U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 26
De partij die in de landelijke peiling de meeste kiezers is kwijtgeraakt is de PVV. Deze partij staat nu nog maar op 12 zetels, de laagste score in 10 jaar. 8 van de zetels van de PVV zijn overgegaan naar Forum van Democratie. Doordat FvD ook nog zetels wint van de VVD en het CDA, staat de ...

ongeveer 1 jaar geleden door Hangingmen

REAGEER MET EEN EMOJI
22
3
2
7
1
LEES MEER OVER

Volgende week is er weer een opiniepeiling van niks. En over 42 weken ook nog een.
En met de waan van elke dag en de kiezer die binnen een jaar wel de voorkeur kan uitspreken voor 4 verschillende partijen zal het allemaal wel. De groeten met al die opiniepeilingen.

201 De Vliegende Brabander    
ongeveer 1 jaar geleden door De Vliegende Brabander
6
Meld

Leuk verhaal dit allemaal, maar ook niet echt relevant. Landelijke verkiezingen zijn al geweest.
De kamerzetels zijn al verdeeld. PVV heeft dus nog steeds hetzelfde aantal zetels in de kamer.
En FVD blijft op 2 zetels staan in de kamer. Hoe deze verkiezingen ook uitpakken.

PVV doet nu mee in 30 gemeenten. (PVV deed eerst maar mee in 2 gemeenten volgens mij). Dus iedere winst in die nieuwe (2question gemeenten is pure winst voor de PVV.
Iedere zetel in die nieuwe gemeenten is een zetel winst. Daar zit dus het knelpunt in dit verhaal.
De cijfers die eruit komen zijn eigenlijk een peiling voor de landelijke tweede kamer verkiezingen, maar dit zijn geen tweede kamerverkiezingen.

Dus ondanks dat deze peiling een "daling" aangeeft voor de PVV is iedere zetel die ze bijvoorbeeld in Rotterdam of in Dordrecht halen zetelwinst. Zouden de peilingen voor de PVV beter zijn geweest, dan zouden ze alleen maar "meer winst" hebben gehad.

202 BKP    
ongeveer 1 jaar geleden door BKP
6
Meld

Voor het FVD geldt ongeveer hetzelfde natuurlijk.
Iedere gemeenteraadszetel die ze binnenhalen is "winst" .
Beide partijen zullen dus hoogstwaarschijnlijk "winnen" bij deze verkiezingen (ondanks dit verhaal). Partijen als VVD CDA PVDA kunnen bijna eigenlijk alleen maar zetels verliezen, aan PVV-FVD en aan andere kleine lokale partijen.

203 BKP    
ongeveer 1 jaar geleden door BKP
5
Meld

En de VVD verliest maar 7 zetels? Ongelofelijk! Ondanks liegen, bedriegen en schandalen.
Ondanks het negeren van de burger. Wordt M. de Hond "gesponsord of zijn Nederlanders echt zo dom?

204 logikus    
ongeveer 1 jaar geleden door logikus
6
Meld

@204 Dat is uitermate logisch. VVD-stemmers worden beloond met het beleid, ergo zijn tevreden, ergo stemmen de volgende keer weer VVD.

205 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
9
Meld

Mensen weten niet waar ze voor kiezen. Dom volk.

206 samcash    
ongeveer 1 jaar geleden door samcash
13
Meld

@200

Nee, moslims doen niet zulke terroristische dingen als die blokkeerfriezen….

207 WijzeDwaas    
ongeveer 1 jaar geleden door WijzeDwaas
6
Meld

* Verwijderd door de redactie *

208 GertaChan    
ongeveer 1 jaar geleden door GertaChan

@120 Sint Nicolaas was geen Turk daar Turkije toen nog niet bestond. Er waren toen zelfs nog helemaal geen muzels die de boel kwamen terroriseren, slopen en verzieken. Sint Nicolaas was een Lyciër.

209 Pxf7+    
ongeveer 1 jaar geleden door Pxf7+
10
Meld

De PVV loopt terug in de peilingen, maar de oude partijen profiteren daar niet van.

Een punt dat mijn belangstelling wekt, is dat Wilders, op het oog, niet veel moeite doet de teruggang van de PVV te stuiten.

