door leefvandaag in Lifestyle  ·  287 Reacties

  • 14
  • 2252x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Die vrouw had haar geloof thuis moeten laten, waar het hoort en niet mee moeten nemen naar een stadhuis voor een wettelijke plechtigheid, namelijk je huwelijk laten registreren.

Het is gewoon onbeschoft om een vertegenwoordiger van het land waar die vrouw wil wonen, waar ze bij wil horen voor gek te laten staan met z'n uigestoken hand.

251 verwijderd924924212

@249

Vreemd dat u dat onprofessioneel vindt maar niets zegt over het weigeren van een uitgestoken hand.
De "onprofessionele" handeling wat u zegt is het gevolg van een a-sociale handeling en blijkbaar niet kunnen aanpassen aan de normen en waarden van die vrouw en dat zal vast wel gezegd zijn toch?

1
252 ikzelf66

@250 "Ja, maar dat heeft ze niet gezegd."

Waar staat dat dan? En waarom zou de ambtenaar haar dan direct wegsturen? Een hand geven is geen verplichting, zoals ik al schreef. Als de Belgen dat wel willen, dan moeten ze dat regelen.

"Denk jij dat een ambtenaar in Istanboel"
Het is hier gelukkig geen Istanboel en ik verwacht ook niet dat het hier zover gaat komen.

"Geloven doe je in de kerk"

Jij misschien, maar ik niet en de meeste mensen met een religieuze overtuigen geloven ieder moment van de dag. Geloven is geen hobby, zoals hier regelmatig van atheïsten te lezen is.

"Zie je dan niet dat moslims steeds vaker, steeds meer hun wil opleggen?"

Jij hebt geen recht op de hand van een ander. Jij bent degene die jouw wil oplegt. Ik heb niet een voorbeeld in mijn hoofd waar een moslim ons de wil probeert op te leggen. Ik lees wel regelmatig dat moslims zich afzetten tegen onze gewoontes waar ze niet in mee willen gaan.

4
253 mani

* Verwijderd door de redactie *

254 Pxf7+

** gebruiker verwijderd **

@232 . Hier, uit onbezoedelde hoek, vanuit de Roeptoeter van de Oemmaa van het Chalifaath:

== De burgerschapsaanvraag van een Syrische familie is geschorst omdat twee broers uit de familie geen hand wilden schudden met hun lerares. ==

http://deoemma.nl/zwitserse-overheid-schorst-burgerschapsaanvraag-moslims-vanwege-geen-hand-schudden-met-vrouw/

255 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@253 . Als moslims onze leefgewoontes en onze geschiedenis niet moeten, wat doen ze dan hier?

"Als je beter kunt, moet je beter gaan".

256 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@253 . Jij lijkt niet veel te weten van de ontstaansgeschiedenis van wat nu Nederland is. Nooit gehoord van de bloedige geloofsoorlogen, in Europa en in Nederland? De brandstapels, de torture met de voetklem, de wipgalg?

Geloven is best maar daar laat je op straat niet al te veel van zien. Door al dat uiterlijk vertoon van geloof zijn honderdduizenden mensen levend verbrand.

Moslims die hier willen wonen willen dat wij de moskee bezoeken, zij moeten dan maar eens goed onze geschiedenis leren kennen. Dan leren zij begrijpen waarom wij, zeker in Nederland liever geen uiterlijk vertoon van een geloof zien.

257 verwijderd924924212

@254 Ik ben geboren en getogen Nederlander en ook bij ons thuis kwam het wel eens voor dat er mensen over de vloer kwamen die zich niet netjes voorstelden of alleen hun naam noemden zonder de hand uit te steken. Wij lachten daar dan naderhand om, maar vonden het tegelijkertijd best sneu dat ze die fatsoensnormen niet geleerd hadden. Het zou nooit in ons opgekomen zijn om daar nog andere consequenties aan te verbinden, want dan zouden we onszelf net zo sneu vinden. Sommige mensen hebben niet beter geleerd anderen houden er gewoon andere ideeën op na.

Al deze mensen hadden geen migratie achtergrond. Die Europese normen en waarden zijn duidelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat jij daar wel moeilijk over doet, begrijp ik volstrekt niet.

3
258 mani

@255 . Ok bedankt voor de link, ik kon het niet vinden. Komt niet erg betrouwbaar over en ik geloof er weinig van. Dit had ongetwijfeld in de reguliere pers terecht gekomen.

2
259 mo

** gebruiker verwijderd **

@253 --Jij misschien, maar ik niet en de meeste mensen met een religieuze overtuigen geloven ieder moment van de dag. Geloven is geen hobby, zoals hier regelmatig van atheïsten te lezen is. --

En jij noemt mij dwingend?

Het gaat niet om 'het recht op een hand'. Jij maakt er nou een juridisch ding van, het gaat om beleefdheid, om het accepteren van wat hier, bij ons als beleefdheid wordt gezien. Dat een fatsoelijk uitgestoken hand wordt aangenomen. Waarmee zowel het contact is gelegd en de afstand tot elkaar in acht is genomen. Daarom geven we bijvoorbeeld een ambtenaar of de huisarts een hand met in acht neming van de gepaste lichamelijke afstand, ongeveer 110 cm.

260 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@259 . Ondankbaar stuk vreten. Zelf kun je niks vinden en als er dan iemand is die jou geeft wat jij zocht dan geloof je niet wat er staat?! Zo zout heb ik het hier nog nooit gegeten.

Zoek jij voortaan zelf maar je linkjes op, aan jou maak ik mijn handen en tijd niet meer vuil, akelige kwast.

261 verwijderd924924212

* Verwijderd door de redactie *

262 Pxf7+

Ik spreek puur voor mijzelf...
Ik ben een autist en heb een hekel aan lichamelijk contact...
Dit bedoel ik niet onbeleefd....
Voor mij persoonlijk voelt het zeer onplezierig...
Is dat een rede om iemand te weigeren...
Of is het een kwestie dat wat sommige normaal vinden maar voor een ander moeilijk is wat voor sommige mensen niet te begrijpen is ???

0
263 Maine Coon

@257 "Nooit gehoord van de bloedige geloofsoorlogen"

Die geloofsonderdrukking in de geschiedenis heeft hier niets mee van doen. Daarnaast was het vooral de ene religie die de andere overheerste en andersom. In Nederland is vrijheid van religie tegenwoordig wettelijk geregeld,

"Moslims die hier willen wonen willen dat wij de moskee bezoeken"

Gossie echt? Waar dan?

"zij moeten dan maar eens goed onze geschiedenis leren kennen."

Op school worden jouw ideeën anders niet verkondigd.

2
264 mani

Een onbeleefde mevrouw om een uitgestoken hand te weigeren. Religie maakt meer kapot dan je lief is.

3
265 Handalf

** gebruiker verwijderd **

Voor de andere serieuze deelnemers, voor mensen die wel zoeken en vaak vinden, die wél willen leren en weten, deze koppeling. In het Engels:

== A Syrian family in Switzerland has had their citizenship process suspended after two teenage brothers refused to shake their female school teachers’ hands for Islamic religious reasons. ==

https://www.sbs.com.au/news/switzerland-suspends-citizenship-claim-for-muslim-boys-who-refused-woman-s-handshake

266 verwijderd924924212

@261 . Pardon? Jij bent echt niet goed hoor.

Ten eerste bedankte ik je voor de link die je uit eigen beweging hebt opgezocht. Ten tweede mag ik van de inhoud iets vinden. Zelfs wanneer u dat niet aanstaat.
Pedant stuk onbenul.

2
267 mo

@267

Weer ruzie aan het zoeken mo? Gedraag je toch eens..........

question

1
268 ikzelf66

@260 Als we het dan toch over gebruiken hebben, het is gebruikelijk om citaten tussen aanhalingstekens te plaatsen[1] Dat wordt wel op school geleerd.

"Dat een fatsoelijk uitgestoken hand wordt aangenomen."

Ja, ik vind dat ook normaal, maar maak er alleen geen punt van als het niet gebeurd. Je staat veel te veel op je streep. Waar is dat voor nodig?

[1] https://onzetaal.nl/taaladvies/aanhalingstekens-en-leestekens/

2
269 mani

** gebruiker verwijderd **

@253 . Jij schreef dat wij, als niet-moslims geen recht hebben op het beantwoorden door een moslim op onze uitgestoken hand.

In Zwitserland denken ze daar ook zo over, maar dan dat wij, niet-moslims daar juist wél recht op hebben. En dat moslims de plicht hebben ons te geven waar wij recht op hebben.

== Religieus voorschrift of niet, islamitische jongens kunnen niet weigeren om hun docentes de hand te schudden. De vrouwen hebben daar recht op, zo heeft een onderwijsautoriteit in het noorden van Zwitserland geoordeeld. Wie toch weigert, krijgt een flinke boete. ==

Het kan zijn dat het artikel achter een betaalmuur zit.

https://www.trouw.nl/home/zwitsers-kanton-leerling-moet-juf-een-hand-geven~aecb342d/

270 verwijderd924924212

@269 Normen en waarden en aanpassen daar na
Wil je dat niet ga dan weg
Heel gemakkelijk

2
271 Ikke44

@268 Dit was ook niet nodig geweest in @261 : "Ondankbaar stuk vreten."

En dan nog mopperen over een handje...

1
272 mani

@259 het komt uit de reguliere pers in Australië.

0
273 Utrecht_83

** gebruiker verwijderd **

@264 . Lees jij dan ook al niks, neem je niet eens de draden op jouw forum, ons NK door?

-- "Moslims die hier willen wonen willen dat wij de moskee bezoeken"
Gossie echt? Waar dan? --

https://www.nieuwskoerier.nl/news/289862-bezoek-aan-moskee-moeten-ze-verplichten-voor-scholieren

274 verwijderd924924212

@272 . Dankjewel.
Fijn als iemand wel terugleest en ziet waar het begint. Ik bedankte nota bene netjes voor de link en dat wordt je geschoffeerd en door een volgende beticht van ruzie zoeken.

0
275 mo

@270 "In Zwitserland denken ze daar ook zo over,"

Nou, daar hebben ze dan nu jurisprudentie. Ik weet niet of het veel waard is. Ik denk dat dit in een hoger beroep wel weer van tafel geveegd wordt - als dat hoger beroep er komt.

1
276 mani

** gebruiker verwijderd **

@269 . Het is zo kinderachtig, onthuld zo een gebrek aan eigen originaliteit om te vallen over een taalfout, over een typefout, over zoiets lulligs als het juiste gebruik van aanhalingstekens.

Je zeurt ook nog want de zin die jij een citaat maakt staat gewoon als zin in mijn reactie in @260 . Die zin is onderdeel van een tekst en behoeft dus niet in aanhalingstekens te worden gezet.

277 verwijderd924924212

@275 Ja zo gaat gaat dat wel vaker hier...

1
278 mani

@263 Maar als een weigering voortkomt uit een (angst)stoornis kun je spreken van een medische oorzaak. Religieuze orthodoxie is voor zover ik weet niet opgenomen in de DSM.

0
279 Civ

21st Century Guy = Middle Ages Guy

1
280 TiTa Tovenaar

** gebruiker verwijderd **

@269 . Ik sta op mijn streep? Die vrouw, die staat op haar zotte islamstreep, dáár loopt een streepje door.

281 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@267 . Oké, je bedankte me voor de link. De inhoud ervan vertrouwde je niet. Maar je legt niet uit waarom je de inhoud niet vertrouwt.

Jij hebt honger, ik geef jou een appel, jij gooit die weg, ik vraag waarom, jij zegt daarom ... question

282 verwijderd924924212

@277 "Het is zo kinderachtig"

Fijn dat je dat ook zo ziet. Wat is nu het verschil met een hand geven? Citeren met aanhalingstekens is toch ook iets dat standaard in je systeem zit? Nogmaals, ik heb er geen moeite mee als je je niet aan wat sociale regeltjes houdt.

1
283 mani

Ik ga trouwens slapen

1
284 mani

** gebruiker verwijderd **

@263 . Oh, maar dat wist ik niet, hoor, dat die moslimvrouw autisch is aangelegd. Ja, als we dát hadden geweten, dat ze geestelijk niet in orde is, ja, dan hadden we het wel begrepen.

Weet de aanstaande echtgenoot, haar verloofde dat zijn gade ernstige verstoringen heeft in haar emotionele gevoelsleven?

Even serieus, als jij vanwege je geestesgesteldheid liever een wat grotere afstand tot de ander bewaart, dan mág dat. En dan heb je vast in het therapeutisch centrum geleerd om dat aan een ander die een hand wil geven uit te leggen.

285 verwijderd924924212

@283 [Citeren met aanhalingstekens is toch ook iets dat standaard in je systeem zit?]

Maar als iemand daarvan afwijkt komt dat doorgaans niet persoonlijk aan. En het is natuurlijk extra bijtend als je zo wordt bejegend omdat je van het verkeerde geslacht bent.

1
286 Civ

** gebruiker verwijderd **

@275 . Oké, het spijt me, van dat "stuk vreten". Dat was lelijk. Was in de vaart van de emotie. Zal ik op letten.

287 verwijderd924924212

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Leve Willem-Alexander, keizer van Europa - Joop - BNNVARA

Hier ben ik het wel mee eens. Een gekozen monarch is een stap in de goede richting. Waarom moeten altijd dezelfden profiteren. Een republiek met...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@22 Ik kan me voorstellen dat die veiligheidsgaranties niet meer telden vanaf het moment dat de NAVO Oekraïne ging bewapenen....

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@45 Jeffrey Sachs heeft het over 500.000 troepen die gesneuveld zijn aan Oekraïense zijde. Ollongren heeft het over 20.000 troepen die gesneuve...

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Orban says the EU needs new leadership

Ik vind dus dat zaken bilateraal geregeld moeten worden. Nu willen ze alles centraal doen. De euro moet eigenlijk weg. De interne markt moet eig...

27 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Feldwebell
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@47 Roest, wodka, medailles, begrafenissen, kuiltje graven om te poepen, weeshuizen, corruptie, folklore, horigen, deportaties, massamoorden, ...

30 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Wedergeboren
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@46 vos-haren-streken. ...

42 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Feldwebell
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@41 Ook Parry levert geen bewijs. Het oosten van Oekraïne nu nog als onafhankelijk bestempelen is dan ook alleen maar iets voor totale le...

1 uur geleden geplaatst door Feldwebell

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@43Dat waren de Sovjets, niet te vergelijken met het Rusland van nu.Al willen velen graag in die nostalgie blijven hangen omdat het lekke...

1 uur geleden geplaatst door Vageali6888

Bob Sleebaan
Muziekdraadje

Antoon - Oliviahttps://www.youtube.com/watch?v=dditG7h5SnY&t=14s...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

Jeffrey Sachs die oost europese landen hielp met hun economie na de koude oorlog is redelijk duidelijk Jeffrey Sachs: Biden Has DESTROYE...

1 uur geleden geplaatst door Vageali6888

NK. App
American School PornLésbicaspornDerpixon Fandel TalesTube2012CamsofaNsfw 247Xx Video Hindi MovieJenna SativaHairypornstarsInstantcamsnowHindi Sex Porn MovieMassage Rooms ConJodi West NewestAnibutlePorno TagsPhub CompilationNaked Curvy WomenAnimenudeRileymaelewis LeakFirst Anal SexIndian Pussy EatingJanvi Kapoor SexMony FigueroaRealllifecamTubegalore CR TrashybonerSexy Nude AmateurPorn For WatchGifs HentaMoti Aurto Ki BfPronhopCartoon XxxxHot Sex In HindiSareeauntysexDesi MomxxxReshma Hot KissLesbian Mommy SexJm Plan CulBebahan NudesBoobs PirnMegan InkyCj Miles ThreesomeBbc TitansLasyxenaElla HugesSapna Bhabhi VideoHot Big Titted TeensKolkata Sex HdTop Indian Porn ActressBlack Pornstars BestMalayalam Actress NudeImran Hashmi SexMilf MaidXxx Video Indian PornSpanish Male PornstarsMom Son IncestsMs Sapphireee OnlyfansKazumi FootjobQuadrinho PornôHannah Uwu NudeBig BbcMan With ApussyNehal Vadoliya NudeHomemade Gay SexNaked Sex Video DownloadHd Blue Picture HindiSexually BrokwnHorney Step DaughterBlack Lesbian TwitterJapan FuckPornsatar TubeReplika Ai NudesGand Mein LandBerezarPornstar Indian SummerAutumrenPorno LolMom And Son Sleeping Sexy VideosSwathi Naidu Sex VediosNude BeautiesMother Daughter SeducesMature Nude GifAddultworkXxxvdeosTheonlybbystarNicole Anoston Only FansBulchi PornXvideos RedSex Service In DelhiCurvy Indian PornNaked Les BiansXvideojapanSkye Raya PornPerfect Giel PornVaporion PornHot Sister SexMuslim First NightJust FuckLindsey Pelas NakedElebjihad成人 网站 排名Chaterbate Asian FemaleAnime Nude ComicCeleb NihafFilme Pornografia GrátisAnalvids 4kMs.trigga HappyMissjoyy NudesSex PussEgg PornhubVoiranimBlkpornHellen Mirron NudeDesi Masala Com波多野结衣Diablo 4 PornAltyazilli PornTsuma No Haha SayuriKareena Kapoor Sex VideoVirgindeflorationCojiendo MujerDakota JamesPetire PornSavita Bhabhi Free VideoBeeg SixCast Of HasrateinXse HdFlim13 HentaiXxx Tuition TeacherCunninglus PornGinger PormStepmom Big TitsVideos Of Older Naked WomenReal Indian Sex ScandalSex And Romantic SceneSnapchat SlutPorngame HubPornô ExclusivoXnxx BrezzersRileymaelewis LeaksIndian Torture Sex VideosEbony PorntubeKathyrn Winnick NudePorn BrazlWww Xxx Bhojpuri ComHd Sex Dino ComNaxxxAnushka Shetty Porn Sex免费avHentai Porn Pics