'Studenten kampen geregeld met depressies' (nu.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Gezondheid  ·  45 Reacties

  • 2
  • 874x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

studenten-cafe's om 22.00 uur dicht gooien, dat zal de rust in hun bovenkamer goed doen.
.

6
1 de redelijkheid

Leuke he z'n sameleving waar je de lat zo hoog voor jezelf moet leggen als student, om maar wat voor te stellen in deze maatschappij.

Jezus onderwijst zijn leerlingen
5 Op een dag, toen Jezus zag dat er weer veel mensen gekomen waren, liep Hij de berg op en ging zitten. Zijn leerlingen kwamen bij Hem.

Mattheus 5 vers 2-13
2 Hij onderwees hun:

3 ‘Gelukkig zijn zij die nederig zijn, want het Koninkrijk van de hemelen is voor hen bestemd.

4 Gelukkig zijn zij die verdriet hebben, want zij zullen getroost worden.

5 Gelukkig zijn de zachtmoedigen, want de aarde is voor hen.

6 Gelukkig zijn de mensen die ernaar hunkeren dat Gods wil wordt uitgevoerd, want zij zullen volkomen tevreden worden gesteld.

7 Gelukkig zijn de mensen met een liefdevol en helpend hart, want zij zullen zelf liefde ontmoeten en hulp ontvangen.

8 Gelukkig zijn de mensen met een zuiver hart, want zij zullen God zien.

9 Gelukkig zijn de mensen die vrede brengen, want zij zullen kinderen van God worden genoemd.

10 Gelukkig zijn de mensen die vervolgd worden omdat zij Gods wil doen, want het Koninkrijk van de hemelen is voor hen.

11 Gelukkig bent u als u beledigingen, vervolgingen, leugens en laster te verdragen krijgt omdat u bij Mij hoort.

12 Juich van blijdschap, want in de hemel ligt een geweldige beloning voor u klaar. Vroeger zijn de profeten immers ook zo vervolgd.

Mattheus 6 vers 19-25

19 Verzamel op aarde geen kostbaarheden, want die vergaan of worden gestolen. 20 U kunt beter kostbaarheden in de hemel verzamelen, waar ze nooit zullen vergaan of worden gestolen. 21 Want waar u uw kostbaarheden bewaart, daar zal ook uw hart naar uitgaan.

22 Het oog is de lamp van het lichaam. Als uw oog zuiver is en alleen op het goede gericht, leeft uw hele lichaam in het licht. 23 Maar als uw oog boosaardig is, leeft u geheel in het donker. En als het licht in uw innerlijk verduisterd is, in welk een duisternis leeft u dan niet.

24 U kunt niet twee heren dienen. Want u zult de ene haten en de andere liefhebben, of omgekeerd. Zo kunt u ook niet God dienen en tegelijk uw hart op het geld zetten.

18
2 DONKEY R

Is van alle tijden.
Jonge mensen, vaak nog aan het worstelen met hun eigen identiteit. Je eigen plek op de wereld vinden...

Ik weet uit mijn eigen tijd dat het ook allemaal niet meeviel.
Het is gewoon een fase waar iedereen doorheen moet. En daar vallen soms mensen tussen wal en schip. Maar ik geloof niet dat dat iets puur van deze tijd is.

4
3 Janzzen

@2
Als God zou bestaan dan wordt het hoog tijd dat hij ophoud met zijn schizofrene mindfuck spelletjes.

7
4 Janzzen

@3 Het is tegenwoordig wel erger geworden... Ze moeten er steeds meer voor doen en het wordt allemaal steeds moeilijker gemaakt... En de toekomst is nou ook niet bepaald positief...

7
5 Topperz

De uitwassen van de moderne opvoeding waar de jeugd niet hoeft te presteren; dat ze bestaan is al geweldig. Waar de jeugd geen kritiek mag krijgen; stel je voor dat hun tere zieltjes eens beschadigd raken. Waar de jeugd de ouders dicteert; autoriteit is namelijk eng. Waar de jeugd nooit hun handjes hoeft te laten wapperen en alles krijgt wat hun hartje begeert; zij hebben tenslotte niet voor hun bestaan gekozen. Waar de ouders liever droog brood eten dan hun kind geen reis naar Amerika of Australië cadeau te geven...

Vindt men het vreemd dat deze jeugd het niet meer trekt op ieder vlak zodra ze zelf verantwoording moeten gaan dragen en alleen 'bestaan' niet meer de garantie is op een luie hangmat en verering.

8
6 Mariska3

@4
Die mensen in Amsterdam Oost hebben dan waarschijnlijk heel slecht geleefd dat die nu zo gestraft worden.

1
7 in holland

@4 Hoezo mensen doen alles zelf. Geld is de maatstaf voor vele en jagen alleen maar Geld na of een hoge opleiding. Als je iets wilt voorstellen in deze maatschappij zal het bij velen hun tol gaan eisen

2
8 DONKEY R

@8 en de ouders die tijdens de borrel vergelijken met hun kinderen dan? Zooo Mariekes zoon doet de pilotenopleiding en wat doet jouw kind? He, oooh Rechten niet gehaald? Wat doet die volgend jaar? Geschiedenis?

1
9 student1255

@5
Nou, zielig hoor....
Er worden eisen gesteld. Nou en?
Of wil je terug naar de tijd van de eeuwige student? Die op kosten van de maatschappij zijn tijd zat te verloederen in de kroeg onder het motto "Ik studeer"?
En jóuw toekomst is galzwart en negatief. Dat blijkt uit al je schrijfsels hier. Die kun je maar beter voor jezelf houden. Mijn toekomst is licht, positief en de moeite waard. En dat is hij ook voor al die jonge mensen die óók iets positiefs met hun leven willen doen.

7
10 Janzzen

@7
God bestaat niet...
En ik ken niemand uit Amsterdam Oost. Dus geen idee waar je het nu weer over hebt.

4
11 Janzzen

@5 Het is inderdaad erger geworden, maar zonder je aan te vallen: hoezo moeten ze er tegenwoordig meer voor doen? In mijn studententijd (eind 2000 afgestudeerd) was het eenvoudig en m.i. niet anders dan nu: veel studeren, hoorcolleges volgen, in het weekend sporten en rustiger aan doen, in de vakanties herexamens. Na 6 jaar klaar (nog steeds iets te lang, maar goed). Voordeel was wel: geen afleiding met 1001 dingen, mijn ouders steunden me zolang ik er niet met mijn pet naar gooide, na een baan te hebben gescoord meteen mijn studieschuld afgelost en eigenlijk nooit opgehouden met studeren vanwege mijn baan in de IT. Wat is er tegenwoordig moeilijker? Ze worden m.i. niet depressief van hun toekomstvisie, althans, dat blijkt niet uit de onderzoeken. Ik begrijp dat het voor sommigen lastig is, maar 1/3de heeft issues! Dat is een epidemie, geen overwaaiend probleem en ook niet iets dat ik herken uit mijn studententijd. Ik ben echt geïnteresseerd in waar die problemen dan liggen?

1
12 ParadiseLost

En nu ga ik stoppen.
Ik ga met mijn team trainen voor de roparun!
Ik wens iedereen een positieve zaterdag toe!

4
13 Janzzen

@6 je verwoordt het een beetje cru, maar ik denk dat je wel een punt hebt. Plus het feit dat de middelbare school slecht aansluit op het hoger onderwijs.

@10 nou en? Je gunt toch niemand ernstige psychische klachten? Als dit inderdaad het geval is is het goed om te kijken naar de oorzaken, en of er iets aan gedaan kan worden.

5
14 Attercopus

@12 “Wat is er tegenwoordig moeilijker?”

Meer afleiding, meer keuzes, meer luxe, andere aanpak in lager en middelbaar onderwijs die het moeilijker maakt om de stap naar hoger onderwijs te maken, meer druk om binnen een bepaalde tijd voldoende studiepunten te krijgen, minder tijd bij de docenten, andere opvattingen omtrent opvoeding bij de ouders .... De tijden veranderen.

4
15 Attercopus

@2 beetje last van godsdienstwaanzin?

7
16 Rattocasi

@16 Is dit Godsdienstwaanzin? Volgens mij eerder een bemoedigende tekst.

5
17 DONKEY R

@6 Helemaal mee eens Mariska3, gaat nog leuk worden als deze voor een baas moeten gaan werken en werkdruk op je gaat zetten, gaan ze bij elke tegenslag in de stress schieten, maar ja dat krijg je als je ouders overal je handje vast houden.

8
18 Rattocasi

@17 Klinkt eerdere als godsdienstwaanzin. Ik zie het niet echt als een bemoedigende tekst.

8
19 Rattocasi

@19 Dat mag.

3
20 DONKEY R

Dat is geen best nieuws. We moeten oppassen dat we wat dat betreft Japan niet achterna gaan. Daar is de sociale druk om te presteren zo ontzettend hoog dat er (in combinatie met een traditionele 'eer-cultuur') sprake is van een absurd hoog zelfmoordpercentage.

Zelf heb ik dit studiejaar ook op twee punten last gehad van overspanningsverschijnselen. De eerste keer zelfs dermate dat de studieadviseur me adviseerde een blok wat gas terug te nemen omdat ze bang was dat ik anders tegen een burnout zou aanlopen. Iedereen heeft er ook verschillende redenen voor, maar toch praat niemand er graag over omdat ze bang zijn dat ze als 'zwak' worden gezien. Zelf lag het bij mij dit jaar vooral aan het feit dat ik soms nog steeds moeite heb met de overgang van het HBO naar de Universiteit. Dus van veel colleges naar meer zelfstudie. Zelf de grote hoeveelheid leerstof bijhouden, inplannen etc. Dat is best wel een aanpassing wanneer je al vanaf de brugklas op Havo niveau hebt gezeten en gewend bent dat alles je min of meer aangereikt wordt. Daar kwamen dan bovenop nog spanningen in de privésfeer omdat mijn pa zijn baan kwijtraakte aan hervormingen. En zo heeft iedereen eigenlijk wel voor zichzelf een persoonlijk verhaal waarom het soms op een bepaald punt gewoon even niet meer lukt. En zoals ik al zei, bijna niemand durft het te vertellen omdat ze bang zijn dat hun reden niet als legitiem gezien zal worden door anderen.

7
21 Gewoon een student

@20 Zou ook raar zijn als het niet zou mogen.

5
22 Rattocasi

@22 ''Dat mag''. Daar maak ik van dat (kan)

2
23 DONKEY R

@14
Nee, Ik gun niemand zware psychische klachten. Dat schrijf ik ook niet. Het "nou En" ging over de eisen die tegenwoordig gesteld worden. En dat het geen laissez faire beleid meer is is mijns inziens niet heel erg. Ik hoorde overigens nét op de radio dat de universiteiten het probleem onderkennen en ermee aan de slag gaan.
Je stelt zelf dat tijden veranderen, en dat gaat nooit zonder slag of stoot.
Vroeger is voorbij en komt ook niet meer terug. We zullen ons moeten aanpassen aan de realiteit.

0
24 Janzzen

@24 En dan had ik het nog niet eens over het "Nou, zielig hoor...." Maar goed, ja, ook op de NOS app stond dat de uni's er mee aan de slag gaan. Eigenlijk is dat beginnen aan de verkeerde kant van het probleem. Het probleem ligt maar ten dele bij hoe de uni's werken (met een hogere docent:student ratio en meer contacturen zou het beter gaan, denk ik), maar ligt al veel eerder: opvoeding, maatschappelijke/sociale druk, lager en middelbaar onderwijs, etc. Jammer dat de uni's meebuigen in de (in mijn ogen) slechte ontwikkelingen in onderwijs/opvoeding.

2
25 Attercopus

@6 kan jou maar een plusje geven maar zo is het. De jeugd kan niks meer alleen maar iPad kijken en stappen. Thuis hoeven ze niks te doen afwassen hoe moet pa of ma in de tuin helpen dan kan niet met een iPhone. Maar dan ook de ouders en maar pushen om te studeren terwijl ze weten dat hun kind zo stom is als een varken maar in de familie en bij de buren is het dan gezichtsverlies want hun kinderen kunnen wel studeren en stel je dan voor dat je tegen hun moet zeggen mijn kind kan dat niet hij wil graag bouwvakker worden. En dan zijn de rapen gaar en is het kind hier de dupe van.

4
26 Framazi

@6 ...... Ook ik ben gecharmeerd van uw gedachtegangen. Chapeau!

1
27 Snowflake

Te verwend te gepamperd en zelfs in een scheet al een probleem zien.
Je bent jong hebt alle kansen en mogelijkheden maar dat besef vervaagt per generatie blijkt wel.

4
28 Eastwood

Te veel drank , te veel drugs , te veel festivals , te hooggegrepen studie .
Ik heb er in mijn familie verschillende die een prettig leventje hebben .
Maar die beperken zich drank , geen drugs , veel sporten en nog een bijbaantje om wat minder te lenen .
Alleen zo nu en dan wat studiedruk tegen een tentamen .
Nog net zoals het ongeveer bij ons ook was.
Daar gaat een normaal gezond mens niet aan te gronde.

8
29 No newstoday

"actieplan nodig om 'generatie van zombies' te voorkomen"

Het zijn al smombies. Smartphone Zombies.
De hele dag op dat ding te loeren.
Niet zo gek dat ze angstig worden.
Bang dat ze hun diploma niet gaan behalen.

Ouders en minister Engelshoven jagen ze wel over de rooie.
In 2020 moet in de EU landen 40% van de 30-34 jarigen hoog opgeleid zijn.
De examenlat wordt gemakshalve dan maar op de grond gelegd.
Nu maar hopen dat ze er niet over struikelen als ze met hun phone bezig zijn.

4
30 in holland

Het zijn ook wel watjes tegenwoordig.

5
31 1050 hPa

sluit je ogen en oren, en wees gelukkig, in een land met zombies en er komen er elke dag meer bij

0
32 Sier

Wij zijn geen haar veranderd afgeven op de jeugd van tegenwoordig. Zij hebben het veel moeilijker dan toen ik nog jong was en veel moeilijker dan de jeugd van mijn vader. En altijd maar stellen de jeugd van tegenwoordig deugt niet. Dat wordt bij elke generatie gesteld. Vroeger kon je boterham verdienen met handwerk en vielen er niet zoveel mensen buiten de boot Tegenwoordig als je geen titel hebt tel je niet mee. En ouders maar opscheppen dat hun kinderen zo goed kunnen leren. Is de opleiding te hoog gegrepen dan tel je niet meer mee.

3
33 yanyans

@2 is zelf schizofreen

En ja als studenten 1000 per week uitgeven aan vaste lastendan kan het wel eens boven de kop groeien. En sommige studies kosten al snel 100.000 euro of meer en dan je vaste lasten erbij en je auto.

2
34 Jan met de korte achternaam

@ 2 niet bepaald het licht gezien .......

2
35 gebruikniet

Kom op hoor watjes, onze oudjes hadden het echt niet makkelijker dan jullie.

2
36 corretje

Misschien wat minder gaan feesten en zuipen.

2
37 corretje

@36 @37 Waarom moeten ouwe lullen als jij altijd denken iets zinvols over de jeugd te kunnen zeggen. Laat staan over studeren, want dat heb je zelf sowieso niet gedaan.

5
38 Yisrael

@38 ,

Het is wel interessant hè, al die oudjes zoals ze zichzelf noemen die even een oordeel gaan vellen over jongere generaties.

Helemaal als 'opvoeding' (waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn geweest) er ook nog even bijgehaald wordt.

Altijd lachen.

2
39 progressiefliberaal

Voor wat betreft het 'verwend' zijn van deze generatie:

Overal worden de duimschroeven aangedraaid hoor. Het zijn juist de vorige generaties van vooral de jaren '90 die zich nooit zorgen hoefden te maken over stufi die afgeschaft wordt, die niet met boetes te maken kregen als ze langer deden over hun studie etc.

Studeren is en blijft in feite een voltijdbaan die mentaal zeer belastend kan zijn, zeker als een student er ook nog bij werkt, sport en onregelmatige uren heeft. Dat wordt gemakshalve even vergeten door de 'iPad!'-roepers hier.

2
40 progressiefliberaal

@39 De toon alleen al...

4
41 Yisrael

Waarom nog studeren als de politieke elite die de basisbeurs heeft wegbezuinigd en massa's asielzoekers binnenhaalt nu ook nog op het punt staat met valse leugens een 3e wereldoorlog te beginnen...?!?!?

1
42 CoolMemories

@38
In het artikel staat zelf dat studenten te veel drinken.
In mijn omgeving zie ik een heleboel studenten die helemaal niet zo gestresst zijn en hun studie/leven
goed kunnen managen. Het zijn volgens mij vooral de strebers en de studenten voor wie de studie te hoog gegrepen is die problemen hebben.

1
43 Kaksaboemsa

@43 "studenten voor wie de studie te hoog gegrepen is"

En dat zijn er volgens mij vrij veel. Reden is niet zozeer dat de huidige generatie dom is, maar dat er veel teveel gepushed wordt om te gaan studeren, en omdat de middelbare school matig tot slecht aansluit bij het hoger onderwijs.

0
44 Attercopus

Misschien de kinderen iets langer kinderen laten zijn en wat later beginnen met pushen

0
45 GroenOog

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
welofniet
Kortsluiting in hoofd maakte Youp van ‘t Hek ‘zeer verdrietig’: ‘Maar wappies lieten me weer lachen’

@10 Ik heb ook een mooi huis zelf verdiend maar ik ben geen linkse aanhanger van Groen Links of PVDA....

2 minuten geleden geplaatst door welofniet

Wedergeboren
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

    "dat een groot aantal Britse en Franse soldaten in Oekraïne VECHTEN" Zo? bewijs"? "levert daar bewijs voor" Nee ho...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

spookrijder
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@13 , @14 Gewoon een mohammedaan die zijn ware aard niet langer verborgen kan houden. Een vermomming houd je niet eeuwig vol....

8 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Snorrie
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@13Een heel klein beetje onderzoek van dat Russische bewijs is datgene wat dat Russische bewijs tegenspreekt.Ook al de weigering om het te t...

9 minuten geleden geplaatst door Snorrie

LoydMorris
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

Over enkele jaartjes ook binnen ons parlement. . . . ...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
Opinie | Instabiliteit in de Sahel zou grote zorg moeten zijn voor Europa

http://archive.today...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
De formatie bevindt zich op een hellend vlak in de asielkwestie

http://archive.today...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Snorrie
Im neuen EU-Strategiepapier spielt das Klima plötzlich keine Rolle mehr 

@2Ze krijgen alleen gelijk van mensen die als baby veel op hun hoofdje zijn gevallen....

14 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Nieuw wetenschappelijk bewijs dat CO2-uitstoot de atmosfeer niet kan opwarmen omdat deze ‘verzadigd’ is, gepubliceerd in een peer-reviewed tijdschrift - Dissident.one

Gepubliceerd in een peer-reviewed tijdschrift.Hoe vreselijk stom moet je zijn om daar in te trappen????...

16 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Porn Hotel RoomR Kelly Sex Tape PornAnime FanserviceAfrican Porn RealPrivate Society VidsV R BangersNude Famous CelebritiesChudai GirlBarb CummingMandy Waters IafdXhamstyerrCuckold RedittNaomi BerlinArabian Nude MenAllysin PayneSex 4 ArabBolted On TitsMs Sethi EromeBate Papo Uol Cidades E RegiõesNikita Dutta SexTelugu Aunty RomanceFreesexxhamsterProrn MdSites Pornos HardCo Ed ConfidentialJapanese Teen Sex MoviesPokemon Bea PornFull Length Film PornTürk PornpoReal Teacher And Student PornSexmangaSites HentaisLisa BoyleOdia Sex KathaKate ZohaRed Riding Hood HentaiSexvidovTastyblack ComKara AnjaliHuge Tits TubeFree Porn PcsBlurred Lines UncensoredTeens With Tiny TittiesTeen HumpingSex In 18InfluencersgoneildPornofico ComPornos Teens AnalPhillipinoPierced ClitEvie LingMyra La ChulaIdeepthroaSexy DixyTrueanal.xomBazzersXxxx PornographieUnderwear BonerSexs VipDeku R34Nj BedpagePorno LesbianasVirjin AnalBlack And Bisexual PornR TanlinesLong Tongue BlowjobPerky Tits TeensFreeporn BbcWww Pronhd ComTamil Aunty SrxUmi Shinonome NudePorner HqChaturbate GirlsTukif.vomBang Broos ComDesi StripteaseVillage First Night VideoDesiunseen PornDani Daniels Lesbian PornBad Dragon RedditFreeporno SiteJapanesemom PornMexican Strip ClubCharity Crawford BlackedTelugu College Girls SexSzxxxxTamil Kamakathaikal With PhotosXnnnxxxNude Pole DanceJate KurayRamya Krishnan XxxBigcockxxxNaked StepsisterNsfw Fiscord ServersKarishma Sharma NudeLargebporn TubePorn Best Free SitesCute TeenFisted VideosSeduced By My Best Friend AnimeHorse Fucks GirlFauji SexNavin Marathi SexReal Auntie PornPorn GaloreOirnAnri SugiharaLoollypop24Willow Harper BbcXxx BangaliRande XxxIndian Monster CockVídeo SxCarmen Electra FeetNude Blondes With Big TitsPornhub.copmSummer Soderstrom NudeChloe PornSara Underwood NuseNew Xxx Hd MovieBoobspicsLove Makinh VideosSoftporn PornHorned PornPron Family GuyItch Io PornJada ConbreezyAylin AysunSexy Nude FemalesHq.pornerIndialoveSexsy Video ComBrestmilk PornIsabelly FerreiraXnx ViedoCall Girl Ki ChudaiUberhorneyHentay LaFilmeporno Cu LesbieneXxx Bf Hd ComPron XTribal FuckChun Li HentiSagging PornDanbooryJapon HenatiXxx Xes VideoTamil Aunty Full SexKyrichess PornSfm Porn Compilation