Bij de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar was hij fysiek en mentaal minder ‘aanwezig’. Toen was daar een reden voor: het gat in zijn beveiliging dat, mooi uitgemikt, precies in de aanloop naar de verkiezingen werd gelekt. In zijn persoonlijk leven en dat van zijn vrouw gaf dat ongetwijfeld omstellingen. En het zadelde Wilders op met de verantwoordelijkheid , wat er met omstaanders kon gebeuren bij een campagnebezoek waar zijn beveiliging faalde.
Er konden doden vallen.

Nu spelen die factoren niet. Ook nu is Wilders minder aanwezig.

Enerzijds wreekt zich hier het gebrek aan een partij. Hij (kan en) wil de controle niet uit handen geven . Maar zijn leven binnen een beveiligingseenheid beperkt hem om effectief een organisatie te kunnen aansturen.

Anderzijds stelt zich de vraag of Wilders in zijn hoofd niet meer bezig is met zijn campagnes en toespraken in het buitenland. Hoe groot is de partij die hij nodig heeft in Nederland om daar mee door te kunnen gaan? Een middenmootpartij is vermoedelijk genoeg.

Dat houdt verband met wat Wilders’ werkwijze lijkt. Hij neemt consequent de uiterste positie in tegenover de politiek correcte consensus van de meeste andere partijen.
Daarmee bereikt hij een dubbele uitwerking:
1. hij stelt burgers in staat de knellende boeien van de politieke correctheid te breken en af te werpen. Met als gevolg dat anderen, ook andere politici en partijen, in de leegte kunnen springen die hij trekt tussen de gevestigde politiek en hemzelf. Zoals Baudet met Forum voor Democratie nu doet, dankbaar gebruikmakend van de vele geboden ruimte.
Deze rol speelt Wilders niet slechts in Nederland, maar ook bijvoorbeeld de Duitse AfD is hem schatplichtig. Dit is de missie waar hij zich aan wijdt . (?)

2. een bijwerking is dat de politiek correcte partijen, in hun pogingen de boeien en kluisters van hun kiezers in stand te houden, voortdurend woedend reageren op iedere uiting van Wilders en zijn PVV. Een vaste electorale techniek. Immers, indien een politicus en een partij omstreden zijn, zal altijd een gedeelte van de kiezers zich onveilig voelen en zich neergeven onder de andere partijen.
Maar dit sluit die andere partijen op in de gevangenis die zij steen voor steen zelf bouwen.
Bovendien zijn ze gedwongen toch wat op te schuiven in de richting van Wilders, te weten daar waar hij de door het beleid ontstane problemen precies in de kern formuleert.
Maar de partijen hebben niet de bedoeling ook iets aan die problemen te doen.
Anders hadden ze dat in het verleden wel gedaan, maar hun eigen belangen verzetten zich daartegen. Toen en nu.
Onderwijl zit het bestel gevangen in de politiek correcte standpunten waar ze al jarenlang religieus op hameren. De werkwijze van Wilders brengt aldus met zich mee, dat het verdere politieke en bestuurlijke verloop van zaken vanzelf diepe teleurstelling met zich meebrengt voor de kiezers van de oude partijen.
Waar je geen succes kunt boeken en de tegenslagen en ellende vanzelf komen, is een verlies-verlies situatie geschapen.

De PvdA is door de teleurstelling van kiezers gesloopt. Het CDA is onvruchtbaar gemaakt. D”66
loopt groot gevaar hetzelfde geloofwaardigheidsprobleem te krijgen als de PvdA. De VVD is geheel afhankelijk van Rutte. Maar Rutte is de doener die zijn kiezers in de steek laat en louter meesurft op de economie.

Conclusie: de politieke disruptie die Wilders bedrijft werkt grotendeels onafhankelijk van de PVV.

210 duurendaal    
ongeveer 1 jaar geleden door duurendaal
2
Meld

Bye, bye, Geert. Dat was het dan.

211 Mijn waarheid    
ongeveer 1 jaar geleden door Mijn waarheid
3
Meld

@211 Echt niet bye bye D66 de volgende kamerverkiezingen stelletje landverraders

212 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
8
Meld

Als de t*d rijp.is trekken de PVV en de FvD de VVD, CDA, Christenunie en D66 helemaal leeg. Tot die tid gaan de ogen nog wel open. Als stemmen dan nog wel bestaat.

