Minst vatbaar voor populisme in Europa zijn de Duitsers (stoerejongenzzz.nl)


Volgens nieuw onderzoek van het Britse onderzoeksbureau YouGov is Duitsland verreweg het minst gevoelig voor populisme. Uit deze enquête blijkt dat ongeveer 18 procent van de Duitsers open staat voor de populistische politieke boodschap. Dit is aanzienlijk lager dan in het Verenigd Koninkrijk en Italië, waar iets minder dan de helft van de bevolking een zwak heeft voor populistische politici. Lees meer, ook over ons… ...

door Daan de Jong in Politiek  ·  20 Reacties

  • 0
  • 238x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"De studie beoordeelde populisme onder de bevolking door de deelnemers uit de verschillende landen een aantal overtuigingen voor te leggen. Dit waren onder andere een afwijzing van de Europese Unie, bedenkingen over immigratie, een kritische kijk op de huidige interpretatie van de mensenrechten en een voorkeur voor het buitenlands beleid dat sterk is gebaseerd op nationale belangen."

Dus als je uit de EU wilt c.q. als je niet wilt dat je land wordt opgeheven/leeggetrokken, ben je een populist? Lekker wel. Tot nu toe leek het, alsof dat alleen ging over de immigratie, vooral uit Afrika en het Midden-Oosten, te willen stoppen. Dan zijn cijfers over populisme dus in zekere zin misleidend.

"een kritische kijk op de huidige interpretatie van de mensenrechten" namelijk dat ze alleen bedoeld zijn om niet-blanken tegen blanken en overheden van blanke landen te beschermen? Als je dat constateert, dat het in de praktijk zo wordt gehanteerd, ben je populist?

Ook stellen ze dat mensen met lagere opleiding populistischer zijn. Dat zijn nou juist uitgerekend die groepen, die het minste indoctrinatie tot zich hebben genomen. En als je ziet wat er nu allemaal in scholen moet worden in gepropt/uitgestuft qua opvattingen, kun je dat niet ontkennen.

Suggestief, dat juist oudere Duitse mannen populistischer zouden zijn. De suggestie is, dat zij nog steeds aan nazi-gedachtengoed vasthouden. Anders werd Duitsland er niet zo uitgelicht. Ik denk dat ouderen nog normaal hebben leren denken vroeger en dat zij bovendien vaak afgeknapt zijn op het verschil tussen de theorie van de neocons, die zo schattig klinkt, en hoe het in de praktijk uitpakt. Daar worden ze sceptisch van, dat heet levenservaring.

5
1 Wendel

@1 Helemaal mee eens !

3
2 mastermind

@1

Populisme is het geloven dat wat sommige politici roepen ook daadwerkelijk te realiseren valt.
Populisme is roepen zonder een doorwrocht plan

Iemand die met goede argumenten, waarbij ook de negatieve effecten worden verteld, aangeeft waarom uittreden uit de EU een goed idee is, is géén populist.

Iemand die zonder onderbouwing NEXIT schreeuwt en die vervolgens onderbouwd met allerlei ongefundeerde, maar populaire argumenten, en die daarnaast elk onderzoek dat hem niet uitkomt naar de prullenbak verwijst, is een populist.

4
3 DaStef

** gebruiker verwijderd **

@1
''als je niet wilt dat je land opgeheven wordt''
wie wil dat dan? wat een tranentrekkende onzin.

''die het minst indoctrinatie tot zich hebben genomen''
die zijn gewoon wat minder wereldwijs dus

Duitsland heeft gewoon geleerd vh verleden, nu jij nog.
Je negeert bv dit.
http://www.dewereldmorgen.be/long-read/2016/01/20/zo-gewelddadig-is-extreemrechts-in-europa

4 ---deleteduser---

@4

Duitsland voelt nog steeds de collectieve schuld van WO II, als er ergens een sterk gevoel naar "Nie Wieder" heerst is het in Duitsland wel.

0
5 DaStef

Populisme is een zelfgeschapen vijand van de EU. Door dit zoveel mogelijk te benoemen, verdoezel je de echte problemen die deze zelfde corrupte EU heeft geschapen.

3
6 Sniper_on_speeddail

@3
Het kan ook zijn, dat mensen wel degelijk weten dat het niet binnen 4 jaar te realiseren is.

Maar dat zij willen,dat er in ieder geval een begin gemaakt wordt.

