Nederlander betaalt bovengemiddeld veel belasting (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Economie  ·  83 Reacties

  • 26
  • 1594x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ja Rutte zorg allen maar goed voor de rijken en all de tweeverdieners met kinderen, waar de eenverdiener voor moeten opkomen de gene kinderen hebben. En dit te danken aan alle VVD CDA D66 CU SGP stemmers de Rutte blijven steunen om loondiscriminatie in stand te houden de maar en bruto verdiend van 1250 euro op jaarbasis 14.000 bruto.

3
51 Gunther

We kunnen ons voorbereiden op nog meer belastingdruk. De gasinkomsten lopen terug en de verzorgingsstaat wordt (dankzij links) steeds duurder. Eenvoudige rekensom dacht ik.

2
52 NICOLINO

De omvolking moet toch ergens van betaald worden.

2
53 Positivo

De malafide Haagse taxocratie.

Gisteren, precies voor de Koningsnacht, heeft staatssecretaris Snel van Financiën een brief gestuurd naar de 2e Kamer. Als een bewindsman een dergelijk tijdstip opzoekt, dan weet je het wel: het ministerie bidt dat de aandacht voor de inhoud geringer zal zijn dan normaal.
Die inhoud is dan ook rampzalig:
1. de oude computersystemen begeven het, zijn te vroeg uitgezet en willen nu niet goed meer werken, of de producent houdt binnenkort op met het onderhoud: veel te oud.
2. het nieuwe, alles-in-één-systeem dat men wilde bouwen, is niet van de grond gekomen. De staatssecretaris heeft het bouwen stopgezet en wil het nu in onderdelen gaan proberen.
3. het personeel blijft weglopen. De door ministerie en leiding bedorven cultuur verandert niet. De vertrekregeling wordt niet herroepen en vooral benut door de mensen van wie men hoopte dat ze zouden blijven.
4. de continuïteit van de Belastingdienst is nu echt in gevaar. Wie het erop aanlegt, heeft goede kans belastingbetaling te ontkomen.

Tot slot, van groot belang voor ons allemaal: ook de Afdeling Bezwaar en Beroep Particulieren staat onder grote druk. Het is dus nu tijd voor iedere Nederlander om bezwaar te maken tegen zijn aanslag. Want die aanslagen zijn al jaren veel te hoog, terwijl de politiek alleen al dit jaar 20 miljard meer uitgeeft dan vorig jaar (280 mrd tegen 260 mrd in 2017) en niets presteert.
Het leger, het onderwijs, de zorgsector, de politie, de rechtspraak, de niet bestaande integratie : alles is een puinhoop en spiraleert naar beneden. Voor een begroting die 3 maal zo hoog is als 20 - 25 jaar geleden, koopt de overbelaste Nederlandse burger niets dan politieke wanprestaties.

Rutte, Buma, Pechtold , Asscher, Klaver , Segers: ze sluiten sinds 2010 geregeld akkoorden over dure wetgeving en belastingen, maar uitvoeren kunnen ze niets alles mislukt. Ze zijn handelingsonbekwaam.


Er zijn iets van 9 belastingsoorten in de wereld. Nederland is een van de weinige landen die ze allemaal heft. Milieubelastingen? W zijn een uitgelachen achterblijver op milieugebied in Europa. Griekenland is 6 maal verder. Maar het belastingstelsel is al 20 jaar 'vergroend'.

De grote wanprestaties van de grote politieke partijen zijn de beste motivatie voor massale bezwaarschriften tegen de belastingen. De politici zijn namelijk noch serieus noch te goeder trouw. De wetgever is een grote, malafide leugenaar, die 1,4 mrd weggeeft aan buitenlandse overheden en meteen acuut last krijgt van collectief geheugenverlies. Dat geeft al aan hoezeer de wetgever te kwader trouw is en puur handelingsonbekwaam. En dat mag niet in het bestuursrecht. De amnesiepatiënten Rutte, Buma, Pechtold en Segers horen onder curatele te worden gesteld. De burger moet zelf de belastingen gaan vaststellen.