213 Chaimileh    
ongeveer 1 jaar geleden door Chaimileh
8
Meld

@213 Die tijd komt niet.

214 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
2
Meld

Goed zo in pakken en wegwezen Geert

215 RonMVV    
ongeveer 1 jaar geleden door RonMVV
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

216 SueWestby    
ongeveer 1 jaar geleden door SueWestby

@212 De D66 stemmen gaan naar GL en PvdA volgens Maurice. Heb je die twee liever dan?

217 Wetenschappertje    
ongeveer 1 jaar geleden door Wetenschappertje
3
Meld

Ja natuurlijk zak de pvv en ook dat partijtje van Baudet gaat zaken als een baksteen van 1000 kilo de mensen weet ook wel dat je wel op die partij kan stemmen maar nooit maar dan ook NOOIT mogen meeregeren niemand wil met ze in een kabinet.
En Wilders heeft dat laten zien in het mislukte kabinet Rutte1.

218 qubix    
ongeveer 1 jaar geleden door qubix
2
Meld

@217

Het is hilarisch, maar de PVV heeft daadwerkelijk meer gemeen met de PvdA dan met D66 of de VVD. Die liberale partijen hebben rechtse ideeën over bijvoorbeeld de arbeidsmarkt, de woningmarkt en de zorg. De PVV schrijft conservatief socialisme voor in die aandachtsvelden. De partij die vroeger werd verketterd door Wilders, is in de realiteit van vandaag zijn politieke medestander. Alleen als het gaat om islam en immigratie is de PVV reactionair rechts. Wilders is volledig de weg kwijt.

219 Balling    
ongeveer 1 jaar geleden door Balling
1
Meld

Bron: de Volkskrant

== 'PVV op lokaal niveau niet uitgesloten van bestuur'

De PVV wordt op lokaal niveau niet massaal uitgesloten van een mogelijke deelname aan het bestuur, meldt de Volkskrant. Bij de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar werd de partij wel buitengesloten. De krant hield een rondvraag onder grote lokale en landelijke partijen in de gemeenten waar de PVV meedoet.

Vooral lokale partijen staan open voor een samenwerking met de partij van Geert Wilders. Maar ook landelijke partijen sluiten de samenwerking niet uit.

"Veel aspecten in hun programma zijn in lijn met dat van ons - ik zie daar zeker aanknopingspunten", zegt bijvoorbeeld VVD-lijsttrekker René Lazeroms in Rucphen tegen de krant. De PVV doet in dertig gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, vooral in gemeenten waar de partij vorig jaar veel stemmen behaalde.

Toch zijn er in sommige gemeenten ook tegengeluiden te horen. In Utrecht, Zoetermeer, Enschede en Dordrecht hebben veel partijen zich uitgesproken tegen de PVV, meldt de krant. ==

https://www.volkskrant.nl/binnenland/lokaal-staat-de-pvv-niet-bij-voorbaat-buitenspel-we-zitten-op-een-lijn~a4582175/

221 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
0
Meld

@217 Wel alles beter dan D66 momenteel

222 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
2
Meld

Ik zie nu dat ajax afgelopen weekend heeft gewoon van sparta. Hoe kan dat nou weer?

223 Ektoplasma    
ongeveer 1 jaar geleden door Ektoplasma
0
Meld

@222 zelfs DENK of SGP? kom op, zo erg kan het toch niet zijn?

224 Wetenschappertje    
ongeveer 1 jaar geleden door Wetenschappertje
2
Meld

Ook logisch .......
De dierenliefhebbers zitten allemaal bij PvdD ... die regelmatig van alles voor elkaar krijgt.
De linkse (extreme) milieu activisten zitten allemaal bij GL, en die schreeuwen altijd het hardst.
De meeste ondernemers ... tja, Rutte is er blij mee ....
De islamieten hebben tegenwoordig ook al een eigen partijtje....

De "boze burger" of "witte racist" of "islamfoob" of hoe men telkens deze groep wenst weg te zetten ( alles is bij voorbaat trouwens al absurd ) ...
Deze groep wil nu eenmaal ook gehoord worden in de politiek.
Men heeft het geprobeerd bij de PVV, mislukt dus ... nu dan maar de FvD proberen.
Het ontevredenheidsgehalte is gewoon nog steeds enorm aanwezig in de hele maatschappij !!

