door Fresh in Binnenland  ·  33 Reacties

  • 16
  • 725x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Goeie zaak.

2
1 Weet geen naam

Volkomen terecht.

2
2 3RN5T

Ik vind het al helemaal niet terecht dat mensen een aanvullende bijstand ontvangen als ze in het buitenland verblijven.

3
3 RazorBlade

Van de zotte dat hier een rechter aan te pas moet komen. De desbetreffende moslims dachten zeker vanuit hun superieure status een ontheffing te krijgen van de dhimmi-overheid. Mooi niet dus. Weg met het spuuglelijke superioriteitscomplex van de moslim!

3
4 schrootflint

@4 Wie denk je dat die gerechtskosten gaan betalen?

1
5 RazorBlade

Prima hulp is voor mensen die het nodig hebben en niet voor de kladlopers!

Word tijd dat er ook intensiever onderzoek word gedaan naar de eigendommen van Turken en Marokkanen in hun landen!

En dan ook de ten onrechte verkregen inkomsten terug vorderen!

2
6 Zie Hier

@3 , Het gaat gewoon om mensen die in Nederland verblijven.

Maar men wil gewoon ook checken welke bezittingen ze nog in Turkije / Marokko hebben.

21
7 Weet geen naam

@7 Dan zou ik het artikel nog maar eens lezen als ik jou was. Onder de paragraaf "Geen discriminatie" staat heel duidelijk: "In deze zaken is niet geselecteerd op nationaliteit of afkomst, maar op langdurig (vakantie-)verblijf in het buitenland."

2
8 RazorBlade

Zo ken ik Iraniërs die hier met veel succes uitkeringen en toeslagen genieten en daarnaast nog de handjes zwart laten wapperen. Een paar keer per jaar tuffen ze naar Iran om daar te potverteren en inkomsten uit pacht en verhuur op te strijken. Daarna weer terug naar Nederland als zielige vluchtelingen. Hoe verrot wil je je land laten worden?

4
9 schrootflint

@8 In de uitspraak van de Raad van Beroep staat dat de onderzoeksbevoegdheid "steeds en spontaan kan worden uitgeoefend ten aanzien van alle AIO-gerechtigden, zonder dat daartoe een daaraan voorafgaand en redengevend feit, signaal, grond of vermoeden vereist is. Gelet hierop mocht de Svb onderzoek instellen naar de rechtmatigheid van de aan appellanten verleende AIO-aanvulling. Een bijzondere aanleiding is hiervoor niet nodig".

0
10 Belazerd
11 Belazerd

* Verwijderd door de redactie *

12 bosco

@10 Wat wil je daarmee zeggen?

0
13 RazorBlade

@13 Dat weliswaar in het artikel geselecteerd zou zijn op langdurig verblijf in het buitenland, maar volgens de uitspraak van de RvB er geen bijzondere aanleiding nodig is.

0
14 Belazerd

@10
Ik vind dit trouwens buitengewoon schandalig. (afgezien van wel of geen misbruik)

Er zou toch minstens een feit, signaal, grond of vermoeden aanwezig moeten zijn om mensen te onderzoeken? Het feit dat je een uitkering hebt maakt je blijkbaar vogelvrij.

17
15 PuurHagelslag

9 Schrootlint
Laat nu, onze vrienden uit Iran, afgelopen zaterdag precies hetzelfde, tegen ons verteld hebben. Zij werken hier trouwens al 28 jaar en vinden het heel oneerlijk dat hun landgenoten profiteren van onze overheid. Ze snappen ook niet dat deze mensen al jaren een uitkering krijgen, zonder een minuut gewerkt te hebben. Twee keer per jaar naar Iran, op vakantie, ook dat durven onze vrienden niet want zij zijn geen moslim en gevlucht in 1979, voor de islam.

1
16 francaise

Mag ik nu wel zeggen minder minder! Dat wat ze tekort komen moeten ze maar door hun thuisland laten aanvullen Ze hebben ook zoveel jaar niet aan onze maatschappij bijgedragen (als je dat bij het ontvangen van bijstand zo zou kunnen noemen)! Bovendien gaan ze zo te lezen ook ruim 1/4 van de tijd naar hun "thuisland" waar de levensstandaard stukken goedkoper is.

