Binnenland
  • 37
Grote doorbraak in de 'verplichte' illegale zorgverzekering, die een schending zijn in uw burgerrechten! ...

9 maanden geleden door Sloddervos

REAGEER MET EEN EMOJI
45
8
4
1

Dan is dat natuurlijk ook met terugwerkende kracht van al wat in onvrijwillig heb gedoneerd.
Mooi, dan gaat ik eens lekker op vakantie en dat doet meer wonderen dan al die pillen question

1 Lone Wolf    
9 maanden geleden door Lone Wolf
21
Meld

Be benieuwd of NOS of een van de andere MSM hier over berichten!

2 7Butterfly7    
9 maanden geleden door 7Butterfly7
18
Meld

@2 Want ? Daar heb je nog vertrouwen in ? PROEST !!!

3 Sloddervos    
9 maanden geleden door Sloddervos
28
Meld

@3 Juist niet, verwacht van die media niks!

4 7Butterfly7    
9 maanden geleden door 7Butterfly7
17
Meld

Hoe bedoel je laat ? maar het zat er dik in de mensen in opstand zouden komen tegen iets dat ?sociaal? is naarmate de staat steeds meer risico's afschuift op de burgers alhoewel we steeds meer gaan betalen.

5 nosuchname    
9 maanden geleden door nosuchname
7
Meld

"Er bestaat namelijk geen enkele wet waarin de Nederlandse Staat de bevoegdheid heeft om zijn eigen burgers in dwang/slavernij te plaatsen door hen een dwangcontract op te leggen met een commerciële private onderneming zoals de zorgverzekeraars,"

Mooi. Kan ik nu dan dus mijn lidmaatschap op gaan zeggen en eisen dat er een nieuw, niet winstgericht, op echte solidariteit gebaseerd collectief zorgfonds voor het volk komt, zonder winst, zonder veelverdienerij, zonder aandeelhouders, gericht op zorgen, gefinancierd van ons belastinggeld, omdat dat iets is waar wij gezamenlijk ons belastinggeld in willen investeren?

Fijn te weten dat er zoiets is als een bond voor overheidszaken.

6 zewa    
9 maanden geleden door zewa
10
Meld

Zou dit ook voor ID kaarten gelden?

7 Weetal    
9 maanden geleden door Weetal
10
Meld

Hele goede zaak. Kunnen ze gelijk andere vormen van verplichte nering door de overheid aanpakken, zoals bijvoorbeeld verplichte vaccinatie, verplicht id op zak en zelf betalen, verplicht èn belasting te betalen voor het juridisch apparaat èn administratiekosten op je boete, al dat soort dingen.

8 Wendel    
9 maanden geleden door Wendel
23
Meld

@7 bij ID kaarten hebben ze dat handig verwoord (grrrr), je betaalt niet het paspoort maar de administratiekosten.

9 Sloddervos    
9 maanden geleden door Sloddervos
4
Meld

Kan iemand even een linkje naar de uitspraak plaatsen? Ik kan die namelijk nergens vinden. Ook niet op rechtspraak.nl

"N.B.O. Nederland roept de Nederlanders op, zich in groot collectief aan te melden voor de collectieve gerechtelijke procedure en de petitie, om de grootschalige illegale zwendel m.b.t. de verplichte zorgverzekering te stoppen."

Ik ben benieuwd, wanneer we een dergelijk bericht als deze gaan lezen: https://www.gooieneemlander.nl/nieuws/beslag-op-bergense-villa-ferdy-loterijverlies-roet-video?items_per_page=20

De NK-reaguurdertjes kraaien trouwens alweer victory over de dode mus waarmee ze blij zijn gemaakt.

10 rolstoeltje    
9 maanden geleden door rolstoeltje
23
Meld

Om heel eerlijk te zijn denk ik niet dat deze uitspraak direct zoveel effect zal hebben. Het is gaat slechts over het feit dat een bedrijf zegt dat ze een contract hebben met een persoon, maar daar geen bewijs van kunnen overhandigen.
De persoon zegt daarop dat hij geen premie aan het bedrijf is verschuldigt en de rechter is het daarmee eens.

11 Mevrouw Stemband    
9 maanden geleden door Mevrouw Stemband
2
Meld

Ik ben benieuwd, dat zinnentje, je recht hebben en het krijgen zingt door mijn hoofd.
Oftewel een voordeel voor multinationals op illegale manier verkregen zal denk ik zwaarder wegen dan een voordeel voor de burger. Maar we gaan het zien.

12 Al    
9 maanden geleden door Al
5
Meld

@1

Moeten mensen die hun premie met terugwerkende kracht willen vorden dan ook de rekening betalen van de zorgkosten die ze in die jaren hebben gemaakt?
Dat wordt huilen als je eens bent opgenomen in een ziekenhuis. Of als je jaren dure medicijnen hebt gehad.

