Dijsselbloem: faire politiek bedrijven is steeds lastiger (lc.nl)


Mensen vertrouwen elkaar niet meer. Doordat zelfs feiten, cijfers en experts in twijfel worden getrokken, is faire politiek bedrijven steeds lastiger.Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) zei dat zondagmiddag tijdens De Voorbeschouwing in Heerenveen. Hij reageerde op de toenemende verharding en polarisatie in het land en in de Haagse politiek. Afgelopen week was er nog een akkefietje met de partij 50Plus, die de sterftecijfers van het CBS in twijfel trok. ,,Feiten en cijfers zijn juist de basis waarover je het eens zou moeten zijn.’’ ...

door Zie Hier in Politiek  ·  24 Reacties

  • 0
  • 400x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als je geduren enkele jaren bewust iedere vorm van kritiek willens en wetens negeert, kun je verwachten dat er tegenstand komt op het zelfde niveau!

3
1 Zie Hier

Feiten zijn de basis? En waarom negeert de politiek deze feiten dan?

2
2 ObJener

wat wil je ook. het stikt van de leugenaars in de politiek

3
3 Roomboterbabbelaar

Fair naar de burgers toe dat ontbreekt er aan bij die dames en heren in Den Haag. Wij (het volk) word niet gehoord en daarom keren velen zich af van de politiek en gaan op de PVV stemmen, deels uit protest maar ook omdat ze de Haagse kliek meer dan zat zijn.

3
4 Interessant

Haha, politiek en feiten gaan niet samen. Politiek en leugens, die wel!

Verder kan ik mij een aantal zogenaamde 'experts' voor de geest halen, die men alleen zo noemde omdat zij in het juiste straatje praatte.

2
5 Bluth

Wat hij bedoelt is dat ze alle cijfers beheren en kunnen manipuleren. En dat die cijfers nu door mensen niet meer worden vertrouwd. Dat de meeste experts verkapte lobbyisten en belanghebbenden zijn. En dat mensen dat nu wel beginnen te zien.

Er komt een golf van censuur aan. Applicaties als facebook en twitter gaan straks actief de gemonopoliseerde nepwaarheid ondersteunen.

3
6 Phiteceen

De sterftecijfers van het CBS kloppen ook niet Jeroentje. En ik kan dat weten want ik werk in de zorg. Dat de gemiddelde leeftijdsverwachting stijgt heeft niets te maken met het feit dat mensen ouder worden maar met de drastische afname van de babysterfte in Nederland. Dus y0plus heeft wel degelijk gelijk.

3
7 Trump2017

** gebruiker verwijderd **

De politiek hangt al poosje aan touwen van het grootkapitaal, en die gaan ook over lijken.

8 gebruiker-verwijderd

De sterftecijfers van het CBS kloppen ook niet Jeroentje. En ik kan dat weten want ik werk in de zorg. Dat de gemiddelde leeftijdsverwachting stijgt heeft niets te maken met het feit dat mensen ouder worden maar met de drastische afname van de babysterfte in Nederland. Dus 50plus heeft wel degelijk gelijk.

3
9 Trump2017

Ik zeg het niet graag, maar Jeroen heeft gelijk. Mensen nemen alleen nog feiten aan als deze al binnen hun mening passen. Zie de peiling van de Hond van gisteren. Alle andere cijfers worden, zonder deze te weerleggen, afgewezen.

11
10 Hoofd bijzaken

Bovenstaande reacties geven het wantrouwen aardig weer lijkt me. En dat hebben politici voor het overgrote deel aan zichzelf te danken

2
11 Lerac

Als de politiek zelf ook cijfers en feiten verzint, moeten ze niet verbaast zijn dat anderen stoppen ze te geloven...

De zorgpremies zouden nauwelijks omhoog gaan volgend jaar...
Chemische wapens in Irak.

en de lijst is veel langer....

2
12 Logic

** gebruiker verwijderd **

Hoe kan dat ook anders als wij worden geregeerd door leugens en bedrag. Als politici met misdrijven zonder straf wegkomen, waar gewone burgers zwaar worden gestraft. Als crimineel gedrag van vluchtelingen door politici en politie onder het tapijt worden geveegd.
Natuurlijk worden burgers wantrouwig. Dit kabinet heeft het zover geschopt dat de burger alle vertrouwen in de politiek heeft verloren.

