‘Razend trotse’ Rutte loopt vooruit op winst (rd.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Politiek  ·  44 Reacties

  • 1
  • 571x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het lijkt er op dat de VVD het goed doet. Ook in Amsterdam heeft de VVD totaal geen last gehad van Forum.

10
1 WijzeDwaas

@1 Overgelopen van D66 naar VVD ? question question

3
2 lisaaatjuh

@2

Maak je maar geen zorgen. Maar ik zie de Amsterdamse zetels liever naar de VVD gaan dan naar Forum. Bovendien is de VVD in A’dam linkser als landelijk.

10
3 WijzeDwaas

@2 Binnen een kartel kun je moeilijk van overlopen spreken.....net als in de communistische tijd van de Sovjet-Unie het weinig uitmaakte of je nu in Rusland woonde of in Oekraine of in Estland...!

4
4 CoolMemories

Als ik het kaartje op Nu.nl bekijk, dan zie ik toch meer gemeenten waar het CDA de grootste is dan de VVD.

Maar goed, dat zijn wel de grotere blokjes op de kaart. Die zijn vast groter omdat er minder mensen wonen in plaats van de grote steden waar mensen meer geconcentreerd zijn.

We zien het vanzelf wel.

1
5 progressiefliberaal

Ben blij dat zowel VVD als CDA het goed doen.

16
6 Yisrael

Vind eigenlijk alles prima maar het beste van alles is dat D666 in het hele land forse verliezen heeft geleden.... question

4
7 Lias

* Verwijderd door de redactie *

8 AbbiLeemi

Ikke niet begrijpen: Is Nederland dan zo vol van een partij, aangevoerd door een leugenaar, narcist en een partij welke het grootst aantal zeer stoute politiek actieve leden kent ? Zijn er dan zoveel mensen met een lager inkomen die de partij voor en van de rijken stemmen ? Of komt het dat men de alternatieven als nog slechter beschouwd ?

3
9 Tiidmasine

@9
Ja.
Dat geruzie vaart helaas de VVD wel bij..

2
10 Sjaak Trekhaak

In Den Haag mooi niet.
Arrogant rotventje

1
11 in holland

Illusionist, charlatan, leugenaar.

2
12 logikus

02.00 uur en nog steeds geen definitieve uitslag van het referendum. Alleen een sinds 20.30 onveranderde exit-poll. Er wordt kennelijk nog aan gesleuteld...

2
13 logikus

Waar blijft mijn 1000 euro

2
14 kroketje

@13 onzin ze tellen eerst de stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen.

4
15 mike45

Dat is ook niet zo vreemd IPSOS gisteren 2 x zo groot als alle andere grote landelijke partijen in Nederland.

3
16 mike45

Over winst gesproken: de PVV heeft daar waar ze meededen wel degelijk dik zetels gewonnen. Het valt niet zo op omdat ze op veel plaatsen voor het eerst meedoen. En de media gaat er natuurlijk geen aandacht aan besteden. Maar in heel veel gemeenten gaan ze van 0 naar 3 zetels.

3
17 Ness

@13

ze weten niet meer waar ze al die volle NEE bussen moeten dumpen..

5
18 FNKTD

Die winst is zeer marginaal pinokkio.

1
19 SergioLeone

Ik ben best wel in shock, dat vvd nog steeds zo groot is. Ze zitten er duidelijk voor de top. Als je ze volgt zijn ze voor de meeste Nederlanders nadelig. Ik vraag mij echt af hoeveel corruptie, foute leiders en gelieg er nodig moet zijn om ze te laten verliezen. Daarnaast zijn ze totaal niet sociaal en slecht voor het algemeen belang van Nederland.

2
20 hopefully

@17 Behalve dan toch waar de PVV al in de gemeenteraad zát, in Den Haag en Almere. Daar is sprake van een fors verlies. Ik begrijp uw gejuich niet zo.

2
21 Smiling

@22 : ik juich niet, ik repareer een foutje van de media. Die wekken een foute indruk. En dan komt daar weer gezeur over tot iedereen snapt dat de media alwéér meer korrels zout nodig hebben.