Het ziekenfonds was vroeger ook verplicht (voor mensen in loondienst althans). Toen klaagden mensen ook niet over 'burgerrechten'

13 carpenter    
9 maanden geleden door carpenter
8
Meld

@13 Op zich snap ik de redenering, namelijk dat de overheid iemand dwingt om een contract aan te gaan met een commercieel bedrijf, niet een overheidsinstantie. Dat zou in de letter van de wet inderdaad wel eens een probleem kunnen zijn. Een weeffout in de nieuwe zorgwet.

In het geval van een verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor een auto heb je nog de keuze geen auto te nemen. Bij de zorgverzekering betreft het echter geen vrijwillige keuze (behalve door emigratie).

14 Winston    
9 maanden geleden door Winston
0
Meld

Het zou mooi zijn als dit "hoogervorst"-kunstje (de bedrieger) wordt afgeschaft en we weer terug gaan naar ziekenfonds (= overheidsfonds) en vrijwillig particulier verzekerd.
Aan de kant met die rovers met hun aandeelhouders die profiteren van zieke mensen, zowel de verzekeraars als de pharmaceuten!

15 kritischelezer    
9 maanden geleden door kritischelezer
2
Meld

@13 "Het ziekenfonds was vroeger ook verplicht (voor mensen in loondienst althans). Toen klaagden mensen ook niet over 'burgerrechten'"

Dat was een vrij normaal op te hoesten bedrag en ook toen kon het wel en hadden we een uitstekende zorg.
Kijk naar sommige omliggende landen en het kan nog steeds.

16 Lone Wolf    
9 maanden geleden door Lone Wolf
8
Meld

@13
" Toen klaagden mensen ook niet over 'burgerrechten"
Toen was het ziekenfonds nog betaalbaar en
er was geen eigen risico.

17 Weetal    
9 maanden geleden door Weetal
2
Meld

-
De uitspraak van deze civiele rechter is echt een doorbraak.
Gelukkig dat er nu ingezien wordt dat het dwingende karakter van de overheid en het commerciële karakter van zorgverzekeraars in combinatie onrechtmatig is en dat er eigenlijk zelfs sprake is van een bepaalde vorm van fascisme door een overheid die hieraan meedoet. Uiterst laakbaar wat deze neoliberale partijen (VVD, PvdA, D66, CDA, GL, CU, SGP) doen.
-
De overheid staat niet boven de wet. En men zal zo spoedig mogelijk maatregelen moeten nemen om de bovenstaande kwaadaardige combinatie van dwang en commercie uit te bannen uit deze samenleving. Mensen zullen bovendien schadeloos gesteld moeten worden indien zij hier het slachtoffer van zijn.
-
Er zal uiteraard hieraan weinig ruchtbaarheid worden gegeven door de media, maar de uitspraak is daar en volstrekt helder. Uiteraard zal er een hoger beroep volgen, al is het alleen maar om de boel te vertragen. Maar dit is een echte overwinning voor de Nederlandse burger. Mogelijk zelfs een begin van een kentering.
/-
-

18 MrCally1    
9 maanden geleden door MrCally1
13
Meld

Een zorgverzekering vanuit de overheid zou de beste oplossing zijn in plaats van die commerciële zorgverzekeraars. Geen enkele rechter kan dit echter veranderen met welke uitspraak dan ook. Dit is een politieke zaak en kan uitsluitend in het parlement geschieden. Voor de simpele zielen hier die trouwens denken dat het dan allemaal veel goedkoper wordt, kan ik jullie wel al laten weten dat je dat wel kunt vergeten. Ook bij een door de overheid aangeboden verplichte zorgverzekering zal de prijs nagenoeg gelijk zijn. De zorgkosten stijgen nu eenmaal door o.a. vergrijzing, nieuwe en kostbare geneeswijzen etc. Voor hen die weinig op hebben met solidariteit zou ik zeggen, vertrek naar de USA. Daar hoef je je niet te verzekeren en kun je het geld lekker opmaken. Een klein nadeel echter, wordt je ziek dan kun je het wel vergeten. Een nachtje in een ziekenhuisbed is voor de meesten een weeksalaris, nog los van een behandeling.

19 reality    
9 maanden geleden door reality
5
Meld

@18 "De uitspraak van deze civiele rechter is echt een doorbraak."

Kunt u een link plaatsen?

20 rolstoeltje    
9 maanden geleden door rolstoeltje
6
Meld
21 Mevrouw Stemband    
9 maanden geleden door Mevrouw Stemband
1
Meld

@13
Tien gingen de premies óók niet elk jaar flink omhoog en werd er niet van alles uit de basisverzekering gehaald.
Óók kon je naar elk ziekenhuis of dokter van je eigen keuze, om over de tandarts maar niet te praten.
Nu betaal je je blauw aan premies en eigen risico en je bent óók nog verplicht bijna, om aanvullende verzekeringen te nemen, anders ben je nóg de "sjaak", met al je kosten, die niet vergoed worden.

22 Strongoli    
9 maanden geleden door Strongoli
3
Meld

@2

laat mij raden, vonnis in de link niet gelezen?

Deze man heeft inderdaad een zaak gewonnen simpelweg vanwege het feit dat zorgverzekeraar VGZ niet kon aantonen dat er sprake was van een contract.