13 verwijderd5929219

Hahaha de man die ons jarelang aan het voorliegen was over betalingen aan Brussel en Griekenland en een man die beweert dat we zonder enieg vraag de cijfers van het CBSA moeten vertrouwen die komt met deze onzin. Nou hij heeft het mis. en de dame van 50 plus heeft helemaal gelijk. We worden gemiddeld ouder volgens het CBS en ja dat klopt inderdaad maar let op er staat GEMIDDELD. De kindersterft in dit land neemt af. Er zijn minder verkeersdoden, kanker is minder vaak dodelijk dan voorheen en is voor velen meer een chronische ziekte dan een doodsvonnis en daardoor neemt de gemiddelde leeftijd inderdaad toe maar ....... dat wil niet zeggen dat wij als individu ouder worden dan de generatei voor ons. Sterker nog er zijn aanwijzingen ( en daarop gebaseerde verwachtingen) dat de huidige generatei 50-60ers minder oud zullen worden dan hun voorgaande generatie ( hun ouders) want de laatste hebben de crisis van de jaren 30 en WO 2 overleefd en hebben daarna zonder veel luxe zich kapot gewerkt voor ons land in de jaren 50-70 . En daardoor zijn hun lachamen taai en sterk geworden. Mijn generatie Heeft altijd in luexe en comfort geleefd, we aten teveel, dronken teveel en ga zomaar door en ik heb sterke twijfels of ik net zo oud wordt als mijn ouders maar de overhied wil wel dat ik tot miojn 67e blijf werken terwijl mijn vader op zijn 62e met pensioen mocht ( en kreeg) . En ik gun hem dat van harte. Maar feit blijft dat de statistiek nooit voor het individu geldt en daar zit de leugen van Dijsselbloem. Gemiddeld worden Nederlanders ouder maar u en ik worden helemaal niet ouder. Denk daar maar eens over na.

3
14 PFL

De pot verwijt de ketel..
Dijsselbloem is de grootste leugenaar van het hele stel. Wat hij iedereen heeft wijs gemaakt over de "deal" met Griekenland, alleen maar om de Europese banken van de ondergang te redden, grenst aan het ongelooflijke.
En dat zijn de feiten Dijsselbloem.
En wat Samsom beweerde over de "deal" met Turkije, ook allemaal leugens geweest.
Dijsselbloem moet eerst eens in z'n eigen partij kijken wat voor draaikonten er allemaal rindlopen.
Het Oekraine-referendum is daar ook een voorbeeld van: "uitslag van de kiezer moet gerespecteerd worden". Vorige week draaide de PvdA weer als een herfstblad rond de boom van Rutte.
Nee Dijsselbloem jullie hebben het allemaal aan jullie zelf te danken, dat de burgers jullie niet meer vertrouwen.
Deze huidige politieke elite, zal de afrekening in maart krijgen. Dat is een ding wat zeker is.

1
15 Dieke

Jeroen jongen, jij bent dacht ik van PvdA, nou dan hebt u mede het gedachtengoed verkwanseld waar PvdA voor stond tot de tijd van ene Kok, die heeft begin gemaakt met het verkwanselen .
De laatste 4 jaar heet de PvdA zelfs compleet VVD beleid gevoerd , dat is heel knap van de VVD, echter nu gaat zich dat uitbetalen, en daar helpt geen ene moer meer aan. het grote verraad aan de nl bevolking komt toch echt van de PvdA.

1
16 Doordenker

"Dijsselbloem: faire politiek bedrijven is steeds lastiger"
Toch wil ik het een keertje gaan proberen.

1
17 Rex

Het dilemma van Dijsselbloem is goed voorstelbaar.
Het wordt steeds moeilijker voor bestuurders om mensen van alles wijs te maken.
Om hen met grove Leugens allerlei wetten en maatregelen door de strot te duwen die Nederland naar de afgrond drijven.
Maar waar maak je je druk om Dijsselbloem ?
Nog enkele weken dan is het Kerstreces.
De 2 maanden daarna kun je ook niks meer klaarmaken.
Dan moet je met vele Leugens campagne voeren voor de schamele restanten van de PvdA.
En ná maart 2017 , ben jij met je hele partij en al verdwenen.
Vertel , had je soms nog een plannetje om nog ff snel een wetje er doorheen te jassen ?

1
18 Jalinda

Hier wordt duidelijk de vermoorde onschuld gespeeld.

Eerst zelf:
1. van alles onder de pet houden.
2. fictieve feiten produceren.
3. foute collega/politici de hand boven het hoofd houden.
4. onderzoeken laten doen waar de uitslag van vast moet staan (Asscher)
5. cijfers opzettelijk zo zeven dat er een verkeerd beeld ontstaat.
6. ......................
7. ......................

En dan schijnheilig gaan klagen dat de mensen helemaal niets meer vertrouwen.

1
19 MARCUSAURELIUS

Zegt de man die samen met Merkel de Duitse, Franse en Nederlandse banken met miljarden over de rug van de Griekse bevolking hebben gered van hun ondergang die ze zelf hadden bewerkstelligd.

1
20 niet-alles-geloven

"Mensen vertrouwen elkaar niet meer"..
Hoe zou dit nu toch komen beste bloempje..

'Mompelt iets van referendums oekraine en eu, ongelimiteerde instroom van geluks.. euh: hoogopgeleide arten als vluchtelingen en zo.."

1
21 BenErWeer

Hoe fair is Jeroen Dijsselbloem?

Vorige week bleek nog dat Dijsselbloem door te manipuleren met de Algemene Heffingskorting en de Arbeidskorting, - het deel van het inkomen dat bij introductie van het huidige Belastingstelsel altijd onbelast zou blijven -, de belastingdruk voor burgers met 6,3 miljard euro, dat is 12% van de totale opbrengst aan Loon- en Inkomstenbelasting, heeft verhoogd.

Op de wijze die niemand goed kon doorzien, dus intransparant, en in het geniep.

Om hetzelfde effect openlijk te bereiken had hij de tarieven in de schijven met 5% moeten verhogen.
Bij voortzetting van de coalitie , wil Financiën de Vennootschapsbelasting verlagen met .... 6,2 mrd !.


En dit is dezelfde Minister die in november 2014 loog over de naheffing uit Brussel. Die de indruk wekte de hoogte van het bedrag niet te kunnen verklaren. Maar het bedrag was gebaseerd op de cijfers die hijzelf bij de EU had ingediend.
Zelfs de omzetten en winsten van de georganiseerde criminaliteit in Nederland had Dijsselbloem meegerekend.
Het gevolg: Nederlandse belastingplichtigen dragen gelden af aan Brussel namens de georganiseerde misdaad. Maar de georganiseerde misdaad zelf heeft daarover geen belastingen afgedragen, integendeel: die kost de Nederlandse burger geld in de vorm van opsporing, berechting en, eventueel, gevangenschap.
Uiteindelijk betaalde Dijsselbloem in december 2014 het dubbele van de gevraagde naheffing.
Om herkozen te worden als voorzitter van de Eurogroep in de zomer van 2015.


Deze man is even leugenachtig als Rutte en zijn voorstelling van zaken nimmer te vertrouwen.
In het persoonlijke leven zou ik niets samen met hem willen ondernemen. En geen tweede hands goederen van hem kopen. Bang voor kwade trouw.

1
22 duurendaal

Jammer dat hij dan zelf niets doet met zijn eigen kritiek.

0
23 MetBoerenVerstand

Politiek is niet anders dan manipuleren om eigen zin door te drijven de beste wint daarom is Rutte de grootste geworden.

@14

Rutte wist daar ook van alleen deed hij net of hij van niets wist en liet dijselbloem het op knappen dus die is schuldig kijk dat is ook politiek. En natuurlijk een rechtse eigenschap die knap mee helpt

0
24 magikeven

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Olivia
Muziekdraadje

BAP - Schluss, Aus, Okayhttps://www.youtube.com/watch?v=HoINRH6ZF2I...

zojuist geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Tic tac toe Warum !https://www.youtube.com/watch?v=WflQ02OLVSQ&list=OLAK5uy_m4jBqdH-rnxKHV5SAhwhgI58Bp39yWNQw&index=5...

1 minuut geleden geplaatst door Olivia

Vageali6888
Turn Out The Lights - The Party's Over

1 miljoen Tesla's 'snachts opladen als het niet waait ... veel succes! ...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Olivia
Muziekdraadje

Das geht mir auf'n Sackhttps://www.youtube.com/watch?v=YBk_3sTq7TU...

3 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

@3059 👍Leuke tijd , om nooit te vergeten .Ben meer uit de soultijd , maar kan ook van andere muziek genieten , als het maar goed klinkt ....

5 minuten geleden geplaatst door Olivia

Tussenderegels
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@35 Vooruit dan maar: Ze zijn in Oekraïne zo dol op de Russen dat ze per ongeluk de Duitsers toejuichten als bevrijders in WOII. Dat bleek een ...

7 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Olivia
Muziekdraadje

Große Jungs weinen nichthttps://www.youtube.com/watch?v=GdsVffDGFJk...

7 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Tic Tac Toe - Ich Find Dich Scheissehttps://www.youtube.com/watch?v=P7HyGa2YFg4...

10 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Tic tac toe - Ich wär so gern so blöd wie duhttps://www.youtube.com/watch?v=44FH9LHg0bg...

12 minuten geleden geplaatst door Olivia

Graaier1000
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

"Van wie denk je dat die regering het geleerd heeft en nu in de praktijk brengt.Ze hebben alleen het gas vervangen door explosieven en hongers...

12 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Licking OussyAnal Forc PornGenç PornaBoku No Pico HentiaTrashybonersJake SndrichLong Hair NudeBrazzers Com Yoga2d HentaiAdult Pornos MoviesTitanic Nude SeneXxxviedosHot Cobie SmuldersDakoto SkyeHunter Hunter PornMandimgo PornXnxx Sex TvBhabhi Nude MmsOffice PorneJuq-342Stepmom Anime PornHq PornersNude E GirlsSexvvideosForbidden CareShemalescummingLesbian Sex PositionsXxx Sexy Adult VideoLesbian 69pornStrawberry VixxxenLecheras PornKellystaxxxNaiades Aqua NudeEuropean Porn VideosPen SexExploited College Girls AlexBeta Ki ChudaiCzech Money PornTwins Lesbian PornDemon Slayer PussyUncensored Ecchi3dx PornBig Brother NudesTelugu Desi SexSunny Leone SceneZandaya PornCartoonfutaTik Tok Porn Sitesسكس ور عا نEncontros SexoTelugu Sexy Blue FilmWwe Divas HotSexe GratuitementPlumper PornstarAna Kasparian NudeChelsea MarieSex Blue EnglishFather And Daughter Sleeping Sex VideoErotic SoftcoreRoma Amor PornJewel South PornCumming On Her StomachJap PornstarHentai Sex GamesGarota Not A Mil XhamsterSexmex. ComXnxx Big AsPowerforceNatalia FadeevHanah OwoAudio Hindi XxxDesi Porn VideosXxxvidosMia Martinez FeetBarzzers Hd PornEbony Anal DpDesire WestIndian Porn IndustryBoy And Boy Xxx ComBlue Valley Hair Removal CreamKagny Lynn CarterSuper SquirtSexy Porn Video IndianSunny Leone Xxx ComBlue Film Dijiye Video MeinMassagecreampieDaughter Punished.pornDesi Anal Sexy VideosPinky PornstartThe Best ShemalevideosVideoporno En EspañolFirst Night Couple SexAudio Sex PornHidden Camera In Massage ParlorsCummed InCheating Wife CaptionsBoobs SaxDragoness PornGirthmaster TwitterDesi Aunty PronRikki Six PornKarely Ruiz Videos PornosکصGirlfriendgaleriesMyfatblondegfRandi Sex HdAi Nude WomenEmily Osment HotMrdeepfakes ComCowdcherryLilbussygirl PornNangiJavmovsGand MaarSleping Anal PornReddit Best NsfwFc2 Ppv 3142365Sex Video Indian BhabhiBhosdi KeWhiteboxxx PornBlackdickAthlete PornstarsServipornoBdsmlibraryVidéos Pornographiques FranceSpanking StotiesShoplyfter ComNivetha Thomas SexyHindi Xxxx MovieXx Video RussianBlackmail Lesbian PornChloe Amour PornSex Positions For LesbiansSkipthegamrsHampster Free PornListcrawler LouisvilleXxx Sexy Video Full HdXnxx Gay DesiIndian Viral X VideoSex Doll XvideosIndian Marriage SexBnwo MeaningSexiest Pornstar EverDani Daniels Tonights GirlfriendFast Sex ComPorn Star MinkaMia Khalifa BathtubMasaldesiSankaku ComllexLeaked Nude Celebrity Pics