2
7 kelly11

@1

Populisme , het woord zegt het al, gaat in op zaken die bij ( een deel) van het volk op dat moment populair zijn .
Dat wisselt ook.
Maakte Geert Wilders zich enige tijd geleden druk over de EU en de oudjes, nu is dat weer uit en hebben we de vluchtelingen en de islam .
Populisme heeft geen vaste agenda.

Ik denk dat je het niet goed hebt gelezen want er worden 4 punten genoemd wat populisme betreft en niet eentje zoals uit de EU.

Hoe hoger de opleiding , hoe minder men geneigd is tot populisme omdatvdie opleiding er juist op gericht zijn niet te indoctrineren maar een eigen mening te vormen .
Daarbij helpt zo veel mogelijk kennis.
Mensen die minder kennis vergaren zijn juist de vijvers waarin populisten vissen .
Wie geen kennis heeft , kan ook geen onderscheid maken .

De Duitse oudere mannen hebben eerder nog last van het populisme van de nazi's.
Het is gebleken dat hoe ouder men is , hoe lastiger het is om een omslag in denken te maken .
Vooral als blijkt dat het geloof en daaruit voortvloeiende ellende in een bepaalde leider of stroming eigenlijk zinloos is geweest.
Het is heel pijnlijk te ontdekken dat je verkeerd en gaat men ontkennen dat het zo verkeerd was.
Daarom hebben wrede leiders en regimes zoals Stalin , Franco ,Hitler en anderen bij bepaalde groepen nog krediet.

Duitsland wordt er uitgelicht omdat zij massaal en kritiekloos achter een foute man hebben asngelopen die een tot dan toe ongekende wreedheden en georganiseerde moordpartijen heeft aangericht.
Het blijkt dus uit dit onderzoek dat zij over het algemeen er het meeste van geleerd hebben : ze trappen er het minst makkelijk nog een keer in .

1
8 No newstoday

Duitsland…Europa’ s hoop in bange extreemrechtse dagen…

7
9 WijzeDwaas

@1

Als je uit de EU wil dan heb ik een goed advies: emigreer naar Afrika….dan ben je van die vermaledijde EU af. Maar blijf niet hier janken.

8
10 WijzeDwaas

@4 phahahahaha...als je niet voor de burocraten in brussel bent , ben je een nationalist/populist en natuurlijk in dezelfde groep als wat extreemrechste relschoppers? want het volk bestelen onder de naam vd EU is geweldig, maar bevolking die zich er van afkeert zo snel mogelijk zwart maken. welkom bij de verzoeners van links: je bent tegen de EU, rechste nationalistische populist! je bent een sukkel, kom aan onze kant bij de haatroepers en meelopers.

3
11 StoopidMonki

in 2005 was 61% vd stemgerechtigde een nationalistische populist, want ze stemden tegen de EU. althans volgens doortje en dwaas, want iedereen die tegen is , is extreemrechts.

1
12 StoopidMonki

Vandaar dat Duitsland inmiddels is overlopen door een miljoen,veelal islamitische 'opportunisten'
Maar Duitsland wordt ook zachtjes aan wakker,40% van de Duitse bevolking ziet inmiddels een groot probleem ontstaan door de islamisering van hun land
Blijkt dat de 'populist merkel' aan geloofwaardigheid aan het verliezen is.....

1
13 Hangingmen

Duitsland, het land waar links snapt waar hun eigen blinde vlek toe kan leiden op rechts.

Gelukkig kunnen we dankzij Duitsland nu 'godwinnen', zodat rechts nog feller wordt. Met godwins overtuig je extreemrechts niet van hun ongelijk, noch ontneem je ze daarmee momentum, integendeel, je versterkt het momentum alleen maar.

Extreemrechts is verkeerd, extreemlinks is wat het voedt en net zo verkeerd. De combinatie is wat zorgt voor 'wir haben es nicht gewusst', maar dat wil maar 1 zijde snappen en dat is niet de linkse zijde.

Waanzin. Begint me steeds duidelijker te worden hoe extreemrechts ooit zo groot heeft kunnen worden. Extreemlinks hielp ze een handje mee.

3
14 Partijdig

@3
En wat is iemand die zonder doorwrocht plan vóór Europa is? Die zonder nadenken of onderbouwing vóór het handelsverdrag met Oekraïne was?

