door Jij Wel Dan in Binnenland  ·  24 Reacties

  • 2
  • 369x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

dat krijg je. een buitenlandse wolf vast verdwalld uit Be.

er loopt een dames wolf rond die gevolgd kan worden en die heeft geen problemen met honderenden schapen. die eet alleen konijntjes.
de dames wolf heeft ook een naam NAYA.

die wolven en verkeersongelukken. misschien is Nederland nietgroot genoeg meer om blij te zijn met de terugkomst van de wolf.

wat ik mij altijd afvraag, doodbijten en niet opvreten. dacht dat ze dat deden als ze honger hadden, dat doodbijten.

beetje teveel van die wolven in Ne. is wel weer een leuke kick voor de hobby jagers.

8
1 info

Hadden we een wolf, is ie alweer dood : (

0
2 Schildpad

@2 wel even het artikel lezen!
de dames wolf Naya leeft nog.

4
3 info

@3
Die zit in België toch?
Anders; Hadden we 2 wolven, is er alweer een dood.

0
4 Schildpad

@1

"...geen problemen met honderden schapen..." Dat is een factor honderd overdreven. Verder is nog niet eens bewezen dat de paar schapen die doodgebeten waren, ook daadwerkelijk door een wolf waren doodgebeten. U gaat geheel voorbij aan het feit dat er jaarlijks ongeveer 300 schapen door loslopende honden worden doodgebeten, en een paar duizend(!!) gewond. elk jaar moeten vele tientallen mensen zich in het ziekenhuis laten behandelen voor hondenbeten. Loslopende honden is een honderden keren groter probleem dan af en toe een wolf...

"...beetje teveel van die wolven in Ne. is wel weer een leuke kick voor de hobby jagers."

Nee, niet teveel, onzin. Je hebt niet eens het begrip dat daar allang gedegen onderzoek naar is gedaan. Er kunnen een stuk of tien wolvenroedels leven in Nederland. Meer daarover op:

https://www.wolveninnederland.nl/

"een leuke kick voor de hobbyjagers" Wederom: u bent fout geïnformeerd. Jagers en hobbyjagers weten namelijk dat de wolf een beschermd dier is waar niet op gejaagd mag worden. De jager die dat WEL doet, kan z'n jachtvergunning inleveren, krijgt een dikke boete en kan zelfs de cel in.

Kortom: u roept veel, zeer ongefundeerd en vanuit onkunde. U roept vanuit angsten en emotie, en dat zijn beide slechte raadgevers. Informeer u eens meer en besef dat zelfs jagers de terugkomst van de wolf verwelkomen! Kan men hier lezen:
https://www.jagersvereniging.nl/jagen/ecologie/wolven/

2
5 weerman

* Verwijderd door de redactie *

6 Dewereldrond

** gebruiker verwijderd **

Weer een eco speeltje van staatsbosbeheer dood .

7 verwijderd682241

ach,

quote
Al sinds het verschijnen van de prachtige documentaire de Nieuwe Wildernis wordt er door de jachtlobby actie gevoerd met als de doel de populatie grote grazers eens flink te gaan uitdunnen door de Oostvaardersplassen in een schiettent te veranderen. Er werd niet met open vizier gestreden, onder de noemer de Nieuwe Wildernix werd geappelleerd aan het zieligheidsgevoel door vermagerde dieren en half vergane kadavers te tonen in een filmpje op youtube. De beelden worden becommentarieerd door onder andere Jan Paulides van Vereniging het Edelhert, een club van jagers die beter Edelhert op je bordje kan heten.

In 2013 hadden die acties geen succes, maar het was destijds ook geen strenge winter. In 2018 wel, en kwalijker, er worden boswachters met de dood bedreigd en domrechts staat pakken hooi over de hekken te slingeren. Het doet denken aan de snelwegterreur met de sinterklaasintocht, toen de A7 geblokkeerd werd kregen degenen die het recht in eigen hand namen meteen hun zin en werden de grondrechten van de demonstranten tegen blackface welhaast traditiegetrouw geschonden.

