door Wilmama in Gezondheid  ·  25 Reacties

  • 2
  • 824x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wat een gevaarlijk goedje .... je kunt het ook gebruiken voor moord .....

Zelfmoord is iemands eigen keuze ... maar niet zo

2
1 RonMVV

Met veel van dat poeder komt de D66 orgaanoogst in gevaar.

8
2 Rex

misschien is goede regulering een optie... zit heel wat tussen vrij verkrijgbaar en alleen op medisch voorschrift.

Bovendien betekent verbieden dat iemand die zijn leven wil beeindigen weer terug geworpen wordt op de bekende minder fraaie methoden.

3
3 TedjeR

@3
Zo fraai is deze methode anders ook niet:
https://www.medischcontact.nl/opinie/blogs-columns/column/doe-het-zelfeuthanasie.htm

(**) Er bestaat een aanzienlijk risico dat je spartelend doodgaat (**)

1
4 Wilmama

Valt nog mee hoofdpijn duizeligheid misselijkheid, bewusteloosheid. Maar dan is koolmonoxide veel beter alleen zo langzaam.

2
5 Jan met de korte achternaam

@5
Quote uit het artikel van Bert Keizer:
(**) De Coöperatie is slordig over de dosering, want het effect van de 2 gram die zij voorstellen is ongewis. Ernstiger is hun ongefundeerde verzekering dat het stervensproces niet onprettig verloopt. Uit de weinige gevalsbeschrijvingen blijkt dat er naast hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid ook nogal eens een insult volgt voordat de innemer het bewustzijn heeft verloren. Kortom, er bestaat een aanzienlijk risico dat je spartelend doodgaat. Waar de Coöperatie het lef vandaan haalt om dit allemaal terzijde te schuiven is mij een raadsel. Je kunt alleen maar hopen dat de feiten over natriumazide tot gevolg zullen hebben dat niemand eraan wil. (**)
Het valt dus niet mee vanwege een hoge kans op zo'n insult.

0
6 Wilmama

@4 op iedere methode valt wel wat aan te merken... als je niet in aanmerking komt voor euthanasie wordt een humane vorm van zelfdoding erg lastig.

1
7 TedjeR

@allen
Er staat een foutje in de link waardoor deze niet werkt en dat veranderen gaat niet, dus bij deze:
https://www.volkskrant.nl/politiek/-zelfdodingspoeder-leveren-aan-particulieren-moet-verboden-worden-vinden-leveranciers~a4581373/

'Zelfdodingspoeder' leveren aan particulieren moet verboden worden, vinden leveranciers

Leveranciers van chemicaliën vinden dat de overheid het leveren van 'zelfdodingspoeder' aan particulieren moet verbieden. Webshops en groothandelaren stoppen uit eigen beweging al met de particuliere levering van een conserveermiddel dat voldoet aan de beschrijving van het 'humane' zelfdodingsmiddel van de Coöperatie Laatste Wil.

Door: Maud Effting Anneke Stoffelen 16 maart 2018, 19:54

@7
De beginquotes van het artikel geven aan waar het wel om en over gaat:
(**)Dat blijkt uit navraag van de Volkskrant bij zeven aanbieders van het middel. De discussie over het zelfdodingspoeder laaide afgelopen week op, nadat bekend werd dat de 19-jarige Ximena Knol het middel zonder problemen online kon bestellen en zichzelf ermee om het leven bracht.

'Ik wil niet de schuld in de schoenen krijgen geschoven van een zelfdoding', zegt Peter van Gelderen van Labstuff, een webshop voor hobbychemisten. 'Daarom heb ik vorige week het middel van de website gehaald.' Hij vroeg klanten weliswaar om een eindgebruikersverklaring waarin kopers moesten uitleggen wat ze met de stof van plan waren. 'Ze schrijven bijvoorbeeld dat ze het gebruiken om vlees te conserveren. Maar hoe weet ik of dat klopt?' (**)

0
8 Wilmama

@8 in hoeverre ben je op de hoogte van de regulering en wetgeving (samen met de juridische praktijk) rond euthanasie en zelfdoding? Daar ligt namelijk de kern van de zaak.

1
9 TedjeR

@9
Daar plaatste ik bijvoorbeeld dit artikel over en recente info in reacties, ook in relatie met bovenstaande problematiek:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/265407-behandelbaar

0
10 Wilmama

Sinds wanneer is je eigen leven het bezit van iemand anders? Lijkt mij dat je dat te allen tijde zelf mag beeindigen.

