China kondigt de Petro Yuan aan. (youtube.com)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Proemevla in Economie  ·  41 Reacties

  • 6
  • 542x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat gaat de USA heel veel kosten.

1
1 kritischelezer

Het word die cavia in Amerika rood voor de ogenquestion
Gaat hij nu ook iets verzinnen om een oorlog met China te rechtvaardigen?....denk het niet...een maatje te groot voor Amerikaquestion

6
2 loki zegt

Youtube-filmpje. Next.

9
3 progressiefliberaal

@2 Je denkt te bekrompen, kijk eens naar al die (globale) gebeurtenissen de laatste tijd.

Deze en andere (economische) oorlogen worden op touw gezet door een klein groepje en die zitten al lang in China en die profiteren altijd.
Trump is voor dat groepje een blok aan het been omdat hij geen corrupte politicus is maar een zakenman die voor de VS werkt.
Of denk je dat die figuren in de EU dit varkentje kunnen wassen? Imo niet.

6
4 Proemevla

@3
Kom eens onder die steen uit.
https://duckduckgo.com/?q=petro+yuan&t=lm&ia=web

6
5 Proemevla

@4
Over bekrompen denken gesprokenquestion

Trump is voor dat groepje een blok aan het been omdat hij geen corrupte politicus is....hoe krijg je het uit je penquestion

Altijd lachen met jouquestion

8
6 loki zegt

Dit zouden de Trump-haters toch fantastisch nieuws moeten vinden.

1
7 xtremy

@5 ,

Wat moet ik daarmee?

6
8 progressiefliberaal

@8 Ik denk dat je daarmee kan uitzoeken wat er behalve het youtube filmpje nog meer te vinden is hierover....
Zomaar een gok hoor.

3
9 xtremy

@9 ,

En dan? Dan kom ik er achter dat er veel over de petro Yuan geschreven wordt. Waarmee het me nog steeds niet duidelijk is waarom er dan een Youtube-filmpje gepost moet worden.

Gewoon een stuk tekst leest toch wat makkelijker dan zo'n filmpje. Maar het zou niet nodig moeten zijn dat ik ze zelf uit moet zoeken om duidelijk te krijgen wat de TS nu eigenlijk wil zeggen. Vandaar dus mijn vraag wat ik met een link moet die naar tig verschillende dingen doorverwijst...

6
10 progressiefliberaal

@10
Off topic zeiken is ook een kunst, blijf maar onder je progressieve steen zitten.

4
11 Proemevla

@6
Met mensen als jij wordt het huilen in de nabije toekomst.

3
12 Proemevla

@12
Nee hoor....dat jij zo'n paranoie zwartkijker bent, is jouw probleem...daar heb je mensen voor, die je er vanaf kunnen helpen....is die proemevla van je ook misschien beter te vretenquestion

8
13 loki zegt

@10 Progressief ben je niet zo blijkt.

3
14 solidsteel

@13
Ik betaal elke maand netjes mijn TV abonnement.

0
15 Proemevla

@15
Waar dat op slaat is mee een raadsel....mensen zoals jij trouwens ookquestion

5
16 loki zegt

@16
Ik ben geen zwartkijker.

0
17 Proemevla

Jeetje wat een onzin weer, de olie word alleen weergeven in Dollars op de internationale markten, je mag het vervolgens afrekenen tegen iedere gangbare munt afrekenen.

7
18 mike45

@17
Ik kom niet meer bij......

3
19 loki zegt

* Verwijderd door de redactie *

20 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

21 Chat Baker

@21 Nederland is zo'n grootste importeur van Russische olie, 40 procent van alle olie uit Rusland gaat naar de Rotterdamse haven voor raffinatie. Die worden waarschijnlijk gewoon in Euro's afgerekend. Alleen de prijs word weergegeven in dollars op de handelsschermen en dat wordt dan omgerekend in de andere valuta.

7
22 mike45

@18
Jeetje wat een onzin weer, vroeger werd alleen in dollars verhandeld, in toenemende mate niet meer.
@22
Het gaat niet over je stokpaardje Rusland.

3
23 Proemevla

Een van de effecten van Trump is dat de dollar(s) naar de VS komen en daardoor een 'schaarste' ontstaat en verhoging van de waarde.
Dat wordt teniet gedaan door de toenemende handel in valuta als de Euro, goud etc.
Wat China nu gedaan heeft zal grote invloed hebben op de dollar en is slechts één van de stappen die China ondernomen heeft.

