Kamer wil meer geld naar ontwikkelingshulp (telegraaf.nl)


De Tweede Kamer vindt dat de komende jaren meer geld naar ontwikkelingshulp moet gaan. De begroting hiervoor moet stijgen naar 0,7 procent van het bruto nationaal product (bnp - de waarde van alle goederen en producten die in een jaar in ons land worden geproduceerd).Een meerderheid in de Kamer steunde dinsdag een motie hiertoe van Rik Grashoff van GroenLinks. Ook regeringspartij PvdA schaarde zich erachter. Verscheidene partijen hebben in hun verkiezingsprogramma gezet dat de ontwikkelingshulp moet gaan stijgen.Onder Rutte I en II is bijna 2 miljard op ontwikkelingshulp gekort. De internationale norm voor landen om aan ontwikkelingshulp uit te geven is 0,7 procent van het bnp. Nederland heeft zich lang aan die norm gehouden. Maar volgend jaar daalt het naar 0,56 procent. Dat is volgens GroenLinks het laagste percentage sinds 1973. ...

door Roy-050 in Politiek  ·  26 Reacties

  • 0
  • 371x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Nee, steek het maar in defensie.

2
1 Jacques de Molay

Alleen als dan ook een stelletje asieleisers mee gaan. Die kunnen het geld wel daar naar toe brengen. Wat een land, wat een land.

2
2 gaulette

Als je gister het programma schuldig hebt gezien, en vandaag het bericht gelezen hebt over de dakloosheid in den haag kun je zo maar tot de conclusie komen dat er in eigen land ook nog het 1 en ander heel veel geld behoeft.

1
3 Voorzittershamer

liever voor onderwijs...

0
4 TedjeR

De machthebber in vele Afrikaanse landen wrijven zich weer in de handen, want het wordt weer cashen geblazen, Nederland gaat weer voor Sinterklaas spelen. Op zich is het helpen van ontwikkelingslanden een goede zaak, Maar de ervaring heeft geleerd dat, ondanks alle geherinvesteerde miljarden, de bevolking in armoede blijft leven en de machthebbers hun zakken vullen.

1
5 Roy-050

@4 Mag ook maar ik prefereer defensie.

2
6 Jacques de Molay

Steek het geld maar in opleiding en scholing tbv asielzoekers. Dan kunnen ze binnenkort terug naar hun vaderland. Dan kunnen ze hun eigen land helpen opbouwen, veilig maken en ontwikkelen.....

0
7 LoydMorris

Ja, maar het geld voor defensie moet al jarenlang verdubbeld worden (is nu 1% maar moet 2% zijn volgens de NAVO normen). Daar hoor de linkse partijen niet over.

0
8 Schoenzool

Natuurlijk , nog minder geld naar onze eigen ouderen en zieken. Die klagen toch nauwelijks dus die kan je heus wel verder korten. Mooi weer spelen in andere landen is voor deze landverr**ers veel aantrekkelijker en goed voor een leuk baantje na hun politieke carriere in Den Haag..

0
9 PFL

Als dat geld wordt besteed aan meer opvang in de regio, heb ik er geen problemen mee.
Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren.
Dir geld gaat weer naar onrendabele en corrupte bedrijven, en komt zodoende nooit terecht bij de mensen, waarvoor het bestemd is.
Maar ja, zijn we gewend van Ploumen en Koenders (PvdA), dat ze in het buitenland wel flink kunnen rammelen met de geldbeurs.
Hetzelfde geldt voor Groenlinks, die er ook om bekend staan, veel van de gelden te verspillen.
Denk daaraan, als u in het stemhokje staat.

0
10 Dieke

Hebben we een begrotingsoverschot waardoor dit kan?

0
11 VaY

Gebruik dit geld om de economische vluchtelingen terug te sturen en om ECHTE vluchtelingen op te vangen.

0
12 Burggie

** gebruiker verwijderd **

Ontwikkelingshulp is een drijfveer om de regio's te verbeteren, minder migranten te krijgen al denk ik dat onder Rutte vooral het NL bedrijfsleven ervan profiteert, soort neokolonialisme dus, net als bij de herziening in 2011

. http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/2455370/2011/06/21/Vooral-Nederlandse-bedrijven-profiteren-van-ontwikkelingshulp.dhtml

Overigens is het huidige bedrag gelijk geweest aan het ''dossier voedselverspilling'' gewoon wat we jaarlijks in de prullenbak gooien met zijn allen..dat wordt pas nu wat minder.. Zie universiteit Wageningen in de loop der jaren.