1
54 stanley.staatsman

@47 Winst op aandelen wordt al als inkomen gezien. Bij een aandelenbelang van meer dan 5% is dat inkomen uit aanmerkelijk belang (box 2). Zowel winst op aandelen als dividenduitkeringen worden in box 2 belast tegen een tarief van 25%. Bij een aandelenbelang van minder dan 5% wordt een fictief rendement belast tegen een tarief van 30% (box 3).
Op deze inkomsten hetzelfde tarief toepassen als op inkomen uit werk (box 1, waar o.a. loon, winst uit onderneming en row onder vallen) slaat helemaal nergens op, want voordat de winst aan aandeelhouders wordt uitbetaald heeft de uitkerende vennootschap ook al vennootschapsbelasting (tarieven: 20% en 25%) betaald over de winst. Als je het tarief van box 2 en box 3 van de inkomstenbelasting dus in samenhang beziet met de vennootschapsbelasting dan kom je op een tarief van circa 50%, wat dus overeenkomt met het hoogste tarief van box 1 van de inkomstenbelasting (52%).

1
55 Boelie123

En een groot percentage van dat zuurverdiende geld gaat vrijwel meteen door naar ons hatende nieuwkomers en hun grote gezinnen. Blijkbaar wil de Nederlander liever werken voor gasten die onze cultuur willen vernietigen, anders zouden ze wel anders stemmen.

2
56 Soare

Het zal grote Leugenaar Pinokkio en de zijnen een worst wezen!
Straks op Prinsjesdag horen we weer waarover Pinokkio nu weer gelogen heeft. Kijk, dat we er in 2018 allemaal op vooruit zouden gaan is nu wel genoegzaam bekend een leugen te zijn: alles wordt weer duurder, want de gemiste inkomsten van het aardgas moeten ergens vandaan komen. Maar het wordt nog veel erger! De ministeries geven weer meer geld uit (ze kunnen niet met geld omgaan) en de zorgkosten nemen weer schrikbarend toe.

1
57 Nicks R. Van

@56 Anders stemmen kost voor bijdragers vooral veel meer harde €€€€€.

3
58 Recovery Mode

@29 Klopt, in feite komt het geld dan weer bij ons terug in de vorm van diensten.

0
59 zewa

wij betalen belasting over belasting .
iemand die dit wilt ontkennen?
laat het maar weten.

0
60 ongelovenloos

Ruim 30 procent van het bruto inkomen gaat naar de overheid

Logica: Misinterpretatie door dingen anders te benoemen. Vrfijwel elke Nederlander zou tekenen voor 30%. Dan mag je 70% zelf houden. Ongehoord! De werkelijke belastingdruk is gemiddeld zeker 80%. misschien wel iets meer.

En het zit overal in. In de hypotheken, pensioenen, sociale verzekeringen, BTW, accijnzen, overdrachtsbelasting, winstbelasting, vermogensheffiung (Die misleidend vermogensrendemenstheffing wordt genoemd), invoerrechten, absolute belasting (wordt als zorgverzekering geind), energie, keurmerken en vergunningen, rijbewijs, paspoort, precario, afval. En nog veel meer. ALles dat mensen doen of laten wordt geregistreerd, gedwingelandeerd en stukbelast. En daardoor wordt alles duur.

Conclusie: Misleidende representatie van belastingen. Nepnieuws.

3
61 purelogica

Dat weten we al heel lang,

Onze Mark R. geeft het geld veel liever weg aan de grootverdieners.