Wat een dom holladiëe verhaal, waarschijnlijk bedoeld om geld binnen te harken getuige de doneerknop op de pagina, dit gaat over helemaal niets.

Daarbij, mag je je best niet verzekeren, en je als Gemoedsbezwaarde laat registreren, is er helemaal geen sprake van een verplichting.

nepnieuws!

23 DaStef    
9 maanden geleden door DaStef
11
Meld

@19 Iedereen die nu denkt goedkoper uit te gaan zijn, kun je inderdaad gerust teleurstellen. Tevens mensen (en het artikel zelf) die beginnen over asielzoekers die niet hoeven te betalen.

Als hier inderdaad iets mee gedaan zou worden, krijg je hooguit een staatsverzekering voor mensen die weigeren of niet in staat zijn om een zorgverzekering bij een commerciele partij af te sluiten. Dat wordt dan dus een zorgverzekeraar (met alle overhead die daarbij hoort) met bijzonder weinig klanten en ook nog eens een bepaalde selectie aan verzekerden. Die zal nooit goedkoper zijn dan een commerciele, eerder duurder. Zelfs zonder winstoogmerk.

24 Winston    
9 maanden geleden door Winston
10
Meld

@6

Ja hoor, laat u registreren als gemoedsbezwaarde en u hoeft zich niet verplicht te verzekeren, ik hoop alleen dat u niet tegen een dure behandeling aanwandelt.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord/ben-ik-verplicht-een-zorgverzekering-af-te-sluiten

Aanmelden als gemoedsbezwaarde kunt u hier
https://www.hetcak.nl/regelingen/gemoedsbezwaarden

25 DaStef    
9 maanden geleden door DaStef
3
Meld

@18

Nonsens,

Dit gaat over het feit dat VGZ niet kon aantonen dat Zwarts een zorgverzekering bij hun had.

26 DaStef    
9 maanden geleden door DaStef
3
Meld

Ik wist niet dat ook het UWV en CZ en corrupte is.

28 Gunther    
9 maanden geleden door Gunther
5
Meld

Ik wist niet dat ook het UWV en CZ zo corrupte kan zijn.

29 Gunther    
9 maanden geleden door Gunther
7
Meld

"bondoverheidszaken.nl" is een site die alleen oproept geld te doneren en petities te tekenen. Zoals ook deze :

"Aanklacht tegen Cordon Sanitaire..."

Laten we samen geschiedenis schrijven door een Nationale collectieve aanklacht in te dienen tegen H. Spekman/L. Asscher (PVDA), M. Rutte/H. Zijlstra (VVD), A. Pechtold (D'66), J. Klaver (GroenLinks), E. Roemer (SP) en S. Buma (CDA)! Zodat we het schandalige ondemocratische wanbeleid, Cordon Sanitaire en de illegale kartelvorming van de afgelopen verkiezingen '17 volledig afstraffen en de verantwoordelijken aansprakelijk stellen voor het overtreden van onze democratische rechten & wetten!

http://bondoverheidszaken.nl/collective%20aangifte%20cordon%20sanitaire.html

30 =*(++)*=    
9 maanden geleden door =*(++)*=
5
Meld

Wat een onzinnig geklaag allemaal. Kennelijk realiseert niemand zich dat de totale zorgkosten vele malen hoger zijn dan wat mensen aan premie en eigen risico aan de zorgverzekeraar afdragen:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_total_health_expenditure_per_capita

Het enige westerse land met idioot hoge uitgaven per persoon is ook precies het land met maximale keuzevrijheid en tegelijk veruit de slechtste zorg van alle westerse landen: de VS.
En kennelijk is dit soort 'vrijheid' wat bepaalde lieden hier ook willen.

Het echte probleem hier heeft niet zozeer te maken met premies, verzekeraars(*) en al dan niet gedwongen winkelnering, maar domweg met de hoge kosten van de zorg zelf. Door allerlei ontwikkelingen zijn we zelfs relatief gezien twee keer zoveel kwijt aan zorgkosten als in de goede oude tijd van het ziekenfonds (dat overigens ook z'n nadelen had in de vorm van langere wachtlijsten en kwalitatief slechtere zorg dan de particulier verzekerden).

Ik zou niet zo kunnen zeggen hoe je die hoge zorgkosten weer terugdringt (al zal zich dat deels vanzelf oplossen wanneer de grijze golf uitsterft), maar het afschaffen van een verplichte collectieve zorgverzekering is veruit het domste wat je kunt doen.

*: En de problemen in de VS hebben dus _wel_ deels te maken met de verzekeraars aldaar: die besteden een groot deel van de premie-inkomsten aan 'pencil pushers' die de winst moeten maximaliseren, wat (helaas) het gemakkelijkste gaat door zo weinig mogelijk uit te keren aan daadwerkelijk verleende zorg.

31 RichardR    
9 maanden geleden door RichardR
10
Meld

Er wordt gesuggereerd dat een zorgverzekering niet verplicht is, maar dat is een onjuiste voorstelling van zaken.