2
17 psje

* Verwijderd door de redactie *

18 Undertaker

"In deze zaken is niet geselecteerd op nationaliteit of afkomst, maar op langdurig (vakantie-)verblijf in het buitenland. Dat onderscheid is gebaseerd op gedrag van mensen en niet verboden. Er is bij deze zaken dus geen sprake van discriminatie."

"Betrokkenen hebben betoogd dat de SVB het CIN-nummer niet mag gebruiken, omdat de SVB daarmee toegang krijgt tot privégegevens. Zij hebben recht op bescherming van hun privacy en doen daarom een beroep op artikel 8 EVRM. De Centrale Raad van Beroep stelt vast dat het CIN-nummer zelf geen privégegevens bevat. De SVB heeft die nummers nog niet. Nog niet bekend is op welke wijze van dat nummer gebruik zal worden gemaakt en welke privégegevens de SVB daarmee krijgt. Daarom is er nu geen sprake van inbreuk op het recht op privacy."

Dus de Centrale Raad van Beroep zegt dat er geen privé-gegevens in staan, maar dat de SVB eventueel wel aan privé-gegevens kan komen door gebruik te maken van het nummer. Echter het nummer zelf bevat geen privé-gegevens, daarom is het opvragen van het nummer zelf niet privacy-schendend?

Het ISBN-nummer is ook geschikt om allerlei privé-gegevens op te vragen, daar hebben mensen met een Nederlands paspoort geen keus in. Niet zeuren dus. Gelijke monnikken, gelijke kappen.

Het is al tijden een probleem, dat stiekem huizen en bedrijfjes hebben in islamitische landen die dat soort informatie weigeren te verstrekken, en intussen hier een volledige uitkering opstrijken.

Die AIO is bedoeld om mensen, die niet lang genoeg in NL hebben gewoond tijdens de werkzame jaren, bij te spijkeren bij onvolledige AOW. Daarom is het juist, dat dat valt onder uitkeringen waar controle op moet zijn.

2
19 Wendel

@14 Dit artikel gaat over een uitspraak van de rechter in een zaak van een groep mensen die allemaal langdurig in het buitenland verblijven. Uiteraard is het ook zo dat mensen die niet in het buitenland verblijven moeten kunnen aantonen dat ze geen bezittingen hebben om in aanmerking te komen van een bijstandsuitkering. In deze specifieke rechtzaak en dus ook in het artikel gaat het over mensen uit Marokko en Turkije die maar een gedeeltelijke AOW hebben opgebouwd in Nederland omdat ze te kort in Nederland zijn geweest. Vervolgens keren ze weer terug naar Turkije of Marokko maar krijgen toch een aanvullende bijstandsuitkering omdat ze niet kunnen rondkomen van de kleine AOW uitkering.

Ik heb gezegd in @3 dat het mijn persoonlijke mening is dat het niet terecht is dat deze mensen van Nederland een uitkering krijgen. Ze zijn relatief kort in Nederland geweest want anders hadden ze een volledige AOW opgebouwd. Vervolgens gaan we dat aanvullen tot bijstandsniveau terwijl die mensen klaarblijkelijk al lang weer in een buitenland wonen. Sorry, maar als je niet in Nederland woont en je hebt hier niet voldoende AOW opgebouwd dan is het land waar je oorspronkelijk vandaan komt en waar je nu ook weer woont verantwoordelijk voor je aanvullende uitkering en niet Nederland. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat het andersom ook zou werken. Dat je als Nederlander naar Turkije kan gaan, daar een aantal jaar verblijven, vervolgens weer terug naar Nederland kan gaan en vervolgens in Turkije om een uitkering vragen. Op die manier kan je wel de halve wereld van Nederlands belastinggeld voorzien.

1
20 RazorBlade

@15 aan een uitkering zijn voorwaarden verbonden, bij gerede vermoedens is dat gewoon usance

2
21 chouffleur

Dit gaat erom dat er niet eens vermoedens van misbruik hoeven te zijn.
Alleen al het gegeven dat je een uitkering hebt is voldoende. Iedere uitkeringsgerechtigde is dus een crimineel totdat het tegendeel is bewezen.
Ik vind dat schandalig.

16
22 PuurHagelslag

@3 Men krijgt ook geen bijstand als men in het buitenland woont dit gaat over mensen die in Nederland wonen maar, weigeren het burgerservice nummer van het thuisland op te geven. Terecht dat die dus geen bijstand meer ontvangen.

0
23 Saviro

@22 Een uitkering geeft rechten daar tegenover staan ook plichten en wil men aan die verplichting niet voldoen is het logisch dat men gaat korten.

1
24 Saviro

In al deze zaken heeft de SVB betrokkenen om dit nummer gevraagd om onderzoek te kunnen doen naar inkomen en vermogen in Marokko en Turkije. Alle betrokkenen hebben geweigerd dat nummer te geven. De SVB heeft vervolgens de AIO-aanvulling ingetrokken.

Logica: Alle gevallen die worden gecontroleerd blijken liever hun uitkering te verliezen dan hun bezittingen in hun land van herkomst prijs te geven. Buitenlanders zijn oververtegenwoordigd in het Nederlandse bijstandssysteem. Nederland is altijd nalatig geweest om dat te controleren bang als men is te "discrimineren".

Conclusie: Het grootste deel, zo niet alle uitkeringen aan mensen met een dubbel paspoort zijn onterecht.

3
25 purelogica

@3

Wie zegt dat ze in het buitenland verblijven ?
Als jij buitenslands gaat wonen , heb je ook je BSN nog .
Het gaat om de regels die gelden voor het bezit met een uitkering .
Die gelden voor iedereen die een uitkering krijgt ,behalve AOW maar wel de aanvulling erop .
Jij bent in Nederland ook verplicht om je huisje of bankrekening in het buitenland op te geven als je een uitkering hebt .

4
26 No newstoday

@15
Maar als jij bijstand ontvangt mogen ze toch ook zomaar tandenborstels komen tellen?
Hoe moet de uitkerende instantie controleren als ze zonder vermoedens niets controleren mogen?
Valt wat mij betreft toch wel onder het kopje 'voor wat hoort wat'. Je bent namelijk niet verplicht een uitkering af te nemen.

2
27 W. Anstalt

@27 helemaal mee eens met het aanvaarden van deze rechten ga je ook tegelijk akkoord met de bijhorende plichten en voorwaarden! Of geld deze regels alleen maar voor nederlanders met eenpaspoort! Het niet mogen hebben van vermogen boven de 6000 is er een van, bij nederlanders met een paspoort gemakelijk te checken. derhalve is het afgeven van je buitenlands BSN dan ook een voorwaarde , zo kunnen die op gelijke voet gechecked worden! Gelijke moniken gelijke kappen!

2
28 psje

@27
Ook dat tandenborstels tellen en het verplichte huisbezoek - mag je best weigeren hoor.. jaja - is schandalig.
Wat dacht je van controleren als er wél aanwijzingen zijn?

1
29 PuurHagelslag

Maar goed, blijkbaar is de algehele stemming hier dat het prima is. Als persoon in de bijstand moet je je alles laten welgevallen. Op dit soort momenten merk ik dat ik oud word, vroeger was dit onbestaanbaar.

1
30 PuurHagelslag

@29 : Wat dacht je van "langdurig (vakantie-)verblijf in het buitenland". Welke echte uitkeringsgerechtigde kan het zich veroorloven langdurig in het buitenland te verblijven ?
@30 : Als je zo'n problemen daarmee hebt zou je misschien in je eigen levensonderhoud moeten voorzien. Als je van anderen wil profiteren is het toch het minste dat je meewerkt aan het voorkomen van misbruik.

1
31 Winterpret

Prima zaak! Druk op de ketel, zodat ze gaan beseffen dat ze niet alles naar hun hand kunnen zetten!!!

1
32 Tutor

@27
Ook dat tandenborstels tellen en het verplichte huisbezoek - mag je best weigeren hoor.. jaja - is schandalig.
Wat dacht je van controleren als er wél aanwijzingen zijn?

1
33 PuurHagelslag

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Schildpad
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@69Hij bedoelt natuurlijk dat er geen witte mensen zijn, in de zin an de pure kleur wit, net als jou verf.Volgens mij zijn er ook geen zwart...

1 minuut geleden geplaatst door Schildpad

Snorrie
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@52 Ja, Israël zal echt niet het aantal onschuldige slachtoffers bekend willen maken.En wat betreft die hulpverleners, 2 officieren krijgen o...

3 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Defcte burger
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@57 Wat heeft doodgaan met de huidskleur vandoen. iedereen die geboren is gaat een keer. ...

3 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Rooibos
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

20cm is niet meer goed genoeg voor haar. Once you go black.......

8 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Schildpad
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Misschien wordt Akwasi wel Anouks's volgende neuk neger? Ik zie het nog wel gebeuren eigenlijk ......

10 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Strongoli
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@49Niemand die weet wat daar precies gebeurd en door wie.Zoals ik al eerder opmerkte: propaganda van beide kanten wat de cijfers betreft, wa...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Feldwebell
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@30 Nee. De vier oblasten horen volgens de Russische Federatie officieel bij de Russische Federatie. Kijk uit bij het raam Vage....

16 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Schildpad
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Is "Boze Akwasi" trouwens geen pleonasme, nu we het toch over woorden hebben?...

17 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Hendrianus
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@45 En helaas zijn er velen die zich geen seconde afvragen of de oprichting van de staat Israël wel zo rechtvaardig was. Sterker velen veroorde...

18 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Rooibos
Opnieuw probleem met Boeing-vliegtuig: noodglijbaan komt los vlak na vertrek uit New York

Echt kwaliteitsspul uit Amerika....

21 minuten geleden geplaatst door Rooibos

NK. App
Sexy Hot Blue PictureBeautiful Chinese PornBdsm HentaiSon And Mom Share BedAletta Ocean SexxxCumshot Into MouthLesbian Puke PornGigolo PornVouyer PornNude Teenies PornPorn BrazzersxxxFab Swinging SiteTiktok Para SexoAndroid 18 NudeBabiigeeLynaritaaFroppy PornApe PornNudes-a-poppin 2023Lady Fyre MommyAnal.amateursCarolina Sukie NudeHairytwinksGirls Playing With BoobsPorn DiscordaSeu JecaBianca JordanXxxn CartoonNew Girls BfBrenna Mckenna PornhubCumming In BabysitterXvideo ComoMilking PornMoba WalesIndian Bangla Xx VideoPornhub HomemadeCameltoe PornstarsForce MompornWomen Flashing In PublicViola Bailey PornstarValeria Belen OnlyfansAnime Porn MotherXxxxxx Black VideoJeux PornographiqueShinobu PornBig Black Dic PicsX PhimQorno PornPriya GameAmy Quinn BbcSex Video RekhaAlexandra Daddario Sex TapeLesbopunishCum Inside Me DaddyGaialoveOverflow UncencerXxx Video Doggy StyleBig Tits PornstarAyda SwingerMyhemtaiPakisthani Xxx VideoPron Videos HindiNew Real Sex VideoWww SexmexxxxPorn SakuraLana Rhodes Porn VideosHospital Nurse SexTiny Texie FuckedLadies VoyersVr FuckOmegle WomenBlack White PronHair Pull DoggystyleEbony ScattingKeezeemoviesPornsPorno JeuxMagnut02 PornPornos ForcedGostaria De Ver Filmes PornográficosPorn PervertidoCenas De Sexo CaseiroTiktok Nip SlipsPakustani XxxXxx Hd BeautyDane Jones VideosGujaratisexvideoActress Namitha Sex VideosFarraj Abraham.pornJasper Blue BlowjobFirst Anal EbonyJodi Lyn Okeefe NakedKhloe_srWife Swapping GroupOld Sex Videos TamilAmruta Subhash NudeShared Wife Double PenetrationHemster TubeInthecrack Pornالسكس سكسيRealif VoyeurChinese Sex HdPunjab Ki ChudaiRille SteeleSexy Blue Film Sexy SexyMia Khalifa Pron HubFelicis CloverCrystal Rae PornstarMarried Indian PornBrazzers ToysExtreme Sex ToysVideos De Sexo ReaisJobeth Williams NudeSex Picture English VideoGaxha Life PornReal IncestvideosPornotubMens Sucking BreastFerr Hd PornJenna Fischer NudesBf Sex OpenWww Xxx 2020Mackenzie JonesBunnydollstellaRoja BlueSnapchat Porn StoriesOnlycestStreamate ModelsManga BdsmLivvy Dunne NudeLesbian First TimeCollege Fuck PartyLethel LippsIndonesianpornXxx Car ToonWorldstarhiphop UncutCheating Sex XxxYou PornosJap Women Naked3d Sex GamesBunnie.emmie LeakedJapanese Blow Job UncensoredSuck Dad's CockViolet Myers KazumiIndian Porn.xomBella.ciaHot Desi Nude PicAdin Ross NadiaBlack Porn With Big BoobsDevin Franco Porn