13 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@11

er is geld zat, doe maar eens iets aan brievenbusfirma's e.d

14 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@6 nog meer wapenhandel, nog meer vluchtelingen, ofwel een vicieuze cirkel...
In onze pensioenfondsen zit al voor 6 miljard , lijkt me wel genoeg

15 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@3 voor dat soort mensen zijn genoeg initiatieven,
is vooral enorm toegenomen door ggz bezuinigingen en woningnood,
met dank aan o.m. rutte en wilders en verhagen

16 ---deleteduser---

'Ontwikkelingshulp' is gewoon subsidie aan bedrijfsleven en ondernemers. Die kunnen goedkoop hun zakennetwerken en ondernemingen opzetten en dan ook nog profiteren van de opbrengst. Ontwikkeld wordt er niks, dat is na al die jaren wel duidelijk. De enige reden dat er geld in ontwikkelingshulp blijft worden gestort is dat de bedrijven zelf profiteren van ons belastinggeld. Ze noemen het 'ontwikkelingshulp' om er een sociaal aanschijn aan te geven.

0
17 zewa

Tja 0,7 procent. Nu dus 0,56 procent. Dit jaar is dus 99,44% voor ons zelf. Daar moeten we het mee doen. Trouwens ook niet helemaal waar want van die 0,56 procent wordt een groot deel in Nederland uitgegeven. Nederlandse salarissen (artsen, architecten, landbouwdeskundigen enz.), hulpgoederen die in Nederland worden gekocht, Nederlandse vrachtvervoerders die worden betaald. Resteert een percentage waarover wordt gesproken als of het met bakken de grens over gaat, het alle ouderen in Nederland zou kunnen helpen en de zieken ook, plus defensie. Ja hoor. Tuurlijk. Die 99,44% is veel te weinig maar die 0,56% trekt ons helemaal uit het slop. Leugens. Een simpele kan dat zien. En of je nou voor of tegen ontwikkelingshulp bent, dat oor zou je jezelf niet moeten laten aannaaien. Net als het verhaal dat al de euro's naar corrupte Afrikaanse leiders gaat. Gaap. Ja hoor, vast. Er werken alleen debielen Haag. Kom nou toch.

En weet je wat? Heel veel hulp zou niet nodig zijn als exportsubsidies (om met subsidie, onder de kostprijs producten en eten te dumpen in ontwikkelingslanden) worden afgeschaft. Dan is het voor een Afrikaanse boer wel rendabel om een kippetje te kweken als er geen Nederlandse kip voor een euro in de Afrikaanse supermarkt ligt. Dan hebben de mensen daar wel werk. Maar ja, liever hier in Europa (gesubisidieerde) banen en oneerlijke handel richting pauperlanden. Voor het ontwikkelingshulpdoekje voor het bloeden moeten de mensen daar op hun knieen van geluk. Bedankt Europa! Bedankt voor de armoede en de grijpstuiver. Tja, en de 'arme mensen' in Europa gillen helemaal. "Wat? 0,54% ontwikkelingshulp?? Wat hebben die mensen ooit voor ons gedaan?". Nou nu weet je het.

Tegen exportsubsidies zijn oa GL, Partij voor de dieren, D66, misschien SP? Wellicht weet iemand dat?

2
18 Chuck S.

Uit eigen zak ditmaal ?????

0
19 flauwekulallemaal

* Verwijderd door de redactie *

20 hk-sr

Laten we nou eerst eens zorgen dat we hier in Nederland geen voedselbanken meer hebben.
Het gepruts van Klijnsma heeft zeker niet bijgedragen om dat weg te krijgen (affaire moestuin), vandaar dat er alles aan gedaan moet worden.
Daarna kunnen we ons weer eens beraden of er geld weg gegeven moet worden naar corrupte dictaturen.

0
21 Nicks R. Van

"Onder Rutte I en II is bijna 2 miljard op ontwikkelingshulp gekort."

Het enige punt waarmee ik het ooit eens ben geweest met Rutte.

De ervaring heeft toch inmiddels wel duidelijk gemaakt, dat ontwikkelingsgelden alleen nuttig zijn voor de diverse strijkstokken en verder, (voor zover er nog iets overblijft), gewoon weggegooid geld is.

0
22 Mappie

Want dat heeft tot nu toe zo goed gewerkt?

0
23 Wendel

Nee niet meer geld geven voor ontwikkelingssamenwerking, maar voor de naheffing die nog gaat komen uit Brussel omdat Nederland weer economisch gegroeid is!

Make Holland great again in maart 2017.

0
24 Trump2017

Als het dan maar besteed wordt aan anticonceptie.

0
25 Soare

Ontwikkelingshulp...

De overheid zet wat belastinggeld opzij voor dit doeleinde. Vervolgens krijgen allerlei NGO's dit belastinggeld, in een aantal gevallen zijn dit bevriende dan wel 'gunstig gezinde' NGO's. Dan slaan ze een put in ergens Afrika, en twee weken later is die put er niet meer omdat die uit elkaar is gehaald voor onderdelen.

Ontwikkelingshulp in cash-vorm per direct afschaffen.

0
26 Bluth

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Europese Unie moet uitbreiden of zal geconfronteerd worden met “nieuw IJzeren Gordijn”

Misschien kunnen we Ethiopië en Nieuw-Zeeland uitnodigen? 🤪...