“Doodsbedreiging boswachter ongewild beloond” kopt de NOS. Je stemt op partijen die het leefgebied van wilde dieren doelbewust hebben beperkt waardoor er te weinig voedsel voor ze is. Dan bedreig je boswachters omdat je die dieren zo zielig vindt. En dan krijg je je zin. Geholpen door die partijen, schrijft Veerle Slegers. Als je in Nederland onderdeel van het probleem mag je je goddelijke gang gaat en als je onderdeel van de oplossing bent dan staat er snel een peloton ME je de schedel in te slaan.

In de media is het ook weer kommer en kwel. De NOS brengt het als een jaarlijks terugkerend meningsverschil tussen ecologen en dierenliefhebbers. Pardon? Waarom zijn de Partij voor de Dieren, de Dierenbescherming en de Faunabescherming dan tegen bijvoeren? De laatste keer dat ik keek waren dat de dierenvrienden met een indrukwekkende staat van dienst. Esther Ouwehand heeft een half uur met Sven Kockelmann in de clinch gelegen om hem aan het verstand te peuteren dat de jagerslobby zich als een wolf in schaapskleren voordoet als dierenvriend.

Geen journalist die dat even factcheckt. Vandaar dat ik dat maar even heb gedaan. De jachtlobby verzamelt zich op Facebook onder de naam Aankomende actie op de OVP (sic), daar wordt opgeroepen doen om te doneren aan Ard Busscher. Tevens wordt er gewaarschuwd dat er uit naam van het ALF (Animal Liberation Front oftewel het dierenbevrijdingsfront) en het Front Dierenwelzijn onder valse voorwendselen gebedeld wordt om geld via privéberichten. Op de pagina van het ALF/Front Dierenwelzijn staat een adres.

We hebben nu dus twee concrete aanwijzingen waar we verder mee kunnen. Eerst Ard Busscher maar eens googelen. O, kijk aan zeg, op zijn LinkedIn-pagina staat dat hij de oprichter van het Landelijk Team Wildbeheer en van de Marter Controle Unit is. Vervolgens dat adres maar eens natrekken omdat het an sich al erg raar is dat er een adres vermeld staat op de pagina van een ondergrondse, illegale club als het ALF. Verrek! Als dat niet het adres is waar het bedrijf van Ard Busscher geregistreerd staat.

Al met al was dit nog geen vijf minuten zoekwerk, daar hebben druk bezette journalisten natuurlijk geen tijd voor. Die moeten het volgende hij zei, zij zei-stukje maken. Zoals de Leeuwarder Courant waar die andere organisator van de zogenaamde dierenvrienden zijn ware aard toont. “Er zijn genoeg mogelijkheden om de stand te reguleren. Nu laten ze de dieren eerst hongerlijden en dan worden ze alsnog doodgeschoten. Zoals het nu gaat, mag niet meer gebeuren”, zegt Bart Lubbers”. Hij wil dus proactief in plaats van reactief afschot. Lubbers kunt u overigens kennen van geschoten gans op uw bordje.

Proactief afschot, dat hebben ze op de Veluwe ook. Daar is de populatie grote grazers ernstig verzwakt omdat er lukraak wordt geschoten. In de Oostvaardersplassen geldt survival of the fittest. Het sterftecijfer is in balans met het geboortecijfer. Van de 15-30% dieren die er jaarlijks sterft schiet Staatsbosbeheer er 99% zodra duidelijk is dat ze de winter niet zullen overleven.

De geveinsde dierenliefde van de afgelopen dagen is een stapje in de richting van de verpretparking van de Oostvaardersplassen waarbij 90% van de grote grazers kapot moet worden geknald. Zoals deze briefschrijver in NRC stelt is het welzijn van de grote grazers misbruikt en de media lieten zich daar gretig voor gebruiken.

De enige echte oplossing is de Oostvaardersplassen met de Veluwe verbinden. Zodra daar plannen voor gemaakt worden gaan de vermeende dierenliefhebbers protesteren zoals ze tegen de komst van de wolf protesteren. De Veluwe is nu de grootste schiettent van Nederland en die willen ze absoluut niet kwijt. Of zoals Esther Ouwehand op Facebook schrijft: “De OVP laat zien dat populaties zich stabiliseren op basis van de draagkracht van het gebied en dat jagers helemaal niet nodig zijn om de ‘aantallen te reguleren’. Die jacht moet afgeschaft en de OVP zijn hét bewijs dat het kan. Daarom hebben de jagers zo de schurft aan de OVP. Het is ze echt niet om de dieren te doen hoor, ze zijn als de dood dat hun hobby wordt afgeschaft. Maar dat gaat niet gebeuren als dierenvrienden onbedoeld de jagers gaan helpen.”
unquote

4
8 info

@7

Onzin en laster. Staatsbosbeheer maakt geen beleid; dat doet de overheid. Staatsbosbeheer dient dat beleid slechts te volgen; de overheid is hun baas. Dus ga lekker de overheid beschuldigen!

