• 6
  • 651x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zoals Een Ander Joods Geluid schrijft:
Zeventig jaar na de verdrijving van de Palestijnen als gevolg van de stichting van de staat Israël in hun land is de situatie in Gaza uitzichtloos: de bevolking heeft geen enkel perspectief op een menswaardige toekomst. Daarom eisen de Palestijnen hun rechten op: terugkeer van de vluchtelingen naar hun land van herkomst en een einde aan de afsluiting van Gaza.

30
1 Barbapapa-7,5

* Verwijderd door de redactie *

2 Kaksaboemsa

Ze zijn daar niet gek, hersenloze terroristen binnenlaten.

7
3 Suwelding

@2 U bedoelt dat Nederland in internationaal en Europees verband aandringt op een onafhankelijk en transparant onderzoek naar de gebeurtenissen op Goede Vrijdag in Gaza.

Inderdaad.

29
4 Barbapapa-7,5

Want die gasten van EAJG denken dat de Palestijnen en/of de Hamas hen niet ziet als Joden ? :-/

5
5 foshizzle

Een flinke subsidie voor Israel lijkt me meer op zijn plaats. Het kost wat om al die terroristen buiten je grenzen te houden.

8
6 PFL

@1
Jij wil alleen de anti Israël politiek zien, terwijl Israël zich gewoon verdedigt

6
7 Deelname

Oh de AFA clubjes willen weer eens wat lol.

8
8 Yisrael

@7 Overduidelijk dat je het topic op EAJG en de geschiedenis van Palestina en de latere stichting van maar vooral bezetting en kolonisatie door Israël niet begrijpt, respectievelijk kent. Al ruim 50 jaar lang.

27
9 Barbapapa-7,5

@1 Het moge duidelijk zijn dat dat recht op terugkeer een non-issue is. Onrealistische nonsens. En uhm de blokkade op Gaza wordt opgeheven als de terroristen weg zijn. Niet eerder.

Kunnen ze elke dag staan te demonstreren. Ga demonstreren tegen je terroristische leiders.
EAJG kennelijk ook al Hamas fan haha.

7
10 Yisrael

@1 De meeste Arabieren zijn destijds uit Israël vertrokken op aandringen van de oprukkende Arabische legers zodat ze niet per ongeluk slachtoffer zouden worden. Die legers zouden de Joden wel even verdrijven uit Israël waarna ze konden terugkeren. Het liep alleen anders af. Pas in de jaren zestig zijn die Arabieren (uit o.a. Jordanië) zichzelf Palestijnen gaan noemen.

6
11 Dune

@5
Bij de eerste beste gelegenheid snijden ze al die gasten van EAJG de strotten door.

4
12 von Schnellensinken

Pallie's die "terugkeren" kunnen niks opeisen want al het land is eigendom van de Israelische Staat.

4
13 von Schnellensinken

@11

Zegt het begrip "Nakba" u iets?

"Een deel van de gevluchte Palestijnen vluchtte voor het oorlogsgeweld, een ander deel van de Palestijnen gaf gehoor aan oproepen van Arabische leiders om tijdelijk te evacueren en *weer een ander deel werd door Israëlische troepen uit strategische gebieden verdreven*. Arabische leiders riepen de Palestijnen op hun huizen te verlaten en beloofden hen een spoedige terugkeer. Geschat wordt dat zo’n 750.000 Arabieren uit Palestina gevlucht zijn."

http://www.christipedia.nl/Artikelen/N/Nakba

@13

Door Israël geannexeerd gebied wordt geen eigendom van de bezettende natie, en zowel annexatie als kolonisatie vallen in de categorie oorlogsmisdaden. De Palestijnse gebieden zijn dus *niet* van Israël maar van de Palestijnen.

NB:
Als u het koosnaampje "Pallie's" dan toch wilt gebruiken, schrijf het dan in ieder geval zonder apostrof. Je moet de boel ook weer niet te mooi willen maken. \sarc off.

18
14 ~ Echelon II ~

de claim van de "Palestijnen"is verjaard en hebben geen recht tot overpad .
verder was er trouwens niet eens iets te claimen ze waren bezig iets op te eisen/af te pakken.

4
15 ongelovenloos

@14 Waarom is Rusland dan niet vervolgd wegens annexeren van de krim ?
Dat is helemaal geen oorlogsmisdaad na de 1e wereldoorlog moest Duitsland ook toestaan dat hele stukken land werden geannexeerd

4
16 Ikke44

@16

Bij Rusland zit het weer net iets anders in elkaar maar het voert te ver om bij een topic over Israël op uw afleidingsmanoeuvre in te gaan.

Idem voor Duitsland. Het meest complete oorlogsrecht is van ná 1945, en is mede ondertekend door Israël. U zou zich eens in kunnen lezen in bijv. de Geneefse conventies en oorlogsrecht.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Geneefse_Conventies

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Oorlogsrecht

Voor afspraken over de verdeling van het Britse mandaatgebied Palestina verwijs ik u naar de Balfour Declaration en de MacDonald white paper.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/San_Remo_conference

https://en.m.wikipedia.org/wiki/White_Paper_of_1939

Veel leesplezier!

20
17 ~ Echelon II ~

@17 Oftewel het moet per geval worden bekeken of het een oorlogsmisdrijf is
Gewoon blaten annexeren is een oorlogsmisdrijf is dus onzin

Bedankt

5
18 Ikke44

@18

In het geval van Israël is het een oorlogsmisdaad. De VN heeft daar talloze resoluties aan gewijd.

En ook Nederlandse bewindslieden weten verduveld goed hoe fout Israël al sinds 1967 bezig is. Helaas heeft men de eerste 35 jaar gezwegen uit angst om voor antisemiet uitgemaakt te worden. Onthullend is dan ook de Zembla documentaire "Zwijgen over Israël" uit 2003 waarin ex-bewindslieden uit de doeken doen hoe er werkelijk over Israël gedacht werd. De documentaire is nog te zien via YouTube.

*Ik kan een ezel wel naar de beek leiden maar ik kan hem niet dwingen om te drinken.*

21
19 ~ Echelon II ~

@18

Het is vrij simpel. In de tijd dat er geen geratificeerde verdragen en conventies waren die annexatie en kolonisatie van militair veroverd gebied verboden kon dat, je Duitsland voorbeeld. Na 1945 zijn in de Geneefse conventies, ook door Israël, geratificeerd, deze praktijken als oorlogsmisdaad bestempeld. Dan hebben we het bijv. over de annexatie van Oost Jeruzalem en de kolonisatie van bezet gebied door Israël. Niet zo moeilijk te begrijpen toch? Eerst mag het wel en dan komen er afspraken dat het niet meer mag.

18
20 Hendrianus

@6

Grenzen? Israël heeft geen normale grenzen, het kent slechts wapenstilstandslinies. Definitieve grenzen zijn onderdeel van onderhandelingen. Nu ja, onderhandelingen....haha. Israël dicteert, de gehele Westbank zal Israëlisch worden.

17
21 Hendrianus

RDS

4
22 niet-alles-geloven

@1 70 jaar na de verdrijving? U bedoelde 70 jaar nadat ze gevlucht zijn op verzoek van omringende landen.

4
23 Snuggles

@20 Als u een vergelijking wilt maken met Duitsland 1945, dan moet u het iets anders omschrijven.

Na de 1e wereld oorlog werd een groot deel van West- en Noord-Duitsland door Frankrijk geannexeerd, precies zoals Israël heeft gedaan met de Sinai, Golanhoogte Westbank en Gaza.

Oftewel omringende landen vielen Israël aan, krijgen gruwelijk op hun flikker, en mogen op de blaren zitten.
Ondertussen is er al lang vrede met Egypte en Jordanië, beide hebben grond terug gekregen in ruil voor vrede.

2
24 Snuggles

@24

Je begrijpt het niet. Totdat er verdragen werden getekend mocht je militair veroverd gebied annexeren en/of koloniseren daarna niet meer. De blaren waar de Palestijnen op moeten zitten is de bezetting. De bez etting is legaal, niet de annexering en kolonisatie van bezet gebied.

15
25 Hendrianus

@25

Sommige mensen willen niet zien hoe fout ze zijn, stomweg omdat ze geïndoctrineerd zijn.

Hierbij een mooie radiodocumentaire uit 1995, waarin gesprekken een filosoof, een advocate, een schrijver... Mensen die ruim 20 jaar geleden al wisten waar het ooit fout is gegaan, maar helaas nog steeds niet voldoende gehoord worden, niet in Israël en al helemaal niet bij de christenenvoorisrael.groupies of Hugo van de Minnebruggen en de Darlings, Children in Time en Elia's op NK.

https://www.vpro.nl/speel~POMS_VPRO_655094~isra%C3%ABl-na-de-moord-op-rabin~.html

19
26 ~ Echelon II ~

@3 Suwelding
@6 PFL
@7 Deelname
@8 Yisrael
@11 Dune
@12 von Schnellensinken
en anderen....

Mensen die Israël haten zullen je vertellen dat alles wat je moet weten over Israël is belichaamd in een nieuw virale videoclip. De clip toont een IDF-sluipschutter die mikt en schiet op een Palestijn - blijkbaar ongewapend, stilstaand aan de kant van Gazaanse kant van de grens - tot en met de rauwe felicitaties van de kameraden van de scherpschutter.

Ik ben iemand die van Israël houdt, en ik vertel je hetzelfde.

Hier is een voorbeeld. Al snel nadat het Israëlische leger zich tot haar afgrijzen realiseerde dat de clip op sociale media was geplaatst en vervolgens werd getoond op landelijke nieuwsuitzendingen, tweette het woordvoerder van de IDF het volgende:

"Met betrekking tot de korte video met de soldaten aan de grens van de Gazastrook, lijkt dit een incident te zijn dat enkele maanden geleden plaatsvond. Het incident zal grondig worden onderzocht."

Excuseer mij??

Of het leger zegt dat er maanden voorbij zijn gegaan en het incident niet is onderzocht, of dat het is onderzocht, maar op een slordige manier. Of het leger zegt dat de schietpartij helemaal geen onderzoek verdiend heeft, totdat het de sociale media aanstak en een gênant middelpunt was van het avondnieuws.

In de praktijk - en iedereen die in het leger is geweest weet dit - als niemand op film wordt betrapt, is de kans op een grondig onderzoek naar dit soort moorden gering tot geen......
https://www.nieuwskoerier.nl/news/278324-de-gaza-moorden-geloof-geen-woord-van-wat-israel-zegt

15
27 Uit Den Haag

@27 vervolg .....
Terecht legt de Israëlische schrijver de schuld NIET bij de (vaak jonge) militairen.
En zelfs NIET bij hun commandanten, maar bij de huidige politieke leiders in Israël!
En dan met name bij Premier Netanyahu en zijn Minister van Defensie Lieberman......

15
28 Uit Den Haag

En dan ook recht op terugkeer van joden naar Arabische landen ?
Uit een onderzoek is trouwens gebleken dat slechts een minderheid van de bevolking van de Palestijnse gebieden migratie naar Israël zou overwegen mischien heeft het feit dat de grootste deel van de bevolking intussen daar geboren en getogen is daar iets mee te maken.

0
29 21st Century Guy

@27 .
In de US is een bekende uitspraak:
Namelijk: The best lawyer is a dead lawyer.

Als iemand dit in Nederland zou zeggen maar dan het woord lawyer door Palestijn zou vervangen die zou wellicht de cel ingaan wegens politieke incorrectheid.

4
30 PFL

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@127 Insinueren. Neerbuigend gedrag. Vernederen in gezelschap. Passief agressief gedrag. ...

1 minuut geleden geplaatst door baba jaga

Bob Sleebaan
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Je hebt gezocht naar Trol:Een trol is een persoon die berichten plaatst in een internetomgeving om voorspelbare emotionele reacties uit te lok...

2 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Nicks R. Van
Gordon open over kinderwens met vriendin: 'Ik denk er nog over na'

Hij kan zich beter laten behandelen (Vasectomie)....

4 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bob Sleebaan
Evenementenlocatie Rijswijk op ramkoers met gemeente over Eritrees feest

Desnoods sluiten die tent. Eritrees feest is een gevaar voor de omgeving....

4 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Oeps112
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

‘Wat er achter de schermen gebeurt bij de koninklijke familie, daar lusten de honden geen brood van’https://ejbron.wordpress.com/2024/04...

6 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Nicks R. Van
Optiekketen Hans Anders komt in Amerikaanse handen

Dan zal alles wel Anders worden, of juist niet?...

7 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@127 Mijn nick is babajaga niet truffelaar.Dat bedoel ik dus weer zo een narcistisch trucje....

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Nicks R. Van
Concurrentie van goedkope merken doet moederbedrijf KitKat en Nespresso pijn

De boodschap lijkt mij duidelijk: je bent te duur met je product! Geen mens gaat dat kopen....

7 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Staken in Eindhoven om ‘vecht-cao’ in metaal: ‘Later met pensioen, maar lichaam slijt nog net zo hard’

Even gaan solliciteren bij Defensie. Ze hebben heel graag nieuwe aanwas en je kunt al met 55jaar met pensioen!!...

8 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Madhuri Dixit Hot SexMassage Happy Ending VideosStar Wars HentiAmerican XxxCreampie ComplinationHot Breast Kissing VideoGesek NetMikayladvip NudeDoja Cat XxxPalakkad SexHanimoon XxxTelugu Sixy VideosBlue Film Sexy NepaliSoundsofpleasureGirldoporn BestHardsex Videos FreePorno Gay QuadrinhoFree Porn Gay BlackLeicht Perlig NudeSommer Ray Sex TapeJordan Maxx PornXxx GeySky Black PornTwitter Porn LeaksVideo Porn IndiMonster CurvesAunty XxxxxSex Chat PicsHot Deshi Xxx VideoTeenage Story PornXporn.comNudigraohyAssistir HetaisNude PregnantsHindi Bf Sex VideoPeepholecamCarmela Clutch OnlyfansAunty SoothuMonalisa SexyHoly Trinity ThreesomeHairypussy MoviesSexo Em JogosFilmy PornogrHandsome Men PornSxe Video HdFat BootypornHammytv NakedNegras PornoMalayalam Fucking VideosPussy Lick In GymBizzaar PornAlexia Anders AnalRule 34 PirnWorldsexcomRctd-122BhabhisexyDadi Sex VideoTamil Hd XxxxHot Nude YogaNude Runway ModelingJap Lesbian StraponHot Milfs FuckXhamstmerRule34 High On LifeCam FreePrincess Zelda PornKriti Sanon Nude PicsOnline Sex VideoCarmella DiamondIndian Dise Sex VideoAlexsis BreezeCum On Food PornShereactsChaturhateDick Sucking MachineKatharine Mcphee HotHentaila ComStudent Teacher BfReshmi N NairNaked Boobs SexySexting WebsitesAnna VlasovaTetonas PornosAnupama NudeSex Aunty NewKendra LustDoughter Swap PornFull PornolarıAnglia White PornTimt AlesXnxx Hot VidioSapphireee OnlyfansXx Hindi HdSunny Leone Xx Video HotChut DikhaPersia Banks PornVoissa SexePorno IndoNind Me XxxBella Rome PornAlex MarinAmanda Cerny PornNude Bbw TeensLauren Jauregui NudeSoggy Style PornXxx 4k HdNixlynka'sOlder Mature Nude WomenSperm Donor PornReal Indiansex VideosSex In Indian CollageStrom LattimoreLesbian Sex PositionEbony Big Tit BbwXhamster BangladeshXxx 4k Hd VideosKiwi 69 ComPorn Dad GayBokep AvtubeAmala Paul SexyPamela Alexandra PornNew Girl PornPure Taboo PornvideosJapanese HairypussyFoxhentaiJaden Animations Porn ComicsHeron XxxMalayalam Sax Vidos9 Inch CockPorn Xxx Video Full HdXxxdesisexPorn IndonesiaSean SevranThe Ring HentaiFamosas XxxPipper Perri OnlyfansImagens Mulher PeladasThinjen Porn4 Girls FingerpaijtGril And Gril XxxNaked Sex MovieSissyhypno PornSophia Dee OnlyfansBlow Jobs SuckingVideos Jacquie Et Michel GratuitesIndian Aunty Fucked HardDesi Chudai Hindi VoiceXxx Video Hd CartoonGoth PawgZendata Porn