8 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

DikkeTor
De reguliere media beweren nu dat mensen die kinderen willen krijgen ‘extreem rechts’ zijn - Dissident.one

Probleem list zichzelf dan wel op XD Als dat extreem-rechts is, dan is links binnen 1 generatie uitgestorven XD...

9 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

ABRACADABRA
Europese Unie moet uitbreiden of zal geconfronteerd worden met “nieuw IJzeren Gordijn”

die Belg is nog gestoorder dan ik dacht. wat een idioot...

9 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Wedergeboren
Ukraine Says Russia Used Cluster Bomb In Odesa Strike On 'Harry Potter' Castle

Google TRANSlate: https://www-rferl-org.translate.goog/a/ukraine-russia-odessa-harry-potter/32927887.html?_x_tr_sl=pl&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=en-US...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

@10 De NAVO zelf heeft niks te vertellen. Dat klopt dus. De NAVO leden zijn de baas van de NAVO. ...

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Olivia
Muziekdraadje

James Brown - Get Up Offa That Thinghttps://www.youtube.com/watch?v=_x-ctTWkT3I...

16 minuten geleden geplaatst door Olivia

Wedergeboren
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

   Wat mij betreft kunnen er niet genoeg zsm NAVO-troepen wél in Oekraïne zitten om die k$t ruSSen er voor eens en altijd uit te schoppe...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Olivia
Muziekdraadje

James Brown......I Don't Want Nobody To Give Me Nothinghttps://www.youtube.com/watch?v=-QPVmQPYLDc...

17 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

James brown- "Dance Machine"https://www.youtube.com/watch?v=VWqlB4jOzrA...

19 minuten geleden geplaatst door Olivia

sockknitter
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

@9Er zullen best westerse militairen in Oekraine zijn, maar niet in opdracht van de NATO....

20 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Hidden Cam Desi PornAbella Danger PronMia Khalifa PBokepindo ViralSoulgen Ai ArtVibewithmommySpongenob PornSex Gif ComTeacher Xxx Video HdLiza Del SerriaBlue Film Sex PictureXxx Series HindiPornhot MomFirst Time VirginsexDawnhentaiSex WebcamFoto De Mulhe NuasAl Black PornDvdms-876Asian MompovLewdfroggosLana Rhoades BdsmAuny JudysTscandiceJailyen Ojeda NudesBritnikittenBangla Hd Porn VideoDesi Sexy Video Hindi HdXxx New Desi VideosAnime Women NakedJapan Porn Love StoryPorn Videos In CategoriesBondage SexeGloryholes NearbyChochos PeludosManytoon.vomPelículas PornografícaCute Black BoysMom Son XxxMma PornhubTila Tequila 2022Sxe Vide ComJapanese Grandpa SexSunny Leone Threesome Sex VideosTsunadesexyKim Kardashians VideoJapanes PornesMegan Fox SextapeXnxx Blacked RawNami3nekoBdsm PeggingKay Parker PornhubAmilia Onyx PornTollywood Actress Porn VideoMia Malkova YogaDrunk Lesbian PornoVideos Gay TwinksXnxx Hindi Sexy VideoIndian New X VideoXxx Videos Tik TokDesi Sexy SuhagratHard Porn HindiGirl Fight XxxBest Hentai ShowsVoyeur HouseFlingster ConZmeenaorStanding XxxGroupe Telegram PornBath PornSex GanHentai Visual NovelFriend Sister Sex VideoTube8.comJaylen OnlyfansReddit PornidPorn GrtsRemi JonesPinaybsex ScandalBlack ErotismCally3d PornRika NishimuraLocker RoompornTitty KissXxx Porn Big AssSamanthaflairCassidynicoleXxx ChloroAttack XxxGibbytheclown PornTatas Under SiegeF95-zoneTs WscortsManga HeintainPornografia AntigoXnxx Free Porn XxxPussy Fucked HardGirls Gone Wild NudeMaisie Williams SexWednesday HentaiIndian B Grade VideoZelma Cherem HotNiggerbabyGranny Love BbcBrazzer GratisEllie Kemper NudeVale NappiKaren KaedeBagla Xxx VideoKarina CulionerosShort Erotica Stories FreeTiiieeen OnlyfansSite Camera PriveNebraska Wut NudeHot ChudachudiIndian Bollywood SexBhojpuri Big TitsPinkyy The PornstarXvifeos RedOld Porn StarsCullioneros ComDreamybull VideoFlintstones PornVictoria PornLesbian Boobs SexKiss And XxxXnxx VpnLuaren JasmineBoobs Nude HotBf Blue Film Bf Blue FilmKajal Agarwal Sex MovieAqua Ruby HentaiCelebrity Up SkirtCassie0piaFit Girl NudeXxx Mouni RoyNude LoveKoja SexTeligusexPorbhub.Busty HentaiHentai AdultoGranny PawgNaked CelebritiesDani Daniels BathOs Melhores Videos De SexoImagens Pornos XxxKım So HyunShakeela Sex Video TamilXxx Video Opan