Verder is het geen "ecospeeltje", maar een normaal, natuurlijk gegeven. We hadden hier een normale, gezonde natuur -tot de mens kwam en de boel naar z'n hand begon te zetten en dieren begon uit te roeien. Die verstoring wordt met de terugkeer van de wolf een heeeeel klein beetje hersteld. Daarom is de term "ecospeeltje" zeer denigrerend en een bewijs dat u als mens ver weg staat van een normale, gezonde natuurlijke omgeving.

2
9 weerman

@8

Geheel off-topic. We hebben het hier niet over de OVP.

1
10 weerman

ik heb nix tegen de wolf hoor, ook de bruine beer is welkom. wel bezwaar tegen het beheer van de natuurparken in Nederland, kan het niet anders noemen.
tuurlijk weet ik dat honden ook schapen doodbijten. beetje overdrijven mag.
https://meedogenloos.nl/2018/03/04/de-nieuwe-schiettent/

ach en nu dit weer. terwijl de steenmarter niet de grootste killer is van de weidevolgel,
http://www.lc.nl/friesland/Tiental-steenmarters-wacht-de-dood-22980726.html

2
11 info

vogel

2
12 info

** gebruiker verwijderd **

@9
U geeft het zelf al aan "we hadden hier een gezonde natuur" , inderdaad maar die zielen die denken hier weer een situatie te kunnen creëren zoals het "was" kunnen zich de borst nat maken , dat gaat niet meer gebeuren .
En even om u te helpen als ik spreek over SBH dan is dat vanzelf sprekend de door u geroemde overheid

13 verwijderd682241

@10 ff teruglezen dan @8

quote
De enige echte oplossing is de Oostvaardersplassen met de Veluwe verbinden. Zodra daar plannen voor gemaakt worden gaan de vermeende dierenliefhebbers protesteren zoals ze tegen de komst van de wolf protesteren. De Veluwe is nu de grootste schiettent van Nederland en die willen ze absoluut niet kwijt. Of zoals Esther Ouwehand op Facebook schrijft: “De OVP laat zien dat populaties zich stabiliseren op basis van de draagkracht van het gebied en dat jagers helemaal niet nodig zijn om de ‘aantallen te reguleren’. Die jacht moet afgeschaft en de OVP zijn hét bewijs dat het kan. Daarom
unquote

ben wel voor draagkracht van een gebied zonder jagers.
en ook van het beheer van weilanden door boeren, dus niet platmaaien die weidevogels, hoeft de beschermde steenmarter ook niet gekilled te worden.

have a nice day

2
14 info

@13 mee eens.

die zielen die denken hier weer een situatie te kunnen creëren zoals het "was" kunnen zich de borst nat maken , dat gaat niet meer gebeuren .

2
15 info

* Verwijderd door de redactie *

16 Dewereldrond

@16 het worden er al steeds minder.
eerst hebben ze het landschap vernield met hun vernietigen van hagen, bomen en poelen. en nu worden sommigen weer betaald om te herstellen wat ze daarvoor kapot gemaakt hebben. met hun gif spuiten.

excuus niet alle boeren zijn zo, ik heb gewoon de verkeerde boeren gekend dan.

maar fijne dag verder.

1
17 info

@13

De situatie zoals die vóór de mens was, kan nooit meer terugkomen. En dat wordt ook helemaal niet nagestreefd! Geen idee waar u dat idee vandaan heeft... Nee, men probeert datgene wat er nog over is, te redden van de vernietiging, meer niet. En dat 'redden' kan het beste door de versnipperde natuurgebieden met elkaar te verbinden, zodat genenuitwisseling kan plaatsvinden: de basis voor gezonde dieren. Dat is ondergebracht in de "Ecologische Hoofdstructuur" van Nederland: het met elkaar verbinden van de natuurparken.
Dat was met de OVP ook onderdeel van het plan: de OVP via natuurcorridoren verbinden met de Veluwe, en die met gebieden in Oost-Nederland, en die weer met Duitsland.... En daar haalde de heeeele foute en politiek volledig onbekwame Henk Bleker een streep door. Enige tientallen miljoenen geïnvesteerde euro's trok die idioot door de plee.

Er zijn geen mensen die "de situatie van vroeger" nastreven, dat is niet meer te doen. Nee, men wil een evenwichtige en gezonde natuur die kansrijk is voor een grotere biodiversiteit voor nu en in de toekomst. Dan hebben onze kinderen óók nog een beetje natuur...

1
18 weerman
19 weerman

** gebruiker verwijderd **

@18
U begrijp uw emotie maar heel Nederland is hooguit een park en nergens kunnen we spreken van "de natuur".
Letterlijk alles in dit land is gekaderd en aangelegd zodat wat u nastreeft zo goed als onmogelijk is en alleen met veel geld van de belastingbetaler kan er een scherts natuur gebouwd worden die bij sommige Nederlanders ervaren gaan worden als "de natuur".
Ik ben diverse ,malen in andere landen geweest waar men wel de natuur nog had en daar gaat dit aangelegde "natuur" gebied niet in de buurt bij komen .

20 verwijderd682241

@20

Nee, het is niet "zo goed als onmogelijk". als dat zo was had men nooit de EHS ontwikkeld. Het bleek juist dat er heel veel WEL mogelijk was. Juist als wild via corridoren kan migreren, zijn hekken geen bezwaar. Wat er nu in de OVP gebeurt is het gevolg van wanbeleid en wanprestatie van één staatssecretaris, die alles vanuit de boeren-visie bekeek. De man had en heeft niets met natuurbeheer en -behoud..!
De natuur van Nederland vergelijken met die in het buitenland is appels met peren vergelijken. Niet zinnig. Maar wat er nog is, is prima te beheren EN te behouden. Dat laat elk rapport wat aan de EHS ten grondslag ligt, zien. Dus uw opmerking over "voor veel belastinggeld schetsnatuur aanleggen" is puur vanuit emotie, en niet vanuit studie en kunde gedaan. Juist de diversiteit die er nu nog is, en die wel degelijk belangrijk is, is nog te redden. En dat moet een kans krijgen. We zijn nog net geen Singapore-aan-zee, zeker het oostelijk deel van Nederland biedt nog enorm veel mooie en kwalitatief goede natuur. die is het behouden waard!

1
21 weerman

** gebruiker verwijderd **

@21
Uw eenvoudige ontkenning van het feit dat wat u "natuur" noemt hooguit een park met half tamme beesten is maakt het al moeilijk om daar een gesprek over te voeren .
En emotie heeft hier niets mee te maken maar juist het over de balk smijten van belasting geld voor een paar verdwaalde zogenaamde "dierenliefhebbers" en "natuur"genieters daar zitten verwarde mensen die hier een soort reservaat van Nederland willen maken .
Maar als het idee u gelukkig maakt zal ik de laatste zijn om u dat pleziertje te ontnemen .

22 verwijderd682241

@22
Nee, het gaat niet om wat IK 'natuur' vind. Daar heeft iedereen weer een andere mening over. Verder blijft je jezelf herhalen met "dierenliefhebbers" en 'natuurgenieters'... Ook je rare opmerking dat er sprake zou zijn van "verwarde mensen" laat zien dat je geen steekhoudende arguemnten meer hebt! Je bent dus door die argumenten heen, gaat niet in op wat ik aanreik en maakt het weer erg persoonlijk. Tja, dan zijn we klaar.

Evengoed een prettige avond hoor!

2
23 weerman

** gebruiker verwijderd **

@22
U ook in het sprookje

24 verwijderd682241

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@61 "jij begon met schelden in @20 " Tuurlijk, schijnheilig liegen. Typisch trolgedrag. Jij begon WEL tegen mij te schelden : zie...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@61 @62 Pfff 🙄 Is er nou niemand die gewoon kan denken "Val lekker omhoog" en het er dan bij laten? ...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@57 Schelden, beledigen, op de persoon spelen. Gemeld. En nee. je komt er niet vanaf door te zeggen daat je een mening ui...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@41 Het gaat niet om de al dan niet verzonnen grondleggers maar om degenen die nu leven.En met die andere grondlegger bedoel je waarschijn...

11 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@53 Op de man spelen, is geen schelden, jij begon met schelden in @20. Maar zoals altijd, begin jij weer de boel te verdraaien. Je bent gewoon e...

14 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@57 "aan het melden en zelf schelden maar nooit zelf fout." Ik leg het je WEER uit : Geen wangedrag, geen melden. Wangdrag �...

15 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@48 " Lul niet zo hypocriet, jullie moesten elkaar op NJN al niet "" En zo is het ja. Q laat hier weer eens overduidelijk zien h...

20 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Man man man ... al die typerende valse verzinsels van ja. BAH !!! ...

22 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Ik vind @55 een grote sufferd die weg zou blijven maar zoals die andere narcist hier het nooit gaat doen.van vroeg in de morgen tot vroeg in d...

23 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Simon SexIxxxmom3d Porn FamilyMs Paris RoseEbonybukkakeAfrican Tribal TitsSparrowhentaiIndian College Girls Hot VideosLucjycrushPornographic FilmXxx Hindi PunjabiSharon Lee BbcRealifcamBoobsredditPornô BrasileoroThree Little Birds TattooHot Anime NudeThroat FuckingXnxxxpornSunny Leone Xxx Hot VideosSunny Leone Porn Movie Free DownloadMature4k PornAudrey. ItoniXvireodBf Sexy XxxBig Tits SquirtersPorn X AiMotherlessteensThe Last OrgasmIsa SparxxxSpanking StoriedXxx Old Sex VideoPorn RomonticAva AddaAp PornLesbian Franch KissNew Xnxx SexEbony DoggiestyleForced Naked VideoTamil Desi Porn VideosTamil Women XxxLeabian Porn CideosParod XxxFem Dom WorshipZoey Taylor TransSex Film PhotoWww Com XxnxSex Video Full Video星宫一花宮下玲奈Xx Video MovieHomemade Teen SexHd Pron ViedoIndian Aunty Hard Sex VideosBeeg Pron MovieWw Marathi Sex VideoLesbian Sicssoring PornBbc Creampie PornActrice Pornos보지Desi Bhabhi Hot SexBig Boobs PressHindi Group PornBigboobs BondageJae Galore PornNhentai Milf NetSocialmedia GorlsZoe Kravitz NakedXnxx BrazzeesLeague Of League PornXxx Hindi Full MovieWeb Series Actress PornWorld End Harem HentaiAletta Ocean Big TitsPorn CaptionaXvid DadCei HypnosisLindseypelas PornAv4us PornHuge Natiral TitsTubepleasuremLust Stories Sex SceneXxx Desi GoldXxx ChuNew Nepali Blue FilmAfrican Nude DanceEbony Jerk Off InstructorBiggest DilldoThe Huns Yellow PagesPorn TransjenderJogo De PutariaCogiendo A Su MamáMaster Piece 3 HentaiDesi Kinnar Sex VideoJulia PerrinNude Celebrity LeakedThtohubOne Piece MangahentaiVideo PornojaponesContas EroticasXnxx VedeosBoudi Xxx SexErogezPornor GratEbony Lesbians PornJessiesims OnlyfansNude Brazilian GirlsHot Pourn VideoAndrea Espada NakedPayton PressleyPissywetKelsi Monroe BjMary Elisabeth Winstead NudeBrazil.femdomShae SummerGirl Next Door PornSax Sax VideoDigital Playground XxxRedhead SlutGay Naked WrestlersPorn-wPicture Film BfRedruveAlena OmovychLicking NavelSexhouse WifeFree HentsiXhamstwrsAmerica Porn FilmOld Lady PornR/chubbyFoxtubesBrianna RoseRosalia PornosChrismas Porn VideoDesi Sex Blue FilmJeux De Sexe En LigneXhasmster LiveEbony FacefuckingRebecca Feeguson NudeFull Body Massage At HomePorno MadurasBlondes DildoingPrehistorictubeBabysotter PornCoco LovelocXnxx VibratorKorean Sex SceneBra Porn HdSanilion Xx Videos