door Mr. Q in Economie  ·  24 Reacties

  • 2
  • 430x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ja hoor. Het is gebakken lucht op zogenaamd vertrouwen.

0
1 CrashOverride

.


Aaaaaaaaaaaaaand.............It's gone!

0
2 Ook maar gewoon een duts

En de 1% die zeggen dat wel te weten, die zijn het niet eens met elkaar...

0
3 Topperz

Weinig mensen weten hoe ons economisch systeem werkt

Gewoon niet.

0
4 in holland

Piketty heeft dat door maar wordt door veel economen en politici verguisd.

1
5 yanyans

Mooi om dit nog eens door te lezen..

0
6 Querulijn Xaverius,

Hier een kort filmpje van De Nederlandsche Bank over geldschepping door banken. De 1e 2,5 minuut is voldoende om een goed beeld te krijgen.

1
7 Hans Brinker

"De economie" wordt constant als argument misbruikt om ons van alles op te leggen en te verbieden. Dat geschiedt vooral door allerlei maatregelen die ons afhankelijker maken en ons op onze toegewezen plek vastspijkeren, binnen de toegewezen inkomens en steeds verder geminimaliseerde rechten en steeds verder uitgebouwde plichten.

We zijn verplicht, steeds meer te betalen voor steeds minder dekking w.b. ziektekosten.
We zijn verplicht, steeds harder en rechtelozer te werken voor steeds minder inkomen.
We zijn verplicht, steeds meer informatie in te leveren waar we zelf vervolgens niets meer over te zeggen hebben en die wijzelf niet eens ongehinderd kunnen inzien, laat staan correcties of aanvullingen of eigen versie toevoegen.
We zijn verplicht, onze kinderen naar school te sturen, ooit een goed idee maar nu zijn scholen verworden tot indoctrinatie-instituten, die zelfs ongevraagd kinderen diagnosticeren om ze medicijnen te kunnen opdwingen., die de geest permanent beschadigen.
We zijn verplicht, belasting te betalen voor onderhoud aan plantsoenen terwijl mensen worden verplicht, dit zonder vakbondsrechten zoals veilig werken en onafhankelijke medische keuring uit te voeren tegen ver onder minimumloon.

Alles, dat mensen helpt, goedkoper en zelfs "off the grid" te leven wordt op alle mogelijke manieren tegengegaan. Wij MOETEN in een woning of op straat, zodat we alles zullen doen om de overheid, die bepaalt wie er een woning mag, te pleasen.

Individuele verwarming mag niet meer, vooral niet als het onafhankelijk is van het lichtnet. Daarom die hetze tegen pelletkachels, die houtafval nuttig inzetten.

We zijn verplicht, op het belasting-formulier op te geven, of we geld hebben verdiend met criminele activiteiten, zodat als we worden veroordeeld, er gelijk gelogen is tegen de belastingdienst en er een wettige grondslag lijkt te zijn om mensen alles af te pakken, bovenop de schulden die ze krijgen opgelegd.

"De" economie bestaat niet, het is net zo'n illusoir begrip als het wereldklimaat. Vandaar dat ze allebei constant van stal worden gehaald omdat gewone mensen niet kunnen controleren of het klopt. Nu er steeds minder mensen in de opwarming trappen, komen ze met luchtvervuiling. Kunnen wij ook niet zien want, zeggen ze, "de giftigste stoffen zijn onzichtbaar". Tuurlijk joh.

2
8 Wendel

De goudstandaard vond ik dan persoonlijk ook een beter idee. Op die manier was je geld tenminste gedekt door iets van waarde wat altijd waarde zal hebben

1
9 Grasshopper

@9
Juist daarom hebben ze hem (helaas) losgelaten.

0
10 MARCUSAURELIUS

Nee ! Ook geen wonder ! De geleerden c.q. deskundigen zelf weten dit hele systeem, overspoeld door een ingewikkeldheid van een mega orde van diezelfde geleerden c.q. deskundigen !!, welke dit systeem zelf niet eens naar behoren weten te bestieren laat staan dat de burger er de voor- of achterkant nog van snapt !!

1
11 Tante Annie

@9

Dat werkte nog bij een kleine (wereld)economie. Maar dat was op een gegeven moment niet langer houdbaar. Geld met schuld als onderliggende waarde is dan ook vanzelfsprekend geworden.

5
12 WijzeDwaas

@8
De economie, politiek en/of het wereldklimaat is god 2.0.., je kan het niet zien alleen dient men het wel te geloven. Onze exponientiele piramidesysteem heeft een gecreëerd einde, alleen denken mensen oneindig schuld te kunnen maken. Onwetendheid is angst, en angst is controle. Een oorlog en/of crisis is niets meer dan het versnellen van hun consolidatieproces.

0
13 4lb3rt P1k3

"Als we ervan uit gaan dat de gemiddelde rente op alle uitstaande schuld 5% is, dan verdienen de banken jaarlijks 119 miljard euro aan rentekosten aan de totale Nederlandse uitstaande schuld. Dit komt neer op 7125 euro per Nederlander. Het gemiddelde inkomen in Nederland in 2011 was 32.500 euro. Oftewel elke Nederlander van jong tot oud betaald jaarlijks 22% van een gemiddeld Nederlands inkomen puur en alleen aan rentelasten"

Hoeveel van die "per Nederlander" werkt niet voor de staat, gemeente, haalt zijn/haar geld of een deel ervan via uitkeringen os ook uit betastingen. Dat deel van de economie dat werkelijk prive is , en om hoeveel mensen en inkomen heb je het dan ?

Dat dan over de jaren.

0
14 nosuchname

@11 Het huidige systeem van geld(creatie) is eigenlijk heel simpel.
Het loslaten van de goudstandaard was onvermijdelijk. De waarde van geld bestaat enkel uit het gezamenlijke geloof daarin door de maatschappij.

4
15 Hans Brinker

Zolang er niet gestolen wordt kan men op zijn 62ste met pensioen zonder zorgen, en genieten van zijn afbetaalde hypotheek. Men leeft eigenlijk in een economische gijzeling wat hij niet wilt bevatten. Onze gedachten zijn gemanipuleerd, onze eten is gemanipuleerd, onze economie is gemanipuleerd, de holocaust is gemanipuleerd, het weer wordt gemanipuleerd, onze samenleving wordt gemanipuleerd. Alleen getrainde ogen zien gemanipuleerde dingen, en de rest ziet et pas wanneer men niet meer terug kan.

0
16 4lb3rt P1k3

Vandaar dat koningin Maxima zich bezig houdt met microkrediet financiering voor de allerarmsten.
Zo raken die ook aan de schulden, die ze dan met rente moeten terug betalen.

1
17 Marrie

@9
Niet om het een of ander, maar waar is de waarde van goud dan weer gebaseerd, anders dan sentiment (en een beperkte industriële waarde)?

1
18 W. Anstalt

@15
De goudstandaard is losgelaten door Nixon om de Vietnam oorlog te kunnen betalen.
Geld is wat de gek denkt wat het waard is, in feite is het een gedrukt stukje papier.
@16
Volledig eens.

Ik als socialist zou een moderne versie van deze man willen zien.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Silvio_Gesell

0
19 abessijntje

@19
Dank voor Uw link.Heel interressant.

0
20 yanyans

-
"Weinig mensen weten hoe ons economisch systeem werkt"
Inderdaad, dat klopt en is logisch: ons economisch systeem werkt niet.
-
Dit economisch systeem staat niet in dienst van de mensheid, maar is er nu vooral om zichzelf in stand te houden. Het gaat steeds meer ten koste van mensen. Geld is gebakken lucht.
DIT SYSTEEM IS MOMENTEEL MENSEN AAN HET CONSUMEREN.
ARMOEDE is in dit systeem al eeuwen het meest effectieve MASSAVERNIETIGINGSWAPEN.
-
Dit systeem zorgt ervoor dat deze gebakken lucht zich ophoopt bij een enkeling die ook niet meer wat wat ie ermee moet doen. Dus gaat die enkeling uit gewoonte maar dingen doen om nog meer gebakken lucht te verzamelen - om het nog erger te maken.
-
Dit systeem gaat fundamenteel uit van schaarste terwijl de grondstoffen onze neus uitkomen.
De natuur zorgt voor een overvloed waarin wij kunnen leven.
Schaarste wordt economisch gecreëerd, vooral om het systeem in stand te houden.
Wij leven in een "anti-economie" die als het zo doorgaat onze kop zal kosten.
Het huidige bizarre "economisch systeem" heeft niets meer met de echte wereld te maken.
-
Het is tijd voor een fundamenteel andere economie; een echte economie.
Een echt economisch systeem dat WEL in dienst van de mensheid staat.
/-
-

0
21 MrCally1

@21
Heel mooi (weer) en duidelijk verwoord ! question
Alleen hebben de mensen die dit (gijzel) systeem sturen vast een héle andere visie op zodat het (gijzel) systeem nog tot in lengte van jaren door kan blijven (dis)functioneren.

0
22 Tante Annie

@21
Kan het gedeeltelijk met u eens zijn.
Grondstoffen zijn niet oneindig voorhanden, dus daarom moeten we duurzaam produceren.

0
23 abessijntje

@23
-
Het systeem waarin u nu leeft gaat uit van fundamentele onwaarheden.
Zelfs een groot aantal economen beamen dit nu. Criminaliteit is het systeem waarin u leeft.
-
U leeft in een systeem dat inherent niet duurzaam is.
Dit systeem is ook niet duurzaam te maken; het is een "anti economie".
De enige manier om de economie duurzaam te maken is een geheel ander economisch systeem.
De ruimte is oneindig dus grondstoffen zijn oneindig voorhanden; als wij dit echt zouden willen.
Of wij dit zouden moeten willen is heel wat anders....
-
Vraag: waarom is het huidige economische systeem inherent niet duurzaam?
Antwoord: omdat dit systeem consumenten nodig heeft, zoveel mogelijk en steeds meer, en is gebaseerd op oneindige expansie in een eindige ruimte. (m.a.w. de overbevolking op deze planeet wordt veroorzaakt door het economische systeem. Hoe meer mensen, hoe onevenwichtiger en hoe on-duurzamer onze samenleving). Wij moeten z.s.m. over naar een "krimpeconomie" en in een later stadium een zgn. "steady state" economie.
/-
-

0
24 MrCally1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@96 *Het ultra moderne NAVO materieel heeft gefaald.*Geheel in stijl en gespeend met Russische logica glorieus overwonnen door twaalfduize...

3 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Immanuel
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@96 "De NAVO tanks worden, as we speak, terug getrokken."Klopt; weer een bewijs dus dat de NAVO troepen niet in Oekraïne zitten, want als...

4 minuten geleden geplaatst door Immanuel

Snorrie
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@96 Er is geen enkele Navo tank in Oekraïne. Nooit geweest ook.Net zoals dat ultra moderne materiaal.Komt misschien nog wel maar dat is...

4 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@92 Nee hoor.Ik kwam niet verder als MTS. Had de capaciteiten niet voor de avond HTS....

8 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Immanuel
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

@5 Als het aan Wilders en co ligt vast wel, ja.Hij is immers niet voor niets ere gast op het pro-Poetin anti LHBTI congres....

9 minuten geleden geplaatst door Immanuel

wildersfan
Im neuen EU-Strategiepapier spielt das Klima plötzlich keine Rolle mehr 

@2 We zijn weer voorgelogen. ...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Malinois
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

WTF....waarom kan ik reacties niet meer plussen of minnen? Hoe vrij gaat het er hier nog aan toe?...

11 minuten geleden geplaatst door Malinois

Malinois
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Geen reactie op @79?Is ook schier onmogelijk.Mensen willen zich laten misleiden.Daarom accepteren zij de censuur ook die op hun toegepast ...

15 minuten geleden geplaatst door Malinois

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@94 De NAVO tanks worden, as we speak, terug getrokken. Het ultra moderne NAVO materieel heeft gefaald.Ik ga niet beweren dat De Wijk de waa...

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Hot Sexy Movie Full HdShoos TimeLesbian SecHentai PfpThe Porn HubXxxeyIncest Porn VideoMejores PeliculaspornoHorny Black MomsIndianporn.siteMom Son Porn ComixPorn BloopersElektra RoseNew Hollywood Full Sex MovieFemale Cop PornLesbian Strapon CompLuna Bella VideosTopless GifSuny Loune XxxNhentai MilfSexstudy GroupBig Boobs LickingShraddha Kapoor PussyDormidas XxxJerkmate LoginSister Creampies PornXx English HdBig ButtsxxxNude Beach VoyeourLilhumpersSite Descortسكس سعوديSexy Camol ToeMarathixvideosSodasodiSexy Sex PicsXnxx KorenBoys Full Movie In HindiHot Sex KeralaRubi Rose TwerkXxx Brezzer ComTsuna KimuraBest Mallu PornPorn Mom ForcedCreampie GifRule34 XEgding PornSex Videos QTaiwan XxxJapanese Massage PormVoyeur PornôMale Celeb NakedPorn Asian LesIndian Porm VidioHuge AreaolaTube PorKaylee4keepsFffmBrazzers Sex PhotosPublic Agent Pron VideosGropin In PublicWest Virginia PornChaturbayzTrixhentailXxx PichirsMona CharmNew Teen PornFree Porn VidioSexvidiousMia Khalifa Full Length PornCumming In BottleEmber Snow FanHe N T A IJade Jordan PornEva NottingStar Wars HentieAmisha Patel SexyChanel Preston FeetSexy Porn IndiaBig Boobs Hard SexSmall DicksexMarine GaypornCuckold CaltionsToboo XxxDoctot PornNo PantydayXxx Com2020Naked Babes Bent OverSibil StallonAnna Farris NudeBipasha Basu Sex VideoRiri Nanatsumori Porn我推的孩子 漫画Pussies ImagesPorn CompalitionSamysweet_8Hansika Motwani AssAlexis Rain PornLeaked Celeb PhotosDoctor Hd Sex VideoFakehuboriginalsBbc Cuckold PornMilf Fuck TubeXxxanimationBigbooty.comNsfw SnapchatUncensored Japaness PornCubanas PornIndian Hotel XnxxCute Teen XvideosRaven Porn.Yoga Pant PornChantajeadasNude Asian GirlsGay Balls SuckDesi Strip ChatPeriod Time Sex VideoHot Sex Licking VideosX Seksi VideoE Hentai DownUk Onlyfans PornBlow Jobs Free PornHallie Barry NakedDarla CranwWww Sexmax ComAj Applegate AnalAnime HentsiFree Hetai PornPornhublesbienneBaixar Filme PornoBit Tit RedheadXnxx Videos In TamilNude GujratiBrazzers New DownloadTina Fire PornSpain GaypornIndian Bhabhi Sex With DevarBoobs Kiss HollywoodUpskirtjerkGirls Flashing In PublicPorn Big AreolasNaked Grils BoobsCum HammerSex RakulEmjayplays NudeLesbianas DesnudasTamilpundaiNiksindian Full LengthJennifer Lawrence Sex VideoBest Porn Videos In India