0
62 corretje

Iedereen hier doet alsof de voorzieningen recht evenredig zijn met de belastingen: minder belastingen, minder voorzieningen. Dat is natuurlijk niet zo. Toen staatssecretaris Klijnsma het over het moestuintje van de AOW'er had en er nergens meer geld voor was, had ze nog wel 20 miljoen beschikbaar om uit te delen aan werkgevers die hun medewerkers lieten sporten. Ook had je natuurlijk de belastingaftrek voor medewerkers die op de fiets naar het werk gaan. Voor dementerende bejaarden wordt tot op Eurocent elk jaar berekend wat hun bijdrage is in verband met de opname in het verpleeghuis. Bijstand komt van de gemeente, wajong weer van het rijk. Kortom het stikt er van de subsidies en speciale voorzieningen, extra bijdragen. Je hebt veel ambtenaren nodig voor het rondpompen van al dat geld. Met de gasbaten 50-60 jaar geleden is een enorm inefficiënte overheid gecreëerd.
Nederland telt 1 miljoen ambtenaren, 1 op de 17 burgers is dus ambtenaar. Ambtenaren kosten ook geld! Daarnaast is Nederland lid van de OESO, het IMF, de VN, de EU en vele andere organisaties die donaties verwachten. Ook worden er cadeautjes richting de werkgevers en aandeelhouders (de bekende dividendbelasting die is afgeschaft) gegeven. Kortom niet alle belastinggeld komt terug bij de burger in de vorm van noodzakelijk voorzieningen.

0
63 Conradijntje

Gemiddeld 34,3 dus we zijn goed af in NL!

7
64 rubbie

@61 Klopt er bestaan 200 soorten belastingen. De loonbelasting is ergens tussen de 35 en 45%. Als alleenstaande en éénverdiener betaal je het meest. Van wat je overhoudt moet je 21% BTW betalen op alles wat je koopt, heb je nog onroerend goed belasting (huis), 85% op je gas en licht rekening, 85% op je brandstof, 38% BPM als je een auto koopt, waterbelasting, waterschapsbelasting, rioolbelasting, vermogensbelasting, hondenbelasting, overdrachtsbelasting (huis), erfbelasting, belasting bij opname in een verpleeghuis, milieubelasting, accijnzen, boetes. En de ziektekosten zijn ook een soort belasting. Dit zijn slechts bijna 20 van de 200 belastingen die er bestaan!
De Nederlander houdt inderdaad iets van 15-25% over beetje afhankelijk van of hij een vermogen heeft, een koophuis heeft of verkocht heeft, net een auto gekocht heeft etc. Opmerkelijk dat we het over dit onderwerp hebben op Koningsdag: het Koningshuis kost ook het e.e.a.

0
65 Conradijntje

@65 Klopt denk ik wel heel aardig, we werken voor een zakcentje wat we na alle belastingsoorten inhoudingen daarna nog overhouden, Mark R. bedankt voor het afromen van onze inkomsten.

1
66 corretje

@21 Dat is weer het bekende asociale liberale riedeltje!

2
67 dummydum

@28 Stomme vraag!

3
68 dummydum

@34 Een vraagje aan jou, boze witte man/vrouw, welk links kabinet heeft hier dan voor gezorgd?

3
69 dummydum

@52 Hoezo dankzij links?
Door welk links kabinet dan???

3
70 dummydum

Voor de minners op @69 en @70 Welk links kabinet was het dan?
Zal wel weer geen antwoord op komen, want dat kan ook niet!

1
71 dummydum

@66 Deze arrogantie vaan politiek en ambtenarenapparaat richting de burger bestaat veel langer dan de kabinetten Rutte. De VVD als oppositiepartij klaagt over de hoge belastingen. De VVD als regeringspartij verhoogt alleen de belastingen. Echter dat verhogen doen alle politieke partijen: de één om cadeautjes te geven aan (uitgeprocedeerde) asielzoekers, de ander om cadeautjes te geven aan aandeelhouders van multinationals.

1
72 Conradijntje

We betalen veel te veel belasting. Dat we belasting moeten betalen is onontkoombaar, maar het moet tot het minimum beperkt blijven.
Een kleine overheid die zorgt voor veiligheid, infrastructuur en wat kleine takenis nodig. De overheid gaat, in mijn beleving althans, niet over zorg, oudedagsvoorzieningen, culturele instellingen etc etc.
We moeten niet vergeten dat hoe meer je de overheid laat regelen des te meer macht zij krijgt.. Sterke overheden creëeren zwakke samenlevingen.

2
73 Abendland

@67

Valt wel mee denk. Waarom sparen we niet zelf voor onze oude dag? Waarom zou ik nu betalen voor ouderen en zelf geen enkele zekerheid hebben wat betreft mijn oudedagvoorziening..? Slechte investering lijkt mij.. Al die toeslagen mogen van mij ook verdwijnen, die kosten enkel een vermogen aan loonkosten van amtenaren. Wel wil ik graag in plaats daarvan een beslastingverlaging voor mensen met opgroeiende kinderen.

5
74 Abendland

@70 Dat vergif zit verpakt binnen het onderwijs, NPO, beleidsambtenaren & internationale verdragen.

4
75 Recovery Mode

Tja het is te gek voor woorden eigenlijk dankzij het VVDisteme steeds meer betalen en grote bedrijven kadootjes geven.

0
76 magikeven

Er moet afscheid genomen worden om mensen kunstmatig in leven te houden middels uitkeringen, toeslagen / "kwijtscheldingen". Compleet van de gekke dat de overheid hier zorg voor draagt.

2
77 Recovery Mode

@75 Nogmaals, welk kabinet dan?

0
78 dummydum

@77 Dat is een persoonlijke mening, van een egoïstische liberaal!

1
79 dummydum

Was het maar zo'n feest, dat we slechts 30 procent van het bruto inkomen aan belasting betalen!

Vróeger, toen de directe belastingen nog de grootste inkomensbron van de overheid was, was de belastingdruk op de burgers nog redelijk. Inmiddels zijn de indirecte belastingen al jarenlang de belangrijkste inkomensbron van de schatkist, en tegenwoordig betaal je indirecte belastingen over zo'n beetje álles waar we dagelijks mee te maken hebben.

De overheid neemt een véél te groot deel van de inkomens van haar burgers in beslag!

0
80 Scorpio

@68 Hoezo een stomme vraag? Je zou dat aan corretje @27 moeten vragen..... Hij denkt blijkbaar dat je enkel belasting moet ophoesten omdat wij het kabinet Rutte hebben.

1
81 LoydMorris

@81 Hoe kom jij er in hemelsnaam bij dat @27 denkt dat we bij andere kabinetten geen belasting hoeven te betalen?

0
82 dummydum

Bij Rutte de rijken minden en de arme laag veel meer in verhouding.

De rijken misbruiken hun rijkdom ook om de arme laag nog meer poten uit te draaien, of heb jij ook 350 ex. huurwoningen opgekocht in Amsterdam om ze duurder te verkopen of peperduur te verhuren in de vrije sector.

0
83 corretje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DikkeTor
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

https://www.youtube.com/watch?v=dIjy4K04yGg&pp=ygUTZnJpZWRtYW4gaWYgbnVjbGVhcg%3D%3D...

2 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Sarcoff
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

@4 Gelukkig verteld het westen altijd de enige waarheid, of zou je dan een tunnelvisie bezitten?...

5 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Reconquista
Netanyahu: inval Rafah nodig voor totale overwinning • Hamas en Fatah zoeken toenadering

@12'Annexeerde' nadat de islamitische buurlanden Israël probeerde te vernietigen tijdens de zesdaagse oorlog. Egypte, Jordanië en Syrië mo...

6 minuten geleden geplaatst door Reconquista

DikkeTor
GeenStijl: Er komt toch geen officiële imamopleiding. "Onoverkomelijk verschil van inzicht over invulling"

Wie heeft er nou een Imamopleiding nodig als je naar het Midden-Oosten kan luisteren naar Haat-imams XD...

7 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

Laat ze het maar doen, dan is het afgelopen met de wereld :)...

8 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Wedergeboren
Russian Philosopher Dugin Rails Against Western Liberalism in Tucker Carlson Interview - The Moscow Times

@2 "onzin propaganda sites worden geblokt!" Tucker Carlsonj bedoel je mag ik hopen. ...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
US determines 5 Israeli security units committed human rights violations before outbreak of Gaza war | CNN Politics

Google TRANSlate: https://edition-cnn-com.translate.goog/2024/04/29/politics/us-israel-security-units-human-rights-violations?_x_tr_sl=pl&_x_tr_...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Zie Hier
Russian Philosopher Dugin Rails Against Western Liberalism in Tucker Carlson Interview - The Moscow Times

Ik vraag me af wanneer al die onzin propaganda sites worden geblokt!...

21 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

Speciaal voor de echte domme mensen die graag de russische staat TV willen geloven!Want de Russische STAATS TV verteld de waarheid!...

23 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Hot Hd XnxxGrandfather SexChina Ki Bf FilmPsycho PornXxxhindimoviesPublicpickups Full VideosXnxx Hot Friend MomHottest CumshotsJapan Porn SexyWomen Eating PusySex English SexSxx VedoXxx Hd 69GracecharisTs ChanelPorn.mangaVixens PornhubManila EsortTs PornstarWhotesIndian Call Girl Sex VideoTop Onlyfans LeakedChibby Lesbian PornGay TorrentrsBollywood XxxSuhagrat Me ChudaiRetro Porn TubesBlack PrnstarsSamaire Armstrong NudeXx Video JohnnyTeens Hd PornBf Film XxxTeresa LavaeTightest TwatsMondo ToplessXxx Indian Girl Hd VideoPorn XvedioShimla SexIndian Mobile Sex VideosCollegegirlsexLesbian Sex Stories HindiTangas PornRemy Laroix AnalDragonball Bulma PornMom Virtual Reality PornHentia MnagaEscortnews.euLethal LippsXxx For TeacherXoxxChandigarh Leaked MmsLilhumpers ComPussyfightDemi MorganBtutal AnalVídeos De Sexo XvideosSelf BondageXnxx Mia MalkovaTwo Girls PornBabes Com XnxxPornos BuenosBlonde Porn VidsWww Tamil Blue FilmKof HentaiFuego De VidaEroge H Mo Game Mo Kaihatsu ZanmaiSlowteasinghandjobsXhamster10Massage Porn Hidden CamLeenyshotsForumaphiliaHuge KnockersPervclipsSophia Leone NudeNaked Playboy BunniesTiktok AssistirPussy Lick How ToHugemonstercockJuq-071Indian Sex PageRanveer Singh XxxTattoo PornHot AsspicsSexhdxxx ComMaria Redds Little SisterPorn In SkyrimSocialmediagirtlsLana RainTrampraramRomantic Bf MovieNude Babes In GymSexmodzlSexplanetaWwwxxxxLisa Vicari SexNew Indian Girl SexMoti Gand Wali BhabhiBiancabts OnlyfansXnxx Big BoosKinnar NudeWisconsin Tiff Fucks The Improv ClassPosiciones PornLesbian Squirt XxxJaye Rose PornLana Rhoades CumingVirtual Reality Feet PornItalain PussyLeana Lovings JoiThe Best PornMom Porn TwitterVivastreet.co.ulSleepx MattressMuskaan Agarwal NudeMia Khalifa Xnxx Hd VideoClaudy AmsrOf Leaks RedditNxxx Free VideoFrench Onlyfan LeakHard Anal PornIvy SnowKarlee Grey DeepthroatHucow BreedOmnifansBangbros Big BoobsJapanese Brother And Sister PornUncensored MangasHd Full Xxx VideoLana Rhoedes PornAsuka PornTelugu Porn Videos ComYouijzzNancycute__Desi Chuda Chudi VideoTeacher Teach SexPetite TittysWife Bbc DpAudrey Hollander PornBbw Thick PornBazzers Sex ComTeem BdsmMaa Ne Bete Se ChudaiBig Booty Granny PornJapenese Porn SiteSinfuldeeds NorwayPornos AsiatiquesSecretas PornôLos Videos Pornos Más CalientesBihari Bhabhi BfBengali Ki ChudaiSavita Bhabhi Sexy Comics