door Febee in Overig  ·  135 Reacties

  • 4
  • 1271x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@98 Je zoon lijkt op jou .. nog ze eentje
Arme vrouw question question question

2
101 RonMVV

@4
Jij hebt het over “18 jaar op je zak teren” maar jij bent toch zelf degene die die kinderen op de wereld heeft gezet.

1
102 Kaksaboemsa

@102 Hij heeft zelf geen niet eens kinderen vandaar denk ik die harde reactie
Dan weet je denk ik niet wat je voor een kind voelt
Hoeft niet ik heb ook geen kinderen, maar vind dat heel erg

0
103 RonMVV

@40
WTF?
Zoek hulp.

0
104 Arthur2000

@59

"Inderdaad. Ik ben 1000 keer erger dan Adolf Hitler. Als het aan mij lag zou ik onmiddellijk de nucleaire holocaust starten en met een grijns op mijn gezicht toekijken hoe de mensheid inclusief mezelf massaal de pijp aan maarten geeft."

Als je je een beetje verdiept in wat de man heeft gedaan, zou je het wel uit je hoofd laten om zo'n uitspraak te doen. Maar vertel eens. Wat heeft 'de mensheid' u aangedaan waardoor u zo verbitterd bent geworden? Of het leven je wel of niet toelacht heeft ook te maken met hoe u zelf het leven benadert. U maakt toch wel eens iets leuks in het leven mee? Er zijn toch ook wel mensen die af en toe aardig tegen u zijn? Of is iedereen altijd gemeen tegen u?

2
105 Kopkaas

@15 . Het geneuzel dat u uitbraakt , heeft niets met Darwin te maken.Het is duidelijk dat u niets weet van zijn werk en geen enkel benul hebt van de inhoud van de volkomen foute term 'sociaal darwinisme' en waarom die term een grove belediging is voor Darwin.....
Waar u over raaskalt, is sociaal hitlerisme....

0
106 Magister Nivardus

@10 . Wat is er mis met een mbo-klant? Veel van mijn eerste - en tweedejaars wo-klanten bakten er m.b.t. de planning ook niets van. Dat komt omdat de prefrontale cortex ( een hersengebied waarin o.a. de planning wordt geregeld) pas rond het 23ste jaar volgroeid is.

0
107 Magister Nivardus

Volgens mij is er iets niet in orde met die vader, hij komt nogal liefdeloos en egoïstisch op me over. Als je kinderen krijgt dan krijg je daar ook een enorme verantwoordelijk bij en als het goed is ook een gevoel van onvoorwaardelijke liefde, het lijkt er sterk op dat er hier iets niet helemaal goed gegaan is. Het idee dat ik mijn kind "de deur uit zou werken", terwijl ze daar qua ontwikkeling nog niet aan toe is is voor mij een afschrikwekkende gedachte. Wat mij betreft mag mij kind hier blijven wonen zo lang ze dat zelf wil.
Het is duidelijk dat de zoon van deze man er zelf emotioneel nog niet aan toe was om op zichzelf te wonen, hij heeft het geprobeerd, maar het lukte nog niet en zo zijn de feiten. Vader moet niet zo egoïstisch zitten te miepen en zich eens met andere zaken bezig gaan houden, misschien moet hij een leuke hobby zoeken en zich wat minder met zijn zoon bemoeien.

0
108 RoosjeB

Elk huisje heeft zijn kruisje.
Het feit dat men niet weet wat er daar tussen vier muren zich afspeelt is om die reden ook geen oordeel in deze te vellen..
En buiten dat, vader mag toch een mening hebben?
Hij vraagt zich wat af en stuurt een brief.
Het is er niet zo`n eentje die hem werkelijk het huis uit mikt..
Die heb je ook.
Desalniettemin altijd lastig, moeders vind het prima en vader ergert zich er aan..

0
109 Sjaak Trekhaak

Ben op mijn 40 ste eens terug bij ouders moeten gaan wonen Door eigen falen
Was voor ons alle 3 niet makkelijk Heb er toen 2 jaren gewoond Gratis om van mijn schuld af te komen
Maar mij is nooit gevraagd Wanneer ga je weer
En we hadden behoorlijk veel meningsverschillen .... maar ik bleef hun zoon
En ben ze eeuwig dankbaar ... anders was bij de daklozen opvang geëindigd
En daar kom je niet binnen twee jaar uit

0
110 RonMVV

tzegt veel meer over Pa . je hebt van die vaders moeders /ouders die hun eigen missers en fouten willen verhelpen verdoezelen door dit van hun eigen kind te eisen . je wilt het niet weten .

0
111 tiswat

@108 : Precies. Je kunt niet van een kind verwachten dat je het enerzijds de godganse dag drilt alsof het in het leger zit en alles voorkauwt van minuut tot minuut, opjaagt op een schema, en dat het dan dat schema onverkort overneemt uit zichzelf als het eindelijk vrij is uit die sfeer, waarin het geen ruimte krijgt, waar dan ook een eigen manier of mening over te ontwikkelen. Datgene, dat het kind is opgelegd, is niet "eigen", zal waarschijnlijk juist datgene zijn, dat het levenslang haat, ook als het in principe iets goeds is, zoals structuur.

1
112 Wendel

Je beginnen met hem te laten betalen voor z'n verblijf in je huis en daarnaast hem gewoon indelen voor huishoudelijke werkzaamheden, leer nog iets wat kan gebruiken, werken en regelmaat!

2
113 Zie Hier

@6 "Als je oud genoeg bent om mee te mogen beslissen wie ons land gaat besturen ben je ook oud genoeg om op eigen benen te staan. "

Klinkt redelijk, maar dat is iets anders dan niet meer welkom zijn in het ouderlijk huis.

Bovendien is dat op eigen benen staan schier onmogelijk zolang het minimumloon, (hetgeen een zelfstandig financieel bestaan zou moeten waarborgen), niet voor alle leeftijden geldt.

0
114 Mappie

@114 LOL, inderdaad. Alsof dat een criterium is...

0
115 Hans Brinker

@34 "Ik heb zelf (gelukkig) geen kinderen."

Inderdaad gelukkig; vooral voor die kinderen.
Ook geen partner?

0
116 Mappie

@40 "Ik haat de mensheid uit de grond van mijn hart en zou het liefste willen dat deze door en door verrotte soort vandaag nog van de aardbodem verdwijnt,"

Heb jij daar persoonlijk iets aan?
Dat schijnt immers het enige te zijn dat je interesseert.

Misschien is het tijd om hulp te zoeken, want dat je, met jouw mentaliteit, gelukkig bent kan ik me niet voorstellen.

0
117 Mappie

Onze zoon is nu 16. En wat ons betreft mag hij hier zo lang blijven wonen als nodig is. Wel moet hij blijven studeren en/of werken. En natuurlijk een bijdrage leveren in het huishouden.

0
118 benbenieuwd

@50 "Maak je maar geen zorgen. Ik heb een vrouw die net zo denkt als ik."

Onvoorstelbaar, maar tevens het bewijs voor de bewering dat er op ieder potje wel een dekseltje past.

0
119 Mappie

@4 . U had nooit aan kinderen moeten beginnen.

@116 Mag hij/zij in nr34 dat niet zelf bepalen. Wij hebben ze ook niet. Geen behoefte aan.

0
120 Destroyer

@90 Ik kan je cynisme begrijpen.

Je ziet de wereld, als ik het goed begrijp, van de lelijkste kant; toch zou ik je willen adviseren verder te kijken dan je eigen directe omgeving en daarbij oog hebben voor het positieve.

Neem van mij, (als moeder van een behoorlijk cynische zoon), aan dat je dan een stuk gelukkiger wordt, zonder dat de wereld daar ook maar iets onder lijdt; misschien zelfs, in je directe omgeving, beter van wordt.

Je zit kennelijk op een positie waarbij je iets meer invloed hebt dan alleen maar om de 4 jaar stemmen.
Gebruik die om mensen, (en instanties?) tot andere gedachten te brengen dan alleen de commerciele.

0
121 Mappie

@91 Zo herkenbaar question

0
122 Mappie

@120 " Mag hij/zij in nr34 dat niet zelf bepalen. Wij hebben ze ook niet. Geen behoefte aan."

Natuurlijk mag dat.
Begrijp het zelfs heel goed, maar moet je je daarom zo ontzettend negatief uitlaten over het ouderschap en de onherroepelijke zorgverplichtingen daarvan?

0
123 Mappie

@11
@12

Er is ook nog zoiets als je kinderen klaar stomen voor de boze buitenwereld.

Ik werd er ook half uitgewerkt door mijn ouders toen ik 18 was. Maar ik had ook een opvoeding gekregen waardoor ik klaar was om op eigen benen te staan.

Datgene dat je tegenwoordig steeds meer ziet, waarbij kinderen veilig in moeders schoot kunnen blijven, is ook niet altijd goed.

Een beetje je kinderen het huis uitwerken is helemaal niet slecht. Maar dat wil niet zeggen dat je ze maar op straat gooit.

2
124 Aufklärung

@123
Nee, dat ook weer niet. Daar schiet je niks mee op.

0
125 Destroyer

Mijn broek zakt af omdat ik het helemaal met @3 en @5 eens moet zijn.
Men ziet, de wonderen zijn de wereld nog niet uit..

1
126 BenErWeer

Ik snap niet dat het gelanterfanter zo wordt genaturaliseerd. Alsof het een tijdsgebonden gedrag is wat in de jaren 60 niet werd getolereerd en nu wel. Zinloosheid en daar in ook nog eens gesteund worden is gewoon heel beperkend voor je psychische ontwikkeling. Juist rond deze leeftijd wordt het tijd om zelfstandig met tegenslagen en discipline om te gaan. Nu leer je zodat je later tegenslagen en doorzetten kunt relativeren.
Maar nee...Beatrijs relateert het aan de "tijd van nu" . Nou...tijden bepalen niet het gedrag maar andersom. Wat voor generatie wil je ? Mensen die bij elk wissewasje de handdoek in de ring gooien of zelfstandige doorzetter ? Succes bereik je niet door pamperen en sussen. Maar het moedersyndroom wint steeds meer terrein. Alles is zielig. Met als gevolg huidige generaties die niets leren van het leven zelf. En dat er op termijn steeds meer hulpverlening tekort zal schieten.

4
127 Katte_kop

@120 : Ik vind het wel verstandig, als je geen kinderen wilt, dat je zorgt dat die er ook niet komen. Dat je vanzelf van ze gaat houden, klopt lang niet altijd. En dan zijn zowel de ouders als minimaal één kind ongelukkig.

1
128 Wendel

@127 ik heb eerder de indruk dat het tegendeel de norm is in Nederland: doen. Wat ga je na het werk doen? Wat ga je in het weekend doen? Wat heb je in het weekend gedaan? Wat ga je in de vakantie doen? Wat ga je aan jouw overspannenheid doen question Etcetera, etcetera. 'Live life the max' lijkt het credo van iedereen te moeten zijn.

0
129 Myth63

@129 Eens. Maar je hoeft niet percé voor het standaard model leven te kiezen zonder in lethargie te vervallen. question

0
130 Katte_kop

@124 : Als je in de gaten houdt waar ze aan toe zijn kun je ze van jongs af steeds meer vrijheid geven, naar gelang ze dingen lijken te snappen. Dat gaat het gemakkelijkst als je steeds voor ogen houdt, dat je iemand vaardigheden aan het leren bent om een optimale volwassene te zijn, niet een o;ptimaal kind, aan het eind van het proces.

1
131 Wendel

Geen "Luilekkerland" TEN KOSTE VAN de kostwinners en andere gezinsleden, maar actief meedoen in de huishouding.
En een financiële bijdrage naar draagkracht. Ook het NIBUD adviseert dat: https://www.nibud.nl/consumenten/maak-afspraken-financien-inwonend-volwassen-kind/

16
132 Barbapapa-7,5

Het is maar hoe je er tegen aan kijkt. Over 9 uur land onze dochter na bijna 3 jaar gestudeerd te hebben in Zweden. Zal wel weer een drukte geven maar wij kunnen dat goed kanaliseren. De hond zal vannacht helemaal uit zijn dak gaan. Er zijn niet alleen vervelende kanten aan maar ook leuke kanten.
Wij hadden een maand geleden toen ze is afgestudeerd ook nee kunnen zeggen, maar is het haar verantwoording dat wij kinderen wilde? Beetje geven en nemen in het leven en dan komt het wel goed.

1
133 **Neuske**

@19 de mens ook hoor, van origine. Maar ja tegenwoordig wil iedereen z'n eigen huisje, plekje, diertje, autootje. Pa en ma in het bejaardenhuis etc

0
134 Doei

Quote/Titel : "Moet ik mijn zoon van 19 langzaam het huis uit werken?"

Nee, als het goed is ben je al begonnen, toen hij zo'n jaar of 12 was hem meerdere vrijheden en verantwoordelijkheden toe te stoppen. En uiteraard vertel je hem erbij dat het doel is dat hij 'en un momento dado' op eigen benen kan staan. Dat proces past keurig in dat grotere 'project' : opvoeding. question
De leeftijd van 19 jaar, lijkt mij helemaal niet relevant. Het ene kind wil weg @ 16 een ander @ 26.

0
135 Gandalf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Lagere straf voor Nederlandse IS-vrouwen: vrijspraak voor plunderen van huizen in Syrië

Ze hebben zeker beloofd dat ze het nooit meer zullen doen , nadat ze spijt hebben betuigt.Ze zijn zo schuldig als maar kan .Toen het te heet...

zojuist geplaatst door ongelovenloos

van Keulen
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

Geen reacties van linkse moslim kontenlikkers te vinden hier ...

2 minuten geleden geplaatst door van Keulen

rebo
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@78 Ja benieuwd hoe het hier trouwens verder zal aflopen. Ik zie nog niet zo gauw een regering met daarin Wilders komen. Het zal vooral van de V...

3 minuten geleden geplaatst door rebo

ABRACADABRA
Nieuwe kentekens: deze combinatie kan je verwachten

deze kenteken ga ik voor mijn auto aanvragen; DKLUL...

8 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

LoydMorris
Opnieuw probleem met Boeing-vliegtuig: noodglijbaan komt los vlak na vertrek uit New York

Ligt dit aan Boeing of aan het beroerde grondpersoneel van de betreffende luchtvaartmaatschappijen? ...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Biscanna
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@15 Gevalletje inteelt. Gelukkig is het een uitstervend ras....

10 minuten geleden geplaatst door Biscanna

wildersfan
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@77 Dat migratie gedoe moet stoppen, zonder meer. De anti migratie partijen rukken wel hard op. Een kwestie van tijd waarschijnlijk voordat ze d...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

VBOH
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@14 Dat maakt verder niet uit dat het niet tijdens de kranslegging stil is. Het publiek staat daar dan al wel. En doorgaans zijn zij al wel st...

14 minuten geleden geplaatst door VBOH

Biscanna
Geen evenwichtige berichtgeving: Slowakije heft de publieke omroep op - Dissident.one

@1 200 miljoen minder voor de NPO is toch al een stapje in de goede richting. 🤗...

15 minuten geleden geplaatst door Biscanna

rebo
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@76 "Nu zijn de wc s op uni s netter dan die van een hilton."Dat kun je anders niet zeggen van de wc 's op de AZC 's. 😂 ...

15 minuten geleden geplaatst door rebo

NK. App
Nude Boobs SuckingWww Japanese Sex MovieThe Incredibles Violet PornLatina Xxx BbwSex69Naomi Watts NakedErotic Massage VideosNudist BoobsElexis Monroe Texas PattiBangalore Call Girl SexTūrk PornAlexandria Daddario PornhubCurvy Teen NudeAndroid 21 R34Story Of CuckoldPathan Sex VideoSunny Leone Fucking Video HdSwathi Naidu NewBrazzersporn Adsمنجا هنتايNudes De FamosasVivalocaWomen Sucking On PenisesXnx DasiReal Sex KahaniDeath XnxxTrailer PornXxx Hindi LoveTamil Actress Nude RealPast Out NakedItlian Porn MoviesGranny Porn LesboSexxx AfricaLexy Harris Pornسکس ایرونیTubepatrolTelugu SexvidosIndraja HotBangbros Big TitsKelsi Monroe NakedLena The Plug NewsBig Tits Sexy VideoMarathi Sec VideoVictorian PornagraphyJodi West AnalPics PawgCrissy Morgan NudeModelpornHentai UncleTamilgroupsexSunny Liin XxxCameron Diaz NuseJap Porn TubesDamplipwافضل مواقع السكسيCandy SamplesDr Hannah Straight NudeBeautiful Indian Girl Sex VideoKajol Ki SexyHardcore Xxx VideoKrissy Kummins PornGood Sexual VideosCharhubMikami YuaGilf BikiniCelebs Sex VidsMarina Sortis Nude無料 エロ どうがXnx XnxPona XxxYour Daddy Ditched Me AgainGogeta And BulchiXxx Hot BhojpuriJapanese Hd Porn DownloadM Y G A Y S I T E SPokemon Scarlet And Violet HentaiDesi Boobs Sucking VideosDesi Aunty Porn HdUnwanted Creampie PornNaked Woman BoobsRaina Rae PornstarGay Facesitting PornSara Jean Under Wood NudeSexvideoteluguEnglish Ka SexNew Sex Video FilmXxx Big PornPakistan Sex VedioBody Massage XxAssworshipBdsm MachineSpankbang.ocmNubienudesHomoxxxPorn MaduraSneak PornPornografia ColonbianaXvideos Group SexMushoku Tensei HentaiRule34 VideDawn Marie PornstarGranny Porn Hard CoreSpy TugBunny LustFm Tickle Pornسكس الكلاسيكAdultworkaSmall Ass PornKimberly Yang PornZazie Beetz SexyAnal VoreGaypageXmxx IndiaXxx Videos 17Dhoban Ki ChudaiNew Sexy Sex VideoPorne DesiForced To Anal PornLatinaspy PornBest Amateur Porn SitesPorn GalleruShemale Sex TubesMilfmovs.vomPorn Satar.comLaydyxenaBbrt MobileNaked PokemonJasmine XxxTelugu Aunty FuckingBoy Fuck BoyActress Sneha Sex VideosIndian Creampie XxxAssfuck MomLilly Taiقصص سسكسXhamspterCrystal MaidensAtlantic Extraction - KreisakeHardcore Boobs SuckingAriasky PornWww Sexy Vedeo ComWeggie PornKira SinnCeleb RulettArielle FerreraTeens Blacks PornXvideps ComKaty RoseMilitary Babe At GloryholeAlternative Chick Porn