Deze splijtzwam wordt telkens weer ge(re)activeerd ...
en niet alleen door Wilders, maar ook door types zoals Silvana Simons of partijen zoals DENK.

225 FeHa    
ongeveer 1 jaar geleden door FeHa
0
Meld

@205 hahahaha wat onnozel, of anders gezegd curieus.
@204 zegt dat de VVD 7 zetels verliest (in peilingen) en jij antwoord "dat is uitermate logisch". Hilarisch dit geneuzel.

226 Acer49    
ongeveer 1 jaar geleden door Acer49
4
Meld

@210 ; + Interessante gedachten. Zou zomaar kunnen, wat u stelt. Je ziet inderdaad een andere Wilders dan een aantal jaren geleden. Hoe lang houdt hij dat nog vol?

227 Acer49    
ongeveer 1 jaar geleden door Acer49
1
Meld


Maurice de opiniepeiler, aaah die meneer van de mislukte iPadschool en daarna tonnen aan schade achterliet.

Over die wezens zonder emotie; was met de 1e generatie Janmaat niets geworden, de 2e generatie Wilders, ook niets (15 jaar roepen, niets doen en bankzitten, flink geld binnenharken van de belastingbetaler, wat een baan) de 3e generatie tokkie is ook mislukt. Next.

228 Dewereldrond    
ongeveer 1 jaar geleden door Dewereldrond
2
Meld

De peilingen van De Hond...

229 Ketter    
ongeveer 1 jaar geleden door Ketter
0
Meld

@210 Bedankt!

230 shym    
ongeveer 1 jaar geleden door shym
0
Meld

@207 , Nee, niet zoals de Friezen, zij doen dingen met AK-47's en explosieven. Heeft wel meer impact maar misschien steken de Friezen hier iets van op.

231 Dirk2137    
ongeveer 1 jaar geleden door Dirk2137
0
Meld

@231

Ik weet daar niks van af. Zoiets gebeurd niet in NL. Dus ik denk dat het uit uw duim komt….

232 WijzeDwaas    
ongeveer 1 jaar geleden door WijzeDwaas
3
Meld

Dat is slechts een kwestie van tijd......

233 Dirk2137    
ongeveer 1 jaar geleden door Dirk2137
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Live: de exitpoll van Ipsos bij de NOS
Kijk hier mee naar de uitslagenavondLIVEDe NO...

8 uur geleden door Schildpad

DWDD-tafel kotst half uur lang op Baudet en W...
Matthijs van Nieuwkerk en zijn vrienden waren...

20 uur geleden door Moskowfiets

De Volkskrant doet oproep om Thierry Baudet t...
De Volkskrant toont een wel héél opmerkelijke...

17 uur geleden door Spraypaint

'Atheïsme is niet te verenigen met...
Interview met Marcelo Gleiser over hoe belang...

9 uur geleden door progressiefliberaal

FOTO Kanaleneiland: 2 stemmers in 1 stemhokje
MAG DAT KIESRAAD?Visueel bewijs van mogelijk...

14 uur geleden door Jij Wel Dan


ADVERTENTIE


Laatste reacties
foshizzle
Een crimineel die een aanslag pleegt? Dat zie...
@51 Blijf jezelf maar lekker voor de gek houd...

2 minuten geleden door foshizzle

Wylde Gjert
Een crimineel die een aanslag pleegt? Dat zie...
@51 Waardeloos verhaal. Hij pleegde die daad ...

3 minuten geleden door Wylde Gjert

Reagurius
'Atheïsme is niet te verenigen met de wetens...
@106 Die is er altijd al geweest zeggen ze da...

3 minuten geleden door Reagurius

Spraypaint
Voorlopige uitslag: Forum voor Democratie gro...
@6, was me niet eens opgevallen, geweldig! ...

4 minuten geleden door Spraypaint

semperpenis
Voorlopige uitslag: Forum voor Democratie gro...
'prachtig dat we weer de grootste zijn' zei p...

7 minuten geleden door semperpenis

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig