullen dat je WEER geen antwoord geeft op wat ik zei bij nr. 17+20? Nietwaar?

Dat komt zeker niet goed uit, te lastig om te beantwoorden?
Dat maak ik vaak mee. zodra er ineens kritische en lastige vragen worden gesteld willen sommigen ineens niet meer antwoorden of gaan ze het ineens over andere dingen hebben.

Nietwaar?
Zoals het spreekwoord zegt, men ziet wel de splinter in andermans oog maar niet de balk in het eigen oog.

Of ze willen het niet zien natuurlijk?????

2
28 maxentius

@27
Jammer voor je vooroordeel, maar helaas voor jou ben ik niet Turks maar Nederlander en nee ook niet van Turkse afkomst., dus helaas voor je vooroordeel. Jij denkt zeker dat ik dan dus automatisch anti-turks moet zijn? Ik kies niet voor 1 bepaalde partij.

En ik zie dat je bij je reactie bij 27 dat je dus WEER geen antwoord geeft wat ik vroeg bij 26. Ik zou dus zelf maar eens in de spiegel kijken waarom je niet het lef hebt om kritische en dus lastige vragen te beantwoorden?

Wat zie je in de spiegel als je daarin iemand ziet die weigert/niet durft te antwoorden op kritische vragen.

1
29 maxentius

@28 Sterker nog, in Turkije heerst een grote burgeroorlog momenteel. De Koerdische bevolking wordt regelmatig platgebombardeerd door meneertje Erdogan..

Dat is dus NU.. Om oorlogen uit de jaren 40 te praten lijkt me niet in verhouding staan tegenover de enorme problematiek in het huidige Oosten waarin Turkije nu onder andere bezig is met Ethnische zuiveringen in Syrie en Irak,..

0
30 iedereen heeft recht op mijn mening

@25
Ik sympatiseer helemaal niet met erdogan en het zal me een zorg zijn of die aan de macht blijft of niet. Zelf vindt ik wel dat iemand na 2 termijnen ermee moet stoppen en als het aan mij zou liggen gold dat voor alle europese landen en ook voor Turkije en voor andere landen.

En wat belastende zaken betreft is het zo dat alle landen zwarte bladzijden hebben. Ik vind het echter uiterst hypocriet en schijnheilig dat de Turken dingen kwalijk worden genomen dat tot voor nog niet zo lang geleden op grote schaal gebeurde hier in Europa en in de door europese landen bezette gebieden.

Zie wat ik schrijf bij nr. 17+20.+29.

1
31 maxentius

@30
Prima joh, als je niet wilt antwoorden op ik vroeg bij die reacties dan doe je het maar niet.
Ik had het ook niet echt verwacht van jou, Zoals ik al zei maak ik het vaak mee dat mensen ineens niet willen antwoorden als vragen hun niet goed uit komen.

Nietwaar?

Wel heel 'raar' trouwens dat je het ineens over het NU hebt terwijl je het in vorige reacties WEL had over dingen die in het verleden zijn gebeurd.

Zoals ik zei bij nr. 29 zei zou ik toch maar eens kritisch in de spiegel kijken.

0
32 maxentius

@32 Overigens moet ik u in @21 wel gelijk geven wat betreft Polen en Hongarije. Die armoedlanden willen inderdaad wel de lusten maar niet de lasten.. Niet zo heel lang geleden waren dat de vluchtelingen uit het Oostblok.

0
33 iedereen heeft recht op mijn mening

Nog een land erbij halen met grote financiΓ«le problemen lijkt me sowieso niet de oplossing. Het noorden van de EU blijft betalen voor de niet presterende landen en dan ook nog dat land erbij. Het land kan zich al niet staande houden met alle subsidies die het krijgt. Ik voel er niets voor dat belastinggeld besteed gaat worden binnen een dictatuur. Laat dat land het maar uitzoeken met die brulboei. De keuze van de Turk zelf laten we die respecteren en dus het land nooit toelaten.

1
34 Saviro

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
Offtopic

@2754 Ik doe nog wat voor mijn geld jij teert op andermans zak.Tot zo dan gaan we ff sparren hoor, maar niet huilen dan he....

1 minuut geleden geplaatst door baba jaga

Mac Benac
Vrijwilligerswerk en exceptionele prestaties op werk: ruim 3300 mensen onderscheiden

Mijn schoonvader kreeg ooit een lintje voor zijn vrijwilligerswerk als buurthulp jarenlang. Ridder in de Orde van Nogwat. Verdiend.Maar dan ...

1 minuut geleden geplaatst door Mac Benac

Ronin
Offtopic

@2750 Op een forum als deze blijkt (helaas) moderatie nodig, in een psychiatrische inrichting is er begeleiding nodig.Jij haalt jouw digit...