3
22 Ness

Oops was voor @21

1
23 Ness

@22 En zo repareer ik een foutje van u.

Misschien zou het ook helpen als PVV-fans niet vóór de verkiezingen handenwrijvend 'wacht maar' sisten naar niet-fans. De suggestie wekken dat je heel Nederland gaat oprollen staat in schril contrast met het daadwerkelijke resultaat. Zelfs PVV-fans als u zouden dat moeten kunnen zien.

3
24 Smiling

@7 En wat te denken van de SP? Gelukkig vallen die ook weer terug naar een marginaal extreem links splinterpartijtje.

6
25 Noels91

@24 : Ik ben absoluut geen PVV fan. Nooit geweest ook. Ik vind het een flutpartij. Ik kom van links heh, maar dat snap je niet.

2
26 Ness

@25 : Ja da's echt treurig. De SP is lokaal wel goed hoor. Landelijk minder. SP is niet extreem. PvdD is extremer, en Groen$links is geschift - regenboogeekhoornbruggenwatjes....

2
27 Ness

@26 Dan had mijn laatste zin moeten zijn: PVV-fans én u. U weet de gesugereerde antipathie jegens de PVV wel uitstekend te verbergen, trouwens.

3
28 Smiling

@28 : Nee, jij bent zo gehersenspoeld dat je objectiviteit niet meer kunt herkennen.

1
29 Ness

@25 dit jaar deed de s.p in onze gemeente niet meer mee.
het schuift steeds meer op naar rechtse partijen en die drukken hier links weg.

2
30 Gratiebarmhart

VVD die vier jaar geleden grote klappen kreeg vanwege gebroken beloftes van Rutte herstelt iets maar niet spectaculair en Rutte voelt zich razend trots.Waarop vraag ik me dan af.

0
31 jantje van leiden

@ 17 Maar daar waar de PVV al wel meedeed zijn ze gehalveerd. Je moet wel appels met appels vergelijken. Almere van 9 naar 6 en in Den Haag van 7 naar 2.
ze deden eerst in 2 steden mee en nu in 30. het is dus niet raar dat ze absoluut gezien meer zetels hebben. Maar als je er goed naar kijkt hebben ze dus nergens iets te vertellen.

1
32 Kimmar

Naast dat lang niet alle landelijke partijen in alle gemeenten meedoen, is er ook nog een verschil tussen landelijke en gemeentelijke politiek. Ik stem eigenlijk tot nog toe nooit landelijk hetzelfde als gemeentelijk. Ik kijk namelijk vooral naar het partijprogram, het stemgedrag in de tweede kamer en wat de gemeentelijke partijen daarnaast op lokale media vertellen.

Ik heb het landelijk totaal niet op de VVD maar heb lokaal in het verleden wel een keer VVD gestemd. Gewoon vanwege lokale standpunten waar op landelijk niveau niets meegedaan wordt. Ook nu weer was het voor mij erg zoeken en ik heb zelfs partijen gemaild om mijn keuze te kunnen maken. Het is een lokale partij geworden.

0
33 Mariska3

@29 Anderen gehersenspoeld noemen omdat ze ergens anders over denken dan u vind ik inhoudelijk weinig sterk.

0
34 Smiling

Blij dat de GroenLinks hier ook over de drempel is , praktisch alleen maar rechtse megalomane partijen hier in de gemeenteraad op de SP en de GroenLinks na.

0
35 MarcusCole

@34 : Uwes maakt een volkomen foute inschatting op grond van vooroordelen. Dat is niet 'anders denken', dat is een stommiteit.

1
36 Ness

Het begint te werken. Net zoals bij het vorige kabinet wordt de meest linkse partij geleidelijk gewurgd en verorberd.

1
37 niet-alles-geloven

@36 Een ander betichten van vooroordelen vind ik inhoudelijk ook al niet erg sterk.

1
38 Smiling

@38 : Mensen met een Pavlov-reflex dan, klinkt dat ietsje beter dan vooroordeel? "Ze moet niks van de islam hebben dus is ze van de PVV" lijkt me inderdaad eerder een vrij zielige reflex. Daar komt geen verstand en geen inzicht en dus ook geen vooroordeel bij kijken. Het is een conditionering.

1
39 Ness

@30 "het schuift steeds meer op naar rechtse partijen en die drukken hier links weg"

Een goede ontwikkeling!

1
40 Noels91

@39 Grappig dat u nu achtereenvolgens hersenspoeling, vooroordelen, Pavlov-reactie en conditionering gebruikt zonder dat u zich heeft afgevraagd op basis waarvan ik schrijf dat u uw antipathie jegens de PVV uitstekend weet te verbergen. Daarmee is dat vooroordelen etc. op uw reacties van toepassing.

Ik denk niet dat dit een zinvol gesprek gaat worden. Ik stop er dan ook mee.

1
41 Smiling

@40 nee het haalt het even wicht weg. de balans raakt zoek.
rechts heeft hier wederom gewonnen, zonder dat tegenwicht is het hier echt een enorme bouwput ieder klaagt en toch ?

0
42 Gratiebarmhart

VVD-leider Mark Rutte denkt met zijn partij „voor het eerst bij gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij van Nederland te worden”.

Logica: Ten eerste doet een groot deel van noord Nederland niet mee. Waar de VVD traditioneel zwaar moet toegeven tegenover bv CDA en PVDA. Wat ook meespeelt is dat veel mensen op FvD of PVV willen stemmen maar dat die partijen nog niet bestaan op gemeentelijk nivo. En de mensen die op lokale partijen hebben gestemd doen ineens niet mee aan deze "landelijke wedstrijd".

Landelijk bestaat er geen winnaar op basis van het aantal gemeentelijke stemmen. En je kunt er zeker geen conclusies uittrekken naar landelijke politieke voorkeuren. je kunt per gemeente aangeven wie daar gewonnen heeft. En je kunt kijken in hoeveel gemeenten de VVD bijvoorbeeld heeft gewonnen.

Conclusie: Rutte doet wat hij altijd doet. Misleiden.

3
43 purelogica

De premier prees „het werk van duizenden mensen die onvermoeibaar bezig zijn geweest om in al die steden en dorpen te zorgen voor een sterk liberaal geluid”.

Logica: VVD is een conservatieve partij, een partij van het grootkapitaal. Een partij van de bureaucratie. Van de multinationals. En het is voor alles een bestuurderspartij. Een partij die regeert bovendien. Een partij die de status quo steunt met marktbezit.

Liberaal betekent vrij van de overheid. Zo min mogelijk overheids bemoeienis en zo laag mogelijke belastingen voor burgers. En een open vrije markt (Dus zonder patenten, copyrights, auteursrechten e.d.)

Conclusie: De VVD is helemaal niet liberaal. Eerder het tegenovergestelde. Ook hier misleiding

3
44 purelogica

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Vijf gewonden na steekincident met zwaard in buitenwijk London

@12     "de grootste scheldkanonnier" Mispoes. En als ik al scheldt, dan is daar IEDERE keer. zonder enige uitzondering,...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
Beïnvloeder die werd betaald om Pfizer te promoten, zegt dat COVID-prikken haar hartaanval hebben veroorzaakt - Dissident.one

En wat heeft ze overgehouden aan de botox injecties, behalve een duckface van dertien in een dozijn?...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

@21 Dat hoop je dan maar want op facebook staan erg veel tegenstrijdige meningen.Maar dat doet niets af dat bij insecten beten of steken j...

4 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

@20 Oeps, is natuurlijk voor @17...

6 minuten geleden geplaatst door Snorrie

JackKropotkin
Vijf gewonden na steekincident met zwaard in buitenwijk London

@11 “Je scheldt, …” Lol, schrijft de grootste scheldkanonnier van NK :-). ...

8 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Snorrie
Beïnvloeder die werd betaald om Pfizer te promoten, zegt dat COVID-prikken haar hartaanval hebben veroorzaakt - Dissident.one

Bizar, een influencers wiens foto alleen op infowars is te vinden....

8 minuten geleden geplaatst door Snorrie

LVosje
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

Dissident.one, het lijfblad van de goedgelovige medemens met een verstandelijke beperking....

9 minuten geleden geplaatst door LVosje

Kim Jong-un
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

@14 Iets eten heeft een ander effect dan iets ingespoten krijgen....

9 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

Wedergeboren
KIJK. Joodse man op straat lastiggevallen door viertal dat hem in kofferbak wil steken

@42 Goh ... Heb je al door voor wie het wél (let op de accent aigu) bedoeld is? Dan had je behulpzaam kunnen zijn, en schrij...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

maarten1234
Bij toeval ontdekte 17e-eeuwse schilderingen, verdwijnen na onderzoek weer achter plafond

jammer. dan hadden ze vernield kunnen worden door klimaatprotesteerders door er wat op te gooien, want daar kom je bij de rechter toch mee weg...

15 minuten geleden geplaatst door maarten1234

NK. App
Kathiyawadi Sexy VideoShakira Sex VideoXxx Video Hd SisterBirthday Party SexNaughty America Xxx MoviesVerybustygoddessLiterotrica StoriesTduminoKomi R34Nude Couple PhotoshootXxx NriRandi Kaise Chudwati HaiBrutal DilldoesPloice PornDaughter Blows DadInternerchicksAnimed PronXxx CainaBlondes CummingMom Son Vintage PornLivesex CamPutasmexicanasPhineas And Ferb PornApe PornVijayalakshmi SexCuckold Hd PornAmarpali SexyAlexis Texas PornoBeautiful Sexy Nude WomenWhite Gril XxxPorn Hub X HamsterGuys In SpeedosOld Woman PronPeepholecamBbwjapanesPinup Pixie Onlyfans LeakedRule34 PahXconfessinsMan Cock SuckAnimebig TitsGaypinoypornAfrican Tribesmen NakedCondom Breaks PornJessica Bloom PornHandjob TutorialHorse CummingLesie Mann NudeSwathi XvideosDesi ChusaiRita Stark JackandjillPorn BelleFuta BallbustingFani VideoAllessandra MillerAmgela WhitePorn BrazzersHuge SaggytitsTamil Cute Girls Sex VideosNaughty America RomanceEva Notty Porn VideosBest Latina PornstarsSouth Indian Xxx Porn VideoBhoobsGynocologist PornThe Boys Sex SceneMila AzullNaughtyamerica FreePron NoviesSaite PornoTransexual EscortPorn Comics HindiBody Massage Home ServiceMissleahhayesPics Of Mia KhalifaDicksoundingMagic PornTiny Texie FuckedGay Twins PronPorn GallreyBrazze XnxxWrong Hole XnxxKanojo X Kanojo X KanokoTeen Omegle PornXnxx Com SchoolTreesexBlow Jobs By RedheadsAlohatube.ccomPorni.legendadoNacked WomanHot XxxxManga De HentaisCojiendo EsposasCollege Sex IndianMalayalam Phone SexBaby's XxxPissing IndianAsmr PussyMassive CreampiedSteve Universe PornSuniy LiyonWatched SynonymHindi Language XvideoKavya Madhavan PornJungle PronAshemaletube VideoMr Big Didck Hot Chicks EpornerPornos DominicanosHope Solos NudesMuscleboy WrestlingAmerican Xxx HdDevi NudeEliza Ibarra NymphoFoto De Mulher Nua CaseiraRyann Murphy NudeIndian StraponKate Upton XxxMan Bete Ki BpSuperb PornBlow Job ForeskinFemale MasturPorn ZorrasJadeteen PornTamil-girl-sucking-13978752Tahnee TaylorXxx ProonDanny D CumsChub Gay Bear PornTrinity LorenBlack GirlpussyXnxx.com VideosSexy MotherSalwar Kameez XxxMilf StraponNaked Porn YogaBrazil PornvideosRed Chunri SareeUrbabydollxo NudeFuta Blowjob HentaiWebchoque.comPornwife SwapFull Sex Video DownloadHd Porn MexicanMadthumbs Com18 禁 漫Elizabeth Olsen Nude SceneNude Dolly Parton PicsVoiranime DownBunni3jpg NudeLocal Sex AuntyAssamese Pron