door TheoTheo in Verkeer  ·  15 Reacties

  • 2
  • 428x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En dat terwijl er nog duizenden daken vrij beschikbaar zijn om vol te leggen met zonnepanelen...

1
1 Topperz

@1 Ach als dit werkt waarom niet

3
2 Ikke44

Motor rijders zullen in het begin heel voorzichtig rijden en zeker met regen. (het is een recht stuk weg en bij rechtuit gaan is het nooit een probleem maar hoe reageren ze als je remt en hoe glad zijn ze als het regent of na de zomer met ijzel.

"hoeveel geluid het maakt als auto’s er overheen rijden en of automobilisten en motorrijders zich anders gaan gedragen als ze over de panelen heenrijden."

Verder vind ik een drukke weg een vreemde plaats voor Zonnecellen omdat ze normaal aan elkaar geschakeld zijn en als er op 1 plaat uit de schakeling schaduw komt dan valt de opbrengst van al die aan elkaar geschakelde platen drastisch omlaag. zijn ze met 20 aan elkaar gekoppeld dan is op een drukke weg altijd wel ergens schaduw en levert het niet heel veel op.

Zelf zou ik eerder denken aan de bovenkant van geluidswallen een schuin gedeelte en met een beetje geluk helpt deze ook nog mee met tegen houden van geluid.

1
3 TheoTheo

Altijd nog beter dat die afschuwelijke windmolens, waar al van gebleken is dat ze veel minder opbrengen dan gedacht was. Maar de overheid zit er in met subsidies, dus die wil steeds meer van die lawaaierige zonneslag veroorzakende gebrom veroorzakende landschapsbevuilende dingen zien. Ook hier in de buurt wil men per sé die windmolens plaatsen, waar dorpen in de omgeving gewoon giga last van gaan krijgen. We hebben al zo veel last van die uitbreiding van die snelwegen vlak bij en van nieuwe wijken bouwen waar grasland, groen, bomen en alle gezonde dingen voor moesten wijken. Nu veel autoverkeer, uitstoot, etc.

3
4 gaulette

@4
Ja, het is ook van de zotte, dat je zuinige energie gaat pompen naar bijvoorbeeld woningen of gebouwen (die niet energie-zuinig zijn), waar diezelfde energie verspild wordt.
Om over de kosten van die geldverslindende windmolens (zeker op zee), maar niet te praten.
Maar ja, dát was Kamp z'n stokpaardje, net als het gas in Groningen.
En nu dan dit wéér. Wat ze verzinnen om maar met geld te smijten, wat nergens op slaat.

0
5 Strongoli

@2 Omdat dit een stuk duurder zal zijn en kan zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties!!

0
6 Topperz

@3 " ..en als er op 1 plaat uit de schakeling schaduw komt dan valt de opbrengst van al die aan elkaar geschakelde platen drastisch omlaag.." Niet, mag ik hopen / veronderstel ik.
Als ze het goed ontworpen hebben, dan zijn de panelen niet als spanningsbronnen in serie geschakeld, maar leveren ze de energie als parallelle stroombronnen.

1
7 kritischelezer

Weer een project dat gedoemd is om te mislukken. Maar de burger betaalt wel.

8
8 samcash

@7 een lage voltage heeft meer verlies dan een hoge voltage tijdens transport.
Als je iedere cel van een zonnepaneel per stuk naar de verzamelkast brengt dan heb je heel veel kabels nodig. Het is dus veel goedkoper en veel minder ingewikkeld om ze in serie aan te sluiten.

Bij deze test staat er ook bij dat ze gaan kijken wat de opbrengst is. (dit staat er natuurlijk niet voor niets question) (waren ze parallel aangesloten dan hadden ze de opbrengst van te voren berekend met een computer)
Bij huizen zie je ook dat ze zorgen dat er geen schaduw op de platen komt van de schoorsteen maar ook vogelpoep brengt de opbrengst gelijk van de hele serie naar beneden.

Parallel aansluiten per plaat moet kunnen maar het valt mij op dat als mensen nu nieuwe zonnepanelen hebben ze nog altijd in serie aangesloten zijn.

1
9 TheoTheo

Ik zag die Palestijnen en hun brandende vrachtwagenbanden zoveel fijnstof produceren dat er nog heel wat zonnepaneeltjes neergezet moeten worden om dat te compenseren.
Oh ja, en in China openen ze elke week een nieuwe kolencentrale. Het kabinet compenseert dat weer door u meer milieubelasting te laten betalen.

1
10 Berpke de Poes

@9 " ....maar het valt mij op dat als mensen nu nieuwe zonnepanelen hebben ze nog altijd in serie aangesloten zijn." Niet waar.
Lees eens wat over optimizers. Die worden steeds meer toegepast.

1
11 kritischelezer

@9 "een lage voltage heeft meer verlies dan een hoge voltage tijdens transport." Ook niet waar.

1
12 kritischelezer

Ik hoop dat het gaat werken maar rijden over een rij gladde glasplaten voelt anders aan dan een stuk asfalt. En buiten dat kan er geen regen in doordringen zoals ZOAB dus de regen moet ernaast afgevoerd worden en dan krijg je grote kans op aquaplaning. En ook bij vorst zijn de glasplaten spekglad, en hoe reageren ze op verkeer van 60 ton en een strenge vorst van -15 graden om wat extremen te noemen.




@4 in Zeeland staan er echter windmolens die gegarandeerd voldoende opbrengen voor de gehele provincie Zeeland en dan hebben ze nog over zelfs maar dat zijn dan wel grote van 200 meter dacht ik de nieuwste

0
13 Jan met de korte achternaam

@11 ik heb het gelezen maar optimizer sluit bij schaduw het hele paneel uit dit is ook niet gunstig want een paneel met schaduw levert nog steeds stroom op al is het maar 1/5 deel.

"Optimizers
Optioneel zijn centrale standaard omvormers met een optimizer per zonnepaneel. De optimizer regelt de afname van de stroom per paneel. Levert een zonnepaneel niet de gewenste minimum opbrengst door bijvoorbeeld schaduw, dan wordt deze afgesloten zodat dit niet ten koste gaat van het hele systeem
Een bijkomend groot voordeel van de optimizer is het veiligheidsaspect. Doordat deze niet aan het hele systeem gekoppeld zijn is er minder kans op ongelukken bij bijvoorbeeld kortsluiting of blikseminslag.
Optimizers zijn dus geen vervanger van omvormers, bij het gebruik van optimizers voor een PV-systeem, blijft het noodzakelijk om een centrale omvormer te hebben om de constante stroom in wisselstroom om te zetten. De optimizers worden aangeboden bij de omvormer van hetzelfde werk."

Micro-omvormers zijn wel de oplossing met het meeste rendement, maar wat ik al aangaf is deze oplossing duur en dat wordt hier ook aangegeven als nadeel. (de prijs is waarschijnlijk de reden dat ik van niemand hoor dat ze dit systeem gekozen hebben en heb je geen last van schaduw op je dak dan zou je dom zijn om een duurder systeem te gebruiken)

"Micro-omvormers
Dit type omvormers wordt ook wel paneelomvormers genoemd. Deze zorgen ervoor dat ieder paneel zijn eigen kleine omvormer krijgt.
Voordelen
•Er staat geen ‘grote plastic kast’ in huis, maar elke omvormer wordt achter ieder paneel geplaatst.
•Per paneel kunt u achterhalen wat de opbrengst is. Dit betekent dat u ook snel kunt zien welk paneel minder produceert of zelfs defect is.
•Vooral bij daken met schaduw op sommige plekken is een micro-omvormer ideaal.
•Lange levensduur en lange garantie.
Nadelen
•Hogere kosten; de prijs ligt aanzienlijk hoger wat weer voor een langere terugverdientijd zorgt."
https://degroenebron.nl/blog/omvormers-en-optimizers-wat-is-het-verschil/

1
14 TheoTheo

@14 Onzin. Ik weet niet waar je je informatie vandaan hebt, maar het is onzin.

1
15 kritischelezer

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DikkeTor
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Bahahahaha, zelf-gemaakte probleem. :) Nederland was het land van Demokraten EN het zou best wel xenofobisch en racistisch zijn als je die mense...

1 minuut geleden geplaatst door DikkeTor

Vageali6888
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

Vroeger was de politiek er voor het volk, nu is de hiërarchie volledig omgedraaid.VN/WTO/WHOEUDen HaagEn dan pas wij...

7 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

wildersfan
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

@5 Heb jij het helemaal afgeluisterd? 😃 Ik moet nog 20 minuten. 😁...

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Vageali6888
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

20 keer een stad als Amersfoort erbij intussen, en de autochtone bevolking kromp...https://youtu.be/wftARWunM2I?si=22B-_uN9nKx2P8n9...

14 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

ongelovenloos
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

Laat de politie nou gewoon hun werk doen.Als ze iemand willen controleren moeten ze dat gewoon kunnen doen.Zij zijn praktijkdeskundigen .E...

31 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

wildersfan
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

@5 Het is wel grappig. 😃 Het gaat vooral over waarom we een republiek moeten hebben in plaats van een monarchie. Op zich hebben ze best een ...

36 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

Hoe kwam zij aan het bewijs van goed gedrag?@5Van buiten bont van binnen stront....

38 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Rooibos
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@23 Zelfmoord met de 2 kogels in je hoofd dat is de onzin die jij gelooft.https://www.youtube.com/watch?v=6IdeZCoxKMk...

42 minuten geleden geplaatst door Rooibos

van Keulen
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

Wilders wordt goed beveiligd maar mocht hem toch iets overkomen dan komt Timmermans en zijn linkse aanhangers daarop klaar....

1 uur geleden geplaatst door van Keulen

NK. App
Breast Sucking HardStep Dad Seduces DaughterRiley LustIndian Village XxxxSexy VieroShemale DildoNude JapanLatina Mom PornSkylarmaeoxXnxx Videos BhojpuriJodi West SexBarebakingKoroinuSwinger Sex VideoHornyco57Hottest Women Naked PicsBrother And Sister Xnxx HdBig Gand BhabhiBest Adult Toy WebsiteHypnphunMarathipornBollywood Hot Xxx VideoXxx Choda ChudiHot Sext VideoReddit On OffTélégramme XxxLexi DonaBf Sex VideoPregnant BigtitsTyra BanxxxsReallifcamHeantai FoxAdultqoekJodie Comer NudeDesi Nangi AuntySix VodeoHanjob In CarBengali Audio SexGetto Porn.comPkayboy PornMature Anal VideosCeleste_linares CamHairdresserpornPorn Butt PlugsBalck Men NakedSerenawilliams NudeNerdy PornBen 10 XxxAnimes NuasBabeofthedayBoysinspeedosPro Hentai ComTrans Twerk PornAva Addams TeachTeresa FerrerHindi Purn VideoJemma Suicide NudeMalish PornGenshin Impaxt PornAnal ScreamingBrickbabeBf Full Sex VideoRehana Fathima Nude VideoMa XxxxNew Mum And Son Sex VideoJimmysmacks PornBlack OornRachel Cook NudesTamil AexSexiest Animated PornBlack Sexy Hd VideoDevar Bhabhi Xxx VideosTru Kait PornKorean BlowjobNewdesipornDesi Xxx GandBlue Film QawaliBeautiful Hd Sexy VideoPorn Yoga TeacherAva Adams NudeSexy Tranny PornPornocasero LatinoBranna Beach PornSuffocation PornBisexual Ebony ThreesomeMango Live ColmekHot Lesbian SexualJazlyn Ray PornMelissa PornhubPorn RapesectionBollywood Actress Hd PornLara Croft Sex DollSami SparksXxx Video Bhojpuri HdSexy Cartoon PornTelugu Celebrity Sex VideosGoddess DiablaErotics BeautiesLanapornstarTvsexeFilm Pornographique FrancaisBella LexiJust Indian PornChloe KreamsSolazola NudePorn Stars Of The 90sXxx Boy XxxMukutmanipur ResortBigass Porn MoviesPofnoCaca PornePhotos X GratuitesMujeres CojieendoBlonde Cougar BlowjobMother Impregnated By SonFree Abby WintersHomem Velhos PeladosSambapor OKatee Sackhoff NakedXxx Video Com IndiaSexy Indian Aunty NudeWww Xxxx ConRedwap Video DownloadTamanna Bhatia Blue FilmPornoxxxxcTribbing VideoYoungest Big TitsBest Cum In MouthLove Making Scenes In MoviesSexy&funnyXxx CoseplayPorn Indian ThreesomeThick Mom NudePorno AgrecivoStella Barey OnlyfansKonnichiwayukaGang Rape PornosMassage GaysexCaamibernaalMagic ProductionsXxx Nude MovieSex Video All IndiaDani Daniels Hot SexLongdick PornOld Granny NudeTamilsex VediosArmy Girl Sex VideoLatina Porn WebsitesAfrican PornsVicki Li