2 minuten geleden geplaatst door Ronin

Oeps112
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

https://www.stichting-jas.nl/2024/04/edwin-de-roy-van-zuydewijn-duidt.html...

2 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Zie Hier
Geduld in wachtkamer huisarts is op: 'Leed van een ander doet er niet toe'

Tja en het is bekend dat dat vooral in de grote steden is!En hoe zou dat toch komen!Korte lonjes?...

3 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

baba jaga
Offtopic

@2752 Jij stalkt toch echt mij hoor.Ik had het niet tegen jou nogmaals, jij begint tegen mij.Maar je krijgt je zin hoor, ik ga even boodscha...

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

baba jaga
Offtopic

@2752 Wie stalkt er nu?Maar je hebt je zinhoor...

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Zie Hier
Is de dokter nog magisch genoeg? - Joop - BNNVARA

Welke partij was dat ook al weer die het belangrijk vond dat de hele zorg sector geprivatiseerd werd, van het ziekenfonds tot het verpleeghuis!...

5 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Strongoli
Offtopic

@2728Als met dat laatste de persoonlijke Europese ID wordt bedoeld, dan ben ik daar ook faliekant op tegen. Dat gaat inderdaad erg ver en is e...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

FrisseBries
Offtopic

@2752Een postbezorger op zijn 53 ste, dat zegt al genoeg 😁...

6 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Xxx CarttonTiavqLily Depp NudeTamanna Sex ImagesJapanese PornographyBi CummingHot Teens NakedMeghan Markle NudesPokimane P O R NBangla AexOld Woman XxxXxxnx Mom SleepToxickai XxxGay Pron BarebackBhabhi Ka XxxNude Girls Porn VideosCum EncouragementGay XxxboyHard HardsexSiscord PornGothegg Onlyfans LeaksNhentai Fem OnlyPornbhubBhabhi Ki Chudai DevarHot PornstarDrank Mom PornInsesto PornosManwha +18Hentai Advanced SearchBlowjobs With SwallowSara Underwood NudesCobie Smuthers NudeMia Khalifa Hot PhotosHeidi's PornYoupornMale MastrubationHandsmotherXvideo Mobile ComBollywood B Grade MoviesMumbai Girl XvideoPorn Gmaes HubSocaaeirasPorn PartyHumping PronGrace Charis EromePorn Cartoons JapaneseStep Daughter Hand JobStoriesonline NetEl Mejor Pornos Del MundoSwinger StoriesSexxx Porn VideosJapan Big XxxHiddencam MasturbatingRose Monroe PornosuForced Bbc PornBarely 18 PornBbwchan SsbbwDino Tube PornErome IndonesiaHydrafxxCheat BbcTeenpanty PicsXnxx AnasuyaTami ErinAyesha Kapoor SexCrety AiJazmin LuvCarolina SweetPeni PornMegan Fox Nude PhotosCoje PerraPorno SertWww Sex Video Free DownloadImagenes XxxTeenager Family PornPorn IageXnxiranAnushka Sen NudeSexy Foreplay VideosIndian Blue Sex VideoCharming MilanaAngelina Moon PornCouple Massage EroticSpicytranny.Pee Pants TwitterAnaltabooDevar Aur Bhabhi Sex VideoXnxx Videos SchoolSexy Heroine Sex VideoBengaluru SexLesbian Strap-onSexy Ass PornKitty Caprice XxxSexy Hot Lesbians PornCelebjihadcomPorn CayegoriesJav OpenXvideoa AmadorBedpage Los AngelesDiaperpornNympomainia PriestessNastya Nass Only FansSex Vidio ComHdporn MilfsPornos AncianasGay PartypornPorn Sex GamesXnxx SelfieShakiras SextapeYoung Mother 3 Full MovieKareena Kapoor Sex Video ComNude Latina TwerkingPshadbaseIndian Big Boobs NudeDigital Playground Xxx VideoBest English Adult MoviesHeather Brooks AnalPorn RoulletAlohatiubeDeni Xxx VideoXxx Vedio In HindiXxx Hindi Blue MovieHot Sunny Leone XvideosLugia PornDaddy Seduces Daughter Pornθ‰²ζƒ…η½‘ε€ζŽ’εPornone. Om3dporn GifEropeofilTamil Saree XvideosXxx Sax Porn VideoPornh BKarlee Grey PovWhat's Porn HubCulionaros3dporn Games FreeYoung Sexy Nude WomenTushy CimNobodyhome. TvChaturbagteAmanda CernysexyNew ChaturbateSex Video Online PlayPunjabi Nri PornWww Magicmovies ComAi SexMaturetube.co.mPorn Gay CruiseBhabhi Ki ThukaiHayley Atwell Hot Scene