1
11 Scholar002

@11 Eens maar zo een poeder kan ook voor verkeerde gebruikt worden
moord bij voorbeeld

1
12 RonMVV

Allemaal verkeerde voeding.
Tomaten zijn gezond!

4
13 To_Maat

@9
Wat m.i. nu een belangrijke rol meespeelt, is mogelijk kopieergedrag door jongeren n.a.v. de zelfdoding van de 19-jarige Ximena Knol. Deze had voor zover ik weet, niets te maken met niet in aanmerking komen voor euthanasie. Dat is een héél ander hoofdstuk; zo anders dat het lijkt op appels met peren vergelijken.

Bericht van afgelopen september:
https://www.nu.nl/lifestyle/4914206/zelfdoding-kan-komen-suicideverhaal-bekend-persoon-in-media.html

Gemiddeld plegen 5,2 mensen zelfmoord per dag in Nederland, blijkt uit cijfers van het CBS. Dit kan door verschillende factoren gebeuren, bijvoorbeeld doordat een bekend persoon zichzelf van het leven berooft en andere mensen dat gedrag 'kopiëren', vertellen experts tegenover NU.nl.
(**) "Als een zelfdodingsmethode heel erg besproken wordt in de media, kan dat ervoor zorgen dat mensen die methode overnemen", vertelt Pauwels. "Maar de media kunnen ook voor een preventief effect zorgen: bijvoorbeeld iemand aan het woord laten die ook depressief was, geen zelfmoord pleegde en nu toch weer gelukkig is. Zo kun je laten zien dat er een dag komt dat je je beter kan gaan voelen."

Volgens Pauwels leven mensen met zelfmoordneigingen in een soort trechter. "Ze denken heel 'vernauwd', ze denken bij bijna alles 'jullie zijn beter af zonder mij'. Ook komen er af en toe vage gedachten over de dood voorbij.".......(**)

0
14 Wilmama

Er moet veel meer aandacht komen voor zelfmoord en zelfmoordgedachten, desnoods met tv programma's want momenteel loopt het e.e.a. gierend uit de klauwen.
Waar kan iemand met zelfmoordgedachten hulp krijgen?
De GGZ ligt op zijn reet, de wachtlijsten zijn ellenlang, en als je dan eindelijk eens aan de beurt bent mag je als je mazzel hebt een keer per week 40 minuten langskomen, de resterende 167.20 uur mag je eenzaam verder tobben.
Het GGZ neemt zelfmoord gedachten niet altijd even serieus, ze hebben vaak een houding van " dat hoort er nu eenmaal bij als men depressief is" daarnaast heb je mensen die deze gedachten verborgen houden met alle bijkomende ellende.

0
15 DaSilva

@15
Op bijvoorbeeld deze site staat veel informatie van de GGZ Groningen, maar als dat grotendeels een papieren tijger is geworden, schieten we daar inderdaad verdomd weinig mee op: https://www.lentis.nl/direct-hulp/zelfmoord-preventie/informatie-suicidepreventie/

Intussen vind ik het wel een goed idee dat het 'zelfdodingspoeder' niet meer (zo makkelijk) aan particulieren geleverd wordt en met name niet aan jongeren.

0
16 Wilmama

Aanvulling op @16 i.v.m. kopieergedrag:
https://www.trouw.nl/home/evolutionair-gezien-is-zelfdoding-een-raadsel~ad0fc8e9/

(**) Hoewel de precieze oorzaak nog steeds ongewis is, nemen de meeste experts aan dat er sprake was van kopieergedrag. Een moeder zei: “Vóór deze gebeurtenis zouden mijn zonen, als zij zich ongelukkig voelden, nooit hebben gezegd: ik maak er een eind aan. Erna wel.” (**)

(**) Maar: waarom overleven jaarlijks ruim vierhonderd jongeren in Nederland hun zelfmoordpoging dan niet? Dat kan het gevolg van mismatch zijn. Een poging die tot doel heeft aandacht te trekken kan fout gaan in een moderne omgeving met razendsnelle treinen en sterke pillen. Het internet kan ertoe leiden dat een zelfmoord wereldwijd gekopieerd wordt. (**)

0
17 Wilmama

Ik heb moeite met de term kopieergedrag want goed beschouwd, je hebt nu eenmaal niet zo veel mogelijkheden om jezelf van het leven te beroven dus ja, dan lijkt het al snel op kopieergedrag.

0
18 DaSilva

@18
Ik heb zelf de indruk dat met kopieergedrag toch iets anders bedoeld wordt. Niet de manier waarop de zelfmoord precies uitgevoerd wordt, maar dat met name jongeren onnodig op het idee gebracht worden.

0
19 Wilmama

@12 Daar hebben de russen een ander middeltje voor antrax.

5
20 Rattocasi

Ach ik heb dat poeder helemaal niet nodig , hou het maar
Ga in het najaar het bos wel even in en pluk daar wel wat
Bij thuiskomst maak ik een heerlijke paddestoelen soep en val daarna vanzelf in een heerlijke eeuwigdurende slaap
Met andere woorden , in de natuur is genoeg te vinden om het leven te beeindigen

1
21 eoghanfeehily

@14 [ mogelijk kopieergedrag door jongeren ]
Dat kan zeker een bron van zorg zijn, hoewel ik niet denk dat zoiets grote vormen zal aannemen. Jongenren zijn niet hersenloos en zullen in grote meerderheid instinctief aan het leven hechten.

@14 [ Volgens Pauwels leven mensen met zelfmoordneigingen in een soort trechter. ]
Afhankelijk van de oorzaak van de zelfdodingsgedachten, kan dat kloppen. Je hebt het dan voornamelijk over de groep waar de oorzaak psychiatrisch van aard is.

@17 [ nemen de meeste experts aan dat er sprake was van kopieergedrag. ]
Dat is dus een balonnetje oplaten. Voordat je maatregelen gaat nemen zal er toch sprake moeten zijn van solide onderbouwing van een dergelijke aanname.

@18 [ Ik heb moeite met de term kopieergedrag ]
Dat stuit mij in deze discussie ook tegen de borst. Immers is er geen solide onderbouwing en er wordt gesuggereerd dat het een substantieel verschijnsel zou betreffen. Zoiets moet door onderzoek onderbouwd worden. Ik zie een dergelijke uitlating meer als insinuerend en dan nog op een kwalijke manier, met als doel een belangrijke discussie te vervuilen en zo naar een oude situatie terug te kunnen waarin over het sterven van mensen door anderen beslist werd.

@21 niet iedereen haaft zo'n bos bij de hand, noch weet wat hij/zij precies moet plukken.

1
22 TedjeR

@22
[ Ik zie een dergelijke uitlating meer als insinuerend en dan nog op een kwalijke manier, met als doel een belangrijke discussie te vervuilen en zo naar een oude situatie terug te kunnen waarin over het sterven van mensen door anderen beslist werd.]
Toe maar! Ongenuanceerder dan dit gaat bijna niet. Stropopredenering van de bovenste plank.

1
23 Wilmama

Ter aanvullende informatie:
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/was-de-zelfdoding-van-hun-19-jarige-dochter-een-oprechte-doodswens-of-werd-ze-op-het-idee-gebracht~a4581361/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=paid&hash=6d9a85600f06ac9d6b45cfaf27969537b657bbb5

Was de zelfdoding van hun 19-jarige dochter een oprechte doodswens of werd ze op het idee gebracht?

Ximena Knol beeïndigde haar eigen leven met 'zelfmoordpoeder'

De 19-jarige Ximena stierf nadat ze een 'zelfmoordpoeder' had ingenomen. Volgens haar ouders heeft de Coöperatie Laatste Wil haar tot suïcide aangezet.

Door: Maud Effting Anneke Stoffelen 16 maart 2018, 20:00

1
24 Wilmama

"Als we van dit soort capriolen af willen, dan zullen we de strafbaarheid van hulp bij zelfdoding moeten afschaffen."

Zou alvast een hele stap vooruit zijn, maar er zullen altijd mensen zijn die het liever zelf helemaal in de hand houden, al is het maar om anderen te ontzien; ikzelf b.v. als het ooit zover mocht komen dat ik uit wil stappen.

0
25 Mappie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Massaclaim van 3 miljard tegen Staat om Schiphol 'in aantocht’

Nederland. . . . wat een sneu, truttig, zichzelf naar de klote-helpend landje. . . Kijk. . . Zo kan het ook https://www.ad.nl/buite...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@28 " niet zo van mensen verraden" Nee, jij bent meer van beginnen met scheldenm beledigen en op de man spelen. En daarn...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

Kabinetten van Rutte willen graag asielzoekers. We worden gewoon in de maling genomen.In 2012 heeft Rute aangegeven voor het Deense model te...

3 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Snorrie
Putin parades British armoured cars and US tanks captured in Ukraine

@10Nu nog even letten op het verschil in url....

7 minuten geleden geplaatst door Snorrie

LoydMorris
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@27 Gemeld 🤣 🤣 🤣Bij m'n hond. 😀 Ik ben nl. niet zo van mensen verraden en aangeven. . . . ...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@53 Jij snapt er echt helemaal niets van. Niets. ...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
GeenStijl: Nu te zien: docu over Hamas' seksuele geweld op 7 oktober door Meta's oud-COO Sheryl Sandberg

Kom maar op, pali-lovers . . . . Met jullie. . "ja maar". . . . ...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@52Het probleem met de veilige landers speelt al sinds Dijkhoff. Dus in zeg maar zo'n 7 jaar tijd kan er geen plek voor veilige landers worden...

12 minuten geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@18 Goed bezig, Prik. . . Aanpakken dit zooitje dubbel-plaatsers. . . Gladjanus 🤮...

18 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Pornktube IndianDoujindesu. TvDigimon HentaiCollgege PornSekyRhianna PornAfrican Girl XxxPorn Round And BrownJabardasti Sex HdHot Pressing BoobsAsian PublicpornShe's No Angel Cameron DiazPornaggregatorPornoxxx XHuge Titties GerdaPepper XoCummings CocksStep Siser PornKingvickyhyugaPlayboy Tv SwingXxx Hd OilNudest In PublicBig Black Xxx BootyGay Pornhub Twitterسکسی جورجیناSarah Calanthe LeakedLilianaheartsss NudesKama Oxi Daddy4kFodacTorture BdsmListcrawlers MemphisMarleny Aleelayn OnlyfansMr Beast NudeIndian Honeymoon Sexy VideoPorm KissTelugu Hot XGrease XxxGillian Anderson NakedHot Mom Xxx HdSabrina Banks Onlyfans LeakStarr Hill BiergartenTrichy Sex VideoMidget Women PornDandangler Riley ReidNudes De NovinhaLpakYaung Porn VideoDesi 95 ComFc2ppv 3861410Bf Com MovieNew Sensation PronLesbianxTelugu Kama StoriesDeepika Padukone Nude VideoDesi Maid NudeXx Video Indian ComMelanie Lynskey PornFilme Pornô EróticosBlackshemale CockShaliene Woodley NudeErika RoeLela Star Xxx VideoHate Sex PornVideos Porn CartoonVideo De Ponol_shy_cutieHairy CreampiedMature Ladies In The NudeRewerse Cowgirl PornThehun.negDesi Pron VedioSex In BiharHikari KisakiTeenage BukakeReddit Biggest BoobsXhmastrtAmatuer Anal EbonyAnnabelladoe OnlyfansMatuee PussyNitz Kakkar Kavita BhabhiXnxx Indian LoversReshmi Nair BoobsXnxx Of TeenLasyboy TubeFuck Me Daddy PornReona Kirishima UncensoredLina Romay NudeAcompanhante SexualPornhub Free UseGenshin Imapct PornFree Anime PornSexylooPorbo Com LegendaDad And Step Daughter PornGrandma Homemade PornGay Porn AsmrFree Download PornosSpitroast HentaiVyvan Le LeakHindi Audio Sex VideoPriyanka Chopra Xxxx VideoLive Sex GirlsJapanese Sex MobiFree Orn VideosMarvel HentiaCrystal The Doll MoviesVika BorjasVibrator VideoDasi Saxi VideoIndian Girl First Time PornJane Wilde DpCamilla.araujo Leaked OnlyfansBillie Eilish NudesMiku PornMorgpie XxxLayala MonroeFuckgay VideoBom XxxJada Stevens BjMía Califa VideosSexy Wonder WomanViolet Myers PornDeath Sex VideoPublic Agent Porn Videos FullTamilporanCreampiewivesSakura And Naruto PornXxx TuobSexable.tvGirl Removing Her ClothesBrother And Sister Bathroom SexJohnny SisnCockgobblerKktbg JoiBig Boobs Porn MoviesArabella Rose IafdBusty Asian NudeFatgrannyسکس هندیPornodu JourBrian Griffin PornXnxx X HemsterCall Boy Sex JobBrazzers LezCharlie Fire TeaseTou Chica PornBrian Pumper PornXx Indian XxAbella Danger GangThesolominxxclub Nude