0
15 Hu.ib

Ik ben verbijsterd dat de Duitser zo naïef zijn,hoopt dat ze voor de verkiezingen 2017
nog wakker worden en Merkel wegstemmen.

2
16 moya155

Wat een lading geleuter terwijl het simpel en duidelijk is dat de hele EU gewoon een dictatuur is die door het grote geld/industrieblok in stand word gehouden, en die dictatuur heeft niet op met de gewone mensen, migranten of vluchtelingen draait alleen om geld, over een jaar of twintig zijn die mensen toch overbodig en word alles gerobotiseerd!

2
17 Zie Hier

@15

Ook een populist, echter zijn er heel veel argumenten die wel degelijk pleiten voor een verenigd Europa, en bovenaan staat handel, en bescherming van de binnenlandse Europese markt.

De protectionistische tendens van de VS valt alleen aan te pakken via een collectief, en we hebben zo een collectief, sterker nog ons collectief is economisch de sterkste van de wereld.

Ik zeg niet dat er in de EU geen zaken mis gaan of anders moeten, ik zeg alleen dat je het kind niet met het badwater moet weggooien, in ieder geval niet voordat er iets anders in de plaats is gekomen.

Nederland is veel te klein om internationaal een vuist te kunnen maken,

0
18 DaStef

De politici van tegenwoordig verschillen niet zoveel van het NS gedachten goed, Adolf had een groot 3e rijk voor ogen die van vandaag 1 groot Europa. Het eerste is niet gelukt en dat wat ze nu willen gaat ook niet lukken. Er zijn teveel verschillen van taal en culturen.

0
19 jbruntink

@19

De culturele verschillen binnen Europa zijn niet veel groter dan de culturele verschillen in de VS, dat geld ook voor economie en BBP tussen de verschillende staten .

Het verschil tussen Adolf, en de huidige lidstaten is, dat Adolf dit deed via een oorlog, vervolging en moord, nu doet met dat via verdragen en overleg dat maakt het idee achter een verenigd Europa nog niet verkeerd, sterker nog de synergie binnen Europa is dermate dat we samen op het wereld toneel economisch veel sterker staan dan de lidstaten individueel, zeker Nederland stelt op het wereldtoneel geen ene fluit voor.

Tot 1914 hebben we het met nationalisme geprobeerd, met een opleving tot 1945, na 1945 kwamen de Europese staten tot de conclusie, dat samenwerken tegen de boze buitenwereld iets constructiever is dan elkaar naar het leven te staan.

De meeste oorlogen die de mensheid heeft gekend hebben plaatsgevonden op het Europese continent, en gingen voornamelijk om afzetgebieden, invloedssferen en handelsbelangen.

0
20 DaStef

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@34 Daar ging het in mijn reacties niet over. Als je te lui bent om terug te lezen of moeite hebt met begrijpend lezen, dan moet je je erbuiten ...

11 minuten geleden geplaatst door RobP

maarten1234
KIJK. Joodse man op straat lastiggevallen door viertal dat hem in kofferbak wil steken

@3 dat maakt niet uit voor vele (linkse) clubjes... nog even en we hebben gelegitimeerde lynchpartijen voor mensen die een link hebben met israe...

14 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Sarcoff
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@33 Daar gaat het in de basis dus wel over, en daar is het fout gegaan....

15 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
De Republikeinse Partij van Arizona verklaart COVID-19 injecties tot bio-wapens en neemt resolutie aan om de injecties te verbieden ! - Dissident.one

@5 Vandaar mijn vraag dus. Ik hou het liever wat minder expliciet. ...

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Volledig gevaccineerden zijn goed voor 73% van recente Covid-19 sterfgevallen en hebben 5 keer meer kans hebben om te sterven als ze besmet zijn met Covid-19 - Dissident.one

@1 Ik denk dat jij beter Rutte en ome Hugo de Jonge kunt geloven, die spreken altijd de waarheid, en de Telegraaf, Privé en Weekend natuurlijk,...

17 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

RobP
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@32 Nou, zo simpel is het niet, maar dat is niet waar het hier over gaat....

18 minuten geleden geplaatst door RobP

wildersfan
-Michael van der Galien- Erdogan krijgt van Rutte wat hij wil en steunt hem nu voor NAVO-topman

@5 Nou goedkeuren is wel een heel erg groot woord. Poetin is een moordenaar. Maar Rutte heeft bijvoorbeeld gezegd dat als Friesland zich wil afs...

18 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Zie Hier
De Republikeinse Partij van Arizona verklaart COVID-19 injecties tot bio-wapens en neemt resolutie aan om de injecties te verbieden ! - Dissident.one

@5 Nee is geen bronhttps://sites.google.com/site/dehoaxwijzer/valse-nieuwssitesTGPWikipediahttps://en.wikipedia.org › wiki·Ve...

19 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
De Republikeinse Partij van Arizona verklaart COVID-19 injecties tot bio-wapens en neemt resolutie aan om de injecties te verbieden ! - Dissident.one

Misschien is het beter als TS nu zegt waar ie echt boos over is. Boosheid komt voort uit negatieve ervaringen. Waarschijnlijk is boosheid een re...

21 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Zie Hier
-Michael van der Galien- Erdogan krijgt van Rutte wat hij wil en steunt hem nu voor NAVO-topman

@4 Ja als de bewoners van dat land dat vrijwillig bepalen/willen!Jij keurt het goed dat Putin mensen dwingt om zich te laten vermoorden dus ...

24 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
True Love PornKolkata Xxx Hd VideoAsian PublicpornTelgram PornMina MoomBlack Anal ComCall Boy Sex VideoHoneymoon Sex IndianGhetto GagBeet PornstarsNsfw YogaAnal FisstingIndian Saree Sex ScenePorn DiscordsJogos AdutosMarwadi Sex HdVideospornos Gratis En EspañolChel Road To El DoradoHindi Latest Sex VideoFucking My TeacherFrancine Smith PornSapho EroticaBbw CuckoldXxx Massage JapanesFree ChatlinesBbw Face SittersDoublelist ChicagoGay Sexs KoreaDemon Slayerporn ComicsSweetpussy1311Nepali Sax VideoBrandy OnlyfansBooty LickedTaboo PornstoriesPornoviolentTeen XxxNatalie Noel NudesKorta Del RioXxx Video LasbenSridevi Ki ChudaiNude Sexy MovieBangladeshi Porn Sex VideoDanica DillonKinky IndianGhosty PornAnime DesnudasNude BathingBrest Expansion PornPorns ImagesPornon NetflixTsunade NudesFucking My StepmomNick XxxClassic Lesbian PornIndian Girls Hairy ArmpitsHuge Indian DickNude Tamil AuntysBlue Film Sexy Blue SexyJewelz Blu LesbianXxxii Video HdTamil Xnxx SexComing Soon Evil AngelSex Education ScenesFox Porn ComCelebritys NakesAbf006Usex VideosTamil SexmmsPornmbEros Nyc EscortLe Meilleur PornographieAtrizes Porno JaponesasFurry Cub PornZazie SkymmAce RockwoodYthai PornSila StarXxx Hd BoobsEva XxxPorn ThugsLesbains MasturbatingBig Tit Black LesbiansEbony GangbagIndian Hd Porn SitesSexey GirlsGiantess Sexual GrowthComic Porn AnalPornô Ao VivoBig Naked TittysBrunetee PornBest Pron VideoField SexDevar Bhabhi Ka BpTessa Fowler OrgasmAsiab Gay PornLost A Bet PornArianaxlu NudesRap Xxx ComMarathi New Sex VideoHitchhiker PornBlack BjThatpornguyJapan Public PornTchaturbateAult Dvd EmpireNude Selfie Amateur7040p ComVideos De XxxGayhub24Desi Xxx ComShemale Big TitsXxx GifdXnxxxpornRihanna Photos NudeUncencered Anime PornLacie_may NudeXxx 69 ComSexy Hd Adult VideoAnalpetiteWolf Of Wall St Nude ScenesOldblowjobsFemale MasturbationErotic GifsNaked MarureNudisttitsDesi Uncle SexMoms Sex PornPornstars.tubeAcompanhates De ManausShalina DavineXnxx SxHot Sexy KajolPeople Naked PicturesSofia Leone XnxxPorn Tube TvSlobhousetvPorn Bratty-sisChudail Wala DijiyeBest Of Mia MalkovaMonster Sex ComWinx Club HentaiSpy Cam In MassageOwen Gray PornstarContribution Amateurs SexeSalvadoran PornSuioresnuNaked TeacherVintage Erotica Nikki DialElliot Page NudeCojiendo Putad