• 37
  • 3480x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Grote doorbraak in de 'verplichte' illegale zorgverzekering, die een schending zijn in uw burgerrechten!

Logica: Dat is heel mooi! Ik vond het al zo'n rare valse constructie. Monopolies en makkelijk geld met overheidsdwang. Medische faciliteiten die duurder zijn dan waar ook ter wereld en kwalitatief tot de slechtste ter wereld behoren. Maar hoe zit het met die belachelijke werkgeverspremies op ' zorgkosten" ? Ook die zijn ethisch en mensenrechtelijk gezien kwaadaardig.

Conclusie: Goed nieuws dat de rechtbank eindelijk erkent dat dit in het geheel niet strookt met de principes van mensenrechten.

12
51 purelogica

@51 jij hebt het vonnis dus ook niet gelezen cq, begrepen. Dat is namelijk de logische conclusie als jhe het vonnis vergelijkt met jouw plempsel...

2
52 TedjeR

@52 Ik weet niet hoe je daar bij komt. De man was ooit verzekerd bij VGZ en is gestopt met premie betalen. Hij heeft zich niet bij een andere vrzekeraar gemeld. Mensen worden gedwongen zich te verzekeren via dat principe. Zolang je je niet aanmeldt bij een andere verzekeraar ben je nog verzekerd bij de vorige. En premieplichtig.

En de rechter heeft nu bepaald dat die man helemaal niet premieplichtig is. En als hij niet premieplichtig is is niemand premieplichtig. (gelijkheid voor de wet).

Tenminste zo lees ik het.

9
53 purelogica

@51
Je weet niet echt waar je over praat, is het wel? Tjonge jonge wat een berg nonsens ...

(En wat mensenrechtelijk gezien pas echt kwaadaardig is, is een situatie creëren waarbij alleen rijke mensen zich nog medische zorg kunnen veroorloven. Want dat is wat er gebeurt wanneer er geen verplichte ziektekostenverzekering meer zou zijn.)

@53
De VGZ kon niet aantonen dat en op welke wijze de man bij hen was aangemeld. En dus hoeft hij de VGZ niet te betalen, dat is alles.
De man zelf is nog steeds wettelijk verplicht zich tegen ziektekosten te verzekeren en is derhalve ook gewoon premieplichtig. Maar dat was niet het onderwerp van deze rechtszaak; dit ligt op het bord van het Zorginstituut Nederland en het CAK.

1
54 RichardR

@53 De man was ambtshalve verplicht verzekerd via het CAK bij VGZ. Toen hij ook daar zijn zorgpremie niet betaalde, had VGZ dat weer moeten melden bij het CAK en zou de premie via loonbeslag o.i.d. alsnog geïnd kunnen worden.

VGZ heeft echter verzuimd om melding te maken dat de premie niet werd betaald en dus is er juridisch geen sprake van een overeenkomst tussen VGZ en J. Zwarts. De incassoprocedure door VGZ is daarom door de rechter afgewezen. Voor de goede orde: dat wil dus niet zeggen dat je niet gedwongen kunt worden om je te verzekeren tegen ziektekosten. Daar heeft de rechter niets over gezegd. Dat zou ook niet kunnen, omdat ook een rechter gebonden is aan de wet.

Het hele verhaal op de website van de Nationale Bond tegen Overheidszaken slaat helemaal nergens op en de verwijzing naar diverse wetsartikelen is alleen maar interessantdoenerij die er niets mee te maken heeft.

2
55 Belazerd

Zo, dan kan de AOW leeftijd en Pensioen leeftijd ook weer omlaag. Want de levensverwachting word hierna duidelijk minder. (Geintje) Rutte lost alles op, ......................met zoutzuur

4
56 Verwonderd
57 megaton

@55 Een werkgever kan volgens mij geen verzekeraar verplichten. Men is nog altijd vrij zijn eigen verzekeraar te kiezen, ook al is er een wettelijke plicht te verzekeren (Zorgwet). De werkgever kan op zo'n punt niet in de rechten van de werknemer treden. Een werkgever kan wel een collectieve verzekering sluiten en zo haar personeel een premievoordeel bieden of betere voorwaarden. Deelname aan zo'n collectieve premie is nog altijd vrijwillig en er is pas een overeenkomst op het ogenblik dat de werknemer de aanvraag tekent (en de verzekeraar hem accepteert).

1
58 TedjeR

Haha dit lijkt wel een stukje van die GediplomeerdJuristBestuursrecht van Nujij, een wannabe jurist die precies zulke idiote wartaal schreef en ook steeds het woordje “neen” ipv “nee” gebruikte. Altijd hilarisch, wannabe juristen question

1
59 Mrs. K

De reacties op zo’n artikel zijn altijd wel interessant, want vergelijkbaar met de uitslagen op een IQ-test question

1
60 Mrs. K

Weer even inzicht gekregen in het begrijpen van sommige lieden van een artikel.
Daar worden partijen als PVV en FvD groot van .
Want die kun je alles wijsmaken .

7
61 No newstoday

@47

Ha, nee natuurlijk niet .
Want die snappen het wel!

5
62 No newstoday

Leuk maar volgens de directeur van Menzis komt wanbetalen en gratis zorg altijd voor kosten van degenen die wel betalen .....

1
63 Eastwood

Terug naar het ziekenfonds??

17
64 Uit Den Haag

Volgens mij kan dit niet war zijn het is Fake News.

Iemand schreef
"Er bestaat namelijk geen enkele wet waarin de Nederlandse Staat de bevoegdheid heeft om zijn eigen burgers in dwang/slavernij te plaatsen door hen een dwangcontract op te leggen met een commerciële private onderneming zoals de zorgverzekeraars,"

Dat betekend dat andere verplichte verzekeringen zoals WA verz en autover noem maar op die verplichting er ook aan gaan.?

Ja ik kan begrijpen dat dit door de vele mensen die hier naar Nederland komen niets afweten van verzekeringen en dan krijg je die ongenoegen van de samenleving.
Ook rijden onder hen onverzekerde mensen met hun auto rond .
Je zal het maar meemaken en dan worden ze nog door zo'n regering als de onze in bescherming genomen.

Kan u begrijpen dat die Canadees zo'n daad heeft uitgevoerd en nu niet hypocriet roepen.
Er lopen in Nederland genoeg mensen rond waar ze van zeggen dat ze psygische ontoerekenbare mensen zijn.
Nee het kunnen ook mensen zijn die het financieel het niet meer kunnen trekken.
Dit alles is te danken een deze generatie,die totaal er aan voorbij gaat wat ze aanrichten in de samenleving

0
65 Ciater

Hogervorst van de VVD heeft ons dit door de strot geduwd. Blijf maar vooral op die partij stemmen dan krijgt u nog veel meer van deze rotzooi !

4
66 FonTok

Gewoon alleen de verzekeringen verplichten iedere cliënt te nemen. Ben je niet verzekerd dan alleen recht op EHBO en verder niks of zelf alles betalen. Dat is het ideale system. Nog beter, hoe duurder de verzekering hoe lager het eigen risico of zelfs geen eigen risico, bij de goedkoopste eigen risico op €500.- en zelf nog betalen voor zorgkosten. Maar nooit meer ziekenfonds invoeren

8
67 Ziggofan

@67 wat u zegt is eigenlijk: Geen geld ? Sterf maar ?
... U SPOORT NIET !

6
68 Sloddervos

@68 U bent waarschijnlijk pvv of sp volgeling, indien u tegen het enige sociale systeem bent

4
69 Ziggofan

@7 Nee, de id kaarten worden verstrekt door een overheidsinstelling en daar geld het niet voor.
Het gaat om private instellingen zoals zorgverzekeraars!

0
70 dummydum

Dus alle klaplopers die weigeren te betalen, daar moet nu de rest van Nederland voor gaan betalen?
Of zijn ze zo "principieel" dat ze gewoon behandeling gaan weigeren?

1
71 Xyron

https://www.nieuwskoerier.nl/news/283764-zorgpremie-2019-moet-omhoog

Maak je borst maar nat, nog meer mensen die het niet kunnen betalen.

6
72 Rattocasi

Hoe komt het dat ik geen zak geloof wat er in dat artikel staat? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ik zelf kan bepalen of ik wel of geen zorgverzekering neem.

1
73 RazorBlade

@73 Omdat het simpelweg niet klopt; het enige wat deze rechtzaak heeft bepaald is dat een bedrijf zonder contract geen geld kan innen bij een persoon, niets meer en niets minder.

1
74 Mevrouw Stemband

@74 Okay, dus zo breaking nieuws is het dus ook weer niet. Bedankt voor de verduidelijking.

0
75 RazorBlade

Het zag er veelbelovend uit totdat er weer geklaagd wordt over asielzoekers en immigranten
Totale onzin en geweeklaag van rechts natuurlijk !!!

3
76 Louis Vandaal
77 Louis Vandaal

@74 , Dat meneer het nu interpreteerd als "einde 'verplichte' illegale Zorgverzekering!" geeft blijk van een beperkte leesvaardigheid. Het afsluiten van een basisverzekering is op grond van de Zorgverzekeringswet (Zvw) verplicht. Deze zaak gaat daar geheel niet over.

1
78 rubbie

@73

Jazeker kunt u dat, wanneer u zich als gemoedsbezwaarde laat registreren, er is wel enige waarschuwing noodzakelijk, u moet dan wel zelf ál u zorgkosten betalen.

1
79 DaStef

@78 Inderdaad, hij strooit wel meer met allerlei wetsartikelen en veel grootspraak, maar uiteindelijk blijft er weinig van over als je een seconde verder kijkt.

1
80 Mevrouw Stemband

Moet ik dit Noord-Koreaans aandoende gebrul heel erg serieus nemen?

0
81 DruppeltjeDrie

@18 Je hebt de uitspraak dus niet gelezen. De rechter gaat in zijn geheel niet in op de vermeende onrechtmatigheid van de zorgverzekering. De rechter stelt simpelweg vast dat VGZ niet kan aantonen dat er een overeenkomst is tussen VGZ en gedaagde.

@53 Jouw 'conclusie' heeft niets met logica te maken, maar is gewoon een mening. Een mening die overigens nergens op slaat, want de rechter heeft helemaal niets gezegd over mensenrechten.

0
82 Boelie123

@82 Het gaat over premieplichtig zijn. Als je niet snapt wat dat betekent dan kun je dat opzoeken in het woordenboek.

Het staat ergens na de woorden logica en mening.
(Maar het is niet erg als je daar ook even naar kijkt).

3
83 purelogica

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@14 Alsof jij ooit een boekje hebt gelezen. ...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@42 Na 10 jaar spreken ze nog steeds geen fatsoenlijk Nederlands....

4 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@41 Beter lezen, en vooral begrijpen. Maar dat is voor iemand die niet gehinderd door enig fatsoen, schaamte, kennis of verstand ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@34 Nee dat gaat niet want ze spreken geen Nederlands bij aankomst in Ter Apel.Hoe dan ook moet de selectie procedure om gelukzoekers en vlu...

10 minuten geleden geplaatst door VBOH

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@37 Laat ik het nu helemaal niet over afkomst of kleur gehad hebben. Kan je "aangifte" zo de prullenbak in. 😂...

10 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Snorrie
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@6 En dan moeten toegeven dat het christenen waren die de grootste moord op joden op hun geweten hebben?Natuurlijk niet, dit moet gebruikt...

10 minuten geleden geplaatst door Snorrie

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@49 Je hebt blijkbaar echt geen idee. Jouw interpretatie komt eigenlijk alleen maar voor in extreemrechtse kringen, zelfs in islamistische milie...

11 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@39 Dan kunnen we niets meer lezen van bv ronin. ...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Defcte burger
BBB wil actie tegen Jodenhaat: 'Nooit meer is nu' - NieuwRechts.nl

Ik mis nog een paar woorden bij haar opsommingen ; Brug en gebouwen projecties. ...

13 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Bob Sleebaan
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Ik stel voor dat de NK admin een scheldfilter ontwikkelt. ...

15 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Smart Girl Porn VideoEscort 13Voyeuer House.comLevi Coralynn OnlyfansLadki Sex PhotoSex New Hot VideoHindi Nude Sex VideoGirl Nip SlipPeladas FamosasRoboot PornSpanish Hot MoviesTop Onlyfans LeakedSheena Ryder PovIncestous FilmsPornsightsVontos EroticosMia Malkova PeggingMario SalieriEbony Vr PornMoaningsexOkpornPorno BlackKingkomixReddit Best Amateur PornGaping PornLacey Jane PornBlue Film Hd VideoBokep Indonesia FullسكسxxxFraternity X Gay PornWhor PornMalayalam Actress Hot SexHot Hindi Sexi VideoChina Sex Movie VideoHotsex MoviXinzexProno AfricaineAsian UpskirtsDesi Porn WebsiteJenna Presley PornTijuanahookersDownes Syndrome PornHot College FucksPorn Mothers And SonsCogidas.ricasMother And Son CreampiesA V B E B EInfluencers PeladaPornoperraTaiman AsagiAj Applegate PovBangla Sex AdultYuri HonmaSunny Leone Nangi VideoKarala PronReallifecam Rlcسكس قديمWatch Porn Online FreeXnxx Hot BhabhiMuscle Men XxxXnxxbigassMen Sucking On Womens BreastsStepdadanalVoyeur-house TvTfgameaSolo AnalHaikyuu PornCuda Cudi VideoMia Khalifa New BfXxx Hindi YogaLes Porn HdVideos PirnoOfficer On DickShannon Tweed NakedGreta Thunberg NakedAmateur Gf SharedNew Hot Sexy PornMallu BeegFirst Time SexvideoFuced Up PornWife Sex VideoNudemenPorn Punishment VideoPornuhb Videos FreeHero Sex VideoQueen Sandra LeakedLara LatezFullhdpornvideosPornfatDanielle Staub PornWild OrgyFake Taxi Cream PieAll Porn WebsiteVivastreet EscoteHinata NakedCumshots Big TitsDancing Bear SexPorn Videos Step FatherLesbian Incest RedditSex AsiatiquePornô CompletaSquirtinglesbiansPegging SexualPornktube IndianSexsiy VideoReady Sex VideoZonkpunch KemonoXxx SasurDesisex VedioGf HardcoreUpskirtyoungFull Movies Adult FreeBlackgirlskissingNaked Gym WomenPron Videos For FreeElle Brooke Porn HubSex BogXnxx 2014Porn BellyDanay Garcia NudeTamil Boob PressIndian Romantic Sex MoviesXxxlesbiansJade Teen FanbusBollywwod PornBiggest Tits AroundKemono.partuPorno FilmsKnotted DildoEbony Deep ThroatDoctor Xnxx VideoXnxx Sister HdMp4 Porn DownloadXxnx Porn VideoAmber LukeChair PornMessyanalXray HentiJapan Lactating PornCumming PublicLouisa Khovanski TitsOpen Bath VideoTeen Sister SexBbctwinkSpitroastSara Natividad18years SexOld Indian Porn MoviesJeangreybiancaNud Teacher