Zwarte Piet: 'Onze waarden en tradities worden voortdurend in de uitverkoop gezet' (knack.be)


'De zeurpieten met hun zwarte gedachten en hun Pietenpact zijn de kortste weg naar een nieuwe Zwarte Zondag', vindt Jean-Marie Decker. 'Het zijn zwartgallige en politiek correcte mierenneukers.' ...

door Febee in Buitenland  ·  28 Reacties

  • 0
  • 881x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Sinterklaas is gewoon verminkt.
Hoewel ik kinderen heb kan ik het niet aanzien die ''Pieten'' en ga ik lekker door naar de kerst.

1
1 Arthur2000

** gebruiker verwijderd **

Firoez is de perzische versie, en die geniet VN-bescherming.

2 gebruiker-verwijderd

Ik heb mijn kleinkinderen van 8 en 10 gevraagd welke piet zij het leukste vonden. "de Zwarte Piet natuurlijk, de rest is gewoon nep". Ik moest er wel om lachen, want zij geloven beiden niet meer. Mijn buurmeisje van 5 wil het Sinterklaasjournaal niet meer zien, want de pieten zijn niet leuk meer.

1
3 gaulette

En voor de zekerheid wordt Sint Nicolaas dan maar vaak alleen afgebeeld.
Alleen is het niet veel, niet meer dan een bisschop.

0
4 Arthur2000

Precies, zwarte piet voor de gekwetsten, kerstbomen en versiering en prachtige schilderijen, van grote meesters, waarop enigszins naakt is te zien, weg uit de openbare ruimten om de moslims niet te kwetsen.

Zij die kwaad willen doen zijn niet het gevaar, maar zij die de macht bezitten en hier niets tegen doen zijn het grote kwaad.

1
5 Voordevuistweg

@1
En dan maar hopen dat er geen zwartkijkers zijn omdat er in de Kerststal een zwarte koning bijnde kribbe staat.
Kerst is een Christelijk feest waar moslims dan weer niks mee hebben dus vanuit die hoek kunnen we nog weerstand van verwachten vrees ik.

0
6 Interessant

Firoez is beschermd terwijl zwarte piet rasiscties genoemd wordt.
Begrijpt u het nog?

0
7 kelly11

@1 Helaas is daar ook de discussie al ingezet ,geen kerst bomen, wel kerstbomen op de Haagse hogeschool Halal kerst menu ja dan nee enz enz enz !

0
8 Moskowfiets

@6 nope. Kerst is niet per definitie een christelijk feest. hoe pijn het ook doet in mijn hart als christen. Kerst was van oudsher een lichtjesfeest. een feest waarmee met vuur het boze werd verjaagd en het licht werd begroet. Omdat voor christenen een soortgelijke betekenis hangt aan de geboorte van Jezus werd het daar aan gekoppeld, en de oude traditie werd langzamerhand in de ban gedaan.

Wat mij beteft is kerst dan ook een periode die iedereen mag (hoeft niet) vieren zoals hij of zij dat wil, met of zonder kerstman, met of zonder kindje jezus, wel of niet lekker eten met familie. wel of niet een kerstboompje. En dat geld wat mij betreft voor elke feestdag. Als iemand liever op zo'n dag gaat werken, dan moet dat ook kunnen vindt ik, al ben ik bang dat op een gegeven moment voor mij de vrije dag niet meer gehandhaafd wordt omdat de werkenden het niet leuk vind dat iedereen vrij is.

1
9 pizzafried

Wie is Jean-Marie Decker? Een nieuwe Belgische sinterklaas?

8
10 Borealis

Kerstbomen zullen dadelijk ook wel verboden worden in verband met het milieu. Snik...
.
Heeft bij iedereen de kerstverlichting het verplichte energie label???
.
Hoe is het eigenlijk met de stoomboot van Sinterklaas? Mag dat nog wel in deze tijd? Moet dat geen motor zijn die op palmolie draait.
.
Dierenrechten??? De schimmel van Sinterklaas wordt in feite van beroofd van zijn natuurlijke habitat. De wilde natuur. Is daar al een punten plan voor ontwerpen om negatieve effecten te minimaliseren?

2
11 lieveschat

@6

Dan maar hopen dat wij stemmen op partijen die het voor ons opnemen.
Van de politiek correcten, bang om voor racist te worden uitgemaakt, valt in dat opzicht niets te verwachten.
Ze huilen liever met de wolven mee.

2
12 Voordevuistweg

Straks loopt er geen een zwarte meer mee in de Sinterklaasoptocht, dan is er pas echt iets te mekkeren over discriminatie

( Trouwens hoeveel Turken en Marokkanen liepen dit jaar mee?)

0
13 CayMan

Eén ding scheelt op alle foto's van de intochten van Klass van dit jaar is weer gewoon een gouden kruis op zijn mijter te zien, dus niet de politiek-correcte-ik-mag-de-islamist-niet-schofferen gouden balk

1
14 CayMan

14 of de ik-mag-de-atheist-niet-schofferen gouden balk. dat ding heeft wel meer bijnamen question

0
15 pizzafried
16 Voordevuistweg
17 Voordevuistweg

@kelly11
Ja hoor dat is heel begrijpelijk. In iran wonen geen donkere mensen.
Het is een grote doofpot dat de arabische slavernij vele malen groter is geweest dan de westerse slavernij (3 tot 4x zoveel). Zowel slavernijroutes vanuit samarkan (huidige oezbekistan) geregeld en vanuit afrika. Iran bijv. zat vol met slaven en die leefden met een beetje geluk een aantal jaar, met name afrikaanse slaven overleefden maar weinig de looptochten door bijv. de sahara wegens massale castratie. Je zult er ook niets van terugzien in de perzichse cultuur.
De westerse slavernij begon veel later en is zeer nauwkeurig gedocumenteerd. Daarnaast hebben veel wetenschappers zich hier mee bezig gehouden itt de arabische slavenhandel But no worries, niemand zal de geschiedenis van de Arabische en islamitische slavenhandel bespreken. Slavenhandel is immers een typische misdaad van de blanken…
Arabische kalifaten zijn gebouwd op slaven en plundering. Niet meer en niet minder.

1
18 Franspisco van Jole

** gebruiker verwijderd **

@10 : Ik ken hem ook niet maar ik heb al wel door dat ie meer wijsheid in pacht heeft dan menig Policor-figuren in België en Nederland.

19 verwijderd9139144

De jongste van mijn kleinkinderen wil niet langer naar het Sinterklaasjournaal kijken.
Eerst onrustig zitten op de bank en nu is het hoge woord eruit: de jongste voelt zich er te groot voor!
En met die roetveegpieten of regenboogpieten, waar er vroeger alleen maar zwarte pieten waren: ''Denken de grote mensen dat een kind achterlijk is?''


Het voelt, eerlijk gezegd als een opluchting. Terwijl je het vroeger jammer vond, zodra een 6 of 7-jarige de magische wereld van geloof in Sinterklaas ontgroeide.

Maar nu Asscher en zijn betaalde actievoerders het Sint-Nicolaasfeest beladen hebben gemaakt, kunnen we ermee ophouden. Waarom zou je tussen grootouders, kinderen en kleinkinderen enkele honderden euro's per jaar uitgeven aan iets waar geen plezier meer aan te beleven valt?.

Voor Kerstmis neemt deze grootvader , net zoals vorig jaar, de familie mee naar een land waar de kerstetalages en de sfeer veel feestelijker zijn dan in Nederland.

Ik stel voor dat de Nederlandse middenstand zijn Sint-Nicolaasschade gaat verhalen op de PvdA-VVD . Die partijen zijn financieel volledig aansprakelijk. Wel alles uit de partijkas betalen. Er was geen enkel lgemeen belang gemoeid met hun verwoesten van de Nederlandse cultuur.
Dus tot de gemeenschapsgelden hebben zij in dezen geen toegang.


Begrijp me goed. Wij zijn zelf Caraïbisch getint. Maar ook wij voelen de idiote aanval van de politiek correcte middenpartijen op wat wij als onze Nederlandse cultuur beschouwen, als een poging om in onze huiskamers in te breken en aan onze kinderen te komen.
Dus mogen figuren als Rutte, Asscher, Pechtold, Klaver en de rest, met hun partijen niet meer bij ons over de drempel.

Wat IS deed in Syrië en Irak met de kunstschatten van verdwenen beschavingen, doen Rutte en Asscher in Nederland met de levende Nederlandse cultuur. De barbaren.

1
20 stanley.staatsman

@15
“of de ik-mag-de-atheist-niet-schofferen gouden balk.”
Een atheïst kan je wat dat betreft niet schofferen, die heeft niets met religie en geloof.

0
21 Hecatonchir

Gewoon nu heel duidelijk zijn wat onze gebruiken zijn. Kerststal, kerstboom, hoe gezelliger hoe beter. De anti groep heeft zijn hand overspeeld. Ze zijn té ver gegaan. Ik, in ieder geval, zal de feestdagen blijven vieren op mijn manier, niet op de manier van mensen die ineens hele grote schoenen nodig hebben, vanwege de lange tenen.

1
22 gaulette

** gebruiker verwijderd **

Het is aan de politiek om hiermee korte metten te maken. Rutte vreest wat dat betreft de PvdA en de PvdA wil hun enige overgebleven kiezers niet verliezen. De PvdA ziet liever een kapotte en verscheurd land dan dat zie datgene doen waar ze voor betaald krijgen, ons land besturen.

23 verwijderd5929219

@21 true, maar dat weten weel atheisten blijkbaar niet question van hen moet dat kruis ook al van de mijter, want de sint heeft niks met religie te maken....ok...gebaseerd op een heilige, maar ok...

0
24 pizzafried

Holland tokkie land.... Hier staan meer reacties bij dan dat men zich zorgen maakt over de gestegen premie voor de zorg..
Jesus wat ben jij een mongool zeg...

5
25 Ramon80

Dat men graag een stroopwafel Piet wil ter vervanging van Zwarte Piet maar geen Roti Piet heeft of een Couscous Piet laat zien dat er raar spelletje gespeeld wordt.

0
26 Laztiwitzs

De raarste Pieten vind ik die zwarte Pieten met witte strepen op hun gezicht, dat noemen ze roetveeg-pieten maar sinds wanneer is roet wit?

0
27 Bleke Betty

@25 Mensen voor "mongool" uitschelden, maakt u i.i.g. tot tokkie.
Los van het gegeven dat men ook nog mensen met het Downs Syndroom op een beledigende manier neerzet.

0
28 Lara

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@24 Nee waarom zou ik. Heb jij ooit enig bericht ontvangen op de vele, vele meldingen ontvangen waar jij je dagbesteding mee vult?Zolang er ...

zojuist geplaatst door VBOH

Ronin
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@21Als het aan jou had gelegen had half Nieuwskoerier al onder de grond gelegen, pratende vuilnisbak.Compleet gestoorde psychopaat....

1 minuut geleden geplaatst door Ronin

greenpollo
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@23Ja, en dan kunnen ze gelijk een liedje voor ze zingen ...

1 minuut geleden geplaatst door greenpollo

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@14 Dat zal allemaal best maar ik heb ooit ergens geleerd; Wat u niet wil dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet. Dus ze kunnen ons moge...

4 minuten geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@19 "Maar inderdaad, ik geef Bop in deze gelijk. Wat @3 zegt gaat véél te ver, is véél te grof, is onmenselijk, en kan dientengevolge n...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@9 Dat iemand Netanyahu haat kan best, heb ik ook geen probleem mee en is op zich geen antisemitisme, net als het geval is met bijvoorbeeld Soro...

5 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

spookrijder
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@18 Ja, en het zijn tenslotte de veroorzakers van deze chaos. ...

6 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@20 Tip: hou dergelijke overbodige opmerkingen gewoon voor je. ...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@13 Absoluut ja. En wie hoor je niet? Querido, Graaier, baba jaga, ronin, bob sleebaan, thWil, etc ... ...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Cuckoldcaptions RedditJacky Et Michel TvArabic SexpornNithya Ram Sex VideoDani Daniels HottestPornwoodXxx Videos ForcedContos Eroticos XvideosXxx With BhabhiFrench Kiss PornPorn Movies In Hindi DubbedCity Aunty SexJaylene RioTamil Dirty ChatExxxtrasmall.comافلام سكس يابانيAnnaclairecloudsPornoyogaMiya Khalifa Xx VideosDeepika Padukone Hot BoobsCentaur HentaiKolkata Girl SexVargin Girl SexNude MidgetsCumface PornTrans Onlyfans LeaksSkipthegames Oklahoma CityLetsdoeit.comSexy TinkerbellGranny FistingIamvictorya NudeTsukada Shiori PornMadhuri Dixit Ki Sexy VideoMuslim School Sex VideoOldje SexySexy Bf 3Panty Try On PornXleczPornos Em DesenhosFree Couple CamCumon Her FaceCasting Couch X VideosBig Puffy NipplesHot NakednessGloved Nurse PornTürk PonInfluencers.gone WildHitomi FrenchTara On Sons Of AnarchyFem Dom Foot WorshipXxx NonWww First Time Sex Video ComMissy MonoreMoriah Mills TitsTamil Rap SexBlack Tranny FuckedAnjali Arora Viral MmsBbw Granny Black PornNatasha ColdstonePornos De LatinaLuna The NoodleMaimy PornJapanese Park SexFemale MasterbationHidden Camera Happy Ending MassageDemi Moore StripteaseCumming On TitiesBlue Film Bangla Blue FilmDani Daniels Sex Video HdBengali Women Sex VideoSexual Scene MovieVeronica Hart PornThr Hun.netMature Porn PhotosSara Jay NudeSouth Indian SuhagratSwap Porn VideosPublic Money PornRiley Mae Lewis PornPersia Banks XxxOmegle Dark ModeSex Simسكس ومصDaya Bhabhi SexVijay Tv Actress NudeMidv-478Sunilion Xxx VideoKymmy Harper PornChloe Vevrier NudeBig Tits VidoeNathalie Emmanuel NjdeReal Couples PornPorn Sex Video XnxxSuccubus Yondara Haha Ga Kita NhentaiIntense FingeringSambaporbBrazzers XxxAmenda Cerny OnlyfansXxx Sexy Movie In HindiCamwhiresIntercambio De ParejasBhabhi Ki SexRyan MaddisonSwami PornMind Control Mom PornMom Son Dad PornLesbian.squirting PornNude African TeenagersTits BounceAunt From Big Hero 6SadandwetWww Sex Hd Video ComSadhu Baba Sexy VideoX Xx 2GokudateBangali Xxx VideoMothet Daughter PornVirtual Reality CreampieNude Robin WrightTelugu NakedSuperhit XxxSex Clip BusBrother And Sister Sex HotFlint SkipthegamesIce Spice BlowjobHottest Pornstars VideosRita AkiraFree Porn DawonlodEx Girlfriend PornPorn AmatureExposed HoesToroporno.esPornstar GamingTelugu B Grade MoviesDesi Blue Sex VideoXxponHottest ThreesomeSilk Smitha Xxx VideosTeen Mega WorldReddit Festival SlutsSexy Anmie PornBbrazilian PornIndian Strip NudeHuge Tits MotherRandi Ki Chudai KahaniPhd PornKushboo BfAbigaiil Morris AnalHdsex MoviesKeez Videos