Wanneer iemand geen zorgverzekering afsluit, wordt hij na een aantal aanmaningen door het CAK ambtshalve verzekerd via een zorgverzekeraar. Dat staat gewoon in de Zorgverzekeringswet en verandert niet door de uitspraak.

Wanneer deze zorgverzekeraar de verschuldigde premie om wat voor reden dan ook niet kan innen, wordt dit gemeld bij het CAK en kan de verschuldigde premie in het ergste geval geincasseerd worden d.m.v. loonbeslag e.d. Ook dat staat in de wet en ook hieraan verandert de uitspraak niets aan.

De uitspraak gaat enkel over de claim die VGZ heeft op verschuldigde premie bij een ambtshalve verzekering. Hierbij heeft VGZ de fout gemaakt niet aan het CAK te melden dat zij de premie niet kon incasseren. Hierdoor wordt hun claim door de kantonrechter afgewezen.

De verwijzing naar de Grondwet slaat nergens op. De verwijzing naar diverse artikelen in het Burgelijk Wetboek heeft alleen betrekking op contractuele overeenkomsten tussen natuurlijke personen en rechtspersonen. Omdat er formeel geen sprake is van een overeenkomst, wil nog niet zeggen dat J. Zwart onverzekerd kan zijn tegen ziektekosten.

32 Belazerd    
9 maanden geleden door Belazerd
3
Meld

De fluimen van Hamas66 en VVD staan als gekken op de min te rammen want een argument is er niet.

33 Captain Hero    
9 maanden geleden door Captain Hero
12
Meld

@23 ,

Nepnieuws inderdaad. Dat 'einde verplichte zorgverzekering' is mensen zand in de ogen strooien want het werkelijke bericht heeft er geen snars mee te maken. In de hoop dat mensen massaal gaan doneren aan iets wat simpelweg een standpunt is, niet ondersteund door een rechterlijke uitspraak zoals ze het nu wel doen laten lijken.

Dit is mensen gewoon geld aftroggelen.

34 progressiefliberaal    
9 maanden geleden door progressiefliberaal
7
Meld

Aanvulling op @31 :
Wat natuurlijk wel zinvol kan zijn, is eens te kijken naar westerse landen met fors lagere kosten naar rato van het BBP bij vergelijkbare zorgkwaliteit, zoals (vermoedelijk) Japan en Korea.

Maar ja, wanneer bijvoorbeeld blijkt dat artsen daar genoegen nemen met veel minder dan wat ze hier verdienen, of wanneer verpleging veel meer dan hier neerkomt op de schouders van familie, kun je de aanpak niet zomaar kopiëren...

35 RichardR    
9 maanden geleden door RichardR
0
Meld

Nationale Bond tegen Overheidszaken & politieke partij Forum voor Den Haag behartigen de belangen van onze veiligheid, ouderen, zorg, pensioenen, welvaart en democratie gebaseerd op Westerse culturele normen & waarden uit belang van ons mooie landje...

* Door een internationaal collectief te vormen, zullen we onze democratie herstellen, de belangen van de Westerse culturele normen & waarden vertegenwoordigen en een einde maken aan het corrupte ondemocratische wanbeleid.


* N.B.O. Nederland brengt het protest bij u thuis waardoor u makkelijk kan deelnemen aan alle collectieve aangiftes, aanklachten, petities, schadeclaims, wetsvoorstellen, onafhankelijke onderzoeken, landelijke demonstraties & stakingen tegen Overheidsbeleid op lokaal, nationaal & internationaal niveau. Onze Overheid heeft een onafhankelijke waakhond nodig, die de belangen van de burgers vertegenwoordigt en verdedigt.

* Als individu bent u kansloos tegenover de Overheid die met ondemocratische wetten & bureaucratie zichzelf beschermt. Als collectief kunnen we de bestuursrechtelijke wetten die onze burgerrechten schenden met het plegen van strafbare feiten bestrijden.

Enz. enz.

http://bondoverheidszaken.nl/index.html

36 =*(++)*=    
9 maanden geleden door =*(++)*=
4
Meld

@10 Die Ferdy Roet heeft dan wel die rechtszaak gewonnen tegen de Staatsloterij vanwege dat er prijzen vallen ook op niet verkochte loten, maar wat het artikel in jouw link niet schrijft is dat hij heel veel geld heeft weggesluisd wat eigenlijk ten goede had moeten komen aan degenen die zich bij hem hadden aangesloten.
https://www.daskapital.nl/4762312/loterijverlies_betaalde_22_mil/
https://www.daskapital.nl/4760902/goh_geld_claimstichting_loteri/
https://panorama.nl/misdaad/crime-online/ferdy-roet-loterijverlies
https://radar.avrotros.nl/nieuws/detail/stichting-loterijverlies-mag-gedupeerden-staatsloterij-niet-vertegenwoordigen/

37 Nieuwsgierig    
9 maanden geleden door Nieuwsgierig
2
Meld

“Lijkt” er tov de ZF klant(en) heel positief uit te zien dit behaalde resultaat na 13 jaar (!!!! je zal het moeten hangen pffft) “vechten” van de heer Zwarts ..... nu nog plm 13 jaar (??) te gaan voordat de deskundigen en uiteraard hun opvolgers er een ander winstbejag jasje om gaan “gieten”.

38 Tante Annie    
9 maanden geleden door Tante Annie
2
Meld

De laatste zinnen van het artikel zeggen eigenlijk alles!

* Daarom is N.B.O. Nederland een petitie & gerechtelijke procedure gestart voor het afschaffen van de verplichte zorgverzekering!

N.B.O. Nederland roept de Nederlanders op, zich in groot collectief aan te melden voor de collectieve gerechtelijke procedure en de petitie, om de grootschalige illegale zwendel m.b.t. de verplichte zorgverzekering te stoppen.


Trap er niet in! Er is nog helemaal geen uitspraak hierover gedaan, want er is nog geen rechtszaak geweest en de koptekst doet vermoeden dat de rechtszaak al gewonnen is?
Vermoedelijk vraagt deze stichting (veel) geld om je te laten inschrijven hiervoor dus niet doen mensen!

39 Nieuwsgierig    
9 maanden geleden door Nieuwsgierig
1
Meld


Oh ja net wat ik dacht, of jullie dan vooraf even de knip willen trekken!

http://www.bondoverheidszaken.nl/wp/bestellen/

Eerdere pogingen en de link in het obscure artikel is verwijderd:
https://jdreport.com/rechtszaak-afschaffing-verplichte-zorgverzekering/


En nu met naam Jordy Zwarts dat valt te dus op te zoeken.
https://eunmask.wordpress.com/2017/05/14/petitie-collectieve-belasting-overeenkomst/
https://denhaagfm.nl/2016/04/26/hagenaar-wil-met-nieuwe-bond-de-democratie-herstellen/

https://jandewandelaar.wordpress.com/2016/04/27/hagenaar-jordy-zwarts-richt-nieuwe-bond-op-de-democratie-herstellen/

Hij (Jordy Zwarts) wou ook een politieke partij oprichten "Forum van Den Haag" https://www.youtube.com/watch?v=SnWLlSt1eV8
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1551621/forum-voor-den-haag-mag-niet

Wil je werken bij Genietend Nederland? Volgens mij zit diezelfde pipo Jordy Zwarts erachter straatnaam en plaats vermelden zonder huisnummer, ach een foutje toch?
https://www.jobbird.com/nl/bedrijf/546894/genietend-nederland-den-haag/


Hoeveel mensen zullen er al geld naar hem hebben overgemaakt?

40 Nieuwsgierig    
9 maanden geleden door Nieuwsgierig
2
Meld

Zo VGZ moet even Euro 30,= dokken ... poeh, poeh

41 Mo[re]Slim.Al[er]t    
9 maanden geleden door Mo[re]Slim.Al[er]t
5
Meld

Ik heb het altijd idioot gevonden en zeker voor de gene die in het buitenland wonen en werken in NL die moesten verplicht hun verzekeren in NL. Ik had hier een schijt aan en dat feestje ging dus hier niet door. CZ wil daarom nog 400 euro van me. Ik heb hen toen naar de zaak Johan Oldenkamp verwezen.

42 vis    
9 maanden geleden door vis
4
Meld

@42
Johan Oldenkamp nog wel, gekker kan je ze niet hebben.
Hier een bloemlezing:
http://www.pateo.nl/

43 kwatta    
9 maanden geleden door kwatta
0
Meld

Kunnen gemeenten niet stoppen met het subsidiëren van dit soort clubs!

44 Zie Hier    
9 maanden geleden door Zie Hier
4
Meld

P.S. dus iedereen zegt z'n zorgverzekering op, en dan, gaat iedereen rechtstreeks de rekening aan een arts/ziekenhuis betalen, dat word lachen!!!

Meneer komt bij het ziekenhuis voor een behandeling:

Meneer wilt u hier even tekenen voor een eenmalig incasso voor uw operatie!

Niet sterkte meneer!

45 Zie Hier    
9 maanden geleden door Zie Hier
3
Meld

Het is allemaal veel te duur geworden, terug naar de verplichte en vrijwillige zorgverzekering.

Weg met al die aparte grote en dure kantoren.

46 corretje    
9 maanden geleden door corretje
5
Meld

En ja hoor geen enkel reactie op de linkse NOS hierover

47 Framazi    
9 maanden geleden door Framazi
7
Meld

En indien dit echt zo is dan is dit het einde van het collectief zorg. Medische zorg is volgens mij ook geen wettelijk voorziening.
Als ons duur zorgstelsel niet meer gedragen wordt door iedereen dan vervallen we terug naar de middeleeuwen en zal het ieder voor zich zijn. Let wel als zorgverzekering geen verplichting meervoud dan is zorgtoeslag ook niet meer noodzakelijk! Ter info Wij zijn een van de vele netto betalers aan de zorg maar vind het dom als het niet meer gedragen zou worden door de maatschappij.
Mensen die het hardst roepen hoera kunnen zich behoorlijk in de vingers snijden. Een ongelukje of ziekte zit in klein hoekje. En het kost een godskapitaal om dan behandeld geworden in een ziekenhuis

48 psje    
9 maanden geleden door psje
4
Meld

We gaan dan Amerikaanse toestanden krijgen. Eerst betalen of anders geen medische hulp of je gaat maar naar een van de weinige "staats" ziekenhuisen waar een wachtlijst voor is om behandeld te worden. Of je bent je hele hebben en houden kwijt na klein ongelukje of ziekte.

49 psje    
9 maanden geleden door psje
4
Meld

man, man..... hoop ophef om niets.

@18 [ De uitspraak van deze civiele rechter is echt een doorbraak. }

Jij hebt het vonnis duidelijk niet gelezen of begrepen... Zwarts heeft zich nooit bij VGZ aangemeld, althans kan VGZ daarvan geen schriftelijk bewijs produceren. Daarnaast heeft Zwarts zich consequent opgesteld en niets bij VGZ geclaimd, alles zelf betaald. Dan is het in Nederland heel simpel: er is geen overeenkomst.

Heeft verder niets te maken met wat die "bond" wil voordoen.

50 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
1
Meld

Grote doorbraak in de 'verplichte' illegale zorgverzekering, die een schending zijn in uw burgerrechten!

Logica: Dat is heel mooi! Ik vond het al zo'n rare valse constructie. Monopolies en makkelijk geld met overheidsdwang. Medische faciliteiten die duurder zijn dan waar ook ter wereld en kwalitatief tot de slechtste ter wereld behoren. Maar hoe zit het met die belachelijke werkgeverspremies op ' zorgkosten" ? Ook die zijn ethisch en mensenrechtelijk gezien kwaadaardig.

Conclusie: Goed nieuws dat de rechtbank eindelijk erkent dat dit in het geheel niet strookt met de principes van mensenrechten.

51 purelogica    
9 maanden geleden door purelogica
12
Meld

@51 jij hebt het vonnis dus ook niet gelezen cq, begrepen. Dat is namelijk de logische conclusie als jhe het vonnis vergelijkt met jouw plempsel...

52 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

@52 Ik weet niet hoe je daar bij komt. De man was ooit verzekerd bij VGZ en is gestopt met premie betalen. Hij heeft zich niet bij een andere vrzekeraar gemeld. Mensen worden gedwongen zich te verzekeren via dat principe. Zolang je je niet aanmeldt bij een andere verzekeraar ben je nog verzekerd bij de vorige. En premieplichtig.

En de rechter heeft nu bepaald dat die man helemaal niet premieplichtig is. En als hij niet premieplichtig is is niemand premieplichtig. (gelijkheid voor de wet).

Tenminste zo lees ik het.

53 purelogica    
9 maanden geleden door purelogica
9
Meld

@51
Je weet niet echt waar je over praat, is het wel? Tjonge jonge wat een berg nonsens ...

(En wat mensenrechtelijk gezien pas echt kwaadaardig is, is een situatie creëren waarbij alleen rijke mensen zich nog medische zorg kunnen veroorloven. Want dat is wat er gebeurt wanneer er geen verplichte ziektekostenverzekering meer zou zijn.)

@53
De VGZ kon niet aantonen dat en op welke wijze de man bij hen was aangemeld. En dus hoeft hij de VGZ niet te betalen, dat is alles.
De man zelf is nog steeds wettelijk verplicht zich tegen ziektekosten te verzekeren en is derhalve ook gewoon premieplichtig. Maar dat was niet het onderwerp van deze rechtszaak; dit ligt op het bord van het Zorginstituut Nederland en het CAK.

54 RichardR    
9 maanden geleden door RichardR
1
Meld

@53 De man was ambtshalve verplicht verzekerd via het CAK bij VGZ. Toen hij ook daar zijn zorgpremie niet betaalde, had VGZ dat weer moeten melden bij het CAK en zou de premie via loonbeslag o.i.d. alsnog geïnd kunnen worden.

VGZ heeft echter verzuimd om melding te maken dat de premie niet werd betaald en dus is er juridisch geen sprake van een overeenkomst tussen VGZ en J. Zwarts. De incassoprocedure door VGZ is daarom door de rechter afgewezen. Voor de goede orde: dat wil dus niet zeggen dat je niet gedwongen kunt worden om je te verzekeren tegen ziektekosten. Daar heeft de rechter niets over gezegd. Dat zou ook niet kunnen, omdat ook een rechter gebonden is aan de wet.

Het hele verhaal op de website van de Nationale Bond tegen Overheidszaken slaat helemaal nergens op en de verwijzing naar diverse wetsartikelen is alleen maar interessantdoenerij die er niets mee te maken heeft.

55 Belazerd    
9 maanden geleden door Belazerd
2
Meld

Zo, dan kan de AOW leeftijd en Pensioen leeftijd ook weer omlaag. Want de levensverwachting word hierna duidelijk minder. (Geintje) Rutte lost alles op, ......................met zoutzuur

56 Verwonderd    
9 maanden geleden door Verwonderd
4
Meld

@55 Een werkgever kan volgens mij geen verzekeraar verplichten. Men is nog altijd vrij zijn eigen verzekeraar te kiezen, ook al is er een wettelijke plicht te verzekeren (Zorgwet). De werkgever kan op zo'n punt niet in de rechten van de werknemer treden. Een werkgever kan wel een collectieve verzekering sluiten en zo haar personeel een premievoordeel bieden of betere voorwaarden. Deelname aan zo'n collectieve premie is nog altijd vrijwillig en er is pas een overeenkomst op het ogenblik dat de werknemer de aanvraag tekent (en de verzekeraar hem accepteert).

58 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
1
Meld

Haha dit lijkt wel een stukje van die GediplomeerdJuristBestuursrecht van Nujij, een wannabe jurist die precies zulke idiote wartaal schreef en ook steeds het woordje “neen” ipv “nee” gebruikte. Altijd hilarisch, wannabe juristen question

59 Mrs. K    
9 maanden geleden door Mrs. K
1
Meld

De reacties op zo’n artikel zijn altijd wel interessant, want vergelijkbaar met de uitslagen op een IQ-test question

60 Mrs. K    
9 maanden geleden door Mrs. K
1
Meld

Weer even inzicht gekregen in het begrijpen van sommige lieden van een artikel.
Daar worden partijen als PVV en FvD groot van .
Want die kun je alles wijsmaken .

61 No newstoday    
9 maanden geleden door No newstoday
7
Meld

@47

Ha, nee natuurlijk niet .
Want die snappen het wel!

62 No newstoday    
9 maanden geleden door No newstoday
5
Meld

Leuk maar volgens de directeur van Menzis komt wanbetalen en gratis zorg altijd voor kosten van degenen die wel betalen .....

63 Eastwood    
9 maanden geleden door Eastwood
1
Meld

Terug naar het ziekenfonds??

64 Uit Den Haag    
9 maanden geleden door Uit Den Haag
17
Meld

Volgens mij kan dit niet war zijn het is Fake News.

Iemand schreef
"Er bestaat namelijk geen enkele wet waarin de Nederlandse Staat de bevoegdheid heeft om zijn eigen burgers in dwang/slavernij te plaatsen door hen een dwangcontract op te leggen met een commerciële private onderneming zoals de zorgverzekeraars,"

Dat betekend dat andere verplichte verzekeringen zoals WA verz en autover noem maar op die verplichting er ook aan gaan.?

Ja ik kan begrijpen dat dit door de vele mensen die hier naar Nederland komen niets afweten van verzekeringen en dan krijg je die ongenoegen van de samenleving.
Ook rijden onder hen onverzekerde mensen met hun auto rond .
Je zal het maar meemaken en dan worden ze nog door zo'n regering als de onze in bescherming genomen.

Kan u begrijpen dat die Canadees zo'n daad heeft uitgevoerd en nu niet hypocriet roepen.
Er lopen in Nederland genoeg mensen rond waar ze van zeggen dat ze psygische ontoerekenbare mensen zijn.
Nee het kunnen ook mensen zijn die het financieel het niet meer kunnen trekken.
Dit alles is te danken een deze generatie,die totaal er aan voorbij gaat wat ze aanrichten in de samenleving

65 Ciater    
9 maanden geleden door Ciater
0
Meld

Hogervorst van de VVD heeft ons dit door de strot geduwd. Blijf maar vooral op die partij stemmen dan krijgt u nog veel meer van deze rotzooi !

66 FonTok    
9 maanden geleden door FonTok
4
Meld

Gewoon alleen de verzekeringen verplichten iedere cliënt te nemen. Ben je niet verzekerd dan alleen recht op EHBO en verder niks of zelf alles betalen. Dat is het ideale system. Nog beter, hoe duurder de verzekering hoe lager het eigen risico of zelfs geen eigen risico, bij de goedkoopste eigen risico op €500.- en zelf nog betalen voor zorgkosten. Maar nooit meer ziekenfonds invoeren

67 Ziggofan    
9 maanden geleden door Ziggofan
8
Meld

@67 wat u zegt is eigenlijk: Geen geld ? Sterf maar ?
... U SPOORT NIET !

68 Sloddervos    
9 maanden geleden door Sloddervos
6
Meld

@68 U bent waarschijnlijk pvv of sp volgeling, indien u tegen het enige sociale systeem bent

69 Ziggofan    
9 maanden geleden door Ziggofan
4
Meld

@7 Nee, de id kaarten worden verstrekt door een overheidsinstelling en daar geld het niet voor.
Het gaat om private instellingen zoals zorgverzekeraars!

70 dummydum    
9 maanden geleden door dummydum
0
Meld

Dus alle klaplopers die weigeren te betalen, daar moet nu de rest van Nederland voor gaan betalen?
Of zijn ze zo "principieel" dat ze gewoon behandeling gaan weigeren?

71 Xyron    
9 maanden geleden door Xyron
1
Meld

https://www.nieuwskoerier.nl/news/283764-zorgpremie-2019-moet-omhoog

Maak je borst maar nat, nog meer mensen die het niet kunnen betalen.

72 Rattocasi    
9 maanden geleden door Rattocasi
6
Meld

Hoe komt het dat ik geen zak geloof wat er in dat artikel staat? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ik zelf kan bepalen of ik wel of geen zorgverzekering neem.

73 RazorBlade    
9 maanden geleden door RazorBlade
1
Meld

@73 Omdat het simpelweg niet klopt; het enige wat deze rechtzaak heeft bepaald is dat een bedrijf zonder contract geen geld kan innen bij een persoon, niets meer en niets minder.

74 Mevrouw Stemband    
9 maanden geleden door Mevrouw Stemband
1
Meld

@74 Okay, dus zo breaking nieuws is het dus ook weer niet. Bedankt voor de verduidelijking.

75 RazorBlade    
9 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

Het zag er veelbelovend uit totdat er weer geklaagd wordt over asielzoekers en immigranten
Totale onzin en geweeklaag van rechts natuurlijk !!!

76 Louis Vandaal    
9 maanden geleden door Louis Vandaal
3
Meld

@74 , Dat meneer het nu interpreteerd als "einde 'verplichte' illegale Zorgverzekering!" geeft blijk van een beperkte leesvaardigheid. Het afsluiten van een basisverzekering is op grond van de Zorgverzekeringswet (Zvw) verplicht. Deze zaak gaat daar geheel niet over.

78 rubbie    
9 maanden geleden door rubbie
1
Meld

@73

Jazeker kunt u dat, wanneer u zich als gemoedsbezwaarde laat registreren, er is wel enige waarschuwing noodzakelijk, u moet dan wel zelf ál u zorgkosten betalen.

79 DaStef    
9 maanden geleden door DaStef
1
Meld

@78 Inderdaad, hij strooit wel meer met allerlei wetsartikelen en veel grootspraak, maar uiteindelijk blijft er weinig van over als je een seconde verder kijkt.

80 Mevrouw Stemband    
9 maanden geleden door Mevrouw Stemband
1
Meld

Moet ik dit Noord-Koreaans aandoende gebrul heel erg serieus nemen?

81 DruppeltjeDrie    
9 maanden geleden door DruppeltjeDrie
0
Meld

@18 Je hebt de uitspraak dus niet gelezen. De rechter gaat in zijn geheel niet in op de vermeende onrechtmatigheid van de zorgverzekering. De rechter stelt simpelweg vast dat VGZ niet kan aantonen dat er een overeenkomst is tussen VGZ en gedaagde.

@53 Jouw 'conclusie' heeft niets met logica te maken, maar is gewoon een mening. Een mening die overigens nergens op slaat, want de rechter heeft helemaal niets gezegd over mensenrechten.

82 Boelie123    
9 maanden geleden door Boelie123
0
Meld

@82 Het gaat over premieplichtig zijn. Als je niet snapt wat dat betekent dan kun je dat opzoeken in het woordenboek.

Het staat ergens na de woorden logica en mening.
(Maar het is niet erg als je daar ook even naar kijkt).

83 purelogica    
9 maanden geleden door purelogica
3
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Beelden van blanke jongens die in elkaar gero...
Ik zie ze steeds vaker: Beelden van blanke jo...

1 dag geleden door Hangingmen

’Vlees moet op rantsoen’
Nederlanders mogen zich opmaken voor een vlee...

1 dag geleden door in holland

Wilders ziet samenwerking met FvD wel zitten:...
Geert Wilders ziet een samenwerking met Thier...

22 uur geleden door Inter

'Ex-vrouw PVV-Kamerlid Dion Graus doet a...
In De Telegraaf beschuldigt ze Graus ervan da...

10 uur geleden door NOS

Een achtergehouden review ‘bewijst dat...
Gezondheidsgroeperingen voeren campagne voor...

21 uur geleden door kwatta


ADVERTENTIE


Laatste reacties
jantje van leiden
Spanje heeft nu ook zijn populistisch rechtse...
Spanje is zijn nazistisch verleden nog niet v...

minder dan een minuut geleden door jantje van leiden

PeKa
Verzesvoudiging van verlies Antarctisch ijs...
Zuidpoolijs groeit!!https://www.youtube.com...

minder dan een minuut geleden door PeKa

Gewoon een student
Oostenrijk in shock na vier vermoorde vrouwen...
@19 Niet liegen, daar is meer genoeg dan stat...

minder dan een minuut geleden door Gewoon een student

doxbar
Senioren slaan hun slag op de woningmarkt...
Daarom moeten die oudjes ook snel cashen voor...

1 minuut geleden door doxbar

Uitede aka Espede
Oostenrijk in shock na vier vermoorde vrouwen...
@5 Nog steeds niet uitgestudeerd??? Duurt wel...

1 minuut geleden door Uitede aka Espede

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig