door Trompetsignaal in Binnenland  ·  46 Reacties

  • 10
  • 707x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

“Vier lijsttrekkers hebben een brief gestuurd naar het bedrijf achter stemhulp Kieskompas. Ze maken bezwaar tegen een standpunt van D66 dat niet zou kloppen.
Een van de dertig stellingen van het Amsterdamse Kieskompas luidt: 'Er moeten meer sociale huurwoningen worden gebouwd in Amsterdam'. D66 geeft aan dat de partij het daarmee eens is. Maar de leiders van PvdA, GroenLinks, SP en VVD vinden dat een leugen.
Lees ook: Andere partijen halen hard uit naar 'onbetrouwbaar' D66: 'Kei- en keihard genaaid'
'De positionering van D66 verwondert ons vooral omdat D66 in haar handelen in de gemeenteraad de afgelopen jaren het tegenovergestelde heeft laten zien. Net als in hun verkiezingsprogramma en in uitspraken gedaan in verkiezingsdebatten', schrijven de vier lijsttrekkers. Ze dragen zes voorbeelden aan waaruit dit zou blijken.
Aanpassen
'Op basis van deze informatie, vragen wij u om de positionering van D66 op dit punt aan te passen aan het reële standpunt van de partij', aldus de PvdA, GroenLinks, SP en VVD.
Lees ook: Laatste peiling OIS voor verkiezingen: 'GroenLinks wordt de grootste partij van Amsterdam'
D66-lijsttrekker Reinier van Dantzig zegt in een reactie tegen AT5 dat het antwoord op de stelling, zoals die door Kieskompas is geformuleerd, gewoon klopt. Hoewel zijn partij inzet op middenhuur en dus een lager percentage sociale huurwoningen bij nieuwbouw, zou D66 wel dusdanig méér bouwen dat de totale productie sociale huurwoningen omhoog gaat. Jaarlijks zouden er 3750 sociale huurwoningen bijkomen.
'Als daar onduidelijkheid over was, dan hadden de lijsttrekkers mij ook kunnen bellen. Of het verkiezingsprogramma lezen. We hebben allemaal elkaars telefoonnummer. Ik leg het ze graag uit', aldus Van Dantzig over de brief van zijn collega's.“

5
1 Trompetsignaal

Toch knap van D’66 en de VVD boos, FvD wegzetten en GL, PvdA en SP boos. Ik ben benieuwd met wie D’66 denkt een coalitie te gaan vormen.

4
2 Trompetsignaal

@2
O66 en bij1?
question

3
3 Jan met de korte achterlul

Liegen en bedriegen.
SP, daar komt u verder mee!

8
4 To_Maat

Volgens de laatste peiling stort D’66 Amsterdam in komende woensdag. Van 16 richting de 6 zetels...? http://www.at5.nl/artikelen/179771/laatste-peiling-ois-voor-verkiezingen-groenlinks-wordt-de-grootste-partij-van-amsterdam

4
5 Trompetsignaal

* Verwijderd door de redactie *

6 Undertaker

@5 correctie van 14 naar 8. Iets te veel wensdenken van mijn kant.

3
7 Trompetsignaal

* Verwijderd door de redactie *

8 Naray

De meeste mensen nemen niet de moeite het artikel te lezen en reageren vanuit de losse pols. Vandaar.

4
9 Trompetsignaal

@6
Niet zo aardig van u.
Wij doen ons best om dit te minimaliseren.
De anderen niet.

4
10 To_Maat

Dat is beslist niet het enige waar D66 over liegt maar het meeste is bekend en anders zijn het prive zaken!

2
11 Zie Hier

* Verwijderd door de redactie *

12 Undertaker

@6 En exclusief ?

7
13 jantje van leiden

@2

Als er een coalitie gevormd moet worden is men al het zwart maken zo vergeten, dan komt men met gelul als verantwoording nemen en over schaduwen heen springen. Walgelijk bedrijf wat men politiek noemt en waar steeds meer mensen het helemaal mee gehad hebben en thuisblijven.