1
24 Proemevla

dit is de fatale klap voor de amerikaanse economie. we gaan het mee maken

1
25 semperpenis

@23 dat is gewoon flauwekul alleen op de internationale markten worden commodity's in dollars weergegeven en dan omgerekend naar Euro's, maar je kunt in alle valuta handelen. Je maakt Euro over en de leveranciers ontvangt dat vervolgens in iedere valuta die hij zou willen. Dat is altijd zo geweest.

Jullie hebben een soort parallelle wereldbeeld in je hoofd geschapen die helemaal niet bestaat.

3
26 mike45

Natuurlijk hebben de mensen gelijk als ze stellen dat de meeste goederen nog in dollars worden afgerekend. Dat is nu juist ook het hele punt met het handelstekort van de vs wat moet worden opgevangen door de kapitaalrekening (plus en min zijn hier spiegelbeeld) waardoor uiteindelijk het zogenoemde het triffens dilemma ontstaat, wat er dan weer mede oorzaak van is dat het hele eurodollarsysteem zo vast als een huis zit. (Mede, er is meer.) Eerste indicatoren wijzen vandaag op een nog groter handelstekort deze maand en een naar boven bijgesteld van een maand eerder.

Overigens wordt er nu wel meer bilateraal gehandeld, maar de dollar samen met de bonds en bills zijn nog steeds de grootste en meest liquide markt. Die bonds en bills heb je nodig, waar moet je anders met je geld heen??

Maar goed, wat betreft de petroyuan, de Chinese staatskrant evalueerde vandaag en was positief. Dat zal ook best wel als je naar het aantal verhandelde contracten kijkt. Interessant artikel, het geeft gelijk aan hoe de China hiermee naar de toekomst kijkt.
http://www.globaltimes.cn/content/1095841.shtml

0
27 Heapak

@4 "Deze en andere (economische) oorlogen worden op touw gezet door een klein groepje en die zitten al lang in China en die profiteren altijd.
Trump is voor dat groepje een blok aan het been omdat hij geen corrupte politicus is maar een zakenman die voor de VS werkt.
Of denk je dat die figuren in de EU dit varkentje kunnen wassen? Imo niet."

Proemvla heeft het allemaal door hoor! Er is niets wat hij niet kan vinden vanachter zijn scherm in zijn kelder. Trump dan als een soort held gaan zien, omdat je zelf helemaal de weg kwijt bent in het complotwereldje. Een man die niets anders doet dan neerkijken op het gewone volk en die zichzelf altijd de hemel in prijst en anderen alleen kan aanvallen. Een man die zelfs over de meest nutteloze zaken nog moet liegen. Dat is echt geen zakenman die voor de VS werkt, maar een narcist die voor zichzelf werkt en de rest van de VS zal daar nog een prijs voor betalen. Als je dat al niet ziet dan ben je echt ver van het padje af geraakt. Leer nu eens dat wat jij allemaal denkt te weten niets anders is dan je fantasie samen met informatie van complotblogjes.

2
28 VaY

@28
Ga vooral zo door met je onwetendheid ten toon te spreiden.

De VS heeft vanaf het begin hun schuld over de wereld verspreid, ongegeneerd geld bijgedrukt en toen dat niet meer te houden was (landen begonnen hun goud terug te vragen) zijn ze met de petrodollar gekomen en verder gegaan.
Feitelijk is de dollar nu minder dan 5 cent waard en feitelijk is het zo dat, ondanks de pogingen om landen die zich in het verleden verzetten tegen dit systeem (olie niet in dollars wilden verkopen en / of een eigen centraal bank systeem wilden invoeren) helemaal kapot te bombarderen, de petrodollar steeds minder gebruikt wordt.

Hoe je er bij komt dat ik Trump als een held zie is een raadsel voor mij, Trump is een zakenman die werkt voor de VS, niet voor mij.
Wat Trump doet is goed voor de VS, niet altijd goed voor de wereld en dit is nu ook zo, hij probeert de dollar overeind te houden, hij probeert een kloof te maken tussen de EU en Rusland (en zijn eigen (VS) olie en gas te slijten) etc.

China (o.a.) is al jaren bezig om op te stomen en neemt allerlei maatregelen om desnoods onafhankelijk (op de goudstandaard) te gaan draaien, de stap die nu genomen is heeft daar betrekking op, de Petro Yuan is gebaseerd op een goud standaard.
China zelf heeft niet de positie die de VS (DE valuta) heeft en wil dat ook niet imo.

Verder, als je niet inziet welke belangen hier achter zitten, belangen die een maatje groter dan Trump zijn, heb je niks bijgeleerd.

2
29 Proemevla

@29 Feitelijk weet jij totaal niet waar je het over hebt. Wat jij wenst te zien is leidend en alle informatie dat niet past bij die wens negeer je. Zo krijg je een chronisch tekort aan inzicht en ik snap niet waarom je dat altijd zo graagt wil laten zien aan ons...

1
30 VaY

US gooit de halve wereld in puin en draait Europa de arm op de rug om dit te voorkomen, en het is ze niet gelukt. Intussen zitten WIJ met de brokken, niet ZIJ.

1
31 Wendel

Oh gut dit draadje loopt ook nog steeds.

De dollar is zoveel waard als de Amerikaanse economie. Net zoals de Euro haar waarde ontleent aan de vraag naar euro's en het aanbod ervan, wat bepaald wordt door de economische prestaties van de landen met die munt. De vraag naar dollars is misschien wel wat groter omdat het een reservemunt is, maar dat heeft geen ene reet te maken met olie. Noch met de schuld van de VS.

Waar komt toch die belachelijke onzin vandaan dat de waarde van de dollar ook maar iets met olie te maken zou hebben of met het uitdrukken van olie in dollars? De VS is maar een kleine en geen eens invloedrijke speler in die oliemarkt dus als dat hun zogenaamde wereldoverheersende instrument is, dan is het wel een bar slecht instrument.

Een land wat de geldpersen aanzet, ziet zijn munt in waarde afnemen. Of olie in diezelfde munt afgerekend wordt, verandert daar niks aan. Waarom zou het ook? Een gigantisch overschot aan dollars zou, als er werkelijk een perfecte koppeling en olie een monetair instrument van de VS was, alleen maar tot veel hogere olieprijzen (uitgedrukt in dollars) leiden omdat een vat olie ineens betaald zou worden met veel meer voorkomende dollars - waarvan er dus ook veel meer gevraagd zouden worden om de waarde van de olie goed uit te drukken.


Als de complottertjes nu eerst eens een basiscursusje economie zouden volgen, dat zou een hoop onzin schelen.

1
32 progressiefliberaal

[quote]Will The U.S economic collapse happen in 2018? The Chinese have effectively challenged the dollar’s dominance by launching the petro-yuan, leading some to believe the US dollar’s collapse is all but imminent. After all the preparation, all the expectation, cheerleading and doomsaying, China's Yuan-denominated crude oil futures contract began trading tonight and appears to be o a good start with well over 10 billion yuan notional traded within the first hour. This could be a death blow for an already weakening U.S. dollar, and the rise of the yuan as the dominant world currency. Prepare for economic collapse and U.S. stock market crash![/quote]


China kan nu ook de contracten met bijv. SA gaan omzetten van dollars naar yuan, de yuan gaat daarmee meer gebruikt worden (internationaal) en de dollar minder, dat heeft gevolgen voor de waarde van de dollar, niet nu, niet morgen of volgende maand, maar op termijn.

1
33 Proemevla

Short op de dollar!

0
34 Tjeesus...,

@32
[quote]De dollar is zoveel waard als de Amerikaanse economie. [/quote]
Nee.
Verder, kruip onder je progressieve steen uit, er klopt niks van je verhaaltje.
De waarde van de dollar is gebaseerd (net als bijv. de Euro) gebaseerd op vertrouwen, de Yuan is gebaseerd op goud.
De waarde van de dollar wordt voornamelijk bepaald door de wereldhandel in dollars, als die afneemt zal de waarde van de dollar afnemen.

De petrodollar is er gekomen, de goudstandaard verlaten omdat de VS niet anders kon op dat moment, niet meer verder kon met ongelimiteerd geld bijdrukken (omdat verschillende landen het beu waren dat de VS hun schuld over de wereld spreidde, goud begonnen terug te vragen etc.)
Dat heeft een tijd gewerkt maar het is al jaren zo dat er geknabbeld wordt aan de petro dollar, dus aan de handel in dollars en daardoor neemt de invloed / vertrouwen in de dollar af, wordt meer gekozen voor de door goud gedekte Yuan.
Simpel.

2
35 Proemevla

@35

Ja..., of je hebt vertrouwen in een dollar (Euro) die maandelijks bij bosjes worden bijgedrukt...
Of je vertrouwd straks een door goud gedekte munt...


U mag het zeggen...
Ik weet wel waar ik mijn geld op ga inzetten...

0
36 Tjeesus...,

Rusland verdubbelde export goud in 2017 - Marketupdate
Rusland voegt 26 ton goud aan reserves toe - Marketupdate 22 dec. 2017
Rusland voegt 18,6 ton goud aan reserves toe - Marketupdate 27 feb. 2018
Rusland kocht in februari 22,8 ton goud - Marketupdate 20 mrt. 2018
etc...

Vliegtuig verliest lading goud kort na opstijgen in Rusland...


Rusland
Alleen al in 2015 voegde Rusland voor meer dan 206 ton aan goud toe in de kluis. Dit had onder andere te maken met de verslechterende verhoudingen met het Westen. Om de aankopen te bekostigen verkocht Rusland Amerikaans staatspapier. Momenteel bezit Rusland 1498,7 ton aan goud.

China
Voor het eerst sinds 2009 publiceerde China vanaf 2015 maandelijks de fluctuaties in goudbezittingen. Omdat de lokale munteenheid Renminbi steeds belangrijker wordt op de financiële markten, bestaat er steeds meer noodzaak voor extra goudvoorraden. China is dus nog lang niet klaar met kopen. Voorlopig staat de balans op 1.823,3 ton.


Long goud/zilver...

0
37 Tjeesus...,

@34
Ik druk me voorzichtig uit in @33 maar door dit gebeuren (virtuele gokmarkt) zou het wel eens veel sneller kunnen verlopen.
Je bent benadeeld door een aantal factoren, aan de bron wordt gehandeld in micro secondes, soms zelfs als de markt stop ligt, diverse markten worden gemanipuleerd etc.
Het basis principe en waardoor winsten behaald kunnen worden is echter gelijk gebleven, als een spons de 'wereld' opzuigen, niet wat politici zeggen, niet wat men beweert of voorspelt, maar echte gebeurtenissen, ook wat schijnbaar niet ter zake is zoals het weer / klimaat / de zon.
En dan handelen vanuit het gevoel, niet emotioneel. Er is niks wat dat kan verslaan.

1
38 Proemevla

@35 ,

Ik blijf liever onder mijn steen dan in dat complotterwereldje van jou te leven.

De gouden standaard vergelijken met wat jij 'petrodollar' noemt toont al aan hoe vergezocht je hele verhaal is. Olie is voornamelijk een commodity die gebruikt wordt, heel anders dan goud wat als reserve dient.

Alleen dat maakt dat complottergeneuzel al onwaarschijnlijk want zoals ik al eerder aangaf: als de VS werkelijk hun munt aan de dollar zouden koppelen in de mate dat jij beweert en vervolgens ongelimiteerd geld bijdrukken, dan zou dat gevolgen moeten hebben voor de olieprijs.

Dat is behalve basiskennis economie ook vrij logisch. En die logica daar ben je verder niet op ingegaan in je poging mij weg te zetten alsof ik onder een steen leef. Erg doorzichtig en een zwaktebod.

0
39 progressiefliberaal

@39
Ik vergelijk de gouden standaard niet met de petro dollar, ik vergelijk de petro dollar (gebaseerd op vertrouwen) met de petro yuan (goud standaard)
Hoe minder er in petro dollars wordt gehandeld (hoe minder 'olie' in dollars wordt verhandeld), hoe meer er in petro yuan wordt gehandeld (hoe meer olie in yuan wordt verhandeld) hoe meer de dollar (waarde) onder druk komt te staan.
En, zoals ik al schreef, dit is niet de enige factor, China zit ook al met hun munt in het 'mandje' (dit had eigenlijk al veel eerder moeten gebeuren)
De positie van de dollar als DE munt staat al lang onder druk en daarmee ook de waarde.

Wat ik schreef over ongegeneerd bijdrukken van geld was/is een feit, één van de redenen om de goudstandaard los te laten, de petro dollar (deal met o.a. SA) te gaan gebruiken en regulering los te laten.

https://moneymorning.com/2015/06/16/the-end-of-the-petrodollar-will-slaughter-the-u-s-dollar/
En hier in het kort de geschiedenis:
http://fromthetrenchesworldreport.com/history-on-the-petro-dollar/34505

1
40 Proemevla

@40 ,

Prima als er meer munten gezamenlijk de reservemunt gaan worden.

Maar met de rest ben ik het niet eens. Het is sowieso onzin om de 'petro dollar' een munt gebaseerd op vertrouwen te noemen, en de petro yuan niet omdat die laatste op goud gebaseerd zou zijn.

Uiteindelijk is alles gebaseerd op vertrouwen, ook die petro yuan.

0
41 progressiefliberaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@69 Er bestaan geen witte mensen, net zo min als dat er ook geen rode, gele, blauwe of paarse mensen bestaan. op een paar negers na zijn ze ook ...

zojuist geplaatst door Biscanna

Snorrie
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@26 Ja, wat dat betreft zijn het net russen....

2 minuten geleden geplaatst door Snorrie

LoydMorris
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

Hamas-aanhangers liepen op 8 oktober 2023 al te demonstreren. . . Ver voordat de Israëliërs Gaza binnen vielen. . . . De haat bij deze ...

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Hendrianus
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@52 Je moet deze demonstratie tegen Israëlische deelname aan het songfestiva m.i. in het kader van de BDS beweging zien. ...

8 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Feldwebell
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@29 Ook daar verkopen ze de onoverwinnelijke duif in haar eeuwige zoektocht naar vrede het liefst een gigantisch pak hagel....

8 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Rooibos
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@22 Ik hoor weer ergens een lama....

10 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Vageali6888
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@27Gezellig, zo heb je daar voor en tegenstanders net als in Oekraïne.Lekker tweedeling zaaien, en multilaterale verdragen weigeren.....

13 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Schildpad
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@69Hij bedoelt natuurlijk dat er geen witte mensen zijn, in de zin an de pure kleur wit, net als jou verf.Volgens mij zijn er ook geen zwart...

23 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Snorrie
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@52 Ja, Israël zal echt niet het aantal onschuldige slachtoffers bekend willen maken.En wat betreft die hulpverleners, 2 officieren krijgen o...

25 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Defcte burger
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@57 Wat heeft doodgaan met de huidskleur vandoen. iedereen die geboren is gaat een keer. ...

25 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

NK. App
Www.redtube.comBig Tits TubesXvideos BoaNature Nl PornBaexxxDeshi X VedioHindi Bangla SexDog Eats Guys Ass PornBondage Porn LatexChat SexeSite De Mulher PeladaFoto De Mulher Nua CaseiroPorn Free MassagesFuta BallsAlyx Star LesbianXtaped.toPornografia AsmrHot Beach SexCeleste Bright NudeKelsi Monroe TwerkCartoons For Adults PornXev Bellringer BlowjobAsslickBig Booty.comNaked BulmSex Jabardasti VideoKiriko Overwatch HentaiRodney Moore PornLana Rhodes OnlyfansBlindfolded Tricked PornJav MovsAnna Vlasova PornBrie Larson SexyJapanise Pornstar.xvideosXhamster SchoolAngela White Porn PicsDesi Aunty SexBig Brother XxxBackroom CsdtingIbw-919zSexy Blue Picture MovieTransfixed PornGirlfriend Mms PornHot Porn Video MomInsane PornSweed PornPorndude'Juq-125Www Beeg XxxMilf TvNaughtyamerica InAnime Unsensord PornSexting ChatroomPhatest BootyKowalsky Sex ComDeepfucksChatirbateFilm Porno TransSolopornTayler Hills LeakHooves ArtHindi Bhai Bahan SexAmirah Adara'sFamily Massage PornXxx Lesbian SeductionAmnyvidsHelen Hunt NakedLenna The PlugS XvideoIndian Gay SuckingSukihana NudesBlue Film Video PictureIndian Sexy Hot XxxIndian Beach PornAlly Lotti Onlyfans LeaksPorn MoiesThotshubListcraHentais Em HqGarotas De Programa BrasilPeta JensonSnapcamz.ccXmaster Sex VideoSexo Anal PornorDredd XxxPutas PornosKing Noire Sucking DickStep Aunty XxxBbwassholeAria Lee CreampieHistoire De SeceChanell UziMaster BaitingJapanisaxHarlowharrisonAlrtta Ocean PornNaked Guy At The BeachKamasutra BfSchool Bf HdWca Productions FullGinger Lyne PornSissy CreampieNala Brooks PornSkyrim Porn ModsBanglammsSleeping Mom Hd PornSuper Models NudeBengali ChottiArietta Adams BbcSite Like Back PageSwallowing Glory HoleMelhores Jogos PornosDp PornvideosHottest Selfies NudeSugaryloveeeXxnxx NewMasturbation Sex VideoNayanthara Hot FacePooru NakkalSons Raping MothersAsshole SpankedJacob Lord IafdArabi PornErotic Ride . Malena DollDesi Lesbian Porn VideosUma Jolie AnalCelebrity Naked FakesErotic Teenage StoriesBest Head EverIhearttrenityy OnlyfansKhatta SexIndiansex PhotosVanessa Ray SexyHulk XxxWww Xxx Video BengaliKiran Yadav MmsMuslim SexvideosCorey Chase OnlyfansBulgarian Porn色情直播Boobsucking VideosHer Homework Is Suqn Black DickIndian Dirty SexLatina DildoTokyodrift PornLily ShamsBest OrgyLeitorizakayaHello Mini Web Series