EU-lidstaten stemmen voor verbod op bijengif (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  24 Reacties

  • 11
  • 410x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Goed nieuws! Hopelijk doet de UK hier ook aan mee, ook al willen ze eruit.

0
1 Pegasus

Goed besluit

0
2 Hangingmen

Bijen produceren een gouden gezondheid drankje voor mens en dier.
En deze gifmengers en farma bedrijven zijn 100% verantwoordelijk voor de dood en verderf onder bijen.
https://www.nefyto.nl/organisatie/deelnemers

5
3 opabert

opzouten die troep,
vroeger groeide en bloeide alles vrij en blij en deze ouwe begrijpt niet waarom boeren en tuinders gif op ons voedsel spuiten.
Eigenlijk doen boeren en tuinders mee aan de vernietiging van de natuur, ons voedsel en de mensheid.

6
4 opabert

Dat gif mag niet meer in de open natuur gebruikt worden maar nog wel in de kassen. Dan ben je toch ook wel een beetje ongezond bezig daar je het dan zelf als kweker + personeel ook binnen krijgt.

0
5 Eindpenthode

Eindelijk iets goeds uit Europa. Wie gaat handhaven ?

1
6 Uitede aka Espede

@4 u koopt zeker alleen biologisch?

Vroeger bloeide niet alles vrij en blij, het schimmelde ook of werd door insecten opgevreten. In die goeie ouwe tijd, toen alles nog puur natuur was, zijn er een miljoen Ieren gedurende een 5 jaar durende hongersnood, de zogenaamde 'Potato Famine', verhongerd. Degenen die niet verhongerd waren zijn met miljoenen naar vooral de V. S. geëmigreerd.

Nog altijd is de oorzaak van die ramp een groot probleem in de landbouw, met name in de biologische! Het probleem zou verholpen kunnen worden met genetische manipulatie, maar dat wil de milieubeweging niet.

6
7 Myth63

Goed nieuws!
Alleen jammer dat twee andere producten niet verboden zijn en deze drie producten nog wèl in kassen mogen worden gebruikt question

Het Kabinet Rutte III weer.....
Ook Nederland stemde voor het voorstel van de Europese Commissie, MAAR bedong wel dat het verbod op de bestrijdingsmiddelen alleen geldt voor gebruik in de buitenlucht, en niet in kassen question

13
8 Uit Den Haag

@8 Precies.

0
9 thestranger

Goed nieuws!
Maar hopelijk worden deze middelen niet vervangen door producten die na enkele jaren minstens net zo schadelijk blijken te zijn...

0
10 Scorpio

@3 Bestrijdingsmiddelen zijn maar een deel van het probleem voor de bijen (en deze groep van drie bestrijdingsmiddelen is daar weer een deel van). De rest van de problemen vergeet je blijkbaar gemakshalve: parasieten voor de bij (varroa en nosema bijv.), gebruik van ontsmettingsmiddelen door imkers (en andere praktijken), gebrek aan (diversiteit aan) bloemen, etc. Je zult zien dat de bijenstand met dit verbod niet plotseling weer opspringt. Verder is honing geen gezondheidsdrankje: het is gewoon suiker met bijna dezelfde samenstelling als de verfoeide glucose-fructosesiroop.

@4 Die boeren en tuinders willen dat omdat Nederlanders goedkoop vreten willen zonder een plekje of beestje. Gewoon bio kopen, dan gaan de boeren en tuinders zo om. Maar ja, dat kost geld en moeite he ...

@5 En vanuit de kassen spoelt het zo het oppervlaktewater in, met alle nadelige gevolgen voor de waterdiertjes. Maar ja, die zijn niet zo zichtbaar dus die mogen verrotten.

@10 Reken maar van wel. Enige oplossing is een ander landbouwsysteem, maar dan wordt het eten (zeker op korte termijn) wel duurder. Geen grote politieke partij die daar de verantwoordelijkheid voor wil nemen.

2
11 Attercopus

Heel goed. En ook zoals ik de EU graag zie: een samenwerkingsverbond van lidstaten (en niet een op zichzelf staande entiteit).

0
12 Vaartuig

@12 hmm, het illustreert ook weer een zwakte van de EU: te laat, te weinig daadkrachtig, een beetje slap compromis.

0
13 Attercopus

@4

Ben je nou echt zo dom of doe je alsof? Sinds er gif op ons voedsel wordt gespoten is de prijs van voedsel enorm gedaald. Zodat we meer geld overhouden om te besteden aan vakanties, televisies, smartfoons en andere onnodigheden.

1
14 WijzeDwaas

@6

Wel eens gehoord van waterschappen?

2
15 WijzeDwaas

@7

Ja, dat is het nadeel van biologisch voedsel. Als er een ziekte in komt ga je dood van de honger.

1
16 WijzeDwaas

@8

Het gaat hier ter bescherming van bijen. In kassen is het alleen toegestaan als het een gesloten circuit is of als het afvalwater gezuiverd wordt alvorens te lozen. Dan komt er dus niks in het oppervlaktewater. Een beetje inlezen kan geen kwaad hoorquestion

1
17 WijzeDwaas

Nou, nou, kan het eraf?

Wanneer doeken we die tegen normale mensen gerichte haatclub eindelijk eens op?

Dat matigt zich maar aan, onze gekozen volksvertegenwoordigers voor te schrijven wat ze binnenslands aan de eigen bevolking voor afknijp-wetten moeten opleggen, dat ze even het hoogste gerechtshof van Europa zouden mogen inrichten zonder enig democratisch mandaat.

Dat zij, alweer zonder mandaat, een leger zouden mogen eisen dat EU-leden kan binnenvallen als ze ongehoorzaam zijn en weigeren, de eigen bevolking te benadelen, zoals Hongarije, onder andere.

Dat zij, als volgende stap, een EU-politiemacht en een EU-inlichtingendienst mogen opzetten, gewoon eenzijdig besloten.

Dat zij voor alle Europeanen zouden mogen bepalen wat zij wel en niet als nieuws onder ogen krijgen en daartoe op ieder medium censuur zouden mogen toepassen. Zodat wij al helemaal niet meer in opstand kunnen komen terwijl zij de duimschroeven aandraaien omdat niemand meer weet, waartegen, behalve dat het dagelijks benauwder en grimmiger wordt, hoe zij met de autochtonen omgaan.

Dit is toch niets anders dan een staatsgreep in meerdere staten tegelijk, maar dan in slow-motion? En Goldman Sachs lijkt me toch de belangrijkste dader en/of het belangrijkste instrument van wie dit ook verzint.

2
18 Wendel

@11

Ik zie dat jij ook niet zo geïnformeerd bent. Normaliter plaats je wel goede reacties. Er spoelt dus niks het oppervlaktewater in sinds 1-1-18

1
19 WijzeDwaas

@18

Volledig off topic. Uw EU haat kunt u op talloze andere draadjes kwijt. Zoek bij voorkeur op Geen Stijl.

1
20 WijzeDwaas

@19 Ja, het is mij volledig ontgaan dat er op 1 januari nieuwe wetgeving is ingegaan voor kassen. Dat is pas goed nieuws! Jammer dat niemand de moeite genomen heeft om dat hier even te posten. Ik ga me daar eens op inlezen, maar het ziet er goed uit (en was hoog nodig).

0
21 Attercopus

@21

Ok. Voor neonicotinoïden golden voor de jaarwisseling al ernstige restricties. (recirculatie)
De touwtjes zijn alleen wat strakker aangehaald, nu geldt het voor alle bestrijdingsmiddelen.
Zij het dat een minimale eis geldt van 95% zuivering. In de praktijk zal het echter richting 100% gaan.
Er is dus best wel wat gaande. En tegenstanders van bestrijdingsmiddelen gaat het nooit snel genoeg. Maar in een genuanceerd oordeel mogen we tevreden zijn.

1
22 WijzeDwaas

** gebruiker verwijderd **

@7 Vroeger produceerden we ook niet zoveel dat we grote bergen voedsel gewoonweg vernietigen. Vernietigen ja. We produceren veel te veel. En dat komt niet alleen door gif. We hebben nu ook efficiënte landbouw machines. Het kan best wat minder dus.

23 deleted4234

@22 Die eerdere restricties voor neonics waren dan blijkbaar niet zo effectief, gezien de hoge concentraties die in het Westland in oppervlaktewater werden aangetroffen. Maar goed, ik ben wel tevreden dat die zuiveringsplicht nu van kracht is. Dat moet een hoop verschil gaan maken. Ik schaar me niet onder de tegenstanders van bestrijdingsmiddelen, maar wel onder de lui die de impact van die middelen op natuur en milieu willen beperken. Nederland is te lang te laks geweest.

0
24 Attercopus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@144 Ik plaats moppen voor de lol Bop wat denk jij dan?...

1 minuut geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Offtopic

@2719Blijkbaar ben je geraakt en gekwetst. Maar er afstand van nemen werkt dan nog het best, denk je ook niet?...

1 minuut geleden geplaatst door FrisseBries

Rinze
Kortsluiting in hoofd maakte Youp van ‘t Hek ‘zeer verdrietig’: ‘Maar wappies lieten me weer lachen’

Het blijft een grappige ventBeterschap Youp...

5 minuten geleden geplaatst door Rinze

FrisseBries
Offtopic

@2721Omdat ze er helemaal niet zijn voor hun leden, kun je enkel concluderen dat het hen om de clicks gaat. Iets wat geld oplevert in in ied...

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@136 "Degene die anderen onder losers scharen om wat mopjes die zij vrouwonvriendelijk vinden zijn dus waarschijnlijk feministen en tegenwoor...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Offtopic

@2712Die laatste opmerking was niet van mij afkomstig.Wat de IP-adressen betreft: dat klopt inderdaad. Alleen is hier en op NJN destijds een...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@141 Met welke bedoeling plaatste jij @110 dan?...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@142 Nee dat zijn geen mannen dat zijn soyboys....

8 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@140 Ook de meeste mannen zien in dat seksistische "grappen" niet grappig zijn. En de rest sputtert nog wat na....

9 minuten geleden geplaatst door Bop

elsemiek
Offtopic

@2716 Jazeker is dat zo t staat zelfs bij hun privacy beleid , en t geldt voor iedere site , dan moeten ze t wel doen natuurlijk Ik begrijp ...

10 minuten geleden geplaatst door elsemiek

NK. App
Amber Moore AnalOral CompilationChilean PornTryst.linjReditt HotwifeNikita Dragun NudePorn PodcastPornstar From JapanSouth Korea PronWomen At The Nude BeachTaescortsJacque Et MichelIwantu ApkGrace OnlyfansBrazillan PornSouthern Belle PornJapanese Granny SexDesi Nude GfCock DrippingChat DirtyPussy Sucking PicsXvideos02Asian Bbc XxxI M A G E F A PBizzare PornsPornwonder Woman69 PosationXxx Twerkingسكس مجانًاAsians GangbangedOver 50 Women NudeDildo MaskAutumren NudesBoobs Kissing ScenePov HandjobJayden Jaymes Porn VideosLesbian Porn GameCeicaptionsRachel Fucks Her ChauffeurPaliamsXhnxxAthena Faris Step SisterPornografia En Español LatinoNude Model PhotosKiara Advani PronTv Women NakedLana Rhoades - Cumshot CompilationFutanarianimeUllu Series HotFingering HornySistwr AnalEuropean Nude BeachesEntensityNuds FemininaBlack Ten PornRaven NudeNude NunsClaire LizzyPanti Porn PicsDesi Blue VideoXnxx XcomGayboyIndian Fast SexSteffy Moreno PornosFit SidxxxTatiana Schwartz NudeAri Kytsya LeakJeffsmodelsClassic MissionaryNude In GtaDoujindesu.comVery Hot XnxxThushi PornAlexandra Daddario Xxx VideoFuc My WifeCunna LingusPorn Stars Biggest BoobsPhoebe Cates NideFast Sex ComNude Beautiful WomanBig Boobs AnalSex Live Sex18 Sex TamilGabbie Carter GangbangIndigo Sin PornLesbian Eat Out PornSuccubus NudesTransexual Male PornTsnunade PornCock PornFat Asss PornIndian Sex ImagesOffice FuckSennyleon XxxSwimming Pool PornhubLaying It Bare Little CapriceRae Lil Black CumshotJapanes Porn HotPornos SegurosIndo BokepPorn WedgieFirst Anal QuXxraeted NudesPorn WerewolfCock And PussyBangbrosanalSaas Bahu Ki ChudaiKonulu PornaRough XxxxJapanese Masaage PornHardcorelatinaAngela White BoyfriendAnime Lesbein PornGrace Palmer NudeTamil Sex TubePure Taboo CreampieDrake Von PornPorn VidioBest Step PornDesi X New VideoFull Length Porn Movies FreeSkipthegmaeFemale ChaturbateVer Video PornogratisNumi HentaiArilavieeTeacher Student Sex MovieGalilea PornSexyandfunKimmy Granger PornBokep Skandal IndonesiaCumming In A BbwAmateur Wife SharedNetherland Sex VideoIto MayukiVintage Bbc PornCollege Sex FilmBedtime Boogey By JackermanAlina Lopez SelfieGay Sex Porn XxxPorn PixFull On Lesbian PornBbcparadiseElisha Cuthbert HotBf Hd Video NewLokal Xxxx VideoPhub VidPorn ExhibitLeatha WeaponsNaughty Nurse Porn