1
14 Voorzittershamer

Van Dantzig weet zelf ook drommels goed dat de meeste verkiezingsprogramma's geen reële raakvlak meer hebben met de werkelijkheid. Er zit een enorm verschil tussen beloven en daadwerkelijk gaan uitvoeren. Laten ze maar publiceren wat D66 de laatste 4 jaar voor en tegen gestemd hebben, dat geeft een veel beter beeld waar deze partij voor staat en waarvoor dus niet, dat gewoon doen voor elke partij. Dan kunnen de stemmers veel beter bepalen of ze een partij wel of niet hun stem verdiend.

1
15 Beowulf

* Verwijderd door de redactie *

16 Undertaker

Liegen en bedriegen is dit kabinet eigen en daarom adviseer ik om op 21 maart lokaal te stemmen en niet op een partij die gelinkt zijn aan een politieke club in Den Haag.

1
17 Interessant

Ik stem op Lijst 22, de Anti-Scooter Partij.

4
18 Wendel

@17
De SP zit niet in het kabinet.
Komt omdat zij niet willen liegen en bedriegen.
Zie de te lieve Roemer bijv.

1
19 To_Maat

Hier stond de partij achter in de tijd van de oprichter Hans van Mierlo.
https://pbs.twimg.com/media/DVD2Sx6XUAE0g7n.jpg

1
20 eigenmening

@12 Inderdaad. Kwestie van levenservaring. De politiek mikt niet voor niks op jongeren ondanks de vergrijzing: die jongeren trappen nog in hun holle retoriek. Daarom ben ik altijd verbaasd dat er hier op nieuwskoerier bejaarde reageerders rondlopen die idolaat zijn van bijvoorbeeld een Pechtold.

1
21 Conradijntje

Lokale partijen zijn dit jaar meer dan in andere jaren hot.Ook in mijn regio is dat het geval.Ondanks mijn stem op een lokale landelijke partij ben ik uiterst tevreden.Mijn vuilnis wordt op tijd opgehaald,de belastingen zijn binnen de perken gebleven dus gaat mijn stem weer naar een landelijke partij.

6
22 jantje van leiden

D66 liegt ook keihard in spotjes op de radio waarin wordt gezegd dat de partij wil samenwerken. Ze zeggen er niet bij dat ze alleen willen samenwerken met gelijkgezinden uit het kartel. Zo willen we allemaal samenwerken.

3
23 Soare

@21 Kun je niks meer aan doen, die zijn echt reddeloos verloren , wel doodzonde natuurlijk.

1
24 Doordenker

* Verwijderd door de redactie *

25 Captain Hero

@25 Bij het noemen van de PvdA barstte u in lachen uit dus moet u PvdA stemmen.Beter dan gadver nee,geen sprookjes,nooit,castreren,slap meelopen.,Niet stemmen is geen optie,dus PvdA.Alvast gefeliciteerd met uw keuze.

2
26 jantje van leiden

* Verwijderd door de redactie *

27 Captain Hero

@23 hahaha wat is dat nou voor idioot verwijt? Samenwerken met gelijkgestemden, hoe durven ze!

4
28 Utrecht_83

@21 .
Ik ken er eentje en die woon nu in Frankrijk. ^_^

0
29 eigenmening

Bij D66 zeggen ze maar wat.
Het gaat hun alleen maar om macht.
Ze staan voor de rest nergens meer voor.

Nu ik er aan denk.
Wijze dwaas zie ik nu wat minder hier.
Is hij soms op campagne voor D66 question

2
30 meneer van het nieuws

@18 kwam bij mij wel uit de stemwijzer. Helaas krijgen nieuwkomers mijn stem niet.

0
31 Trompetsignaal

@28
Feitelijk zeg je, je mag discrimineren , je mag uitsluiten, je mag demoniseren.
Ook geen probleem, maar ageer er volgende keer niet tegen dan als er minder minder minder wordt geroepen, om vervolgens een geheel nieuw ras te vinden.

1
32 Mesjokke

@30 .
Ik hoop voor hem dat hij zich goed heeft ingepakt want het is ijskoud buiten. ^_^

0
33 eigenmening

Lijkt me logisch. D66 heeft meer ervaring met corruptie en sexappartementen in Scheveningen.
Je kunt ze niet kwalijk nemen dat ze daardoor niet meer weten wat sociale huurwoningen zijn.

1
34 PFL

@15 Wat dat betreft is D’66 ook beloftenbreker nr1 in Amsterdam. Ze komen hun verkiezingsprogramma niet na, behalve dat ze PvdA de schuld van geven. En ze hebben meerdere keren de coalitieafspraken geschonden. Zelfs de VVD kotst D’66 uit, in elk debat opnieuw. Dus dat zegt wel wat.

1
35 Trompetsignaal

@32 we hebben het hier niet over het discrimineren of uitsluiten van een bevolkingsgroep mafkees. Het gaat over samenwerking tussen politiek partijen. NIEMAND in de politiek pleit voor minder rechten voor aanhangers van pVv of fvd of welke andere idioot dan ook. Ze willen er alleen politiek niet mee samenwerken.

4
36 Utrecht_83

@36
Zo zie je maar dat je moreel kompas een beetje ronddraait.

2
37 Mesjokke

@37 nee hoor slome. Als jij het verschil niet ziet tussen het niet politiek willen samenwerken met mensen waar je het totaal mee oneens bent en het actief bestrijden van de rechten van bepaalde bevolkingsgroepen ben jij degene met problemen, niet alleen met je moreel kompas, maar ook begrijpend lezen en basale logica.

3
38 Utrecht_83

@38
Hij gaat steeds harder draaien......

2
39 Mesjokke

@39 volgens mij ben je in de war met de draaimolen op de peuterspeelzaal waar jij kennelijk in zit.

3
40 Utrecht_83

Boycot D66 maar ook de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen.

1
41 SergioLeone

D'66 belooft zoveel. D'66 heeft alleen wat problemen om het waar te maken omdat hun beloftes van leugens aan elkaar hangen. Behalve wat de EU betreft.

1
42 Eric

@31 : Grapje. Ik zat te kijken op de officiële lijst van Amsterdam, wie er allemaal meedoen. Je ziet de gekste dingen voorbijkomen. Er is er ook één, Ouderkerk, dat is maar één persoon en informatie over diegene of over die "partij" is nergens te vinden. Deze vond ik de meest lachwekkende.

3
43 Wendel

@36 : Twee nationale verkiezingen geleden werd PVV erg groot. Prompt begon de rest met het "cordon sanitaire" en de PVV steeds onbeschoft wegzetten en buitensluiten. Daardoor hebben de kiezers de keer erop minder PVV gestemd, omdat iedereen zo overdreven voor liep te doen, dat je van PVV hoort te griezelen/walgen en ze overal, altijd buiten gehouden werden. DUS werd er de volgende keer minder op ze gestemd, en toen beweerde de rest in koor, dat wij vóór EU hadden gekozen. Dezelfden die klagen, dat het Oekraïne-referendum werd misbruikt om tégen EU te kiezen.

De gevestigde partijen zijn tot op het bot oneerlijk en manipulatief. En ze zijn zo ontzettend over het paard getild naar de kiezer toe dat ze ons recht in ons gezicht voor rotte vis uitmaken als ze het niet eens zijn met wat wij vinden of willen. Mensen die mij niet respecteren en serieus nemen, krijgen precies hetzelfde terug, wat mij betreft. Daar spuug ik op, en negeer ze verder.

4
44 Wendel

@43 ik stond wel te kijken dat ze bij mij tot 2x toe boven aan kwamen. En het maffe is er gaat geen enkele stelling over verkeersveiligheid.
@44 politiek gaat over machtsvorming, dat gebeurt zonder handschoentjes.

0
45 Trompetsignaal

@44 ja want Wilders drukt zich altijd zo respect uit over zijn collega's.
War is dat toch met die populisten aanhang dat ze staan te juichen als hun helden iedereen staan te schofferen en als er andersom eens wat wordt gezegd gelijk gehuil over uitsluiten en demoniseren.
Jullie zijn als een kleuter die andere kinderen hun zandkasteel om wil trappen en dan gaat huilen dat ze je niet in de zandbak laten.

2
46 Utrecht_83

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Big Thighs PornLeaked Celebrity VideoPorn MoiDewar Bhabi SexBoyfriend Sucking BoobsTelugu Sex Videos HeroinesSex Desi SexElle Brooke SquirtBlackedraw.fomSexo ZvideosBaltimore ListcrawlerXxxporno LatinoXnxx LisbienCulonSexy Hot Video HdBf Video Sex ComWtfpassPretty PornBig Natural Tits PornStromy Daniels Xvideoالصور سكس متحركة720p Sex VideoLexing SteelStrawberry Tabby PornMedias PornosSit X GratuitKitten NatividadTürbanlı PornocularPerfect DickDesi Masala SeenBig Boos Xxx VideoMalyalam Sex VideosMoyher Son Porn色情视频Porntube TorrentOlivia Williams NudeAnna ZapalaBangole Xxxxx VideoMuvi SexsiMorning Quicky With Ash SteeleSamantha Nude PhotosHindi Hiroin XxxHindi Sex WifeBeautiful Girl Big TitsवेबरGlorious Hole PornSexy Porn MoviesNude Female CelebratiesViet69Hayley Atwell BikiniDildo PlaySimran SexyWww Hindi Sex Move ComGiant Boobs EbonyCan He Score PornAdian Nudesقصص جنسيكTwitter Alexis TexasWikkifeet XFatel MotelGay Porn X VidsEva Notty CreampieKelli Berglund NudesKelly NudeAmma Sex VideoAlexis FaxxHentai MissionaryOnlyfans IzzyJayden JeamsAsian Pornstar NewJennifer Collidge NudeBig Boobs Sex Video HdH A L E I G H C O XPorn9Ava Adams CheatingDrunked Mom PornDemi Demon NudeBrassers PornIndian Girl Stripping VideoMia Khalifa BathtubBlow Job AsainEscort SexNaked Volleyball PlayersGorls NakedLouise Roberts Only FansPichunterList Crawler BuffaloFri PornCorksoakerAdriana PornstarDesi Punjabi BhabiJazlyn Ray PovHjav PornDiosaeraDog Gay PornAshley Schultz NudeMalayalamhotmovieCamripsChinese MassagepornJav Porn HdDeepnude AppsNeha Pendse SexyAlicia RhodesFree Black Porn BlackInter Racial PassMilfmemeIndian PornstarFembot Austin PowersNew English Blue FilmPunjabi Lady Sex VideoThulasi XxxDoggy BfGirls Sex TeluguMia K SexXxx Bf Hindi IndianBen Ten HentaiAdilt WorkHindi Sexy Video MmsSonarika SexLadies Sex Video ComJoybearDesi Randi Chudai VideoJenna Jameson PornstarAunt From Big Hero SixFree Nude PornImagesfapMale Celeb NudesOnline Porn GameTamil Sex Movie Tamil Sex MovieHard Core PoundingBlondie BennettGreek Mythology PornOyo Room Sex VideoReal Aunty Sex3gp Porn DesiAnally FistedFullhd PornRule34usMulheres Peladas TiktokJessica Chastain NakedGoon CaveMilf With NeighborMarietemara4.0Sex Hindi MoviCute Indian Girl FuckedXxx Video Sax HdHot Naked CowgirlsSex Cam DirectEscort Paris 7Video Lezbian Porn