Israelisch kabinet geeft goedkeuring aan wet die ''illegale outposts'' gaat legaliseren (abu-pessoptimist.blogspot.nl)


Het Israelische kabinet van premier Benyamin Netanyahu heeft zondag zijn goedkeuring gegeven aan een nieuw wetsontwerp dat achteraf de goedkeuring gaat geven aan de zogenaamde illegale ''outposts'', de nederzettingen die niet alleen volgens het internationale recht maar ook volgens het Israelische recht illegaal zijn. De behandeling van het wetsontwerp begint woensdag in  de Knesset, het parlement. Verwacht wordt dat het daar zal worden aangenomen. ...

door Hendrianus in Buitenland  ·  227 Reacties

  • 0
  • 994x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@189 Je punt? Groot-Brittannië is er ook mee bezig, so be it. Ik betreur dat, maar doe er niets aan.

@191 Ik ben niet blank, ik heb Semitisch en Arabisch bloed. Daarbij ben ik niet boos, dat is ook weer zo'n random aanname van jou. Voorlopig doet Israël het een stuk beter dan Palestina, dus jij bent degene die boos zou moeten zijn. Ik hen daar geen reden toe.

Daarbij heb ik het over westerse landen, omdat dat heel toevallig de belangrijkste landen van de wereld zijn. Dat dat min of meer democratische landen zijn, heeft daar even niets mee te maken.

Je moet lezen wat er daadwerkelijk staat, niet wat jij wil dat er staat.

4
201 Yisrael

Voorheen bij nujij.nl werden bijna alle Israël-topics vroegtijdig gestopt.
'Discussie gesloten'
Waarom is dit onderwerp zo beladen?
Als we het gaan hebben over andere conflictsituaties zijn er haast geen posters.

-Stof tot nadenken.-

2
202 Malinois

@195 "Dat heb je pijnlijk goed"

Dan ben ik heel benieuwd naar jouw oplossing voor de Palestijnen.

1
203 Dune

* Verwijderd door de redactie *

204 Willem Heerema

@200 . En zeker niet als die iemand nog geen 10% van het huis betaald heeft.

5
205 tsja

** gebruiker verwijderd **

@201
je kletste jezelf een beetje vast en nu weer. ''heeft er niets mee te maken''?
jij begon over erkenning van grote democratieen.

Israel doet het beter... ja vreemd he? gesponsord door de US en een hek om de rest met amper elektriciteit en water.

206 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@199

leuke gekleurde wiki heb je.

hoe vaak schond Israel verdragen?
http://www.volkskrant.nl/binnenland/netanyahu-ontmantelt-oslo-akkoord~a491171/

207 ---deleteduser---

@206 Ik had het over belangrijke westerse naties, jij kwam ineens met 'democratie' aanzetten. Je kan het zo allemaal teruglezen hoor.

En nee, ik zeg niet dat het gek is, maar het is wel zo. Jij maakt mij uit voor 'boze blanke man', ik legde enkel uit dat van die drie woorden er twee niet kloppen.

3
208 Yisrael

** gebruiker verwijderd **

@204

welles

209 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@208
jokkebrok, jij bent geen ''fan van democratie'' maar grote westerse landen vond je opeens belangrijk.

hoe kletst je jezelf vast, nou zo dus.

210 ---deleteduser---

@210 Ik vraag me nu oprecht af of je serieus bent, of gewoon niets kan.

Ik vind westerse landen belangrijk ja (vanwege de sterke economieën, sterke militaire apparaten, invloed in internationale organisaties, technologische ontwikkeling etc). Dat is één ding. Ik ben geen oprechte fan van democratie. Dat is een ander ding, dat niets met ding één te maken heeft. Snap je dat nu oprecht niet? In dat geval ben je nog dommer dan je manier van schrijven.

3
211 Yisrael

@193 doortjebont "de twee-statenplossing had er allang moeten zijn"

Ik heb nog steeds geen reactie van jou op mijn stelling @199 dat de tweestatenoplossing door de Palestijnen te beginnen in 1947 stelselmatig is afgewezen.

1
212 Dune

@199

De Arabieren gingen niet akkoord met deze oplossing. De burgeroorlog brak uit en in 1948, na beëindiging van het Brits mandaat, riepen de zionisten de staat Israel uit waarop een coalitie van Arabische landen Israel aanviel.
Normaal gesproken ga je terug naar de onderhandelingstafel als een partij niet akkoord gaat.
Zo niet in 1947/1948.

2
213 Hendrianus

@213 Dat is toch hetzelfde als wat ik zei @199 ? De VN kwam met een tweestatenoplossing. Israël was akkoord maar de Palestijnen begonnen een burgeroorlog. Daarna riep Ben Goerion de onafhankelijkheid uit en vielen de buurlanden aan. Wat valt er dan nog te onderhandelen?

3
214 Dune

@212

Natuurlijk gingen de Arabieren niet akkoord. Decennia is hen voorgehoude dat de Joden geen grotere rol zouden spelen in Palestina dan welke andere bevolkingsgroep ook. Er is altijd gezegd dat het Joods Nationaal Tehuis niet een staat zou worden. Verder was de verdeling onevenredig met de bevolkingsaantallen. De Arabieren werd gewoon een loer gedraaid door de Volkerenbond en later de VN. Logisch dat zij in 1947 niet akkoord gingen.

3
215 Hendrianus

@214

De burgeroorlog werd begonnen door de Arabieren? Me dunkt dat het verdelingsplan van de VN kwam met grote bevoordeling van de Joden. Dus wie initieerde hier een burgeroorlog?

4
216 Hendrianus

@216 Je haalt twee zaken door elkaar: aanleiding en initiatief. Het initiatief tot geweld lag toen en ligt nu nog steeds niet bij Israël. De aanleiding tot geweld was en is de wens om de joden uit te drijven.

4
217 Dune

@201
"Je punt?"

Heel simpel, jij beweerde dat er geen belangrijke landen waren die Palestina erkenden.
china rusland zweden en brazilie zijn toch niet onbelangrijke landen.

En ik breng daar verder tegenin dat Frankrijk op het punt staat en nu meld je zelf dat Groot Brittannië ook op het punt staat. me dunkt, nog 2 belangrijke landen.
En je begrijpt vast wel dat die landen de erkenning niet zomaar intrekken, er komen alleen steeds meer landen bij.

3
218 HenkG

@217

Dus het legaliseren van outposts zie je niet als een uitlokking van geweld? De illegale steeds verder voortschrijdende kolonisatie, ondanks toezeggingen om geen nieuwe nederzettingen te beginnen, is een voortdurende provocatie aan het adres van de Palestijnen. Het moet Israel eens duidelijk gemaakt worden dat dit voortdurende landjepik eens afgelopen moet zijn.

Als deze wet er in de Knesset doorkomt, a.s. woensdag stemming, wordt het tijd voor een bindende VN Veiligheidsraad resolutie met sancties tegen Isrsel als zij niet deze wetgeving terugdraait. Het voortdurende uitdagen van de internationale wetgeving, het tarten van akkoorden en het manipuleren van Israel aangaande de kolonisatie van de Westbank moet nu eindelijk eens gevolgen krijgen voor de burgers van Israel die maar blijven stemmen op haviken als Netanyahu.

2
219 Hendrianus

@201
"Voorlopig doet Israël het een stuk beter dan Palestina"
Ja vind je het gek? Bezetters doen het eigenlijk altijd beter dan de landen die ze bezetten.
De bezette landen hebben namelijk een aantal nare problemen op hun dak.

3
220 HenkG

Pfff, ik zou niet voor zo'n keuze willen staan als Israel. Wat kan je doen?

Als je al het land teruggeeft, en een vijandige grens letterlijk tegen je hoofdstad zit, dan zal het eerste punt op de agenda van de landen eromheen zijn om alle israelieten uit te moorden (zoals in de jaren 60' het plan was).

Blijf je het bezetten, dan ben je zelf de 'bad guy'. Daarnaast vallen er honderden raketten per jaar op je land (al zijn ze niet al te gericht), en je staat constant op scherp. Laat je alle hulp binnen die de Gaza strook nodig heeft (in plaats van wat je kan controleren), dan komt er ook militair spul binnen. Veiligheid tegen moralen.

Hoe langer ze blijven bezetten, hoe kwader de palestijnen worden, hoe slechter de situatie als je het teruggeeft. Ik zou niet weten wat ik zou doen in die positie. Maar ik ben blij dat ik die beslissing niet hoef te maken.

1
221 eenechtewetenschapper

@220 Ik heb jou @203 gevraagd welke oplossing jij ziet voor de Palestijnse kwestie. Ik ben nog steeds benieuwd.

0
222 Dune

@222
Ik denk dat er nog maar 1 ding rest: Israel enorm onder druk zetten om de Nederzettingen te ontmantelen en ze te dwingen een Palestijnse staat te dulden.
Ik denk ook dat daar een door de VN beheerde bufferzone voor nodig is.
Een oplossing met 1 staat zal niet lukken: joden zijn dan de meerderheid kwijt in Isralina of Palesrael
De Palestijnen hebben vervolgens zeer veel hulp nodig om hun economie op poten te zetten en ik denk dat ze snel ontdekken dat het harder opschiet om aan je welvaart te werken, dan om je te verzetten tegen je buurman.

Als er niet zo'n oplossing komt, moge duidelijk zijn dat Israel de palestijnen op de westbank gaat concentreren op een klein stukje en dan gaat er een hek omheen en hebben we een tweede mensonterend "Gaza".

Maar het grote probleem tot op heden is dat vooral de VS ja zegt en nee doet als het er op aankomt.

Een veiligheidsraadresolutie voor een Israelische bouwstop op de westbank stuitte op een veto van de VS. Anders was die resolutie er geweest.

En met dat gegeven moet je vrezen dat die oplossing er niet komt, de VS zal een veto uitspreken en werkt er hard aan mee dat de spanningen daar gaande blijven.

3
223 HenkG

En nog een toevoeging, NA de ontmanteling van nederzettingen, dienen ook de Palestijnen onder grote druk gezet te worden om zich niet langer tegen Israel te keren. Maar dat kan pas gevraagd worden als de bezetting is opgeheven. Tot die tijd hebben ze, net als elk bezet volk, het (oorlogs-) recht om zich met elk middel tegen de bezetter te verzetten. De 1e move zal van Israel moeten zijn, als bezettende macht.

3
224 HenkG

@223 Ik ben het in grote lijnen met je eens. Het maakt niet zoveel uit wie de eerste move maakt zolang er maar een voorstel op tafel komt waar beide partijen zich in kunnen vinden. De nederzettingen mogen wat mij betreft ook opgedoekt worden. De grote vraag is of Hamas en de Arabische Liga over stag willen gaan.

0
225 Dune

http://www.timesofisrael.com/finance-minister-threatens-to-halt-outpost-saving-bill/
http://www.timesofisrael.com/raging-against-amona-bill-herzog-appears-to-call-settlers-virus/

Het gat er om spannen of deze wet, goedgekeurd door de ministerrraad, er vandaag in de Knesset doorkomt. Oppositie leider Herzog noemt de wet het legitimeren vaan diefstal en ziet het laten voortduren van de illegale outposts als een virus.

Ook anderen zijn niet zeker, minister van financiën en Kulanu partij leider, of deze wet er wel moet komen. Anderen dreigen hem tegen te werken als hij en zijn mede, tien, partij leden tegen deze wet stemmen.

3
226 Hendrianus

http://www.haaretz.com/israel-news/knesset-votes-down-bill-to-sanction-illegal-west-bank-outposts-1.434762

Goed nieuws, de wet komt niet door de Knesset. Dat betekent dat Amona in december ontruimd gaat worden. Bij een eerdere gedeeltelijke ontruiming ontstond er een veldslag tussen 6.000 kolonisten en 10.000 agenten.

2
227 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@31 en @34Hoe ik het stel of verwoord, is hier niet het issue. Iedereen heeft z'n eigen manier van iets opschrijven. Waar het om gaat, is da...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

sockknitter
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

Ik vraag me af, of er ook onderzoek wordt gedaan naar kanker in samenhang van Covid....

7 minuten geleden geplaatst door sockknitter

spookrijder
GeenStijl: Er komt toch geen officiële imamopleiding. "Onoverkomelijk verschil van inzicht over invulling"

Tsja, als het om de islam gaat dat willen bepaalde zaken maar niet doordringen tot de massa. Goed artikel van GS....

8 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Snorrie
KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

@9 Hoef je niet over in te zitten.Tegen de tijd dat dat materiaal in Moskou is dan is er meer als voldoende ruimte gecreëerd.Even een ron...

12 minuten geleden geplaatst door Snorrie

JackKropotkin
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

Ja maar op dissifascist.one staat dat vaccinaties turbokanker veroorzaken en de bolle onderbuiken van de Mavo-klantjes van die site worden nu ee...

15 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Nicks R. Van
Joost Klein vertrokken naar Eurovisie Songfestival: 'Mijn doel is twaalf punten'

Hij kan beter optreden in een circus: wat een clown. Heeft niets met zingen te maken. ...

18 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

maarten1234
KIJK. Joodse man op straat lastiggevallen door viertal dat hem in kofferbak wil steken

@5 we hebben het nu even over joden in dit topic...

18 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Alantas
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

ALANTAS – modernios vonios baldai. Mes sukuriame aukščiausios kokybės vonios baldus, kurie garantuoja ilgaamžiškumą ir nepriekaištingą...

21 minuten geleden geplaatst door Alantas

wildersfan
GeenStijl: Er komt toch geen officiële imamopleiding. "Onoverkomelijk verschil van inzicht over invulling"

Mensen zijn bang dat ze justitie achter zich aan krijgen als ze dit soort info delen. Zover zijn we afgezakt in Nederland....

22 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Mevrouw Stemband
Volledig gevaccineerden zijn goed voor 73% van recente Covid-19 sterfgevallen en hebben 5 keer meer kans hebben om te sterven als ze besmet zijn met Covid-19 - Dissident.one

@3 Ach alles voor de clicks toch? Dit soort sites leven van de clicks en als je ziet dat het maar gepost blijft worden is het een uitstekend ver...

23 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

NK. App
Desi ThreesomSex With WatchmanSquirt FistingPorn Stars For EscortPlayboy NudegirlsسکسایرانیPorn Sex XxIndica Flowers PornstarHardcore Asain PornKamasutra ImagesHot Girl SexxFuking VedeoAlice Delish LeaksIndian Nude House WifeFree Adult ChatsWilifeet XHentais BomValentina Garzon NudeGinebra BulluciElla SilverJapanese Uncle Sex VideoSexy Japan MassageAmsterdam Red Light District PornLesbian Anal LatinaSumosearEimi FikudaKajal Raghwani Sex PhotoBbystar LeakedIndian Hidden Cam Porn VideosSex RencontreNagpur Sex VideoMy18teensVideos Porn De TriosCamsodsRape Porn AnalUllu Aunty VideosBig Tits BossPorn With RapXvideos.explícitoLeha Gotti PornDesi Bihari SexGina Savage21naturalsCuckold BreedingXxxblackpornMom Dirty Talking SonPornographie DessinLite Skin PornKatya ClooverRockiroadsBangla Prone VideoYoga Pants FuckPanties TeaseMmyfreecamSissy Traning PornNegras PornoCeleb ArchiveGabreila LopezSunny Leone Hot Porn VideosMia Khalifa Sexy Video HdFull Hd ChudachudiLesbian Masterbation PornMagic Porn MovsSofia RosebbwMalapuram SexErotic Hindi Web SeriesPorn MonikaForeign Sex Full HdPorn Hd OilLatina EromeFortnite SexualChsturbsteسکسافغانستانChair Sex VideoLocal Sex Video IndianFree Hardcore XxxVer Videos Por O GratisChubbypornBdsm StoreisHorny WomenNew Hd Porn VideoAnushka SharmasexSex Video Sex PhotoXnxx Romi RainEden WildeAnal Gape CreampieHotel Desire 2011Mukutmanipur ResortPainting Naked BodyTabootube.Interace PornPelicula Porn GratisVideo Pirno CaseiroBabyssitter PornLisa Ann Danny DThisvodTravestir PornôMom SexDubio BikinisUp Skirt MommyLili Love PornHarmony RoseMellanie MonrorNabalik XxxTop 10 MilfThroatwarsThickassdaphne XxxBoyeurwebAudrey Bitoni SexGifdoozerNaked Teen BoysMallu Desi XvideosRandy SpearsHorse Pussy PornRihana_hot2Sexy Mature Women PornWww YoornLana Roadhes PornVídeo De Pornô De AnimesLola Rose NudeWww Xxx Gay VideoSex ReshmaCherry Kiss VideosPorn Father DaughterViper Gts HentaiBig Booty Latina BbcPorn 69Blonde Babe PornRekha Mona Sarkar Sex VideoMex Porn FreePrn SexyCrossdressing PornXxx DiminicanaXxx Ki PhotoHot Wife SharedBryci CreampieMagi ChodaSofia Bevarly Onlyfans LeakedMarietemara Onlyfans LeakKannada Sex Film VideoTransanglesSexdesigirlZelda Tears Of The Kingdom PornTour Or BootyKendra Spade BbcHorse Porn AnimationsEvilangel ShemalePornostar ChatXxx JharkhandMelody Marks Videos