door Febee in Politiek  ·  88 Reacties

  • 44
  • 1294x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als mensen de politiek ingaan voor alleen de beloning en wachtgeldregeling kan men zich afvragen of ze wel een meerwaarde zijn voor de samenleving of dat ze alleen maar aan zichzelf denken. We hebben meer idealisten nodig en minder geldwolven, misschien dan kan het vertrouwen in de politiek weer terugkeren.

Dus ja... ik ben voor afschaffing van de wachtgeldregeling of beperking dat gelijk staat met de WW regeling voor de gewone werknemer. Als zij het beter willen regelen voor zichzelf moeten zij het ook maar eerste beter regelen voor de burger. Ik zie het liefst dat een kamerlid niet meer verdiend dan maximaal 2x het modaal loon en bewindslieden 3x, willen zijzelf meer verdienen moet zij dus eerst maar het modaal loon verhogen.

2
51 Beowulf

@51 , " We hebben meer idealisten nodig"

En ook die kun je juist over de streep trekken door ze een ruggesteun te geven.

10
52 Weet geen naam

@42

'Een verdere verschraling van de regelingen houd automatisch een daling van de kwaliteit in.'

voor de kwaliteit neem ik mijn pet niet af
een luid 'chapeau' zult U mij ook niet horen roepen

1
53 Grootmoeder

Jammer dat ik steeds vaker onderlinge tweestrijd tegenkom in de Nieuwskoerierdiscussies .... hou het even lekker bij het onderwerp.

Redactie, doe er eens wat mee!

4
54 Garp

toevoeging:

bij de wachtgeldregeling neemt men geen zitting
in beide kamers/kabinet etc

bij een 'gewone' burger noemt men dit bank-hangen

1
55 Grootmoeder

@2 als ik door mijn eiegn falen (denk aan fraude , ambtsmisbruik, diefstal ect) ontslagen wordt kan ik geen beroep doen op een WW uitkering en rest mij de gang na een maand zonder geld te hebben gezeten de bijstand! Dit in tegenstelling tot wachtgeldregeling!
Bovendien is de duur van je WW uitkering gekoppeld aan de duur van je arbeidsverleden en begrensd tot max 2 1/2 jaar waarna weer de Bijstand blijft!
Ook is het zo dat als ga werken ik mijn WW uitkering kwijt raak ook al werk ik voor een lager inkomen Bij wachtgeld is het echter zo dat men aanvulling krijgt tot een bepaald bedrag gedurende een bepaalde periode (als ik me niet vergis iets van 4 a 6 jaar)
Is wachtgeld nog van deze tijd nee, Laat deze mensen die de WW uitkering omdat die onbetaalbaar werd uit gekleed hebben zelf het goede voorbeeld geven. Makkelijk om hierover te oordelen als men hier zelf geen gebruik van hoeft te maken. Ze praten wel anders als ze het aan levende lijven ondervinden (UWV) waartoe ze anderen veroordeeld hebben.
Gelijke moninnken gelijke kapen

2
56 psje

Gelijk hebben ze, een wachtgeldregeling is niet meer van deze tijd.
Tegenwoordig is niemand meer zeker van zijn/haar baan.
Dus is een uitzonderingspositie voor politici niet meer nodig.

1
57 dummydum

@56
Een lekker volwassen reactie; omdat ik het niet heb, hoeven zij het ook niet....

12
58 Realisme graag!

@58

nergens schrijft psje @56 wat U beweert

het is een als/dan stelling
wezenlijk verschil

1
59 Grootmoeder

Mja…dat kan de SP wel eens willen, maar de SP is overal tegen.
Daarom zitten ze ook niet in de regering en doet het er niet toe waar ze voor of tegen zijn.

Wel trek je weer wat stemvee met zo’n stelling. Zo dat de pluche verslaafdheid wordt bevredigd…..

13
60 WijzeDwaas

@60
De sp is inderdaad tegen veel dingen maar hooft zakelijk tegen het uitbuiten van werkende heel wat anders dan de grote mee loop partij D66 natuurlijk

0
61 magikeven

@61

Tuurlijk, als je nooit mee regeert kan je de mooiste dingen beloven. Nog wel eens wat van dat zorgfonds van ze gehoord?

De SP is een partij die de kiezer jaar in, jaar uit een worst voor houdt. Jan Marijnissen is niet voor niets worstenmaker geweest. Hij zag daarin een teken van God! En dat is uitgekomen. Want de SP is een succes geweest. Op het hoogtepunt zelfs 25 zetels!

11
62 WijzeDwaas

In hoeverre is dit voorstel serieus te noemen. Vroeger had D66 ook weleens goede ideeën tot ze aan de macht kwamen. Laat ze in ieder geval al eens beginnen met AOWers met wachtgeld te stoppen.

0
63 Verwonderd

@3 "er zijn zoveel mensen die buiten hun schuld om werkloos worden, ik zie niet in waarom een WW-uitkering voor politici niet genoeg zou zijn en voor die anderen wel."

We hebben als burger natuurlijk allemaal een gezonde of ongezonde hekel aan politici, maar deze hekel zou nog eens groter kunnen worden, wanneer ze onder de WW kunnen vallen. Een politicus moet in het landsbelang dingen kunnen tegen het partijbelang in zonder te vrezen zijn hypotheek niet meer te kunnen betalen. 20 miljoen is niet duur voor een goed werkende democratie.

4
64 Vilseledd

@6 "Dat is het idee waarop deze uitkering gebaseerd is. Maar zoals deze SP-er geheel terecht opmerkt hebben steeds meer burgers ook geen enkele zekerheid meer in hun baan/inkomen."

Dat is één van de ideeën. Een tweede is de idee, die ik al genoemd heb, namelijk dat een politicus tegen zijn partijstandpunt moeten kunnen ingaan. Een derde idee is, dat politici prominent in beeld is geweest met zijn ideeën en toekomstige werkgevers niet op bepaalde idee (groen, rechts, links) zitten te wachten of iemand te keer hebben zien gaan in de Kamer en denken: "Dat wil ik niet op mijn werkvloer hebben."

4
65 Vilseledd

"Als ze een baan vinden, dan wil dat niet automatisch zeggen dat ze geen recht meer hebben op wachtgeld. Ze gaan pas interen op hun wachtgeld als ze met het geld dat ze verdienen boven hun oorspronkelijke salaris uitkomen."

Dat is zeer ruimhartig,daar mag minstens wat aan gedaan worden.

0
66 garriet

@59
Moeder en Grootmoeder hebben beide een probleem met begrijpend lezen.

4
67 Realisme graag!

@67

vast...zelf al bij een ogendokter geweest
of iemand die 'de grijze massa' onderzoekt? question

1
68 Grootmoeder

@62

De VVD had ook hel wat belooft dat is ook anders geworden tja en d66 valt nu ook door de mant . En trouwens de SP is de voor laatste keer buiten spel gezet en de laatste zijn ze slimmer geweest om niet in het VVDistme mee te gaan

Dus helemaal goed zo

0
69 magikeven

Vind ik wel terecht van de SP, alleen al omdat de andere politici er de lucht van kregen, dat sommige SP-politici hun salaris niet wilden afgeven en een maandgeld van SP ontvangen. Deze regeling heeft SP om zeker te weten, dat men er niet bij komt om de poen. En zodat de partij onafhankelijk blijft van grote financiers, ook belangrijk, is de laatste tijd gebleken.

Nou, de andere partijen liepen flink te stoken dat die regeling van de SP moest worden afgeschaft. Nu krijgen de andere partijen een koekje van eigen deeg en wordt er aan hùn wachtgeldregeling geknaagd door SP, overigens ook aan die van SP-leden, uiteraard, dus ze laten weer eens zien, principieel te zijn.

Jammer dat ze indertijd, uit angst dat de partij helemaal zou verdwijnen, hun anti-immigratie- en anti-EU-standpunt hebben losgelaten. Anders waren ze nu met stip de grootste geweest, dat zou veel beter zijn geweest voor NL.

2
70 Wendel

100% met eens. Dit moet ook gelden voor corrupte ambtenaren in alle Gemeenten.

1
71 Gunther

Het enige positieve resultaat wat deze actie oplevert is dat D66, de ultieme werkgeverspartij die voorop heeft gelopen bij de massale afbraak van werknemers rechten (inkorten WW-duur, verhoging AOW leeftijd, versoepeling ontslagrecht ten voordele van werkgevers, flexibilisering van de arbeidsmarkt, en zo kan Ronin nog wel even een tijdje doorgaan) hun ware arrogante & achterbakse gezicht weer moeten tonen aan werkend Nederland door nu vooraan te staan om dit plan van de SP te torpederen.

0
72 Ronin

Het is ook een enorm staaltje 'discriminatie' en ongelijkheid, in strikte opvatting is het zelfs in strijd met onze grondwet, die stelt dat 'discriminatie' op welke grond ook verboden is (niet dat de politiek zich door iets als een grondwet laat tegen houden, maar goed we hebben hem nu eenmaal dus wellicht kunnen we er zo af en toe naar kijken).

Politici kunnen namelijk prima, net als de rest van Nederland onder de WW/Bijstand vallen, en als die regeling niet goed genoeg is voor onze plushe plakkers, dan passen ze die regels toch aan? Nu echter werden die regels idd. aangepast, maar voor onze Politici gingen ze niet gelden. Die besluiten over hun eigen regeling op kosten van ons allen. Beetje rara niet? Soort van Bananen republiek achtig, alwaar de politiek er zelf voor zorgt dat ze er warmpjes bij zitten, terwijl de bevolking onder allerlei andere regels valt...

0
73 mightimouse

Er zijn er die het wel nodig hebben hoor, de VVD'ers natuurlijk niet maar er zijn meer partijen die niet zulke mooie jobs krijgen aangeboden.

Zonder deze regeling gaat het moeilijk worden de juiste en goede mensen bij de club te krijgen.

4
74 corretje

Als SP stemmer heb ik hier mijn bedenkingen over.
Als je als kamerlid de regering laat vallen dreigt men ook een flinke inkomensval te maken.
Dat is een motivatie om meer door de vingers te gaan zien.
Niettemin begrijp ik het voorstel.
Gelijke monniken gelijke kappen in onze samenleving.

3
75 abessijntje

@75 "Als je als Kamerlid de regering laat vallen dreigt men ook een flinke inkomens val te maken."
Of je kunt gewoon zeggen dat dat een risico van het vak is.

0
76 JohnZero

@76
Wie gaat zijn eigen zekerheid op het spel zetten als deze regeling stopt ?
Krijg je dan nog genoeg capabele mensen in het parlement ?
Ik twijfel nu al sterk over vele kamerleden .

4
77 abessijntje

@77 Er is gewoon niet zo veel zinnigs over te zeggen.
Als bijv. 95% van de afgezwaaide politici binnen een jaar weer een baan hebben, kun je stellen dat de wachtgeldregeling niet nodig is. Ik heb geen idee hoe het de ex-politici vergaat na hun politieke carrière, zijn daar cijfers over bekend?

Andersom kun je het ook redeneren. Als de wachtgeldregeling fors versoberd wordt, vertrekken politici misschien niet zo makkelijk en snel na de verkiezingen, als die hen is tegengevallen.

0
78 Steenloper

@77 je kuntvhet ook xo zien :de meeste zitten er al enkel en alleen om hun zaken te vullen met niks doen En zich in de picture te spelen voor een goed betaalde baan in het bedrijfsleven.
Als regeling vervalt komen er alleen mensen die echt gedreven zijn.

1
79 psje

@58 lezen is ook een kunst ik zeg als.
Kan u vertellen dat ik tot heden geen rooie cent aan steun of uitkering ontvangen heb. En dat wil ik ook graag zo houden.

0
80 psje

Volgens die ene dikke ex VVD'r is het absoluut nodig, anders kunnen zij hun hypotheek van 4000 per maand niet meer betalen. Naja zo iets dergelijks.
Wat een vetkwab is die vent zeg, en ja hij komt net terug uit de ziektewet, uiteraard als je 180 kilo te zwaar weegt.

0
81 etymologie

Je denkt toch niet dat de SP steun krijgt met dit voorstel, de heren politici gaan zichzelf echt niet tekort doen.

0
82 Rick1955

@60 En D66 zijn meelopers die alles verkwanselen om maar op het pluche te mogen zitten.

0
83 dummydum

Oprechte politici mogen van mij best wachtgeld krijgen, dus deze SP'ers is een demagoog.
Wel moeten politici actief fraude en msibruik van belasting geld in NL en EU strenger aanpakken en controleren en verantwoorden, dat schiet erbij 90% vaak wel in.......

4
84 Goldrush

@81 zijn niet alleen de vvd'ers. ook de nepsocialist plasterk (u weet wel) heeft zich in het verleden uitgesproken tegen het 'beknibbelen' op de wachtgeldregeling. de politiek zorgt goed voor zichzelf

0
85 semperpenis

Maar wel vooraan als de ww periode verkort kan worden. 'Om mensen te stimuleren weer snel aan het werk te gaan'.

0
86 Arthur2000

Popie - jopie.
Hij valt zelf nog onder de oude riante regeling van voor 2012) en weet dat die niet afgeschaft gaat worden.
Verhaaltje voor de bühne om de dalende SP-lijn op te krikken .

4
87 No newstoday

@81

En wat dacht je van Geert Wilders , die nog onder de riante oude regeling valt en tot zijn riante pensioen daarvan ergens op de wereld riant kan wonen ?
Waar nu al zo veel voor betaald moet worden .
En die nog niks gepresteerd heeft ook.

3
88 No newstoday

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@55Ach, ze snapt het weer niet. Als je dan toch wil mierenneuken, zo is het ook gebruikelijk dat je verwijst naar diegene waar je graag op wil ...

zojuist geplaatst door Biscanna

Weetal
Biden wel degelijk van plan om in debat te gaan met Trump: “Zal blij zijn om het te doen”

Helaas laat de fysieke toestand vanBiden wat te wensen over....

2 minuten geleden geplaatst door Weetal

Schildpad
Biden wel degelijk van plan om in debat te gaan met Trump: “Zal blij zijn om het te doen”

Hahaha .. en nu wachten op het persbericht van zijn persafdeling waarin staat dat Biden dit niet zo bedoelde : P...

3 minuten geleden geplaatst door Schildpad

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@54 Nou ja ik heb het geprobeerd. Maar ik ben niet te vertrouwen. Prima. Dan laten we dat zo.We hebben het er verder niet meer over.Voor w...

3 minuten geleden geplaatst door VBOH

Weetal
El País: Spanje stuurt Patriotraketten naar Oekraïne

Amerika blij.Hoeven zij het niet te doen enSpanje koopt ze van Amerika.Een win-win situatie voor Amerika....

9 minuten geleden geplaatst door Weetal

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@53 Dat weet ik niet. Ik heb daar geen cijfers van hoeveel analfabeten er per jaar aan de Ter Apel poort staan. Wat ik wel weet is dat gepensi...

10 minuten geleden geplaatst door VBOH

Schildpad
Vast in de modder: nijlpaarden dreigen te sterven door enorme droogte in Botswana

Die kunnen beter hier kunnen komen wonen : )...

11 minuten geleden geplaatst door Schildpad

progressiefliberaal
Pizzabaas verdacht van ontvoering filiaalmanager na salarisruzie: ‘Tekenen! Heb vat zoutzuur klaarstaan’

Overigens zou ik sowieso niet snel een pizza bestellen. De korst is eigenlijk het lekkerst en die kun je zelf wel namaken door een kaiserbroodje...

17 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Pizzabaas verdacht van ontvoering filiaalmanager na salarisruzie: ‘Tekenen! Heb vat zoutzuur klaarstaan’

Klinkt gezellig. Zou daar niet snel een pizza bestellen, wie weet wat voor gekke dingen ze er nog meer hebben staan....

17 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

"Murray Douglas " Gebruikelijk is : Douglas Murray, de voornaam eerst te zeggen. Nu lijkt het wel knip en plakwerk. ...

18 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Beeg YogaXx X ZzzNew JapanesepornNude Tiktok DancesSwx VideosJapanese Female PornstarsMallu AexCartoon Family PornBrandy Renee Y Kayla KadenReddit Sex ComicsPornmd.colm3dincest ToonsNude Asian GifGoth NsfwSax Videos IndiaRusia PornosLas Mejores ActricespornoNude DaresMadam SexBig Butty BichesSex Girl And Boy VideoN Hent AiJogos Pornô DownloadX Videos Amador GayXxxnx SisBlack Crampiesಸೆಕ್ಸ್ ಕನ್ನಡDanny D VideosPlay Girl SexAndi James MilfPorn HerStepdaughter PornMilf Natural BoobsFucking BoudiThe Ring PornVicky ChaseDoremon Xxx VideosKimmy Granger OnlyfansFree Onlyfans AccountGood PronChrissy Teigen NideBig Young TittysPron Hd PhotoNudegirl PicturesJordynne GraceIndian Blue Film Indian Blue FilmSexypornvideoXxx Porn LatestNavel Sex VideoIndiyan Poran VideoLizbeth Rodriguez DesnudaHustler VideosViktoria Winslow PornAlejastormBrazzes Videos FreePorn IkSssniperwolf PornhubJaydeb JamesSamantha Richelle NudeAsian Hand JobDesi Hard SexXxx Sex Story VideoMobile Porn.comPorn Vieo HdDesi Naked BathBangbussAndoid 21 PornDesi Maal NudeTender Teen FuckXxx Dans VideoPissing PornBest Escort WebsitesDemon SlayerhentaiAuntjudysxxxLadies Ki ChudaiHot Xxx Bf VideoBbc JavVoyer House TvPorndexManga Scan HentaiGujarati XnxRaveena Tandon BfDesi Xxxn VideoDesi Babe Porn3d Taboo PornSkipthegamezMilly MarksLena Paul VideosVideos To Jerk Off ToHailee And Kendra NudeMoti Aunty Sex VideoWww Sex BoySexy Hindi Film BluePorn CulonaWonpornDesnudos ModelosMassage Porn VidoeIndian Vip SexLaruna MaveFree Porn No VirusesAsylynn BrookeHorsecock DildoPokmon Porn GamesVídeo XxxxCelebrities In The NudeHindi Muslim Sex VideoNaked Sex VideoNaked TeatchersFolsom Street Fair PornBedt Amateur PornHot Hot Bf VideoMarathi Sexi VedioBengali Xxx ComHqporner.vomDirty Roulette GayIntense CreampieSislovesbro Com3x Bf FilmHairy Pussy JoiBarebackgangbangWebtoom XyzA To Z NudeSeidy LópezLatino CockEvelyn Decker NudeXxx Video Full SexyBirthday Porn VideoEros ExoticE HentiaReddit Top NsfwEnglish Sex Video HdIndian Hot Bhabhi Xxx VideoOdia Bhauja XxxHd Hindi Sex ComTwistysPorn Konافلام اباحيهMassagemilfBlackroomcastingWww XgratisNejire HadoCummingtogetherJerk-off InstructionSkip Yhe GamesLesbian Porn HornyXx Bf Xx BfSkylar_blue_ppvItslunarliv XxxNude BlojobBangbus Bbc